Bisseä ja pikseleitä / Blogit / pelaaja.fi

Bisseä ja pikseleitä

30.04.2010 // Kirjoittanut: Lasse Ergolas
28

Töttöröö. Tämä onkin sitten ihka ensimmäinen blogaus allekirjoittaneelta, eli herra Erkolalta. Ja jos jollekin on vielä epäselvää, että kuka pälli tässä oikein höpisee, niin työnkuvaani kuuluu siis Pelaajan taidetirehtöörinä (Art Director) toimiminen. Jos siis lehteä lukiessasi ihmettelet, että miksi se näyttää niin kohtuuttoman hienolta, niin tiedät ketä syyttää.

Pari Pelaajan numeroa sitten Japanin kirjeenvaihtajamme Ryan Winterhalter esitteli muutaman Tokiosta löytyvän pelibaarin. Olin itsekin siellä lomailemassa aivan hiljattain, ja yhtenä iltana tulikin ihan vahingossa eksyttyä erääseen B’-nimiseen pelibaariin, jota Ryan ei ollut kyseisessä jutussaan esitellyt lainkaan. B’ sijaitsee Tokion Nakanossa, aivan Nakanon ostarin kupeessa, hieman syrjäisemmällä kadulla.

Olin viettämässä iltaa kahden muun erittäin salaisen henkilön kanssa, kun kello kahden aikaan aamuyöllä törmäsimme kadulla mainokseen, joka houkutteli meidät viereisen rakennuksen toiseen kerrokseen. Kyltti ulkona kertoi, että paikka menee kiinni vasta aamuviideltä, joten ei kun sisään.

_MG_0829 B'wii copy

Japanilaiseen tyyliin kapeat ja jyrkät rappuset johdattivat yhden huoneen kokoiseen, pitkulanmuotoiseen baariin. Vasemmalla olivat pöydät, konsolit ja pelejä laatikoissa. Oikean puoleista seinää komistivat vanhat 8-bittiset pelikasetit. Seinältäkin sai vapaasti valita pelattavaksi haluamiaan pelejä. Meidän lisäksemme baarissa ei ollut silloin muita asiakkaita. Saimme siis valita vapaasti pöydän, konsolit ja pelit. Yatta!

_MG_0814 pelibaari copy

Aloitimme pelaamisen moninpelien pomminvarmalla valinnalla – Bombermanilla! Pommeja viritellessä eräs karu ajatus hiipi mieleemme. Suu kuivana pommien nakkelu ei kyllä kävisi päinsä... SUMIMASEN! Pelibaarin isäntä ymmärtää yskän ja kiikuttaa Biirua (bisseä) pöytään. Eihän sitä Erkkikään nyt soitellen sotaan lähde. Erkki on nimittäin viisas mies.

_MG_0815 vs Tetsu copy

Bombermanin lisäksi pelasimme muun muassa Dr. Mariota, Takeshi Kitanon todella outoa, vain Japanissa Famicomille julkaisemaa peliä, sekä paria muuta peliä, joita en nyt enää muista. Kaikkein hirvein oli silti Hatris. Hatris on siis vähän niinkuin Tetris, mutta hatuilla. Jep.

_MG_0818 Hatris copy

_MG_0821 Hatris copy

Lopuksi juttelimme hieman baarin omistajan kanssa. Onneksi okinawalainen ystävämme Tetsu toimi tulkkina, sillä sujuva englannin kielen puhuminen ei todellakaan onnistu kovin monelta japanilaiselta, vaikka he sitä koulussa opettelevatkin. Vähän sama asia kuin ruotsin puhuminen Suomessa. Kaikkihan sitä koulussa opettelevat, mutta harva sitä hyvin osaa. Ainakaan minun kavereistani. Kun omistajalle selvisi, että olimme suomalaisia, hän viipotti takahuoneeseen ja toi meille näytille Suomesta kertovan kirjan. ”Teettekö oikeasti näitä Suomessa?” Omistaja näyttää kuvaa, jossa on lumipalloista tehty lumilyhty. Jep. Ja muumit olivat myös hänelle kovin tuttuja, niin kuin monille muillekin japanilaisille. Annoin hänelle lähtiessämme pari Pelaaja-tarraa, jotka ovat toivottavasti nyt siellä komistamassa baaria.

Kommentit

Käyttäjän Kassu kuva
Kassu

Bomberman, yeah!

Käyttäjän Pilipali kuva
Pilipali

Mitäh? baari jossa voi pelata? Kuullostaa unelta.
Haluaisin itse käydä Japanissa, kun siitä kuulee aina niin mielettömiä juttuja. Muutama frendi on paikan päällä käynyt ja kovasti ovat kehuneet.

Blogi oli hyvin omaperäisesti kirjoitettu ja kuvat siistejä, hyvää vaihtelua siis.

+1

Käyttäjän Guybrush kuva
Guybrush

Nice! Hyvä blögi, vaikkakin aika lyhyt.

Käyttäjän P@si kuva
P@si

Mä haluun tonne!!!! Heti!

Hyvä blogi ja hienoja kuvia.

Käyttäjän Riot kuva
Riot

ERKOLA BLOGI!!!! Kauan sitä odotettiin and it is great, kiitoksia!

Käyttäjän petzku90 kuva
petzku90

Hyvä blogi !

Käyttäjän tinman kuva
tinman

Hienoa, laitetaas tämäkin paikka korvan taakse seuraavaa reissua odottamaan. Pariin otteeseen on jo tullut tuossa ihmemaassa käytyä, mutta pelibaarit jäivät kokematta.

Käyttäjän Mythoz kuva
Mythoz

Jännää.

Käyttäjän Vinn123 kuva
Vinn123

Suomeenkin saisi tulla jonkinsorttinen pelibaari.

Ihan luettava blogi, erilaisuudesta plussaa.

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Hyvä debyyttiblogi Lasselta. :)