Blogi: E3-messuodotuksia / Blogit / pelaaja.fi

Blogi: E3-messuodotuksia

28.05.2011 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11

Ensi viikolla tähän aikaan matkakuume on jo korkealla. Silloin iskuryhmämme alkaa jo suuntaamaan Los Angelesiin, jossa vietetään pelikansan jokavuotista pyhää juhlaa, E3-messuja. Koska kyseessä ovat omalta osaltani ensimmäiset eekolmoset, perhosia alkaa jo vähitellen lennellä vatsanpohjassa. Etenkin, kun tämän vuoden messut vaikuttavat näin ennakkoon silmäiltynä erittäin mielenkiintoisilta. Laatimamme ohjelma-aikataulu kyllä kieltämättä hieman hirvittää, mutta eiköhän siitä selvitä kunnialla.

The Big Three

Luvassa on kiinnostavimpana uutuutena Nintendon uusi kotikonsoli, josta taisinkin jo intoutua yhden blogin aiemmin rustailemaan. Sanottakoon vielä kertaalleen, että toivon Nintendon esittelevän konsolille vähintäänkin muutamia suursarjojaan ja jokusen uudenkin, mutta samalla näkisin myös välttämättömyydeksi kuulla nimekkäitä multiplatform-julkistuksia. On myös hauskaa nähdä, reagoivatko Sony ja Microsoft lainkaan omissa tilaisuuksissaan Nintendon ensiaskeleeseen kohti uutta laitekantaa. metroid_prime_samus

Odotan mielenkiinnolla myös 3DS:n seuraavan aallon pelejä, joihin kaipaan DS:n tavoin monipuolisia ja vähän kokeellisempiakin tuotoksia.Sen kaltaiset pelit tuntuvat toimivan taskukoossa huomattavasti paremmin, vaikka myös suuren luokan peleillekin on taskukoossakin paikkansa. Toistaiseksi omassa laitteessani on viihtynyt etupäässä Pilotwings Resort, Super Street Fighter IV: 3D Edition ja Dead or Alive: Dimensions, eikä tällä havaa horisontissa häämötä kuin jokunen kiinnostava ilmestys, joista kirkkaimpana loistaa Zelda: Ocarina of Timen uusioversio ja messuilla nähtävä Super Mario. Mutta minkälainen mahtaa olla Nintendon tasapaino tulevina vuosina 3DS- ja Project Café (aka Wii2 / Hyper Nintendo) -pelien välillä?

Tänä vuonna ainakin omasta näkökulmastani suurin näytön paikka on Microsoftilla, joka todennäköisesti painottaa vahvasti uuden aallon Kinect-pelejä. Yhtiö kieltämättä sortui viime vuonna siihen "onpas kaikilla kivaa television ääressä heiluessa" -syndroomaan, jolle aiemmin on pudisteltu päitä Nintendon tilaisuuksissa. Sony sen sijana satsaa NGP-taskukonsoliinsa ja sen ensipeleihin, kun taas loppu- ja alkuvuoden suurimmat PS3-pelit ovat suurimmaksi osaksi jo tiedossa. Toki Uncharted 3, Gears of War 3 ja muut kiinnostavat, mutta toivottavasti molemmat pressitilaisuudet onnistuvat yllättämään jollakin tasolla, sillä nimenomaan yllätyksiähän E3:ssa aina kaivataan.

On myös mielenkiintoista päästä näkemään, miltä Assassin's Creed- ja Metal Gear -sarjan uutukaiset vaikuttavat.

Toiveajattelua

E3-messuihin kuuluu luonnollisesti myös ennakkohype ja mahdollisten pelijulkistusten spekuloiminen, joten listataanpa oheen vielä jokunen tuotos, joita toivoisin messuilla julkistettavan.  Shenmue III, Half-Life 3 ja ehkäpä Grand Theft Auto V saattavat olla vielä vähän kaukaahaettuja, joten yritetään pysyä kohtuuden rajoissa.

Pidin aikalailla Prince of Persian uudesta, vuonna 2008, nähdystä suuntauksesta. Toki siinä oli omat ongelmansa, mutta uusi suuntaus oli ensimmäisen Assassin's Creedin ja Mirror's Edgen tapaan erittäin potentiaalinen, jolla on jatko-osassa mahdollisuus petrata melkoisesti. Kesken jääneelle tarinalle olisi mukava nähdä vihdoin jatkoa. Ubisoftin suunnalla kun vielä liikutaan, milloin näemme sen pitkään puhutun Beyond Good & Evil 2:n?

(Ja Mirror's Edge 2 kävisi kanssa, kun kerran tuli mainittua jo!)

beyond-good-evil-2 Tappelupelien saralla kaikki suuret sarjat tuntuvat Soul Calibur V:n myötä tehneen paluun. Jäljellä lienee enää Dead or Alive 5, jonka kelpuuttaisin ilomielin messuille. 3DS:n pienemmästä Dead or Alive: Dimensionsista intoutuneena olisi jännittävää nähdä, mitä uudella täysiverisellä kotikonsoliosalla saataisiin aikaiseksi.

Ja ennen kaikkea, mitä Hideo Kojima mahtaa puuhailla Metal Gear Solid: Risingin luomassa suojaverhossa? Uusi peli? Zone of the Enders 3? Metal Gear Solid 5? Saa nähdä miten käy, joten ei muuta kuin odottamaan.

Kommentit

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Blogia blogin perään. I like.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Messut ovat vaarallisen lähellä. Itse odotan eniten Nintendon tilaisuutta ja juuri noita uusia Metroideja ja Marioita.

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Uskomatonta miten lähellä ne ovatkaan. Voi, kumpa joskus pääsisi paikanpäälle! Jos lähtisin mukaan kantamaan vaikka Arvekarin popkorneja? : D

Käyttäjän artapo kuva
artapo

ME 2. olis jo jotain, hyvä blogi!

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Beyond Good & Evil 2:sta sais näyttää uutta matskua, pari vuotta tainnut kulua jo lyhyestä teaseristä.

Zone of the Enders 3 myös passais, kakonen oli ihan mainio peli joten jatko passais. Etenkin kun ajattelee nyky-sukupolven mahdollistamaa grafiikkaa siihen äksöniin... Huikeaa settiä olisi.

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1

Kyllähän e3 on huikea tapahtuma, varsinkin kotisohvalta streamattuna. Mirror's Edge 2 saisi tulla, samoin BGE2. Muutama isompi yllätys olisi mukava saada, ainakin Mikkisoftan spektaakkelissa (Conker 2 anyone?) ja Arkham Cityn pelikuvaa odotan vesi kielellä.

Käyttäjän sasukeluffy kuva
sasukeluffy

Sonylla se näytön paikka on kun ovat jo paljastaneet munanneensa NGP:n viemällä siitä tehoja. Ehkäpä siitä tulisi kalliimpi versio jolla pyörisi huhuttu "PS3 grafiikka". Microsofti on jo tuhlannut yhdet messut kinectiin joten eikö nyt olisi jo niiden yksinoikeuspelien vuoro??? Nintendo luultavasti voittaa jälleen "kolmen suuren kisan" joten turha odottaa sieltä yllätyksiä.

Käyttäjän Indignation kuva
Indignation

Ninja gaiden 3 woooooo

Käyttäjän Sai Maa kuva
Sai Maa

Tappelupeleistä puhuttaessa missä uusi Guilty Gears?
c'mon System Art Works!

Käyttäjän Sai Maa kuva
Sai Maa

lol, System Arc Works piti sanomani ^^

Nostoja