Dead or Alive kymmenen vuotta, viimeinen ilta Tokiossa / Blogit / pelaaja.fi

Dead or Alive kymmenen vuotta, viimeinen ilta Tokiossa

25.09.2006 // Kirjoittanut: Riot
42

Maanantai-ilta ja viimeinen päivä Tokiossa. Hauskaa on riittänyt ja olen päässyt hieman yli siitä turhautumisesta, että yksi henkilö ei vain kertakaikkiaan pysty näkemään messuilla kaikkea mitä pitäisi. Se on turhauttavaa. Mutta ei hätää, Pelaaja-lehteen riittää kyllä reippaasti matskua mitä ei saitilla käsitelty... sitä on paljon.

Maanantaina-iltana Tecmo aloitti uuden perinteen nimeltä Tecmo World Media Party. Tiukasta nimestä huolimatta kyseessä on vain paikallisen ja ulkomaisen median kohtaaminen tilaisuudessa, jossa paikalla ovat lähes kaikki Tecmon pelintekijät. Tosin nyt myös juhlistettiin Dead or Alive -sarjan 10:ttä vuotta. Tilaisuuden tarkoituksena on lähentää Tecmon pelintekijöitä median kanssa ja tarjota mahdollisuus vapaaseen keskusteluun. Ongelma on se, että tulkkeja on liian vähän, lavalla käydään puhumassa kryptisiä tulevista peleistä, joista emme saa minkäänlaista informaatiota mukaan ja niin edelleen. Tecmohan tienaa isosti hilloa pachinko-halleistaan ja on nyt tuomassa tämän jotenkin konsoleille ja pc:lle nettipelinä. En oikein tajunnut.

tecmo_chief_Yoshimi_Yasuda.jpg
Tecmon toimitusjohtaja Yoshimi Yasuda toivottaa kaikki tervetulleeksi

Tilaisuus oli todellista Tecmo, tosin puolialastomia bikinityttöjä ei paikalla ollut. Taustalla soinut musiikki oli 1980-luvun rockia ja vähän saman aikakauden popmusiikkia... sitä samaa musiikkia mitä kuullaan usein Tecmon pelien trailereilla ja DOA-sarjan peleissä.

Tomunobu Itagaki, mies Ninja Gaidenin ja Dead or Alive -sarjan takana ei suinkaan ole Tecmon omalaatuisin kaveri. Se kunnia menee mahtavalle hepulle nimeltään Satoshi Kanematsu, joka vastaa Tecmon koko pelituotannosta. Erittäin tärkeä mies siis.

Hän käväisi kirjaimellisesti lavalla huutamassa huonolla englannilla, sai valtavat aplodit ja naurut Tecmon omalta väeltä ja sitten hän tuli hetken kuluttua juttelemaan pöytään jossa istuin italialaiskollegan kanssa. Käy ilmi, että tämä rokkari, jolla oli komeat valkoiset buutsit, holtittomat alligaattorinahalta näyttäneet housut ja sormukset jokaisessa sormessa, soittaa kitaraa ja rakastaa progea. Niin ja hänen taskuistaan roikkui enemmän ketjuja kuin Tilt TV:n Kari Koivistoisella back in the day. Hän on keikkaillut Italiassa ja luetteli listan progebändejä joista hän pitää. Villiä.

tecmo_Satoshi_Kanematsu.jpg
AAAH!!! WOOO!!!! *ITTU!!! MIKÄ MEININKI????? TÄNÄÄN KAIKKI! Satoshi Kanematsu in the house!

Olut maistui Kanematsulle ja mies alkoi pari kertaa spontaanisti laulamaan tuttuja biisejä kuten Hotel California kun ne kajareista kuuluivat. Meinasin liittyä mukaan kun Welcome to the Jungle alkoi soimaan, mutten sitten loppujen lopuksi kehdannut.

Tecmo_Satoshi_DiegoM.jpg
Satoshi-san ja ystäväni Diego Italian Virallisesta PlayStation 2 -lehdestä

Kaveri sitten esitteli meitä muille Tecmolaisille ja yleensä etäinen Itagaki oli hänkin rennolla tuulella ja puheli englantia kanssamme. Hän on puhunut sellaista, että haluaa DOAX2:sta pelin, jota katsellssa voisi masturboida. Jaa-a. Ehkä en sano tähän yhtikäs mitään.

Itagaki puheli hyvin korrektisti Dead or Alive -elokuvasta, jonka kanssa hänellä ei ollut mitään tekemistä. Tecmo vain möi oikeudet ja ihmetteli sitten lopputulosta. Japanilaiset pelitalot eivät aina ymmärrä peliensä arvoa...sitä ei varmasti tarvitse heti ensimmäiselle antaa oikeuksia. Tosin, hirveä DOA-leffa on kyllä sitä mitä DOA-pelitkin. En kyllä osaisi keksiä kuinka tehtäisiin pelisarjalle uskollisempi leffa tai miten siitä tehtäisiin jotenkin "vakavasti otettava"...eihän sen koskaan edes sellainen pitäisi olla.

Tecmo_Ita_hello_Finland!.jpg
Itagaki tervehtii

Vaihdon pari sanaa Ninja Gaiden Sigman tekijöiden kanssa, jotka olivat hekin mukavia tyyppejä. PS3-versio kuulemma edistyy erinomaisesti ja ilmoitus Ninja Gaidenin saapumisesta PS3:lle olikin yksi messujen isoja uutisia ainakin japanilaisille.

Nyt menen nukkumaan pariksi tunniksi ja sitten on aika lähteä kohti Suomea.

Kommentit

Käyttäjän tombbi kuva
tombbi

Tervetuloa takaisin Suomen maahan...

Käyttäjän timonsteri kuva
timonsteri

"Hän on puhunut sellaista, että haluaa DOAX2:sta pelin, jota katsellssa voisi masturboida. Jaa-a. Ehkä en sano tähän yhtikäs mitään."

Hahhhahaa. :D Perverssiä.. Toivottavasti on luvassa hyvää japanimatskua.

Käyttäjän Anaconda kuva
Anaconda

Eipä tule mitään muuta suomalaista pelijulkaisua mieleen, joka pitäisi näin hyvin huolta lukijoistaan - tiuhaan päivittyvä mielenkiintoinen blogi, lehtien superantoisat palstat ja haastattelut jne. Te kyllä osaatte hommanne!

Ja kiitos taas loistavasta blogista.

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Olisit vaan ruvennut laulamaan siellä, niin Suomen maine olisi jälleen kasvanut entistä enemmän! :D

Käyttäjän Wiii kuva
Wiii

Eh... Suomalainen ja karaoke...? Errrr... Ja kun mukaan lisätään vielä alkoholi niin Awww... Kyllä japskit olis ihmeissään ^__^ JPN FTW !!!!!!!!!

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Satoshi on kyllä meikän idoli. Ehkä fresheimmät kuteet ikinä.

Mutta miksi kaikki Tecmolla ovat niin outoja...?

Käyttäjän Maza kuva
Maza

Jälleen kerran loistavia blogeja, eipä vastaavaa liiemmälti ole suomessa tarjolla, kiitos, kiitos

Käyttäjän snap kuva
snap

Yhdyn ylempään,erinomaista luettavaa.

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Mukavaa raportointia. Kuvia saisi olla paljon enempi - mitenkäs se meni? Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa?

Käyttäjän AK87 kuva
AK87

Sharkie:
"Mutta miksi kaikki Tecmolla ovat niin outoja…?"

Jaa-a, ehkäpä se on pääsyvaatimuksena... :P

Mutta eipä kyllä ole ihme, että Tecmon pelit on mitä on :D

Nostoja