E3 2010 -messut - Huhuja ja spekulaatiota / Blogit / pelaaja.fi

E3 2010 -messut - Huhuja ja spekulaatiota

28.05.2010 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
26

Kesäkuussa on yksi viikko, jolloin jokainen todellinen pelimies istuu sälekaihtimet kiinni pimeässä huoneessa. Auringon valoa koetetaan välttää, limua sekä energiajuomia kuluu ja ruoka on rasvaista – yleensä uunissa valmistettuja ranskalaisia ja nakkeja. Yöt valvotaan katsoen pukumiehiä ohjaimet käsissään. E3 on pian taas täällä!

Tämä blogi omistetaan täysin E3-odotuksille.

Sony ja Microsoft tulevat melko varmasti keskittymään liikkeentunnistukseen. Näilläkö on sitten tarkoitus vakuutella, että Nintendon menestyksen jälkeen mekin ollaan hei messissä? Ärsyttävää! Olisi ollut peliveto, jos jompikumpi valmistajista olisi vain todennut, ettei liikkeentunnistukseen lähdetä mukaan, vaan keskitytään nykyiseen peliohjaimeen ja hc-pelaajiin. Mutta markkinat sanelevat, ikävä kyllä...

Nintendo ja ilmeisesti myös Sony tulevat näyttämään tai ainakin puhumaan seuraavan sukupolven kannettavistaan. 3DS on ihan mielenkiintoinen konsepti. On kiva nähdä, miten se toimii. PSP2:sta taas ei ole oikein muuta kuin huhuja, eikä ole edes varmaa, kerrotaanko laitteesta E3-messuilla. Jos nyt kuitenkin kannettavien laitteiden markkinoille katsotaan, niin väittäisin, että iPhonen ja DS:n suuntaan tässä mennään. Kosketusnäyttö lienee siis melko selvä asia.

Olin aikoinaan todella liekeissä sekä DS:stä että PSP:stä, mutta pakko myöntää, että molempia tulee pelattua äärimmäisen harvoin. GBA:n aikaan käsikonsolilla tuli vielä pelattua, mutta nyt ei enää juurikaan. GBA:n Metroid Fusion, parasta kannettavaa, mitä rahalla saa!

GT5:n julkaisupäivä kerrotaan vihdoin ja viimein. No, on sen jo aikakin tulla. Pelin olisi pitänyt olla markkinoilla jo pari vuotta sitten, mutta Polyphony on ilmeisesti juuttunut eri Skyline-mallien pakoputkien täydelliseen mallintamiseen.

GT5_night_racing_001

Resistance 3, Killzone 3 ja muut enemmän tai vähemmän viralliset PS3-jatko-osat ovat vähän niin ja näin. Varmaankin pelaan niitä, mutta en ihan kamalasti odottele kuitenkaan. Infamous oli erinomainen peli, mutta silti mahdollinen jatko-osa ei ole vielä aiheuttanut minussa kamalan suuria väristyksiä. Yllätyksiä olisi kiva saada pelkkien jatko-osien ja Move-hehkutuksien rinnalle. Sony kyllä pisti viime vuonna niin kovan show'n, että odotukset ovat korkealla tänäkin vuonna.

Microsoft vihjailee paljastavansa jotain isoa tänä vuonna. Halo: Reachillä on varmasti iso osa show’sta, mutta sehän on jo nähty, joten mitä muuta? Raren tulevat pelit kiinnostavat, mutta todennäköisesti sieltä suunnalta tulee paljon Natal-juttua, joka laskee omaa innostustani. Live Arcadea varmasti rummutetaan, ja hyvä niin. Ehkä myös esitellään uusi pienempi, kestävämpi ja hiljaisempi Xbox 360, joka julkaistaan Natalin rinnalla alennettuun hintaan. Tämä kyllä kelpaisi allekirjoittaneelle, joka joutuu alituiseen pelkäämään kuoleman valoja.

Nintendo tuskin kamalasti yllättää. Uusi Zelda toivottavasti näytetään kunnolla ja Metroidia esitellään laajemmin. Super Mario Galaxy 2 taas on jo näpeissä kesäkuussa, joten sillä tuskin on suurempaa roolia. Nintendo tulee varmasti esittelemään paljon futismammojen pelejä, mutta mahdollisesti aikaa jää ainakin hetki myös hc-pelaajien kosiskeluun Wiillä. Conduit 2 ei nappaa, jos se tuli jollakin viimeisestä lauseesta mieleen.

3rd party -rintamalla tullaan varmasti näkemään niitä jo tunnettuja pelejä, etunenässä Max Payne 3, Mafia 2 ja niin pois päin. Toivon mukaan mukana nähdään ainakin jossain muodossa myös Half-Lifea, id:n tulevia pelejä, Saints Row 3, sekä tietenkin uusia pelisarjoja pelkkien jatko-osien rinnalle. Grand Theft Auto 5:stä olisi kiva nähdä vaikka vain logo ja julkaisuvuosi.

Pelaajalehti.comissa tullaan taas tekemään pitkää päivää messupäivien aikana, joten siellä tavataan!

Kommentit

Käyttäjän videoprick kuva
videoprick

hc-pelaaja mainittu!

Käyttäjän illosipuli kuva
illosipuli

Kyllä eekolmosia tulee taas seurattua, odotukset ovat kovat. Mutta miten niin päivällä pitäisi kököttää sisällä? Yöt kyllä vietetään lagisia livestreameja tapittaen, mutta harvemmin päivällä mitään kovin merkittävää nähdään.
Henkilökohtaisesti odottelen tietysti Reachista lisää infoa, mutta myös esim. RB3, Half-Life (?), Portal 2 ja liikkeentunnistuslaitteet kiinnostavat. Viimeksimainittu tosin lähinnä mielenkiinnosta, ostaa tuollaisia en aio.

Käyttäjän Lightbringer kuva
Lightbringer

Ja ennen kaikkea kaikki odottavat Activisionin jymypaljastuksia kuten Rock Band 6 ja 7 ja COD 5,6,7,8. Mut joo hyvä blogi pitkästä aikaa Eemeliltä. Itsekkin olen todella innoissani E3 sta ja kyttään kyllä uutisia päivät yöt.

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Hyvä blogi. Itsellänkin on odotuksia E3:sia kohtaan etunenässä odottelen tietoa uudesta GTA:sta ja Resistance 3:sta.

Käyttäjän JuzzTo kuva
JuzzTo

Saints Row 3 olisi tosiaan kiva saada. SR2 oli eräs lähivuosien viihdyttävimpiä free roam pelejä. Myös mm. inFamous 2:sta, Brinkistä sun muista olisi kiva saada infoa... ja olisihan se Borderlands 2 varmaan aika jees.
E3 tosiaan tulee katsottua kuten viime vuonnakin. Toivottavasti kaikilla on jonkinäköisiä paukkuja/yllätyksiä meille pelaajille...

Käyttäjän Jokeri kuva
Jokeri

Itselläni on jo julkistettujen pelien osalta kovimmat odotukset Nintendoa kohtaan. DS:n puolelta kiinnostaa Golden Sun DS ja Super Scribblenauts. Wiin peleistä Super Mario Galaxy 2 on jo iskenyt minuun Wii-kuumeen, ja Metroid: Other M sekä uusi Zelda tulevat varmasti lyömään lisää löylyä kiukaalle.

PS3:n peleistä eniten kiinnostaa LBP 2.

Pidin Resistance 2:n co-opista (muusta pelissä en sitten pitänytkään), ja jos Resistance 3 tarjoaa uudelleen MMO-henkistä mättöä splitscreenin kera, niin tulen kyllä jossain vaiheessa ostamaan pelin ihan co-opin vuoksi.

Toivottavasti Motorstorm 3 julkistetaan E3:silla lievittämään karvasta pettymystäni, jonka Arctic Edge aiheutti ilmestymällä vain PSP:lle ja PS2:lle. Odottelen peukut pystyssä myös SSX 4:n julkistusta.

Käyttäjän Jonezu kuva
Jonezu

Olinkin jo unohtanut että oli perjantai. Uusi blogi onneksi muistutti. :D Hyvä blogi oli!

Käyttäjän pessi kuva
pessi

hyvä blogi

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

Itse aina katson E3 pressitilaisuudet suorana netistä...eniten olen aina nintendon puolella, mutta joka vuosi petyn nintendon ajan tuhlaukseen kun he julkistavat vain uusia markkinatutkimuksiansa ja pelaajien jakaumaa katsotaan tarkasti suurennuslasilla, hyvien pelien sijasta...viime kerran loppuhuipennukset olivat hyvät olikohan 4 loistavan pelin trailerit siihen loppuun ja voisi sanoa ettei mikään peli ollut pettymys !!! nyt odotan xenobladen, metroid other m ja zelda wiiin olevan loppuhuipennuksessa :D

Käyttäjän KcK__ kuva
KcK__

Kylläpä ne odotukset latautuu sinne Nipan puolelle etenkin uusi Zelda, 3DS ja Golden Sun DS kiinnostavat... Kaikki muu ylimääräinen onkin sitten extraa...

Nostoja