E3 2010 toimistotunnelmissa / Blogit / pelaaja.fi

E3 2010 toimistotunnelmissa

18.06.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
14

Jahas. Perjantai vetelee lähes viimeisiä tätä kirjoittaessa, eli blogia olisi saatava aikaiseksi tämän hullunmyllyn keskellä, jota myös joissakin piireissä E3:ksi kutsutaan. Messut itsestään ovat jo ohi, mistä se todellinen työnsarka sitten alkanee.

Siinä missä tähtireportterimme seurailivat tapahtumaa suoraan Los Angelesista, me muut raportoimme messujen tarjontaa täältä Pelaajan toimituksen hellästä huomasta. Tänä vuonna kyhäsimme toimistolle Eemelin kanssa kasaan ihka oikean kisastudion, jotta pääsisimme itsekin nauttimaan E3-huumasta työnteon ohella. Odotukset olivat kovat myös täällä suunnalla, ja valmistautumiset olivat sen mukaiset.

Pelaajalehti.comin perinteisiä liveseurantoja varten napsimme toimiston muiden jäsenten erinäisiä koneenosia, joista nikkaroitiin E3-kone puhtaasti lehdistötilaisuuksien videokuvan seurantaa varten. Jäynähän se on pienikin jäynä, kun joku huomaa seuraavana aamuna verkkopiuhan olevan kateissa, toinen näppäimistön ja kolmas koko näytön. Ohessa foto lattialla jököttävästä tehomyllystämme.

DSC02215

DSC02221

Tapahtumaan valmistauduttiin lähes kuin suureen urheilujuhlaan, sillä ennen lähetyksiä söimme Eemelin ja Kaitilan kanssa tuhdisti, tai niin sanotut raivosetit, kuten täällä on tapana sanoa. Itse tilaisuutta varten varattiin ehtaan pelimieshenkeen jättisatsi limua ja naposteltavaa. Mikä sen parempaa?

Live-seuranta itsessään meni sujuvasti, vaikka kävijämäärät ajoittain sivuston toimivuutta kyykyttikin. Jokaiseen tilaisuuteen riitti ainakin muutamia lupaavia pelejä, vaikka Nintendo nousi kiistatta kärkisijalle kovalla hc-uutuuspelien tykityksellä. Pasmat menivät kieltämättä sekaisin ison N:n kovassa tahdissa, kun uutta pelijulkistusta pukkasi toinen toisensa perään. Muutoinkin messuilta on julkaistu materiaalia sen verran runsaasti, että viikonloppu taitaa mennä katsellessa samaisia trailereita, joista viikolla ehti vain raportoida.

Eemelin mielipiteitä ja allekirjoittaneen myötäilyjä kolmen konsolivalmistajan tilaisuuksista voi muuten katsastaa kolmiosaisesta PelaajaHD-videosarjasta, joka on nauhoitettu tiistaina viimeisen suuren E3-lehdistötilaisuuden jälkeen. Jokainen tätä lukeva tietänee, mitä kello siihen aikaan oli, joten pientä väsyneisyyttä ei tarvinne selitellä.

Loput videot voi tsekata PelaajaHD-kanavalta.

Mainittakoon loppuun myös pikaisesti, että aika on kulunut arvatenkin myös Metal Gear Solid: Peace Walkerin parissa. PSP-hiiviskely on osoittautunut sangen vetäväksi MGS-peliksi, joka on selkeä parannus parin kolmen vuoden takaisesta Portable Opsista niin pelillisesti kuin tarinallisesti. Kyllä Kojiman kosketuksella tuntuisi olevan selkeä vaikutus, joten saa nähdä miten Risingin kanssa onnistutaan.

Peace Walkerin arvostelu ei valitettavasti mahdu E3:n takia heinäkuun Pelaajaan, joten täytyy tässä välissä opastaa jokaista sarjan mytologiasta kiinostunutta seuraavanlaisesti: pelin hommattuanne tarkistakaa jokaisen tehtävän alussa Briefing Filet, jotka ikään kuin paikkailevat Codec-keskusteluja. Itse tein niihin tuttavuutta jostakin kumman syystä vasta läpipeluun jälkeen, ja muutamat hahmot saivat reilusti lihaa luiden ympärille. Virheen paikkailussa kului useita tunteja, sillä kaikki keskustelut oli luonnollisesti kuunneltava putkeen vaikkakin jälkikäteen koettuna. Joskus käy näin.

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoille.

Kommentit

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

Hyvää työtä kyllä teitte. Ei kovin moni muu suomalainen sivu tehnyt lähellekkään yhtä laadukasta ja kattavaa raporttia, varsinkin kun näiden uutisten lisäksi oli castia ja PelaajaHD:täkin. Tosin liveraseurannassa voisi keksiä jonkin paremman keinon nykyisen tilalle esim. Kotakulla on hyvä esimerkki.
Kuitenkin Thumbs up

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Itsekin seurasin Pelaajaa messujen ajan, ja kiitos kattavasta päivittelystä. Hieno blogi.

Käyttäjän Furiers kuva
Furiers

Hyvä blogi!

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Hienoa nähdä lisää behind the scenes -henkistä menoa, vaikka meikäläiseltä jäikin Pelaajalehti.comin seuraaminen vähän tällä viikolla. E3 kun pakotti haravoimaan taas eri nettisivuja tauotta.

Ja ilmeisesti tein oikean valinnan MGS:ssa, kun briefingit lähtivät heti kuunteluun. En voisi kuvitellakaan sitä kuunneltavan määrä lopussa, kun jo alussa höpinää riittii aivan tajuttomasti.

Käyttäjän Barrakuda kuva
Barrakuda

Hyvä blogi!

Käyttäjän Error kuva
Error

Hyvä blogi oli taas. Kiitokset pelaajalehti.com kattavasta päivittelystä E3 aikana. Itse seurasin saittia E3 aikana, vaikka se aina välillä olikin aika tukossa.

Käyttäjän SuperSanttu kuva
SuperSanttu

Hieno blogi. Itse olin reissussa ni ei pystynyt valvomaan yömyöhään E3:a seuratessa kun ei ollut edes tietokonetta saatavilla :(

Pringlesiä ja remix-pussi <3

Käyttäjän Pilipali kuva
Pilipali

Eemelin ääni ei sovi ulkomuotoon lainkaan :D Odotin jotain möreää katusoturin ääntä :D hahaha
Hyvä blogi noin muuten ja pätkät asiallisia.

Käyttäjän petzku90 kuva
petzku90

hyvä blogi taas kerran. Peace walker tosiaan on hyvä jos tykkää metal geareist.

Käyttäjän JaKuBo kuva
JaKuBo

Hirveesti mättöö! Eemeli muista linjat!