E3-hype - Thomaksen blogi / Blogit / pelaaja.fi

E3-hype - Thomaksen blogi

20.05.2011 // Kirjoittanut: Riot
21

Thomaksen E3-odotukset

Uutta rautaa

Uusi hardware tekee aina E3:sta mielenkiintoisempaa. Tänä vuonna Nintendon pitäisi esitellä “Project Cafe” -konsoliaan pelattavassa muodossa ja Sonylla on puolestaan NGP. Oletan, että Nintendo tarjoaa pelattavaakin vain muutaman teknologiademon, ehkä yhden pelin, mutta jo se, että laitteeseen pääsee käsiksi riittää.

Itse pidän huipputeknologiasta, enkä niinkään uudenlaisista ohjaustavoista, joten NGP kiinnostaa, mutta en juuri usko laitteeseen. Se on varmasti todella hieno kuten Sonyn elektroniikkalaitteet tuppaavat olemaan, mutta kuka sillä haluaa pelata? Silti, pelit, kuten uusi Wipeout, herättävät mielenkiintoni.

NGP_kuva

Ei mellakoita?

Viime vuoden E3-messuja väritti NBA-finaali, jonka Los Angeles Lakers vei nimiinsä. Joukkueen kotiareena Staples Center on aivan Los Angeles Convention Centren vieressä, joten pelipäivinä lähikortteleissa on melkoinen kaaos. Kun Lakers voitti niin keskustassa oli mellakoita ja olimme aivan ytimessä, mikä oli jännittävää, mutta eipä sitä uudelleen tarvitse kokea.

Uudet pelit

Toivottavasti luvassa on jotain yllätyksiä, sillä E3 2011:ssä nähtävät pelit ovat pitkälti tiedossa. Paitsi Nintendon, joka onnistuu pitämään asiat hyvin salassa. Oletan, että viime vuoden E3-messuilla jo vuoden 2011 alkuun luvattu Zelda ilmestyy syksyllä tai jouluna ja jää Wiin viimeiseksi isoksi Nintendo-peliksi. 3DS-tarjonta varmasti tulee olemaan hyvää, sitä odotan mielenkiinnolla.

RVL_ZeldaSS_08ss13_E3

Microsoftilta on pakko tulla jotakin muuta kuin lisää Gears of War III:a, joka alkaa tulla jo korvista ulos. Olemme kaikki kuulleet huhut, että loppuvuonna ilmestyisi uusi versio Halosta, mutta missä ovat Microsoftin ns. 1st party -pelit? Kun Xbox 360 ilmestyi, tiesimme Mass Effectista, Alan Wakesta, Too Humanista ja Raren peleistä. Nyt ei vuosiin ole kuultu enää muuta kuin Haloa, Gears of Waria, Forzaa ja Kinect-pelejä. Jälkimmäisiä varmasti nähdään ja syytä onkin sillä kevät on ollut kovin hiljaista Kinectille.

Missä ovat uudet Xbox 360 -pelisarjat? Ehkä Crytekin Codename: Kingdom on tälläinen peli. Voisko Rare tehdä pelejä, jotka kiinnostavat meitä oikeasti? I guess not. En usko, että Alan Wake 2:ta nähdään vielä tämän vuoden messuilla.

Gears 3

Sony todennäköisesti näyttää viimeinkin Starhawkin, jonka piti olla viime vuoden E3:ssa, sillä peliä on värkätty jo useiden vuosien ajan. Luulisi, että se viimeinkin näytetään. The Last Guardianin pitäisi olla pelattavissa, tai sitten ei. Tämä voi olla peli, jota ei messuilla pahemmin pelata missään vaiheessa, vaan peliä esitellään paljon kontrolloidummin.

Sonyn oma PS3-pelitarjonta on kova: Resistance 3, Uncharted 3, Twisted Metal, Ratchet and Clank: All for One, mutta pari uutta peliä olisi paljastettava. En vain näe keneltä omilta Sonyn studioilta sellaista voisi odottaa. Zipper julkaisi juuri SOCOMin, Sucker Punchilta tulee kohta inFamous 2 ja Sonyn englantilaiset studiot pakertavat NGP-pelien ja Moven parissa.

Uncharted 3

Max Payne 3:a ei messuilta kannata odottaa. Rockstarin tyyliin ei kuulu paljastaa pelejään E3:ssa, korkeintaan ilmoitus jostakin tulevasta Grand Theft Autosta, mutten usko, että tästäkään kuullaan vielä.

Kommentit

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

18 päivää jäljellä. Ei malta odottaa! Harmi vain, että E3:n aikaan satun juuri olemaan Pariisissa, mutta onneksi hotellissa pääsee nettiin ja on myös langaton verkko, joten pääsee testailemaan heti 3DS:n nettiselainta kun se tulee.

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Niin ihan tiedätte että Halo remake tulossa? Wau. Kyllä kelpais.

Mutta todellakin M$:n tarvii tosissaan edes pari 1st party peliä näyttää. Rarelta kun tulis edes jonkinlainen "oikea peli" se jo kelpais mainiosti (uus Banjo tai Conker, thanks).

Sony ei varmaan pahemmin pukkaa mitään huikeaa ulos, koko show taitaa NGP:n ympärillä pyöriä ja se laite ei tippaakaan kiinnosta.

Nintendo näyttää jo nyt selväsi vievän voiton, uusi kotikonsoli = heti kiinnostunut.

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

Microsoft esittelee kinect pelejä uudella hybridi-ohjaimella, aivan varmasti!!!

Sonylla on varmasti yllätyksiä NGP:stä riittävästi, ja teknologiaa esitellään joillakin Cryengine mobile moottorilla yms.

Oma suosikkini Nintendo esittelee Wii lokalisointi pelit japanista, 3DS:n tulevat pelit ja sitten vielä huhuttu "project cafe" lopuksi sinne esille....oma veikkaukseni on kuitenkin että nintendon uuteen konsoliin suhtaudutaan hyvin skeptisesti ja dissataan Nintendon "yritystä tuoda core pelaajat takaisin Nintendolle"...

Pelithän ne ratkaisee sen kiinnostuksen eikä mikään brändi kuten Nintendo, sony, microsoft!?

Konami voittaa E3:t tuttuun tapaan kuten 2010 todistivat "one million troops" :D ;D

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Aina siellä messuilla jotain jännää on, yleensä aika paljonkin. Innolla odotan!

E3 2011, whoo-hooo!!!

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

"Pelithän ne ratkaisee sen kiinnostuksen eikä mikään brändi kuten Nintendo..."

Niinpä, vielä kun neuvonantaja noudattaisi omaa neuvoaan, niin muut voisivat seurata hyvää esimerkkiä.

On selkeää, että uuden kotikonsolin siivittämänä Nintendo on tämän E3:n odotetuin esiintyjä, niin omalla kuin monien muiden kohdalla. Toki olen skeptinen sillä omaan makuun Wii on kaukana unelmakonsolista. Konsolin aikainen (kilpailijoihin verrattuna) markkinoille tulo pistää myös epäilyttämään, josko sieltä on aivan täysverinen "next gen" -konsoli tulossa. Toisaalta Nintendo on taas tunnettu innovaatioistaan ja on aina mielenkiintoista nähdä, mitä kiotolaisyritys on saanut aikaiseksi.

Sonyn kohdalla tulee taas todennäköisesti ärsyttämään yllätyksettömyys. Toki siellä on kiinnostavia nimikkeitä, kuten U3, Starhawk ja The Last Guardian, mutta nämä pelit ovat enemmän tai vähemmän tiedossa niin pelimekaniikalta kuin muilta osa-alueilta.

MS vetää todennäköisesti jälleen Wii.... Kinectit sillä hyvin se näkyi tuottavan myyntilukujen valossa viime kerrallakin. MS:ltä yllätyksiä toivoo kaikkein eniten tai muuten koko shown voi hyvällä omalla tunnolla skipata kokonaan.

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

"Niinpä, vielä kun neuvonantaja noudattaisi omaa neuvoaan, niin muut voisivat seurata hyvää esimerkkiä."

Ei viitisis mennä offtopicciin, mutta tiedäthän että omistan kaikki 3 suuren pelikone brändin kuudennen ja seitsemännen sukupolven konsolit. Dreamcast vain edelleen puuttuu!!

Omistan vain nintendon pelejä helvetisti enemmän kuin kilpailija konsoleilla pelejä yhteensä tässä sukupolvessa. Onko se fanipoikamaisuutta jos pistää Wiin etusijalle ennen boxia ja ps3:a?? Myönnän silti olevani jonkin sortin nintendo fani, mutta en hirveesti nintendo krääsää osta kuten Nintendon pehmolelut yms. :D

Ei kannata odottaa liikoja keltekään konsolivalmistajalta, niin ei varmasti pety mihinkään e3 presentaatioon.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

No suotakoon pieni offtopic sen verran, että kaikkien kolmen konsolin omistaminen ei tule teksteistäsi esiin muuten kuin "omistan kaikki konsolit". Nintendon fanitus paistaa taas melkein jokaisessa poustissasi läpi. Tuntuu kuin kävisit jotain jenkkifoorumisotaa täällä, jossa ei hirveästi ainakaan perusteitta konsoleita haukuta.

Fanittamisessa ei ole mitään vikaa, olenhan itsekin jonkinlainen Sony-fanboy. Ehkä kuitenkin nuo ennenaikaiset konsolisodat voi jättää sinne jonnekin rapakon taakse tms. Eihän konsolia A tarvitse puolustaa asiasta B, jos sitä ei ole kukaan tuonut esiin. Vai olenko aivan väärässä?

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

offtopikki jatkuu...Olet aivan oikeassa, en ole avautunu tietääkseni kuin trolleille täällä pelaajalehdessä tietenkin takaisin vain trollaamalla... siinä tekee itsestään vain pellen. :D Täällä vaan sallitaan tuo trollaaminen ja saisi antaa bänniä vähän herkemmin

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Kiinostuskiikarini ovat koko messujen NGP:n kohdalla. PSP kun edelleen on paras käyttämäni käsikonsoli, niin odotukset ovat suuret sen kohdalla.

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Jännää miten vähän ihmiset on innoissaan NGP: stä.. Itselle se kumminki on se eekolmosten kohokohta.. Mutta eihän esim. Oce/ot voisi Sonyn tuotoksiin koskea : o