E3-hypeblogi / Blogit / pelaaja.fi

E3-hypeblogi

3.06.2011 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
10

E3-messut alkavat jo kutkutella. Ensi viikolla pärähtää käyntiin se aika vuodesta, jolloin tulee vain istuttua koneella tunti toisensa perään alan tapahtumia seuraten.

Työpäivät venyvät E3:n aikaan aina ihan övereiksi. Silti tuota viikkoa odottaa aina kerta toisensa jälkeen hyvin innokkaasti. Joskus tulee toki vähän haikailtua aikoja, jolloin pystyi vain seuraamaan messuja popparikulhon kanssa eikä tarvinnut tehdä mitään muuta kuin katsoa, mutta ei siinä, E3:n aikaan työskentely on aina nautinnollista.

Parasta on se keskustelun seuraaminen ja tietynlainen tunnelma, joka nettifoorumeilla ja sivustoilla on E3:n aikoihin. Erityisesti kun uusista konsoleista puhutaan.

Käyn läpi tässä omat odotukseni...

Nipa is back!

Ja totta kai Nintendon uusi konsoli on minunkin odotuslistani kärjessä. Minun kirjoissani Nintendo voitti viime vuoden E3-messut hyvällä show'llaan, jossa esiteltiin uutta Zeldaa, 3DS:ää, Metroid: Other M:ää, Donkey Kong Countryn paluuta jne. Nintendo ei todellakaan ollut viime vuonna ennakkosuosikin asemassa, mutta hoiti homman rautaisesti kotiin.

Tänä vuonna asetelma on toinen, sillä Nintendo todellakin on ennakkosuosikki. Nintendon voitto näyttää tällä hetkellä itse asiassa aika varmalta, ellei uuden konsolin julkistusta nyt onnistuta ihan totaalisesti sössimään. Ja tämähän on äärimmäisen epätodennäköistä.

Ainoa epäilyksen varjo on pelisarjat. Mitä Nintendo muka ehtii esittelemään uudelle konsolilleen, kun kaikki tiimit tuntuvat olevan kiinni muissa projektissa?

Toivoisin näkeväni ihan oikeita pelejä uudelle laitteelle. Olisiko Nintendolla jopa kokonaan uusia AAA-sarjoja uuden konsolin varalle? Mitä 3rd partyja Nipa esittelee?

Kaikkein tärkeintä Nintendon on kuitenkin nyt näyttää, mihin uusi konsoli pystyy. Millaista grafiikkaa se kykenee piirtämään ja päihittääkö se kilpailijansa kevyesti.

Sonylla hankala paikka

Sony on kaikkein vaikeimmassa asemassa E3-messuilla. PlayStation Networkin ongelmat ovat vähän liiankin tuoreessa muistissa eikä fiasko tule varmaan koskaan unohtumaan täysin. Vaikka suurin osa onkin tarpeeksi fiksu syyttääkseen hässäkästä hakkereita, on vastuu silti Sonylla.

Toivoakseni koko Sonyn show ei mene kumarteluksi ja pahoitteluksi, vaan tämä osuus hoidetaan alta nopeasti. Se on kuitenkin varma, että yleensä niin itsevarma ja mahtipontinen Sony esiintyy todennäköisesti nöyrästi median ja pelaajien edessä tänä vuonna. Kilpailijoiden haukkumiseen ei juuri varaa enää ole.

cut_b06_07

Odotan näkeväni paljon NGP:tä, PS3:n jo paljastuneita pelejä sekä varovaista, hyvin varovaista puhetta seuraavasta sukupolvesta. Uncharted 3:a, Resistance 3:a ja muita vanhoja tuttavuuksia esitellään varmasti paljon. Toivottavasti kuitenkin tapahtumassa on runsaasti myös uusien pelien esittelyä. Sitä tässä kaivataan!

Microsoft mielenkiintoinen musta hevonen

Microsoftin edellisen vuoden show oli aika karmeaa katsottavaa. Alussa tykitettiin hittipelejä uskomattomalla tahdilla ja meininki oli aivan katossa, mutta latistui täysin ylipitkään Kinect-esittelyyn. Tajuan toki, että valtavirran median takia näin oli fiksua tehdä, mutta meille tosipelaajille se oli valitettavan tylsää seurattavaa.

4533Lara-Injured

Tänä vuonnakin odotan näkeväni Kinectiä runsaasti, mutta toivon, että homma rakennetaan nyt myös nörttipelilehtiä ajatellen, eikä pelkkiä isoja sanomalehtiä.

Microsoftilla on paljon todistettavaa. Nyt tarvitaan yksinoikeuspelejä Xbox 360:lle! On mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea hauskaa Microsoft on varannut, mutta haluan uskoa, että pakkohan sieltä hihoista on jotain ässiä löytyä.

Huhut puhuvat myös uudesta Xboxista, joka todellakin olisi pommi! Microsoftin lehdistötilaisuus on heti ensimmäisenä, joten sillä olisi isot mahdollisuudet ottaa tuuli pois Nintendon purjeistä. Wiin seuraaja kun on todennäköisesti nykyisen sukupolven veroinen tehoiltaan, Xboxin jatkaja taas melko varmasti menee ihan uudelle tasolle. Nintendon esitys näyttää äkkiä todella köyhältä, jos juuri päivää ennen Microsoft on näyttänyt omassa show'ssaan harppauksen hienompaa grafiikkaa.

Kommentit

Käyttäjän SuperPleyer kuva
SuperPleyer

Nääääähh..

Käyttäjän barbaduuri kuva
barbaduuri

Ihan kiva, pieni odotusblogi. Pitää vaan lukea se sellasena, kun se on, hypeblogina. Ei tämän mikään hyper-inside-pläjäys varmaan kuulunutkaan olla. E3:sia odotellessa.

Käyttäjän sasukeluffy kuva
sasukeluffy

Hyvä hypeblogi E3 messujen alla. Lisäsi vielä hieman E3 hypeä. Aivan tappiin asti.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Katsotaan jos tänä vuonna jaksaisi vaikka valvoakin ja katsoa näitä ihan livenä... Saattaa hyvinkin tapahtua Hyper Nintendon ansiosta =)

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

M$:n uusi konsoli? No way. Kinect myy ja siihen on laitettu rahaa niin helvetisti että en usko että edes M$:n strategiassa olisi varaa alkaa pumppaamaan rahaa jo nyt seuraavan sukupolven hypetykseen. Eihän sitä tietty ikinä tiedä, mutta en jaksa uskoa.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Wii myy, no okei, kovasti laskussa, mutta myy.

Kinect voi olla suoraan yhteensopiva uuden konsolin kanssa.

En minäkään usko MS:n uuteen konsoliin, mutta jollain tavalla Nintendolle on lyötävä takaisin. Ehkä tilaisuuden päätteeksi näytetään CGI-pätkä uudesta Halosta ja loppuun teksti "seuraavan sukupolven konsolille vuonna 2012" tms.

Jollain tavalla kuitenkin pakko on ottaa tuuli pois Nintendon purjeesta.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Niin, ja Kinectin myyntilukujen epäillään olevan liioiteltuja. Kuinka paljon ne ovat sitä, on vaikea sanoa, mutta monet analyytikot ovat sitä mieltä, ettei MS:n kertomat luvut ole todenmukaisia.

Käyttäjän Damien kuva
Damien

Samaa mieltä Eemelin kanssa. Sony toivottavasti ei nöyristele kahta tuntia ja totea, "kyllä se tästä". Nintendo on edellä, mutta MS aloittaa... Pakko sen on jollain ottaa nintendolta puhti pois. Kuulostaa ihan DC:n julkistukselta ja jäätiin odottamaan PS2:sta. Tuliskohan sieltä jotain "uutta"?

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Yeaaaah, E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3E3............

Käyttäjän artapo kuva
artapo

Melko yllätyksetön show oli Sonylla..

Nostoja