E3:t takanapäin / Blogit / pelaaja.fi

E3:t takanapäin

20.05.2006 // Kirjoittanut: Riot
14

E3-messut ovat ohi. Viime viikon tiistain jälkeen en yksinkertaisesti ole kerennyt kirjoittamaan blogiani, eikä kukaan muukaan tiimistämme. Olen silti kohtalaisen tyytyväinen siihen mitä saimme toimitettua pelaajalehti.comiin paikan päältä. Se, että kykenimme raportoimaan livenä lehdistötilaisuuksista oli mielestäni hyvä suoritus. Se oli pitkälti Lassin ansiota.

Olen kirjoitellut tätä blogia pitkin E3:n jälkeistä viikkoa. Tätä kirjoittaessani on perjantai-ilta ja kesäkuun Pelaajan E3-sisältö on lähestulkoon toimitettu, mutta taittamisessa riittää puuhaa. Luulen, että kantemme yllättää oikeastaan kaikki. Päätimme repäistä ja kokeilla jotain visuaalisesti erikoisempaa ratkaisua. Katsotaan miten se iskee. Olen päivän mittaa kokeillut Lost Planetin ja Test Drive Unlimitedin demoja...erittäin jees.

pelitz.jpg
"Yllätys" , Santa Monica on E3-vierailijoiden toinen koti. Törmäsimme siellä Pelitin edustajiin Tuukkaan ja Tuomakseen. Kovin olemme kaikki valkoisia.

En voi uskoa, että messut ovat taas ohi. Vastaan lehtiemme E3-valmisteluista ja olen tehnyt sitä vuosien ajan. Se on hauskaa, mutta nyt jälkeenpäin on vaikea uskoa, että messut ovat ohi. Viikko Los Angelesissa menee niin uskomattoman nopeasti ettei mitään rajaa.

Organisointi alkaa oikeastaan vuoden alussa, kun on buukattava hotellit. Sekin on aina hieman arpapeliä. Hinnat ovat korkeat ja hotellien laatu tähdistä huolimatta vaihtelee laidasta laitaan. Tänä vuonna kokeilimme jotakin uutta ja se onnistuikin mukavasti. Wifi toimi nopsaan, ympäristö oli mainio ja huone oli piristävän näköinen. Näillä asioilla on valtava merkitys, vaikka huoneessa tulee messuviikon aikana vietettyä vain tunteja. Ne kuitenkin on kiva viettää rentouttavassa ympäristössä, jotta voi palautua messuista.

Ajamassa_lite.jpg
Ajamassa

Otimme messuja edeltävänä sunnuntaina kunnon geek outin ja kävimme katsastamassa Buffy The Vampire Slayer -tv–sarjan kuvauspaikkoja. Buffyn lukiona toimi Torrance High school, jossa kuvattiin myös She’s All That –elokuva. Ajamme Buffyn talon ohi ja olimme varmasti epäilyttäviä, kun napsimme talosta kuvia ja ajoimme sen ohi pari kertaa. Kylläpä kaikki taas näytti tv:ssä siistimmältä hyvin valaistuna ja kuvankäsittelyn jälkeen.

Buffy high school walkway_lite.jpg Buffy high school courtyard_lite.jpgBuffy Torrance high school 3 _lite.jpg
Torrance High School. Vasemman kuvan lokaatio on tuttu She's All That -leffan nähneille ja muut varmasti Buffya ja 90210-sarjoja katsoneille.

Itselleni E3-säätäminen on melkeinpä joka vuoden parasta antia. Jokainen meistä rankkaa eri tavoin sitä kuinka hyvin työnsä tekee. Minulla on vieläkin valtavasti kunnianhimoa ja fiilistä tehdä näitä hommia. Ylpeyteni ei vieläkään siedä sitä, että joku toinen media näkee, jonkun pelin/tiimin/henkilön, joka pitäisi näkyä Pelaajassa/PCpelaajassa. Tämä ajaa minua vieläkin eteenpäin. Kun kuulen, että jotakin ollaan jossain näyttämässä, mutta sinne ei muka päästä, niin silloinhan vasta säätäminen alkaakin. Ei, ei todellakaan käy minulle vastaukseksi näissä hommissa. Vaikka olenkin jo toiminut alalla pitkään, niin paloa tuntuu onneksi riittävän. Saan siitä helvetin hyvän fiiliksen, kun näen meidän lehdissämme jotakin sellaista mitä muilla ei ole, minulle se merkkaa onnistumista, joillekin ei.

Viime vuonna kuultiin jonka verran sellaista, että Pelaajassa ei ollut tarpeeksi Xbox-sisältöä. Päätin tehdä asialle jotain. Arvostelimme ensimmäisenä useita Xbox 360 -lanseerauspelejä joulukuun Pelaajassa, eikä homma menny överiksi launch-hehkutuksen johdosta. Tammikuun Pelaajassa oli Miikan raportti Tecmolla vierailustaan ja Itagakin haastattelu. Toukokuussa meillä oli ekslusiivinen stoori Gears of Warista ja nyt E3-messujen jälkeen voidaan varmaan sanoa, että Gears of War oli ansaitusti kannessa. Eipä tosin toukokuussa ollut paljoa merkittäviä julkaisuja, jotka olisivat kannessa huomiota herättäneet.

Takaisin messusettiin.

Messurutiini on seuraavanlainen: heräämme aamukuudelta, käymme aamiaisella ja ajamme LACC-messukeskukseen. Matka sinne kestää ruuhkasta riippuen 30:stä minuutista reiluun tuntiin. Messuilta selviämme takaisin hotellille noin 20:00, jonka jälkeen käymme syömässä ja sitten on ilta-tilaisuuksien vuoro. Palaamme hotellille 24:00 - 02:00 kirjoittamaan ja sitten nukkumaan.

Messujen ensimmäinen päivä alkoi huonosti. Odottelin Microsoftin Robbie Bachia puolisen tuntia, kunnes jouduin lähtemään toiseen tapaamiseeni. Bachin haastattelu on onneksi ainoa haastattelu, jonka jouduin jättämään väliin koko messuilla.

Käytin keskiviikkoaamun pari vapaata tuntiani PlayStation 3-pelien testaamiseen. Siihen ei mennyt kauan. Resistance: Fall of Manin moninpeli tuntui hyvältä ja minulle tarpeeksi yksinkertaiselta. Heavenly Swordin taistelusysteemi on loistava, sen päälle on hyvä rakentaa peli. Tästä voi tulla vielä killer app, mutta pelistä on nähtävä paljon enemmän kuin areenademo, ennen kuin voidaan tosiaan kelata, kuinka hyvä Heavenly Swordista tulee.

Käyn myöhemmin Nintendon suljetulla alueella kokeilemassa Wiitä. Se mitä ehdin kokeilemaan, tuntui hyvältä. Etenkin Super Mario Galaxy. Ensimmäinen kosketukseni Wiihin tapahtui Metroid Prime 3: Corruptionin kautta. Ei todellakaan se helpoin peli Wiihin tottumiseen. Nintendon maahantuojan edustajat katselivat pelaamista, joten siitäkin tuli jo paineita J Hyvinhän tuo sitten alkoi sujumaan.

Haastattelin keskiviikkona Pro Evolution Soccerin tekijäryhmää Seabassin johdolla, mutta tulkki on valitettavasti niin huono, että haastattelusta ei tule juuri mitään. Tämä jaksaa raivostuttaa vuodesta toiseen. Hyvät haastattelutilaisuudet menevät hukkaan kun tulkin vastaukset ovat lähinnä ”we are going to improve it” –luokkaa. PES-haastattelusta ei jäänyt paljoa käteen, vaikka kysyttävää olikin paljon. Todella ärsyttävää, mutta minkäs teet. Capcomilla oli kaksi loistavaa tulkkia ja Seabassin normaali tulkki Aki on hänkin ollut erinomainen, mutta toimii nykyisin Kojiman tiimissä.

Keskiviikko-iltana PCpelaajan Janne käy tsekkaamassa messuilla hyvin salassa pidettyä pc-peliä, jonka ei virallisesti ilmoitettu olevan näytillä. Tästä pelistä voi lukea PCpelaajan E3-raportista. Emme vielä tiedä laitammeko kanteen sen tai Command & Conquer 3:n, kun kummastakaan ei ole loistavaa kansiarttia. Katsotaan mihin Huttunen päätyy.

Keskiviikko-iltana kävimme syömässä Jannen kanssa. Filis on hyvä, mutta myös hikinen ja väsynyt. Lassi on vielä messukeskuksessa Nintendon yksityistilaisuudessa tutustumassa Wiihin. Saan häneltä tekstiviestin, jossa hän kertoi tilaisuudessa ilmoitetusta uudesta Super Smash Bros. Brawl –pelistä. Siinä ovat mukana muunmuassa Kid Icarus ja Snake Metal Gear Solidista.

Meidän piti alun perin mennä Standard-hotellin kattobaarissa järjestettävään pohjoismaisten pelijärjestöjen yhteiseen Nordic Cocktail Lounge –tilaisuuteen, mutta olimme unohtaneet hakea lippumme messuilta, joten se valitettavasti siitä tilaisuudesta. Kuulen seuraavana päivänä, että tilaisuus oli niin tukossa, ettei siellä ollut juuri kenelläkään hauskaa.

Niinpä menemme suoraan Nintendo of Europen iltabileisiin, jotka järjestetään BelAge-hotellin katolla. Siellä vilisee vieraiden joukossa uskomattoman näköisiä bikinityttösiä. Hengailimme Nintendon-maahantuojien edustajien kanssa Wiistä puhuen ja Tiltin Mikko Karvonenkin ilmestyy paikalle. Tapahtumassa järjestettiin kilpailu, jossa piti kelata virvelillä kumiankkaa uima-altaan toisesta päästä itselleen. Suoriuduin surkeasti enkä voita DS liteä.

Lassin ja Jannen jäädessä vielä bileisiin, käyn parin mailin päässä olevassa Vanguardissa katsastamassa Scarface-bileet. Siellä törmään Vivendin Tarjaan ja Playeronen Juusoon. Aloin olla jo sen verran väsynyt, että otin taksin hotellille ja ehdinkin takaisin ennen Lassia ja Jannea. Juuso jää diggailemaan illan bändiä Wolfmotheria.

Torstaina jalat tuntuvat jo hieman puutuneilta, mutta useat mielenkiintoiset haastateltavat pitivät hyvin hereillä. Messukorttini kanssa tulee hieman ongelmia ja eräs herra Greg Lassen tulee tutuksi… haastattelin tänään muun muassa Electronic Artsin Los Angelesin studion johtajaa Neil Youngia. Neil on ollut alalla pitkään ja hän oli ohjelmoijana Amiga-ajoilta hyvin mieleen jäänellä Probe Softwarella. Probehan käänsi useita kolikkopelejä Amigalle ja tuotti sellaisia erinomaisia pelejä kuten Alien 3, Die Hard Trilogy ja Forsaken. Haastatteluun ei jäänyt paljoa aikaa miehen kiireiden takia, mutta jotakin sentään sain irti. Keskustelimme muun muassa Steven Spielbergin ja Electronic Artsin yhteistyöstä.

Spielberg_lite.jpg
Tämän parempaa kuvaa en Steven Spielbergistä saanut.

Torstai-iltana säästämme ruokahalumme Sonyn perinteisiin E3-bileisiin. Siellä on tarjolla hyvää ruokaa ja seuraa. Dodger Stadiumin kupeessa järjestettyihin bileisiin oli kutsuttu useita tuhansia vierailijoita. Bändinä toimi Incubus ja muutama erinomainen DJ. Siellä täällä näki myös performanssitaiteilijoita. Illan kohokohta on kun bongasin PES-sarjan kaikkivaltiaan Seabassin, jonka kanssa hengailimme pitemmän tovin. Mies oli jo hyvässä vauhdissa ja hehkutti lempiseurakseen Liverpoolia. Sitten hän muisti meidän olevan Suomesta ja kiljaisee Litmanen! Tunsin ylpeyttä olla suomalainen. Keskustelimme, tai no, Seabassin heikon Englannin takia vaihdoimme lähinnä sanoja, tulevien jalkapallon MM-kisojen voittajasta. Seabassin valinta on Tsekki. Sitten mies lähti juoksien pois. Oikeasti.

DSC00096.JPG
Janne, minä ja herra Seabass vauhdissa!

Illan aikana kerkiän juttelemaan muutamalle Kojiman ryhmän edustajalle, Naughty Dogille, useille kollegoille ja tutuille. Lähdimme jo hyvissä ajoin takaisin hotellille, jotta saisimme edes parin tunnin yöunet viimeistä messupäivää silmällä pitäen.


Perjantai meni hujauksessa. Päiväni ei ollut hirveän kiireinen. Kävin katsastamassa muun muassa Call of Duty 3:a ja pääsin pelaamaan mainioksi osoittatunutta Strangleholdia. COD 3 oli sen sijaan…noh, heinäkuun Pelaajassa sitten.

E3-viikko meni ohi hujauksessa. Tämä vuosi oli siitä erilainen E3-minulle, etten joutunut tekemään tv- tai dvd-hommia, vaan pystyin keskittymään täysillä lehtihommien tekemiseen. Kolmellakin henkilöllä oli vaikeuksia nähdä kaikki messujen tarjonta ja nytkin jäi joitakin juttuja näkemättä.

in_tha_hood.jpg
"Reissua rahoittamassa"

Nyt kun valtaosa kesäkuun Pelaajan E3-matskusta on jo tehty voi sanoa, uskoisin, että tästä tulee Pelaajan paras E3-raportointi. Sen sijaan, että listaamme pelkkiä pelien ominaisuuksia, niin nyt fiilistelemme kertomalla miltä pelit tuntuivat. Mukana on myös enemmän juttua pelintekijöiltä, kuten monilta edellä mainituilta, jotka puhuivat vain Pelaajalle.

Nyt tilaisin DS liten jos vain luottokorttini taas futaisi :)

Kommentit

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Kesäkuun lehteä odotellessa...

Tottakai Buffyn koulua ja kotia pitää käydä katsomassa, jos sielläpäin sattuu vierailemaan. :)

PS. Loistava kuva herra Spielbergistä, tai sitten ei ;)

Käyttäjän Ivanov kuva
Ivanov

Jees! Hyvää tekstiä, Thomas. Kesäkuun lehdestä tulee varmasti mahtava! En oikeasti malta odottaa :D

BTW. Miksi Jannen, sinun ja Seabassin yhteiskuva on noin huonolaatuinen? Kamerakännykällä otettu?

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Sonyn bilekutsussa lukee joka vuosi "ei saa tuoda kameroita" ja joka vuosi jengilä on sielä kameroita ja meilä ei....vaikka aina edellisenvä vuotena olemmekin jo päättäneet, etät otamme kamerat mukaan koska kaikilla ne on mukana..sitä ei vain tiedä josko jenkit käyvät vaikeiksi turvallisuustarkastuksessa jne. Ens vuonna kamera mukaan. Nyt oli kännykkäkamera.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Hienoa hienoa! Peleistä on juttua miljoonilla nettisaiteilla ja lehdillä, mutta tekijöiden haastattelut ovat huomattavasti yksilöllisempiä ja harvinaisempiakin. Varsinkin jos vain Pelaajalle puhutaan. Todella hienoa!! Tämän vuoksi olen lehden tilannut! Nyt vain odottelemaan lehteä.....

Eikö olisi mitään mahiksia nähdä Nintendon bikinityttöjä? ;) Voiko peliharrastajalle parempaa olla: Nintendo tyttö bikineissä ;) lol

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Mielenkiintoinen juttu oli, e3:set ihan erilaisesta näkökulmasta mitä ollaan totuttu näkemään. Näitä lisää!

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Hyvä juttu, mutta ensi kerralla isompia kuvia mestarit! :)

Käyttäjän Czaba kuva
Czaba

Liveraportointi oli mahtava juttu ja mukava lukea tällaista taustaa messuista blogin muodossa. Voi sitten selata vähän eri silmällä ensi kuun lehteä, kun tietää enemmän taustoista.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Czaba, E3-numerosta tulee varmasti huikea!

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Joo kuvien käsitteleminen uudella saitilla on toistaiseksi kovin vaikeata, joten siksi on vielä hieman arpomista niiden koon jne. kanssa.

Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Mikäs päivä tuo kesäkuun Pelaaja muuten ilmestyy? Ensi viikolla?

Nostoja