Games Convention -raportti osa 1. / Blogit / pelaaja.fi

Games Convention -raportti osa 1.

22.08.2006 // Kirjoittanut: Riot
5

Ah, Ramada Hotell mit keine Internet in der zimmer und wifi in der lobby only. Saksassa, Der Nummer Eins, eli Oliver Kahnin kotimaassa ollaan. Voin vain ihmetellä miksi tulin samaan hotelliin, jossa olen viettänyt edellisetkin Games Conventionin. Huoneissa ei ole nettiä, mutta auloissa on wifi. Nice! Ja olemme moottoritien vieressä, eikä lähistöllä ole edes huoltamoa. No, tuleepa keskityttyä töiden tekemiseen.

Palataan hetki ajassa taaksepäin...

Pelaaja 48 / syyskuu on saatu pakettiin kunnialla ja painokoneiden tehdessä työtään, toimitukselle ei ole luvassa taukoa, sillä tällä viikolla järjestetään myös Games Convention -pelimessut, jonne olen menossa. Huttunenkin on menossa perehtymään Call of Duty 3:een ja Guitar Hero 2:een (YES! Sweet Child'o Mine). Pelaaja 48 on tosiaan mennyt kultaan ja kuten totesin viime blogissa olen erityisen tyytyväinen syyskuun Pelaajaan ja olen sitä edelleen. Siellä on jokaiselle jotain ja tarpeeksi, näin ainakin toivon. Tosin, DS-pelien julkaisutahti on hidastunut totaalisesti kevään ja kesän alun jälkeen.

Tarkoitus on, että bloggailen kuluvalla viikolla fiiliksiä Games Convention -messuilta, sen minkä kerkeän ja uutisointi tapahtuu saitilla normaaliin tapaan.

Tosin ensin pitää päästä yli eräästä videosta. Toimitus katsoi aamulla youtubesta Kevin "K-Fed" Federlinen Lose Control -biisin ensi-esityksen, jonka mies suoritti Kids Choice Awards -tilaisuudessa kaksi päivää sitten. No... sanotaan niin, että on hienoa, jos on tilaisuus yrittää toteuttaa unelmansa, sitä kannattaa aina tavoitella. Mutta hip hop on valkoiselle miehelle se vaikein musiikkigenre, jossa menestyä, eikä se auta, että K-Fed ei tod. näk olisi kenenkään tiedossa ilman Britney-vaimoaan. Anyways.

E3:t ovat nykyisessä muodossaan ohi ja sitä myötä 23.8 - 27.8 Saksan Leipzigissa järjestettävä Games Convention -tilaisuus kasvaa merkityksessään. Viime vuonna tapahtuma houkutteli yli 100 000 maksavaa vierailijaa. Pelimessut ovat auki yleisölle, mutta keskiviikko on suunnattu vain pelimedialle.

Mitä siellä tapahtuu?

Kaikki suuret ovat paikalla, mutta mitä mahdollisia yllätyksiä Games Convention tulee tarjoamaan, se on pysynyt hyvin salassa. Tiedämme, että Nintendo järjestää kello 11:15 Suomen aikaan lehdistötilaisuuden, jossa olen paikalla. Odotukset ovat korkealla. Toivottavasti Nintendo paljastaa Wiin julkaisupäivän hintatietoineen, mutta voi olla, että tilaisuudesta tulee vain E3:n toisinto, emmekä opi paljoa uutta. Se selviää huomenna pelaajalehti.comissa. Wii-demoyksiköitä ei nähtävästi messulattialla ole, joka on kyllä karu yllätys.

Myös Microsoftilla on lehdistötilaisuus, mutta odotettavissa on todennäköisesti hyvin vähän uutta. Forza Motorsports 2:n piti olla esittelyvuorossa, mutta on sittemmin siirretty messuilta Microsoftin syyskuun lopussa Barcelonassa järjestettövöön X06-tilaisuuteen, joka on siis Microsoftin täysin oma tilaisuus. Tosin se mitä olen jenkeistä kuullut enteilee Forza 2:n siirtymistä vuoteen 2007, sillä peli on kuulemma vaiheissa.

Sonylla on myös lyhyt tilaisuus Leipzigissa, jossa se esittelee lähinnä loppuvuoden tulevaa tuotantoaan. Tähän ei valitettavasti kuulu PlayStation 3, ainakaan merkittävässä muodossa. On yleisesti tiedossa, että 22. syyskuuta kun Tokyo Game Show alkaa, Sony päättää PlayStation 3:n mediapimennon ja Ken Kutaragi kertoo missä mennään. Sinne ei ole kuin reilu kuukausi aikaa!

Huomenna alkavat siis Games Convention -messut ja pelaajalehti.com pysyy ajan tasalla. Viime vuonna onnistuin olemaan samalla lennolla Seabassin (PES-guru) ja Hideo Kojiman kanssa Leipzigiin ja meininki oli Davoa lainatakseni "törkeätä". Siis niin törkeätä, kuin se nyt pelinörtin kanssa voi olla. Toivottavasti tänäkin vuonna natsaa.

Lisäys. Istun juuri lentokentällä Saksassa ja ei näy pelidevaajia. Hmph. Entinen Sega of Europen mies "Mark Maz", joka on Microsoftin pelituotannon salainen ase on samalla lennolla kanssani. Hänen mukanaan on myös muistaakseni Rob jotain, joka tuotti Atarilla ollessaan Superman-pelin...häntä en luokittelisi salaiseksi aseeksi.

Kommentit

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Eipä minua kiinnostakaan Sonyn tai Microsoftin next-gen tarjonta, juuri tuon takia kun ajattelinkin etteivät ne panosta niin paljon näihin, kun kuukauden päästä on TGS ja vähän myöhemmin X06. Itseäni enemmän kiinnostaakin nämä third party titlet, kuten MGS4. Toivottavasti olisi uutta kamaa myös Crysisista ja vaikka God of War 2:sta.

Käyttäjän Harri_Pelaaja kuva
Harri_Pelaaja

Eikö Atarin Supermania (Nintendo 64) pidetä eräänä kaikkien aikojen surkeimmista videopeleistä? :)

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Siitä on tullut sellainen klassikko jo että luulisi jopa keräilijöiden etsivän sitä hulluna. Sen verran huono peli täytyy olla omistuksessa että voi leuhkia kavereilleen "katsokaa, omistan sekundaa". Mutta enpäs tiennyt että sekin oli Atarilta. Kuka oikeasti jää kaipaamaan Ataria jos se menee nyt tässä lähipäivinä konkkaan?

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Jos tuolla ei kerran pelata Wii:llä tai PS3:lla niin ainoaksi kiinnostuksen kohteeksi jää MGS4-traileri. Gameplay olisi hottia!

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Koko härdelli noteerataan varmaankin MGS4:n ehdoilla :)

Minä jään kaipaamaan Ataria! Kauniin soinnin lisäksi Atarin pelejä on ollut iät ja ajat ja logoa/nimeä pitää itsestäänselvyytenä!