GamesCom 2010 - Fiiliksiä paikan päältä / Blogit / pelaaja.fi

GamesCom 2010 - Fiiliksiä paikan päältä

19.08.2010 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
14

Moro vaan täältä Saksasta! Ensimmäiset messupäivät ovat nyt sitten takana. Kyseessähän on allekirjoittaneen ensimmäiset isot pelimessut. Hommaa on melkoisen paljon. Käväisin varsinaisella messualueella keskiviikkona pikaisesti iltapäivällä ja sitten omien tapaamisten päätyttyä vielä päivän päätteeksi. Muuten tuli vietettyä bisnes-alueella kaikki aika tapaamisesta toiseen juosten.

3d-lasit

Tiistaina kävimme Huttusen kanssa tsekkaamassa Microsoftin, Electronic Artsin ja Sonyn pressitilaisuudet. Tietenkään mihinkään E3-pressien tasoon ei millään ylletä, mutta yllättävän hyviä julkistuksia kuitenkin irtosi. Resistance 3, Mass Effect 2 PS3:lle, GT5:n julkaisupäivä... On sitä tavaraa siinäkin. Itse Kaz Hirai kunnioitti muuten Sonyn tilaisuutta läsnäolollaan, vaikkei lavalle noussutkaan. EA:lla lavalla nähtiin muun muassa Peter Moore.

Microsoftin tilaisuudessa Kinect oli laajasti esillä. Kudo oli paikan päällä esittelemässä laitetta. Mies myös pyöri keskiviikkona Microsoftin osastolla Kinect-pelaajia katsellen. Varsinaisia tiedotuksia ei kuitenkaan kuultu Microsoftin tilaisuudessa, vaan tapahtuma oli pelkkää pelaamista.

Omalla kohdalla varsinaiset messut alkoivat Gran Turismo 5 -esittelyllä. Kazunori Yamauchi oli paikan päällä näyttämässä Course Makeria ja muita pelin ominaisuuksia. Muistui heti mieleen kun aikanaan, ensimmäisen Gran Turismon aikoihin, fanitin Kazunori Yamauchia ja toivoin tapaavani hänet. Nykyään tuntuu absurdilta, että on fanittanut pelin tekijää.

Torstai olikin sitten sellaista kiirettä, ettei edes vessataukoa ehtinyt pitää, vaan paikasta toiseen säntäiltiin koko ajan. Nyt olen tyytyväinen, että päivä on viimein ohitse, vaikka oli minulla toki hauskaa lähes kaiken aikaa. Päivääni mahtui tänään hyvin paljon kiinnostavaa tavaraa, kuten Spec Ops, Inversion, 3DS, Blood Stone ja niin pois päin.

Noh, yksi messupäivä vielä edessä. Olen koettanut siirtää Sonyn tilaisuutta koskevaa PelaajaHD:ta Youtubeen, mutta jostain syystä homma failaa koko aika. Yritän kuitenkin saada videon vielä tänään kehiin. Niin, ja nyt kun Sonyn tilaisuuteen vielä palasin, niin täytyypä muistaa mainita, että yli tunti seisottiin jonottamassa sisään tihkusateessa. Hommassa kesti, koska kaikille jaettiin 3d-lasit, ja niinpä jokaisen piti antaa passi, ajokortti tai luottokortti pantiksi, jottei laseja varasteta. Yllättäen tässä hommassa kestikin jonkun aikaa.

Sonyn tilaisuus

Muistakaahan kaikki seurailla Facebookia tarkasti. Päivittelen sinne päällisin puolin Huttusen ja allekirjoittaneen edesottamuksia. Tarkempia fiiliksiä peleistä on sitten luvassa ensi kuun Pelaajassa, seuraavassa Pelaajacastissa ja varmaan tässä vielä joku PelaajaHD vielä heitetään nopeasti kasaan Huttusen kanssa. Tästä syystä en tässä enempää avaudu, jotta joutuisitte kuuntelemaan podcastia ja lukemaan lehteäkin. Heh heh...

Palaamisiin!

Kommentit

Käyttäjän Christopher_Bobo kuva
Christopher_Bobo

Mukava pikku bloginen. Miltäs 3DS tuntui?

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

No siis kyllähän se 3d-efekti on vaikuttava. Sen sijaan että kuva hyppäisi kasvoille se on enemminkin syvä toiseen suuntaan. Välillä kuitenkin jokin tulee niin lähelle silmiä, että pakko räpäyttää, ihan selkäytimestä.

MGS3D oli demoista selvästi vakuuttavin, vaikka sitä ei päässytkään pelaamaan, vain ohjailemaan kameraa.

Pelaamaan päästiin Nintendogsia ja Pilotwingsiä, joista suuremman vaikutuksen 3d:n kannalta teki Nintendogs.

3d-kuvaaminen ei tuntunut kamalan erikoiselta. Kameran kuvanlaatu ei ole kovin korkea, joka vaikuttaa.

Nyt toivon vain kovasti kiintoisia pelejä 3DS:lle, sillä itse laitteessa on kyllä potentiaalia.

Käyttäjän Christopher_Bobo kuva
Christopher_Bobo

Kiitän hyvästä vastauksesta.

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Noni tulihan sieltä sitä kamaa! No Eemeli eiks oo messut aika "hauska" kokemus - ei unta, aina kiire, mitään peliä ei ehdi nähdä kunnolla...perussetti :p

Käyttäjän a_Sniper kuva
a_Sniper

Kyl amon/nintendon on kyl pakko järjestää jonkin sorttista ennakkotapahtumaa 3DSn kanssa suomessaki. Varmaanki syksyl messuilla tuloo esittäytymään. Ja ihan pakko sinne on mennä se kokeilemaan. Eka laite mistä ei voi tavallaa millään saada ennakkomaistiaisia katsottua mistään. No onneks ens vuoden maaliskuuhun on vähän aikaa enää _o/

Käyttäjän Error kuva
Error

Kyllähän tollaset messut on varmaa ihan kiva kokemus, vaikka siellä mennään vähillä unilla ja kiireellä. Oli mielenkiintoista luettavaa toi blogi. Sai vähän kuvaa siitä, mitä he ovat tehneet messuilla...

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Todella hyvä blogi ja kuvista plussaa. Jätkä jaksoi vääntää blogin tuollaisessa kiireessä ja vielö ajatella meitä lukijoita. Kiitos kiitos. :)
Tuonne voisi itsekkin joskus suunnata nokkansa, koska eihän se Saksa kovin kaukana Suomesta ole. GamesCom on aika iso tapahtuma ja varmaan hauska kokemus..nimen omaan "hauska". :D

Käyttäjän temetsi kuva
temetsi

Hauskaa oli taas lukea tätä. Miltä Kinect vaikutti?

Käyttäjän SEPPO-SILAKKA kuva
SEPPO-SILAKKA

oliko messuilla mitään kontenttia koskien movea?

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Kinect oli pitkälti mitä siltä voi odottaa. Kamera ottaa liikkeet tarkasti, mutta ainakin toistaiseksi lähes kaikissa peleissä on havaittavissa viivettä, joka vaatii totuttelua. Silti esim. Kinect Adventuren pelaaminen oli kyllä melkoista hupia.

Silakka: Olihan Move-kontenttia vaikka millä mitalla, kuten Sorcery, Heroes on the Move jne.