Gears of War E3:n jälkeen / Blogit / pelaaja.fi

Gears of War E3:n jälkeen

30.05.2006 // Kirjoittanut: Riot
7

E3-matskujen toimittaminen helllittää hieman näin lauantai-iltana himassa. Suomi hävisi juuri 1-3.

Peter Moore ilmoitti Microsoftin E3-lehdistötilaisuudessa Gears of War -tv-dokumenttisarjasta, jonka voi ladata Xbox Livestä. Erillinen Gears of War: The Race to E3 -dokumentti näytettiin puolestaan Yhdysvaltain MTV2:ssa viime viikonloppuna.
Surullisen kuuluisaan Xbox 360 Music Television lanseeraukseen verrattuna dokkari on lähes mestariteos. Siitä näkee hyvin pelintekemisen arjen varakkaassa firmassa, joskin Cliffy B:n 19-vuotiaan tyttöystävän esilletuonti tuntuu kovasti tv-tuottajien ratkaisulta, jotta hommaan saataisiin vähän muutakin kuin miehiä. Epicillähän on tietenkin varaa tehdä pelejään ja huolehtia työntekijöistä. Kuten Mark Rein minulle totesi Epicillä helmikuussa käydessäni, "we are all well off here", eli työntekijöistä pidetään huolta.

Oma näkemykseni työntekemisestä on se, että jos pääsee tekemään jotain josta pitää, ei todellakaan pidä valittaa jostain ylityötunneista tai keskinkertaisesta palkasta. Tai siitä, että sosiaalinen elämä kärsii. Asiat kun voisivat olla niin helvetin paljon huonommin. Nyt jo hieman vanhempana voin todeta, että nöyrä työn tekemisen asenne on nuorilta pahasti puuttuva asia. Mitään ei saa ilmaiseksi. Kuulostanpa pahasti vanhemmiltani. Yhdysvalloissa ja Japanissa vuodesta lomaa on keskimäärin kaksi viikkoa. Suomessa yli kuusi vikkoa. Pelaajan työtekijöillä sitä ei ole :) No kyllä nykyään pari viikkoa saadaan lomaa.
Usein E3:ssa ollessani tai vieraillessani jollakin pelintekijällä, kuten Epicillä, jolla ollaan innostuneita pelien tekemisestä ja omasta projektista, tunnen itseni niin kovin pieneksi. Olisi niin kiva olla osana jotain Epicin kaltaista ryhmää ja luoda jotain jota tulevat pelaamaan miljoonaat ihmiset ja josta puhutaan. Olen ylpeä siitä mitä saan aikaan H-Townissa ja Pelaaja-lehden kautta, ovathan ne molemmat osittain minun, mutta olen vuosien ajan miettinyt mikä olisi seuraava askeleeni. Luova en ole, eikä minulla ole kuningaspeli-ideaa, mutta pelien tuotannossa olisi kiva olla mukana. Päästä puhumaan ihmisille pelistä, jonka kanssa tekee vuosia töitä ja nähdä lopputulos kauppojen hyllyllä. Se olisi mahtavaa. Toisaalta aniharva pääsee työskentelemään sellaisen pelin parissa josta pitää. Pelialan suurin ongelma tuotantopuolella onkin huonot tuottajat.

Ja nyt saapui käsiin Pelaajan E3-numero... tätäkin blogia rustattiin näemmä viikko :)

Kommentit

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

The bold and the beautiful.

Ja seuravaaksi Puhalta voikin kysyä, että entäs ea_spousen tapaus? :P

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Joo ihmettelinkin mitä puhut lätkämatsista, kun se oli viikko sitten :D

Käyttäjän jiri kuva
jiri

WordPressin WYSIWYG-editori tuhoaa kaiken. Ei enää bold, mutta beautiful silti. :B

Käyttäjän AKU ANKKA kuva
AKU ANKKA

Onko pelin julkaisu päivästä mitään tietoa??
Olen lukenut että se julkaistaisiin 9.7.2006,mutta myös puhutaan että se menisi jopa joulukuulle asti... Kumpi on lähempänä totuutta voiko sen ostaa jo ensi kuussa vai pitäisikö odottaa melkein jouluun asti??

Käyttäjän despire kuva
despire

Itse olen kuullut puhuttavan 27.10. joka lienee aika lähellä totuutta.

Käyttäjän AKU ANKKA kuva
AKU ANKKA

OK kiitti tiedosta

Käyttäjän Kokiri kuva
Kokiri

toi peli ei oo hyvä :(((((