Heinä-elokuun pääkirjoitus: Hyvää on lupa odottaa / Blogit / pelaaja.fi

Heinä-elokuun pääkirjoitus: Hyvää on lupa odottaa

5.07.2019 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
0
Miika Huttunen. Kuva: Lasse Erkola

Olen epäillyt aiemmin E3-messujen tulevaisuutta ja tarpeellisuutta muuttuneessa maailmassa. Ei silti voi kieltää, etteikö messuviikko aiheuttaisi tarpeellista säpinää alalla ja yleisössä. Vaikka Sonyn poissaolo messuilta tänä vuonna näkyi ja tuntui, erilaisia paljastuksia ja julkistuksia tuli silti pilvin pimein messujen aikana ja niiden ympärillä. Tapahtuma valaisi hyvin sitä, millainen loppuvuodesta tulee ja miltä ensi vuosi vaikuttaa – ja hyvältähän se kaltaisilleni ydinpelaajille näyttää.

Loppuvuosi on tietenkin perinteisesti aina kiireistä aikaa pelaajille. Itselleni merkittävin ennen joulua tapahtuva julkaisu on – tietenkin – Destinyn 2:n laajennus Shadowkeep, mutta tulossa on muutakin. Omalla tutkallani näkyvät ainakin X-COMin luojan Julian Gollopin Phoenix Point, Obsidianin The Outer Worlds, Hideo Kojiman Death Stranding ja tällaisen Tähtien sota -fanin varovaisesti odottama Star Wars Jedi: Fallen Order.

Myös ensi vuoden alku näyttää pahasti rajoittavan vapaa-aikaa pelaamisen ulkopuolella. Final Fantasy VII Remake, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 sekä tietenkin Cyberpunk 2077 tulevat taatusti viihtymään pelikoneissani. Unelmissani uskon myös upean Divinity: Original Sin II:n tehneen Larianin Baldur’s Gate III:n ilmestyvän ensi vuonna, vaikka se ei taida olla kovin realistista.

Merkittävää näissä peleissä on se, että useimmat niistä ovat vanhojen hc-pelisarjojen uusia osia tai niiden tekijöiden samanhenkisiä tuotoksia. Ei ole kauaakaan siitä, kun Bloodlines 2:n, Baldur’s Gate III:n, Phoenix Pointin tai Cyberpunk 2077:n kaltaisten pelien väitettiin katoavan tyystin, sillä niille ei uskottu olevan tarpeeksi yleisöä verkkopelien ja mobiilin vallatessa yhä enemmän markkinoita. Ainakin seuraavan 12 kuukauden pelitarjonnan perusteella tämä oli onneksi pelkkää hölynpölyä. Etenkin perinteisten roolipelien vahva edustus tulevassa pelitarjonnassa lämmittää kaltaistani vanhaa pöytäropeltajaa.

Oli E3-messujen aika nykyisenkaltaisena showtapahtumana ohi tai ei, mikään ei voi korvata niiden tarpeellisuutta kristallipallona. Yhden viikon ajan ne näyttävät meille, mitä seuraavan parin vuoden sisällä tullaan pelaamaan ja mitä harrastukseltaan kannattaa sinä aikana odottaa.

Aurinkoista kesää kaikille lukijoille!

Miika Huttunen,
Pelaaja-lehjden päätoimittaja

Pääkirjoitus on julkaistu nyt kaupoissa olevassa Pelaaja-lehden heinä-elokuun tuplanumerossa, jonka sisältöön voit tutustua täällä!

Pääkirjoitus on julkaistu nyt kaupoissa olevassa Pelaaja-lehden heinä-elokuun tuplanumerossa.