Huttusen blogi / Blogit / pelaaja.fi

Huttusen blogi

26.11.2010 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
13

Jostain syystä tämä syksy on tuntunut kiireisemmältä kuin koskaan aiemmin. Osa syynä on varmasti ollut loppuvuoden lehtien tiukat aikataulut, sillä Pelaajan 100. numero (gaah, onko niitä jo tullut noin monta?!) ilmestyy tammikuussa ja se tehdään valmiiksi joulukuun aikana. Johtuen lehden spesiaalisisällöstä sen tekeminen vaatii tietenkin enemmän aikaa kuin tavallisesti. Asiaa ei myöskään ole helpottanut loppuvuoden pelisuman suurten pelien lehden kannalta ärsyttävän huonot ilmestymispäivät. Monen kohdalla on hikoiluttanut että ehtiikö se nyt vielä arvosteluun vai.

Hikoilemisesta puheen ollen aloitin loppusyksystä myös kuntosalilla käymisen. Sinänsä siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, mutta koska olen patalaiska mies, on kyseessä jonkin sortin saavutus. Nuorempana pysyin kunnossa harjoittelemalla kendoa eli japanilaista miekkailua, mutta useamman vuoden jälkeen treenit alkoivat vähentyä töiden ja ikävien loukkaantumisten vuoksi. Lopullinen niitti tuli muutama vuosi sitten, sillä polvet eivät enää kestä ja juuri niiden vahvistamiseksi salilla käynnin pääasiassa aloitinkin.

painot

Koska teen mielelläni yksinkertaisista asioista monimutkaisia, ei salilla käynti suinkaan ole niin helppoa kuin sen pitäisi olla. Jostain syystä energiatasoni iltapäivisin on maan pinnan alapuolella, joten suoraan toimistolta salille meno ei nyt vaan onnistu. Ainoa vaihtoehto on siis aamu, mutta…se on aamu. Kuulun ihmisiin, joiden mielestä ennen puoltapäivää herääminen on epäinhimillinen kidutuskeino ja pitäisi kieltää YK:n ihmisoikeuspykäliä myöten. Noh, tuplarankaisu piristää kummasti, joten aamulla salille meno on toiminut yllättävän hyvin. Täten lupaankin pääseväni ns. kondikseen vuoteen…öh, 2015 mennessä. Hiljaa hyvää tulee…

Pelirintamalla aika on kulunut pitkälti niiden tavanomaisten epäiltyjen kanssa. Fallout: New Vegas syrjäytti Halo: Reachin ja New Vegas on nyt jäänyt osittain paitsioon Call of Duty: Black Opsin moninpelin vuoksi. Sinänsä hämmentävää, mutta vielä syksyn alussa en erityisesti odottanut peliä lainkaan. Nyt sitä on tullut hakattua lähes joka ilta ja vieläpä toimituksen voimin isolla porukalla. Se on sen verran harvinaista herkkua, ettei siitä kovin usein pääse nauttimaan. Ihmistet kun tuppaavat pelaaman pelejä aina vähän eri aikaan ja eri alustoilla. Tosin nyt on vaikeaa enää pelata yksin, sillä kaikki tuntemattomat samassa tiimissä olevat tuntuvat täysiltä pässeiltä, jotka eivät edes yritä voittaa.

blops

En myöskään yleensä hanki pelien keräilyversioita, mutta Assassin’s Creed: Brotherhoodin kohdalla tein poikkeuksen ja hankin sen Codex-version. Se tosin odottaa joululomaa, jolloin ehdin sitä ehkä viimein pelaamaan.

Tv:n katseluni on syksyn aikana loppunut lähes kokonaan. Jos istun tv:n edessä, pelaan yleensä jotain. Tästä syystä myös tv-sarjojen ja elokuvien seuraaminen on vähentynyt ratkaisevasti. Jenkeissä alkoi jokin aikaa sitten Walking Dead -niminen uusi sarja, joka perustuu samannimiseen sarjakuvaan. Monet ovat suositelleet uutta sarjaa mutten ole sitä itse vielä ehtinyt katsomaan. Omistan kuitenkin kyseisen sarjakuvan lähes kaikki osat, joten tiedän toki mistä on kyse ja ilmeisesti tv-sarja on melko uskollinen alkuperälleen. Ei sinänsä ihme, sillä keskustelut mahdollisesta tv-sarjasta alkoivat jo sarjakuvan ilmestymisen aikoihin, Sarja ja sarjakuva kertoo pienestä joukosta ihmisiä, jotka yrittävät selviytyä zombivitsauksen tuhoamassa maailmassa. Kuten kaikissa parhaissa zombiaiheisissa tarinoissa, painopiste ei ole elävissä kuolleissa vaan juuri elävissä, sillä ihminen ei muutu vaikka kaikki tuttu olisi ympäriltä tuhoutunut. Voin itse suositella sarjakuvaa ja pitää yrittää tuota tv-sarjaa myös seurata.

Loppuvinkkeinä heitän vielä Grant Morrisonin suhteellisen happoisen 13-osaisen sarjakuvan The Filth sekä maailmankirjallisuuden klassikoihin kuuluvan Hemingwayn nuoruuden romaanin Ja aurinko nousee. Lukeminen kannattaa aina, vai mitenkäs se Donnerin heitto menikään?

wdead

Kommentit

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Pientä bugitusta, blogi tuli aluksi meikäläisen nimissä. Huttusen blogi on siis kyseessä :D

Käyttäjän mulla60 kuva
mulla60

kyl se walking dead on hyvä sarja!

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

"Kuulun ihmisiin, joiden mielestä ennen puoltapäivää herääminen on epäinhimillinen kidutuskeino ja pitäisi kieltää YK:n ihmisoikeuspykäliä myöten."

Sittenhän meitä on kaksi. :D Hyvä blogi Huttunen, saliharjoittelu on kyllä todella hyvä, itsellä on nyt ollut oikeastaan puolen vuoden tauko, mutta siinä kyllä saa todella purkaa kaikki paineet ja on esimerkiksi siten todella hyvä harrastus jos sitä sellaiseksi haluaa kutsua. Ja kukaan ei sitten ajatellut tuota kaksimielisesti...

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Hyvä Miika! Muista treenaa penkkiä ja haukkaa!

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Voin suositella The Walking Dead -sarjaa hyvän ystäville. Sarjassa on mieletön tunnelataus aina mukana.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Pelaajan 100. numeron odotus kiihtyy jatkuvasti... taitaa tulla aika mieleenpainuva numero.

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Todella hyviä aiheita. Itsekin tulee salilla käytyä. Paljonko nousee penkistä?

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Toistaiseksi lähinnä perse mutta katsotaan keväällä :)

Käyttäjän Matoman kuva
Matoman

Huttusella kovat aiheet.. Ja puheet.

Käyttäjän Alpha kuva
Alpha

Hyvä blogi! Täälläkin tuli aloitettua kuntosalilla käynti syksyllä. Aluksi oli niin, ettei oikein meinannut aina illalla jaksaa lähteä rautaa nostelemaan, mutta sitten kun oli jonkin aikaa käynyt niin jaksoi entistä innokkaammin talsia salille :D