Kesäkuun pääkirjoitus: Pelaaja-lehdelle uusi päätoimittaja / Blogit / pelaaja.fi

Kesäkuun pääkirjoitus: Pelaaja-lehdelle uusi päätoimittaja

3.06.2022 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
10
Kesäkuun pääkirjoitus: Erään aikakauden loppu

Erään aikakauden loppu

Kun vuoden 2019 lopulla otin vastaan Pelaajan päätoimittajan pestin, en ikimaailmassa osannut aavistaa, kuinka valtavia haasteita universumilla olisi varalleni. Heti kättelyssä käynnistynyt postilakko tuntui märkäkorvana maailmanlopulta, mutta sitä seurasivatkin sarjatulena koronapandemia, paperialan täysseisahdus ja lopulta sota Euroopassa. Edellisen hätätilan jäljiltä ei ole laisinkaan ehtinyt vetää henkeä, kun uusi poikkeustilanne on jo vierinyt päälle.

Eriskummallisen maailmanajan vuoksi työtapamme ovat mullistuneet täysin päätoimittajuuteni aikana. Tekijätiimimme on pienempi kuin koskaan ennen, ja uuteen ryhmädynamiikkaan on pitänyt sopeutua kaiken lisäksi pitkälti kotoa käsin. Olemme luopuneet pelien perässä matkustelusta ja vaihtaneet aikaiset lentokenttäaamut Discordin äärellä istumiseen. Matkan varrella ovat vaihtuneet myös painotalo, toimisto ja kustannusyhtiön enemmistöomistaja. Työnjohdollisesta näkökulmasta nämä muutokset eivät suinkaan ole olleet läpihuutojuttuja.

Ihminen on kuitenkin kummallisen sitkeä olento, ja sinnikkyydellä tästäkin kaikesta on selvitty. Vaikka meitä ympäröivä maailma onkin vielä tyystin poissa raiteiltaan, oloni Pelaajan tulevaisuuden suhteen on vihdoin varovaisen toiveikas. Toimituksemme on löytänyt omat uomansa alati muuttuvista järjestelyistä huolimatta, ja lehdellä on hetkellisen sumussa haparoinnin jälkeen jälleen yhdessä vedetyt suuntaviivat.

Nyt kun aurinko vihdoin pilkistää myrskypilvien välistä, aika on minulle kypsä jatkaa matkaa eteenpäin ja suunnata uusia haasteita kohden. Pelaajan virkaa toimittavaksi päätoimittajaksi ryhtyy nyt kesän korvilla teidän kaikkien jo tuntema Ville Arvekari, joka on tehnyt talossamme uraa jo puolitoista vuosikymmentä. Ville tuntee lehden kuin omat taskunsa ja on pomona ja kollegana mittaamattoman vakaa ja luotettava. Otin itse ensiaskeleeni Pelaajan toimituksessa hänen siipiensä suojassa, ja siksi tuntuukin luontevalta jättää rakastamani lehti hänen huomaansa.

Viime töikseni tahdon sydämeni pohjasta kiittää kaikkia lukijoitamme, avustajiamme ja kumppaneitanne tuestanne näinä vuosina. Kyyti on ollut toisinaan kylmää, mutta teille kuuluu kiitos siitä, että seesteisemmille vesille lopulta selvittiin. On ollut todellinen ilo ja kunnia kasvaa päätoimittajaksi teidän kanssanne.

Johanna Puustinen,
Pelaaja-lehden päätoimittaja

Pääkirjoitus on julkaistu nyt kaupoissa olevassa Pelaaja-lehden kesäkuun numerossa 234.

Kommentit

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Kiitos Johanna. Loistavasti vastatuulista huolimatta lehteä pyöritit ja pysyt vielä kaiken jälkeen pirteänä. Onnea ja menestystä!

Villelle myös onnea lehden pyöritykseen, toivotaan monia vuosia eteenpäin ja menestystä lehdelle haastavasta alasta huolimatta.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Hyviä jatkoja Johannalle!

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Nopeasti se aika menee, tuntuu siltä että vastahan se tuossa eilen oli kun Johanna aloitti päätöimittajana ja Huttunen lähti.

Ei muuta kuin onnea ja menestystä sekä Johannalle että Villelle. Vaikka lehteä enää vain satunnaisesti irtonumeroiden kautta luenkin niin laatu on kyllä pysynyt korkeana, kiitos siitä koko tiimille. Mielellään sitä tukisi lehteä jatkuvalla tilauksellakin mutta jostain oli aikanaan karsittava kun ajat on tämmöiset. Ei ole helppoa kellekään mutta toivottavasti Pelaaja selviää tosiaan kaikista vaikeuksista huolimatta

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Johannalle kiitokset kuluneista vuosista. Myrskyisintä aikaa ollut toimia päätoimittajana, mutta lehti silti pysynyt laadukkaana. Toivon että Pelaaja jatkuu ja löytää lukijakuntaa jatkossakin haasteista huolimatta.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Hyvää jatkoa ja onnea Villelle uuteen pestiin!

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Its morbin time!

Käyttäjän Akki kuva
Akki

Kaikkea hyvää Johannalle!

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Hyvää jatkoa Johannalle!

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Hyvää jatkoa ja kaikkea hyvää uralle! Oli hienoa nähdä miten Pelaajaa luotsattiin nämä vuoden läpi pandemian ja sodan. Varmasti on monia asioita, joista ei me tilaajat olla tietoisia joten suuri kiitos niin päätoimittajalle, kuin koko lehden väelle!

Käyttäjän GrumpyOldMan kuva
GrumpyOldMan

Hyvää jatkoa Johannalle ja onnea sekä menestystä uusiin haasteisiin!