Kommenttiosio-blogi: Peräsintä peliin, beibi! / Blogit / pelaaja.fi

Kommenttiosio-blogi: Peräsintä peliin, beibi!

20.05.2017 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
12
Kommenttiosio-blogi: Peräsintä peliin, beibi!

Peräsintä peliin, beibi!

Torstain vastaisena yönä ahkerimmat kukkujat saivat silmänruokaa sylin täydeltä, kun Nintendon tuorein Direct-uutislähetys polkaistiin käyntiin. Hulvatonta Arms-muksintapeliä esitellyt paketti ei perussisältönsä puolesta tarjoillut yllätyksiä. Videolla nähtiin juuri niin nintendomaisen värikästä ja siloteltua toimintaa kuin ennakkomateriaalin perusteella voitiin odottaa.

Lähetyksen todellista tähteä kukaan ei kuitenkaan osannut odottaa. Huomion tervehenkiseltä heilumiselta varasti nimittäin takapuoli.

Ei, et lukenut väärin. Torstain puhutuin aihe pelaajien keskuudessa oli ahteri, ja Twintelle-nimiselle neitohahmolle kuuluvaa, suorastaan A-luokan yksilöksi kuvailtavaa peräsintä on ihasteltu joukolla nyt jo useamman päivän ajan. Jokainen aihepiiriin edes epäsuorasti liittyvä media on natissut liitoksissaan kuvankaappausten, kekseliäiden meemien ja fanitaiteen tulvan alla. Viimeksi vastaavaa kohinaa herätti Overwatchin tomera Tracer keltaisissa kalsareissaan, ja tuolloin huomio oli tuntuvasti negatiivissävytteisempää.

Ymmärrätte siis varmasti, miksi minulla olisi nyt otollinen tilaisuus täyttää kosminen velvollisuuteni naisena sekä saarnata esineellistämisen ja halventamisen kaltaisista ikävistä ilmiöistä. Siihen en kuitenkaan aio tarttua, sillä minusta Directin jälkijäristyksiä on ollut ennen kaikkea hykerryttävää seurata.

Ennen ajanlaskun alkua ilmestyneitä kolumnejani lukeneet saattavat sitä paitsi muistaa, mitä ajattelen aiheesta. On jälleen ollut karmeaa huomata, kuinka monien itseään naisten puolella pitävien mielestä miellyttävät muodot mitätöivät hahmon muut hienot piirteet. Nahkahousut täytteineen eivät varmasti olleet vahingossa syntynyt ratkaisu, mutta Twintelle on viettelevyytensä ohella myös ihailtavan itsevarma persoona ja kovan tason taistelija. Oli kyse sitten pelihahmosta tai Seiskan kannessa komeilevasta povipommista, on naisasia-argumentin kannalta takaperoista pitää seksikkyyttä itseisarvoisesti halventavana piirteenä.

Erityisen mitättömäksi ongelman tekee Armsin kohdalla se, kuinka arkisesti silmäniloa tarjolle tuodaan. Peli on kaikilla mittapuilla perinteistä koko perheen viihdettä, mutta varttuneemman fanikannan ilahduttamiseksi on valjastettu vähäeleisesti maailman yksinkertaisin tehokeino – viemättä mitään pois pienemmiltä pelaajilta. Nintendo ei huuda eikä alleviivaa, eikä yksikään esikouluikäinen tule ymmärtämään, minkä vuoksi juuri Twintelle on isäpapan lempihahmo. Moinen on vielä suhteellisen harvinaista Armsin edustaman alalajin sisällä, eikä internetin reaktion perusteella ollenkaan hassumpi tapa toimia.

Kaiken lisäksi ratkaisu on strategisesti merkittävä. Seksi nimittäin myy, ja nykyisessä taloustilanteessa on suorastaan huojentavaa, että perhepeli-Nintendonkin kaltainen suoraselkäisyyden perikuva alkaa etsiä itselleen sopivia tapoja hyödyntää ihmisrodun suurinta heikkoutta. Pelialan laajemmassa kontekstissa Arms puolestaan todistaa, että taktiikkaa voi toteuttaa myös hyvällä maulla ja saada kohdeyleisö silti kehräämään kovaan ääneen. Kukapa olisi koskaan arvannut, että parilla pakaroita voisi olla näinkin suuria seurauksia?

Johanna Puustinen

Kommentit

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen

Entä kukapa olisi uskonut, miten monta synonyymiä takapuolelle voi keksiä seitsemän kappaleen sisällä?

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus

Nintendo ei huuda eikä alleviivaa, eikä yksikään esikouluikäinen tule ymmärtämään, minkä vuoksi juuri Twintelle on isäpapan lempihahmo.

Taitaa peleissä oleva ryntäät/peräsin -osasto olla kuitenkin teineille suunnattu. Kuten tekstissäkin mainitaan, niin suunnittelu on onnistunut hyvin ja näin peli saatu pysymään keskustelussa mukana.

Mainio artikkeli.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä edqe

[quote]Nintendo ei huuda eikä alleviivaa, eikä yksikään esikouluikäinen tule ymmärtämään, minkä vuoksi juuri Twintelle on isäpapan lempihahmo.[/quote]
Taitaa peleissä oleva ryntäät/peräsin -osasto olla kuitenkin teineille suunnattu. Kuten tekstissäkin mainitaan, niin suunnittelu on onnistunut hyvin ja näin peli saatu pysymään keskustelussa mukana.

Mainio artikkeli.

Kyllä ne hyvät perseet meitä aikuisia miehiäkin viehättää. Ainakin oma kiinnostukseni peliä kohtaan nousi, siihen toki vaikutti muutkin asiat kyseisellä Directillä, mutta valehtilisin jos väittäisin ettei myös tämä. Twintelle tulee olemaan lempparini, no doubt.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä snaketus

Kyllä ne hyvät perseet meitä aikuisia miehiäkin viehättää.

Aikuisikään riittää tietysti jo 18v, joten sen suhteen ymmärrän kiivaan keskustelun kyllä myös nuorten aikuisten keskuudessa. Olihan ne Strip Poker-pelit 80-luvullakin varsin suosittuja :). Mutta nyt reiluun yli 30v ikään ehtineet isäpapat tuntuneet lähinnä harmittelevan, että Nintendo lähtenyt samalle linjalle muiden mukana.

Saa nähdä löytyykö pelistä mitään kantavaa voimaa puheenaiheena ja suosiossa pysymiseen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä edqe

Mutta nyt reiluun yli 30v ikään ehtineet isäpapat tuntuneet lähinnä harmittelevan, että Nintendo lähtenyt samalle linjalle muiden mukana.

Minä olen 33-vuotias ja annan Nintendolle raikuvat aplodit siitä, että uskaltavat viimeinkin vähän tarjoilla muillekin kuin 7-vuotiaille. Se nyt vain on karu fakta, että seksi myy ja ilmeisesti Nintendo on yritys jonka ainoa tavoite on tehdä rahaa.

Siksi minua ihmetyttääkin, että miksi Nintendo myös toisaalta vihaa rahaa? Esim. NES Classic Editionia ei voi valmistaa kaikille halukkaille tai Bayonetta (muutamia muita myös) amiiboja ei voi tehdä kaikille halukkaille? Ennakkotilasin Bayonetta amiibon jotain melkein kaksi vuotta sitten, mutta sain sähköpostin, että niitä ei tule riittämään minulle.

Mitä tulee nyt noihin yli 30v isäpappoihin jotka harmittleee Nintendon linjaa ARMSin ja Twintelle-hahmon kanssa, niin he ovat juuri niitä 30v isäpappa mieslapsia fanipoikalsit päässä joita minä todella, todella, todella inhoan. Ne on niitä samoja tyyppejä jotka lätkäsee Breath of the Wildille sen 10/10 vaikka peli kärsii vaikka mistä teknisistä ongelmista. 30 fps yksinään on minulle tekninen ongelma, josta lähtee peliä arvostellessa yksi piste heti kättelyssä ja jos se ei ole vakaa 30 fps, niin toinen piste pois. Ollaan 8/10 tässä kohtaa, sitten peli vielä kärsii typerästä aseiden durability-systeemistä, vähintään yksi piste pois tuon takia, eli loppujen lopuksi pelin on hyvä 6/10, parhaimmillaan heikko 7/10.

Meni rantiksi, mutta voi perkele kun nuo nostalgialasit päässä kulkevat pierut (mieslapset) ärsyttää. Jotkut näistä jopa on tyyppejä joita seuraan esim. Youtubessa ja ovat muuten ihan fiksuja, mutta kun kyseessä on Nintendo, niin kaikki logiikka ja objektiivisuus lentää roskikseen ja fanipoikapieru tulee esiin, varsinkin jos on kyse Zeldasta.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

"Oli kyse sitten pelihahmosta tai Seiskan kannessa komeilevasta povipommista, on naisasia-argumentin kannalta takaperoista pitää seksikkyyttä itseisarvoisesti halventavana piirteenä."

Juuri näin, kiitos ja kumarrus. Olkoon seksikkyys hyväksyttävää niin naisilla kuin miehillä kaikissa olomuodoissaan.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Kotakun (nais)toimittaja kirjoitti myös aiheesta, joten sen pitää olla tärkeä. Itse suurena peppumiehenä osaan arvostaa Nintendon panosta. Ehkä Splatoon tarjoaa seuraavat yllätykset... ;)

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tuli kommentoitua tuohon kyseiseen uutiseen täällä Pelaajan sivuilla, joten haluan sen vuoksi tarkentaa omaa kommenttiani.

Itse hieman ihmettelin ja huvituin siitä, että joillekin nuo peräsimet ovat kuin yhtäläisyysmerkki aikuisten peleihin. Näin ollen ilman takalistoa olisi Arms lasten peli ja vasta kun siellä on yksi ruuminosa enemmän esillä niin alkaa peli kiinnostamaan. Millä tapaa tuokin Arms olisi yhtään erilaisempi peli vaikka koko hahmo puuttuisi pelistä?

Toki minua(kin) ärsyttää ikärajojen painaminen mahdollisimman alas pelkkien dollarien toivossa mutta jos ääntä korotetaan lähinnä ahterien ja alushousujen ollessa kyseessä, tulee hommasta aikas huvittavaa.

Ei millään pahalla kuitenkaan heille, jotka näin sattuvat ajattelemaan. Huvinsa ja harrastuksensa kullakin.

Käyttäjän Virtuaalimies kuva
Virtuaalimies

No tuota, ihan kiva ahteri mutta... Dead or Alive tai vaikka street fighter sarjoista löytyy mielestäni nätimpiä naisia ja periä.(olihan tämä rumasti sanottu, sori Twintelle faneille, tämä on vain mun mielari) Mutta ei se mulla ostamisen kriteeriks pelkästään riitä että kauniita naisia, täytyy pelistä löytyä jtn järkeä että lähden rahapussia kolisuttamaan. Ja ennen ostoa, yleensä tulee kokeiltua peliä jollain kaverilla joka ko. Pelin on kerenny jo ostaa :P

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Onpa piristävää, ettei Twintelle ole herättänyt kamalan negatiivista keskustelua. Luulen sen johtuvan kontekstista, jossa hahmo esiintyy: peli ei ole aikuisille suunnattu K18 synkkyys, jossa ollaan tuhmia nahka-asut yllä, kuten esim. Prince of Persia: Warrior Withinissä. Itseäni on aina vähän tympäissyt se kuinka seksiin/seksikkyyteen liitetään hämmentävän usein jotain ikävää; pettämistä, tappamista tai muuta selän takana vehtaamista. Kaikissa suomifilmeissä sun muissa sarjoissa kyseiset kohtaukset ovat niin masentavia, että ovat toimineet aina itselläni himojen ykköstappajana. Missä on ilo, lämpö, huumori ja rakkaus? Jos olisin elokuvaohjaaja, sijoittaisin hauskimmat jutut juuri rakastelukohtauksiin.

Ja on oikeasti ihanaa nähdä aurinkoisessa pelissä tuollainen PEBA! :) Hahmon design on muutenkin komea ja mielikuvituksellinen, joka tulee luultavasti olemaan monen cosplayaavan suosikki! Hyvä Nintendo!