Kuuluuko? / Blogit / pelaaja.fi

Kuuluuko?

4.05.2006 // Kirjoittanut: Riot
8

Kävimme tänään Miikan kanssa katsastamassa Silent Hill -elokuvan. Odotellen paraikaa ohjaaja Christophe Gansin soittoa, tai siis hänen edustajansa soittoa. Tarkoitus on haastatella elokuvan ohjaajaa ja rustata tästä juttu kesäkuun Pelaaja-lehteen.

Elokuva oli ok. Ensimmäiset puolitoista tuntia ovat täysin uskollisia pelien hengelle ja hyvällä tavalla. Hahmot, ympäristöt, sumu ja jutut kuten kaupungin muutos lihaisaksi helvetiksi ja taskulamppu ovat asioita, jotka lämmittävät sarjan faneja.

...puhelin taitaa soida. Until next time.

Kommentit

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Perustuuko tuo Silent Hill- leffa johonkin tiettyyn SH peliin vai ihan koko pelisarjaan ?

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Silent Hill -leffasta kuulee aika ristiriitaisia juttuja. Eräässä gameblogissa mainostettiin elokuvaa laittoman huonoksi tekeleeksi, jossa dialogi on jotain aivan kauheaa. Silti pitää käydä katsastamassa tämä, kunhan se tänne Suomeenkin rantautuu.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Kyllä kuuluu. Vinski tuo SH leffa perustuu osin SH1:seen, siis alun osalta, päähahmona toimii tosin Harryn sijasta Rose. Suhteellisen paljon asioita on muuteltu, kuten Pyramid Head on ympätty peliin mukaan. Kuten Thomas jo sanoikin, SH-leffa on alun osalta uskollinen, mutta sen jälkeen muutoksia löytyykin runsaaseen tahtiin.

Itse elokuvasta pidin, vaikkei se ehkä ihan pelien tasolle yltänykkään. Joitain outoja (suhteessa peleihin) kohtia juonesta löytyi, mutta varsinkin Midwichin koulu ja kaupungin muunnos Othersideen
sekä useat muut pienet easter eggit lämmittävät fanien sydämiä. Kouluarvosanaksi ehkäpä se 9-/10, jos on pelannut pelejä, pelaamattomana juoni voi hämmentää, tai tuoda jopa kokonaisuutta yhteen.

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

OK. Kiitoksia tiedoista. :)

Käyttäjän zoukka kuva
zoukka

Niin elokuvahan on kuulemma ysin tasoa visuaalisesti ja tunnelmaltaan, nelosen tasoa juoneltaan ja dialogiltaan. Sekä hahmoiltaan. Mikä ei todellakaan lupaa hyvää.

Mutta toki se on käytävä tsiigaamassa.

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Leffa on kyllä varsin hyvä. Uskollinen peleille. Kuten Ohjaaja totesikin mulle niin vikat puoli tuntia ovat "Hollywoodia" studion vaatimuksesta.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Kaikkien juttujen mukaan Silent Hill nappaisi parhaan pelielokuvan Street Fighterin jälkeen -tittelin. Mikä ei todellakaan vaadi paljoa.

Käyttäjän AK87 kuva
AK87

Kyllähän se Silent Hilli pitää näköjään käydä katsomassa. Tietääpähän ainakin onko se hyvä vaiko ei.