Kyynel tulee silmään... skeittausmuistoja ja muita outoja juttuja / Blogit / pelaaja.fi

Kyynel tulee silmään... skeittausmuistoja ja muita outoja juttuja

17.10.2006 // Kirjoittanut: Riot
17

Tiistai 0:42
Pelaaja 50 vielä kesken.

lopussa.jpg

On vähän väsynyt ja levoton olo, joten tulee sen mukaista tekstiä.

Löysin juuri MySpacesta Chuck Treecen kotisivut ja mikä uskomattominta sieltä saa ladata kaikkien aikojen (ihan oikeesti) skeittibiisin... biisin jonka tahtiin olen moshannut, teen niin paraikaa kun Beyerdynamic DT-990 -kuulokkeet (kiitos Hartolle ja Harton faijapuolelle) pistetään äärirajoille. Biisin nimi on Weakness.

Tiedättekö kun tulee vastaan sellainen biisi, jota ei pysty sanoin selittämään, kuinka se vaikuttaa? Miten se saa kerta toisensa jälkeen aikaan ihan uskomattoman fiiliksen. Miten sen jokainen sointu kuulostaa niin suloiselta? Nuo kitarariffit ovat aivan uskomattomia. Ja kuinka biisi lähtee käyntiin? Goddamn.

Katsokaa tämä.

Mustavalkoinen. Katsokaa Rayn Barbeen sulavaa lautailua. Chet Thomasin nuoruutta. Kuvauksen ja editoinnin tehokkuutta. Miten musiikki ja skeittaaminen ovat täydellisessä harmoniassa? Steve Saiz oli sankarini jonka laudalla skeittasin parin vuoden ajan. Laudan jämä taitaa vieläkin löytyä faijan autotallista.

Tuo pätkä on Powell & Peraltan Public Domain -videosta vuodelta 1988. Mä kattelin nuorempana kyseisen videon niin monta kertaa että VHS-nauha hajosi. Tilasin about 6-7 vuotta sitten nettikaupasta monet vanhat skeittileffat VHS:llä uudelleen ja olen siitä lähtien kattonut tuon yllä olevan Public Domainin -osuuden varmasti tuhansia kertoja. Lähinnä siksi, että siinä on aivan törkeen siistiä skeittausta ja biisi on.paras.ikinä. Siis tekee mieli skeitata niin perkeleesti.

Mä kirjoitin viestin tuonne MySpace-sivulle, että olen etsinyt tuon biisin tekijää ja biisiä siitä lähtien kun sen näin ja kuulin. Sen merkitys mulle on suunnaton. Toivottavasti eivät nyt pidä ihan hulluna, mutta kun luin kommentteja tuosta klipistä YouTuben comments-alueella niin jengi on aivan lämpösenä tuohon biisiin.

Miten tuosta voi olla 18 vuotta aikaa. Jestas sentään. Vannon, että meen skeittamaan parin päivän sisällä.

pp_collection.jpg

Mä olen kuunnellut biisiä vhs:ltä. Jostain syystä en koskaan ole viitsinyt digitoida sitä mp3-muotoon tai aikoinaan c-kasetille. Ehkä siksi, että musat on kiva kuunnella katsoen Steve Saizin, Chet Thomasin, Ray Barbeen ja Eric Sandersonin skeittaamista.

Viimeiset pari päivää ovat olleet nostalgian ja väsymyksen värittämiä. Kun odottelen lehden taittojen valmistumista, sitä on yllättävästi luppoaikaa, jona ei jaksa keskittyä oikein mihinkään produktiiviseen. Olen jutellut erään taittajamme kanssa Pelaajan synnystä ja muutenkin about the good old times. Ehkäpä siksi olen tälläisella nostalgiatripillä.

Vietin oman nuoruuteni rullalaudan päällä skeitaten Toukolassa ja Arabian alueella ja jonkin verran Herttoniemessä. Kesälomarutiini oli selkeä. Heräsin myöhään, skeittivideo päälle ja nupit kaakkoon...sitten safkaa ja soitto kavereille (Siljander, Virkkunen, Palikainen, Martinez) siis ihan lankapuhelimesta ja lauta käteen ja koko päiväksi skeittaamaan. Ne olivat niitä aikoja. Pelättiin mennä vetää keskustaan isojen poikien skeittipaikoille. Piti tyytyä oman alueen mestoihin.

Rakastan vanhoja skeittivideoita. Kasvoin Powell & Peraltan, H-Streetin ja Santa Cruzin videoiden parissa. Katselin vhs-videot puhki, kuten yllä mainitsin. Public Domain, Ban This, Propaganda, Shackle Me Not... nuo olivat todellisia skeittivideoita, jossa oli tyyliä ja huumoria.

Ja kun te katsotte nykyisin Rodney Mullenia dvd:ltä tai YouTubesta niin mä olin kattomassa Rodneyta helsingin City Sokoksen viidenessä kerroksessa, jossa kaveri veti älyttömän freestyle-demon.

Vielä bonus. MoonTV-festariraportti. Sacha ja Kehäkettu ilmiliekeis. Miten jengi voi sikailla noin törkeesti? Kyseessä on ainoa YouTubesta löytynyt MoonTV-raportti. Se on peräisin maailman hirvittävimmiltä festareilta eli RantaRockista. AIvan hirvittävä meininki. Muistan kuinka jengi yritti murtaa tiensä meidän huoneeseen viideltä aamulla. Näin Scooterin livenä. Se varmaan kertoo kaiken tarpeellisen.

Hyvä video! Viel jaksaa!

ercola_tha_Real.jpg

Kommentit

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Tämä just näissä blogeissa on niin hienoa. Spontaanista tunnetilasta irtoava kirjoittelu, jonka kautta ihminen aukeaa paljaimmillaan(tai jotain... :p ), on aina upeaa luettavaa. Pisteet kotiin!

Videotkin olivat muikeita.

Käyttäjän Taikuri kuva
Taikuri

Kiitokset varsinkin tuosta MoonTV videosta, se kun oli sillon 6v sitten paras tv-kanava!! Ja festarit oli just sen parasta antia!

Olihan MoonTV:llä myös paras peli-ohjelma ikinä! Nimittäin PLAY, sitä tulee aina muisteltua lämmöllä, kun kattoo Tiltin javapeli ohjelmaa..

Käyttäjän timonsteri kuva
timonsteri

Loistavaa. Mullon DT-880:t. ;) Toi MoonTV klippi oli ihan hervoton, ton festariraportin toisessa osassa Sacha haastattelee Pelkosen Jaanaa. ^^

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Loistavia nämä fiiliksellä kirjoitetut blogimerkinnät!

Käyttäjän Kuuleri kuva
Kuuleri

Loistava Blogi kyllä, rispektit thomakselle! lisää tämmöisiä.

Käyttäjän timonsteri kuva
timonsteri

"Kyseessä on ainoa YouTubesta löytynyt MoonTV-raportti" Niin, siellä muuten oli 1/5:n lisäksi osat 2, 3, 4 ja 5. Yhdessä taisi itse Thomas juontaa hetken.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Arrrgh! Powellin Public Propertyssä suosikkipätkä on varmaan juurikin Barbee/Saiz/Thomas.. taustalla soi Tietenkin MCRAD - WEAKNESS !!

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Piti vielä jatkaa, mutta painoinkin sitten Lähetä.. Noh anyway, Frankie Hillin pätkä Ban Thississä aivan sairas, jätkä about 5 vuotta aikaansa edellä, ja periaatteessa synytti koko hänkkäskedeyksen. Ehkä reilejä vedettiin ennen Hilliäkin, mutta Hill nosti sen potenssiin kymmennen. Powell, H-Street (joka taas pitkälti muuttui Plan-B:si), Cruz..

Powellin ja aika monen muun vanhan skedelafkan leffoista on julkaistu muuten lähiaikoina DVD-versioita, Public Domain, Search For Animal Chin, Propanganda, Ban This, Questionable?...

(Ja vielä korjaus edelliseen, Property pitäis olla Domain, Public Property taasen oli suomalainen omakustanne skedeleffa vuodelta 2002)

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Frankie Hill oli ihan älytön. Katoin just Ban Thisin...Hillin osuushan loppuu siihen mielettömään railslideen...rappusia on joku parikymmentä kevyesti.

Mä muistan kun katottiin Psycho Skateparkissa Saizin ja Barbeen demon yhteydessä Ban This...siel oli joku parisataa skeittaajaa. jengi meni heti ihan sekaisin kun video alkoi Hillin osuudella. Hullu mies. Sen ura tais tosin hyytyäkin sitten polviongelmiin. Hullu jätkä se oli, uskalsi vetää älyttömiä härveleitä kuten sanonta kuului back in the day.

Käyttäjän Riot kuva
Riot

PetriP antaisin äijälle x-määrän plussapisteitä jos voisin. Much respect, en uskonut että ois tullu kommentteja jengiltä joka on noita videoita nähnyt. Ihan mahtavaa.

Nostoja