Marraskuun pääkirjoitus: Pelaaja-lehden päätoimittaja vaihtuu / Blogit / pelaaja.fi

Marraskuun pääkirjoitus: Pelaaja-lehden päätoimittaja vaihtuu

1.11.2019 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
21
Johanna Puustinen on Pelaaja-lehden uusi päätoimittaja

Sukupolvi vaihtuu

Uusi konsolisukupolvi saapuu ensi vuoden lopulla, mutta Pelaajassa sukupolvi vaihtuu jo nyt. Tämä marraskuun Pelaaja jää viimeiseksi päätoimittamakseni lehdeksi, ja joulukuusta eteenpäin uudeksi päätoimittajaksi nousee toimituksen riveistä Johanna Puustinen.

Ryhdyin Pelaajan päätoimittajaksi noin sata numeroa sitten lokakuussa 2011, kun edellinen päätoimittaja ja lehteä kanssani perustamassa ollut Thomas Puha päätti siirtyä muihin tehtäviin. Kuluneen kahdeksan vuoden aikana on tapahtunut paljon. Pelaaja on täyttänyt päätoimittajuuteni aikana maukkaita tasavuosia – 10 ja 15 – sekä ylittänyt 200 numeron rajan.

Olen aina sanonut, että pelit ja pelaaminen ovat niin kiinnostavia, koska ne muuttuvat ja elävät koko ajan. Peliala on jatkuvassa muutoksessa, mikä tekee pelimaailman seuraamisesta ja siitä kirjoittamisesta mielenkiintoista ja jännittävää. Mikään pelivuosi ei ole samanlainen kuin edellinen, ja jotain uutta siintää koko ajan horisontissa.

Lehtemme motto on alusta pitäen ollut ”Rakkaudesta videopeleihin”, ja se pätee edelleen omallakin kohdalla. Silti on myönnettävä, että kaikkien näiden vuosien jälkeen alan olla hieman jämähtänyt omaan pelipoterooni. Kukapa ei olisi? Sellaiseen jatkuvasti muuttuvaa alaa seuraavalla medialla ei ole varaa, joten on hyvä aika vaihtaa johtoon tuoreemman ajatusmaailman ja näkökulman omaava henkilö. Johannalla on Pelaajan parissa kasvaneena pelaajana juuri kumpaakin sekä samaa intoa, tarmoa ja rakkautta pelejä kohtaan kuin itselläni oli Pelaajan perustamisen aikoina – unohtamatta vankkaa osaamista ja tietopohjaa. Hän on juuri oikea henkilö luotsaamaan Pelaajaa uudelle vuosikymmenelle. Jos kirjoituksiani jää kaipaamaan, niitä saa lukea Pelaajan sivuilta taatusti jatkossakin. Kuka muukaan lehdessä muutoin julistaisi Destinyn ilosanomaa?

En mitenkään tämän kirjoituksen mitassa voi kiittää henkilökohtaisesti kaikkia niitä ihmisiä ja tahoja, jotka vuosien varrella ja päätoimittajuuteni aikana ovat osallistuneet ja vaikuttaneet Pelaajan syntyyn ja olemassaoloon. Teitä on paljon aina toimituksesta ja avustajista lähtien. On ollut ilo ja kunnia tehdä Pelaajaa kanssanne näiden vuosien ajan. Kiitos teille kaikille.

Eikä pidä unohtaa myöskään teitä, rakkaat lukijat. Teidän vuoksenne pelaamisesta tuli itselleni harrastuksen ja ajanvietteen lisäksi työ, joka on antanut valtavasti. Siitä olen teille mitä nöyrimmin kiitollinen. Jatkakaa samaan malliin myös Johannan johdolla!

Kiitos ja kumarrus.

Miika Huttunen,
Pelaaja-lehden päätoimittaja

Pääkirjoitus on julkaistu nyt kaupoissa olevassa Pelaaja-lehden marraskuun numerossa 205, jonka sisältöön voit tutustua täällä!

Marraskuun Pelaaja-lehti 205 nyt kaupoissa!

Kommentit

Käyttäjän J. Clarkson kuva
J. Clarkson

Huhhuh, piti oikein kaivaa tunnus ja salasana papyruksista lyhyitä kiitoksia ja onnitteluja varten!

Ensinnäkin kiitokset Huttuselle päätoimittajuudesta, myös Pelaajan 1. numerossa. ;) Herra ilmeisesti kuitenkin jatkaa Pelaajan toimituksessa, ainakin päätellen paljastuksesta, että kirjoituksia saa tulevaisuudessakin lukea lehden sivuilta?

Ja samalla onnittelut Johannalle pestistä ja tsemppiä lehden luotsaamiseen! Pelaaja on aina ollut sisällöltään ja ulkoasultaan laatulehti sekä ajan hermolla. Odotan tämän faktan vain terävöityvän Johannan aikakaudella. :)

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Hei kiitokset Huttuselle vuosista päätoimittajana. Juttuja saamme häneltä jatkossakin lukea, joten ei nämä hyvästi nyt siis ole. ;)

Johannalle huikeasti onnea! Hienon rohkeaa päästä nuorena pelilehden päätoimittajaksi.

Käyttäjän HooCeeApina kuva
HooCeeApina

Kiitokset Monsieur Huttuselle ja onnea & menestystä uudelle päätoimittaja Mademoiselle Puustiselle! :)

Onko muuten tällä muutoksella vaikutuksia castin (vakio)kokoonpanoon?

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Kiitos Huttuselle näistä vuosista ja onnea Johannalle uusiin haasteisiin!

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ihneen kauan kesti ennen kuin ilmoittaa täälä kun Konsolifin sivustolla tämä uutinen oli jo 28 päivä etusivulla :)

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ymmärrän hyvin Huttusen perustelut. Intohimo pelaamista kohtaan ei ehkä vähene iän myötä, mutta se kohdentuu enemmän juuri niihin itselle tärkeisiin juttuihin. Vanha koira ei opi uusia temppuja niin sanotusti.

Vetäytyykö Huttunen nyt johonkin toimituksen nurkkaan jupisemaan omiaan World of Tanksista ja Destinystä, vai poistuuko kokonaan Pelaajan vakitoimituksesta? Jos jälkimmäinen niin wink wink nudge nudge Nelinpelissä voisi olla parhaillaan positio auki Tankkimies Saarelaisen ja Destinisti Ritvolan jätettyä laivan. Huttunenhan olisi meriiteillään suorastaan täydellinen palikka tätä aukkoa täyttämään. Olisiko nyt aika vihdoin vaihtaa siihen parempaan kotimaiseen pelipodcastiin?

P.S. uusista tempuista puheenollen, Destiny 2 f2p:tä nyt 20+ tuntia pelanneena täytyy tunnustaa, että olen vihdoin nähnyt Valon. Eilen löysin itseni katsomasta YouTubesta yli kolmetuntista lore-videota Destinyn maailmasta, eli koukku taitaa olla jo aika syvällä huulessa.

Lainaus frozen

Ihneen kauan kesti ennen kuin ilmoittaa täälä kun Konsolifin sivustolla tämä uutinen oli jo 28 päivä etusivulla :)

Olisiko konsolifinin kaverit lukeneet asiasta lehdestä?

Käyttäjän M3RQuR kuva
M3RQuR

Pitihän se kaivaa salasanat pöytälaatikosta ja päräyttää ehkä se toinen viesti tälle sivustolle.

Huttuselle erittäin iso kiitos näistä vuosista! Herran pääkirjoituksia on ollut mukava lukea. Toivottavasti fyysinen ja henkinen olemus säilyy vielä pelaajacasteissa.

Johannalle roppakaupalla onnea ja tsemppiä uusiin hommiin! Sinun tarinaasi on ollut mukava lukea ja seurata ja elävä todiste siitä, että ne unelmat toteutuvat, jos vaan jaksaa tehdä kovasti töitä niiden eteen.

Pelaajan tulevaisuus on hyvissä käsissä!

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Kiitokset Huttuselle näistä vuosista ja onnea Johannalle uuteen työhön!

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Muutamassa vuodessa harjoittelijasta päätoimittajaksi. Ei paha kehitys.

Käyttäjän Waris kuva
Waris

Huhuh, meinasi mennä kahvit väärään kurkkuun otsikon huomatessani. Suuret kiitokset Huttuselle näistä vuosista, mielestäni Pelaaja on ollut erinomaista luettavaa päätoimittaja aikanasi ja siihen on myös tullut hyviä pieniä lisäyksiä ja uudistuksia.

Johannalle myös suuresti onnea uuden työnkuvan johdosta. Kirjoituksiasi lehdessä sekä juttujasi pelaajacastissa on aina ilo lukea ja kuulla, ja odotankin mielenkiinnolla miltä Pelaaja ohjauksesssasi näyttää.

P.S. Huttunen, mikäli olet vielä seuraavassa castissa mukana, niin edes hieman fiilistelyä siitä kuinka hyvä Destiny nyt Shadowkeepin jälkeen on ;)

Nostoja