Marraskuun pääkirjoitus: Yksi piinaavan pitkä vuosi / Blogit / pelaaja.fi

Marraskuun pääkirjoitus: Yksi piinaavan pitkä vuosi

6.11.2020 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
9
Marraskuun pääkirjoitus: Kaksitoista kuukautta

Kaksitoista kuukautta

Yksitoista numeroa, yksi piinaavan pitkä vuosi. En valitettavasti voi hyvällä tahdollakaan väittää, että ensimmäinen vuoteni Pelaajan päätoimittajana olisi ollut millään tapaa helppo tai hauska. 2020 on pitänyt sisällään postilakon, pandemian ja painon vaihdon, ja tulipaloja on saanut sammutella sellaisella vimmalla, ettei usko parempaan huomiseen ole aina tahtonut riittää. Akuuttien hätätilanteiden lisäksi työmme perimmäinen luonne ja tekotavat ovat muuttuneet etätyösuositusten ja matkustusrajoitteiden vuoksi täysin, ja se olisi ollut kova pala purtavaksi yksinäänkin.

Henki meissä kuitenkin vielä pihisee, ja se on kai tärkeintä. En tietenkään voi ottaa selviämisestämme yksin kunniaa, enkä toki tahtoisikaan. Pelaajan pieneksi kutistunut tekijätiimi on osoittanut tänä vuonna suorastaan yli-inhimillistä sinnikkyyttä ja suorituskykyä kaikkien vastoinkäymisten keskellä, ja ilman sitä emme tätä vuotta olisi selättäneet. Suurin kiitos kaikesta kuuluu siis kollegoilleni.

Vastoinkäymisiin nähden olen suorastaan ylpeä siitä, mitä olemme kuitenkin saaneet aikaan. Lehti on edelleen olemassa, sen sisältö toivon mukaan laadukasta muidenkin kuin itsemme mielestä, ja sitä tekevät ihmiset, joilla on paloa työhönsä – kuten tähänkin asti. En siltikään voi olla miettimättä, missä voisimme olla nyt, jos maailma ei olisi kääntynyt päälaelleen pian nimittämiseni jälkeen. Kun kerran selvisimme kaikesta tästä kunnialla, mitä olisimmekaan voineet saada aikaan, jos kaikki puhtaaseen paniikkiin palanut energia olisi voitu kanavoida tuotekehitykseen ja hyvään toimittajantyöhön.

Jossittelu ei tunnetusti mitään kuitenkaan muuta, joten vuoden lähestyessä loppuaan ei auta kuin toivoa, että seuraava tuo mukanaan enemmän mahdollisuuksia tavoitella jotain parempaa. Kenties uuden sukupolven saapuminen auttaa kääntämään kokan kohti väljempiä vesiä!

Johanna Puustinen,
Pelaaja-lehden päätoimittaja

Pääkirjoitus on julkaistu nyt kaupoissa olevassa Pelaaja-lehden marraskuun numerossa 216.

Kommentit

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Hyvin olet(te) vetäneet kaikesta huolimatta! Toivottavasti seuraavat 12kk eivät ole ihan samanlaista pyöritystä kuin nämä ensimmäiset.

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Täältä myös hatun nosto kuluneesta vuodesta!

Mielestäni lehden sisällön ja laadun perusteella en periaatteessa osaisi välttämättä arvata ollenkaan, että mitä kaikkia haasteita siellä toimituksen puolella on ollut kuluneet 12kk. Laatu ei ole siis mielestäni kärsinyt haasteista huolimatta. Iso kiitos siitä!

Itse vaihdoin juuri Maaliskuussa työpaikkaa, ja aloitin uudessa toimenkuvassa vastuullisena tiimin vetäjänä sopivasti, kun korona sotki asian tai kaksikin. Ei ollut helppo aloitus uudessa työssä...
Jos se yhtään lohduttaa, niin voin tämän perusteella osittain samaistua, (mutta silti vain kuvitella), mitä kaikkia fiiliksiä nämä kuluneet 12kk ovat uudelle nuorelle päätoimittajalle tuoneet tullessaan... Mutta se mikä ei tapa, niin vahvistaa! Tsemppiä Johanna ja kumppanit!

Regards, Rooster Master

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Vanhana sitten muistelee naureskellen. ;)

Käyttäjän Turbomuna kuva
Turbomuna

Tämä oli itseasiassa ensimmäinen vuoteni Pelaajan tilaajana, eikä vastoinkäymiset mielestäni näkyneet ollenkaan lehden laadussa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itse aloitin uudet työt ja kuten aiemminkin, jo ennen koronaa olen ajatellut, voisin mieluusti tehdä etätöitä enemmänkin. Itse asiassa kotona olisi työntekoon jopa paremmat välineet koska työpaikan koneessa ei ole yhtä paljon vääntöä esim. videoeditointiin. Piirtoalusta siellä on selvästi parempi ja isompi mutta omalla budjettimallillakin saisin kyllä työt tehtyä. Työpaikalla tosin ergonomia on sähköpöydän sun muiden takia selvästi parempi.

Etätyöt eivät siis ainakaan omassa roolissani olisi kummoinenkaan ongelma mutta ymmärrän kyllä jos pitää enemmän esim. kommunikoida keskenään tai muuta, joka on helpompaa livenä. Oma duunini on aika itsenäistä kunhan esimieheltä saa infon että mitä ollaan milloinkin tekemässä ja mihin aikatauluun.

Sen mitä tämän vuoden Pelaajia lukenut/katsellut (syyskuulle asti), niin ei laatu ole kyllä kärsinyt vaikka hankaluuksia teille kieltämättä on paljon mahtunut matkalle.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Paineen alla ne timantit tulee esiin ;)

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Toimitus on ollut kuin eräänlainen BB-talo. Aina saa jännittää, kuka lähtee ulos talosta (toimituksesta) seuraavaksi.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Itsellä myös raskain vuosi pitkään aikaan petoksineen ja sairaana töissäkäynteineen. Kulkutauti taas on pakottanut jakamaan työporukkaa kellon joka tunnille ja lauantaiyölle, vaikka rehellisesti sellainen oli kokeilussa jo ennen tätä aikaakin.

Lainaus Hayarigami

Tietyt kommentit voisit tukahduttaa, kun et "ympäristösyistä" edes tilaa lehteä!
Eiköhän kohta päästä off-topiciin taas.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus

Tietyt kommentit voisit tukahduttaa, kun et "ympäristösyistä" edes tilaa lehteä!
Eiköhän kohta päästä off-topiciin taas.

Ei päästä. Eikä tuota ollut tarkoitettu miksikään haukkumakommentiksi. Pelaajan pieneksi kutistuneesta tekijätiimistä nyt vain helposti tulee mieleen BB-talo - onhan parhaillaan käynnissä BB-kausi, jossa myöskin tiimi jatkuvasti kutistuu. (Muuten, Johannahan pitää BB:stä, rupatellut siitä myös Pelaajacastissa). Surullinen asiahan tiimin kutistuminen on, mutta ei surullistenkaan asioiden kuvaaminen vertauksin ja metaforin ole mielestän mitenkään asiatonta. Itsehän ajattelin armeijaakin eräänlaisena BB:nä.