Matojen hurmaa / Blogit / pelaaja.fi

Matojen hurmaa

8.04.2011 // Kirjoittanut: finngamer
23

Kaikillahan on oma "guilty pleasure". Mikä se on teillä videopelien saralla?

Minulla ja Eemelillä se on ehdottomasti Worms. Ei siihen vain kyllästy. Usein työpäivän päätteeksi pitää ottaa tiukka matsi. Ja seuraavana päivänä uudestaan. Ja tietenkin perjantai-Wormsit pitää ottaa. Kaiken lisäksi emme saa tarpeeksi pelistä näissä matseissa, vaan viikonloppuna pitää ottaa vielä Liven kautta pelejä myöhään yöhön.

Worms-pelejä on ilmestynyt vuosien saatossa jo useita, mutta tällä hetkellä tulilla on Worms 2: Armageddon. Todella laaja asearsenaali yhdistettynä HD-grafiikoihin ja nettipeliin tekee Armageddonista varsin hyvä paketin.

Worms 1

Miesten pelit

Tärkeä tieto meidän peleistämme on kuitenkin se, että pelaamme vain Fort-pelimuotoa. Aluksi pelasimme tietenkin normaalia tappomatsia, mutta huomasimme varsin pian että kaikki riippui vain ninjaköysien ja rakettireppujen varassa oleva hippa. Harvoin oikeasti piti ampua kaukaa tarkkoja laukauksia, vaan useimmiten pääsit aina vihollismadon viereen asettamaan kranaatin tämän jalkojen juureen. Hauskaa, mutta ei kovinkaan vaativaa.

Fort onkin jotain aivan muuta. Siinä kumpikin pelaaja on omalla saarellaan, ja jokainen kranaatin heitto ja singolla ampuminen vaatii enemmän tai vähemmän taitoa. Kummallakin on yksi laskuvarjo, jonka kanssa voi leijailla toisen saarelle jos tuulet ovat suotuisat, mutta pääasiallisesti taistelut ovat vain kaukotaistelua ja oman linnoituksen sisälle kaivautumista. Olemme yhtään liioittelematta tässä jo varsin hyviä, heittojen ja singon lentoratojen muistuttaessa enemmän tai vähemmän tekoälyn kaaria.

Worms 2

Jaksaa, jaksaa

Worms on klassikko. Thomas kysyy aina pelimme nähtyään "miten te jaksatte?", johon hyvä vastaheitto onkin kuitata jotain Thomaksen useiden vuorokausien mittaisesta Black Ops -urasta.

Jos totta puhutaan, pelimme ovat ainakin 1/3 läpänheittoa. Vuoropohjainen peli mahdollistaa mainiosti kuulumisten vaihtelemisen ja kaverin pelitaitojen pilkaamisen. Kova kilpailuvietti meillä molemmilla takaa että pelit ovat aina tasaisia ja kiinnostavia. Meidän on ollut tarkoitus tehdä PelaajaHD jostain pelistämme jo varmaan vuoden ajan, ja pari pätkää on nauhoitettukin. Kuitenkin joka kerta kun kamera pyörii, käy toisella joko älytön tuuri tai epäonni, eikä peli ole kuvastanut normaalia tasoa ja fiilistä. Kyllä me joskus saamme matsin natsaamaan, kyllä se video sieltä saapuu.

Kommentit

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Moninpelien eliittiä!

Käyttäjän rokk1m4kk4r4 kuva
rokk1m4kk4r4

Worms kyllä jaksaa aina koukuttaa, yhä uudelleen ja uudelleen. Fort-pelimuoto on vaan niin hauskaa.

Käyttäjän HikuKaze kuva
HikuKaze

Jospa PSN-storesta saisi jonkun Wormsin ostettua, kun jonkun halvan Worms 2010 kännykkäpelin myötä on mielenkiinto tuohon peliin alkanut kasvaa :)

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Onhan Worms 2: Armageddon ladattavissa PSN:ssä. Kannattaa ehdottomasti hankkia.

Käyttäjän Enforcer kuva
Enforcer

Vinkki
Aika rajaksi 10-20sek niin saa olla aika ninja jos aina toisen viereen pääsee.

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Seuraava PelaajaHD Rekunen vs Kaitila. Kaverilla joskus pelailtiin kahdestaan Armageddonia PS1:llä ja oli kyllä hauskaa. :D

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Minulla on PC:llä Worms 2 ja World Party ja on pakko sanoa, että ovat kyllä mahtavia pelejä. Oman tiimin muokkaus, loistavat kentät ja Split Screen- mode. Voi niitä lukuisia (kymmeniä/satoja?) näiden pelien parissa vietettyjä tunteja, unohtamattakaan niitä Split Screen -"vahinkopainalluksia" kun vastustaja on ampumassa ratkaisevan kudin =) Eniveis, mahtava sarja.

Käyttäjän rioichi kuva
rioichi

Kyllä se Worms on vaan jotain mahtavuutta. Itselläni on se, että jos on vähän aikaa pelata joinakin päivinä, niin kyllä pari worms matsia AI:ta vastaan vaikealla vaikeustasolla tuo sen saman peli-ilon, kun monen tunnin putket jotain Bäfää yms.

Ja PS Storessa on ihan tuo pelkällä Worms-nimikkeellä löytyvä peli tuon Armageddonin lisäksi eli kyllä sieltäkin löytyy.

Käyttäjän Ganon the BigPig kuva
Ganon the BigPig

Armageddonia on kyllä tullut pelattua paljon PC:llä paljon. Ehdoton klassikko!

Käyttäjän illosipuli kuva
illosipuli

World Party on kyllä edelleen hienoimpia pelejä ikinä.