MW2-latauskoodeja, todella pitkä perjantai ja Peliluola / Blogit / pelaaja.fi

MW2-latauskoodeja, todella pitkä perjantai ja Peliluola

7.05.2010 // Kirjoittanut: Riot
39

Blogissa jaetaan kolme kertakäyttöistä latauskoodia, jolla voi imuttaa itselleen PS3-version Modern Warfare 2:n Stimulus Pack -karttapaketista.

Modern Warfare 2 Stimulus Pack -latauskoodi PlayStation 3:lle 3R9P-7ABJ-Q77P

Tänään on ollut hyvällä tavalla stressaava perjantaipäivä. "Thomas, voisitko kirjoittaa blogin tänään?" kysyi pelokas Kaitila minulta aiemmin.  Ei minulla vain olisi siihen aikaa, mutta lupasin kuitenkin blogin jo viime viikolla, joten pakkohan on näyttää esimerkkiä ja rustata sellainen.

Aiemmin tänään kysyin Kaitilalta voisiko hän vielä kääntää Tokion Syke -kolumnin suomeksi, jotta voisin korjata sitä viikonloppuna. Hän totesi pistävänsä Pelaaja 92:n arvostelut tänään nettiin eikä ehtisi. Oikea vastaus tietenkin olisi ollut: "Kyllä Thomas, jään toimistolle tekemään vaikka meneekin myöhään." No, ei sitten. Olen loistava guilt trippaamisessa, mikä on ehdottomasti ilkeämpi puoleni, mutta asiat eivät tule tehtyä, ellei välillä ole vaikea.  En tietenkään ole nyt ihan tosissani, ja Kaitilan puolustukseksi on todettava, että hän myös delivers big time! Kun Fräntilä kävi tänään hakemassa sanelimen juttukeikkaa varten, olin sanomassa "laitatko pa..." , Kaitila jo esitteli oikeassa kädessä olevaa varapatteria! Juuri näin, luetaan ne ajatukset!

Tänään olen jutellut paljon Villen kanssa LittleBigPlanet 2:sta, jota tämä kävi katsomassa eilen esittelytilaisuudessa Lontoossa. Pelistä kerrotaan kesäkuun Pelaajassa (ensipaljastus on Edge-lehdessä) ja pelaajalehti.comissa ensi viikolla. Villen pelaaman ja näkemän perusteella tulossa älyttömän hieno jatko-osa. Ykkönen oli jo mestariteos, mutta nyt on tulossa ihan oikea pelinteko/työ/leikkikalu, eikä niinkään kentänrakennuspeli. Mutta tästä siis pian lisää. Villestä puheen ollen, mies tekee seuraavaan lehteen juttua Assassin's Creed: Brotherhoodista, ja voitte lukea hänen erinomaisen  arvostelunsa Alan Wakesta Peliplaneetasta.

Alan Wakesta puhutaan tietenkin, yllätys yllätys, ensi viikon Pelaajacastissa. Mr. Rautalahden lisäksi Remedyä edustaa siinä yllätysvieras, joka ei aiemmin ole ollut eetterissä. Tämä erinomainen peli on osoittanut nettikeskusteluissa (joita olen lukenut epäuskon, naurun ja tuskan vallassa), että suurin osa haluaa ainoastaan pelin saavan heidän mielestään "oikeat" arvostelupisteet. Tässä vaiheessa harvat ovat peliä pelanneet, mutta arvosteluhan on aivan surkea, jos pisteet eivät ole sitä mitä lukija X haluaa ja ennalta toivoo.

Eemelin kanssa on tänään puhuttu MW2 Stimulus Packin -latauskoodien jakelusta. Tässä blogissa on kolme kertakäyttöistä latauskoodia, jos ette ole huomannut.  Eemelillä on ongelmia viisaudenhampaiden kanssa. Not cool. Minulta otettiin kaikki neljä kerralla, ja ne piti leikata irti. Näytin kohtalaisen pahalta viikon ajan.

Aamulla ennen toimistolle tuloa kävin palaverissa erääseen tulevaan YLE-juttuun liittyen. Siitä puheen ollen kävin pari viikkoa sitten YLEn:n Prisma Studio -ohjelman koekuvauksissa, mikä oli varsin jäätävä kokemus. Ohjelman tuottaja bongasi minut hieman pelottavasti baarista, aivan kuten Natalie Portman löydettiin pizzeriasta Leoniin. Kaveri kysyi, että olinko ollut se joku MoonTV-heppu joskus telkkarissa. Vastailin nolostuneena " joo",  ja kaveri kysyi tiedänkö jotain tieteestä. No ihan sama, miksen,  joten päädyin koekuvauksiin. Eipä ole koskaan tainnut tulla nainen muistelemaan, että olitko MoonTV:ssä, aina miehiä jostain syystä. Hyvä että joku kuitenkin muistaa. Tosin olemme Huttusen kanssa nauraneet sitä, että kaikki tuovat aina esille URL:in eivätkä peliohjelmia. Jos nyt jostain muistettaisiin, niin niistä mieluummin.

Koekuvaukset ovat hirveä prosessi. Esiintyjiä jännittää, vaikka olisikin ammattitaitoa. Kuvausryhmä tietää toki sen ja yrittää näytellä,  että eihän tässä mitään, sen kuin vedät. Muistan kuinka kamalaa oli toteuttaa Play-ohjelman koekuvauksia, vaikka siellä vilisikin upeita naisia ja Kimi Räikkösen tuleva vaimo. Sehän teki koko touhusta vielä vaikeampaa. Koko tilanne on niin luonnoton.

Modern Warfare 2 Stimulus Pack -latauskoodi PlayStation 3:lle RELH-KNBM-B98N

Esiintymisessä ei ole hermoiltavaa, jos pääsee puhumaan tutusta aiheesta. Skippasin koulussa kaikki luokan edessä pidettävät esitelmät, koska jännitin niin kamalasti. Kävin sitten myöhemmin vetämässä esitelmän yksin opettajalle, ja tulos oli hyvä. En olisi tuolloin uskonut, että yleisön edessä puhumisesta tulisi jotakin mistä pidän, kunhan pääsen puhumaan peleihin liittyvästä aiheesta.

nordicgame005_sm

Tilitin viime viikolla järjestetyssä Nordic Game 2010 -konferenssissa kahden kollegan kanssa tietämättömien ja samalla kaikkitietävien sanomalehtitoimittajien ja akateemikkojen suhtautumisesta pelilehtiin. En käyttänyt kauniita sanoja. Kuukausi takaperin kävin puhumassa TAMK:in pelikurssin opiskelijoille.

Prisma-koekuvaus taas järjestettiin kannaltani pahimpana mahdollisena päivänä, mutta kävin kokeilemassa ja rehellisesti sanottuna olin surkea. En todellakaan ole mikään tv-esiintymisen ammattilainen saati juontaja. Ainakin nyt tiedän miltä tuntuu mennä kokeilemaan jotain sellaisella asenteella, että ei ole väliä onnistuuko tai ei, kunhan kokeillaan. Silti jännitti, mutta parin mokailun jälkeen koejuontojen vetäminen meni mielestäni ihan kohtalaisesti. Olin taatusti tilaisuuden surkein kokeilija, mutta itsepähän pyysivät. Loppujen lopuksi juontaminen on ihan kivaa puuhaa ja uusia kokemuksia on kiva saada.

Mutta palatkaamme takaisin tähän perjantaihin. Keskustelin tovin Namco Bandain edustajan kanssa yhtiön ensi viikon tilaisuudesta ja heidän tulevista peleistään. Sitten puhuin Konamin kanssa E3:sta ja PSP:n Metal Gearista. Juuri silloin Arvekari ilmestyi vaivihkaa paikalle salakuuntelemaan. Miksiköhän?

Seuraavaksi katselimme Lassen ja koko toimituksen voimin kesäkuun sekä heinäkuun lehtien mahdollisia kansia. Kerrankin loistavia vaihtoehtoja on monta.  Tuskailemme sen kanssa, mikä näistä viidestä kannesta valitaan, mutta tämä on vain positiivinen ongelma. Kesäkuussa on luvassa varmasti irtonumerokannesta eroava tilaajakansi.

Jossakin välissä kävin lounaalla puhumassa H-Townin asioista ja palasin takaisin toimistolle ohjeistamaan toimittajaamme tulevasta iPhone/Touch -pelien arvosteluista. Puhuin myös Lassen kanssa iPhone-sivun taitosta ja miten pitkiä arvosteluista voi tulla. Mietin kirjoittaako iPad-artikkelin allekirjoittanut vai joku muu.

Sitten päivitin kesäkuun ja heinäkuun lehden sisältösuunnitelmia. Niiden tekemiseen kuluu aina paljon aikaa. Asiat muuttuvat nopeasti, neljälle sivulla kaavailtu juttu ei ehkä osoittaudukaan kiinnostavaksi tai sen yhteyteen kaavailtua haastattelua ei saadakaan. Silloin juttu tiivistetään, joku toinen juttu ehkä kasvaa tai sitten pitää keksiä jotakin aivan uutta. Tuleeko Blurin arvosteluversio ajoissa vai ei? Mitä laitetaan tilalle jos ei tule? Siirretäänkö artikkelia X kuukaudella, jotta voimme laittaa sen kanteen? Päätöksiä, päätöksiä.

Kaiken tämän keskellä vastailen sähköposteihin ja kirjoitan niitä. Puhun erään kollegan kanssa Super Mario Galaxy 2:n arvostelemisesta, onko sitä mahdollistaa toteuttaa ennakkoon, mutta nähtävästi ei. Nintendo ei koskaan lähetä arvostelukoodeja, mutta joskus miehen konsolin kanssa. Peliä pelataan tämän vartijan läsnäollessa - ihan oikeasti. Ymmärrettävästi Suomen markkinat ovat niin pienet, että täällä tälläista tehdään harvemmin, sillä maahantuojan pitäisi maksaa tästä aiheutuvat kulut. Silti hieman ärsyttää, että kun eilen pari meikäläistä kävi pelaamassa Super Mario Galaxy 2:n ennakkoversiota maahantuojalla, Edgellä on jo arvostelu. Koska perjantai ei edelleenkään lopu, puhun Lehtosen kanssa Lost Planet 2:n ankeudesta ja tsekkailen pelaajalehti.comista uuden lehden saamaa palautetta.

Uudessa numerossa näkyykin se, että viime kuukausien aikana toimitus ja freelancer-kirjoittajamme ovat olleet paljon tien päällä katsomassa pelejä. Huttunen kävi tsekkaamassa Bulletstormin ja XCOMin, joista hän rustasi erinomaiset jutut. Itse olin tulivuorenpurkauksen aikana Yhdysvalloissa, mutta purkaus ei onneksi aiheuttanut omiin aikatauluihini ongelmia.

IMG_0971

Mitäs vielä? Viime kuussa järjestetyssä Finnish Game Awards -gaalassa sain eräänlaisen tunnustuksen työstäni pelialan kehittämisestä Suomessa. Pääsin "Peliluolaan" ja all I got was this lousy t-shirt! :p

peliluola

Kunniamaininta oli täysin odottamaton, ja olen siitä äärimmäisen kiitollinen sekä otettu. Kun nimeni sanottiin, yllätyin täysin. Odotin hetken ja nautin aplodeista, koska ehkäpä tässä oli elämäni kohokohta, joten sen oli parempi kestää. En enää pahemmin muista mitä lavalla sanoin, paitsi että kiitiin suomalaisia pelintekijöitä, joiden tukemiseksi olen tehnyt töitä. Moni heistä tulikin illan aikan kiittämään, mikä lämmitti erityisesti.

Haluaisin tässä vielä kiittää FIGMAn puheenjohtajaa Riku Olkkosta ja kaikkia muitakin FIGMA:n jäseniä, kaikkia H-Townin mahtavia nykyisiä ja entisiä työntekijöitä, (MoonTV:tä ja muita unohtamatta) sekä tietenkin lukijoitamme tuesta vuosien varrella. Homma jatkuu!

Hyvää viikonloppua!

Modern Warfare 2 Stimulus Pack -latauskoodi PlayStation 3:lle AG3Q-HGBG-GL4R

Kaitila! Teit, aivan törkeän hyvää kahvia. Lisää pisteitä!

Kommentit

Käyttäjän Dark kuva
Dark

Kiitos koodista, taisi 2tunnin kyttäys tuottaa hedelmää, oli muutenkin vähän ankea päivä ja koodi piristi mukavasti päivää :) Blogikin oikein mainio ;D

Käyttäjän moxley kuva
moxley

Sainpas!!!

Käyttäjän Mrtikka kuva
Mrtikka

Mitäs mitäs? Pääsin jollain koodilla siihen asti että confirmaan terms of servicet ym ja sit tulee errori et ei voi ladata??

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

5 tunnin odottelu ja nyt sitten luovutin ja menin ballaadia ja sieltähän tämä ilmestyi...

Käyttäjän Madman91 kuva
Madman91

EI P*****E monen tunnin jahistus ja poistun 3 minuutiks kioskille niin tämä blogi julkastaan. Miten hitossa ihmisellä voi olla näin P***A flaksi :(

Käyttäjän Mrtikka kuva
Mrtikka

Eikö nyt kukaan tiiä? Kerkesikö joku taktisesti minua ennen? Olen jumissa nyt tässä continue ruudussa :(

Käyttäjän Nakkilokki kuva
Nakkilokki

Mäki sain koodin <33 Kiitos Thomas.

Käyttäjän Vilzu kuva
Vilzu

voi vitu vittu taas missasin sori kielen käyttö

Käyttäjän Mctrapper kuva
Mctrapper

Taas todella hyvä blogaus ja aivan mahtavia juttuja.

Käyttäjän Player kuva
Player

Hyvä bloggaus oli, mutta koodi jäi saamasta ;).