Nintendo puts hype in Hyper / Blogit / pelaaja.fi

Nintendo puts hype in Hyper

30.04.2011 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10

"Hyper Nintendo [Hype:r Nintento]- Pelaajan nuoriso-osaston päättämä fiktiivinen nimi Wiin tulevalle seuraajalle. Kuvastaa toiveita, että Nintendo loikkaisi takaisin hc-pelimarkkinoiden ytimeen." - Pelitoimittajain fiktiivispainotus-sanakirja (20XX)

metroid_prime_3

Vaikka PSN-haksorointi onkin nyt kovassa huudossa, on otsikoissa keikkunut toinenkin kiinnostava uutispommi. Uusi kotikonsolisukupolvi käynnistyy tämän vuoden E3-messuilla Hyper Nintendon esittelyllä - ainakin jossakin muodossa.

Siinä missä Sony ja Microsoft ovat ottaneet perinteisemmän lähestymistavan konsoleillaan, Nintendo on GameCuben jälkeen kulkenut omia teitään. Kiotolaisyritys lähti rohkeasti yrittämään Wiillä jotakin uutta ja tähtäsi aivan eri markkinoille kuin kilpakumppaninsa, monien mielestä ydinfaniensa kustannuksella. Klassiset Nintendo-sarjat ovat jatkuneet onnistuneesti Wiillä, mutta Metroid Prime 3:a ja Legend of Zelda: Twilight Princessiä pelatessa pohtii väkisinkin, millaisia pelit olisivat PlayStation 3:n ja Xbox 360:n tehoisella konsolilla. Nyt siihen saataneen vihdoin vastaus.

Ennakkotiedot kertovat Hyper Nintendon olevan PS3:a ja Xbox 360:a tehokkaampi, lähteestä riippuen lauseessa saattaa olla huomattavasti komparatiivin edessä. Toisin sanoen emme tiedä varmuudella, käynnistääkö Hyper Nintendo uuden sukupolven teknisesti vai ottaako se vain nykyisen nippanappa kiinni.  Asetelma synnyttää runsaasti mielenkiintoista spekulaatiota:

Sonylla ja Microsoftilla ei ole ainakaan toistaiseksi ollut mielenkiintoa uuden sukupolven julkistuksessa, mutta muuttaako Nintendon taktiikka tilannetta? Reagoivatko konsolivalmistajat julkistukseen lainkaan omissa E3-tilaisuuksissaan?

Entä kuinka kauan Hyper Nintendo elää nykyisten konsoleiden rinnalla? Miten se vaikuttaa alustojen tämähetkisiin voimasuhteisiin? Jääkö konsoli pahastikin teknisesti jälkeen, kun PlayStation 4 ja Xbox 720 ilmestyvät hamassa tulevaisuudessa?

Näihin saadaan alustavia vastauksia kesäkuun ensimmäisillä viikoilla, mutta nyt voimme melko varmasti sanoa, ettei Nintendolla ole edessään täysin vaivaton tehtävä. Emme vielä tiedä, onko näppäimillä varustettu kosketusnäyttöohjain laitteen ainoa erikoisuus, mutta  teräväpiirtokonsoleiden välinen taistelu on jo ennestään kovaa. Lisäksi Nintendon konsoleilla on ollut syystäkin maine laitteina, joilla menestyvät etupäässä Nintendon omat pelit. Pärjätäkseen näillä markkinoilla, kiotolaisyrityksen on saatava nimekkäiden kolmansien osapuolten täysi tuki taakseen multiplatform-markkinoilla. Sekään ei takaa vielä menestystä, kuten GameCube viimeisimpänä vertailukelpoisena esimerkkinä osoitti.

EA, Ubisoft, Activision ja muut pelitalot ovat raporttien mukaan Nintendon kelkassa, mutta itse näkisin, ettei muillakin konsoleilla nähtävät Call of Dutyt ja Assassin's Creedit riitä useimmille pelaajille Hyper Nintendon kelkkaan hyppäämiseksi. Hyper Nintendolla tulisi olla jokin etulyöntiasema näihin verrattuna, missä konsolin tehot voivat olla ohjaimen kummallisuuksiakin tärkemässä roolissa. Battlefield 3 Hyper Nintendolla kuulostaisi ihan kivalta, mutta Battlefield 3:n paras konsoliversio Hyper Nintendolla olisi jo jonkinmoinen myyntivaltti, huhutusta Grand Theft Auto V:stä puhumattakaan.

Muutamat kovan luokan yksinoikeudetkaan eivät olisi pahitteeksi, kuten ei myöskään Nintendon omien julkaisujen monipuolistaminen ja uudistaminen. Toki Metroid ja Zelda kelpaavat, mutta teräväpiirtoyleisö varmasti kaipaisi innovaatioita minipelien ulkopuolellakin. Kasuaaliyleisöäkään tuskin täysin unohdetaan, mistä kielinee raportit iPad-yleisön kosiskeluun viittaavasta kosketusnäyttäohjaimesta sekä taaksepäinyhteensopivuudesta Wii-pelien (ja samalla niiden ohjaustyylin) kanssa. Omaan korvaan kosketusnäytöllinen ohjain tuo tosin enemmäkin mieleen DS:n lähestymistavan pelaamiseen kuin tablettien, mikä on osoittautunut jo taskukoossa useampaan pelityyliin sopivaksi kombinaatioksi.

E3-messut lähtevät käyntiin kesäkuun alussa, viikolla 23, joten hypejunalla vielä hieman yli kuukauden päivät aikaa puksuttaa ympäri tietoverkkoa. Hyvä niin, sillä itse ainakin nautin suunnattomasti uusien julkistusten spekuloimisella ja ehkäpä jopa ylisuurten toiveiden elättämisestä. Se on jo puolet siitä herkusta, joka jokavuotisiin E3-messuihin lukeutuu - mitä ikinä varsinaisilta messuilta lopulta paljastuukaan.

Hyvää vappua!

Kommentit

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

"Hyper Nintendon" ympärillä on kyllä älytön määrä kysymyksiä, joten jännittävää on nähdä mitkä niistä osuvat oikeaan, vai osuvatko mitkään.

Hyvää vappua myös sinne suuntaan!

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Hyvää vappua avregary!

Muakin kiinnostaa tää Nintendon konsoli, vaikka en missään nimessä aio ostaa sitä. Saa nähä millainen ohjain sieltä tulee...

Käyttäjän artapo kuva
artapo

lol

Käyttäjän lollendaal kuva
lollendaal

SuperDuperHyperEverNINTENDOO!!

Käyttäjän lollendaal kuva
lollendaal

olisi parempi nimi tuolle liittäen tämän tuohon ylempään kommenttiin... Hyvää vappua!

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Mielenkiintoista tosiaan sitten kesäkuussa nähdä mitä on tulossa. Onneksi Nintendo osaa pitää tietonsa itsellään julkistuksiin asti.

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Jotenkai ei jaksa kiinnostaa yhtään, vaikka teknologian kehitys on aina törkeen siistiä. Jotenkai vain ei Nintendo kiinnosta (hyvänä esimerkkinä tästä se, että kotoa löytyy Wii mutta sille ei ole muita pelejä kuin Wii Fit+ ~)

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Hieno blogaus. Itseäni on kyllä alkanut todella kiinnostamaan tuo uusi Ninskan konsoli. Mikä sen mukavamapaa kuin hypetys!

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX

Minä toivoisin paljon mieluummin Gigadrivea kuin Hypernintendoa. Konsolipelimarkkinat kaipaisivat taas tuuletusta Segan taholta... :)

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

"project cafe" on kuulemma sen nintendon uuden konsolin online yhteisön projektinimi ja iwata on sanonut että eivät ole hylkäämässä liikkeentunnistusta ja eivät myöskään normi padia eli tuskin siellä mikään täysi tablet laite ohjaimena ilman näppäimiä on tulossa. Mutta kyllä tuo on jännä huhuttu ominaisuus tuo että prosessointi tehot käytetään konsolissa ja streamataan sisältöä ohjaimen näyttöön, kyllä kelpais....Ja sitten retro studiosille uusi star fox ja segan ja nintendon yhteistyönä uusi f-zero, ja myös uusi HYVÄ fps-peli saisi tulla, ja kyllä red steel 3 kelpais tai jokin eurocomin uusi toiminta peli :). Ja silicon knights takaisin 2nd party pelistudioksi Nintendolle!!!