Oikea mielipide: Julkkiksilla ei ole asiaa peleihin / Blogit / pelaaja.fi

Oikea mielipide: Julkkiksilla ei ole asiaa peleihin

15.09.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
Oikea mielipide: Julkkiksilla ei ole asiaa peleihin

Tuoreimpana Teräsmiehenä tunnettu Henry Cavill on valittu Geralt Rivialaisen kasvoksi Netflixin The Witcher -sarjaan, eikä internet ole ajatuksesta kovin innoissaan. Noiturin kolkot kasvonpiirteet ovat iskostuneet pelaajakansan mieliin juuri tietynlaisina, eikä Cavillin kiiltokuvapojan hymyllä myönnettävästi ole ensisilmäykseltä turhan paljon yhteistä videopeliversion kanssa.

Väittäisin kuitenkin, että pärstäkerrointa suurempi ongelma monille Cavillin osallisuutta protestoiville on tämän itsestään antama yleiskuva. Julkimoista on helppo muodostaa heidän rooliensa perusteella varsin mustavalkoinen mielikuva, eikä Teräsmiehen puhtoinen olemus oikein tahdo käydä yksiin Geraltin persoonallisuuden kanssa.

Tämä ilmiö on syy sille, miksi itse inhoan Hollywood-näyttelijöiden roolisuorituksia videopeleissä. Minun on ylivoimaisen vaikeaa syventyä peliin, jos ruudulla keimailee jostain muualta tuttu julkimo. Toki näyttelijät esittävät useita erilaisia rooleja onnistuneesti myös valkokankaalla, mutta pelin ollessa kyseessä en jostain syystä osaa asennoitua asiaan samalla tavalla. Ehdottomasti kaikkein pahinta on joutua itse jonkun telkkarista tutun näyttelijätähtösen puikkoihin!

Suurilta osin nihkeilyyni vaikuttaa varmasti nykyteknologian puutteellisuus. Liikkeenmallinnuksessa on otettu suuria harppauksia aivan lähivuosina, mutta julkisuuden henkilöiden virtuaaliversiot nostattavat niskavillat pystyyn outoudellaan yhä hieman turhan helposti, vaikka yhdennäköisyys on tätä nykyä jo huomattava.

Tämän vuoksi arvostan omaperäistä hahmosuunnittelua myös visuaalisten meriittien pohjalta. Eläytyminen on toki helpompaa, jos hahmo on uusi tuttavuus vailla ennakkoluulojen tuomaa taakkaa. Totuus on myös se, että usein tyhjästä luodut ilmestykset yksinkertaisesti miellyttävät omaa silmääni enemmän, koska niille on helpompi antaa anteeksi tietokoneanimaation outoudet. Itselleni Aloy, Nathan Drake ja vaikkapa yllä mainittu Geralt ovat kevyessä piirrosmaisuudessaan myös mieleenpainuvampia ja karismaattisempia kasvoja kuin vaikkapa Hayden Panettiere tai Shawn Ashmore, mutta makuasioistahan tässä toki kiistellään.

Epäilemättä on olemassa ihmisiä, jotka pelaavat tiettyjä pelejä vain siksi, että niiden lopputeksteissä komeilee jonkun tietyn julkimon nimi. Uskoisin heidän kuitenkin olevan harvassa, sillä 30 tunnin ja 70 euron tuote on kaikin puolin vakavampi investointi kuin iTunesista yhden illan viihteeksi vuokrattu, potentiaalisesti köpöinen komediaelokuva. En tiedä, tuovatko Hollywoodista tutut kasvot pelimaailmaan lisäarvoa muunlaisille ihmisille, mutta itse en ainakaan lukeudu siihen onnekkaaseen joukkioon.

Johanna Puustinen

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Kasvot eivät mutta äänet kylläkin. Mieluustihan jotain animesta tuttua suosikki-seiyuuta eli -ääninäyttelijää kuuntelee pelihahmon äänenä.

Tuo kasvojuttu ei ole itselleni ongelma, koska en edes muista, milloin viimeksi olisin pelannut peliä, jossa olisi ollut fotorealistinen grafiikka ja pyritty realistisuuteen.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Luulen että internet ei ole kovin innoissaa uudesta witcher sarjasta koska tekijät meinaavat mustapestä ciri nimisen hahmon.

Milloin saamme sen aidon kalevalan missä väinämöinen on pikimusta afrikkalainen ja lemminkäinen on muslimi?

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake
Lainaus rautahuilu

Luulen että internet ei ole kovin innoissaa uudesta witcher sarjasta koska tekijät meinaavat mustapestä ciri nimisen hahmon.

Milloin saamme sen aidon kalevalan missä väinämöinen on pikimusta afrikkalainen ja lemminkäinen on muslimi?

Kuulin itsekkin tästä että he hakevat joko tummaihoista taikka aasialaista naista esittämään ciriä. Ainoa kysymys minulla on milloin saamme blondin valkoihoisen ja sinisilmäisen Black pantherin ai niin se olisi rasistista unohdin aivan täysin.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus taistelujake

[quote="rautahuilu"]Luulen että internet ei ole kovin innoissaa uudesta witcher sarjasta koska tekijät meinaavat mustapestä ciri nimisen hahmon.

Milloin saamme sen aidon kalevalan missä väinämöinen on pikimusta afrikkalainen ja lemminkäinen on muslimi?[/quote]
Kuulin itsekkin tästä että he hakevat joko tummaihoista taikka aasialaista naista esittämään ciriä. Ainoa kysymys minulla on milloin saamme blondin valkoihoisen ja sinisilmäisen Black pantherin ai niin se olisi rasistista unohdin aivan täysin.

Cavill kohina on hukkunut lähes täysin Cirin roolihahmovalintaprosessin älyttömyyden takia, Cavill sentään saadaan näyttämään Geraltilta ja eiköhän niitä näyttelijänkykyjäkin sen verran löydy, mutta Cirin alkuperäiselle uskollista ihonväriä ei saa näyttelemällä esiin parhainkaan näyttelijä koska alkuperäiselle uskollinen ulkonäkö on aika tärkeä seikka, etenkin Witcherissä. Kuitenkin jotain toivoa on koska Cirin rooliin ilmeisesti haetaan myös puolalaista näyttelijää joidenkin huhujen mukaan.

Vaikka Witcher tekisi totaalisen mahalaskun näyttelijävalintojen takia sama sekoilu jatkuu, seuraava Bond on todennäköisesti Idris Elba, Teräsmieheen suosituin vaihtoehto median keskuudessa on Michael B. Jordan Cavillin tilalle ja luonnollisesti myös Batmaniin on tarjolla tummaihoista ehdokasta koska Affleck siirtynee myöskin syrjään.

Sitten aiheeseen. Itse en pidä ongelmana isoja näyttelijöitä peleissä, muuta kuin sen takia että Hollywoodin tähtinäyttelijän suoritus tuntuu olevan monesti heikompi kuin niitten jotka näyttelevät peleissä työkseen.

Bond-peleissä Brosnan toimi hyvin äänenä ja ketään muuta kuin Vin Dieseliä en voi edes Escape From Butcher Bayhyn kuvitella.

Käyttäjän menahem kuva
menahem

Eipä tuosta Cirin roolituksesta mitään varmaa tietoa ole tullut, witcher redditin viimeisin huhu on, että ihan puolalaista/white caucasian näyttelijää haetaan, mutta aika näyttää.

"eikä internet ole ajatuksesta kovin innoissaan"

Internetin "yleinen" mielipide riippunee aika pitkälle mistä sen lukee, oma käsitys oli että yleisesti Cavilliin suhtaudutaan ehkä pienellä varauksella mutta ihan positiivisesti. Positiivista ainakin on, että Cavill kuuluu olevan sarjan fani. Itse odotan Cavilla niin kuin koko sarjaa toivoen parasta ja peläten pahinta.