Oikea mielipide: Microsoft voitti E3:n / Blogit / pelaaja.fi

Oikea mielipide: Microsoft voitti E3:n

16.06.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
38
Oikea mielipide: Microsoft voitti E3:n

E3-messut tulivat ja menivät jälleen, ja alkuviikosta kertyneen univelan takaisinmaksu on jo päässyt hyvään vauhtiin. Ennen kuin tämän vuoden tapahtuman annetaan vaipua kokonaan unholaan, ajattelin tarttua tilaisuuteen ja suoltaa omat ajatukseni bittipaperille, kun siihen kanava on kerran tarjottu.
 

Hyvät:

PC Gaming Show

Mahtavan PC Gamer -lehden järjestämä tilaisuus nähtiin E3-messuilla jo neljättä vuotta peräkkäin. Siitä on pelkästään tunnelmansa puolesta kasvanut yksi oman messuviikkoni odotetuimmista kohokohdista. Usein simulaatiota ja strategiaa painottava genrekattaus on juuri omaan makuuni sopiva, tahti kova ja ilmapiiri rento. PC Gaming Show oli tänä vuonna myös pitkälti ainoa esitys, jonka ammattitaitoisia ja huumorintajuisia juontajia oli aidosti ilo kuunnella. Normaalisti kiusallisuus nimittäin huokuu ruudun läpi kotisohvalle asti.

Microsoft

Kukapa olisi uskonut, että Microsoft voisi ”voittaa” E3:n vielä tämän sukupolven aikana? Xbox-leiri on ottanut otsikkomittelössä takkiin viime vuosina kerta toisensa perään, mutta tällä kertaa firma löi pöytään kovaakin kovemmat kortit: Cyberpunk 2077, Kingdom Hearts III, HaloJust Cause 4… Reiluun puoleentoista tuntiin saatiin ahdettua mieletön uusien julkistusten ja odotettujen jatko-osien ilotulitus, jota vain harva osasi odottaa. Noottia voisi antaa aitojen yksinoikeuspelien puutteesta, mutta lehdistötilaisuudesta jäi niin positiiviset jälkiolot, ettei kritiikille ole tällä kertaa juuri sijaa.
 

Pahat:

Square Enix

Square Enixin lähetys oli lyhykäisyydestään huolimatta tänä vuonna ennen kaikkea ajanhukkaa. Esityksen suurimmat vetonaulat oli jo paljastettu Xbox-lavalla vuorokautta aiemmin, ja niiden trailerit tuntuivat heppoisilta uusinnoilta. Final Fantasy VII:tä toivovat vetivät tänä vuonna täydellisen vesiperän, eikä uuden Dragon Questin turbopitkä tarinatrailerikaan oikein onnistunut tehtävässään. Videokuvaa ja pelikuvaa ”saumattomasti” yhdistelleen The Quiet Manin julkistus puolestaan nosti pintaan vanhat traumat muutaman vuoden takaisesta Need for Speedistä.

Nintendo

Olisi väärin sanoa, että Nintendon esitys olisi perustasoltaan ollut huono. Kyse on pikemminkin siitä, etteivät omat odotukseni kohdanneet todellisuuden kanssa millään tavalla. Istuin sohvan reunalla innosta kihisten uusi Animal Crossing päällimmäisenä mielessä, mutta sen sijaan sain puolen tunnin luennon uudesta Super Smash Brosista. Hyviäkin hetkiä riitti uudesta Fire Emblemistä ihanan Overcooked 2:n julkistukseen, mutta loputtomalta tuntunut Smash-jaarittelu tuntui hautaavan ne ikävästi alleen.
 

Rumat:

Sony

Vaikka Sonyn lehdistötilaisuudessa nähtiinkin lukumäärällisesti vähemmän pelejä kuin Microsoftilla, vika ei ollut julkistusten laadussa tai massassa vaan olotilassa, jonka esitys jätti jälkeensä. Ymmärrän täysin, millaista tunnelmaa Sony taiteellisilla kikkailuillaan ja musiikkiesityksillään tavoitteli, mutta toteutus jätti hiljaisine odotteluhetkineen ja fillerikeskusteluineen niin paljon parantamisen varaa, ettei lopputulosta voi millään muotoa kehua onnistuneeksi. Mututuntuma on loppupeleissä se, jolla E3:n jyvät erotellaan akanoista jälkeenpäin, enkä voi ainakaan itse väittää muistavani aamuneljän tapahtumista juuri muuta kuin tuskalliset väliajat. Paremmin ensi vuonna, Sony.

Johanna Puustinen

Kommentit

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Ihan mielenkiinnosta Johanna kysyn, että miksi ylipäätään kirjoittelet konsoleista, jos et selvästikään niistä pidä etkä niillä pelaa? Olet itsekin sanonut, että pelaat kaikki pelisi PC:llä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Väärä mielipide on väärä mielipide. Jos unohdetaan pelit hetkeksi ja keskitytään pelkästään siihen itse esitykseen (siinäkin tapauksessa Devolver Digital oli jälleen viihdyttävin), niin ehkä sitten, mutta kyseessä on E3. Pelit on yleensä se mitä ollaan tultu katsomaan.

Käyttäjän Pslyy kuva
Pslyy

Microsoft > Bethesda > Sony > Ubisoft > Nintendo > EA > Square Enix.

Fight me.

Microsoftin tilaisuudessa nähtiin eniten uusien pelien julkistuksia ja se on ainoa syy miksi minä seuraan E3:a.

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung

Ihan mielenkiinnosta Johanna kysyn, että miksi ylipäätään kirjoittelet konsoleista, jos et selvästikään niistä pidä etkä niillä pelaa? Olet itsekin sanonut, että pelaat kaikki pelisi PC:llä.

PC:lle ei saa kaikkea, mitä tykkään pelata. Esimerkiksi JRPG-puolella on vasta aivan viime vuosina ruvettu petraamaan PC-julkaisujen kanssa. Suurin osa arvostelukoodeista tulee myös konsoleille, eli tuleehan tuolla Pleikkarilla tahkottua milloin mitäkin. :) Sonylla on myös edelleen parhaat konsoliyksinoikeudet!

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Kerrankin voi olla tämän blogin kanssa samaa mieltä. Hyviin voi lisätä vielä Bethesdan, pahoihin EA:n ja rumiin Devolverin (tosin sen hyvällä tavalla).

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Refloni

Kerrankin voi olla tämän blogin kanssa samaa mieltä. Hyviin voi lisätä vielä Bethesdan, pahoihin EA:n ja rumiin Devolverin (tosin sen hyvällä tavalla).

2019 saa nähdä minkälainen robobabe sinne lavalle astelee kun katsoo miten Devolverin esitys loppu :)

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Ennen messujen alkua suunnittelin katsovani niin paljon suoraa lähetystä kuin ehdin. Mielenkiinto meni kuitenkin heti kun avastin striimin kesken EA:n lehdistötilaisuuden: nainen lässyttämässä yli kymmenen minuuttia Sea of Solitudesta ja siitä, kuinka tämä taiteellinen mestariteos käsittelee yksinäisyyttä aivan ainutkertaisella tavalla ja päläpäläpälä... Siinä vaiheessa huomasin, ettei lehdistötilaisuuksien seuraaminen ole minun juttuni. Paljon vaivattomampaa katsoa jälkeenpäin pelkät pelitrailerit, kun konsolisodat ja eri julkaisijoiden markkinointistrategiat eivät kiinnosta.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Olen katsonut vain pelitrailerit ja analyysit, joten en show-voittoihin ota kantaa. Jos Microsoft olisi vyöryttänyt tuon peliarsenaalin yksinoikeuksina niin voitto olisi ollut aivan kevyesti, mutta eipä sieltä edelleenkään tullut mitään syitä ostaa X:ää. Pelien kautta voitto menee siis Sonyn leiriin. Pelejä minä ainakin pelaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus frozen

[quote="Refloni"]Kerrankin voi olla tämän blogin kanssa samaa mieltä. Hyviin voi lisätä vielä Bethesdan, pahoihin EA:n ja rumiin Devolverin (tosin sen hyvällä tavalla).[/quote]
2019 saa nähdä minkälainen robobabe sinne lavalle astelee kun katsoo miten Devolverin esitys loppu :)

Jep, en malta odottaa!

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Mielipiteesi eroaa minun mielipiteestäni reeeeeee. Ei siinä mikkiksen, bethesdan ja sonyn olivat kyllä sisällöllisesti parhaita.