Oikea mielipide: Pelaamattomuus on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua / Blogit / pelaaja.fi

Oikea mielipide: Pelaamattomuus on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua

11.08.2018 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
23
Oikea mielipide: Pelaamattomuus on pahinta, mitä ihmiselle voi tapahtua

En ole pelannut mitään viikkoon. Viikko on pisin aika, jonka olen koskaan ollut ilman videopelejä.

Tähän kauhistuttavaan tilanteeseen on syynä perustavanlaatuinen elämänmullistus. Hankin koiranpennun viime sunnuntaina, ja arkeni on koostunut nyt viikon päivät pelkästä pihalla käyskentelystä ja puruleluna toimimisesta. Toki mukaan on mahtunut myös monia mukavia rapsutteluhetkiä, mutta kokonaisuutena koiravauvan hyysääminen ei ole osoittautunut kovinkaan leppoisaksi kokemukseksi.

Videopeleillä ei yksinkertaisesti ole sijaa uudessa lukujärjestyksessä. Jos vapaa-aikaa joskus liikenee, vietän sen massiivisia univelkoja kuitaten tai pikku kirppusirkuksen sotkuja siivoten. Tämän päivän hengähdyshetkeni olen viettänyt tätä blogitekstiä pätkissä naputellen.

Ensimmäisessä yhteisessä viikossa on jo itsessään ollut huolta ja stressiä loppuelämän tarpeiksi, mutta väittäisin, että osa ahdistuksestani johtuu puhtaasti pelaamattomuudestani. En ole koskaan ennen kokenut pelejä minkäänlaisena henkireikänä tai pakokeinona, mutta viikon tauon jälkeen on todettava, että korvaamattomana rentoutumiskeinona ne ainakin ovat toimineet.

Nyt kun päiväjärjestykseni on mullin mallin, olen myös ensi kertaa pannut merkille, kuinka paljon ruutua todella tuli tuijotettua ennen pikku maapiraijan ilmestymistä. Saatoin pelata hetken ennen aamiaista, naputella luuriani työpuheluiden alkua odotellessani tai lounastauolla ja viettää kokonaisia iltoja pelien parissa joko yksin tai yhdessä paremman puoliskoni kanssa edes huomaamatta ajan kulkua. Moinen vuorokausirytmi on varmasti tuttu monille teistäkin, enkä itse pidä sitä ongelmallisena. Päinvastoin – on ihanaa voida upota hetken mielijohteesta muihin maailmoihin vaikka tunneiksi kerrallaan.

Muutokseen tottuminen tuntuu juuri tällä hetkellä miltei mahdottomalta ajatukselta, eikä oloa helpota hölmö syyllisyys, jota kaiken lisäksi poden. Syksy rynnii kohti kammottavalla vauhdilla, ja se tuo mukanaan täyteen runnotun julkaisukalenterin. Jo tässä kuussa ilmestyy useita itselleni todella tärkeitä pelejä, joiden saapumista olen vartonut kuukausitolkulla, ja nyt tiedän, ettei minulla ole niille aikaa. Mutta olenko huono fani, harrastaja ja toimittaja, jos en pysyttele jatkuvasti ajan tasalla?

Vastaus on luonnollisesti ei ja huolet pelkästään omien korvieni välissä. Kaiken lisäksi pentustressi on tilapäistä ja elämänvaihe todellisuudessa niin lyhyt, että ehdin ikävöidä sitä vielä. Koira on nyt pieni mutta kasvaa ja itsenäistyy jo huimaa tahtia. Raadanta on lopulta kaiken arvoista, ja elämäni alkaa toivon mukaan normalisoitua muutamassa kuukaudessa. Kenties keksin keinoja pyhittää itselleni aikaa jo aiemmin. Kaikki selviää, tiedän sen, mutta yksi asia on kuitenkin varmaa: oikeaa ihmisvauvaa en taida olla aivan lähiaikoina hankkimassa.

Johanna Puustinen

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Minustakin tuntuu, että tänä vuonna olisi pitänyt pelata enemmän, jotta olisi kertynyt laajempi "peli-CV". Vähän samaan kuin me animefanit kirjaamme katsomiamme animeja MyAnimeListiin ja lautapelifanit pelaamiamme pelejä BoardGameGeekiin (peleille vain ei ole omaa vastaavaa sivustoa).

Samaan aikaan tiedostan pelaamisen vähyyden olevan myös hyvä asia. Niin paljon kuin peleistä pidänkin, niiden runsas pelaaminen aiheuttaa aivoihin turtumusta, kärttyisempää mielialaa ja myös silmien rasittumista. Lisäksi tuntuu mukavalta, että kerrankin on mennyt hieman pienempi määrä rahaa konsolipeleihin.

Heh, minä hankkisin juuri toisinpäin: ihmisvauvan koiravauvan sijaan! Makuasioita.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Pelaaminen vähentynyt itsellä myös viimeisen puolen vuoden aikana reippaasti, lähinnä uusien bisnesten takia, jotka ovat vaatineet lähes kaiken ajan. En edes aio ostaa tämän syksyn odotettuja pelejä heti, koska en yksinkertaisesti ehdi niitä kuitenkaan pelaamaan. Forza Horizon 4:n tsekkaan Game Passilla.

Lainaus Hayarigami

Heh, minä hankkisin juuri toisinpäin: ihmisvauvan koiravauvan sijaan! Makuasioita.

Minä taas en hankkisi kumpaakaan.

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju

Kyllä pieni tauko hyvää tekee harrastukselle. En muista onko koskaan näin tapahtunut mutta achievement lista heinäkuulta näytti pyöreetä nollaa omalla kohdalla. Joku peli saattoi pikaseen käynnissä olla mutta voi sanoo viettäneensä heinäkuun pelaamatta. Helteet toki yks tekijä, mutta sen huomas oikeen siinä loppukuusta kun ajatteli että perkele ku tekis mieli alottaa jokin uusi iskemätön videopeli! Elokuussa onkin taas jo pelattu ja chiivo selibaattiakin raavittu kiinni isolla kädellä!!!

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.
Lainaus Hayarigami

Heh, minä hankkisin juuri toisinpäin: ihmisvauvan koiravauvan sijaan! Makuasioita.

Eettisesti oikein valittu mutta "makuasioiksi" väärin sanottu.

Minäkin joutunut laittamaan säästöliekille rakkaan peliharrastuksen, ja kone on broidilla lainassa. Toivon mukaan pääsen pian kelkkaan taas.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus

"makuasioiksi" väärin sanottu

Millä tapaa? Eikös siinä ole mausta kyse, jos toinen pitää koirista ja toinen ihmisistä? Mieluusti olisin kyllä laittanut ilman tuota loppukaneettia, mutta ajattelin, että jokin pehmennys pitää bloggaajan mieliksi olla.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.
Lainaus Hayarigami

Bloggaajan mieliksipä hyvinkin... Samalla valitaan lemmikin/koiran ja ihmisen hengen väliltä. Mieluummin ehkä olisin viemättä keskustelua tämän pidemmälle.

On hienoa jos ihmiset ehtivät paitsi pelaamaan, myös kirjoittamaan siitä kelpo arvostelut.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus Erik H.

[quote="Hayarigami"] [/quote] Bloggaajan mieliksipä hyvinkin... Samalla valitaan lemmikin/koiran ja ihmisen hengen väliltä. Mieluummin ehkä olisin viemättä keskustelua tämän pidemmälle.

Ammattiloukkaantuja vauhdissa? Ihmispennut ovat vitun rasittavia, koira mieluummin joka kerta.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Pentuaika on hanurista olevaa aikaa, mutta maksaa ittensä takasin sillä että sulla on vittu toista lajia edustava olento parhaana kaverina. Kelatkaa, olento joka ei oo ihminen on sun paras kaveri.

@Hayarigami koita olla vähemmän perseestä. En tajua miten voit kuulostaa totaali mulkerolta vaikka koitat sanoa mukavia ja neutraaleja juttuja. PS älä hommaa niitä muksuja T:kaikki

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Miten pennusta saadaan tappeluaikaan?

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus kribmeister

Kelatkaa, olento joka ei oo ihminen on sun paras kaveri.

En usko että ihan heti häviää uutuudenviehätys siitä ajatuksesta, että olen jonkun eläimen mielestä maailman paras tyyppi. Miten siistiä?

Hayarigami oli mielestäni kerrankin ihan pätevillä small talk -raiteilla kommenttinsa kanssa, laskekaa sotakirveet. :) Mitä kirjanpitoon tulee, oletko The Backloggerya vilkaissut? Minusta hyvinkin verrattavissa vaikkapa MyAnimeListiin, vaikka ei identtinen tietenkään.