Pelaaja sisälläni heräsi taas! / Blogit / pelaaja.fi

Pelaaja sisälläni heräsi taas!

27.05.2011 // Kirjoittanut: TeroL
9

Viisi viikkoa elämästäni olen nyt viettänyt pelitoimituksessa. Pikkulapsesta asti olen halunnut kokeilla kahta "alaa"; urheilutoimittaja ja pelitoimittaja. Nyt olen saanut tehdä niitä molempia. Vietin vuoden urheilutoimittajan arkeen keskittyvissä opinnoissa ja nyt viiden viikon harjoittelujakson pelitoimituksessa.

Kuluneet viikot ovat tarjonneet minulle paljon. Kiitos hyvin minua opastaneiden "kollegojen", olen oppinut pelialasta yhtä jos toista. Olen saanut itseeni takaisin sitä pelihypeä, jota olen ehkä hieman menettänyt kaiken kiireen keskellä... Hetkonen, Thomas pyytää keittämään kahvia!

Suurin syy pelihypen paluulle lienee se, että olen päässyt juttelemaan minua kiinnostavista peleistä samanhenkisten ihmisten kanssa ja olen seurannut niin tiiviisti pelimediaa, että sitäkin kautta on ns. pelikiima noussut. Pelisivustojen tsekkauksesta on tullut jälleen osa lauantaiaamuista nettisurfausta eikä se ole vain "työaikahommaa".

Olen päässyt myös pelaamaan tuoreita pelejä jälleen! Jouduin sanomaan hyvästit pari vuotta hyvin palvelleelle Xbox 360:lleni vuodenvaihteen tienoilla. Ja koska opiskelijabudjettini ei ole vielä mahdollistanut uuden hankkimista, kaivoin kaapista PS2:n, jotta pääsin turruttamaan peliriippuvuuttani. Pelasin pitkästä aikaa GTA: San Andreaksen läpi ja mätin wrestling-puolella SmackDown: Here Comes The Painia. Sydämeni itki hieman verta SmackDownin parissa, sillä tiedostinhan, että minulla oli hyvässä vauhdissa oleva seivi tuoreimmassa SmackDown vs. Raw -pelissä enkä sitä päässyt jatkamaan.

Mutta täällä toimituksessa olen nähnyt tuoreimpia ja tällä hetkellä kovimmassa huudossa olevia pelejä ja päässyt niitä kokeilemaan, joten vanha kunnon pelikuume on iskenyt sitäkin kautta!

Tulevista peleistä kaikkein eniten odotan Batman: Arkham Citya. Olen suuri Batman-fani ja tieto uudesta pelistä (ja leffasta) saa minut kuolaamaan pahasti. Batman-huumani saattaa ehkä välittyä siihen liittyvistä uutisista ja minua on jouduttu hillitsemään, jotta olen ne saanut pidettyä asialinjoilla. Ja pakkohan se on vielä jatkaa tuosta wrestlingistä eli odotan innolla myös tämän vuotista WWE-peliä. Olen intohimoinen WWE:n seuraaja ja on ollut hyvin hauskaa jauhaa tuosta jenkkituotteesta Eemelin kanssa.

Huh, alkaa olemaan muuten aikamoinen ostoslista; Batman, SmackDown, DiRT 3, L.A.Noire, FIFA ja NHL. Jospa sieltä tulisi vielä uusi GTA? Lisäksi odotan innolla kesän E3-messuja! Mahtavaa nähdä Hyper Nintendon esittely ja oi kunpa siellä esiteltäisiin myös uusi Mario Kart!

super-mario-kart

Niin, mitäs se arki sitten on toimituksessa? Ei se ole sitä, että aamulla tulen harjoitteluun, kaivan cokiksen jääkaapista ja istuudun mukavasti sohvalle pelaamaan L.A. Noirea kuudeksi tunniksi. Päiväni hurahtavat pääasiassa uutisia metsästäen ja niitä kirjoittaen. Olen itsekin yllättynyt siitä ajanmäärästä, joka tähän hommaan menee! Olen myös päässyt kokeilemaan muitakin kirjoitukseen paneutuvia hommia täällä, mistä olen hyvin tyytyväinen. Tein mm. elämäni ensimmäisen ensitestin ja huomasin, että pelistä kirjoittaminen on yllättävän haastavaa puuhaa!

Mukavana plussana olen päässyt osallistumaan PelaajaHD:n tekoon, joka on ollut hyvin hauskaa! Niissä saa hassutella ja olen yrittänyt pitää hämärimmät läpät sivussa, joten videot ovat jopa onnistuneetkin! Lisäksi olen päässyt seuraamaan niin sitä hektisyyttä ja stressitasojen nousua, joka toimistolla vallitsee uuden lehden painoonmenon lähestyessä, kuin myös sitä rennompaa aikaa kun on aika ottaa mittaa työkavereista mm. pöytäjalkapallon parissa.

Siitä kun puhutaan, niin -huonoja puolia viikoista mainitakseni- Eemeli on vienyt minua aika ikävästi pöytäfutiksessa, mutta olen itsekin saanut arvokkaita voittoja viime aikoina. "Win the right games", sanoo Tamikin.

Lopuksi täytyy kehua Pelaaja-lehden toimituksessa vallitsevaa ilmapiiriä. Rentoa läpänheittoa ja vain pientä kuittailua harjoittelija-statuksestani. Minut otettiin täällä oikein hyvin vastaan, olen saanut rakentavaa palautetta ja olen sitä myöten kehittinyt.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Hiano ploki! Mielenkiintoista luettavaa. Batman kiinnostaa myös itseäni.

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Hyvä Tero, kiitos tästä harjoittelusta.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Hyvä Tero! Hyvin hoitui hommat!

Käyttäjän _NP2_ kuva
_NP2_

Jeps, ihmettelinkin jossain vaiheessa kuka tämä mystinen "Tero" on joka kirjoittaa uutisia. Hyvin olet kuitenkin hommasi hoitanut, ainakin mitä uutisia on lukenut!

Käyttäjän Gillian kuva
Gillian

Ohops tulipas luettua koko teksti, vaikka kiireessä olinkin! Varmasti ollut melkoinen unelmien täyttymys päästä Pelaajaan kokemaan toimittajan arkea.

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Hieno blogi vähän ehkä hajanainen mutta muuten täydet pisteet

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Ei voi kun kadehtia! :) Hyvä blogi.

Käyttäjän artapo kuva
artapo

Hyvä blogi.

Käyttäjän Marttijuntti kuva
Marttijuntti

Hyvä blogi! Yritän itsekin paraaikaa pyrkiä pelitoimittajaksi.