Pelaajan päätoimittaja vaihtuu / Blogit / pelaaja.fi

Pelaajan päätoimittaja vaihtuu

9.08.2011 // Kirjoittanut: Riot
155

Syyskuun Pelaaja (108) jää allekirjoittaneen viimeiseksi lehden päätoimittajan roolissa.

Pelaaja jatkuu Miika Huttusen, Ville Arvekarin, Janne Pyykkösen ja muiden tekijöiden asiantuntevissa käsissä. Ei hätää! Kirjoitan jatkossakin arvosteluja Pelaajaan kunhan saan uuden työni rytmistä kiinni. Tarkoitus on myös blogata jatkossa osoitteessa: riotpelaaja.wordpress.com.

Monia voi kuitenkin kiinnostaa syy lähtööni. Yksi sananparsi mitä amerikkalaiset käyttävät on "never outstay your welcome". Toinen syy on se, että kun jokin homma alkaa tuntua rutiinilta eikä enää haastavalta, on aika lähteä tekemään jotakin muuta. Suosittelen, että luette Hollywood-tuottaja Jerry Weintraubin erinomaisen elämänkerran "When I Stop Talking, You'll Know I'm Dead: Useful Stories from a Persuasive Man". Luin kirjan alkukesästä ja se vahvisti aikalailla omia ajatuksiani siitä, että pitää viimein lähteä tekemään jotakin muuta pelialalla.

Pelaajacastia tarkasti kuunnelleille lähtöni tuskin tulee täytenä yllätyksenä. Turhautumiseni on paistanut siellä välillä turhankin paljon läpi. Olin itseasiassa jättämässä toimitushommat jo syksyllä 2010, jolloin olin jo kirjoittanut viimeisen pääkirjoitukseni, joka ilmestyy muokattuna syyskuun lehdessä. Pakko kertoa koska tämä olisi ollut niin siisti juttu! Tuolloin olin lähdössä työskentelemään Los Angelesiin Naughty Dogille, mutta asia kariutui.

Viime vuonna yksi H-Townin perustajista ja edellinen toimitusjohtaja, Harri, lähti muihin kuvioihin hänkin ja tämäkin on osaltaan vaikuttanut omiin fiiliksiin, kun taistelupari on lähtenyt. Se on kuitenkin johtanut siihen, että uudet ihmiset ovat saaneet H-Townilla vastuuta ja voineet toteuttaa enemmän itseään. Nyt olen saanut mahtavan mahdollisuuden kotimaiselta taholta lähteä tekemään hommia enemmän peliteollisuuden middleware-puolella, jossa toivottavasti kykenen auttamaan ja olemaan mukana uudessa aallossa, joka vie suomalaista peliteollisuutta maailmalle ja entistä paremmin tunnetuksi.

Ei iisii oo

Joinain päivinä pelottaa se mitä olenkaan tekemässä ja toisina tuntuu, että tuskin maltan odottaa uusia haasteita. Päätös ei missään nimessä ole ollut helppo. Olen puntaroinut päätöstäni monien ihmisten kanssa, joita haluan kiittää heidän avustaan ja kärsivällisyydestään. Mielestäni on tärkeää, ettei sama henkilö jatka lehden tekemistä vuodesta toiseen, koska se auttamatta johtaa tietynlaiseen kaavoihin kangistumiseen ja jopa laiskuuteen.

Lähtöni myötä varmistuu se, että Pelaaja uudistuu jatkossakin, jolla kunnioitetaan juuri teitä hyvä lukijat. Me emme halua juuttua kaavoihin, vaan pitää huolen siitä, että nuoremmat pelitoimittajat, kuten Ville, pääsevät vaikuttamaan enemmän ja lehti muuttuu sitä myötä. Meidän kaltaisessa pienessä yrityksessä yksi ongelmista on se, etteivät ihmiset voi edetä, ellei joku lähde. Pidän kovasti Pelaajan tekemisestä, mutta olen huomannut etten enää pysty tai jaksa (sitä on vaikea myöntää) viemään lehteä eteenpäin samalla tavalla kuin ennen, vaikka ideoita piisaakin. Toki, henkilökohtaiset asiat ja turhautuminen tiettyihin asioihin, ovat myöskin vaikuttaneet lähtöpäätökseeni.

Pelaaja 100 oli oikeastaan sellainen setti (ja harvoja Pelaajan numeroita, joka mielestäni oli lähellä sitä mitä meidän pitäisi olla joka kuukausi), että sen jälkeen oli takki tyhjä. Uskon, että pidemmän päälle lähtöni on Pelaajalle hyvä asia. Olen semmoinen ihminen joka näkee, että elämä on osa työtä, eikä päinvastoin, mutta ehkä sitä yhdeksän vuoden jälkeen voisi yrittää vähän tehdä muutakin, kuin vain töitä.

Haluaisin kiittää teitä kaikki rakkaat lukijat tuestanne vuosien varrella. Ihminen takertuu usein vain negatiivisiin asioihin, kuten siihen mitä valheita ja asiatonta "kritiikkiä" suuntaani on lauottu niin foorumeilla kuin printissäkin, mutta totuus on se, että 99% saamastani palautteesta ja Pelaajasta on ollut positiivista, upeaa, inspiroivaa ja olen siitä äärettömän kiitollinen ja aina yhtä hämmentynyt. Sitä itse aina tuumii, ettei sitä nyt mitään niin ihmeellistä ole tehnyt. Eminem riimitteli hyvin "Ever since I spit some shit on Infinite /I've been giving it a hundred and ten percent". Haluan, että tiedätte, että tein Pelaajaa aina 110% lasissa ja annoin sille kaiken minkä voin ja kykenin.

Kiitos teille, lukijat, niin vanhoille kuin uusillekin. Kiitos myös kaikille, jotka ovat auttaneet minua, Pelaajaa ja H-Townia vuosien varrelle. Kiitos kaikille entisille ja nykyisille H-Townin työntekijöille. Ilman teitä ei olisi yritystä, lehtiä, saittia tai mitään. En olisi siis voinut toteuttaa unelmaani ilman teitä. Siitä tuskin voi koskaan kiittää tarpeeksi.

Olipa dramaattista! Loppuun on hyvä todeta, että kuten jo alussa sanoin, tulen jatkossakin tekemään toimittajana juttuja Pelaajaan ja muut tutut toimittajat jatkavat täällä edelleen, joten kaikki jatkuu kuten ennenkin, pienillä, muutoksilla.

Hyviä juttuja on horisontissa! Pelaaja täyttää ensi vuonna 10-vuotta! Sitä ennen luvassa on myös täysin uudistuva Pelaajalehti.com!

Kommentit

Käyttäjän Lemo95 kuva
Lemo95

Ikävä homma ;(, Tämä kysymys ei hirveästi aiheeseen liity mutta missä on EEMELI ? Kun ei ole näkynyt lehden ''tekijöissä'' ?

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Kakkua

Käyttäjän vjellu kuva
vjellu

Onnea ja menestystä jatkossa.

Käyttäjän Peoplez kuva
Peoplez

Tsemppiä Thomakselle uusiin haasteisiin. Elämässä täytyy ottaa riskejä jos haluaa menestyä.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

This is madnes! Voiko Pelaaja olla enää Pelaaja ilman Puhaa!?
Toivotan kuitenkin onnea ja menestystä tuleville urille ja kiitän vielä tuhannesti loistavasta panokosestasi tähän lehteen. Ei varmasti ole helppoa lähteä pois niin monen vuoden jälkeen. On se kumma miten tämänkin uutisen otti ihan kuin kyseessä olisi joku vanhakin ystävä :D.

Niin kuin Team Ahma sanoisi: "Turvallista matkaa!"

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Kylläpä tämä blogi veti herkäksi... Toivon sinulle erittäin mahtavaa tulevaisuutta, Thomas, ja haluan kiittää kaikista näistä hienoista hetkistä. Lukunautinnoista, überhauskoista ja ikimuistoisista PelaajaCasteistä (btw muista tulla Castiin vierailemaan!!!) jne. Hullua, miten voi tuntua näin surulliselta, vaikka olet "vain" yhden lukemani lehden päätoimittaja..! Anyway, kukaan muu ei sopisi työsi jatkajaksi niin hyvin kuin Huttunen, lohduttaudun sillä. Nyt tuli jotenkin semmoinen huoli, että ei kai koko Pelaajan väki ole jättämässä meitä (! :s), mutta eiköhän tunteet tasaannu tässä ajan mittaan. =)

Kiitos kaikesta!!! Olet aina osa Pelaajaa ja Pelaaja on osa sinua, eikä sua tulla koskaan unohtamaan!

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Muksupa sen sanoi: "On se kumma miten tämänkin uutisen otti ihan kuin kyseessä olisi joku vanhakin ystävä." =)

Käyttäjän boogieman kuva
boogieman

Onnea uuteen työhösi!!! Mukavaa kuitenkin ettet kokonaan hylkää Pelaajaa!!

Käyttäjän boogieman kuva
boogieman

hylkää ehkä väärä sanovalinta mutta ymmärtänet mitä hain takaa.

Käyttäjän Juqe kuva
Juqe

No johan nyt on. Ensin Bungie jättää Halon, ja sitten Puha vielä lähtee Pelaajasta. Aistin jotain samankaltaisuutta näiden kahden tapahtuman, sekä Bungien see you starside- blogin ja tämän tekstin välillä.

Kuitenkin, hyvää jatkoa vaan, ja toivottavasti kuulemme sinusta vielä.