Pyykkösen pikaploki: missä oli HPR? / Blogit / pelaaja.fi

Pyykkösen pikaploki: missä oli HPR?

22.07.2011 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
11

Masentavaa sanoa, mutta kesäloma on tältä erää ohi. Eihän tässä ehtinyt edes paljoa pelailla. Ja nyt toimistolla hiostaa.

Lueskelin viikon alussa palatessani Pelaajan edellisen numeron Virallista Palauteketjua, koska lehti oli ilmestynyt lomani aikana. Kyllä, luemme kyllä aina kaiken palautteen, ja siitä on ihan oikeaa hyötyäkin. Sen kautta voi yht'kkiä ymmärtää, että pienetkin osat lehdessä voivat olla yllättävän tärkeitä. Tästä numerosta jäi pois normaali Hyvät, pahat ja rumat -palsta, jota kaipailtiin ja jota myös kehuttiin edellisessä numerossa.

Se lämmitti mieltä, sillä kyseinen osio on lähes poikkeuksetta se osio, jossa juuri allekirjoittanut saa avautua asioista, joista voisi olla vaikea puhua - köh - neutraalimpaan sävyyn lehden muissa osioissa.

Pahoittelenkin palstan väliaikaista poistoa, mutta tilanpuute iski. Tekstit kyllä ovat olemassa ,joten miksen tiputtaisi niitä tähän tilaajien erikoisbonukseksi.

Tunnustan myös, että tässä ei ole aivan kaikki. Nappasin kaksi tärkeintä ja vähiten vanhentunutta seuraavan numeron HPR:ään, joten ne nähdään sitten siellä uudempien ilmiöiden seassa.
Ilman suurempia fanfaareja, neljä kuudesta viime numeron HPR:stä:
-----
HYVÄT
Bobby. Aina on hyvä olla vihollinen, jota vastaan "me" voimme yhdistyä. Tosipelaajien viholliseksi ja rahanahneiden pelipomojen symboliksi numero noussut Activision-pamppu Bobby Kotick sentään ottaa kaiken viihteen irti roolistaan. E3-tietojen mukaan hän olisi yrittänyt luikahtaa EA:n tilaisuuteen katsomaan Call of Dutyn pahinta kilpailijaa, ja nyt hän näyttelee Brad Pittin kanssa elokuvassa, jonka nimi on tietysti Moneyballs. Mikäpä muukaan?
PAHAT
Liike. Hei "kolme suurta", sovitaanko ettei kukaan enää koskaan esittele E3-lavoilla liikeohjauspelejä millään konsolilla? Ihan tosi, söpöjen lasten huidonnan vielä kestää, mutta aikuisten epätoivoinen sätkintä herättää liikaa myötähäpeää.
Hackerz. Nettisaittien hakkeronnista tuli Sonyn katastrofiin jälkeen muoti-ilmiö, jossa erityisen ahkerasti edustaa Lulzsec-ryhmä. Kyytiä ovat saaneet pelisivustojen kuten EVE Onlinen, Minecraftin, Escapistin, Deus Exin ja muiden lisäksi myös jopa CIA:n verkkosivu. Saakin nähdä kuinka kauan trendi jatkuu, sillä Pentagonissa on jo taatusti tilattu koko Lulz-köörin lentoliput Gitmoon. Koko tapahtumaketjun viesti on kuitenkin selvä: järkyttävän monet nettisivut ovat haavoittuvampia kuin luulisi, koska niiden turvallisuuteen ei ole panostettu lainkaan vaivaa tai rahaa.
RUMAT
Virne. Ruotsalaisen GRIN-studion taival ei ollut pitkä, ja nyt lafkan perustajat Ulf ja Bo Andersson ovat tulleet julkisuuteen kertoen, että kaiken takana oli ongelmallinen suhde Square Enixin kanssa. Anderssonien mukaan Square ei maksanut sovittuja palkkoita, vaati että pelien koodi pitäisi faksata Japaniin ja vihasi studion pohjoismaista tyyliä. Huonoja lisenssipelejä hikipajavauhdilla tuottaneella GRIN:illä oli omatkin ongelmansa, mutta oli totuus mikä tahansa, on mielenkiintoista nähdä kuinka tämän vuoden E3:ssa Square oli pelien suhteen täysin länsimaisten yhteistyökumppaniensa varassa.
---
Näin jälkikäteen erityisen viihdyttävä on tietysti hakkerointiosio Pelaajalehti.comin tietomurron valossa. Maailmankaikkeudella on huumorintaju, ja sikamainen sellainen.

Tässä vaiheessa onkin syytä poistua toimistolta. Täällä on niin kuuma, että hiki valuu selkää pitkin noroina, vaikka tuuletin suhisee ja ikkuna on auki vieressäni. Ei ole ihmisen hommaa, ei.

P.S. Mitä pelasin lomalla? Klassikoita tietysti. Menköön kuva-arvoituksena, jotta tekstissä olisi edes yksi otos. Isompi kuva aukeaa, kun kliksuttelee useampaan otteseeseen...

Kommentit

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Toi hakkerointikohta veti kyllä suuta virneeseen. Kiva ploki!

Käyttäjän Juppe kuva
Juppe

Loistoblogi jälleen. Hyvä meidän pelaajien kannalta, että toimituksen miehitys alkaa palailemaan lomilta, niin saadaan sekä tänne sivulle, että lehteen enemmän asiaa.

Käyttäjän Nexus kuva
Nexus

Kuka pitää ikkunaa auki helteellä? :D
Ikkuna kiinni ja sälekaihtimet kiinni niin helpottaa huomattavasti.

Käyttäjän Optimus Prime kuva
Optimus Prime

"Kuka pitää ikkunaa auki helteellä?
Ikkuna kiinni ja sälekaihtimet kiinni niin helpottaa huomattavasti."

Sama. Jos ulkona on kuumempaa kuin sisällä niin ei todellakaan kannata avata ikkunaa.

Käyttäjän Akutsi kuva
Akutsi

Kuva-arvoitushan taitaa olla Vampire: The Masquerade Bloodlines!

Monta kertaa pitänyt kyseinen peli ostaa, mutta aina tullut jotain muuta tekemistä tai pelaamista ja kyseinen peli on unohtunut, olisikohan viimein aika korjata tämä erhe?

Käyttäjän Stupid gamer kuva
Stupid gamer

Mahtava blogi Pyykkönen! Koittakaa pärjätä siellä kuumassa.

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

Ikkunat: toimiston seinät imevät kuumuutta sisäänsä ja sisäpihalle avautuvasta ikkunasta henkii huikeasti viileää. Kyllä tämä on testattu. Sama ei päde tietysti kaikkiin mökkeihin.

Kuva-arvoitus: kyllä, Vampirehan se on. Kannattaa pelata se juuri saapuneella fan patchilla 7.6, joka korjaa järkyttävän paljon ongelmia, ja samassa paketissa on widescreen patcher myös.

Käyttäjän Olema kuva
Olema

VTMB!

Käyttäjän Pekkis kuva
Pekkis

Hyvä setti, mutta olin näkevänäni, että HPR:n lisäksi puuttui kuukauden kalenteri, joten ei kai mitään kummallista peliä/tapahtumaa sitten ollut ?

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

VTMB näkyykin olevan nyt Steamissa alle 5 euroa. Huh huh.

Ja juu, tilanpuuttessa kalenteri oli myös sopiva uhri, koska se on niin tilaavievä.