Rakas päiväkirja - Summer Holiday Edition / Blogit / pelaaja.fi

Rakas päiväkirja - Summer Holiday Edition

27.08.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
13

Voe tokkiinsa. Ensimmäinen työviikko kesäloman jälkeen alkaa vähitellen olla pulkassa. Täytyy myöntää, että viikko on osittain mennyt kuin horroksessa, sillä loman unirytmistä irtaantuminen ei ole ottanut onnistuakseen. Vähän olen sen sorttinen ihminen, jonka vapaapäivät venähtävät turhan helposti yövalvomisen puolelle.

Onneksi pelitoimittajan päivissä on useita tuttuja ja turvallisia rutiineja, mikä pätee erityisesti verkkouutisoijan pestiin. Viikko onkin kulunut pitkälti ottaessa kiinni uutismaailman tapahtumia sekä kirjoitellessa uusia juttuja.

Lopun blogista omistankin, kuten otsikko kertoo, lomapeleille.

Lomapelit

Kuten varmasti tiedätte, mielenkiintoisia pelejä julkaistaan vuodessa hervoton määrä. Laaja tarjonta on hyvä juttu, mutta aikaa ei yksinkertaisesti riitä kaikkien pelaamiseen vaikka kuinka haluaisi. Intohimoisimmilla ostajilla pelit jäävät helposti kesken tai pahimmassa tapauksessa kokonaan avaamatta, kun uutta pukkaa jo luukusta. Etenkin pelejä arvostellessa on joskus nieltävä se tosiseikka, että on pelattava lisenssipeli X:ää vaikka hyllyssä odottaisi superpeli Y.

Toisin sanoen: vanhoja pelejä on kasaantunut. Otin lomaillessani tehtäväksi pienentää kerääntynyttä pelikasaa edes muutamalla tunnilla per päivä, mikä tuotti ihan kohtuullisia tuloksia. Otin samalla myös askeleen kohti nykyaikaistumista, sillä rupesin kangertelevasti raportoimaan edistymistäni Twitterissä.

2

Viimeinen naula tuli arkkuun pelien, kuten The Saboteur, Metroid Prime 3, No More Heroes 2, Super Street Fighter IV (yksinpeli läpi kaikilla hahmoilla) ja Tekken 6 (Scenario Campaing) kohdalla. Samalla tuli hoidettua alta pois muutamat DLC:t, alkaen Resident Evil 5:stä Alan Wakeen ja Star Wars: The Force Unleashediin.

Mainittakoon nyt perään, että suurimmassa osassa peleistä löytyi jo vanha tallennus, jonka jäljiltä pelattavaa oli vain jokunen tunti.

Rekusen suureksi iloksi sain vihdoin ja viimein pelattua myös Halo 3:n, joten terminaattori ei enää voi kuittailla kyseisestä sivistysaukosta. Loman suurin koukuttaja oli kuitenkin Wipeout HD, jota pelaillessa muutaman tunnin rajoitukseni tuli ylitettyä pariinkin otteeseen - ja reilusti. Menestys yksinpelikampanjassa ja vauhdin huuma veivät mennessään, tosin verkkorintamalla tulee yhä turpaan ja pahasti.

3

Yllätyksekseni Metal Gear Solid: Peace Walker oli hyvin vähäisessä lomakulutuksessa. Toisaalta pelin aikamittariin kertyi koko kesän aikana jo 120 tuntia, joten ehkäpä pieni tauko tekee terää ennen vihoviimeisiin Extra Ops -sivutehtäviin tarttumista. Niiden lisäksi tavoitteena on vielä hommata S-rank kaikista pääpelin tehtävistä...

Tästäkin ponnistelusta huolimatta pelipinoon jäivät muun muassa Splinter Cell: Conviction, Halo Wars, Super Mario Galaxy 2, ikuisuusprojekti Mass Effect ja ties mitä muuta... Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tuloksiin. Oli hienoa saada niin moni kesken jäänyt peli päätökseen ja nähdä lopputekstien rullaavan ruudulla.

Torstaina tulikin sitten napattua toimistolta Metroid: Other M syynäkyseen, joten sen läpipeluu on tällä hetkellä kaiken muun edellä. Anteeksipyynnöt siis tänään postilaatikkoon kolahtaneelle Mafia II:lle.

Ei muuta kuin pelailemisiin.

Kommentit

Käyttäjän snap kuva
snap

Mukava kuulla, että Wipe iskee muihinkin. Jos vauhdin huumasta tykkää niin onko zonea parempaa vauhtoehtoa edes olemassa?

Käyttäjän petzku90 kuva
petzku90

Hyvä blogi kaiken kaikkiaan. Aina on kiva lueskella toisten viimeaikoina pelattuja pelejä :)

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Hyvä Ville! Halo 3 "vain" kolme vuotta myöhässä läpi :D

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Eemeli, no, sentäs kolmessa vuodessa. Ei sentään menny viittä vuotta (and still counting). Köhköh! ;)

Käyttäjän rinel kuva
rinel

Twitter päivityksiä tulikin seurattua. Itsekkin koitin kuitata backlogia pois (fail). Keep up the good work!

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Pitäähän sitä pelata kun aikaa on. :D Kai sie nyt sentään vähän ulkonakin kävit? :)

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Samantyylinen urakka oli itselläkin lomalla. Tuli mukava määrä ps3 yksinoikeuksia hakattua läpi, ja 360:n puolelta hyllyssä lojuneita kuten ODST.

Kiva blogi, kuitenkin olisi ollut mukava tietää paremminkin ajatuksia läpäistyistä peleistä.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Kiitos kaikille kommenteista!

GameAddict: Toki muutakin tuli puuhasteltua. Kaksi tuntia päivässä oli tosiaan tuo pelaamiselle asettamani aikaraja. Muistaakseni ainoa, jonka kohdalla tuli tehtyä poikkeus oli Wipeout :)

Oce/ot: Myönnettäköön, että olisi pitänyt edes jonkin verran tuohon pureutua. Pyrin kuitenkin pitämään blogin nykylinjauksen mukaisesti suht. lyhyenä ja ytimekkäänä, ja pituutta alkoi kertyä jo nykyisellään kohtuullisesti.

Mutta nyt kun asiasta mainitsit, en haluaisi kuitata tylysti "katso meikän Twitteristä", joten summataan joitakin mietteitä:

- Halo 3:n toiminta toimii upeasti, mutta toiseksi viimeisessä kentässä meinasi revetä pelihousut vihollisten määrän takia niin pahasti, että olin jättää taas kesken.

- Paluu Metroid Prime 3:een oli yllättävän tuskatonta kolmen vuoden tauosta huolimatta. Mahtava peli edelleen, tutkiminen on yhä koukuttavaa. Silti pitäisin enemmän perinteisemmästä ohjaustavasta.

- No More Heroes 2 oli pelillisesti selkeä parannus edeltäjästään, mutta tarina jätti vähän kylmäksi. Missä olivat odottamattomat ja täysin älyvapaat käänteet, jotka ihastuttivat ensimmäisessä pelissä?

- Jatkossa täytyy pelata useammin Codylla Super SFIV:ssä. Liikevalikoima on miellyttävämpi kuin ihka ensimmäisellä yrityksellä sain kuvan.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

"Mukava kuulla, että Wipe iskee muihinkin. Jos vauhdin huumasta tykkää niin onko zonea parempaa vauhtoehtoa edes olemassa?"

On ja se on Gamecuben F-Zero.

Kuten sanottua niin olisi ollut mukava lukea hieman mietteitä läpäisyyn päässeistä peleistä mutta niitä sitten tulevissa blogauksissa... hopefully.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

"...olisi ollut mukava lukea hieman mietteitä läpäisyyn päässestä peleistä..."

Joita olikin tuossa ylempänä jo kirjoittaja itse kommentoinutkin. Vihapostit ja "LOL jätkä failas" voi lähettää suoraan postiini.