Sunnuntaiblogi: Selviydy kuin Rambo / Blogit / pelaaja.fi

Sunnuntaiblogi: Selviydy kuin Rambo

28.09.2014 // Kirjoittanut: Jenni Ahlapuro
7

Teen nyt jotain ihan muuta kuin yleensä. Viimeistään tällä viikolla monille iski tajuntaan lähestyvä syksy viilentyneiden ilmojen muodossa, ja niin minullekin. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, ettei ulkona ole enää kivaa, eikä asunnosta kohta poistuta kuin korkeintaan töihin ja ruokakauppaan. Ajattelin jakaa muutaman valoa ja lämpimiä ajatuksia tuottavan vinkin, sillä kaamosmasennus kolkuttelee jo ovella.

Pelaa kavereiden kanssa. Oma aktiivisuustasoni laskee reilusti mitä lähemmäs tullaan kohti talvea. En jaksa työpäivän jälkeen nähdä oikeastaan ketään ja viimeistään pakkasten tultua ei oikeasti edes huvita. Päivän sosialisointiannoksen saa erilaisten viestimien lisäksi esimerkiksi pelaamalla. Toki kovasti odottamani Evolve antaa odotuttaa itseään jokusen kuukauden lisää, mutta huhupuheiden mukaan kaikki pelaavatkin nyt sellaista pikkupeliä kuin Destiny. Ota siis ohjain kouraan ja iske luurit kupoliin, kuumimmat kuulumiset vaihtuvat mukavasti räiskinnän lomassa.

Mene aurinkoon. Oikeasti, valo on paras juttu ikinä. Sen lisäksi että se on elämän perusedellytyksiä, vaikuttaa ehta auringonvalo mielialaamme positiivisesti. Etelänmatkaa halvemmaksi tulee hankkia vaikkapa tulevalle sukupolvelle julkaistava Grand Theft Auto 5. Los Santosissa saa valohoitoa tuutin täydeltä ja lisäksi aika kuluu kivasti massiivisen maailman parissa puurtaessa. Yksi kaikkien aikojen suosikkipelejäni on myös niinikään Rockstarin käsialaa oleva Red Dead Redemption tarjoilee autenttista kesäfiilistä etenkin ihastuttavassa Meksikossa.

Liiku. Liikunta piristää ja laittaa veren kiertämään. Tiedän, ettei omaan räiskijäimagoon sovi tanssipelit sitten millään, mutta entäs sitten. Salainen paheeni on nyt julkista tietoa. Nykyisen sukupolven tanssijalkaa vipattavat teokset on vielä testaamatta ja voi hyvinkin olla, että sisäilmaterapiaa tarpeeksi nauttineena otan vielä liikkeet haltuun. Laji ei luonnollisesti ole kaikille sopiva, mutta esimerkiksi sangen kookas ja painava Xbox One toimii loistavana lisäpainona esimerkiksi erilaisissa kyykyissä. Jokaiselle jotakin!

Lepää. Aina ei vaan jaksa, ja pimeällä vielä vähemmän. Työ ja vapaa-aika luovat suorituspaineita, eikä väsyneenä pysty suoriutumaan. Pelitkin tuntuvat joskus varsinaiselta suorittamiselta loputtomine tehtävineen. Näihin hetkiin nappaan itse pelin jossa ei varsinaisesti tarvitse tehdä mitään tiettyä, vaan vapaus luoda ja toteuttaa on se juttu. Minecraft on edelleen kestosuosikkeja, ja tunneleita jaksan louhia tuntikausia ihan vain sen louhimisen takia. Voi pyhä suunnittelemattomuus, miten vapauttavaa se voi joskus olla.

Ja jos sieltä ruudun takaa löytyy joku, johon pimeä mörkökausi ei vaikuta, niin onnea! Nauti syksystä ja tsemppaa meitä muita.

Jenni Ahlapuro

Kommentit

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Täällä on tällainen johon pimeä mörkökausi vaikuttaa, mutta positiivisesti. Olen piristynyt huomattavasti tässä viimeisen parin viikon aikana kun lämpö ja valo kaikkoaa suomesta. Tunnen jaksavani taas, kun voi olla ulkona taas vaihteeksi kesän jäljiltä. Nyt vain odottelen toiveikkaana, että tänä vuonna tulisi kunnolla lunta (rollossa oli jo lumet pari päivää maassa) niin pääsisi laskettemaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Minä olen ilmeisesti sitä ihmistyyppiä, joka viihtyy kylmässä ja pimeässä. Koko syksy on tullut koluttua lähialueen luontomaisemia ja nähtävyyksiä parhaillaan aamuyön pikkutunneille asti, kun taas kesällä ei ollut missään vaiheessa mitään hinkua vapaa-ajalla nahkaansa kärventämään. Mulle se syksyn alakuloinen fiilis on enemmänkin voimavara ja inspiraation lähde kuin syy masentua sisätiloissa.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Erittäin hyödyllinen lista. Kiitos Jepu! Ja kyllä me sinut näemme, vaikka yrität piilotella siellä käsien takana :>

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Kupponen kaakaota, paksu viltti ympärillä ja villasukat jalassa. Pelit pyörimään, on syksy!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kuten jo pari kommenteissa, niin itsekkin viihdyn loistavasti viileässä ja pimeässä. Pidän talvesta melkein jopa enemmän kuin kesästä. Varsinkin, kun tänä kesänä oli ylikuuma. Odotan innolla, että koska lumet ja jää saapuvat tännekkin. :)

Käyttäjän samojedi kuva
samojedi

Winter is coming!! Luistelu <3 Syksy & kevät on kuraa.

Käyttäjän Warjo kuva
Warjo

Destiny, Horizon ja uusittu GTA,eiköhän sillä selviä hetken.

Nostoja