Super-blogahdus katutappelijoista / Blogit / pelaaja.fi

Super-blogahdus katutappelijoista

26.03.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10

Koska en harrasta tai tee ikinä mitään jännää mistä kertoa, omistan tämän blogin päällimmäisille Super Street Fighter IV -mietteille. Toimistolle saapunut ennakkoversio on ollut jo pienimuotoisessa testipenkissä, jossa suurin osa uusista hahmosta on tullut testattua Rekusen ja Kaitilan kanssa Versus-moodissa.

Kuten tunnettua, mukana on 10 hahmolisäystä alkuperäiseen Street Fighter IV:n kokoonpanoon nähden. Näihin lukeutuu Super Street Fighter II:ssa debytoineet Dee Jay ja T. Hawk, Alpha-sarjasta tutut Adon, Cody ja Guy sekä Street Fighter III:n Dudley, Ibuki ja Makoto. Täysin uusina hahmoina nähdään korealaisneito Juri sekä hullunhauska öljymies Hakan, jonka hahmodesign punertavan ihon ja outojen sinisten hiusten kera on vähintäänkin merkillinen.

Hakan1_BMP_jpgcopy

Street Fighter II -sarjan kasvattina uusi kokoonpano tuntuu tarpeeksi monipuoliselta, sillä en osaa kaivata kehiin SFIII- ja SF Alpha -sarjojen muita hahmoja. Samasta syystä en osaa verrata useita palaavia hahmoja alkuperäisiin versioihinsa, mutta taistelijat tuntuvat soveltuvan hyvin erilaisiin pelityyleihin. Siitäkin huolimatta, että monet hahmot lähestyvät taistelulajeja tapansa mukaan hieman kieli poskessa -otteella.

Tämä näkyy erityisesti uusissa Ultra Combo -hyökkäyksissä, joista villeimpien animaatiot tuppaavat venähtämään liian pitkiksi, mikä katkoo ja häiritsee taisteluiden rytmiä entistä enemmän. Toinen vaihtoehto alkuperäisten liikkeiden rinnalle on kuitenkin hyvä idea, sillä nyt monimutkaisemmille hahmoille on saatettu lisätä yksinkertaisempi Ultra-liike. Kömpelösormisena pelaajana otan tämän piirteen avosylin vastaan.

Screen_4_BMP_jpgcopy

Tarjolla on myös jokunen uusi kenttä, jotka tuovat uusien hahmojen tapaan kehiin uuden pelin tunnetta. Alkumetrien perusteella kaipaan kuitenkin jo nyt useampia uutuuskenttiä, sillä suhde vanhojen kanssa on heikohko. Olemmekin Rekusen kanssa puhuneet moneen otteeseen, onko Super Street Fighter IV:ssä tarpeeksi uutta Street Fighter IV:ään nähden ja olisiko uutuuspiirteet pitänyt tuoda ladattavaksi DLC:nä. SNES-osia paljon pelanneena kokonaan uusi peli tuntuu oikealta ratkaisulta, vaikka ymmärrän toki päinvastaisen näkemyksen. Hinnan lupaillaan olevan sen verran alhainen, että otan mieluusti uuden pelikotelon koristamaan pelihyllyä.

(Mainittakoon vielä nopeasti loppuun, että Jurin tunnusbiisi kolahti kovaa ja korkealta.)

screen_3_bmp_jpgcopy

Kommentit

Käyttäjän Taist0 kuva
Taist0

Superissahan on aika paljon myös toivottuja pelillisiä uudistuksia hahmoissa ja nettisysteemeissä, niin pelkkänä dlc:nä tämä olisi asettanut aika paljon ristiriitoja jos toiset pelaisivat samaa peliä käytännössä erilaisena.

Onkos tässä pelissä kaikki hahmot auki jo valmiina vai pitääkö niitä erikseen availla niin kuin SF4:ssä?

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

"Onkos tässä pelissä kaikki hahmot auki jo valmiina vai pitääkö niitä erikseen availla niin kuin SF4:ssä?"

Kuulemma ovat auki heti alussa ja mitään availuja ei sen suhteen tarvitse tehdä.

Mitä tuohon fyysinen kopio vai DLC keskusteluun tulee, niin eikös Capcomin suunnalta tullut jossain kohtaa ilmoitus, että se ei ole mahdollista, koska SFIV:n koodi oli rakennettu jotenkin oudosti.

Käyttäjän Heltzi kuva
Heltzi

Mielenkiinnolla odotan mitä alkuperäisen pelin omistajat saavat lisänä. Eikös capcom luvannut jtn extraa jos SFIV:n omistaa jo entuudestaan?

Käyttäjän Fodi kuva
Fodi

Miks sul Arvekari on nykyään fiini jakaus, ku sul oli tukka pystys, ni olit pelimiesmäisempi :]

Käyttäjän Ruucsa kuva
Ruucsa

2010 GOTY!! Siis meinaan meikäläisen Goty ;) Kateellisuus leijailee näytön tällä puolella, kun ei itse ole saanut koitella noita uusia hahmoja vielä. Noh Huhtikuun lopussa sitten. Adon, Ibuki ja Juri menevät samantien meikäläisen trainingcampille. :D

Käyttäjän Jokeri kuva
Jokeri

Onhan tästä tulossa PelaajaHD:ta?

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Ihan kiva blogaus taas. Itse en kyllä tuota superia taida ostaa, kun ailkuperäinen pölyntyy hyllyssä. Ei ollut meikän peli, ei. ;)
"Puha vs Arvelari SSFIV - ROUND 3"
voisi olla aika kiva. :D

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Äh, DLC:tähän se vain on levylle painettuna :D

Hyvä blogaus, Ville!

Käyttäjän Ruucsa kuva
Ruucsa

"Äh, DLC:tähän se vain on levylle painettuna :D
Hyvä blogaus, Ville!"

Olkoon prkl!:D Mutta silti se on ensi vuoden parhaimpia pelejä :D

Käyttäjän pakkanen kuva
pakkanen

Onko tuolle biisille jtn nimee vai onko vain joku juri's theme?

Nostoja