Syksyn kovimmat 2011 / Blogit / pelaaja.fi

Syksyn kovimmat 2011

29.07.2011 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
19

Nopeasti se nähtävästi tämäkin vuosi purjehtii ohi. Puoliväli on jo ylitetty ja nyt syksyn pelimarkkinat alkavat jo kutittelemaan.

En nyt ihan suoralta kädeltä voi lähteä sanomaan, että pelisyksy näyttäisi parhaalta ikinä. Toki hyviä pelejä tulee jälleen enemmän kuin ehtii pelata, mutta samalla pelimarkkinoita vaivaa yllätyksettömyys, joka tosin on joka vuotinen marinan aihe.

Olin aikanaan todella innoissani Gears of War 2:n julkaisusta. Gears 3:a odottelen sellaisella "noh, tulee se pelattua, mutta.." -fiiliksellä. Sama koskee paljolti myös Uncharted 3:a. Loistavia pelejä varmasti, mutta samalla myös jo todella tutuksi tulleita, joita ei etukäteen viitsi ihan kamalasti hehkuttaa.

Tänä syksynä on paljon pelejä, joita kyllä odottelen, mutta joista en ihan liekeissä vain pysty olla, sillä jo ennen pelaamista on täysin selvää mitä ne tulevat sisältämään. Itse asiassa tänä vuonna minusta tuntuu, että toimintapelit kiinnostavat minua kaikkein vähiten, sillä niitä on tässä sukupolvessa pelattu jo liikaakin.

Elder Scrolls V: Skyrim kiinnostaa minua tavattomasti. Jätin aikoinaan Oblivionin heti alussa kesken, kun en vain saanut innostusta päälle. Koetetaas miten Skyrimin kanssa menee.

Myös vanhojen pelien HD-versiot ovat minulle nykypäivänä tärkeitä, sillä vanhoihin muistoihin on aina mukava palata.

Metal Gear Solid HD Collection tulee aivan varmasti koluttua läpi. Silent Hill HD Collection myös, erityisesti kun Silent Hill 3 on allekirjoittaneella vielä pelaamatta. Resident Evil 4:kin kiinnostaisi, tosin se ilmestyi vasta jokunen vuosi sitten Wiille.

Halo Combat Evolved Anniversary on odotuslistani kärkipäässä. Älkää PLIIIIIIIIIS mokatko tämän moninpeliä!!

Mitä uusiin peleihin tulee, Forza Motorsport 4 alkaa näyttämään todella herkulliselta. Saatan jopa pyörtää vanhoja puheitani, ja käyttää Kinectiä hc-pelin pelaamiseen. Face-tracking näytti mielestäni lupaavalta.

Saints Row: The Third on mahdollinen GOTY minulle. Kakkonen oli tavattoman hyvä peli, jossa hulluttelua oli juuri sopivasti. Kolmas osa näyttää lupaavalta tapaukselta.

Sitten on näitä pelejä, joista ei ennakkoon osaa päättää odottaako niitä vai ei. Driverista pidin PlayStationilla. Saas taas nähdä viitsiikö tuota uutta tekelettä edes vilkaista. En oikein pidä siitä, miten autosta toiseen siirrytään.

Catherinesta olen ollut kiinnostunut jo pitkään, mutta silti suhtaudun hieman ristiriitaisesti, Dead Island vaikuttaa kyllä lupaavalta, mutta niin lähes kaikki julkaisemattomat pelit vaikuttavat.

3DS ei ole kiinnostanut minua tähän asti vielä käytännössä yhtään. Onhan 3D-grafiikka hienoa, mutta pelit nyt ovat ihan mitä sattuu. Vaikka pari pelaamisen arvoista peliä olisikin, en ole vielä millään saanut järkevästi selitettyä itselleni miksi laittaisin yli 300 euroa kiinni laitteeseen ja pariin peliin. Muuta kuin se, että konsolin omistaminen on aina kivaa.

Nyt kuitenkin kelkka kääntyy. Hinnanalennus tulee hyvään saumaan. Alle 200 euroa alkaa kuulostamaan jo paremmalta. Mario Kart 7, Super Mario 3D Land... Johan alkaa kelvata! En vain osaa päättää pelaanko nämä joululomalla vai otanko esimerkiksi treenikassiin ja pelaan aina odotellessani vuorolle sisäänpääsemistä.

PlayStation Vitaa seurailen sellaisella "katsellaan, katsellaan" -meiningillä. E3-presentaatio oli kyllä vaikuttava, jopa mahtavan 3DS-presentaation rinnalla, mutta en nyt ihan heti ole vakuuttunut julkaisupelivalikoimasta. Laite on tehokas, mutta toisaalta lähes kaikki parhaat käsikonsolipelit ovat kaksiulotteisia, joten tehoilla ei ole suurta merkitystä. Mutta kuten sanottua, katsellaan nyt miltä se julkaisu näyttää.

Legend of Zelda: Skyward Sword
tulee varmasti myös viemään aikaani ja tulee tekemään vapaa-aikani käytöstä äärimmäisen tiukkaa.

Kommentit

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Eemeli, en tiedä tiesitkö, mutta ikävä kyllä Halo Anniversaryn "moninpeli" tarkoittaa käytännössä vaan klassikkokarttoja, ja koko homma pyörii Reachin moottorilla. :( Eli se on periaatteessa vain map packki Halo Reachiin, paitsi että sitä voi tietysti pelata vaikkei Reachiä omistaisikaan, mutta silloin playlistiin tosiaan kuuluvat vain nämä "uudet" kartat. Gameplay ei siis joka tapauksessa tule olemaan ennallaan moninpelissä...

Käyttäjän Optimus Prime kuva
Optimus Prime

^^

Reachin moninpelissä ei ole mitään vikaa joten siitä on turha valittaa. Pelinhaku toimii hyvin eikä pelin löytymistä tarvitse kauaa odotella

"Face-tracking näytti mielestäni lupaavalta."

Tarkoitit ilmeiseti head-trackinigiä? :D Kumma muuten kun Forza 4:stä ei ole uutisoitu mitään teidän sivustoilla kun siitä juuri julkaistiin kaksi uutta videota (Gametrailersissä, löytyy Youtubestakin) joissa esiteltiin mm. Top GEar bowlingia ja Career modea. Lisäksi Youtubesta löytyy useampi E3-messuilta kuvattu Turn 10:n haastattelu ja pelin esittelyvideo.

Käyttäjän nixuboy kuva
nixuboy

"Saints Row: The Third on mahdollinen GOTY minulle. Kakkonen oli tavattoman hyvä peli, jossa hulluttelua oli juuri sopivasti. Kolmas osa näyttää lupaavalta tapaukselta."

Oujee!

Myös Skyrim ja DEHR ovat omalla odotuslistallani korkealla näiden tavallisten Battelefieldin ja Unchartedin rinnalla :)

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Suhtaudun Uncharted 3:n täysin samalla tavalla. En vain ole löytänyt syytä innostua siitä. Toki se tulee näyttämään hyvältä, mutta jaksaako sitä kolmatta kertaa ihan samaa.

3DS:n loppu vuosi näyttää tosiaan mahtavalta! Hieno ploki!

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

Loppuvuodesta on tulossa niin paljon hyvältä vaikuttavia pelejä, että oksat pois. Suurin osa on juuri toimintapainotteista... Odotan mielenkiinnolla seuraavia pelejä, ja joista suurin osa täytyy kyllä ennakkotilata piakkoin; Battlefield 3, Dues Ex: Human Rvolution, Gears of War 3, Batman: Arkham City, Dead island, Toy Soldiers: Cold War ja sokerina pohjalla Dead Rising 2: Off The Record. Luultavasti loppuvuonna voi tarttua muutakin haaviin, mutta nämä ovat päällimmäisenä mielessä.

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Kaapista löytyy niin pirskutin törkiästi pelaamattomia pelejä, että en osta mitään muuta kuin Battlefield 3, ja hakkaan sitä moninpeliä niin maan kolokosti, ettei muista kerkiä ees trailereita kassella!

No, ei siinä tule kumminkaan näin käymään *sigh*. Vita tulee ostettua ja varmaan sille julkaistava Uncharted. Resistance 3 kutkuttaa myös, ja kumminkin jostai alelaareista tarttuu tavaraa mukaan..

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Vähän hätäisen oloinen blogi :/ esim pätkä
"Catherinesta olen ollut kiinnostunut jo pitkään, mutta silti suhtaudun hieman ristiriitaisesti, Dead Island vaikuttaa kyllä lupaavalta, mutta niin lähes kaikki julkaisemattomat pelit vaikuttavat."
Yhdessä lauseessa kaksi peliä sen kummemmin selittelemättä. Hyviä pelejä tämä listaus sisälsi ei siinä mitään :)

Käyttäjän artapo kuva
artapo

Tuleeko Metal Gear Solid HD Collection JO syksyllä??

Käyttäjän SikSak kuva
SikSak

Hyvä blogaus. Loppuvuosi näyttää aika lupaavalta. Catherine, Nintendon pelit ja MGS HD Collection (mutta onko se tulossa syksyllä?) kiinnostavat kovasti.

Käyttäjän Zenox kuva
Zenox

En huomioinut, kuka blogin on kirjoittanut, mutta kun tuli pätkiä tyyliin:

"Jätin aikoinaan Oblivionin heti alussa kesken, kun en vain saanut innostusta päälle."

ja

"Saints Row: The Third on mahdollinen GOTY minulle."

Niin kyllä tajusi heti Rekusen olevan puikossa. Asiaa blogi kyllä puhui, hyvinkin paljon mielenkiintoisia nimikkeitä on nyt syksyllä tulossa.