Taianomaisia palikkahetkiä / Blogit / pelaaja.fi

Taianomaisia palikkahetkiä

23.04.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
14

Tämänkertaisessa blogahduksessa ajattelin tarttua niinkin maagiseen aiheeseen kuin Harry Potter. Kyse ei kuitenkaan ole kirjoista, elokuvista tai aivan tavanomaisesta lisenssipelistäkään, vaan tulevasta Lego Harry Potter: Years 1-4 -pelistä.  TT Gamesin koluttua jo varsin mainioin tuloksin Star Wars-, Indiana Jones- ja Batman-universumit, on Potter ja Tylypahka varsin mielenkiintoinen aihepiiri palikkamaiseen seikkailuun. Teinivelho harvemmin turvautuu nyrkkeihinsä, mikä heijastuu myös pelissä. Siinä missä Batman luottaa mätkintätaitoihinsa, Potter tarttuu - mihinkäs muuhunkaan - taikoihin.

LHP_Screen48_Wave6

Nopea ensivilkaisu Lego Harry Potteriin osoittaa sen olevan tutunoloinen Lego-peli uudella aihepiirillä varustettuna. Pintaa syvemmälle tarkastellessa fyysisemmän toiminnan puute tuo entistä suuremman painotuksen pulmanratkontaan, alueiden tutkimiseen ja eri hahmojen vahvuuksien hyödyntämiseen. Palikkamaisen Tylypahkan kerrotaankin olevan Lego-pelien tähän asti laajin alue, mikä on helppo uskoa velhokoulun käytävillä kulkiessa. Vaikutteita ei ole otettu pelkästään elokuvista, vaan myös kirjojen piirteitä luvataan olevan rutkasti mukana.

Yhteistyötä vaativat hahmot kehittyvät ja eroavat taitojensa suhteen toisistaan. Esimerkiksi Harry on luudan kanssa ensiluokkainen, Ron pärjää kiitettävästi, mutta Hermionella homma takertelee melkoisesti. Hauskana uudistuksena taioilla nostettavia esineitä voi liikutella vapaasti itse, joten palikoiden kasaaminen luonnistuu aiempaa omatoimisemmin. Useat pelin pulmat näyttävät rakentuvan tälle ominaisuudelle ja jopa astetta vaativammat rakentelut tuntuivat testatessa toimivilta.

LHP_Screen43_Wave5

Tuttuun Lego-henkeen palikka-Potterin ote tuntuu juuri sopivan letkeältä ja vaihtelevalta, jotta siitä voi nauttia nuorempien ohella myös ihan paatuneet tosipelaajatkin. Pulmat vaikuttavat lupaavilta ja tuttu yhteistyö kukoistaa entistä väkevämmin. Pelille ei myöskään ole haitaksi, että mukana on useita tunnistettavia kohtauksia hulppealla huumorilla höystettynä.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Legot, niistä on pakko tykätä.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Selvästi Pelaajalehti.comin kohderyhmälle kirjoitettu blogi :D

Käyttäjän Pilipali kuva
Pilipali

Kai Hermione on Legonaki kissa?

Käyttäjän illosipuli kuva
illosipuli

^ Agreed. :D
Njoo, en ikinä ole ollut Pottereista mitenkään kiinnostunut, eikä tätä luultavasti tule siis hankittua. Lego-pelejä on sen verran tullut kuitenkin pelattua että seuraan tätä kuitenkin vähintään sivusilmällä.

Vähän olisin kaivannut lisää pituutta, tällaisenaan tämän olisi voinut julkaista vaikka uutisosiossa. No jaa, on näitä blogeja tullut sen verran usein viime aikoina että kai tämän lyhyyden voi antaa anteeksi.

Käyttäjän illosipuli kuva
illosipuli

Höh, Pilipali ehti väliin, Rekusen viestiä piti kommentoida.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Vähän olisin kaivannut lisää pituutta, tällaisenaan tämän olisi voinut julkaista vaikka uutisosiossa. No jaa, on näitä blogeja tullut sen verran usein viime aikoina että kai tämän lyhyyden voi antaa anteeksi."

Nykyisin kaikki blogit ovat tämän mittaisia. Vastineeksi blogeja tulee kerran viikossa kuukauden sijaan.

Käyttäjän Akutsi kuva
Akutsi

Otsikon nähdessäni toivoin eräästä toisesta palikkapelistä blogia, noh eipä sillä väliä onhan nämäkin pelit olleet hauskaa coop mättöä.

Käyttäjän rioichi kuva
rioichi

Lego-peleissä on sitä jotain. Niitä on hauska pelata ja on rentouttavaa pelata jotain näin yksinkertaista räiskintöjen ja actioneiden sijasta. Potter on kyllä mielenkiintoinen vaihtoehto lego-pelille. Kunhan on tehty yhtä hyvin kuin edellisetkin niin osto on varma.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Kivaltahan tuo vaikuttaa. Itse lopetin LEGO -pelit toiseen star wars peliin. Lopahti innostus samanlaiseen pelaamiseen, mutta tämäh voisi fanina ostaakkin. Demo nyt ainakin tulee koluttua läpi.

Käyttäjän haamupoika kuva
haamupoika

Enää ei jaksa rakentaa leegoilla mutta lego pelit on sitten ihan eri asia :D
Jos taso pysyy samana pakko ostos!!!

Nostoja