Tervetuloa uudistuneeseen Pelaajalehti.comiin! / Blogit / pelaaja.fi

Tervetuloa uudistuneeseen Pelaajalehti.comiin!

16.10.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
21
Tervetuloa uudistuneeseen Pelaajalehti.comiin!

Tervetuloa Pelaajan uudistuneelle sivustolle! Toivomme, että pidät näkemästäsi.

Pelaajan toimituksessa on veikkailtu jo melkoinen tovi, kumpi ehtii valmistua ensin – länsimetro vai uudistunut Pelaajalehti.com. Ehdimme ihmisten ilmoille ensimmäisenä, vaikkakin hiuksenhienosti. Ja mikä parasta, vieläpä Pelaajan 15-vuotisnumeron yhteyteen!

Vaikka uusi sivusto on monien kommellusten jälkeen vihdoin julki, kaikki ei ole vielä täysin valmista. Hiomista ja jatkokehitystä on tiedossa hamaan tulevaisuuteen asti, ja odotamme sivuston muuttuvan ja elävän niin lukijoiden kuin toimituksenkin tarpeiden mukaisesti.

Teille lukijoille uudistuneessa Pelaajalehti.comissa on näin julkaisuvaiheessa hyvin pitkälti kyse visuaalisesta uudistuksesta. Halusimme sivuston yleisilmeen olevan lähempänä itse lehden ulkoasua, mutta sitäkin tärkeämpää oli saada sivuston rakenne selkeämmäksi. Edellisen version antiikkinen ja kankea luonne piti huolen siitä, että arvostelut, artikkelit, videot, podcastit ja blogit hautautuivat liikaa perusuutisoinnin sekaan. Tämän korjaaminen oli elintärkeää, koska pyrimme luomaan entistä monipuolisemmin verkkosisältöä.

Toimituksen jäsenille ja avustajille uudistus on lukijoitakin merkittävämpi, sillä nykyaikaisempien työkalujen avulla sisällön tekeminen ja jakaminen yksinkertaistuu. Se antaa meille paremmat mahdollisuudet keskittyä oleelliseen eli sisällönluomiseen. 

Monipuolisuus on silti huomattava haaste pienelle ja resursseiltaan rajalliselle kotimaiselle pelimedialle, jonka on huolehdittava toimeentulostaan ja tekemänsä sisällön kannattavuudesta. Lehdet ovat edelleen päätulonlähteemme, koska tavanomainen verkkokävijä on harvemmin valmis maksamaan sisällöstä tai katsomaan mainoksia. Se on oravanpyörämäinen yhtälö. Olisimmekin siis erittäin kiitollisia, mikäli nyt ja jatkossa tekisit mainoksenesto-ohjelmistossa sen harvinaislaatuisen poikkeuksen Pelaajalehti.comin kohdalla.

Nykyinen mediakenttä ja vaativan lukijakunnan odotukset ilmaisen sisällön suhteen ovat kuitenkin haaste, johon tartumme – kuten aina – rakkaudesta videopeleihin.

Ville Arvekari
Pelaajalehti.com -sivuston päätoimittaja

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Halusimme sivuston yleisilmeen olevan lähempänä itse lehden ulkoasua

Tämän asian huomasinkin heti sivuston avattua. Näyttää oikein hyvältä ja nyt uutiset sekä artikkelit eivät jää muiden taakse.

Hyvältä vaikuttaa, vielä vähän hitaasti itselläni nämä latautuu.

Käyttäjän MacGyver69 kuva
MacGyver69

Hyvä uudistus! Selkeämmin ja helpommin sisältöä näkyvissä. Mainoksetkin sopivan hillittyjä uutisten seassa eikä häiritse. Edellisen sivuston jättimainos oli hieman ärsyttävä, kun se oli ensimmäinen asia mikä hyppäsi silmille sivulle saapuessa.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Pientä hidastelua ja pieniä hiomattomuuksia saattaa ilmetä tosiaan vielä. Jatkokehitys on käynnissä ja to do -lista on pitkä! Toivottavasti muutoin uusi ilme miellyttää!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Paljon parempi. Mobiiliteemakin pääsi vihdoin tälle vuosikymmenelle.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Tyylikkäät sivut, ja otin sen AdBlockin toistaiseksi pois päältä, kun niin kivasti pyydettiin.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Hyvää työtä! Vanhoissa artikkeleissa näkyvät vuosiluvut ja mikä tärkeämpää, kommentointikenttä ei jää ("mobiiliversiossa") näppäimistön alle. Pitää seuraavaksi katsoa miltä näyttää "Viimeksi pelatut/ostetut pelit"-osio, jonka takia oli pitänyt vaihtaa aina työpöytäversioon.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Foorumi ainakin tuntuu ja luultavasti on huonompi ja hitaampi käyttää. Muuten en vielä ole lopullista mielipidettäni muodostanut: alkuun tuntui vähän tylsältä ja tuli mieleen Domen uudistus, jonka jälkeen lopetin koko sivun seuraamisen. Vanhaa (Domea siis) vain jotenkin oli sujuvampi, helpompi (tms.) käyttää.

En ehkä pidä siitä, kuinka paljon sitä tavaraa pitää olla kerralla esillä. Se siinä Domessakin kai eniten tökki. Nyt on joka paikka täynnä linkkejä, laatikoida sun muuta. Vähän sellainen ADHD tulee mieleen, että virikettä joka suuntaan.

Käyttäjän Yerted kuva
Yerted

Ensimmäinen reaktio oli että mitä tää nyt bugittelee kunnes tajusin että sivut on päivittynyt :D Alku hämmästelyn jälkeen tykkään näkemästäni. Kommenttien lukeminen ehkä hankalampaa edelliseen verrattuna (jotenkin teksti hukkuu omissa silmissäni ja pitää siristää enemmän, vaikka lasit päässä onkin.)

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Onnittelut uusista sivustoista! Uudistettu ulkoasu miellyttää meikäläistä niin työpöydällä kuin mobiilissa. Lisää nappi piilottaa vaan ikävästi foorumit ja muut artikkelit. Foorumien ulkoasu kaipaa myös vielä säätämistä (Liian pienet laatikot ja tekstit omaan makuun).

Käyttäjän Jeesse kuva
Jeesse

No nyt on hienot sivut!