Thomaksen joulublogi/2010 yhteenveto / Blogit / pelaaja.fi

Thomaksen joulublogi/2010 yhteenveto

27.12.2010 // Kirjoittanut: Riot
12

Huomio! Kirjoitettu ennen joulua!

Pelaaja 100

Tässä 100:tta Pelaajaa viimeistellessämme ajattelen lähinnä mitä kaikkea jää puuttumaan. Yksi kolumni, joka piti tulla lehteen maailman parhaan pelilehden päätoimittajalta jää aikataulujen takia puuttumaan ja näillä näkymin haluamani Pelaaja 100 -wallpaperit jäävät tekemättä samasta syystä. Kaikkeen ei vain yksinkertaisesti venytä, vaikka asioita onkin suunniteltu jo pitkän aikaan. Toisaalta en ole koskaan tyytyväinen, joka varmaan on asia joka vieläkin ajaa minua eteenpäin.

Hyvä lehti 100:sta kuitenkin tulee, se on ihan varma. Mitä ennemmän katson 100:n lehden kantta, sitä enemmän pidän sitä loistavana ja olen innoissani lehdestä. Mukana on paljon sisältöä, jota on suunniteltu pitkin vuotta. Ensimmäinen palaveri 100:sta Pelaajasta käytiin joulukuussa 2009 entisessä Bali Hai -ravintolassa Helsingissä. Jo tänä keväänä alettiin lehteen kaavailtujen haastattelujen säätäminen ja ideatasolla 100. lehden sisältö on ollut pitkään selvillä.

Vuoden peli: Red Dead Redemption

RSG_RDR_Screenshot_117

Red Dead Redemption on ns. gift that keeps on giving. Aivan uskomaton peli. Ympäristön laajuus ja grafiikan uskomaton yksityiskohtaisuus maailman kokoon nähden ovat huikeita suorituksia.
Pelkäänkin, että porukka odottaa LA Noirelta samaa ja pettyy pahasti. Kaksi hyvin erilaista peliä. En usko, että Red Dead Redemptionia tullaan ylittämään monen vuoteen sisällön määrän ja monipuolisuuden suhteen.

Meksikon punertavat kalliovuoret, Tall Treesin jättimäiset puut ja hirvet, Blackwater, Armadillo - peli on täynnä ikimuistoisia paikkoja. Kuinka voisin unohtaa ninja-karhut, joita pitää teurastaa 18 kappaletta saavutuksen saadakseen. Etenkin pelin loppupuoli on mahtava, kun toiminnan sijasta keskitytään enemmän Marstonin perheeseen.

Dead Nation -bileet

Kävin äskettäin Housemarquen, Mr Goodlivingin ja Sonyn sponssaamissa Dead Nation -pikkujoulubileissä, missä olikin erittäin hauskaa. Paikalla oli asiaankuuluvasti maskeerattuja zombeja, jotka olivat todella hienon näköisiä. Heidän kanssaan pääsi valokuvaankin.

135178_152005418181118_129695120412148_259645_786546_o

Nämä zombit olivat ymmärtääkseni jostakin näyttelijäkoulusta. Se mikä hämäsi oli se, että tyypit oli, tosin moni muukin, jo aikaisessa vaiheessa iltaa aikamoisessa kännissä. Kun Housemarquen Ilari Kuittinen piti puheen ja sitä ennen Mr Goodlivingin toimitusjohtaja, niin porukka ei voinut pitää turpaansa kiinni, vaan hölisi puhujien päälle. Se on äärimmäisen törkeätä ja suurin osa äänessä olevista hepuista oli juuri näitä zombeja. Olin jo huutaa, että turpa kiinni, osoittakaa kunnioitusta pelintekijää ja bileiden pääjehua kohtaan, mutten uskaltanut. Olisi pitänyt. Luulisi, että voisi olla 10 minuuttia hiljaa sen ilmaisen viinan ja safkan eteen.

Se, että sain kuulla negatiivisuutta Dead Nationille antamastamme arvosanasta (7) ei yllättänyt, mutta se, että arvostelu otettiin niin vakavasti, kylläkin. Olen aina yrittänyt selvittää toimituksemme jäsenille, että sillä mitä kirjoitamme on suuri merkitys monelle ihmislle.

Tuntuu siltä, että olen useimmiten Pelaajan "kasvot" ja henkilö, joka käy näissä tilaisuuksissa. Siten saan kuulla paljon kommenttia Pelaajasta, usein hyvää, joskus huonoa. Toivoisin, että muutkin toimistomme toimittajat olisivat enemmän läsnä näissä tilaisuuksissa ja siten paremmin kosketuksessa yleisöömme ja koko skeneen.

Mielestäni toimittajat eivät voi toimia tyhjiössä, kirjoittaa mitä huvittaa ja olettaa ettei kirjoittamallaan ole seurauksia tai ettei yleisön kanssa pidä sosialisoida. Olen aina ihmetellyt kun toimittajat tuohtuvat siitä, että heidän kritiikistään ollaan vastaanottajan saralla eri mieltä. Jos olisin itse toisella puolella, se on ihan varma, etten sulattaisi kirjoitusta, josta en pidä. Ymmärrän hyvin kumpaakin osapuolta.

Dead Nationia on tehty pari vuotta ja pieni tekijäporukka on tehnyt sitä hartaasti pistäen kaiken likoon, joten tietenkin tuntuu pahalta lukea arvosteluja, jotka eivät miellytä. Se on ihan selvä. Se mikä harmittaa on se, että pelintekijäpuolella nähdään ettei pelitoimittajat tajua pelin ominaisuuksia tai että jos peliä on tehty vuosia, niin kaikki sen virheet ovat ominaisuuksia, joita emme vain tajua. Tottakai itsessäni on samaa, Pelaaja-lehdessä on asioita, jotka mielestäni siinä pitää olla ja ne ovat mielestäni perustellusti lehdessä, mutta joidenkin mieleen ne eivät ole.

Vaikka sitä ei kovin usein sanota, niin tottakai kotimaisia devaajia vaivaa sekin, että annoimme Alan Wakelle 9/10, sillä melko universaalisti täällä ollaan devaajien keskuudessa sitä mieltä, että kyseessä on 7:n peli ja olen itse osittain samoilla linjoilla. Asia nähdään niin, että koska Remedy on Remedy niin he saavat jo heti paremmat pisteet koska peli oli profiililtaan niin paljon isompi. Se ei tietenkään pidä paikkaansa.

135777_152006234847703_129695120412148_259673_8115618_o

Takaisin siihen, mistä aloitin. Se mikä vaivasi oli se, että paikalla olleet ulkopuoliset toimittajat eivät varmasti saaneet Dead Nationista tai tekijöistä paljoa irti. Meininki oli kovin sisäsiittoista, kun bileet olivat kerran kahden firman tiloissa, niin tekijät keskittyivät ryyppämään tuttujen kanssa, mikä on täysin ymmärrettävää. Kyseessä olivat pikkujoulut ja julkaisubileet, mutta ainahan peliä pitää promota kun siihen vain on mahdollisuus.

Bileet olivat silti hauskat ja ilta jatkui myöhään hyvien ystävien kanssa.

Kiitos vuodesta 2010, se on ollut allekirjoittaneelle varsin aaltoileva.

Oikein hyvää joulua kaikille ja rauhallista uutta vuotta. Iso sydämellinen kiitos, myös kaikille Pelaajan (ja WoWin, Anime-lehden, Pelaan, Pelaajalehti.comin ja Peliplaneetan lukijoille) lukijoille ja tukijoille!

Pelaaja 100 ihan kohta!

Kommentit

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

"näillä näkymin haluamani Pelaaja 100 -wallpaperit jäävät tekemättä"... =(

(Vielä kerran) suuret onnittelut 100 Pelaajan johdosta ja jatkakaa hyvää työtä!

Käyttäjän Newfriikki577 kuva
Newfriikki577

Onhan lehdessä mukana ensi vuoden kalenteri?

Käyttäjän pessi kuva
pessi

Hyvä blogi ja toivottavasti numero 100 on loistava omistan melkein kaikki pelaajan numerot.

Käyttäjän Tewzr kuva
Tewzr

RIP in peace julisteet

Käyttäjän Splicer kuva
Splicer

Täytyy kyllä nostaa hattua. Ilo olla lukijana.

Käyttäjän rioichi kuva
rioichi

Kiitokset blogista ja onnittelut 100. Pelaajasta(toivon tai siis uskon, että tulee olemaan mainio numero). Dead Nationin arvosanasta olen samaa mieltä eli ehdoton 7. Hyvä peli kyseessä, muttei mikään maata mullistava. RDR oli mielestäni hyvä peli, mutta ei ole lähelläkään GOTY-titteliä, mutta tämä on minun mielipiteeni.

Hyvää uuttavuotta vaan kaikille!

PS. Ristiriitaiset tunnelmat: en toivo, että ensi viikko tulee nopeasti koska se on viimeinen lomaviikko, kun taas toisaalta odotan ensi viikkoa, koska silloinhan se yksi täysin surkean lehden täysin surkea numero ilmestyy.

Käyttäjän murkkumise kuva
murkkumise

Vähän huvittavaa luettavaa oli tuo että pelintekijät olivat "tuohtuneita" tai ihan miten vaan pelaajalehden ja yleisön antamasta arvosanasta. Siis mitä vittua? Onko se joku syy alkaa inistä arvosanoista sanomalla että "no te ette vaan tajuu tätä peliä!1" tms. !!Huom. kärjistettyä tekstiä!!

Ite kyllä tykkään pelistä enemmän kuin seiskan edestä, mutta jotenki jäi nyt housemarquen äijistä kehari kuva. Sori!

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Hienoa tekstiä! RDR on kyllä uskomaton peli. Parhaimpia, (ellei jopa paras) open-world peli koskaan. On varmasti ikävää, jos kehittäjät tuohtuvat saamistaan arvosanoista. Tosin ei olisi reilua antaa pelille hyvää numeroa, vain koska se on suomalainen. Arvosanathan annetaan pelille, eikä sitä tekeville ihmisille.
Kiitos, ja onnea 100. lehdestä!

Käyttäjän Riot kuva
Riot

Ettei se jää epäselväksi, niin Housen tyypit ovat kyllä mainioita ja ystäviäni. En halua, että jää liian negatiivinen kuva, voisin joskus blogata Electronic Artsin reaktioista arvosteluihin :p

Käyttäjän Turboporo kuva
Turboporo

Aika yllättävänkin suoraa puhetta. Sitä on tietysti aina kiva kuulla.

Tuli tuosta blogin 7:n peleistä ja eri yhtiöiden kohtelusta mieleen, että itselleni tuli myös tuollainen kuva lukiessani Alan Waken arvostelua Pelaajalehdestä. Thomas kyllä jo siinä yhteydessä toi kantojaan esiin, kuten myös myöhemmin tarkemmin pelaajacastissa, että kyseessä on hänen mielestään 8:n peli. Silti peli sai 9. Vaikea kuvitella, että blogissa esitetyllä väitteellä ei olisi mitään osuutta asiaan. Omassa pienessä mielessäni ajattelin arvostelua lukiessani, että se on juuri nimenomainen asia mikä pelin nosti 8-pelin 8,5 peliksi, joka sitten pyöristettiin 9:ään.

No, toisaalta ehkä kyse on vain perustelluista mielipiteistä ja 9:n arvosana on ansaittu; saihan peli Time-lehdeltäkin vuoden pelin titelin.. Siinä lehdessä tuskin palkinto irtosi siksi "kun Remedy on Remedy"...