Thomaksen syysblogi: Asiaa peliarvosteluista, Vanquish, NBA Jam ja Demoscene dokumenttisarja / Blogit / pelaaja.fi

Thomaksen syysblogi: Asiaa peliarvosteluista, Vanquish, NBA Jam ja Demoscene dokumenttisarja

23.10.2010 // Kirjoittanut: Riot
26

Pahoittelut blogin myöhästymisestä. Olen ollut kirjoitusvuorossa jo parin viikon ajan, mutta erinäisistä syistä en ole voinut kirjoittaa blogia, mutta nyt sain sen viimeinkin rustattua.

Demoscene documentary –projekti

Melkein puolen vuoden projekti on saatu päätökseensä. Ainakin melkein. Kotimaisesta perspektiivistä demosceneä tarkastelevan sarjan kuusi jaksoa saivat ensi-iltansa perjantaina 22.lokakuuta Alt.Party –tapahtumassa.

Sarjan seitsemäs jakso, joka keskittyy demomusiikkiin julkaistaan erikseen noin viikon kuluttua, sillä jakso ei sovi kuuden kronologisesti 1990-luvun alusta tähän päivään etenevän jakson sekaan. Emme myöskään saaneet jaksoa valmiiksi ajoissa. Sekin tietenkin oli yksi syy miksi jakso julkaistaan erikseen.

Dokumentin saama vastaanotto tuntui melko hyvältä ja ainakin sarjan tuottaja YLE oli erittäin tyytyväinen dokumenttiin, jonka käsikirjoitin Alt.Party 2009 demoscene workshopin tekemän työn perusteella.

Käykää katsomassa osa suomalaista historiaa ja levittäkää sanaa.

Paljon pelejä

Olemme hieman uudelleen organisoineet H-Townin sisäisiä resursseja, jonka ansiosta Arvekari toimii nykyisin enemmän Pelaajan toimittajana. Tämä on antanut minulle ja Pyykköselle hieman enemmän aikaa ja tilaa. Tämä tulee näkymään parempana ja runsaampana sisältönä Pelaajassa. Pyykkösellä on harteillaan WoW-lehti, mutta myös Pelaajan maailma -osio ja lehden artikkelien konsultointi, joten apu on tarpeen. Näin meillä on kaikilla enemmän aikaa työstää Pelaajaa, josta te hyödytte.

Ehkäpä tästä johtuen olen arvostelemassa useita pelejä marraskuun lehteen. Olen myös työskennellyt 100:n Pelaajan parissa jo kuukausien ajan. Näyttää välillä siltä, että tämän lehden sisältö tulee rikkomaan toimituksen harmonian, sen verran tulee kiisteltyä sisällöstä. Olen kuluneen vuoden aikana jättänyt arvostelemisen vähemmälle, muut ovat parempia kirjoittamaan kuin minä, mutta nyt on ollut sellaisia pelejä, joista uskon, että minulla on sanottavaa.

Vanquish on huima peli. Sitä voi oppia pelaamaan kuin urheilupeliä - taitojaan voi koko ajan kehittää jota myötä voi pelata hyvin aggressiivisella pelityylillä.

Olen kirjoittanut Vanquishin arvostelun ja Ville on kirjoittanut Castlevania: Lords of Shadown, josta olen rustannut vaihtopelaajan. Sekin edellyttää tietenkin todella paljon pelaamista. Molemmat ovat äärimmäisen hienoja pelejä ja kävimme Villen kanssa ostamassa Vanquishin perjantaina, sillä emme jaksaneet odottaa ensi viikolla saapuvia promokappaleitamme. Castlevania on turhan pitkä ja siten hieman hiomaton, mutta kyseessä on todella hieno peli, joka toivottavasti menestyy. En aiemmin ollut kiinnostunut Castlevaniasta, mutta nyt sarja kiinnostaa.

Nyt viikonloppuna pelaan lisää Vanquishia, mutta myös Need for Speed Hot Pursuitia, josta pitäisi rustata vaihtopelaaja. Waksu tykittää Fable 3:a, jonka saimme perjantaina, vaikka Ruotsissa ja Norjassa toimittajat olivat saaneet pelin jo yli viikko sitten.

Odotimme saavamme eivoikertoa perjantaina, mutta se ei valitettavasti ehtinyt meille. Olin jo kaavaillut pelaavani sitä koko viikonlopun ajan arvostelua silmälläpitäen, mutta tämä ei nyt onnistunut. No, nyt pitäisi vielä ladata Dead Nationin PS3:lle, hankkia Killzone 3:n beta-avain, kokeilla BioShock 2:n viimeisintä DLC:tä ja ties mitä muuta. Ehkä myös välillä käydä hyvissä paikoissa syömässä (Rafla, Bar 9, Mecca, Postres, Alia jne.) ja baareissa, koska se on elämää.

Monet kustantajat ovat ottaneet sellaisen käytännön, että arvostelut voi julkaista vasta pelin julkaisupäivänä. Ymmärrän tämän kustantajien puolelta. Jos peli saa huonoja arvosteluja, niin arvostelun ilmestyminen julkaisupäivänä ei ole niin huono juttu, kuin jos arvostelu ilmestyisi pari viikkoa ennen ja ehtisi vaikuttaa kuluttajiin.

Ongelmana on se, että monet pelit julkaistaan kuun puolessa välissä ja lehdet ilmestyvät Suomessa kuun alussa. En oikeastaan tarkalleen tiedä miksi, kenties siksi, että palkat maksetaan kuun alussa. Kun lehden julkaisupäivät on päätetty vuodeksi eteenpäin, meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia niiden vaihtamiseen. Se milloin tämä julkaisupäiväjuttu ärsyttää, on esimerkiksi Medal of Honorin tapauksessa. Lokakuun Pelaajassa on pelistä ennakko, joka kirjoitettiin DICE-visiittimme perusteella. Lokakuun lehdessä olisi pitänyt olla arvostelu, koska peli ilmestyi kuun puolessa välissä. Voitte sitten lukea siitä kuinka kehno (yksin)peli on kyseessä marraskuun Pelaajasta. EA:n kannaltahan oli tietenkin hyvä, että pelistä oli juttua julkaisukuussa, jossa sitä ei arvosteltu.

Toistaalta, luulen, että moni meistä lukee arvosteluja ennakoita paljon enemmän ja huolellisemmin sen jälkeen kun on jo ostanut pelin ja perehtynyt siihen. Luin Edgen ja muiden lehtien artikkelit Castlevaniasta ja Vanquishista monta kertaa kun olin molempia pelannut. Olin sen jälkeen paljon kiinnostuneempi siitä mitä muut kirjoittivat pitämistäni peleistä. Joten voi olla, että jatkossa Pelaajassa ei enää panosteta niin paljon ajankohtaisiin arvosteluihin.

Oli miten oli, Assassins Creed: Brotherhoodin arvostelu on tästä syystä vasta joulukuun lehdessä, kuten myös Call of Duty: Black Opsin, jota olisi sarjalle ominaiseen tapaan pitänyt käydä ulkomailla arvostelemassa, mikä on ok, mutta emme voi julkaista arvostelua kuin vasta 10.marraskuuta, joten todennäköisesti julkaisemme Black Opsin arvostelun pelaajalehti.comissa julkaisupäivän tienoilla.

Olen myös pelannut Wiin NBA Jamia, josta myös kirjoitin arvostelun. Katsokaapa video alta.

Kommentit

Käyttäjän Tewzr kuva
Tewzr

"Pyykkösellä on harteillaan WoW-lehti harteillaan"
Kovaa settiä kyl muute

Käyttäjän Stupid gamer kuva
Stupid gamer

Kiva blogi jälleen!

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

Oikea mies arvostelemassa nba jamia :D jos on sitä 90-luvun arcade hubaa päässyt kokemaan ennenkin, niin tämä iskee kyllä niin kovaa!!

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Medal of Honorin yksinpeli ei ollut yhtään sen kehnompi kuin esimerkiksi Modern Warfare 2:n tai Bad Company 2:n.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Vanquish tuli heti perjantaina täälläkin noudettua ja tuossa päivällähän sain pelin lopputekstit rullaamaan ruudulla. Vajaata viittä tuntia pelikello mainosti läpäisyajaksi, mikä hieman harmittaa, mutta onpahan nyt aikaa vatvoa trophyja, haasteita sekä päästä nimenomaan vieläkin paremmin pelin mekaniikkoihin ja jippoihin sisälle. Voikin olla, että räiskiminen puhkeaa muutenkin vasta kukkaan noilta vaikempia vaikeustasoja vatkatessa.

Käyttäjän Error kuva
Error

Loistava blogi jälleen kerran!!! Mukavaa oli lukea Thomaksen mielipiteitä peleistä ja muista asioista. Pitänee tsekata noi demoscenet.

Käyttäjän JuzzTo kuva
JuzzTo

Todella hyvä blogi, kiirettä pitää ilmeisesti. Jäin kyllä miettimään että mikä mahtaa olla tämä "eivoikertoa"...

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Hyvä blogi jälleen Thomas, ja juuri tällaiset pohdiskelut, niin niistä on mukava lukea. Demoscene dokkarin ensimmäisen osan ehdin katsoa tänään, ja sen perusteella hyvältä vaikuttu. : ) Tarkoitus olisi vielä tulevaisuudessa katsoa koko sarja.

Käyttäjän pessi kuva
pessi

Hyvä blogi Thomakselta ja Boom SHAKALAKA!!!!!!

Käyttäjän Captain Bennett kuva
Captain Bennett

Castelevanian juuri läpäisseenä,on pakko todeta,että kyseessä on meikäläiselle vuoden yllättäjä.Tarina toimii ihan hyvin,ja pelissä on eeppisen seikkailun tuntu.Taistelu toimii hyvin ja ostettavat lisäliikkeet pitävät homman sopivan tuoreena.Puzzlet ja platform-osiot, tuovat sopivaa taukoa ja vaihtelua taisteluihin.

Peli on myös paikoitellen pirun komeaa katsottavaa ja musiikkikin toimii hyvin.Itseäni paljon parjattu framerate ei haitanut,ehkä meikäläisen aivotoiminta on niin hidasta,että en enää huomaa moisia asioita.Siitä onko se hyvä asia,voi olla montaa mieltä:)

Sori pitkästä läpästä mutta pitää vielä sanoa,että juuri rekistöröityneenä newbienä,on hemmetin mukava lueskella näitä vain tilaajille avautuvia blogeja.Kiitoksia vaan hyvästä palvelusta!

Nostoja