Toimituksen kuulumiset: Lehden taustalla pyörivät pyörät / Blogit / pelaaja.fi

Toimituksen kuulumiset: Lehden taustalla pyörivät pyörät

19.06.2015 // Kirjoittanut: finngamer
9
Toimituksen kuulumiset: Lehden taustalla pyörivät pyörät

Vieläkö muistatte Pelaajan toimituksen blogin huippuvuodet? Tämän kesän projekti Pelaajalehti.comissa on elvyttää vanha perinne koko köörin voimin: luvassa on enemmän tai vähemmän laadukasta tekstiä kultakin jäseneltä vuoroviikoin mitä moninaisemmista aiheista.

Tähän on tultu, kesätuuraaja Johanna pomotti kirjoittamaan blogin. No, Arvekarin ollessa E3:ssa ja Huttusen ja Pyykkösen viimeistellessä ennen juhannusta painoon menevää Pelaajaa, minä kieltämättä olen helppo kohde. Johanna kannusti kertomaan enemmän arkisista asioista, sillä ne kuulemma porukkaa kiinnostavat. Hämärästi muistaisin joskus blogahtaneeni harmaasta arjestani, mutta kaipa siitä voisi taas jotain kertoa.

Aloitin vuonna 2008 Pelaajassa toimituspäällikkönä, mikä oli ehkä glorifioitu nimitys toimitussihteerille. Tilasin freelancereilta jutut, huolehdin että ne tulevat aikataulussa sisään, laitoin penseää viestiä jos eivät tulleet ja sitten laitoin jutut oikolukijalle. Huolehdin myös pelilaitteistojen kunnosta sekä juoksevista asioista, kaikenlaista mitä nyt tuoreelle työntekijälle haluttiin sysätä.

Sittemmin vastuuta on tullut aika paljonkin lisää ja pitkälti pyöritänkin H-Townissa melkein kaikkea kulissientakaist, siis noiden aikaisempien lehden valmistumiseen liittyvien toimien lisäksi. Paras tapahan sitouttaa työntekijää ei ole tarjota sille lisää rahaa, vaan antaa sille komeampi titteli. Vuosien varrella lisääntynyt vastuu mahdollistaisi minun painaa käyntikorttiini esimerkiksi hallintojohtaja, varatoimitusjohtaja tai COO – tuolla viimeiseksi mainitulla nyt mennään. Olen tainnut sanoa tämän aiemminkin, mutta työni on hyvin pitkälti sellaista jota muut eivät huomaa niin kauan kuin hoidan sen hyvin. Jos sitä ei hoida hyvin, se kyllä huomataan!

Voisin myös hyvin olla H-Townin virallinen muuttovastaava, sillä kuukausi sitten tuli suoritettua vaatimattomasti viides toimistomuutto kuuden vuoden sisään. Muuttohan on paljon muutakin kuin tavaroiden laatikkoon pakkaamista ja muuttofirman paikalle kutsumista – checklist on melkoinen, jotta firman toiminnassa ei tapahtuisi suurempia taukoja. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta kieltämättä aika rutiinilla alkavat muutot sujumaan. Muuttofirmallekin toki pitää kiitosta antaa, saivat Titanfall Collector’s Edition –titaanini ehjänä uudelle toimistolle!

Suurin osa toimituksesta jää lomalle nyt juhannuksesta, itse pyörittelen vielä pyöriä kesäkuun loppuun asti. Toivottavasti kelitkin hieman lämpenevät siihen mennessä. Hyvää juhannusta ja hyvää kesää kaikille Pelaajan ja Pelaajalehti.comin lukijoille!

P.S. Kommenttikenttään voi kernaasti jättää minulle suoraan osoitettuja kysymyksiä, jos sellaisia päässä liikkuu. Ei tarvitse liittyä blogin aiheisiin, aina kun en Pelaajacastin Kysy Pelaajalta -osiossakaan voi läsnä olla.

Janne Kaitila

Kommentit

Käyttäjän Alluxus kuva
Alluxus

Tykkääkö toimitus muuttamisesta vai mistä noin kova tahti johtuu? :D Ja hyvää juhannusta!

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Voi olla meni silmieni ohitse, mutta näyttäisi siltä että artikkelista puuttuu alkuperäisen blog-viestin kirjoittajan nimi.

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus käyttäjältä edqe

Voi olla meni silmieni ohitse, mutta näyttäisi siltä että artikkelista puuttuu alkuperäisen blog-viestin kirjoittajan nimi.

Kaitilahan se siellä kirjoittelee, jäi loppukuittaus tekemättä. Anteeksi, Janne! ;)

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

Huhu...on se Kaitila seksikäs uros, eiku...siis hyvä blogi. ;)

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Kuinka paljon toimiston muuttaminen paikasta toiseen maksaa H-Townille? Onko kymmenes kerta ilmainen ;)

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Niin miksi usea muuttaminen?

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Vastataan nyt kerralla muuttamisesta kiinnostuneille. :)

Ei, emme tykkää muuttamisesta. Se on parhaimmillaankin erittäin iso vaiva kaikille toimituksen jäsenille. Pienen firman täytyy kuitenkin joskus tehdä kustannustehokkaita päätöksiä.

Yllättäen vuokran määrä ei kuitenkaan ole se yleisin syy muuttoomme, meillä on ollut vain todella huonoa tuuria paikkojen kanssa. Yhteen toimistoon aloitettiin äänekäs julkisivuremontti yhden päivän varoitusajalla, siellä ei olisi töistä tullut enää mitään. Kahdesta toimistosta taas jouduimme siirtymään vasten tahtoamme siksi, että ne myytiin uudelle omistajalle joka ryhtyi muuttamaan niitä asunnoiksi toimistojen sijasta.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Jahas.. siellä näyttää olevan ameeboja seinällä.. eikun siis amiiboja, niin onko ne ihan liimattu sinne vai millä systeemillä ovat kiinni? Ainahan sitä on toitotettu niin koulussa kuin töissä, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan.. tästä en lähtisi takuuseen! :D

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer
Lainaus käyttäjältä Mikanes

Jahas.. siellä näyttää olevan ameeboja seinällä.. eikun siis amiiboja, niin onko ne ihan liimattu sinne vai millä systeemillä ovat kiinni? Ainahan sitä on toitotettu niin koulussa kuin töissä, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan.. tästä en lähtisi takuuseen!

Kyseiset amiibot ovat toimitusjohtajamme sealed-kokoelma, ovat seinällä naulojen voimalla.

Itsellä on kaikki amiibot kotona, avattuina.

Nostoja