Toimituksen peli-ilta / Blogit / pelaaja.fi

Toimituksen peli-ilta

25.02.2011 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
19

Toimituksen peli-ilta keksittiin yllättävän myöhäisessä vaiheessa. Homma lähti siitä, kun Villen kanssa mietittiin, että pitäisi joku perjantai pelata vanhoja pelejä. Kaitila vetäistiin hankkeeseen saman tien mukaan. Paikaksi otettiin Pelaajan toimisto.

Mietimme yhdessä mitä pelejä peli-iltaan kuuluisi. Dreamcastin piti alun perin näytellä peli-illassa suurta roolia, mutta ikävä kyllä VGA-boksi ei toiminut. Varalle tuotu antennipiuhakaan ei osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, sillä televisiomme ei suostunut löytämään Dreamcastille kanavaa.

Peli-ilta alkoi Ridge Racer Type 4:llä. Sarja on Villelle ja minulle melko läheinen. Type 4:n huikeudesta huolimatta PlayStationin suurimmaksi hitiksi osoittautui kuitenkin Bushido Blade. Päädyimme painamaan restart-nappia uudelleen ja uudelleen. Pelien pituus vaihteli parista sekunnista pitkiin väsytystaisteluihin. Se, että kuolema saattaa tulla heti ensimmäisestä katanan osumasta, tuo aivan omanlaisen fiiliksensa peliin. Kaveriporukassa Bushido Blade on aivan omaa luokkaansa.

Time_Splitters_Image_9

PlayStationin sisuksiin työnnettiin myös TimeSplitters sekä sen kolmas jatko-osa Future Perfect, joissa käytiin muutamat kovat moninpelimätöt. Pelit ovat edelleen nykypäivänäkin toimivaa mätkettä! Pelasimme myös Zone of the Endersiä. Sekä Ville, että minä molemmat ostettiin aikanaan tuo peli heti sen julkaisussa lähinnä mukana tulleen Metal Gear Solid 2 -demon takia. Tätä legendaarista demoa piti tottakai myös pelata. Masters of Teräs Käsi, legendaarinen Star Wars -mätkintä käväisi myös pikaisesti koneessa. Samoin kuin Legend of Mana, äärimmäisen nätti rooliseikkailu.

shot004

Tässä vaiheessa päädyttiin ruokataukoon. Olin aikaisemmin käynyt syömässä valtavan burgerin, jossa lihaa oli 540 grammaa, mutta ryhmäpaine pakotti santsaamaan illalla, joten kävelin kiltisti mukana McDonaldsin luukulle poikien perässä. Villekin tosin oli vetäissyt jo yhden täyden mäkkisetin, kuten meilläpäin sanotaan, mutta oli urheasti hakemassa päivän toista rautaisannostaan. Kaitila sen sijaan oli kuolla nälkään ennen safkausreissuamme ja tankkasikin alkuillasta Pringlesejä, joiden voimalla sinnitteli ruokailuun saakka.

Ruokatauon jälkeen pelailtiin Kaitilan tuomaa Legend of Zelda: Four Swordsia, jossa siis toiminta näkyy vuorotellen GBA:SP:n ja tv:n ruudulta. Tätä peliä voi kyllä suositella kaikille, kunhan vain kotoa löytyy tarvittava laitteisto, eli neljä Game Boy Advance -konsolia, Gamecube sekä neljä kaapelia, joilla liittää GBA:t Cubeen.

Illan loppukevennyksenä väänsimme vielä vähän Dead or Alive XTreme 2:ta ja otimme Kaitilan kanssa pakollisen Worms Armageddon -matsin Xbox 360:llä.

doax2_cmn09

doax2_cmn12

X06_all_doax2_ss_13

Kaitilan lähdettyä kotiin Ville ja minä jäimme vielä pelaamaan hetkeksi. Pelasimme Star Wars: Roque Leaderin ensimmäisen tehtävän, josta siirryimme Dead or Alive 4:ään. Omistan sarjan kolmannen osan ja olen jonkin verran pelannut kakkosta. Neljänteen olen tutustunut lähinnä demon muodossa ennen tätä. Täytyy myöntää, että yllättävän hyvin DoA4 maistui kaksinpelinä. Vastaliikkeet eivät lähteneet oikein millään hahmolla ja pelaaminen oli hyvin amatöörimäistä parilla liikkeellä hutsailua, mutta silti pelistä pystyi nauttimaan.

Nyt kun tällainen ilta on todettu toimivaksi, aiomme kyllä jatkossakin järjestää samanlaisia istuntoja. Itse asiassa suunnitelmissa on keskittyä aina yhteen konsoliin kerrallaan. Seuraavaksi käymme läpi Dreamcastin tärkeimmät pelit. Erityisesti odotan, että Ville pääsee kunnolla tutustumaan Shenmuen maailmaan. Kaveri tykkää tavattomasti Yakuza-peleistä, mutta ei ole koskaan omistanut Dreamcastia pelatakseen Shenmueta. Onhan DC:llä tavattomasti muitakin klassikoita, kuten Skies of Arcadia, Jet Set Radio, Sonic Adventure, Sega Rally 2, Ikaruga, Resident Evil: Code Veronica, Virtua Fighter 3tb, Soulcalibur ja niin edelleen. Näissä riittääkin väännettävää illaksi, yöksi ja aamuksi.

Ps. Penn voittaa, Fitch hakataan omalle paikalleen!

Kommentit

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

Todella asiallinen meininki, itsekin olen pelaillut zelda 4 swords adventuresia Gba sp liitettynä cubeen, Oliko rogue leaderiä pelattaessa kyseessä rogue squadron 3 jossa on cooppina kokonaan rogue squadron 2? Siinä on myös hienon näköinen se speederbike kenttä siinä "ewok" planeetassa. Rogue squadron 3:kin on todella upea peli, mutta miksi ihmeessä siihen yksinpeliin on lisätty kävelytehtäviä!!

Jos dreamcastille liittää sen "rf-adapterin" antennipiuhalla hd-telkkuun niin analoginen kuva moodi telkkariin ja virittää telkun samalla kun on dreamcast päällä!? Luulisi että pelittäisi silloin.

Käyttäjän Apinaboy kuva
Apinaboy

Heh, mukava pikku loppukevennys. Samaa mieltä kyllä, Penn vie!

Hyviä pelejä pelailitte, mutta missä oikeat bilepelit?

Käyttäjän Jore93 kuva
Jore93

Nyt kun vielä saataisiin näistä illanistujaisista hieman videokuvaa...

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Tosiaan jonkinlainen videointi peli-illasta olisi erittäin tervetullut. Ja Mario Kart: Double Dash!! on bilepelien ykkönen.

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Vähän lyhyehkö, mutta silti hyvä, blogi

Käyttäjän Newfriikki577 kuva
Newfriikki577

Miksi Doasta on kolme kuvaa, mutta muista vain yksi...

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

"Miksi Doasta on kolme kuvaa, mutta muista vain yksi…"

Siinä missä yksi kuva kertoo yleensä enemmän kuin tuhat sanaa, ulottuu DoA-kuvien sanoma aina lähinnä vain yhteen. Täytyy kompensoida.

Käyttäjän korpinsiipi kuva
korpinsiipi

Itsekin pelannut tuota doa uikkarityttöpeliä. Saavutus pojoja on aika vaikeeta saada mutta kahdelta tytöltä olen kerännyt koko uikkari kokoelman ja kyllähän noita tyttöjä mielellään kattelee :). Niin, ja olen itsekin nainen :D

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Miksi Doasta on kolme kuvaa, mutta muista vain yksi…"

Kaverit yllytti.

Käyttäjän duuferna kuva
duuferna

bushido bladesta kyllä jäänyt hyvät muistot, pelkän bambumetsän raivaaminen kahden hengen voimin oli todella upijaa hommaa, puhumattakaan HIENOSTA first-person modesta. pitäis melkein nappaa pleikkari kaapista pölyttymästä ja alkaa slaissailee