Toukokuun pääkirjoitus: 200 numeroa Pelaajaa / Blogit / pelaaja.fi

Toukokuun pääkirjoitus: 200 numeroa Pelaajaa

3.05.2019 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
6
Pelaajan toimitus huhtikuussa 2019

200

Kun lähes 17 vuotta sitten lähdimme intoa täynnä tekemään ja julkaisemaan omaa videopeleistä kertovaa lehteä, harva meistä oikeasti tiesi, mihin olimme ryhtymässä. Moni asia lehden tekemisestä ja etenkin kustantamisesta piti oppia kantapään kautta. On monin tavoin ihme, että olemme selvinneet näinkin pitkälle. Työtä kuitenkin tehtiin rakkaudesta peleihin, eikä se ole muuttunut mihinkään näiden vuosien varrella.

Maailma ja etenkin mediamaailma on tietenkin vuosien varrella muuttunut suuresti. Siinä missä Pelaaja oli aiemmin yksi monista pohjoismaisista pelilehdistä, nyt ovat jäljellä enää me ja toinen kotimainen, Pelit-lehti. Toki Pelaaja on jo vuosien ajan ollut vahvasti läsnä myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa, mutta mitään siitä ei olisi olemassa ilman lehden ympärille kasattua toimitusta. Pelaajan toimitus on pieni mutta pysynyt yllättävän samana yli kymmenen vuoden ajan, vaikka väkeä on vuosien varrella myös tullut ja mennyt.

Sata numeroa sitten veikkasin Pelaajan tuoreena päätoimittajana, että tässä vaiheessa aikakauslehdet olisivat jo muuttuneet puhtaasti digitaalisiksi, mutta olin väärässä. Nykypäivänä informaatiokanavia on enemmän kuin koskaan ja valtaosa niistä on digitaalisia, mutta aikakausilehdet ovat edelleen paperia. Haluan uskoa, että niille on paikkansa vielä tulevaisuudessakin. Ne tarjoavat hitaan lukemisen kokemuksen, johon voi uppoutua kaikessa rauhassa. Lehdet eivät ehkä ole enää sellaisia kaiken tiedon lähteitä kuin aikoinaan, mutta ne avaavat uusia ja syventäviä näkökulmia omaan aiheeseensa ja auttavat ymmärtämään sitä paremmin.

En tiedä, missä muodossa lehden 300. numero tulee ulos, jos numeroista silloin voidaan enää edes puhua. Varmaa on kuitenkin se, että Pelaajaa tehdään niin kauan kuin te, rakkaat lukijat, koette sen tekemisen arvoiseksi. Suuret kiitokset kaikille lehden vanhoille ja etenkin nykyisille lukijoille. Vaikka lehteä tehdäänkin rakkaudesta videopeleihin, sitä tehdään myös teille, jotka niitä meidän tavoin rakastatte.

Ja lopuksi tietenkin syvä kiitos ja kumarrus kaikille Pelaajan tekijöille ja kirjoittajille, sekä uusille että veteraaneille. Teidän kädenjälkenne on tehnyt Pelaajasta sellaisen kuin se on. On ollut ilo ja kunnia tehdä lehteä niin monen pelaamista rakastavan ihmisen kanssa. Te olette kaikki antaneet aiheeseen omat näkökulmanne, ja olen sitä kautta oppinut jotain uutta peleistä ja pelaamisesta. Ilman teitä Pelaajan tekeminen ei olisi mahdollista.

Miika Huttunen
Pelaaja-lehden päätoimittaja

Pelaaja 200

Pelaaja 200

Kommentit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Lehteä on tullut luettua ihan sen alkupäivistä asti ja tulee luettua vielä pitkään.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

En ole lukenut varmaan minkään lehden numeroa koskaan yhtä innoissani kuin tätä 200. Pelaajaa. Tosi hauskoja juttuja lehden toimituksen tapahtumista, joista huokuu lukijalle lämmin ja hyvä fiilis. :)

Onnea 200 kertaa! :D

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Tällä sivustolla löytyy ääliömäistä napinaa milloin mistäkin. Elämäntavakseen riitaa haastava kaveri on saanut mielestään turhat bannit. Toinen taas elämäntavakseen pahoittaa mielensä, kun viikon kyselyssä ei ole sitä yhtä absurdia vastausta (joka ei edes aiheeseen liity), jotta tämä lumihiutalekin voisi kyselyyn osallistua. Toisessa suunnassa taas huomautetaan inhimillisestä kirjoitusvirheestä, jonka johdosta kritisoidaan koko toimituksen ammattiaito. Sitten jos tarjoatte vaihtoehtoisia uusia palveluita (ihan vapaaehtoisia), niin löytyy silloinkin seasta se mätämuna, joka arvostelee heti lehden menestystä. Joku taas ei periaatteen miehenä aio edes mainoksia sallia verkkosivuillanne, vaikka olisikin muuten tyytyväinen palveluihinne. Tätä listaa voisi melkein jatkaa loputtomiin.....

Mielestäni ette saa niin paljoa kiitosta täällä sivuston kommenteissa, kuin ansaitsisitte. Kyllä kiitosta saatte välillä, kuten yllä olevissa kommenteissa näkyy, mutta se olisi varmasti tervetullutta useammin.

Minäkin haluan sanoa teille kiitokseni. Pelaaja on yksi niistä sivustoista mitä seuraan päivittäin. Ainut lehti mitä olen tilannut aikuisiällä, on teidän lehtenne.

Älkää ikinä lannistuko, vaikka asiakaskuntaanne kuuluu näitä turhastakin valittavia, ja erittäin vaativia asiakkaita. Lehtenne kilahtaminen postiluukusta, tai uuden uutisen ilmestyminen verkkosivuillanne on varmasti monen muunkin henkilön päivän kohokohta.

Toivon kovasti, että lehtenne menestyy, ja jatkuu vaikka toisetkin 200 numeroa.

Kiitos teille jokaiselle.

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Kiitos! <3

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Harmi, että ei ole enää vanhimpia Pelaajia tallessa. Sen muistan, että ensimmäisessä oli Super Mario Sunshinen arvostelu. Onneksi olkoon ja kiitos kaikista vuosista! On aina mukavaa kun lehti tipahtaa luukusta ja oikaisen sohvalle sitä lukemaan.

Käyttäjän Latonimo kuva
Latonimo

Mikähän on paperisen lehden tulevaisuus? Luulisi että on vielä muitakin minun kaltaisiani jotka eivät tykkää möllöttää pdf tiedostoa tabletilta. Joka tapauksessa onnittelut!