Viikon masentavin uutinen / Blogit / pelaaja.fi

Viikon masentavin uutinen

8.10.2010 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
18

Nyt, kun Duke Nukem Foreverkin on vihdoin muodostumassa pelkästä ideakasasta oikeaksi peliksi, aihe voidaan viimein pudottaa ja siirtyä odottamaan seuraavaa tuotosta. Toisin kuin monet muut, minä uskon, ettei Duken paluu ole niin vaikea tapaus. Eihän peli tarvitse kuin äijää läppää, jykeviä aseita, äijää meininkiä ja ulkoasun, joka on suurin piirtein tätä päivää. Jos pelissä voi koheltaa ja riehua kunnolla, ja se on vieläpä hauskaa, peli uppoaa varmasti.

Shenmue 3 on selvästi hankalampi tapaus. Duke Nukemia sentään kehitettiin 12 vuotta. Shenmuea on odotettu pian kymmenen vuotta, mutta peliä ei ole sinä aikana kehitetty pätkääkään. Shenmue 3:n odotus on utopiaa, pelaajien fantasioita, ja jotain, minkä tapahtuminen on helvetisti epätodennäköisempää kuin Duke Nukem Foreverin valmistuminen on ikinä ollut.

shenmue1

Shenmue 3:n huonoin puoli on se, ettei ketään kiinnosta. Kun kirjoitin uutisen Duke Nukem Foreverin paluusta, uutisen lukivat tuhannet ja taas tuhannet eri ihmiset. Shenmue-uutinen ylsi juuri ja juuri tuhanteen lukijaan.

Sega ilmoitti eilen Shenmuen palaavan. Japanissa julkaistaan tänä jouluna Shenmue Town mobiilialustoille, ja tämä sai Shenmue Dojo -fanisivuston repeämään täysin. Shenmue Town on foorumilaisten mukaan kuin "potku kasvoihin".

Myönnän, että Shenmuen kannalta eletään synkkiä aikoja ja ajat muuttuvat vain entistäkin huonommiksi. Shenmue Town on siinä mielessä hirvittävä vääryys, että me oikeat Shenmue-fanit haluamme pelata oikeata Shenmuea oikealla konsolilla. Emme saa kuitenkaan mitään, vaikka olemme kuinka foorumeilla itkeneet. Nyt, kun Shenmue herätetään henkiin vuosien jälkeen, peliä pelaa vain kourallinen japanilaisista, jotka eivät ole koskaan kuulleet pelistä, haluavat vain jotain tekemistä junamatkojensa ajaksi ja erehtyvät ostamaan todennäköisesti todella paskan kännykkä-Shenmuen.

Yritetäänkö katsoa asioita vähän positiivisemmin? Ainakin Sega taas tekee JOTAIN. Vaikka se onkin täyttä paskaa, se kertoo, ettei Sega ole täysin unohtanut vanhan sarjansa olemassaoloa. Dreamcastille tulleet Shenmuet olivat äärimmäisen erinomaisia seikkailuja, joiden fanit ansaitsisivat kuulla ja nähdä miten Ryo Hazukin tarina loppuu. Vaikka Shenmue Town ei sitä tarjoakaan, se ainakin näyttää, että Sega muistaa vielä vanhan sarjansa. Toivottavasti tätä seuraa Shenmue 1:n ja 2:n Live Arcade -julkaisut sekä Shenmue 3 jossain muodossa - vaikka sitten ladattavana episodipohjaisena pelinä konsoleille. Helvetti, minulle kelpaisi tässä vaiheessa alkuperäisellä moottorilla tehty 3DS-pelikin.

Supermahtavaa olisi, jos alkuperäinen tiimi kehittäisi supermahtavan pelimoottorin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle ja peli olisi superpitkä superseikkailu ja sitä myytäisiin superpaljon!!

Mutta koska toivo on tällä hetkellä melko pitkälti mennyttä, otan vastaan minkä tahansa valon pilkahduksen. Olkoot se sitten maailman surkein kännykkäpeli, se on silti jotain!

Kommentit

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri

Odottavan aika on pitkä...

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Minusta tämä uusin Shenmue voi olla myös PR tai kokeilua oikeaa jatko-osaa ajatellen. Tehdään nimeä tunnetuksi ja katsotaan saako Shenmue positiivista vastaanottoa. Nykyään on kuitenkin todella riskistä lähteä suoraan tekemään superbudjetilla superpitkää superpeliä vaikka se olisikin ihan superhyvä. Suoran markkinoinnin sijasta Sega on ottanut turvallisemman lähestymisen ja markkinoi Shenmue -nimeä halvoilla peleillä.

Ja itse en ihmettelisi vaikka Shenmue tulisikin. Tällä hetkellä on menossa aika kova "nostalgia-" tai "retrotrendi" ja Shenmue sopii tähän kategoriaan aika hyvin. Vaikka eihän tähän veikkaukseen rahojaan kyllä kannata laittaa :)

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Kolmas peli saisi tulla todellakin. Ei sen nyt niiin vaikeaa pitäisi olla tehdä, käyttäisivät vaikkapa viimeisimmän Yakuzan moottoria. Kyseinen sarjahan onkin hengellinen Shenmuen jatkaja, vaikka ei lähelläkään tämän sarjan loistoa.

Jos Sega laittais Shenmuet ladattaviksi pleikkarille ja boxille niin varmana moni ostaisi. Etenkin jos hieman mainostaisivat. Sitten katsoisivat kiinnostuksen määrän ja kolmatta peliä vaan ulos.

Hyvä blogi jälleen Eemeliltä. Tärkeästä asiasta muistutat ihmisiä.

Käyttäjän Slash80 kuva
Slash80

Tuo Shenmue uutinen varmaan karsi lukioita jo sillä kun linkissä mainittiin kännykkäpeli. :)

En ole koskaan peliä pelannut, mut mielenkiinnolla olen lukenut siitä. Olishan se kiva että fanit sais tarinalle lopun. Muistanko oikein että tästä olis pitänyt tulla vieläkin pitempi sarja, ei vain trilogia? Tais kaatua omaan mahdotumuuteensa ja suuruuteen.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Rekunen vähän liekeissä. Saisi tosiaan tulla PSN -versiot molemmista Shenmueista, koska niinkin huutava vääryys, kuin noiden pelaamatta jättäminen painaa omaa sydäntäni.
Haluaisin kokea molemmat Shenmuet ja sitten todella odotella kolmatta osaa. Mutta jos Sega näkee, ettei pelillä ole myyntiä nimeksikään (miksi ei olisi?), niin kai on pakko uskoa, että hyväkään peli ei saa jatkoa, ellei se tuota rahaa tekijöille. :/

Käyttäjän Juppe kuva
Juppe

Hiphurraa Sega, onnistuitte jälleen tekemään sen... Voitte ola ylpeitä itsestänne.

Käyttäjän SuperPleyer kuva
SuperPleyer

Shemale on mun suosikki ollu pitkään. Hyvää kannattaa odottaa..

Käyttäjän KcK__ kuva
KcK__

Lot of anger you got there mate... Good job!

Käyttäjän Enforcer kuva
Enforcer

Arcadeen ja PSN vaan HD versiot kahdesta ekasta näin alkuun ois helvetin mukava juttu. En nimittäin ole kumpaakaan pelannut, mutta kiinnostais kyllä spelaa nuo.

Käyttäjän Smoothskin kuva
Smoothskin

Mutta miksi juuri kännykkäpeli päättäisi Shenmuen juonen? Tuskin kykenee edes samanlaiseen immersioon kuin mitä oikealla konsolilla olisi mahdollista.