Liikunta / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Liikunta

Tuodaan nyt tämä hien hajuinen topic uusille boardeille. Kuten vanhalla sivustolla tänne on tervetulleita vinkkejä liikuntaan liittyen, kuten treenitekniikoihin ja palautumisiin sekä vammoihin. Itsehän käyn salilla ja tänne päivittelen milloin mitäkin joten rohkeasti vaan kertomaan vaikka omia tuloksia taikka ohjelmia. Kaikki liikuntaan enemmän tai vähemmän liittyvä on sallittu, mutta muistakaa se sama sääntö joka pätee jokaisessa aiheessa. Älkää kommentoiko jos ei ole mitään järkevää tai ylipäätänsä mitään sanottavaa.
Ready, set GO!

Itsellänihän on selkä niin paskana että käyn fysioterapeutilla 2 kertaa viikossa. Ja ikää 24! Jos hypitte trampoliinilla ja painoa löytyy 70-80 kiloa niin varokaahan sitä alastuloa. Ei tee hyvää selälle.

Fysioterapeutilla siis tämän kuun loppuun asti. Selkäkivut ovat kestäneet nyt ~3 vuotta, mutta vasta nyt teen asialle jotain. Terapiassa käynti tarkoittaa siis salilla tunnin rehkimistä vahvistaen selkää.

Nämä selkäkivut ovat myös ihania kun on tuo +10 kiloinen tyyppi jota saa jatkuvasti nostella paikasta toiseen ja pidellä sylissä jne.

Tulee myös pyöräiltyä töihin päivittäin, jopa talvisin.

Siinäpä omat liikunnalliset asiat.

Löytyykö boardeilta juoksijoita/lenkkeilijöitä?

Entisenä jalkapalloilijana olen ehtinyt juoksemaan kilometrin jos toisenkin. Jalkapallon lopettelin siinä vaiheessa nuoruuttani, kun piti päättää, alanko treenaamaan päivittäin. En alkanut. Sen jälkeen kuntoilu on ollut säännöllisen epäsäännöllistä, mutta pieni kipinä juoksemiseen on aina palanut. Jalkapalloilun jälkeen juokseminen oli kuitenkin hankalaa, koska pelkkä lenkkeily tuntui aina jotenkin päämäärättömältä, ja toisaalta veri veti aina juoksemaan liian kovaa kuntoilua ajatellen "olemattoman pallon perässä".

Nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja kipinä on roihahtanut vähintäänkin nuotioksi. Painoa on murrosiän jälkeen kertynyt tasaisesti kilo tai kaksi vuodessa, eikä se valitettavasti ole ollut lihasta. Sain myös äskettäin inspiraatiota kaveristani, joka treenasi kohtalaiselta pohjalta itsensä 3,5 tunnin marathon-kuntoon puolessa vuodessa. Tänä syksynä palasin siis lenkkipoluille ja ensimmäistä kertaa sykemittarin kanssa. Nyt olen juossut viisi viikkoa, kolme kertaa viikossa, noin tunnin pituisia lenkkejä, ja homma on tuntunut erinomaisen hyvältä. Pieni sykähtely musiikkia kuunnellen kirpeässä syysilmassa on ollut mahtavaa. Paino putoaa ja edistystä on muutenkin tapahtunut selvästi. Tällä hetkellä juoksen silkasta juoksemisen ilosta, mutta kohta pitänee asettaa jotain tavoitteitakin motivaation takaamiseksi.

Sykemittari helpottaa kummasti oikean juoksuvauhdin löytämisessä. Testailin itse viimeksi tänään maksimisykettäni ja sain lärpäkkeestäni läähättäen ja puuskuttaen irti 204 lyöntiä minuutissa, mikä asettaa kuntoilun sykealueen 133:n ja 173:n väliin. Yleensä juoksen pauttiarallaa 6-9 km noin 160-170 bpm sykkeellä. Paikat ovat pysyneet kunnossa kantapään rakon jälkeisiä iho-ongelmia ja verisiä nännejä lukuun ottamatta, mutta rasvaamalla niistäkin selviää. Sainpahan nännit ja rasvan samaan virkkeeseen, awesome...

Mites on? Löytyykö vinkkejä motivointiin ja itsekuriin iltojen pimentyessä ja talven lähestyessä? Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin vasta aloittelemassa juoksemista tauon jälkeen ja pelkään, että jossain vaiheessa alkuinnostus laantuu...

Lainaus käyttäjältä Toby-1-Kenobi+

Mites on? Löytyykö vinkkejä motivointiin ja itsekuriin iltojen pimentyessä ja talven lähestyessä? Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin vasta aloittelemassa juoksemista tauon jälkeen ja pelkään, että jossain vaiheessa alkuinnostus laantuu...

Itsehän pidän lenkkeilyn viikonloppuisin koirien kanssa, mutta pidän taulukkoa painosta joka toinen viikko vaikka se heitteleekin miten sattuu. Katson syömisien perään ja vertailen tuloksia joka toinen viikko jonka pohjalta miellän mitä jätän pois. Jos tarkoitat kuria liika syömiseltä niin suosittelen yhtä asiaa jota terkkari sanoi minullekkin yhdeksännellä luokalla. Tee kauppalista valmiiksi, kun menet ostoksille äläkä ajattele karkkia ja jos on ihan pakko syödä jotain herkkua, niin osta kevyt kermaviili ja jokin hyvänmakuinen dippi. Siihen voikin sitten dipata kurkkua, paprikaa, porkkanaa tai jotain muuta vastaavaa. Itse pidän melkeinpä enemmän noiden dippauksesta kuin sipsien johtuen siitä, että aina kun meikäläinen syö karkkia tai sipsiä tai pizzaa tms. tulee jälkeenpäin morkkis sen syömisestä. Katso myös kalorien perään! Itse olen vasta 16, mutta katson kaupassakin leikkeleiden rasvamäärät ja otan kevyen ja hyvän vaihtoehdon kuten nyt otin Poutun ohutta kalkkunaleikettä. Ei liikaa rasvaa omaan kulutukseen nähden sekä herkullista ruisleivän kanssa. Motivoi itseäsi tavoitteella ja ajatuksella paremmasta kunnosta. Itse onnistuin pudottamaan 10 kiloa ja sitten salilla käynnin myötä on pari tullut takaisin. En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta yritinoähän ainakin :)

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Vinkkejä, vinkkejä.

Ruokapuoli ei ole minulle oikeastaan ongelma. Ajattelin enemmän sitä väistämätöntä "lähtemisen vaikeutta", kun pakkanen paukkuu ja ulkona on pimeää. Vihaan talvea =)

Olen noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota noin kaksi vuotta, ja se on pitänyt painon hyvin kurissa. En ole mitään Atkinssia tai ketoosikarppausta noudattanut, mutta pyrin pitämään hiilarit alle 60 grammassa per päivä. Viime kesänä tosin reissasin niin paljon, että ruokavalioajattelu tuntui lähes mahdottomalta ja se kyllä näkyi myös painossa... Syön siis paljon kasviksia, mahdollisimman paljon proteiinia ja aika paljon rasvaa. Olo on tällä ruokavaliolla jatkuvasti pirteä, eikä nälkä pääse yllättämään kovinkaan usein. Hiilareiden vähyys ei ole tuntunut haittaavan juoksemistakaan. Fysiologisesti ajatellen lenkkeillessä ja hiilarien loppuessa kehosta kehon pitäisi tietysti alkaa käyttämään varastoitunutta rasvaa ravinnonlähteenä. Ajoittaisen herkuttelun (kerran viikossa) hoidan sitten keinomakeutetuilla jutuilla sekä juurikin noilla dippikasviksilla. Lääkärit ja tutkijat ovat kyllä erimielisiä VHH:n ja esim. rasvojen laadun terveellisyydestä, mutta oma vointini on tosiaan ollut erinomainen.

Lainaus käyttäjältä Toby-1-Kenobi+

Lainaus käyttäjältä GH Player+Vinkkejä, vinkkejä.Vihaan talvea

No sitten tervetuloa kerhoon :D Itsehän olen yrittänyt käydä talvisin lenkillä, mutta se pakkanen... Kännykän akku ei kestä hetkeäkään pakkasessa ja jos musiikkia kuuntelee päälle sammuu se jo puolessavälissä. Tuohon en osaa sanoa muuta kuin liiku, että tulee lämmin ja varo liukastumista ;) En itsekään pidä talvesta sitten yhtään :/

Meikä on aikamoinen liikuntakone. Treenaan salilla neljättä vuotta tosissani, juoksua olen harrastanut vielä pidempään, sekä ajelen keväästä syksyyn maastossa fillarilla ja nyt uutena lajina rinnalle olen ottanut maantieajon myös. Vaihtelevasti kausittain kokeilen milloin mitäkin lajeja, mutta nuo on aika pitkälti ne vakioharrasteet.

Juoksun kohdalla olen tosin koko vuoden saanut kuntouttaa perimäheikkoja nilkkojani ja juoksukaudet on jäänyt näinollen vähän nihkeiksi, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Ruokapuoli on vanhasta tavasta (=vuosien syömishäiriöhelvetti) vähän heikonpuoleista, joten tulokset salillakin voisi nousta tehokkaammin jos saisi ahdettua tavaraa napaan. Toisaalta taas yritän pitää liikkumistani vähemmän tavoitekeskeisenä ja muutenkin treenata enemmän siitä treenauksen ilosta =)

Tosi paljon kiinnostaa ravinto, liikkuminen ja terveys ylipäätään, aina välillä tulee suunniteltua uraa niiden parissa mutta kattoopa ny :D

Minäpä harrastan jalkapalloa. Ja olen harrastanut sitä nyt varmaan 7 vuotta! Itse en kyllä yhtään jaksa käydä millään lenkeillä tai semmoisilla. Treeneihinkin on joskus semmonen fiilis että nyt ei jaksa

No, tämä Hämeenlinnahan tunnetaan Salibandyssä 99-ikäluokan kauhuna ja itseppähän kuulun toiseen näistä PRO tiimeistä ja lisäksi harrastan yleisurheilya ja golfia ja jalkapalloa olen harrastanut 5vuotta kunnes päätin lopettaa. Salibandya olen harrastanut nyt 1,5 vuotta ja aina olen into pinkeänä menossa reeneihin.

Ja jos ketään kiinnostaa joukkueella on turnaus sunnuntaina Iittala hallissa. (meni vähän mainostukseks)

Itselläni itseasiassa säbäpeli huomenaamulla. Eli pelailen sählyä pakollisena liikuntanani. Mukava laji mutta nyt joukkueemma siirtyy 5. divariin ja kun itse olen 95nen ja niin myös useat joukkueessani niin saapi nähdä miten käy.

Harjoitukset ovat kahdesti viikossa puolitoista tuntia kerrallaan ja tämä on juuri sopivasti. En omista mopoa tai muutakaan härpäkettä joten kävelen/pyöräilen joka paikkaan. Siinäpä minun liikunnallinen elämäni...

Edit: Olen yrittänyt nostella käsipainoja iltaisin TVn ääressä mutta hukkasin yhden painoista joten ei voi mitään... krhmtekosyykrhm

Lähinnä hönäilen kavereiden kanssa futista, korista ja jääkiekkoa paikallisilla kentillä. Salibandya pelasin joukkueessa vielä muutama vuosi sitten mutta valmentaja lopetti hommat ja näin ollen ei ole ollut joukkuetta about neljään vuoteen koska uusia valmentajia ei ole löytynyt. Salilla käynti on kyllä juolahtanut mieleen mutta eipä ole tullut aloitettua.

Moro! Onkohan täällä kamppailulajien ystäviä? Itse harrastan Brassi ju-jutsua ja Thai nyrkkeilyä.

Itse rakastan käytännössä kaikkea kamppailulajeihin liittyvää; Se opettaa kunnioitusta, voi purkaa aggressiotansa, kaloreita palaa sekä voi rauhallisin mielin mennä perjantai iltana snägärille ;) Monilla tuntuu olevan ennakkaluuloja kamppailulajien aloittamista kohtaan. Tuntuu, että porukka luulee että siellä saleilla on jotain yli aggressiivisia örmy körmyjä jotka haluavat vetää sua turpaan. Eise ihan niin mene, ihan ihmisiä mekin ollaan. Muutenkin pidän ideasta, että sinä vastaan toinen kaveri. Ei ole joukkue toveria jolle voit sysätä pallon ja samalla vastuun, mielestäni kilpailun puhtain olomuoto.

Olisi mukava jos olisi muitakin kiinnostuneita ja jos saataisiín aikaan jotain keskustelua!

Punttisali ainoa liikunta, jota harrastan säännöllisesti. Kaksijakoisella ohjelmalla treenaan, toisena päivänä on raskas jalkapäivä, hartiat ja mave, toisena taas selkä, hauis, ojentaja, rinta ja huoltava jalkapäivä. Tällä ohjelmalla nyt jo melkein 3 kuukautta tehnyt, joten ehkä jonkin ajan kuluttua voisi taas vaihtaa.

Salibandya olen aikaisemmin pelannut melko aktiivisesti, mutta nykyään sen pelaaminen on jäänyt aika vähäiselle. Toivon todella, että pääsen taas pelaamaan sitä aktiivisemmin.

Lainaus käyttäjältä luolaeläin

Moro! Onkohan täällä kamppailulajien ystäviä? Itse harrastan Brassi ju-jutsua ja Thai nyrkkeilyä.

Kyllähän täällä on, mutta keskustelu taitaa velloa pitkälti tuolla mma-ketjussa popkeskustelun puolella. Sinunkin lajisi ovat niin vahvasti edustettuna mma:ssa, että mma-ketjussa jutusteltavaa irtoaa varmasti enemmän.

Lainaus käyttäjältä Almasy+

Lainaus käyttäjältä luolaeläinMoro! Onkohan täällä kamppailulajien ystäviä? Itse harrastan Brassi ju-jutsua ja Thai nyrkkeilyä.

Kyllähän täällä on, mutta keskustelu taitaa velloa pitkälti tuolla mma-ketjussa popkeskustelun puolella. Sinunkin lajisi ovat niin vahvasti edustettuna mma:ssa, että mma-ketjussa jutusteltavaa irtoaa varmasti enemmän.

Tiesin, että vanhoilla foorumeilla oli sellainen ja yritin sitä täältäkin etsiä, mutta en löytänyt. Hetkin sitten hokasin, että se olikin tuolla popkeskustelun puolella. Sinnesiis.

Lenkkeily on myös mulla SE juttu. Tänäänkin kävin kauniissa syysaamussa juoksemassa kevyen viiden kilsan lenkin. Mikäs siinä maisemia ihaillessa ja hyvän soittolistan soidessa iPhonessa. Suosittelen kunnon juoksuvaatteiden hankkimista. Juoksupaita hengittää hyvin ja pitää ne nännitkin kunnossa. Paita ei kastu samalla tavalla hiestä ja liimaannu kiinni ihoon. Näin säiden kylmetessä vielä joku kevyt säätä kestävä takki. Jalkaan sitten tiukat juoksutrikoot. Ehkä vähän hassun näköiset ne ihonmyötäiset pöksyt, mutta pieksevät mukavuudessa mitkä tahansa tuulihousut. Ja ovat lämpimätkin.

Paino on laskenut taas ja nyt olisi tavoitteena pudotella se tuonne 83-85 maille uuteenvuoteen mennessä. Saisi vähän tätä fläsää pois, mitä on nyt jonkun verran, muttei kumminkaan niin paljoa kuin suurimmalla osalla tutuistani. Se vaan tuntuu olevan niin helvetin vaikeaa. Juuri päästyäni hyvään alkuun alkaa taas herkut maistua ja sitten se pudotus taas unohtuu ja aloitetaan alusta. 8.-9. luokan välissä pääsinkin 84 kiloon, mutta nytten kun ei ole mukavaa terveydenhoitajaa pitämässä joka kuukautista painokontrollia niin on se jäänyt vähän pois. Tarkoitus kuitenkin olisi pudotella sitä oikealla syömisellä. Koulussa otan sopivasti ruokaa ja puolet salaattia. Kotona ruisleipä minkä sisällä on salaattia ja kultakalkkunaa. Iltapalana toimii puolestaan banaani tai jokin muu hedelmä ja jogurtti. Aamupalaksi menee milloin mitäkin, kuten kaurapuuro ja ruisleipä, mutta sitten on niitä päiviä milloin syön vain leivän tai en mitään, kun yksinkertaisesti aika ei riitä.
On tämä kuntoilu ja kuntoon pääseminen vaan rasittavaa. Kunhan Riihimäelle muutetaan, avautuu sieltä kouluun mennessä kävely ja pyöräily sekä uudet lenkkipolut. Olisi kiva päästä hyvään kuntoon ensivuoden syksylle...
E: Kaiken lisäksi tuo terkkari tarjosi itse apua ja tukea tässä painojutussa. Vaikkaikin hän on parikymppinen hoikka blondi, niin todella hyvää tukea ja neuvoja sain häneltä, sekä myös kuuntelua missä vaan asiassa. Mieleltäänkin oli pirteä ja todella ymmärtäväinen kaiken suhteen esimerkiksi jos paino ei pudonnutkaan mietittiin syitä, että miksi näin. Mitä tuohon Hyrian terkkariin tulee niin hän ei vastaa mitään noista. Siellä on jopa vastenmielistä käydä joten pidättäydyn ihan omassa kontrollissa. Tuo terveydenhoitaja olikin ainut hyvä asia Lopella Call of Dutya pelaavan 33-vuotiaan naispuolisen urheilijamaikan lisäksi...

Itsekin tulee nyttemmin käytyä salilla kolmesti viikossa ja sen lisäksi aika harvoin pelailen airsoftia. Muuta liikuntaa ei tule harrastettua, vaan loput jämäenergiat kuluu helposti esimerkiksi metsäduunissa moottori- tai raivaussahaa pärisytellen.

Salireenauksen aloitin ensimmäistä kertaa yläasteella, mutta se vähän lopahti lukion alkaessa, enkä lukioaikoina, lukion liikuntakursseja lukuunottamatta, hirveämmin liikkunut. Nyt nelisen kuukautta sitten aloitin reenauksen taas ja ai että kun tuntuu hyvältä. Alkuun en käyttänyt mitään ohjelmaa, mutta kolme kuukautta sitten otin testiin ensimmäisen ohjelman, joka ei oikein sopinut itselle ja päätin vaihtaa toiseen. Pienen muokkauksen jälkeen toinen ohjelma kolahti ja lujaa, ja sitä tulee käytettyä vieläkin. Ihan kohtuullisesti on tullut tuloksia nostettua entiseen nähden ja pientä kasvuakin on ylläripylläri tullut.

Ruokapuolta en liieemmin pohdi, vaan syön käytännössä sitä mitä haluan. Muutenkaan minulla ei ole koskaan ollut mitään suurempia paino-ongelmia. Ala-asteella olin hiukkasen pullea, mutta yläasteella se tasaantui ja nykyään olen kaikinpuolin sopusuhtainen (ainakin omasta mielestäni). Paino pysyy aika hyvin 80 kilossa, vaikkakin pläskiä on lähtenyt pois jonkin verran.

Haha. Demppa puhuu kyllä niin asiaa koskien trampoliinia. Toissa kesänä tuli hypittyä siskon kanssa melko rajulla tavalla suunnilleen joka päivä siihen asti kun eräs päivä selkä räjähti täysin toimintakyvyttömäksi. En pystynyt nostamaan selkää suoraan ja hengittäminenkin tuntu vaikeelta. Tänä kesänä en sit pahemmin pomppinu. Et kannattaa ihan tosissaan olla varovainen "trampalla" jos ei selkä ole täydellisessä kunnossa. Ja itse olen vasta 17v että pätee myös muihinkin kuin boardien vanhuksiin.

Lainaus käyttäjältä Kabanossi+

Lenkkeily on myös mulla SE juttu. Tänäänkin kävin kauniissa syysaamussa juoksemassa kevyen viiden kilsan lenkin. Mikäs siinä maisemia ihaillessa ja hyvän soittolistan soidessa iPhonessa. Suosittelen kunnon juoksuvaatteiden hankkimista. Juoksupaita hengittää hyvin ja pitää ne nännitkin kunnossa. Paita ei kastu samalla tavalla hiestä ja liimaannu kiinni ihoon. Näin säiden kylmetessä vielä joku kevyt säätä kestävä takki. Jalkaan sitten tiukat juoksutrikoot. Ehkä vähän hassun näköiset ne ihonmyötäiset pöksyt, mutta pieksevät mukavuudessa mitkä tahansa tuulihousut. Ja ovat lämpimätkin.

Jep, "oikeiden" kamojen ostaminen on ollut kyllä harkinnassa. Ei nämä puuvillaiset t-paidat tunnu enää älyttömän mukavilta nyt, kun lenkit ovat alkaneet pidentyä. En ole kuitenkaan ihan vielä kehdannut mennä kauppaan asti, ettei käy sitä klassista "ostin uudet hienot kamat uutta harrastusta varten ja lopetin seuraavana päivänä" -juttua.

Mutta kyllä se juokseminen vaan tuntuu hyvältä, kun askel alkaa pidentyä ja maisemat vaihtuu. Eilen illalla vedin rankan työpäivän jälkeen 7,5 kilsaa ja sitten venyttelyn ja suihkun kautta nukkumaan. Onni syntyy pienistä asioista =)

Kaikki kunnia niille, joilla riittää itsekuri 'omatoimiseen liikkumiseen' kuten juoksuun. Oma valintani ovat ohjatut jumpat juuri siitä syystä, että siellä ohjaajan huuto sekä vertaispaine pakottavat repimään treenistä kaiken irti. Näin omalle vastuulleni jää vain salille raahautuminen suht säännöllisin väliajoin :) Parhaan mahdollisen koukutuksen tietenkin saa aikaan, kun löytää sopivan lajin ja porukan. Itse kaihdan kaikkea pirteää ja tanssillista meininkiä ja mieluinen yhdistelmä löytyi combat ja pump tunneista.

Ajattelin aamusella lähteä lenkille, kun eilen tuli tehtyä salitreeni ja nyt olisi ollut kiva lähteä lenkille, johtuen launtaisesta koulupäivästä. Nähtävästi tuota vettä tulee satamaan pitkään jote päätinpä tehdä ihan yksin himassa kotitreenin. 100 kyykkyä 25 toiston sarjoissa 0,5 - 1 minuutin tauoilla. Niistä siirryin 20 punnerukseen johtuen eilisestä työntävien treeneistä olevista kivuista joten 75-100 ei pystynyt edes haaveilla tässä kunnossa. 75 vatsalihasta vinot mukaanlukien ja huipennus loppui hauiskääntöihin ja meiltähän ei käsipainoja löydy. Sovelsin alkuun ideaa 1,5 litran täydellä limpsapullolla, mutta ei ollut tarpeeksi painoa. Koiranruokasäkki oli myöskin liian kevyt ja lopulta päädyin pieneen laatikolliseen pattereita jota oli helppo pitää kuin käsipainoa ja kaikenlisäksi se oli sopivan painoinen ja kokoinen.
On taas vähän ryöpsähtänyt, kun isäpuolella on ollut työputki päällä eikä äiteekään pääse salille heittämään töittensä takia. Nyt Riksuun muutettaessa luulisi 6 kilometrin koulumatka (edes-takaisin) ja aivan yhtä pitkä matka salille edes-takaisin tuovan uutta puhtia ja kuntoa. Nyt on helvetin hyvä olo!

Voi perkele, eipä taida täksi talveksi tulla ulkojäitä (tai ainakaan kunnollisia sellaisia). Luotin siihen että talviajan urheilut saisi hoidettua ulkojäillä, mutta ei. Viime talvena oli kaikin puolin hyvää menoa kaverien kanssa joten kelpaisi kyllä tänäkin talvena. Makkaran grillausta, lätkää, kahvia ja hukkuneita kiekkoja komeassa lumisateessa. Mikäs sen parempaa.

Mä vihaan ulkoliikuntaa talvella. Mä olen aika snadi ja mulla on huono ääreisverenkierto joten mä palelen ulkona jo nyt, saati sitten pakkasilla. Mutta, luistelusta mä tykkään ja nimenomaan ulkojäillä. Onhan tuossa steissillä ja ympäristössä jos jotain luistelukenttää mutta avojää on paljon kivempi.

Ei oo kyllä sisäliikunnatkaan ollut häävejä tässä syksyn/talven mittaan. On tuo selkä vaivannut ja oon saanut aika paljon varoa sitä taas -> salilla isot romut on ihan pannassa. Tosi masentavaa kun kehitys junnaa paikallaan. Mulla alkaakin fysioterapiat joulun alla joten katsotaan mitä kivaa ne sieltä sitten keksivät pääni menoksi.

Luulis että esimerkiksi venyttelyyn olisi aikaa panostaa nyt kun ei voi kunnolla revitellä, mutta ei. Oonko mä ainoa jonka mielestä venyttely vaan on niin älyttömän tylsää? :D

Lainaus käyttäjältä Jepu+

Oonko mä ainoa jonka mielestä venyttely vaan on niin älyttömän tylsää? :D

Et todellakaan. Venyttely on todella, todella tylsää ja turhaa paskaa. :D
Kun harrastin thaikkua niin oli vähän pakko venytellä, mutta nykyisin en venyttele kun hieman reisiä, joka jalkapäivän jälkeen.
Venyttely on yliarvostettua. :DD Parempi on ottaa alku- ja loppulämmöt, nii ei paikat hajoile.

Olen aloittanut tuossa salilla käymisen on vähän aikaa sitten, ja nyt olisi pieni kysymys, eli voiko toistojen jälkeen pitää vielä painoja niin sanotusti "paikoillaan". Kehittääkö tämä lihaksia samanlailla? Voiko olla mitään haittaa lihaksille tästä? Epäilen että ei ole mitään vaaraa, mutta haluisin olla varma että en paikkojani riko.

Lainaus käyttäjältä jammingburger+

Olen aloittanut tuossa salilla käymisen on vähän aikaa sitten, ja nyt olisi pieni kysymys, eli voiko toistojen jälkeen pitää vielä painoja niin sanotusti "paikoillaan". Kehittääkö tämä lihaksia samanlailla? Voiko olla mitään haittaa lihaksille tästä? Epäilen että ei ole mitään vaaraa, mutta haluisin olla varma että en paikkojani riko.

Eli tarkoitat varmaan staattisia toistoja?
Staattiset toistot kehittää lihasta eritavalla. Esim penkissä voit tehdä silleen(takana pitää olla joku varmistamassa), että kun olet perus sarjasi tehnyt, niin lasket tankoa hyvin hitaasti rinnalle ja kaverisi nostaa tankon ylös.
Tätä teet 3-5 kertaa. Se tuntuu siltä, että rintalihaksesi repeää, mutta se on vaan hyvä. :D
Ei kannata ihan joka kerta kuitenkaan tuota tehdä, tai saattaa oikeasti lihaksisto revetä. :DD

Eli painoja ei oikeastaan tarvitse/kannata pitää paikoillaan, vaan tuo painoja hitaasti alas ja nopeasti ylös. Tällöin teet staattisia toistoja.

Kannattaa pakkotoisto.comista katsoa aloittelijoiden osio, sieltä foorumeilta. Täältä kannattaa lukea esim penkin tekemisestä infoa, suosittelen kaikille jotka aloittavat salilla käymisen. :)

Lainaus käyttäjältä Jepu+

Luulis että esimerkiksi venyttelyyn olisi aikaa panostaa nyt kun ei voi kunnolla revitellä, mutta ei. Oonko mä ainoa jonka mielestä venyttely vaan on niin älyttömän tylsää? :D

Kohtalaisen rasittavaa puuhaahan koko venyttely on, muttei välttämättä hyödytöntä. Tämä tosin riippuu pitkälti itsestäsi, onko sinulla tarvetta venyä? Itse en esimerkiksi uskalla juurikaan alaselkää tai lantiota venytellä, koska SI-niveleni ovat bitch. Sen takia tietty lantionseudun jumitus on vain hyvästä. Mutta jaloista esim. pitäisi venyä harrastusten puolesta enemmän, mutta minkäs tekee kun on ei vain jaksa venytellä :)

Mutta tosiaan en tiedä onko siinä mitään järkeä vain venyttelemisen takia venytellä.

Lainaus käyttäjältä Almasy+

Kohtalaisen rasittavaa puuhaahan koko venyttely on, muttei välttämättä hyödytöntä. Tämä tosin riippuu pitkälti itsestäsi, onko sinulla tarvetta venyä?

Hyödyn takiahan sitä pitäis yrittää jaksaa venytellä. Lähinnä kun tulee urheiltua niin älyttömän paljon, olis hyvä saada palauduttua siitä myös. Pari tuntia salitreenin jälkeen kun jaksais venytellä ni helpottais kummasti mutta eihän sitä koskaan muista/jaksa/huvita. Pääsis lihakset takaisin omaan pituuteensa jne.
Lisäksi tuolle mun selälle olis hyvä että ei kireät lonkat vetäis mukanaan selän lihaksistoa jumiin, siitä mulla on ollut riesaa vähän aina. Kyllä mä muistan joskus kuus vuotta sitten jaksaneeni venytellä ihan aktiivisesti mutta helpollapa tuo on näköjään jäänyt.

Lisäks mulla on vähän sellanen työ että lihashuolto olis ihan paikallaan vähän useammin.

Höh. Kuntosalikortista loppui ostamani kolmen kuukauden kausi. Tämän kolme kuukautta sain käytyä yllättävänkin aktiivisesti yliopiston salilla, mutta loppuvuosi pitää ilmeisesti viettää vihaamani lenkkeilyn merkeissä. Pyöräilyyn eivät nämä lämpötilat kuitenkaan enää sovi, eikä muutakaan liikuntaa oikein keksi tähän hätään. Saisi tulla niitä kunnon lumia ja pakkasia nyt, hiihtämään kun olisi kiva päästä vielä ennen inttiä. Kyllä kyrsii, jos menetän koko latukauden valtion leirin takia. Tai kai sielläkin hiihtämään pääsee, mutta varusteet eivät kuuleman mukaan ole varsinaisesti mitään huippuluokkaa, joten en varsinaisesti odota innolla sitä kokemusta.

Liikunta. Topic johon en olisi koskaan uskonut koskevani.

On tässä iskenyt pahemman luokan tarve saada kroppa parempaan kuntoon: kiva pötsi, läski perse ( Man I love you CoD <3 ) ja paskat lihakset :P Pari kymysystä:

1) Parantaako päivittäinen n. 5-6 kilsan kävely- / hölkkälenkki oikeasti kuntoa?

2) Hyvä tapa pienentää reisiä / äässiä ? Kellään kokemuksia ..? :D

3) Hyvä tapa laihduttaa? Mihinkään karppaukseen en ryhdy....

+ Hyvä tapa kehittää lihaksistoa? varmaan ihan tekemällä ellen ihan väärässä ole :D Salille pitäisi serkun kanssa jossain kohtaa raahautua, ja jos vaikka innostuisi bodauksesta :P Siitä sitten (toivottavasti) lisää myöhemmin.

Liikunta ei ole oikein koskaan itselle se "number one" -juttu, nytkin pieni pakko alkaa tekemään jotain muutakin, kuin datailla. Muksuna tuli aika railakkaasti mentyä ja montaa lajia koitettua, mutta mikään ei oiken iskenyt :/ Judoa tuli harrastettua vuosi ja sitten meni into siihenkin.

1) Parantaa. Lisää jaksamisen mukaan hölkkäyksen osuutta pikkuhiljaa ja kohta jo juokset koko matkan tuosta noin vain.
2) Fläsä lähtee aerobisella, eli lenkkiä vaan niin koko keho lähtee kutistumaan.
3) Itse laittaisin ns. huonot hiilarit pannaan, eli käytännössä sokeri, vaaleat viljat jne. Proteiinin saantia lisää ja toki rasvojen saanti kuitenkin kohtuullisena, keho tarvitsee sitäkin. Kaloreita voi laskea jos jaksaa, fiilistuntumalla voi myös mennä. Kunhan syö vähemmän kuin mitä kulutus on ja kunhan ei ihan kitukaloreilla elä.

+ Hyvä tapa kehittää lihaksistoa ja laihduttaa on mielestäni kuntosalille lähtö. Periaatteessa paino ei välttämättä edes laske lihasmassan lisääntymisen johdosta, mutta keho näyttää aivan erilaiselta kun alle saadaan hyvää lihasmassaa ja rasva alkaa sulamaan päältä pois. Ja aloittelijallahan se lihas kasvaa aika nopsaan, sekin jo motivoi varmasti.

Lainaus käyttäjältä Jepu+

1) Parantaa. Lisää jaksamisen mukaan hölkkäyksen osuutta pikkuhiljaa ja kohta jo juokset koko matkan tuosta noin vain.
2) Fläsä lähtee aerobisella, eli lenkkiä vaan niin koko keho lähtee kutistumaan.
3) Itse laittaisin ns. huonot hiilarit pannaan, eli käytännössä sokeri, vaaleat viljat jne. Proteiinin saantia lisää ja toki rasvojen saanti kuitenkin kohtuullisena, keho tarvitsee sitäkin. Kaloreita voi laskea jos jaksaa, fiilistuntumalla voi myös mennä. Kunhan syö vähemmän kuin mitä kulutus on ja kunhan ei ihan kitukaloreilla elä.

+ Hyvä tapa kehittää lihaksistoa ja laihduttaa on mielestäni kuntosalille lähtö. Periaatteessa paino ei välttämättä edes laske lihasmassan lisääntymisen johdosta, mutta keho näyttää aivan erilaiselta kun alle saadaan hyvää lihasmassaa ja rasva alkaa sulamaan päältä pois. Ja aloittelijallahan se lihas kasvaa aika nopsaan, sekin jo motivoi varmasti.

Oolrait, tattista vastauksista! En oikein ymmärrä miksi kaikki murehtii painostaan, ite painan n. 90 kg ja oon yli 180 senttiä pitkä :/ Vähän on siis ylipainoa (kaip) Ton liikunnan tarkoitus mulla ei oikein olisikaan painon pudotus, vaan lähinnä kropan saaminen parempaan kuntoon. Sinne salille tarvitsee raahautua lähiaikoina :D

Itse kuulun myös tähän omatoimiseen ryhmään. Nuorempana (alakoulu ikäisenä) harrastin vuoronperään futista, salibandya ja judoa. Futiksen lopetin siinä vaihteessa kun kaveria jostain syystä taklattiin ja sen polvi murtui siinä ihan vieressä. Tässä välissä totesin että homma menee liian ammattilaiseen ja rajuun malliin. Yhteensä jalkapalloa harrastin n. 5 vuotta. Sen jälkeen aloitin salibandyn koulun tiloissa olevassa ''Sählykerhossa.'' Jossain välissä oikeaan joukkueeseen liittyminen kävi mielessä, mutta sitä ei koskaan tapahtunut. Säbää pelasin vain vuoden verran.

Judo oli minulle se pitkäaikaisin harrastus. Kaveri houkutteli minut mukaan katsomaan reenejään ja päätin itsekkin ruveta harrastamaan sen jälkeen. Ensin kävin ryhmässä jossa opeteltiin ne perusperus jutut eli kaatumaan sivuttain ja puolet ajasta leikittiin ja heitettiin kärrynpyörää. Vuoden jälkeen siirryin siihen oikeaan peruskurssiin ja ansaitsin toisen vyöni ja viellä myöhemmin myös kolmannen. Tuolloin kokeilin kilpailua muttei se ollut oiken mun juttu. Tästä huolimatta siirryin ns. kilparyhmään ja ansaitsin seuraavan vihreän vyöni. Näin dramaattisesti voisi sanoa, että tuossa vaiheessa kaikki muuttui :D. Nimittäin minut heitettiin osittain betonilattialle ja polvi muljahti tai sille tapahtui jotain vastaavaa (ei ollut tietenkään ensimmäinen kerta kun jotain sattui: varpaan kynnet lähtenyt monesti pois ja rystynen muljahtanut kertaalleen pois paikaltaan). Tästä seurasi lääkärillä käynti ja sieltä röntgeniin. Viikon ontumisen jälkeen sain kutsun takaisin ja kertoivat ontumisen syyksi polven limakalvon tulehtuminen. Sain kortisoni piikin ja kolme viikkoa liikuntakieltoa. Kolmen viikon jälkeen palasin reeneihin, mutta kun tuossa vaiheessa viidet omat reenit, kahdet reenit joissa olin avustajana olivat liikaa. Kävin yksissä omissa reeneissä ja molemmissa avustamisissa. Vaikka kuinka vähensin reenejä, nilkutin aina lähes joka päivä. Tuossa vaiheessa vanhemmat vihjasivat lopettamisesta, mutta sinnittelin viellä vuoden verran.

Nykyisin harrastan vähän kaikkea mistä pidän ja mitä polvi kestää, esim. kaikki missää pitää kyykistyä toistuvasti olen jättänyt pois. Kesäisin pelaan futista kavereiden kanssa, juoksen, uin ja kävelen. Talvisin kävelyn, juoksun ja hiihdon lisäksi ainoa laji josta välitän on jääkiekko. Viimeksi tänään kasattiin koulussa pieni porukka ja lähdettiin koulun jälkeen pelaamaan. Aina löytyy porukkaa pelaamaan kiekkoa ja jos ei ole kuin itse muutaman kaverin kanssa niin aina voi kysyä muilta luistelijoita pelaamaan.

Noin 12 vuotiaana kun lopetin judon paino nousi aika kovasti. Vuoden jälkeen aloin puolitodissani pudottamaan sitä. Liikun melkein joka päivä, jos en jaksa mennä pihalle teen jotain kotona (vatsoja, punnerruksia, selkiä, leukoja jne.) Se ei vaadi kuin puoli tuntia päivästä. Nyt kun aloitin tuon uudestaan ihan kunnon kohentamisen takia menee teen yleensä 200-300 vatsaa, 30-80 punnerusta, selkiä satunnaisesti ja pari kertaa maksimi määrän leukoja. Määrät vaihtelevat myös noiden alle jos en vain jaksa tehdä. Nuo jätän väliin jos teen harrastan jotain muuta liikuntaa.

Avautuminen <3

E: näin jälkikäteen voisi sanoa että ainoa muutos ruokavaliossa on ollut limukan suhteen. Juon enää harvoin muuta kuin sokerittomia litkuja. Niissä tietenkin on kaikkia muita myrkkyjä, mutta se on vaikuttanut positiivisesti.

Joululahjaksi sain nyrkkeilysäkin, mutta sitä ei vielä(kään) ole laitettu paikoilleen. Huomiseksi luvattiin se laittaa, niin pääsee sitä sitten hakkaamaan. Ehkä jaksan taas alkaa nostelemaan puntteja&tekemään punnerruksia kun säkki on paikallaan. Eikös sitä hakkaamalla ainakin kuntoa tule ihan hyvin, koska hiki siinä ainakin tulee. Jos vielä samalla liikkuu?

Jos täällä omia kunto-ohjelmia (Hagen viesti) jaellaan, niin pistämpä omankin kehiin. Elikkä koska opiskelut vievät aikaa miten satuu, niin mikään tietty aika viikossa -laji ei meikäläiselle kelpaa. Nimenomaan kuntoiluun harrastukset pois lukien tulee lihaskuntoa vedettyä noin joka kolmas päivä. Tai tämä on tavoite ja sitä on vedetty noin kaksi vuotta. Settiin kuuluu yleensä 130 vatsaa, 90 punnerrusta, 150 selkää, 40-60 pistoolia ja jos tanko on läsnä, niin parikymmentä leukaa. Jos tangon päällä on vielä reilusti tilaa, niin osa leuoista vaihtuu usein palomiespunnerruksiksi. Tähän päälle satunnainen venyttely ja siinä se. Pitää hyvin kunnossa. Lenkillä tietty tulee itseä rääkättyä pari kertaa kuussa. Pitäisi useammin, mutta ei ehdi. Näillä eväillä pysyy tämän pelaajan kroppa kunnossa.

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Liikunta. Topic johon en olisi koskaan uskonut koskevani.

3) Hyvä tapa laihduttaa? Mihinkään karppaukseen en ryhdy....

3) 2-3 kertaa viikossa puntille ja teet koko kroppaa rasittavia juttuja esim. mm. maastavetoa, erilaisia kyykkyjä, leukoja, dippejä tai vaikka crossfit tyylinen setti. Koko kehoa rasittava, säännöllinen setti kiihdyttää koko kehon metabolismia jopa useaksi päiväksi eli polttaa ylimääräsen huonon rasvan. Mm. lenkki, ei polta energiaa juurikaan itse aktin jälkeen kuin ehkä muutaman tunnin. Toki monipuolinen liikunta sisältää kaikkea sekalaista, mutta koko kehon lihaksiston ja monipuolisten liikkeiden hallinta on mielestäni homman ydin. Ja jos pitää tauot settien välillä lyhyinä niin siinä pysyy taatusti pulssi korkeana.

Ite vedän pari kertaa viikossa lämpöjen jälkeen 5 kierrosta esim. 10 x leukaa, 8 x yhen jalan kyykkyjä, 30 x hyvää huomenta, 12 dippiä. Ja lisäksi yleensä sit 5 kierroksen jälkeen mavea raskaammilla painoilla tai vaikka rinnallevetoa. Taukoa max 1 min. Välillä tosiaan vaihdan liikkeitä ettei aina tule samaa settiä. Keskityn kaikissa liikkeissä hyvään tekniikkaan, täysiin liikeratoihin ja keskivartalon hallintaan.

Ja kantsii tutustua ns. paleoruokavalioon ja elämäntapaan vaikka käytännössä se on vähähiilihydraattinen ruokavalio mutta filosofialtaan kuitenkin eri asia. Paleohommat on kohentanut minun ja muutaman tutun oloa huomattavasti.

Mut joo nää on aina mielipide asioita (vaikka olenkin aina oikeassa :D). Ei kannata ikinä tyrmätä mitään mistä on ollut muille hyötyä ja varsinkaan jos ei ole itse kokeillut. Eikä itsensä kehittäminen ole helppoa, päinvastoin.

Käykös kukaan täältä Riihimäen tai Tervakosken alueelta 1st gymillä? Aivan uskomattoman mukavaa porukkaa ja todella mukava sali kyseessä. Itse olen nyt käynyt kolme kertaa viikossa vieläkin sillä kolmeen jaetulla ohjelmalla ja nyt kuun vaihteessa vaihdan sen kaksi jakoiseen. Kertokaa omia reeniohjelmia ja käytättekö proteiinijuomia palautuksessa vai ettekö ota mitään?

Tulipa tänään vetäistyä ehkä meikämansun pisin lenkki. Tarkoitus oli siinä kymmenen pintaan käydä vähän kokeilemassa, että miltäs se kahden tunnin rutistu tuntuukaan ja matkaa sitten kertyi hiuskarvan alle puolimaratonin 21 kilometrin. Sai taas huomata, kuinka helppoa se juoksu onkaan ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Alku on itsellä aina se hankalin kohta pitkillä lenkeillä, mutta lihaksiston lämmetessä alkaa homma yleensä kulkea.

Maastona toimi tällä kertaa vaihteleva metsätie, jonka lisäksi eksyin myös märille mutapoluille ja aavoille pelloille. Keli oli mitä mainioin juoksun puolesta, koska viime yönä oli satanut rankasti ja nyt oli ilma mukavan kostea. Matkalle kertyi myös aika runsaasti ylä- ja alamäkiä mikä tietty vähän pisti puuskuttamaan ja vauhti laski, mutta ei tullut käveltyä yhtään tai muuten pysähdyttyä. Samanlaisia lenkkejä pitäisi kyllä ennen heinäkuuta vetäistä vielä lisää.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Tulipa tänään vetäistyä ehkä meikämansun pisin lenkki. Tarkoitus oli siinä kymmenen pintaan käydä vähän kokeilemassa, että miltäs se kahden tunnin rutistu tuntuukaan ja matkaa sitten kertyi hiuskarvan alle puolimaratonin 21 kilometrin.

Reaktio.

Mikäs siinä, tollainen kevyt viikonloppukuntoilu.

Itselläni on ollut jo jonkin aikaa hitusen toisenlainen kuntoiluohjelma, ei mitään vakavaa, mutta onpa kuitenki. Puhelimeen nappasin askelmittarisovelluksen ja sen turvin pyrin nyt joka päivä lenkkeilemään 10 000 askelta. Suunnilleen 7-8 kilometriä siinä tulee joka päivä matkaa, vaikka usein tuleekin yli tuon tavoitteen. Ei se maailma kaadu, jos ei tavoitteeseen pääse, mutta on se jotenkin auttanut tuo mittarin antama numerotieto. Jostain olen kuullut, että tuolla pitäisi saada jo omaan kuntoon ja terveyteen selvää parannusta, mutta mene ja tiedä. Kaiket päivät kun on aikaa, niin eipä tuosta haittaakaan ole.

Itse olen harrastanut 8v -14 vuotiaaksi asti judoa ja käsipalloa. Itse tykkäsin kauheasti molemmista lajeista ja olin niissä kummassakin todella hyvä. Sitten tuossa 14v sain todella pahan rasitus vamman vasempaan jalkaani ja urheilu jäi siihen. En nykyään pysty seisomaan paikallani edes 10min silä minulle tulee hirveät kivut ja suonenvetoja, mutta kävellen pystyn kävelemään paljon, mutta juoksemaan en melkein yhtään. Olen kyllä käynyt lääkäreissä viimeisen viiden vuoden aikana, mutta tuloksetta. Jalkani oli paranemassa kolme vuotta sitten, mutta silloin jäin auton alle ja nyt rasitus vammani on muuttunut hermoperäiseksi kivuksi ja vasemman jalan sijaan se on nyt molemmissa jaloissani. Mikään suun kautta otettava lääke ei ole auttanut. Kerran yksilääke vaikutti kipukohtaan, mutta päin vastasin odotuksin sillä se vain pahensi jalkojeni tilaa.Ainoa asia mikä auttaa on Coolment kylmävoide.

Nykyään ainoa harrastus mitä olen tehnyt on koirien kanssa ulkoilu. Ittelläni on kolme koiraa ja ensimmäinen saapui kun olin 15v. Käyn niiden kanssa päivittäin lenkillä ja päivän aikana tulee helposti 15km tehtyä yhteensä. Jalkojen kestävyys on parantunut ja kunto myös. Mielestäni koiran kanssa lenkillä oleminen on parasta mitä minulle on urheilu/kuntoilu elämässäni tapahtunut. Pitää mennä lenkille satoi tai paistoi ja koiran kanssa on aina mukava olla. Jalkani ovat yhä heikot, mutta koirien ansiosta ne ovat paremmat kuin mitä ne olivat viisi vuotta sitten. Nyt olen päättänyt aloittaa jousiammunnan. Olen ollut esittely tunneilla ja pitänyt siitä siitä todella paljon. Jalkanikin näyttävät kestävän sitä ja samalla pääsisin myös lihaksiani voimistamaan. Koirien kanssa en lenkkeilyä tuon takia vähennä, mutta on kuitenkin mukavaa, että pystyy taas harrastamaan jotain muutakin.

Ainoa oikea liikunta mitä tulee harrastettua on pyöräily. Tämän kauden aloitus on kyllä pahasti takellellut kauhean koivun siitepölymäärän takia. Mutta pakko se on nytkin lähteä toimistolle ulkoilmaa uhaten, eihän tästä muuten mitään tulisi.

Nyt kesän saavuttua ja kesäloma lähestyy niin liikunta maistuu. Juurikin tänään tuli pyöräiltyä kouluun edestakaisin se 8 km yhteensä ja juostua cooper, sen jälkeen lähdin sotkemaan fillarilla salille (edestakaisin 8 km) ja tein tunnin pituisen jalkatreenin.
Eli päivän saldo on selvemmin tämä:
16 kilometriä pyörällä¨
tunnin salitreeni
cooper

Ohjelmani vaihtui myös nelijakoiseksi salilla joten kirjoittelen sen myöhemmin. Nyt Walking Dead kutsuu.

Tulihan tuossa käytyä puntilla aktiivisesti ja tosissaan 8kk, paino nousi lähes 7 kiloa - Arnoldin golden sixiä vetelin. Nyt olisi kesän ajan treenitaukoa koska ei yksinkertasesti ole aikaa puntille, mutta kuitenkin ylläpidän tauon ajan lihaksia käymällä pari kertaa viikkoon frendin kellarissa vetämässä mainitiun ohjelman. Miten sitä jaksaakaan odottaa syksyyn asti että pääsee taas purkamaan paineita kolme kertaa viikkoon ja noudattamaan ruokavaliota. :3

Vuosi sitten tuli lopetettua rakas koripalloharrastus polvien rasitusvammojen takia ja kunto on päässyt pahasti repsahtamaan. Tavoitteena olisikin nyt saada kuntoa reippaasti kohotettua ja painoa saada muutama kilo lisää, kun tälläinen siima olen (173½ cm/55 kg). Heti kun selkäkivut hellittävät aion aloittaa (ainakin aluksi) kevyen treenaamisen.

Vaikka pitäisi olla jo nukkumassa niin aion rustata tähän meikäläisen treeniohjelman. Elikkäs nytten kesästä syksyyn toimii uusi nelijakoinen ohelmani, mikä koostuu seuraavasti:
Maanantai:
penkki 5x5
penkki käsipainoilla 10x2/3 riippuu miltä tuntuu
peck deck 10x3
olkapäät 10-12x3
pystypunnerrus käsipainoilla 10x2

Tiistai:
jalkaprässi/kyykky 5x5
reisivenkutuskoneet 10x3
takareisivenkutus 10x3
pohkeet 15x3

Torstai:
hauiskääntö 5x5
ojentajat 10x3
(liikkeitä käsivarsille on tutkinnan alla)

Perjantai:
kulmasoutu tangolla 5x5
alataljasoutu 10x3
ylätalja 10x3
selkäliikkeet (kunnes tuntuu polte)

Elikkäs salihirmuilta ottaisin käsivarsille tarkoitetuista liikkeistä ehdotuksia vastaan.

En varsinaisesti harrasta urheilua, mutta poljen silloin tällöin pyörällä pitempiäkin matkoja, kun autoa ei ole useinkaan käytettävissä. Satunnaisesti käyn myös uimassa, mutta sekin tahtoo jäädä aina aikataulun ulkopuolelle (tosin nyt on viime aikoina ollut enemmän aikaa liikkumiseen ja uimiseen tarkoitettu kk-kortti vanhentuikin tuossa tiistaina).

Kelvollisessa kunnossa pysyn kuitenkin fyysisen työn ansiosta, vaikka helpottaisihan se tietysti jos vähän treenaisi vapaa-ajalla. Toisaalta tuli tiistaina kannettua neljän tonnin edestä laastisäkkejä paikasta A paikkaan B, ja seuraavana päivänä sitten sekoitettiin ja valettiin kahdestaan yhteensä se seitsemän tonnia samaa ainetta lattiaan. Tuommoisen lisähommat tekevät työpäivistä erityisen raskaita eli puhtia ei yleensä ole ylimääräiseen liikuntaan, vaikka tulihan tuossa päivän päätteeksi uitua, kun oli vielä mahdollista ja sai samalla paikat vetreiksi.

Jos nyt jotenkin innostuisi salilla treenaamisesta, niin mikähän olisi hyvää treeniä noin jaksamisen kannalta?

@GH Player Suosittelen pistämään ohjelmas pakkotoistoon, sieltä tulee ammattimaisempaa vastausta.

@GH Player
Joo toi pakkis on hyvä sivu kysellä, mutta tässä on pakkiksen ylläpitäjien videoita käsien tekemiseen.

Hauis

Ojentajat

Kannattaa katsoa noitten videoita, niin treenistä kuin ruuastakin.

Lainaus käyttäjältä Valtteri Hyttinen+

Ainoa oikea liikunta mitä tulee harrastettua on pyöräily. Tämän kauden aloitus on kyllä pahasti takellellut kauhean koivun siitepölymäärän takia. Mutta pakko se on nytkin lähteä toimistolle ulkoilmaa uhaten, eihän tästä muuten mitään tulisi.

Nyt täytyy kysyä pyöräilyä seuraavana, että seuraako Valtteri myös isompia pyöräilytapahtumia, vai onko vaan oman kunnon kohotus lajin prioriteettina? Itsellä tuo valtavasti motivaatiota parhaillaan käynnissä oleva Giro d'Italia ja kesällä sitten Ranskan ympäriajo. Maastopyöräilyä, sekä maantiepyöräilyä siis itse tykkään ainakin katsella.

Ja pyöräilystä kun päästiin puhumaan. Eilen ja tänään tuli autettua pitkästä aikaa faijaa töissä ja auton ollessa poissa käytöstä tuli matkat vetäistyä milläs muullakaan, kuin pyörällä. Paikka ei kuitenkaan ole ihan kivenheiton päässä kodista, joten matkaa kertyi aina yhteen suuntaan 20 kilometriä. Yhteensä siis kahtena päivänä 80km ja päälle sitten 9h töitä molempina päivinä. Kehotan porukkaa täällä hyppäämään pyörän selkään ja vetäisemään jonkun pidemmän lenkin. Paljon näki kauniita maisemia, joita tuskin muuten olisi tullut nähtyä. Pitää itsekin lähteä polkemaan ihan huvikseen pidempää lenkkiä, kunhan pääsykokeet ja muuta velvoitteet ovat alta pois.

Lainaus käyttäjältä GH Player+

(liikkeitä käsivarsille on tutkinnan alla)

Meikä vannoo ranskalaisen punnerruksen, kapeen penan ja dippien, sekä niiden eri variaatioiden nimeen aika paljon.