Star Wars on POP (Kirjat, lehdet, elokuvat jne. jne.) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Star Wars on POP (Kirjat, lehdet, elokuvat jne. jne.)

IMAGE(https://lh4.googleusercontent.com/-JkFh-Xs6F20/To5wbjyXK5I/AAAAAAAAAh4/W3PHpf5O2zk/s550/sw.png)

Muistakaahan ystävät hyvät että peleille on oma alueensa.

STAR WARS, eli Tähtien Sota näin omalla kielellämme, järkyttävän suuri ilmiö joka on saanut alkunsa vuonna 1977 kun ensimmäinen elokuva saapui keskuuteemme. Kukaan ei osannut odottaa elokuvasta niin suurta hittiä. Jatko-osat ilmestyivät kolmen vuoden välein, The Empire Strikes Back vuonna 1980 ja Return of the Jedi vuonna 1983. Monien TOP-10 elokuvat -listalta löytyy The Empire Strikes Back, ja jos ei löydy niin olet idiootti et ilmeisesti ole nähnyt elokuvaa?

IMAGE(http://blog.timesunion.com/movies/files/2010/11/kershkisshh0.jpg)

What's not to like?! Hyvä vs. paha, eeppinen Voima, valosapeleita, romantiikkaa, mielenkiintoisia hahmoja ja perhanan nättejä paikkoja missä seikkaillaan.

IMAGE(http://comicculturewarrior.files.wordpress.com/2009/11/booya1.jpg) Esim. Dagobah näyttää unelmakohteelta jos lomalle on lähdössä

Ensimmäisen osan ohjasi itse herraisoherra George Lucas, joka siirtyi toisen osan kohdalla sivuun kun ohjaajan paikalle saapui Irvin Kershner. Kolmannen osan ohjasi Richard Marquand.

Nykypäivänä elokuvia on 6 kappaletta, joista uudempi trilogia (Phantom Menace 1999, Attack of the Clones 2002, Revenge of the Sith 2005) ei ole kovin monen mieleen. Liikaa erikoistehosteita. Lucas ei vain ole kovin hyvä henkilöohjaaja, eikä saa oikein mitään järkevää aikaiseksi hahmoilla.

Mutta vaikka itsekään en hirmuisesti välitä uudesta trilogiasta, tulen varmasti ostamaan koko Star Wars: Complete Saga Blu-Ray setin. En ole vielä saanut aikaiseksi sitä hommattua, kun hintaa on jonkin verran.

Niin, elikkä POP osastolla mennään. Aiheena elokuvat, kirjat, sarjakuvat ja muut mediat, mutta ei pelit. Teen peleille oman osion jossain välissä kunhan ehdin. Nyt täytyy lähteä töihin.

Hieman ärsyttävää muuten että ei voi tuota aloitusviestiä muokata.

Lainaus käyttäjältä Jonttu_+

Viimeisin leffaostos on itseasiassa Star Wars Complete Saga paketti Blu-rayna. Olen katsonut tuosta vasta uuden trilogian (paras osuus jätetään viimeiseksi) ja vähän tutkaillut extroja. Odotin jostain syystä paljon enemmän Star Warseilta teräväpiirtona, mutta ainakin tämä uusi trilogia tuotti jonkinasteen pettymyksen.

Ihan kuin homma olisi jätetty väliajoin kesken, sillä eri kohtausten välillä huomasi kuinka edelliset kohtaukset olivat oikeasti paljon terävämpiä. Myös äänet tuntuvat olevan aika-ajoin epätasossa, ensiksi ne ovat hiljaisia ja yhtäkkiä volume nousee roimasti. Tätä ei kuitenkaan tapahdu usein.

Olen kuitenkin tähän mennessä ollut varsin tyytyväinen, että myin sieluni Lucasille uudestaan. Hiemankin itseään kunnioittavan miehen (miksei naisenkin) kuuluu ostaa tämä paketti, sen verran kovista leffoista tässä puhutaan.

Extroja muuten näyttää olevan ihan kivasti, tosin en ymmärrä miksi tähän ei voitu heittää myös kaikkia DVD-julkasuiden extroja. Esimerkiksi Episode III:n poistetuissa kohtauksissa ei ole mielestäni samoja klippejä kuin DVD:llä. Outoa.

Ei ole kaikkia mahdollisia ekstroja?!?!? Pehana sentään. Itse olisin halunnut vieläpä ne alkuperäiset elokuvat blu-raylle samalla, mutta ei tietenkään sekään mahdollista.

Itseäni tosin ei haittaa pätkän vertaa jotkin pienet muutokset mitä on tehty. Järjetöntä miten ison jutun toiset fanit tekevät jostain lisäyksistä.

Mutta luulen kyllä että tulen itse pitämään tuosta paketista, sillä omistan edelleen vain VHS:llä elokuvat..

Vääh, nyt kirjoitat saman viestin jo kolmatta kertaa eikä se vieläkään näy.

Itse ostin tuon bluray kokoelman eli Complete Sagan.
Tuota tarkkuutta en itse kovin huomaa ellei sitä sitten ala katsomalla katsomaan (saattaa johtua TV:stä).
Kolme ensimmäistä elokuvaa katsottu ja vieläkin ärsyttää ep1:ssä Palpatinen kiero hymy, arhg!
Mitä nyt nopeasti vilaisin niin näyttäisi kommenttiraidatkin olevan tekstitetty Suomeksi, itsellä ei näy Suomeksi tekstitettynä muu kuin Sithin kosto DVD-versiona siis. Nuo kommenttiraidat ovat laatukamaa ja erittäin mielenkiintoisia.
Paljon on myös dokumentteja viimeisellä levyllä. Niihin en nyt ole tutustunut vaan katsoin lähes 2h erilaisia Star Wars aiheisia parodioita eri TV-sarjoista. Täytyy sanoa, että todella hyvää tavaraa!

Suosittelen erittäin paljon tämän hankkimista, vaikka vain extrojen takia.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Ei ole kaikkia mahdollisia extroja?!?!?

Ostin oman Star Wars-settini ennakkoon Discshopista koska jonkin aikaa kadoksissa ollut Star Wars-fanini heräsi pitkästä aikaa. Itsekin petyin ekstrojen määrään kun uutis-sivustoilla sun muissa medioissa oli kehuttu tämän olevan ultimaattinen Star Wars-kokoelma jossa on yli 16 tuntia ekstroja. Muistan joskus nuoruudessani esim. nähneeni 60 minutes-ohjelman George Lucasista jonka olisin ehdottomasti halunnut nähdä mutta ei niin ei.

Oli ekstroissa sentään melko maukas 90-minuuttinen komediaosio josta löytyi kaikki tietämäni Star Wars-parodiat ja ylikin.[spoiler]Esim. Star Wars Gangsta Rap ja Yodan hiphop-tanssi löytyi. Lisäksi mukana oli navigaattoriäänityksiä Darth Vaderilta ja Yodalta jotka kirvoittivat hyvät naurut.[/spoiler]
Katsoin paketin ekstrat ensiksi ja elokuvista on tullut katsottua vasta ensimmäinen. Mielestäni varsin onnistunut Blu-Ray-julkaisu ainakin kuvanlaadullisesti.

En ole mikään suuri Star Wars -fani mutta aion ostaa tuon Complete Sagan mutta haluaisin myös hommata alkuperäisen trilogian alkuperäisessä muodossaan. Mitä suomenkielisiä VHS tai DVD versiota on julkaistu alkuperäisestä trilogiasta ja mikä niistä kannattaisi hommata?

Myönnettäköön. Sorruin ostamaan Complete Saga Blu-Ray -boksin hervottomaan ylihintaan. Hieman pääsi yllättämään ja kummastuttamaan, kuinka paljon aika oli päässyt muistoja kultaamaan. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

Myönnettäköön myös, että esiosat upposivat ilmestyessään kuin valomiekka sulatejuustoon. Kyllähän se oli jo silloin täysin päivänselvää, etteivät ne alkuperäisten tasoa olleet, mutta nyt... nyt kaikki ne asiat, joista enemmistö on aina valittanut, ärsytti itseänikin. Näen sen kaiken potentiaalin, mikä näillä pätkillä olisi oikeissa käsissä ollut.

Se siitä, että nuorempi sukupolvi tulisi vaalimaan näitä yhtä suurella intohimolla kuin vanhemmat alkuperäisiä... Saattaahan se toisaalta johtua myös siitäkin, että Star Wars: The Old Republicin CGI-pätkät ovat olleet sen verran upeita, että Lucasin pökkelyydet jää väkisinkin niiden varjoon.

Häiritsevintä on, etten osaa ajatella kakkos- ja kolmosepisodien Hayden Christenseniä Darth Vaderina, mutta näen sieluni silmin alkuperäsen trilogian Darth Vader -puvun sisällä Hayden Christensenin... Noooooooooooo!

PS. Remember kids, tämän takia omalle jälkikasvulle näytetään alkuperäinen trilogia ensin: Klik!

Greetings my fellow comrades! Tänään olisi Turun Logomosssa Star Wars: Uncut- minifestivaali
Itse olen menossa kyseisille karkeloille ja tarkoituksena olisi rantautua vuosisadan bileisiin n. klo 1600 ja jatkaa juhlimista aivan aamun pikkutunneille asti. Onkos täältä tulossa ihmisiä ihmettelemään paikan päälle?

Lainaus

Amerikkalaisen Casey Pugh'n ideoima ja fanien toteuttama Star Wars: Uncut -elokuva nähdään Turussa 8.10. Star Wars: Uncut -projektissa (SWU) Pugh pilkkoi ensimmäisen, vuonna 1977 julkaistun Star Wars: A New Hope -elokuvan 15 sekunnin osiin, jotka elokuvan fanit loivat uudelleen esimerkiksi animaatiota, kotivideoita ja parodiaa hyödyntäen. SWU voitti ensimmäistä kertaa jaetun digitaalisen Emmy palkinnon vuonna 2010.

Elokuvan alustuksessa yleisön eteen astelevat luovuutta tutkiva professori (ÅA), vannoutunut nörtti ja Star Wars -fani Alf Rehn sekä suomalaisten scifi-fanien taidonnäytteen, Star Wreck -elokuvan, yksi käsikirjoittajista Jarmo Puskala.
Elokuvan lisäksi päivän aikana Logomossa esitetään myös muita Turku 2011 -säätiön Live 2011 Grand Prix -mediakilpailun voittajia, dokumentteja ja pelejä, joita yleisö pääsee kokeilemaan, sekä Alternative Partyn demotaidetta.

Esitettävistä töistä erityismaininnan ansaitsee useilla elokuvafestareilla palkittu Brett Gaylorin ohjaama RIP – A Remix Manifesto -dokumentti. Se käsittelee viihdyttävästi DJ ja mash up -kulttuuria sekä tekijänoikeuksien murrosvaihetta.

Ilta päättyy bileisiin Desert Planetin ja X-Rustin johdolla. Desert Planet -bändi on tunnettu elektronisesta musiikistaan, joka on saanut vaikutteita 8-bittisistä videopeleistä, kolikkopeleistä ja science fiction -elokuvista. Illan päättää X-Rust, joka on turkulainen elektronisen musiikin ja kulttuurin yhdistys. Logomossa X-Rustia edustavat Transistor Rhythmin live sekä dj:t Burdock ja Pepeto, Ipe ja Nitro. VJ Whitespace tekee visuaaleja koko illaksi. Luvassa analogisynia, tiukkoja levyjä ja hyvät bileet!

Logomossa 8. lokakuuta järjestettävä minifestivaali on ilmainen. Ovet avautuvat klo 14 ja sisään mahtuu 1 000 ensimmäistä. Fanikulttuuria kunnioittaen yleisön paras asu palkitaan.

14:00 Ovet avataan
15:00-16:00 Live 2011 Grand Prix mediakilpailun voittajatöitä & Alternative Partyn demotaidetta
16:00-17:30 RIP- A Remix Manifesto
18:00-18:30 Star Wars: Uncut alustus: Alf Rehn (prof @ ÅA) ja Jarmo Puskala (Star Wreck & Iron sky)
18:30-20:30 Star Wars: Uncut
20:30-22:00 Iltabileet: Desert Planet
22:00-01:00 Iltabileet: X-Rust esittää: Transistor Rhythm LIVE + DJ:t Burdock ja Pepeto.

Lainaus käyttäjältä Pilipali+

Greetings my fellow comrades! Tänään olisi Turun Logomosssa Star Wars: Uncut- minifestivaali
Itse olen menossa kyseisille karkeloille ja tarkoituksena olisi rantautua vuosisadan bileisiin n. klo 1600 ja jatkaa juhlimista aivan aamun pikkutunneille asti. Onkos täältä tulossa ihmisiä ihmettelemään paikan päälle?

No voi nyt perkele. Miksi Turussa?! Jos eventti olisi pidetty Helsingissä niin olisin ollut siellä jo eilen.

Katsonkin elokuvan sitten täällä.

Ehkä paras kohtaus ikinä
Han shot first

Sehän on pelikin
http://www.hansoloadventures.com/

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+

Häiritsevintä on, etten osaa ajatella kakkos- ja kolmosepisodien Hayden Christenseniä Darth Vaderina, mutta näen sieluni silmin alkuperäsen trilogian Darth Vader -puvun sisällä Hayden Christensenin... Noooooooooooo!

Tuo on aika paha. Itsekään en kykene ajattelemaan Christenseniä Vaderina, mutta en onneksi myöskään näe häntä alkuperäisessä trilogiassa. Jotenkin vain ajattelen että hän ei ole sama hahmo. Pystyn välttämään tuskan. Prequelit tosin on sellaista roskaa etten itse kykene niitä nykyään edes katsomaan. Complete Saga täytyy silti ostaa, koska lisäherkut kiinnostavat. Elokuvien tekoprosessit ovat aina mielenkiintoisia, vaikka elokuvat eivät olisi.

En muuten voi painottaa tarpeeksi sitä että ostakaa J.W. Rinzlerin "Making of" -kirjat.

Star Wars
The Empire Strikes Back

Parasta koskaan ikinä.

En osta Blu-ray julkaisua ihan vain koska DVD-julkaisu on tarpeeksi hyvä, ja Vader huutaa siellä lopussa sen perkeleen NOO!:n. Jos Lucasia noin vituttaa kaikki turhuudet jotka se jätti laittamatta elokuviin alunperin, niin mieluummin vaikka kuvaisi ne uudestaan kuin pilaisi klassikot ties millä Hayden Christien-haamuilla.

Ostin muuten loppukesän Ruotsin Jamboreelta palatessani eräästä tukholmalaisesta videovuokraamosta ne ihan koskemattomat versiot alk. per.-trilogiasta. Vuosien -96 ja -04 uusintapainosten kanssa kasvaneelle jotkin efektit on aika laimeita, ja esim. ep. kuuden loppukohtauksen musiikkivaltinta pilaa koko eeppisen sarjan lopetuksen. Myöskin oleellisia kohtauksia on jätetty pois, kuten Hanin neuvottelu turkistakki-Jabban kanssa ja Luken ja Biggsin tapaaminen Tantive IV:llä. Niinikään Mos Eisley on varsin eloton ilman tietokonetehosteita, ja kuolemantähdellä kun Han ragetuksissa jahtaa klooneja, hän törmää koko hallillisen sijaan pariin hassuun sotilaaseen. Noin muuten elokuviin ei mitään kovin näkyviä muutoksia olla menty työntämään, ja hyvä niin. Koskemattominakin elokuvat ovat kestäneet ajan hammasta ennätyksellisen hyvin, mutta 2004 DVD-julkaisu on edelleen paras versio klassikoista.

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+

PS. Remember kids, tämän takia omalle jälkikasvulle näytetään alkuperäinen trilogia ensin: Klik!

Olen itseasiassa vähän paininut tämän kysymyksen kanssa. Henkilö joka ei ole nähnyt Star Wars -elokuvia, missä järjestyksessä trilogiat näytetään? Oma eukko kun ei ole näitä nähnyt. Olen kyllä jotenkin sen kannalla että näytän ne aikajanan mukaisesti, enkä julkaisun mukaisesti. Ihan siksikin kun on mielenkiintoista nähdä mitä mieltä on jne. Vaikka menettäähän tässä yksi legendaarisimmista kohtauksista hiukan loistoaan (i'm your father), mutta uskoisin että tämä taas nostaa episodien 1-3 arvoa, erityisesti kolmannen.

Mielestäni ehdottomasti ensin alkuperäinen trilogia.

Ensin kauhistellaan Vaderia, sitten nähdään hänet lapsena. Mielestäni prequelit olisivat vielä tylsempiä jos hahmot eivät olisi entuudestaan tuttuja.

Muutenkin hyvä antaa ensin hyvä kuva Tähtien Sodasta, ja sen jälkeen kauhistella uusia elokuvia.

En keksi kyllä yhtään hyvää syytä katsoa ensin uusia.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+
PS. Remember kids, tämän takia omalle jälkikasvulle näytetään alkuperäinen trilogia ensin: Klik!

Olen itseasiassa vähän paininut tämän kysymyksen kanssa. Henkilö joka ei ole nähnyt Star Wars -elokuvia, missä järjestyksessä trilogiat näytetään? Oma eukko kun ei ole näitä nähnyt. Olen kyllä jotenkin sen kannalla että näytän ne aikajanan mukaisesti, enkä julkaisun mukaisesti. Ihan siksikin kun on mielenkiintoista nähdä mitä mieltä on jne. Vaikka menettäähän tässä yksi legendaarisimmista kohtauksista hiukan loistoaan (i'm your father), mutta uskoisin että tämä taas nostaa episodien 1-3 arvoa, erityisesti kolmannen.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Mielestäni ehdottomasti ensin alkuperäinen trilogia.

Ensin kauhistellaan Vaderia, sitten nähdään hänet lapsena. Mielestäni prequelit olisivat vielä tylsempiä jos hahmot eivät olisi entuudestaan tuttuja.

Muutenkin hyvä antaa ensin hyvä kuva Tähtien Sodasta, ja sen jälkeen kauhistella uusia elokuvia.

En keksi kyllä yhtään hyvää syytä katsoa ensin uusia.

Todellakin osat 4,5 ja 6 ensiksi. Vaikkakin ne ovat vanhempaa tekniikkaa ja vähän kasarin näköistä, niin ovat ne kauttaaltaan parempia elokuvia kuin uudemman trilogian osat. Mikäli sikäli meinaisit näyttää elokuvat aikajanan mukaisesti, niin olisi tyttöystävälläsi mahdollisesti odotukset 4 osan myötä jo laskeneet ja niiden nerokkuus jäisi tehosteiden ja kasarin järkytyksen taakse. Julkaisujärjestyksessä sanon minä.

Niin ja tuo Arvekarin linkki on aivan loistava :)

Lainaus käyttäjältä Demppa+

En keksi kyllä yhtään hyvää syytä katsoa ensin uusia.

Minusta olisi mielenkiintoista kokea tarina Anakinin näkökulmasta. Ensimmäinen trilogia (I-III) kun muuttaa katsomiskulman täysin. On kuitenkin "eletty" ensimmäinen trilogia seuraten Anakinia lapsesta asti. Miltä se tuntuisi tai näyttäisi kun tietää taustan oikeasti, eikä vain että "oli se joskus hyvä tyyppi". Ja nythän jälkimmäinen trilogia (IV-VI) on täysin Luken seuraamista. Vader on varmasti enemmän mielessä jos näkisi ensin episodit I-III. Se on kyllä totta että se ehkä laskisi Vaderin "pahuustasoa" hassusti sanottuna :) Vaderin kuitenkin näki kun Vader oli lapsi ja nuori niin se varmasti vaikuttaisi.

Harmi sinänsä että trilogia tehtiin näin päin. Kolme viimeistä episodia olisivat varmasti Vader painotteisimpia jos episodit I-III olisi tehty ensin. Ei sillä että kolme viimeistä episodia olisivat huonoja. Olkoot kuudes nyt mitä vaan...

EDIT:

Lainaus käyttäjältä Guybrush+

Todellakin osat 4,5 ja 6 ensiksi. Vaikkakin ne ovat vanhempaa tekniikkaa ja vähän kasarin näköistä, niin ovat ne kauttaaltaan parempia elokuvia kuin uudemman trilogian osat.

Minulta on mennyt tuo kuudennen episodin parhaus ohi täysin. Minusta se on selvästi heikoin viimeisistä episodeista ja huonompi kuin kolmas. Siinä on niin paljon WTF meininkiä (jotka siis tajusin jo esiteininä kun leffat katsoin) että jos nykyään elokuvissa olisi sellaista menoa elokuvalle naurettaisiin.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Itseäni tosin ei haittaa pätkän vertaa jotkin pienet muutokset mitä on tehty. Järjetöntä miten ison jutun toiset fanit tekevät jostain lisäyksistä.

Omasta mielestäni kovaan ääneen itkeminen muutoksista, jotka hiovat pois alkuperäisten hahmojen särmää on ihan hyväksyttävää, mutta mitkään kloonisotilaiden "open door, close door" dialogilisäykset tai ewokien silmien räpyttely ynnä muu vastaava ei haittaa. Esimerkiksi tässä kohtauksessa on ainakin omasta mielestäni rutosti enemmän ytyä ilman Vaderin Noooooooo-dialogia. Tapaus Greedo vs Solo lienekkin jo kaikille sen verran tuttu ettei sitä tarvinne kommentoida.

Eiköhän Lucas vielä pistä jossain vaiheessa Haydenin Vaderin naamion poisto-kohtaukseen, McGregorin ja tietokoneanimaatio-Yodan Episode VI:n loppuun ja vaihtaa Han Solon karboniitin sulatejuustoon.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Tuo on aika paha. Itsekään en kykene ajattelemaan Christenseniä Vaderina, mutta en onneksi myöskään näe häntä alkuperäisessä trilogiassa.

Ai ei vai?

Miksi Anakinin haamu on nuori ja Obi Wanin vanha?

Onneksi vielä sillon kun viimeksi Return of the Jedin näin, kohtaus oli tällainen.

IMAGE(http://2.bp.blogspot.com/-3HGDQksY1os/Ta8pW59HmXI/AAAAAAAAAsc/5FhYYZ7yyU0/s1600/Return_of_the_Jedi_End_Ghosts_Obi_Wan_Yoda_Anakin_Skywalker.jpg)

En kertakaikkiaan kykene yhdistämään tätä (joo tuli pari palovammaa ja silleen, mutta kuitenkin)

IMAGE(http://static.tvguide.com/MediaBin/Galleries/Imported/BioPix/C/bio_04/hayden-christensen1.jpg)

Tähän

Lainaus

Eiköhän Lucas vielä pistä jossain vaiheessa Haydenin Vaderin naamion poisto-kohtaukseen, McGregorin ja tietokoneanimaatio-Yodan Episode VI:n loppuun ja vaihtaa Han Solon karboniitin sulatejuustoon.

Ja vaihda James Earl Jonesin lausuman dialogin The Rockin lausumaksi, muuta Tatooinea valtamereksi, ja tee Millenium Falconista kylpyankan näköistä...

Ukko selittää muutoksia sillä ettei aikanaan elokuvia tehdessään saanut visioitaan täyttymään, joten voisimme periaatteessa syyttää kaikesta tyylitajuttomuuden lisäksi persektionismia. Onko muuten edes juuri muita visionäärejä jotka olisivat menneet jälkeenpäin sörkkimään elokuviaan?

Lainaus käyttäjältä lindario

Onko muuten edes juuri muita visionäärejä jotka olisivat menneet jälkeenpäin sörkkimään elokuviaan?

Tulihan niitä Directors Cut -versiooita joka puolelta kun DVD aika tuli. VHS aikaan kun nämä mielestäni olivat harvinaisempia. Ei tietysti samalla "äänellä" ole kukaan elokuviaan sörkkinyt tai välttämättä yhtä kovalla kädellä, mutta harvalla elokuvalla on mahdollisuuksia tuoda niin paljon rahaa kuin Star Wars, enemmän tai vähemmän pienillä muutoksilla.

Aina joskus leikittelen kuinka kävisi jos Lucas vetäisi koko viimeisen trilogian uusiksi. Toisaaltaan kun elokuvilla on jo hyvä pohja alla, niin eihän niistä nyt aivan aivottomia voisi tulla. Ongelmat tulisivat tietyissä hahmoissa. Eli Solo, Obi Wan, Vader, 3CPO, R2D2 ja Yoda. Kolme viimeisintähän on jo hoidettu aika hyvin uusiksi, joten näistä en olisi huolissani. Mutta muut...Solo ja Obi Wan tarvitsevat oikeasti karismaattiset näyttelijät ja jotka sopivat osiin. Puhumattakaan Vaderin äänestä. Siinä voi olla liian kova haaste. Niin ja kunhan Wookiet eivät ala puhumaan...jotenkin en pitäisi sitä edes mahdottomana, Lucasilta.
Mutta kun ajatellaan esim. Leiaa ja Lukea, niin näyttelijäsuoritukset ovat suoraan sanottuna surkeita. Varsinkin kuudennessa episodissa. Joten tässä ei kovin paljon voisi mennä vikaan. Muutenkin kuudennen osan voisi tehdä suoremmin uusiksi kuin neljännen tai viidennen. Eewokit ainakin enemmän tai vähemmän helvettiin.

Tiedän että Demppa repii jo mahdollisia hiuksiaan päästä ja suunnittelee jonkun palkkaamista että minut saadaan "hiljaiseksi", kun puhun tälläistä ja että en tästä enää puhuisi ;) Mutta ihan vain leikkinä ajatellen näitä on mukava miettiä :)

Lainaus käyttäjältä lindario

Ukko selittää muutoksia sillä ettei aikanaan elokuvia tehdessään saanut visioitaan täyttymään, joten voisimme periaatteessa syyttää kaikesta tyylitajuttomuuden lisäksi persektionismia. Onko muuten edes juuri muita visionäärejä jotka olisivat menneet jälkeenpäin sörkkimään elokuviaan?

Eipä kyllä tule ketään mieleen. Kas kun ei vielä vanhoja Indyjä ole pistetty uusiksi. Jotkut repii pelihousunsa kun The Thingistä tehtiin remake, mutta itse toivon että myös Lucas olisi tehnyt remaket vanhojen sorkkimisen sijaan.

Joskus muistaisin nähneeni sellaisen muutospätkän jossa näytettiin vanhoista Star Warseista tietokoneanimaatiolla terästettyjä pätkiä. Muuten näytti ihan pätevältä, mutta sitten alkoi ruudun edessä tallustella aivan liikaa Star Wars-hahmoja ja kun nämä eivät vielä kaiken hyvän lisäksi oikein istuneet vanhaan elokuvaan näytti pikemminkin siltä että joukko Star Wars-hahmoja käveli valkokankaan edestä ulos teatterista kesken elokuvan (kai niilläkin joku raja tuli vastaan?), mutta sen verran kömpelöltä homma näytti että se oli melko varmasti youtuben feikkivideoita. En pätkää enää edes löytänyt.

Alkuperäistä muuttelematonta sarjaa ei Blu Rayllä ole, eikä koskaan tule. Lucas tuntuu haluavan pyyhkiä alkuperäisen olemattomiin, mutta miksi? Mitenkähän arvossaan mahtaa tulevaisuudessa olla vanhojen muuttelemattomien Star Wars-elokuvien DVD-boxit (jos muuttelemattomista on näitä tehty) tai VHS-kasetit?

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Mutta ihan vain leikkinä ajatellen näitä on mukava miettiä :)

Blasphemy!

..

No ei kai. Toki kaikkea voi miettiä, ja onhan ainakin New Hope tehty kokonaan uusiksi ;)

Han Soloa ei vain voisi näytellä kukaan muu kuin The Ford. Piste. Ja se ei nyt enää tässä ajassa oikein onnistu, joten ei mitään mahdollisuutta tehdä hommaa uusiksi.

Helppohan näitä hommia on miettiä, kun en ole koskaan ollut überfani kun leffoista puhutaan (No okei, ESB on yksi parhaista leffoista koskaan). Itse maailma/lore ja varsinkin pelit ovat olleet ne asiat jotka aloittivat innostuksen Star Warsiin.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

The Thingistä tehtiin remake

Hahaa! Mutta sepäs ei olekaan remake. Leffa kuulemma kertoo niistä norjalaisista (tuttuja alkuperäisen leffan nähneelle). Elikkä kyseessä on prequel.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Hahaa! Mutta sepäs ei olekaan remake. Leffa kuulemma kertoo niistä norjalaisista (tuttuja alkuperäisen leffan nähneelle). Elikkä kyseessä on prequel.

Sori, häpeäkseni täytyy tunnustaa ettei The Thingiä ole vielä tullut katsottua. Sanotaan sitten vaikka tuleva Pako New Yorkista remake? Conan remake?

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Minusta olisi mielenkiintoista kokea tarina Anakinin näkökulmasta. Ensimmäinen trilogia (I-III) kun muuttaa katsomiskulman täysin. On kuitenkin "eletty" ensimmäinen trilogia seuraten Anakinia lapsesta asti. Miltä se tuntuisi tai näyttäisi kun tietää taustan oikeasti, eikä vain että "oli se joskus hyvä tyyppi". Ja nythän jälkimmäinen trilogia (IV-VI) on täysin Luken seuraamista. Vader on varmasti enemmän mielessä jos näkisi ensin episodit I-III. Se on kyllä totta että se ehkä laskisi Vaderin "pahuustasoa" hassusti sanottuna :) Vaderin kuitenkin näki kun Vader oli lapsi ja nuori niin se varmasti vaikuttaisi.

Täytyy myöntää, että tuossa on kyllä ihan mainio pointti. On kuitenkin sen verran pakko sanoa omasta kokemuksesta, että yritin paria Star Warsiin perehtymätöntä tuttavaa saada katsomaan kaikki elokuvat kronologisessa järjestyksessä. Kumpikaan ei enää halunnut katsoa kakkosepisodin jälkeen loppuja, vaikka kuinka vakuuttelin niiden olevan rutkasti parempia :D

(Okei, Jedin paluun "laatutasosta" voidaan toki keskustella!)

Lainaus

Mitenkähän arvossaan mahtaa tulevaisuudessa olla vanhojen muuttelemattomien Star Wars-elokuvien DVD-boxit (jos muuttelemattomista on näitä tehty) tai VHS-kasetit?

Jo vuoden -96 muunnelluista VHS:istä saa maksaa kivasti, joten siitä voi mennä arvelemaan. Lucas tosiaan sanoi ettei julkaisisi muuntelemattomia versioita Dvd:llä tai sitä seuraavilla formaateilla, mutta niin se vaan on että tuossa vieressäni hyllyssä komeilee koko vanha trilogia muuntelemattomana DVD:llä. Kun nyt mies vielä erehtyisi julkaisemaan Holiday Specialin... Tai sitten ei.

Lainaus

No ei kai. Toki kaikkea voi miettiä, ja onhan ainakin New Hope tehty kokonaan uusiksi ;)

Tuleekohan tuo koskaan DVD:lle? Ostaisin.

Saako tätä pakettia ollenkaan dvd:lle, ja jos ei niin onko olemassa mitään pakettia (siis dvd:lle), jossa nämä kaikki olisivat? The Empire Strikes Backin omistan jo uudelleen julkaisuna.

Star wars aiheeseen liittyen tuli ostettua aivan mahtavat adidaksen (adidas x star wars) kengät. IMAGE(http://images.freshnessmag.com/wp-content/uploads//2011/01/star-wars-adidas-originals-ultrastar-01-570x401.jpg). Adidakselta on tullut aika paljon star wars aiheisia vaatteita, ja kokoajan vain paranee. Ajattelin että tässä ketjussa arvostettaisiin :).... vielä kun saisi noin tonnin vitivalkoiseen storm trooper tuulipukuun.

Hei ryukenden, itse tilasin tällaisen takin. Malli on vähän hassu, eikä täällä Helsingissä ole niin kylmä että tarttis pitää, mutta eipä tule kadulla vastaan ihan heti :)

Tuntuu että aina kun olisi kirjoitettavaa niin kahvitauko on jo ohi. Ja hidasta puhelimella. Yyh.

Phantom Menace 3D liput tulevat huomenna myyntiin klo 15. Ja vaikka en pidä 3D-elokuvista enkä ihan hirmuisesti prequel-trilogiastakaan, niin tulen olemaan ensi-illassa Vantaan puolella. On se kuitenkin Tähtien Sota, enkä ole yhtäkään nähnyt valkokankaalla.

Ja jos et ole Pelaajalehti.comin Kuvaosastoa katsonut, niin tässä perjantaina hankkimani tatuointi.
IMAGE(http://pelaajalehti.com/sites/default/files/imagecache/kayttajan_kuva_sisalto/kayttajien_kuvat/tattoo.jpg)

Joo syöksyn itsekin mahdollisimman nopeasti varaamaan paikkoja tuohon ensi-iltaan. Uskoisin, että Episode I 3D tulee olemaan mahtava kokemus :)

Eipä tuo 3D-tekniikka kyllä paljoa kiinnosta. Ihan perinteisenä käyn elokuvani katsomassa jos mahdollista on. Mutta sitten kyseessä on Tähtien Sota isolta kankaalta ja tilaäänillä. Hmm pitää harkita.

Hieno tatuointi, mutta haluaisitko Demppa valaista mitä toi teksti tossa merkkaa ja mitä kieltä se on?

Itsekin kävin muinoin tsekkaamassa 3D-näytöksen, kun Vantaan Flamingon Finnkino avattiin, ja tuomitsin sen täysin roskaksi, mutta nyt on kyllä pakko mennä. Se on vain niin eri kokemus teatterissa kuin kotona.

Tuo teksti on Aurebeshiä, Star Warsissa usein nähty fontti. Tarkemmin sanottuna Galactic Basic, jonka pitäisi olla tarkin.

Käännös jotakuinkin näin

L 0
E 7
O 0
S 4
E 1
V 0
E 1
R 5
I 5
H 4
U 5
I 1
T 3
T 7
I 0
N 0
E
N

Eli pojan nimi, syntymäpäivä 7.4.2010, aika 15.54, pituus 51cm ja paino 3700g. Näin. Ja sidottu Star Wars teemaan.

Kyllähän tuo Tähtien sota on pakko vaan käydä kattomassa, ei siitä pääse mihinkää..hienoja leffoja. Star Wars on sentään ollut pitkään lempi elokuvasarjoja, ja onhan siitä aikaakin kun viimeksi kattonut ne läpi. 2 ja 3 on tullut nähtyä aikasemmin valkokankaalta aikoinaan ja molemmista tykkäsin kovasti. Erityistä kuitenkin on se, että en ole eläissäni pelannut mitään muita SW-pelejä kuin Shadows Of The Empire, mitä tuli pienempänä pelattua suht paljon.

Jee, on tuota 3D elokuvaa kyllä odotettu. Kuusi upeaa elokuva kokemusta odottaa katsojaansa.
Mitä nyt Star Wars faniuteen tulee niin olen varmaan kaupungin (jos kavereilta kysytään niin koko valtakunnan) kovin fani. Kuulinpa tossa vuosia sitten, että jos minusta puhutaan niin minun tunnisteeni on "Ai se Tuomas joka kattoo Star Warssia?".

Lainaus käyttäjältä Wyyrlok+

Jee, on tuota 3D elokuvaa kyllä odotettu. Kuusi upeaa elokuva kokemusta odottaa katsojaansa.
Mitä nyt Star Wars faniuteen tulee niin olen varmaan kaupungin (jos kavereilta kysytään niin koko valtakunnan) kovin fani. Kuulinpa tossa vuosia sitten, että jos minusta puhutaan niin minun tunnisteeni on "Ai se Tuomas joka kattoo Star Warssia?".

Mutta oletko istunut kahta tuntia piikitettävänä että olet saanut ihoosi pysyvän merkin Star Warsista? ;)

Mitä noihin kokemuksiin tulee, niin varmasti kolme hyvää kokemusta edessä. Prequel-trilogiasta en olisi niin varma...toki nuorempi kansa varmasti tykkää. Itseäni vain harmittaa että Jake Lloyd ja Hayden Christensen ovat kumpikin järkyttävän huonoja näyttelijöitä.

Niin ja ennakkonäytöksen liput ovat nyt myynnissä. Tai ainakin näyttää siltä. Itse menen kuitenkin vasta perjantaina "viralliseen" "ensi-iltaan".

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Itsekin kävin muinoin tsekkaamassa 3D-näytöksen, kun Vantaan Flamingon Finnkino avattiin, ja tuomitsin sen täysin roskaksi, mutta nyt on kyllä pakko mennä. Se on vain niin eri kokemus teatterissa kuin kotona.

Tuo teksti on Aurebeshiä, Star Warsissa usein nähty fontti. Tarkemmin sanottuna Galactic Basic, jonka pitäisi olla tarkin.

Käännös jotakuinkin näin

L 0
E 7
O 0
S 4
E 1
V 0
E 1
R 5
I 5
H 4
U 5
I 1
T 3
T 7
I 0
N 0
E
N

Eli pojan nimi, syntymäpäivä 7.4.2010, aika 15.54, pituus 51cm ja paino 3700g. Näin. Ja sidottu Star Wars teemaan.

Tutun näköistä tekstiä joo, mutta enpä noin tarkasti olisi osannu sanoa :) Ehdottomasti hienompi ja omaperäisempi tapa ikuistaa ihoonsa lapsensa syntymätiedot. Niitä tatuointeja kun on ja paljon.

Niin ja itse menen varmaan katsomaan sitten vasta alkup. trilogian 3D:nä.

Suunnittelin itsekin ensin että en suostu maksamaan prequeleista, mutta vaikka elokuvat ovatkin heikompia, on niissä sitä ah niin ihanaa Star Wars fiilistä. Ainakin vähän. Edes pikkuisen. Ripaus Voimaa.

10.2. Klo 20.30 Vantaan Flamingo. Be there or be not, there is no try.

Kirjoittakaahan Star Wars kokemuksianne. Miten tutustuit? Paras leffa/hahmo/kohtaus? Mikä tekee Star Warsista hyvän? Paras peli?

Luen ketjua läpi 11.2., kun nauhoitetaan Star Wars Pelaajaboardcast jakso.

Itse tutustuin Star Warssiin melko vähän aikaa sitten. Toki olin niitä jo pienempänä nähnyt ja pelejä pelaillut, mutta kun se maaginen Blu ray Trilogy tuli myyntiin niin oli pakko laittaa tilaukseen. Katsoin sarjan kronologisessa järjestyksessä, eli prequelit ensin. Pienenä nämä uudet tuntuivat paremmalta ja toiminnalisemmilta kuin alkuperäiset. Mutta nyt oli toisinpäin. Onhan nämäkin mahtavia elokuvia ja hyvä lisä saagaan, mutta sitä jotain eli tunnelmaa puuttuu.

Paras Star Wars mielestäni on Imperiumin vastaisku, ei siitä pääse mihinkään: mahtava tunnelma, käsikirjoitus, näyttelijät, tehosteet jne. Paras hahmo sarjassa on joko Darth Vader tai Han Solo, molemmat ovat sen verran muistettavia ja karismaattisia että parempaa saa hakea.

Paras kohtaus on luultavasti Sithin Koston loppu missä ikään kuin nivotaan tarina yhteen episodi 4 varten. Anakinista syntyy Vader, Luke ja Leia syntyy ja niin pois päin.
Star Wars pelejä en ole paljoa pelannut, mutta paras mitä olen pelannut on on Knights of the old republic.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Lainaus käyttäjältä Wyyrlok+Jee, on tuota 3D elokuvaa kyllä odotettu. Kuusi upeaa elokuva kokemusta odottaa katsojaansa.
Mitä nyt Star Wars faniuteen tulee niin olen varmaan kaupungin (jos kavereilta kysytään niin koko valtakunnan) kovin fani. Kuulinpa tossa vuosia sitten, että jos minusta puhutaan niin minun tunnisteeni on "Ai se Tuomas joka kattoo Star Warssia?".

Mutta oletko istunut kahta tuntia piikitettävänä että olet saanut ihoosi pysyvän merkin Star Warsista? ;)

En, eikä tämä todista mitään. Itse olen ihan periaatteesta etten halua mustetta ihooni. Ja sitä paitti näin yleisesti fani voisi olla vaikkei omistaisi mitään Star Wars aiheista krääsää. (Huom. itse omistan :/)

Vastaanpa nyt muutamaan kysymykseen tuossa.

Itse pidän koko saagastsa ja parhaan elokuvan sanominen on lähes tulkoon mahdoton jutut. Sanotaan kuitenkin Uusi toivo, jossa on sopiva määrä huumoria ja uskomatonta miten 70-luvulla on tuollainen elokuva saatu tehtyä. Ensimmäinen versio Uudesta toivosta ollut kait aikamoista roskaa, mutta onneksi saivat tehtyä näinkin upean elokuvan.
Itseeni vetoaa Star Warssissa se, että miten elokuvat ovat vertauskuvia, jostain oikeasta tapahtumasta. Mm. Raamatun vertauksia löytyy älyttömästi, Natsi-Saksaa ja Buddhalaisuutta. Elokuvia voisi katsoa vaikkei tykkäisi muuten tapahtumista. Täynnä symboleita.

Sitten paras peli. Pidän lähes tulkoon kaikista. Esimerkiksi The Force Unleashed 1 ja 2 olivat mielestäni upeita pelejä. Tullut pelattua niin älyttömästi, mutta täytyy sanoa että Republic Commando on iskenyt kyllä. Älyttömän hyvä peli kaiken kaikkiaan.

Toki ymmärrän tuon. Sanomani juttu olikin tarkoitettu vitsin tapaiseksi, siksi hymiö lopussa.

Hyvää settiä! Antaa tulla lisää. Voin sitten podcastissa hieman avautua ja jatketaan väittelyä sitten täällä.

Kuten viime viestissäni sanoin, niin pienestä saakka tykänny koko sarjasta..en tiedä, miksi tykästyin niin kovasti Star Warssista. Tykkäsin myös jopa näistä uudemmista suht paljon, mutta on vanhemmat elokuvat silti huomattavasti parempia. Avaruus -ja jedimeininki on ehkäpä ne syyt, miksi SW kiinnostaa. Ensikosketus siis sarjaan, joskus pienenä ykkösen muodossa kun serkun luon kateltiin se VHS-muodossa tai sitten sitä ennen tuli jo nähtyä ne vanhat..en muista kumpi tapahtui ekana. Mitään tiettyä kohtausta en kyllä osaa mitenkään nostaa ylitse muiden, hienoja hetkiä kun löytyy sieltä täältä. Lempihahmoakaan en oikein osaa valita toistaiseksi.
Paras peli varmaankin Shadow Of The Empire, koska muita ei ole oikein tullut pelailtua ja SOTE iski sen verran kovaa lapsena..tosin en ole päässyt pelaamaan sitä moneen, moneen vuoteen.

The Bark Side

Hienoja nää Super Bowl mainokset ja hauska nähdä, että Volkswagen jatkaa näitten Star Wars aiheisten Super Bowl mainosten tekemistä.

E:
The Dog Stikes Back

Nämä videot voisi laittaa myös päivän naurut osioon, mutta kun liittyvät Star Warssiinkin niin antaa nyt olla täällä jotta saataisiin tähänkin ketjuun vähän eloa.

Todella hyviä nuo mainokset :)

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Kirjoittakaahan Star Wars kokemuksianne. Miten tutustuit? Paras leffa/hahmo/kohtaus? Mikä tekee Star Warsista hyvän? Paras peli?

Luen ketjua läpi 11.2., kun nauhoitetaan Star Wars Pelaajaboardcast jakso.

Tässäpä on mahdollisuuteni. Krhm...

Star Wars-leffat ovat huonoja.

..ai niin voisi tähän laittaa jotain muutakin että homma ei mene ihan sasukeilailuksi.

Olen vuosien aikana nähnyt jokaisen SW-leffan ties miten monta kertaa, ostanut lehtiä, aiheeseen liittyvää nippelikirjallisuutta ja pelannut helvetin montaa SW-aiheista peliä. Näiden vuosien aikana olen tullut siihen johtopäätökseen että brändi on markkinallinen sankaritarina... mutta leffat ovat vain avuttomia.

Satuelokuvia on kahdenlaisia; on niitä jotka ovat ihan puhtaita satuja kuten kaikkien meidän tuntemat Tuhkimo, Prinsessa Ruusunen ja moni muu. Sitten on olemassa ns. vanhempien sadut jotka ovat yleensä aikuismaisempaan muottiin rakennettuja taianomaisia kertomuksia jotka erottaa saduista yleensä niiden kypsemmät teemat. Grimmin sadut sekä Tim Burtonin lukuisat leffat (Edward Scissorhands, Big Fish, Beetlejuice ja ehkä jopa miehen ohjaamat Batman-leffat...?) ovat ehkä tunnetuimpia variaatioita. Star Wars-leffat sijoitan kolmea ensimmäistä (tai jälkimmäistä whatever suits you most) lukuun ottamatta nuoremmalle väelle suunnattuun kategoriaan. Ne ovat täynnä naivistista kerrontaa, paperinohuita henkilöhahmoja sekä kädestä pitäen kokijalleen kerrottua tarinankerrontaa ja kun siitä lapsena nautti pitkälti sen vuoksi että se toi selkeyttä elokuvakokemukseen, ovat ne näin varttuneemmalla silmällä katsottuna lähinnä herttaista katseltavaa mutta ei siis niin hyvällä tavalla kuin olettaa saattaa.

Episodeissa I, II ja III, tematiikat muuttuvat hieman monimutkaisempaan suuntaan. Ne ovat täynnä monisäkeistä ja monikerroksista tarinankerrontaa yhdistettynä normikatsojalle epätavallisiin aiheisiin (politiikka, johtohierarkia, pedagogiikka yms.). Näistä ainesosista voisi kehittää ihan suuren luokan vakavaa avaruusoopperaa (á la Babylon 5 tai uusi Galactica) mutta siihen ei pystytä. Lisäksi näyttelijätyö ja hahmoille kirjoitettu dialogi ovat näissä myöhäisemmissä (tai aiemmissa, saat itse päättää) jotain aivan kamalaa.

Tehosteet ovat ne hienoin asia koko elokuvasaagassa mutta itselleni ne ovat vain keskinkertaisia elokuvia joiden ympärille ollaan onnistuttu luomaan aivan jumalaton markkinaimperiumi (imperiumi... get it?!). Tämä megalomaaninen markkinakoneisto on se SW-brändin seikka joka on itseäni eniten vuosien aikana onnistunut tyydyttämään.

Sarjan ympärille kasattua universumia, ja tietämystä siitä, on varsin mukava laajentaa lukemalla sarjaa käsitteleviä kirjoja sekä tietopankkeja. On käsittämätöntä miten jonkin asian ympärille on onnistuttu väsäämään noin suuri universumi jossa kaikki osaset tuntuvat olevan toisiinsa kytköksissä. Tähän universumiin lukeutuvat tietysti myös yksi Lucasin isoimmista tulolähteistä eli pelit.

SW-pelien laatu on läpi vuosien mennyt totaalista siksakkia. Moni muistaa ikoniset TIE-fighter-lentosimulaatiot PC:llä 90-luvun puolivälin tienoilla, N64:n julkaisupeleihin kuuluneen Shadow of The Empiren, uskomattoman laadukkaat roolipelit Biowarelta, suomalaista terminologiaa nimessään piilottelevan tappelupelin ynnä monet muut enemmän tai vähemmän klassiset pelielämykset. Omaan suosikkilistaani kuuluvat juuriin nuo Biowaren kyhäilemät massiiviyksinpeliroolipelit, Gamecubella nähty Rogue Squadronin jatko-osa sekä SNES:llä monen sydämen valloittaneet Super Star Wars-pelit (koko trilogia). Ne ovat hieno osoitus siitä miten tekijätiimille annetut vapaat kädet voivat tehdä tuotemerkille jossa kikkailuun on loppujen lopuksi erittäin vähän varaa.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Kirjoittakaahan Star Wars kokemuksianne. Miten tutustuit? Paras leffa/hahmo/kohtaus? Mikä tekee Star Warsista hyvän? Paras peli?

Luen ketjua läpi 11.2., kun nauhoitetaan Star Wars Pelaajaboardcast jakso.

Pääsen vaikuttamaan castiin, vaikka en pääse paikalle?! Meesa very happi now!

Mutta asiaan. Omat kokemukset SW:sta rajoittuvat melko niukiksi. Elokuvista olen teatterissa nähnyt vain III:n, mutta koko saaga on toki tullut katsottua useampaan kertaan. I:stä ja II:sta pidän heikoimpina (ullatus), tosin Ronsun tekstin luettuani täytyy varmaan katsella ne uudestaan. Olettaen, että kestän Jar-Jaria ja kakkosen äärettömän tylsyyden, lopun kohtaukset ovat toki hienoja toiminnaltaan. Kolmosessa rasittaa lähinnä se, että Anakin kääntyy pimeälle puolella lähes monumenttaalisen helposti. Alkuperäiset elokuvat ovat paljon nautittavampia kokemuksia, tosin eivät täydellisiä nekään. Sielläkin ne vitun robotit... Yksin seikka mistä en ole SW:ssa koskaan pitänyt, on pakollisen huumorin laittaminen joka saatanan paikkaan. Jar-Jar ja droidit (eivät siis taisteludroidit) mainitakseni. Eivätkö nämä leffat voisi olla vain aikuisille tehtyjä avaruuteen sijoittuvia sota/politiikkaleffoja?

Hahmoista omaksi suosikikseni nousee raketin lailla Kenraali Grievous. Osaksi droidi, osaksi ihminen, neljä valosapelia. Mistä tässä ei oikein voi pitää?! Säälikseni hahmo esiintyy vain kolmosessa, mutta silti hän pääsee suosikkihahmoni korokkeelle. (Hahmon takana on myös käsittääkseni helvetisti tarinaa, mitä ei leffoissa kerrota. Minua saa valaista hahmon alkuperästä, jos haluaa.) Onneksi Clone Warsissa kyseinen hahmo esiintyy ainakin joskus. CW on muuten sarjana ja elokuvana myös todella hauskaa settiä. Harmi vain, että hyvikset voittavat joka jaksossa aivan kaiken ja usein vielä järjenvastaisesti. Silti, Kenraali Grievousta seuraisin läpi helvetin tulien. Ihana hahmo :3.

Voisin jauhaa SW: Battlefront 2:sta muutaman sivun verran, mutta ihan niin paljoa en jaksa kirjoitella. Helvetin toimivaa, hauskaa ja herkullista toimintaa. Maailma on ollut valmis BF3:n (heheheheheheh) jo monta vuotta, mutta ei sitte saatana. Kunnon yksinpeli, moninpeli hahmoluokilla, monenlaisilla ajoneuvoilla ja aseilla, niin rahaa sataisi tekijätiimin talliin ämpäreittäin.

Siinä nyt jotain. Vähän kankeaa tekstiä, mutta aina ei voi onnistua. Ainiin, vielä yksi juttu...

Lainaus

mutta leffat ovat vain avuttomia

...tällä hetkellä lähti Demppa Turun suuntaan kirveen kanssa.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Lainausmutta leffat ovat vain avuttomia

...tällä hetkellä lähti Demppa Turun suuntaan kirveen kanssa.

Mitä turhia, kaikilla on oma mielipide (esim. itse en pidä Zeldoista lainkaan).
No joo, jos jotkut ovat tuota mieltä mitä ylempänä niin minua ei näy täällä vähään aikaan...

Vitsailut sikseen ja asiaan.
Tuli valitettua tästä jo vanhoille boardeille, että itselläni ei KOTOR (1) toimi sitten ollenkaan.
Ongelma on seuraava, yleensä (95%) kun käynnistän pelin niin peli näyttää ne Biowaren ja Lucasartsin logot, jonka jälkeen peli heittää minut takaisin työpöydälle (jättäen sen kuvakkeen tuohon alas), mutta mitään ei tapahdu. Tätä toistuu jatkuasti ellei sitten hyvällä tuurilla satu pääsemään pelaamaan niin tällöin peliä tallentaessa niin peli ei tallennukaan ja jos joskus sattuu pääsemään takisin valikkoihin niin peli ei ole noteerannut pelikertaani millään tavalla. Siis tarkoitan, että siellä saattaa olla ne vanhat tallennukset muttei mitään hajua niistä jotka edellisellä kerralla tein.

Osaako kukaan auttaa? Windows 7 64 bit. on käyttöjärjestelmä.
Olen kokeillut joitain kikkoja, muttei ne ole toimineet. Joten toistan itseäni kysyen, osaatteko auttaa?

E: Kiitoksia sille, joka poisti ne turhat viestit.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

[quote='käyttäjältä Ronsukämpperi]mutta leffat ovat vain avuttomia[/quote]...tällä hetkellä lähti Demppa Turun suuntaan kirveen kanssa.

Noh noh, ei pidä liiotella sentään. Leffat on hyviä, mutta suuremmin oma SW innostus taisi kuitenkin lähteä hahmoista ja peleistä.

Täytyy katsoa myöhemmin kun on aikaa jos ehtisin tutkia tuota KOTOR ongelmaa. Itselläni Steam versio toimii moitteetta. Voit koittaa asetuksista (.ini tiedosto) laittaa vaikka pelin ikkunaan? Ettei ole fullscreen. Ohjeita löytyy paljonkin ympäri nettiä. Tallennushommasta en osaa tarkalleen vielä sanoa..

Itsellä tosiaan Kotorista tuo Best Of PC versio.

Koitin tuota SWupdatea, niin sehän päivitti jotain, mutta ongelma ei poistunut. Edelleenkin sen Lucasartisin logon jälkeen heittää takaisin työpöydälle ja tehtävienhallinta näyttää pelin olevan käynnissä, mutta sitä ei saa enään palaamaan takaisin peliin. Peli pitää siis sulkea tehtävienhallinnan kautta.

E: Kiitoksia kaikille vinkeistä, mutta taisinpa saada ongelman ratkaistua. Ainakin vähäksi aikaa.
Pistin asetuksista vaan, että hyppää ton alun jutut yli, siis että kun käynnistän niin peli menee suoraan Kotor valikkoon. Ainut mikä tuossa vähän mättää, että kun yrittää ottaa loottia niin saattaa oma tyyppi jähmettyä paikoilleen eikä liiku minnekkään. Onneksi tämä ratkee kun ottaa partysta jonkun ja juoksee muutaman askeleen sillä.
Täytyy sanoa, että on kyllä upea peli. Hauska päästä pelamaan jonkun 4 vuoden tauon jälkeen.

Tulipa käytyä katsomassa Pimeä uhka 3D ensi-illassa ja täytyy sanoa että upea kokemus. Star Wars elokuviin ei kyllästy koskaan ja onhan tämä Pimeä uhka mahtava elokuva, kuten kaikki kuusi.
Hyvää työtä ja nyt odotellaan yhtä omaa suosikki Star Wars elokuvaani eli tietysti Kloonien hyökkäystä.

Lainaus käyttäjältä Wyyrlok+

[quote='käyttäjältä Guybrush+']
Itse olen sen verta fani, etten edes halua tietää näitä viittauksia. Mielenkiintoista juu, mutta entä jos se pilaa fiilikseni. Tässä tapauksessa valitsen ignorance is bliss[/quote]En tiedä miten tämä liittyy varsinaisesti faniuteen, sillä luen ainakin itseni erittäin intohimoiseksi Star Wars faniksi, kuten ne jotka minut tuntevat, tietävät.
Sinusta en tiedä, mutta en nyt kyllä tajua miten nuo symboliset jne. asiat voivat pilata fiiliksen? Omasta mielestäni se vain syventää näkemystä SW:stä ja oppii katsomaan ikään kuin pintaa syvemmälle.

Mitä tuohon castiin tulee niin mielestäni (kuten olen tässä jankannut) keskustelu elokuvista oli sitä perustavan laatuista uudemman trilogian haukkumista. Jokaisella on tietysti mielipiteensä ja eipä tuo minua kiinnosta/haittaa pätkääkään jos jotkut ovat sitä mieltä, että elokuvat ovat huonoja. Esim. Näyttelijöitä sun muuta haukuttiin, mutten ainakaan päässyt kiinni siitä miksi esim. näyttelijät ovat huonoja näin esimerkiksi. En sitten tiedä satuinko ohittamaan ne muutamalla kelauksella, kun en kuunnellut kaikkea... Sitten se on minun moka.

Niin! Eikö kaikki hyvät asiat herätä paljon keskustelua?

Koitin jo aikaisemmin sanoa että jatketaan keskustelua oikeassa ketjussa.

Ainoa näyttelijöiden haukkuminen taisi tulla itseni suunnalta, kun sanoin vihaavani Hayden Christensenia. Hän on huono näyttelijä, ja Lucas on huono ohjaaja. Ei hyvä combo. Ja Jar Jar on ärsyttävä.

Voidaan jatkaa tästä, mutta nyt täytyy laittaa poika nukkumaan.

Tänään tuli tuo Pimeä Uhka 3D käytyä katsomassa, ja oli se parempi mitä muistinkaan. Tosin viimeksi nähnyt varmaan joku 10 vuotta sitten jopa. Ja tämä kerta oli vasta toinen kerta kun näen kyseisen elokuvan. Ja voi kyllä, on se Jar Jar hiukan rasittava, mutta oli silläkin omatkin huippukohdat :D. Mutta ei se Jar nyt mikään ihan niin kauhea hahmo ollu, ei haitannu mitenkään elokuvasta nauttimista. 3D-efekti oli mitä oli, ei ollut todellakaan se pääsyy miksi menin katsomaan tuota. Kloonien sota 3D:tä odotellessa, pakko sekin on käydä katsomassa, kuten loputkin (jos kerta tulevat myöskin).

Lainaus käyttäjältä Wyyrlok+

[quote='käyttäjältä Guybrush+']
Itse olen sen verta fani, etten edes halua tietää näitä viittauksia. Mielenkiintoista juu, mutta entä jos se pilaa fiilikseni. Tässä tapauksessa valitsen ignorance is bliss[/quote]En tiedä miten tämä liittyy varsinaisesti faniuteen, sillä luen ainakin itseni erittäin intohimoiseksi Star Wars faniksi, kuten ne jotka minut tuntevat, tietävät.
Sinusta en tiedä, mutta en nyt kyllä tajua miten nuo symboliset jne. asiat voivat pilata fiiliksen? Omasta mielestäni se vain syventää näkemystä SW:stä ja oppii katsomaan ikään kuin pintaa syvemmälle.

Niin en usko, että itselleni se tieto vain ei toisi mitään lisää. Haluan käsitellä saagaa täysin fiktiona ja irrallisena asiana. Ymmärrän miksi se voisi kiinnostaa ja rakastan symboleja ja viittauksia maailman historiassa ja uskonnoissa yms, mutta skifissä/fantasiassa en. Menee liian vakavaksi. Katsoessani Tähtien Sotaa haluan täysin irtautua tästä maailmasta ja mikäli kiinnittäisin huomiota sybmoleihi rikkoutuisi tämä illuusio. Vertauskuvana voisi käyttää vaikka sitä kun joskus elokuvia katsellessa kiinnittää huomiota huonoihin kuvakulmiin ja muuhun ohjaukseen. Siinä menee osa elokuvanautinnosta täysin ohi. Kaikki oikeus sinulle olla eri mieltä, mutta tämä on oma kantani.

PS. En myöskään pidä Taru Sormusten Herrasta viittauksista Toiseen Maailmansotaan jne. mitenkään tärkeinä/kiinnostavina.

Yllätyin, ettei kukaan ole laittanut mainintaa Star Wars weekendistä.
Weekendin kohokohta on varmasti joka vuosi yhtä upea Hyperspace Hoopla.

Tämän vuoden Hooplan löydät linkistä.
Dance Off With The Star Wars Stars

Monet vuodet aina näin youtuben välityksellä kattonu tuon ja täytyy sanoa, että aina se pistää nauramaan. Myös tälläkin kertaa. Varsinkin Stormtrooperit ovat upeita.

Noniin eli Star Wars 1313 paljastui siksi miksi sitä arveltiin. Bounty hunter pelihän sieltä putkahtaa ulos.
Peli on kolmanen persoonan peli, joten toivottavasti pelissä saa luoda oman hunterin eikä tarvitse pelata millään Boba Fettillä.
Todella hienolta näyttää tuon videon perusteella vaikkei tuosta nyt saa oikeen minkäänlaista kuvaa. Innolla odotan maanantaita.

E: Star Wars 1313