Konemusiikki / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Konemusiikki

Kun täällä on tuo punk/rock/metalli triidikin niin minäpä teen tällaisen.

Eli tänne vaan kaikki trancesta, dubstepin kautta speedcoreen.
Itsehän olen kuunnellut hc technoa aktiivisesti vuodesta 1995 eli voisi sanoa, että olen kasvanut tuota kuunnellessa. Tosin seiska luokalla kuuntelin pelkkää metallia mm.obituary, cannibal corpse, megadeth, metallica, death jne. Sitten jossain vaiheessa aloin kuuntelemaan pelkkää hc technoa ja gabbaa. Myöhemmin taas aloin laajentamaan musamakuani ja nykyään menee melkein kaikki.
Mutta se siitä.

Eka kosketus oli thunderdome 8 jonka broidi lainasi kaveriltaan ja siitä se sitten lähti. Agressiivinen biitti yhdistettynä tarttuviin melodioihin ja leffoista tuttuihin dialogin pätkiin aiheutti valtavan "jumalauta tää on kovaa settiä" fiiliksen.
Hyvä esimerkki: The Clown-Do You Want a Balloon?
Noita kasetteja (kyllä luit oikein. Kasetteja) sitten kuunneltiin puhki asti kun ei muutakaan ollut. Ei silloin mitään nettikauppoja ollut josta olisi helposti voinut tilata jostain torrenteista puhumattakaan. Onneksi broidin toinen kaveri muutti takaisin samalle paikkakunnalle ja siltä tuli noita kiekkoja lainattua aika läjä.

Olen myös siitä iloinen, että olen nähnyt melkein koko hc genren kehittymisen alusta asti. Koko hommahan keksittiin vuonna 1992 tai 1993 ja tyyli on monesti muuttunut. Tuo aikaisempi thunderdome 8:n biisi taisi olla vuodelta 1995 (en sitten tarkalleen näitä muista joten saattaa heittää hiukan) Thunderdome 11 oli pikkasen pirteämpää settiä jolloin mentiin jo pikkasen jopa happy hc:n suuntaan kuten tässä:Party animals - have you ever been mellow

Koko thuderdome 15 tunnetuin biisi oli varmaan MC rage- fuck macarena joten samalla linjalla jatkettiin vielä vuonna 1996. Kohtuu pirteää, mutta ei sentään mitään happy hc menoa. Tämähän oli myös siitä loistava, että orkkis macarena on täyttä kidutusta korville.

Thunderdome 16 sitten veti synkkyys vaihteen päälle. Ei ollut pirteitä melodioita eikä reipasta menoa vaan kohtuu "hidasta" ja synkkää ja sama jatkui monta levyä. Tosin on noissakin jumalaton määrä kovia biisejä, mutta jos tykkäsi tuosta pirteämmästä matskusta niin nämä ei varmasti iskenyt. Itsellä vaati muutaman kerran, että alkoi maistumaan kunnolla.
Tosin esim thunderdome 19 biisi The Horrorist - Flesh Is The Fever iski kovaa heti alusta. Taisin tuon saada jopa joululahjaksi aikoinaan.

Sitten on tietysti se gabber, speedcore, terrorcore jne joiden historiasta en tiedä mitään.
Joten jos vielä rankempaa kamaa haluaa niin esim tästä on hyvä aloittaa. Alun ei kannata antaa hämätä. Tervetuloa konemusan (vielä)rankemmalle puolelle. Meitsi kuuntelee tuota suupielet korvissa
Noisekick - Dance Now
Nyt iski bilefiilis.

Tosin koska minulla on myös laaja musamaku niin laitan taas tämän jota hehkutan vuosi toisensa jälkeen todella kauniina biisinä. RMB - spring
Dubstepin puolelta olen kuullut kaksi hyvää biisiä. Toinen on tämä legendaarinen charlie sheen biisi: Charlie Sheen Bi-Winning Dubstep - Ephixa (Official) ja toisen biisin nimeä en muista.

Koittakaa kestää sillä olen paska tekemään avauksia ja yleensäkin kirjoittamaan jotain syvällisempää.

E: Unohdin vielä mainita, että olen omaksi iloksi myös pari biisiä fruity loopsilla vääntänyt.
S.M.C - Sound from the underground E.P.

Tuo keskimmäinen oli kyllä ihan jees. Toimii ihan tollasenaan ja voisin jopa kuvitella pelaavani sitä vaikka dj herossa.
Oli pakko tutkia muron arkistoja ja sieltähän se toinen dubstep biisi löytyi jonka nimeä en muistanut.
Arkasia - Fall of The Republic Tämä on niitä biisejä joita haluaisi kuunnella kunnon kajareilla (eli niin jumalattomat bassot jotta puntit vipattaa) niin voisi nauttia kunnolla. Tuo tuntuu olevan se ainoa tyyli joka dubstepista iskee joten jos jollain on suosituksia tuollaisesta niin linkkiä kehiin.

edit: Heitetääs sitten suosikkeja joita aikoinaan tuli autossa soitettua niin perkuleesti. Kuinka kaipaankaan noita aikoja. On rankempaa ja lepsumpaa kamaa. Kaikille jotain.
B.C. Kid - We like it
Dune - Starchild
666-devil
Bass Songs - Knight Rider Theme (Techno Remix)
The Speed Freak - Let The Attack Begin!
RMB Heaven & Hell E.P - The Place To Be (hardcorea vuodelta 1994)

Pakko kyllä sanoa että "konemusiikki" on ittellä kaikista kuunnelluinta tällä hetkellä. Ollut jo about parinki vuoden ajan ;D Perhanan hyvää musiikkia omille korville, minkäs sille voi. En sitten ole hyvä näissä musiikin teknillisissä termeissä joten kestäkää niiden puutetta etc.

Omat kosketukset elektronisen musiikin parissa olivat Daft Punk ja The Prodigy. Tunnetuimpiahan ne ovat ja eipä yhtään harmita, mahtavaa musiikkia jätkät tekevät, vaikka monet sanoo että ovat yliarvostettuja. Linkkejä tuskin tarvinee pistää, monet tietää mistä on kyse, eikös niin?
Sen jälkeen jotenki tyssäsi uusien artistien kohdalla, omin nokkine olen hidas löytämään uutta musiikkia. Se kuitenkin jälkeenpäin aina palkitaan yhdellä suurella satsilla, että huhhuh, meinaa jäähä alle. Jotenki se eteneminen meni sitten nuista kahdesta aikasemmin mainitsemasta Fatboy Slimiin - Gangster Trippin', Basement Jaxxiin - Raindrops ja vanhempaan konemusiikkiin, kuten Haddaway - What is Love. Elekää nytte, it's great! ;D

Mitenkään aikajanallisesti en enään muista mitenkä meni tämä minun "kehittyminen" elektronisen musiikin puolella, mutta ainakin se laajeni. Kuuntelussa on ollut kevyemmän puolella länsimaisia artisteja kuten Moby - Natural Blues,
RJD2 - Ghostwriter // Smoke & Mirrors ja
Royksopp - The Girl & The Robot // Happy Up Here.

Sitten yllättäen tulikin raskaampaa konemusiikkia ja suoraan idästä! Ja voi pojat, kun se mullisti maailmani :D Jostaki ihmeen kautta kun interwebzin syövereitä kävin läpi niin näitä tuli löydettyä! Siitä päivästä asti on ollut etsinnässä yhä uusia ja uusia artsiteja enimmäkseen Japanin maasta. (Raskasta ja raskasta, verrattuna aikasempii ainakin on :D)
DJ Technetium - Foughten Field
Betwixt & Between - Nanosecond Eternity LP:ltä
kenta-v.ez. - Heartcore 006A1
REDALiCE - Crush Out
USAO - Tano*C Megamix
JAKAZiD - Boku no Ekusukaribaa Seinaru Fakku
Hirojack ft sola - Nou Nai ma Kaizou

Tällä hetkellä kuuntelun alla on DJ Shadown uusinta materiaalia Back to Front (Circular Logic) ja sen myötä myös hänen vanhempaa tuotantoa ja Phutureprimitiveä - Elysium // Predatory Instincts.

Hienoina tärppinä mieleen on hyvin, hyvin syvästi jäänyt Pantyn & Stockingin OST.
Siinä on kyllä hemmetin hienot saundit, ei voi muuta sanoa.
Fly Away // Fly Away remixattuna // Cherryboy Riot part.2 // Dancefloor Orgy

Ja tämä kaikki oli vain tip of the iceburg! Jokaisella nuilla albumeilla on muita hienoja biisejä unohtamatta tietenkään artistien muut tuotannot! Toivottavasti joku löytää jotain mieluista! Oli ilo vuodattaa omaa musiikkimakuansa tänne

Gigoffi heitteli hyviä nimiä. Konemusiikki on meikäläisellä myös raskaamman osaston ohella lähellä sydäntä. Kevyempi trance ei uppoa mutta muuten aika laajalla skaalalla tulee kuunneltua. EBM:ää kuluu tässä taloudessa aika reippaasti.

Omista suosikeista heittäisin ehkä ainakin sellaiset nimet kuin Hocico, Combichrist, Crystal Castles, Royksopp, Feindflug, Alien Vampires, Ratatat, KoxBox ja Space Tribe. Joo ja Chemical Brothers anytime!

Jasper Forksin (aka Alex Christensen) biiseissä on mukavasti potkivat bassot. Alone (Extended Mix) ja River Flows In You (Single mg Mix) ovat kovassa soitossa autossa, kuten olivat myös The Mobb - Bass Get Smooth (Big Room Mix) sekä DJ Atomik & E-Maxx - Boom Shag Ragga 2008. Kannattaa kuunnella vaikka Spotifysta, koska Youtube tappaa bassot.

Kuuntelen konemusiikkia mielelläni, mutta vähemmän kuin ennen koska hyvien biisien löytäminen on vaikeaa, ja onnistun kuluttamaan ne nopeasti loppuun.

Raskasta konemusaa en pahemmin enää kuuntele. Joskus inttiaikoina oli kovakin juttu. Mutta kyllä sitä aina välillä tulee huudatettua täysillä kaiken purkkapopin vastapainoksi. :P Vaikka jotain seuraavista:

Rotersand - Exterminate Annihilate Destroy
Yoji Biomehanika - Samurai
RTPN - Boomslang

Joo kyllähän se on niin että konemusiikki on myös oma henkilökohtainen suosikki musiikkilajeista. Kaiketi Trance on se lohko jotain eniten tulee kuunneltua. Myöskin Dubstep on ihan kova sana ja Japsit osaa myös tehdä hyviä ralleja.

Omia suosikkeja, Lähes kaikki löytyy omalta ns. kaikkien aikojen top 10 listalta.

Alphabet Pony - Atlas
Orjan Nilsen - Beat Design
Hiroshi Watanabe - Get It By Your Hands
Deepwide Feat. Josh Money - Take Me In
Dj A - Quest (Adrianos Papadeas Dub)
Puscifer - Indigo Children (JLE Dub Mix)
Puscifer - Momma Sed (Tandimonium Mix)

Konemusiikki.. Joo, no nuo perinteiset Tekno, House, Trancet ja muut niiden ala lajit eivät iske lainkaan.
Ei varsinkaan Dubstep ja kaikki hardcore-jumputukset. Onhan tietty joitain poikkeuksia, kuten Mason.
Ja Trancesta en välitä myöskään, mutta sen sijaan Goa(-Trance) iskee.
Mutta genret, jotka ovat sydäntä lähellä on EBM ja Industrial. Siinä sivussa sitten Ambient, Synthpop ja klassinen elektronin musiikki (johon voinee laskea teknon ja muiden edeltäjät/pioneerit).
Mutta EBM:n Harsh EBM alagenrekin on valtava läjä sontaa jossa on pari timanttia. Pahimmillaan musiikki on sitä teini/neo/cyber-goottien lanseeraamaa ''aggrotechiä'' joka on täyttä skeidaa ja perjaatteessa rave-musiikkia gooteilla ja ebm:ää ei ole nimeksikään.
Kraftwerk alun alkojaan käytti nimeä ''electronic body music'' The Man Machine levynsä musiikkin kuvaamiseen ja DAF oman musiikkinsa (joka oli punkin ja elektronisen väliltä) kuvaamiseksi nimeä Body music (tai Körpermusik). Myöhemmin genre lyötiin kiveen Front 242:n No Commentilla.

Sen sijaan että kuuntelisin jotain Agonoizea tai Tactikal Sektiä, kuuntelen mielummin Front 242:ta, Nitzer Ebbiä, Die Kruppsia, Armageddon Dildosia,Jäger 90:iä, Pouppee Fabrikkia, A Split-Secondia, Spetsnazia ja DAF:ia.
Päättäkää itse kumpi kuulostaa paremmalta:
Goottien kakka
Goottien kakka 2
VS:
Aito EBM
Aito EBM 2

Olihan tämmönen threadi täällä, hyvä!
Käytännössä tosiaan kuuntelen käytännössä pelkästään elektronista musiikkia. Kevyemmät elektronisen genret menevät sopivasti taustamusiikkina, mutta näin yleisesti kyllä keskityn vain kovempaan elektroniseen musiikkin. Periaatteessa olen aina pitänyt elektronisesta, mutta en voi sanoa pitäneeni siitä tietoisesti silloin. :D ~2000 luvun alussa sitten satuin törmäämään johonkin kovemman luokan biisiin, jotakin sen aikaista hard trancea/hardstyleä. Sitten alkoi netti laulamaan ja törmäsin siihen kuuluisaan guideen, eli Ishkur's Guideen, ja mind==blown. Totesin, että hard dance on se musiikinala, mitä rupean kuuntelemaan ja jokin erittäin vanha Gary D D-Techno levy lopulta loksautti palikat kohdilleen. Sen jälkeen päägenrenäni on ollut hardstyle. Ja nykyään teen sitä itse, tyyliin tämä.

Kuten Partajeesus on elänyt koko hardcoren ajan, olen itse saanut elää läpi hardstylen elämänkaaren hardtrancemaisuudesta ekstrasynkistelyn kautta nykypäivän purkkakickiin ja rawstyleen.

Genren voidaan sanoneen juurikin 2000-luvun vaihteessa, yhdistellen useita kovemman alan genrejä yhteen, etunenässä gabberia ja hard trancea. Tällöin hardstyleä kutsuttiinkin hidastetuksi hardcoreksi. Pikkuhiljaa genre kuitenkin alkoi repimään pesäeroa etenkin hard tranceen, tuoden kovemmat kick & bass linjat, monotonisemmat ja astetta synkemmät melodiat. Toisaalta alkuvuosilla myös kuulee, kuinka genre otti lapsenaskeliaan, kokeillen useita erilaisia asioita ja siksi saattoi hyvinkin kuulla monotonista sampletoistoa ja heti perään tulikin kunnon yli-iloinen melodialäjäys.

Ehkä vuosia 2004-2005 voi hyvin kutsua genren teinivuosiksi synkkäilyillään. 2005 taisi myös olla screechin ylikäytön vuosi, sillä minä en siitä kauheasti välittänyt, eikä koneella tai levyillä ole siltä vuodelta oikeastaan mitään materiaalia. Kaikki rippeet sisältävät kuitenkin juurikin sitä, screechiä.
Sitten vedettiin jälleen käsijarrusta ja käännyttiin iloisempaan suuntaan. Triplet tuotiin markkinoille pitchatun kickin kanssa ja nyt lähdettiin sillä voimalla, ettei tästä enää käännyttäisi takaisin. Eikä vielä ollakaan. 2006-2008 elettiin tripletin maailmassa ja kovasti kärjistäen voisi sanoa, että käytännössä kaikki biisit vuonna 2008 sisälsivät ainakin jonkin verran triplettiä. Yleensä se oli dominoivassa osassa.
09 kansa totesi, että eikö tämä nyt ole jo nähty, ja melodiat muuttuivat normirytmiin, tuoden samalla hieman lisää vauhtia genreen. Toki tripletti pysyi, ja on edelleen, mutta nyt löytyi hyvä balanssi.
Vuodet etenee, rawstyle eli ns. synkempi hardstyle, jossa ei paljoa melodioita ole, tutustutetaan kansalle. Myös pienempiä kokeiluja on, kuten dubstylen joka yhdistelee dubstepin ja hardstylen. Nykyään näitä pikkupalikoita käytetään pääosin vain kappaleenosina, ei kokonaisina biiseinä.

Sitten puhdas mielipide. On pakko sanoa, että pidän tämän hetkisestä hardstylestä eniten. Genre on vihdoinkin löytänyt sopivan balanssin, mitä se on kymmenen vuoden ajan hakenut. Sieltä löytyy joidenkin haluamaa karkkia, mutta myös joidenkin haluamaa angstisynkistelyä. Triplettiä ei ylikäytetä, mutta toisaalta sitä ei myöskään ole pudotettu kokonaan.
Samaan syssyyn on toki muistutettava, että vanhalla 2000-2004 ajalla on myös oma paikkansa sydämessäni.

Ja jotain piti sanoa, mutta ruoka pukkaa päälle. :D

Jepujee, näinhän se on että valtaosa kuunteluun päätyvästä musiikista on tätä teknikkojen nikkaroimaa konemusiikkia.

Kaikki sai varmaankin alkunsa, kun joskus yön pikkutunteina sattui MTV:ltä (ne näytti joskus musiikkivideoita, ihan tosi!) tulemaan Portishead:in Sour Times -video. Ennen tätä kuuluin siihen "teknikko =/= muusikko" -kastiin, enkä pitänyt siis konemusiikkia juuri minään, ärsyttävänä taustamölynä, ehkä. Mutta tosiaan, Portishead vaan jotenkin kolahti, sitä tuli sitten hommattua kaikki mahdolliset levyt ja dvd:t, ja sitä kautta tutustuin muihinkin trip-hop/downtempo artisteihin. Tuolloin Moloko, Massive Attack ja Wax Tailor olivat ainakin Portisheadin ohella aika kovassa kuuntelussa.

Sittemmin onkin tullut avoimin mielin tutustuttua elektroniseen musiikkiin aika pitkälti laidasta laitaan. Vieläkään ei trance/dnb oikein uppoa, mutta donwtempon/trip-hopin rinnalle on ihan mallikkaasti noussut house renkutukset ja vähän funkahtavammat breakbeat ja hip hop äänet. Eniten kuitenkin soittimissa pyörii vähän rauhallisempaa/tunnelmallisempaa konemusiikkia, Boards of Canada ja Thievery Corporation tuntuvat olevan jatkuvasti soitetuimpien listoilla.

Tällä hetkellä on iPodissa pyörinyt etenkin aivan mahtavat Nosaj Thing ja The Glitch Mob.

Lenkkeillessä soitinta sen sijaan hallitsevat vähän menevämmät saksalaiset teknikot Siriusmon johdolla.

En tiedä meneekö ihan kokonaan tämän ketjun puolelle, mutta deadmau5 on kyllä kova.

Lainaus käyttäjältä HattiWatti

En tiedä meneekö ihan kokonaan tämän ketjun puolelle, mutta deadmau5 on kyllä kova.

Deadmau5 on tosiaan ihan hyvä artisti mutta valitettava totuushan on se että hänen musiikkinsa on paikoittain liian itseääntoistavaa, tai paremmin sanottuna paikallaan junnaavaa. Just my 2 cents.

Itse kuuntelen Dubsteppii,DnB ja kaikkea sen sellaista esim. Knife Party ja Skrillex....

Knife Party: http://www.youtube.com/watch?v=L6Cvw8urVEQ
Ja http://www.youtube.com/watch?v=sloyxt762iQ

Konemusiikista puhutaan, eikä vielä yhtään linkkiä Kraftwerk:kiin :O Siinäpä nimittäin vasta todellisia koneita miehiksi...

Ikähän näillä äijillä on jo korkeissa numeroissa, mutta vitamiinit on selvästi tullut syötyä ja musiikki vaan jatkuu!

Omat mieltymykset tuonne konemusiikin puolelle on enemmän jotain noisea, ritual ambienttia, power electronicsia tai sitten Ulverin parit EP:t jotka on ollu vähä enemmän kallellaan tuohon ns. surinaan ja pärinään. Suomalainen Nicole 12 on kans aika hyytävää kamaa, voisipa ihan sanoa että K-18 kamaa välillä.

Nicole 12
Will Over Matter
Ulver

^Uppoaako Janille Death Industrial?
Brighter Death Now

Lainaus käyttäjältä Berzerker+

Brighter Death Now

Kivaa pörinää. Itselle uppoaa noisesta/power electronicsista Brighter Death Now'n lisäksi parhaiten Skullflower ja Bastard Noise ja muut jotka osaavat pitää mekkalansa mielenkiintoisena. Turhan monet tekevät puhdasta melusaastetta ilman hienovaraisuutta.

Minulle uppoaa noise kuin noise (industrial, Death industrial, power electronics power-noise jne.) kunhan on jotain rakennetta, eikä vain vedetä lonkalta kuten Masonna.
TG ja SpK ovat iästään huolimatta vielä nerokkaimmat bändit genressä.

Uusimmalla cradle of filthin levyllä on trance versio forgive me father biisistä. Toimii yllättävän hyvin. Tai sitten se johtuu vaan siitä, että olen filth fani.
Cradle of Filth - Forgive Me Father (I'm In A Trance)

Lainaus käyttäjältä partajeesus+

Uusimmalla cradle of filthin levyllä on trance versio forgive me father biisistä. Toimii yllättävän hyvin. Tai sitten se johtuu vaan siitä, että olen filth fani.
Cradle of Filth - Forgive Me Father (I'm In A Trance)

Olipas muuten yllättävän toimiva versio jo alunperin loistavasta biisistä. Itsekkin tykkään todella cof:sta, ja voin myöntää tykkääväni myös tuosta Darkly, Darkly, Venus Aversa -albumista paljon.

Lainaus käyttäjältä Berzerker+

^Uppoaako Janille Death Industrial?
Brighter Death Now

Oisin voinut tarkentaa tuossa omassa aikaisemmassa viestissä sitä, että en todellakaan hirveästi kuuntele mitään tämän sortin musiikkia. Nopsaan kuuntelin tuosta sun linkistä biisiä, mutta jotenki ei nyt pystynyt hirviästi keskittymään kun ei vaikuttanut kovin helposti lähestyttävältä musiikilta. Pidän kyllä bändin nimen korvan takana ja kokeilen paremmalla ajalla alkaako pärisemään. Että kiitti vaa vinkistä.

Tulin juuri Jean-Michel Jarren konsertista, täytyy sanoa että tämä vuosi on ollut yhtä eargasm/eyecany-konserttien juhlaa. Aivan loistava show, kaikki suosikkini soivat.
Ja Suosikkini taitaa olla Oxygene 2.

Lainaus käyttäjältä Berzerker+

Tulin juuri Jean-Michel Jarren konsertista, täytyy sanoa että tämä vuosi on ollut yhtä eargasm/eyecany-konserttien juhlaa. Aivan loistava show, kaikki suosikkini soivat.
Ja Suosikkini taitaa olla Oxygene 2.

Sheeeit! Olin samaisella keikalla valohommissa! Pakko kyllä myöntää että oli raudanluja setti!

En sais varmaan myöntää tätä, mut Skrillex kuulostaa ihan syntisen hyvältä. Tänään päätin rohkaistua ja pistää Scary Monsters and Nice Sprites levyn Spotifystä soimaan. Ei kaduta. Hikinen hevimies-imagoni kärsii, taas :3

En voi sille mitään, olen yrittänyt ymmärtää mikä ihmisiä viehättää Dubstepissä... Omaan korvaani se kuulostaa siltä kun joku piereskelisi filttereiden ja auto-tunen lävitse.
Rumpu kompit ovat aina hanurista ja ne sävellys-osat mitä on, ovat kuin jonkun 11-vuotiaan Korg DS-1 sävellyksiä.
Kuuntelisin oikeasti mielummin jonkun efekti-piereskelyä kuin dubsteppiä.

Lainaus käyttäjältä Berzerker+

Kuuntelisin oikeasti mielummin jonkun efekti-piereskelyä kuin dubsteppiä.

Ilmeisesti kuunteletkin. En menisi dubsteppia haukkumaan jostain rumpu kompeista ja muista jos tuollaisesta diggaa.

En minäkään dubstepista diggaa, mutta joku raja sentään.

Arkasia - Fall of The Republic
Kumpikohan noista nyt kuulostaa enemmän sen 11 vuotiaan tekemältä...

Jos haluat verrata kahta täysin erillaista genreä niin sopii..
Kumpi kuulostaa nyt 11-vuotiaan tekemältä?
Ja sama bändi on tehnyt tämän tason musiikkia:
http://www.youtube.com/watch?v=tjnodCylXsM
Dubstepin tekeminen ei vaadi paljoa mielikuvitusta ja dubstepin signatuuri-basson tekeminen on helppoa kuin heinän teko. Useimmat bassot ovat ainakin omaan korvaani olleet yhden oskilaattorin ja parin nuotin rämpytyksiä joita on muuteltu low-pass-filtereillä,glidellä ja muilla. Riittäänee, että löytyy kohtalainen Sekvensseri koneeltansa ja kontrolleri.

Löyty taas tubesta kiva kanava. Löytyy muutama kokonainen albumi hardcorea. Tässähän kivasti taas ilta meneekin.

En tiedä mitä tämä oikein on mutta heitän sen kuitenkin tänne, ainoa musiikki aiheinen threadi, jota välillä käy kurkkaamassa. Mutta koska itse pidin siitä ja pääosin kone-musiikkia tulee kuunneltua ehkä joku muu myös arvostaa kyseistä kipaletta

Onra - The Anthem

Onkos kukaan muuten Infected Mushroomia perjantaina menossa kattelemaan?

Kun ei osaa kirjoittaa niin puhutaan sitten.
Kyseessä siis prodigyn world's on fire hehkutus. Ihan uskomattoman kovaa settiä ja hemmetin halvalla.

Kukaan kuunnellut Shatter nimisen pelin soundtrackia? Omasta mielestä aivan mielettömän kovaa musaa. Tätä kuunneltu nyt kaksi päivää putkeen. Peliä en edes ole pelannut, mutta soundtrackin ostin. Aivan älyttömän hyvää kamaa varsinkin nämä:

Shatter - Boss Music

Shatter - Amethyst Caverns

Pitää varmaan perehtyä saman tyypin muuhun tuotantoon, joka tämän OST:n teki.

Nuo on kyllä kohtuu kovaa settiä. Itse törmäsin juuri äskettäin eisenfunkin biiseihin. Tuo biisi alkaa hitaasti, mutta alkaa siinä 1:08 kohdilla potkimaan kunnolla.

Ostin pitkän harkinnan jälkeen Frozen Synapsen soundtrackin Steamista. Sopii mainiosti hidastempoisen strategioinnin taustalle, eikä kuulosta pahalta irrallakaan.

Jos ette muuten ole vielä ladanneet, Portal 2:n soundtrack on jaossa ilmaiseksi. Kyseessä on enimmäkseen ambienttia kamaa, mutta muutama tiukempikin rutistus löytyy.

Omaksi sunnuntai-illan rituaaliksi on kehkeytynyt vuosien saatossa kuunnella Avaruusromua. Lähetyksen voi kuunnella nykyään jälkikäteenkin. Sarja on siitä jännä että oikein ei koskaan tiedä mitä seuraavassa jaksossa soitetaan ja Mikkolan jutustelua on ilo kuunnella. Kokeellista ja ambienttia ehkä noin etupäässä enimmäkseen, mutta taatusti ainakin sellaista mitä ei radoissa yleensä soiteta.

Voisitteko suositella jotai konemusiikin edustajia ? Dubstepistä en kyllä tykkää, mutta niitä on joitakin hyviä biisejä konemusiikista tullu vastaan.

Lainaus käyttäjältä Mikkons.

Voisitteko suositella jotai konemusiikin edustajia ? Dubstepistä en kyllä tykkää, mutta niitä on joitakin hyviä biisejä konemusiikista tullu vastaan.

Stars of the Lid (mun all-time lempibiisi genrestä riippumatta)
Tim Hecker
Ben Frost
William Basinski
Nicolas Jaar
Lustmord
Akira Yamaoka
Atrium Carceri
J Dilla
Flying Lotus
Fuck Buttons
Crystal Castles
Venetian Snares

Sano jos tykkäät yhdestäkään, niin saat lisää samanlaista.

Lainaus käyttäjältä MJL+

Lainaus käyttäjältä Mikkons.Voisitteko suositella jotai konemusiikin edustajia ? Dubstepistä en kyllä tykkää, mutta niitä on joitakin hyviä biisejä konemusiikista tullu vastaan.

lista biisejä/bändejä

Sano jos tykkäät yhdestäkään, niin saat lisää samanlaista.

Noi oli vähä liika tylsiä, vaikka tykkäänkin välillä kuunnella progressiivi metallia kuten Dream Theateria, Toolia yms.
Huomasin, että tykkään The Prodigysta. Ja se riittää minulle kyllä + Deadmau5 nii siinä on tarpeeks konemusiikkia mulle.Ainiin ja vielä Infected Mushroom jos sen voi laskea. :s Ja kaikki industrial metalli mitä kuuntelen.

Skrillexin keikka espoossa oisko 11.elokuuta(en nyt kuukautta muista.) tai jtn. sinneppäin.
Sain liput synttärilahjaksi,pärpärpärisee.

Kiitos paljon, Gigoffi, tuosta ekan sivun kasasta. Foughten Field kolahti aika kovaa, kun sen pari viikkoa sitten katsastin, ja jaappanilainen hardstyle/happy hardcore tuntuu toimivan muutenkin. En sitten tiedä, miksi eurooppalainen materiaali on keskimäärin heppoisemman oloista. Kai Japanin pojat kallistuvat mikseissään raskaampaan suuntaan.

Todella kovaa kamaa vauhtiin päästyään

Ridge Racer Revolution Rotterdam Nation
Iskee varmasti old school hardcoren kuuntelijoihin. Onko täällä edes minun lisäksi muita?

Laitetaas pari lisää kunnon old schoolia:
Scarface- Speedy Gonzalez
sorcerer - summer
Omar Santana - Edit Madness
hardsequencer - noise is the message (remix)

edit:
Requiem for a dream hardstyle
Headhunterz - dragonborn (skyrimia pelanneet tunnistaa)

Ihan hyvää settiä nuo partiksenkin esille laittamat artistit tuottavat. Itse kuuntelin reilu 10 v sitten pääni puhki hardcoren kanssa, joten nykyään hieman rauhallisempaa. Konemusiikki ja sen mukanaan tuomat vibat virtaa kuitenkin vielä suonissani, mutta artistit vaihtunut. Nykyään melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen sopii tämä DJ Hardwell ja hänen lukuisat setit. Kyseessä on Hollannin elleipä koko euroopan tämän hetken kuumin DJ.

Tämän kesän Tomorrowland 2012 DJ Hardwell 1:13:29

Hope u enjoy !

Enpä uskonut tähän ketjuun koskaan kirjoittavani... :D

Ensiksi tuli Daft Punk, jo kauan sitten, ja uutta levyäkin odottelen kieli puoliksi poskesta läpi. Sitten meni aikaa sillä eihän tällisamusiikkia kuunnella :b Sitten tuli kaksi artstia/ryhmittymää ja kohtuullisella vauhdilla. Ensiksi Infected Mushroom johon vain rakastuin suinpäin heti. (inkkejä painajaisia. Sitten UK Hardcorea S3RL in muodossa Tässä.

Myös tekno/metalli yhdistelmä Amaranthe on kovassa kulutuksessa.

Itse diggailen konemusiikista hyvin paljon, jopa niin paljon että viime ajat on sitä enempi tullut kuunnteltua kuin perinteisempää musiikkia. Konemusiikki on hyvin laaja käsite joka kattaa niin tietokoneella tehdyt musiikit, ambientit ja kokeellisetkin musiikit. Niin ambienttia kuin kokeellista voi tehdä sekä koneellisesti, että ilman koneellisesti. Koneellista tai ei, tässä on muutama kestosuosikki. Vaihtoehtoja todellakin on sen perinteisen musiikin suhteen, kaiken musiikin ei tarvitse toistaa sitä ikivanhaa kaavaa säe-kertoseä-säe-kertosäe-välialue/soolo-kertosäe :)

Girgio Moroder - Utopia
Kraftwerk - Man Machine
Kraftwerk - Computer World
Klaus Schulze - Freeze
Tangerine Dream - Phaedra

Itse konemusiikista diggailen paljon ja ehdottomia suosikkeja ovat Dj Hardwell "call me a spaceman" kappaleellaan, Deadmau5, Knife Party, Yves V "WoW" ja "chained" kappaleillaan. Vaikkakin kaikenlainen house kelpaavat dubstep

Oma musamaku puolestaan on hyvinkin voimakkaasti metalliosastolle kallellaan, mutta pelien kautta kuulee välillä loistavaa konemusiikkia. Tai no, äkkiseltään tulee mieleen vain hieno futuristinen Wipeout-sarja, jossa kisoja ryydittää moinen jytke. Wipeout HD Furyssa (PS3) pidin eniten Crystal Methodin Acetonesta sekä Noisian Machine Gunista.

Mikään ei tietenkään voita Wipeout 3:n (PSone) parasta biisiä, joka on DJ Sashan Xpander. Kolmosta pelasin teinivuosinani ja vieläkin muistan tuon timantin.

Kuunnelkaapa nämä ja kertokaa mitä piditte. Kokeilkaahan noita pelejäkin, niihin linkitykset vasta sopivatkin.

Olen nyt muutaman päivän kuunnellut täältä biisejä ja aloin miettimään, että keksitäänkö noita eri genrejä ihan vaan huvin vuoksi. Muutama esimerkki sellaisista mistä en ollut koskaan edes kuullut: Trap. Chill trap, Hands up, Big room, glitch hop, Mid tempo jne jne.

Olen varmaan yksinkertainen sillä minusta esim yksi glitch hop/mid tempo biisi ei eronnut mitenkään perus dubstepista.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Olen nyt muutaman päivän kuunnellut täältä biisejä ja aloin miettimään, että keksitäänkö noita eri genrejä ihan vaan huvin vuoksi. Muutama esimerkki sellaisista mistä en ollut koskaan edes kuullut: Trap. Chill trap, Hands up, Big room, glitch hop, Mid tempo jne jne.

Olen varmaan yksinkertainen sillä minusta esim yksi glitch hop/mid tempo biisi ei eronnut mitenkään perus dubstepista.

En ole paljoa Glitch Hopia kuunnellut, mutta veikkaisin, että kappaleen droppi ja "glitchimäisyys" erottaa sen dubstepistä. Ja se taitaa riippua ihan musiikin tuottajasta miksi kutsuu musiikkiaan ja nykyään vaikuttaa siltä, että pienetkin erot riittävät uuden sub-genren luontiin.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Muutama esimerkki sellaisista mistä en ollut koskaan edes kuullut

Miljoonat subgenret taitavat olla perua nettikansaakin monesti vaivaavasta lumihiutale kompleksista. Tuntuu, että näihin tarvii jonkun sanakirjan, koska osa "subgenreistä" ei sano omineen yhtään mitään. Seasta löytyy myös hihiteltäviä tapauksia: Big room? Ihan kiva kaiku, muttei se nyt sentään genreä vaihda. Mid tempo? ... Samalla on olemassa Nightcore, jolla leimataan aivan kaikki nopeutetut biisit alkuperäisestä genrestä huolimatta. Konemusan yleisestä tavasta lainata muiden melodioita ja biisejä voi olla montaa mieltä, mutta pelkkä valmiin biisin nopeuttaminen ei tee kenestäkään tuottajaa.