Kirjat / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kirjat

Tuossa selailin foorumeita, ja lueskelin ihmisten viestejä. Ajattelin sitten kirjoittaa uudesta hullaantumisestani, eli Twilightin kirjoista. En sitten mistään löytänyt sopivaa ketjua aiheeseen, joten pitänee sitten itse perustaa sellainen.
Pidän itse erityisen paljon kirjojen lukemisesta, ja suosikkeja ovat Fantasia kirjat. Harry potteria, Eragonia, Percy Jacksonia, Narniaa ja sen sellaista tulee luettua erittäin usein. Myös Star Wars kuuluu parhaimpiin. Tällä hetkellä tosin hurahtanut Twilight-sarjaan, jota jaksaa lukea vaikka koko päivän. Siis voittaa pelaamisen.

Ensimmäisen kerran luin kirjaa silloin joskus eskarin aikoihin (opin lukemaan jo pikkuisena), ja siitähän se lähti. Ahkerasti luin noihin koulun lukudiplomeihinkin, 26 kirjaa luin 5. Lklla. Lukeminen on muutenkin mahtava harrastus, koska silloin voit itse kuvitella mielessäsi, että minkä näköisiä tarinan hahmot ovat, tapahtumapaikat yms. Tietenkin tarinan pohjalta.

Twilight
Harry Potter loppui, mitä seuraavaksi? No Finnkinon leffa aikatauluissa oli Twilight niminen leffa, ja luin sitten siitä lisää. Fantasia? Yes sir. Juonen luin, ja ei oikein iskenyt. Jätin sitten siihen..
Jossain sitten kävi ilmi, että luokkalaiseni (tytöt..) ovat siihen "ihastuneet", joten kysyin. No sellaisia kehuja sateli, että kävin jo seuraavana koulupäivänä kirjastossa, ja siellä ei sitten ollut kuin kolmas sarjan osa, Epäilys. Päätin kuitenkin kokeilla, ja siitä kiitos itselleni.
Kahtena päivänä lukenut muutama tuntia, ja sivu 330 on menossa. Erittäin hyvä kirja. Aihealue sopii itselleni erittäin hyvin, juoni on hyvä, hahmoihin samaistuu nopeasti (ei sitä edes huomaa, että päähenkilö on tyttö!!), ja toimintaa ei ole liikaa/liian vähän. Pitänee siis lukea kaikki ja katsoa kaikki leffat. Hiebo sarja.

Eikun siis keskustelua käyntiin aiheesta, ja kirjoistahan saa kysyä myöskin tässä ketjussa.

Täytyy kyllä itsekkin myöntää, että eivät nuo Harry Potterit ole ollenkaan hassumpia. Itsellä on tosin luettuna vasta kolme ensimmäistä kirjaa, mutta kun tässä nyt ehtii niin tulee ne loputkin luettua.

Sitten voisin mainostaa teosta jota mainosta aina kun vain voin, ja joka paikassa.

Cormac McCarthyn Tie, (Englanniksi: The Road).

Jos minulta kysytään, niin Tie on ehdottomasti ja ilman kunnollista kilpailua, paras kirja mitä olen ikinä lukenut. Piste. En ala tässä juonia kummemmin spoilaamaan, mutta teos kertoo miehen ja hänen poikansa matkasta tuhoutuneessa maailmassa, ja heidän epätoivoisesta selviytymisestään tässä raiskatussa ja kamalassa maailmassa.
McCarthyn luoma maailma on uskomattoman karu ja inhottava, ja silti aivan mahdollinen. Maailma on todellakin niin loistava, että en osaa sitä kunnolla sanoilla ylistää. Niin armottoman karu ja ahdistava. Myöskään kirjan tapahtumat eivät ole sieltä kevyemmästä päästä. Todella karskia settiä, monesti lukiessa tulee huomaamattaan puristettua nojatuolia, kun tilanteet ovat niin jännittäviä ja ahdistavia. Ja myöskin todella surullisia. (Siis suunnilleen yhtä surullisia kuin Mufasan kuolema Leijonakuninkaassa.) Silti mukaan mahtuu muutama todella sympaattinen hetki, esimerkkinä kappale jossa poika saa maistaa ensimmäistä kertaa elämässään Coca-Colaa. Hahmoihin samaistuu heti ensimmäisen virkkeen jälkeen, joka kertoo varmaankin riittävästi alun mahtavuudesta. (Jos nyt ollaan aivan tarkkoja niin myöskin keskikohta ja loppu olivat puhdasta mahtavuutta.) Uskomaton merkkiteos, kulttuurin riemuvoitto!
Ei mikään ihme, että McCarthy voitti tällä teoksella Pulitzerin, ja jos oikein muistan niin tämä kyseinen teos on ollut aivan Oprahin kuukauden kirjanakin. Ja molemmat saavutukset täysin ansaitusti.

Teoksestahan on tehty myös elokuva, jonka pääosaa tähdittää itse Viggo "The Man" Mortensen. Itse en ole pätkää vielä(kään) nähnyt, mutta tuskin se voi olla aivan samanlainen mestariteos kuin tämä kirja. Tosin oli mukavaa lukiessaan nähdä mielessään Aragor...siis Mortensenin kasvot.

En siis kehota ketään lukemaan tätä teosta. Minä käsken teitä lukemaan sen!

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Twilightista

Mistä tulikin mieleeni: onko joku lukenut ekan kirjan ja katsonut kyseisen elokuvan? Olisi kiva tietää, onko kirjan Bella sellainen sietämättömän kiittämätön pentu kuin leffa antaa ymmärtää. Puolivälissä tuntemukseni kyseistä ihmisrauniota kohtaan muistuttivat syvää halveksuntaa.
[spoiler]Mikään ei tuntunut riittävän. Pahin kaikista oli täysin käsittämätön kohtaus metsässä. Jos rakkauteni kohde tunnustaisi minulle palavan halunsa imeä vereni, tinttaisin tätä miettimättä lättyyn ja juoksisin kauas. Mutta mitä Bella tekikään? Ryhtyy kuhertelemaan ilman mitään selvää syytä. Ja ei, "mutku mä oon niin lätkässä" ei ole pätevä syy ilman kunnon pohjustusta. Koko asia sivuutetaan Bellan sinisilmäisyydellä. Tuolla muijalla ei ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa ja leffan lopussa onkin käynnissä koko mukavan vampyyriperheen vaarantava ajojahti, jonka ainoa looginen syyllinen on Bella. Suuri "rakkaustarina" ei onnisunut peittämään takaraivossa majailevaa ajatusta, että ilman Bellaa kaikkien elämät olisivat paremmin.

Tarinasta ei välity mitään positiivista fiilistä, sillä rakkauskin tuntuu olevan vain negatiivinen asia. Ei taida olla ainuttakaan kohtausta, jossa pariskunta olisi vaan onnellisena kimpassa, vaan aina on joku huoli tai murhe. Koko leffan läpi kulkee sellainen lapsellisen teiniangstin aalto, että huh huh. Loppu kiteyttää leffan sävyn: Edward pelasti Bellan varmalta kuolemalta, vaaransi mielenterveytensä estämällä muutoksen vampyyriksi ja kyseinen akka kehtaa valittaa, ettei hän ole vampyyri. There are no words.[/spoiler]

Mä rakastan kirjoja. Luen tosi paljon eikä mulla ole spesifiä aihealuetta mistä diggaisin yli muiden. Enimmäkseen hyllystä kuitenkin ehkä löytyy fantasiakamoja, kauhua ja elämäkertoja.

Suosikkeina voisin mainita ainakin Death Gate Cycle-sarjan joka on mukavasti vähän erilaista fantasiaa. Oon lukenut tätä seitsenosaista sarjaa aikoinaan ala-asteen ylemmiltä luokilta asti ja edelleen se on mun lempparikirjasarja.

Kirjailijoina erikseen pidän tosi paljon esimerkiksi Alex Garlandin, Jeff Longin ja Neil Gaimanin tuotoksista. Garland on kunnostautunut myös käsikirjoittajana, pidin tosi paljon 28 Days Laterin ja Sunshinen stooreista, sekä pelistä Enslaved: Odyssey to the Westistä jossa häiskä hääräsi mukana.

Gaiman on tunnetumpi ehkä sarjakuvistaan, mutta mä diggailen tosi paljon myös herran tavasta kirjoittaa romaaneja. Jeff Longin kirjoitustyyli vetoaa myös, on lisäksi siistiä miten eläväksi Long saa tietyt maastot kirjasta asiantuntemuksensa pohjalta.

Siinä nyt muutamia ikisuosikkeja mitä mieleen tupsahti näin aamutuimaan. Aika varauksella suhtaudun kauhukirjallisuuteen jota tuntuu riivaavan sama mikä kauhuelokuvissakin nykyään tökkii, ei mitään tuoretta ideaa.

Uusi fantasia (no pun intended) saa myöskin aika varauksellisen vastaanoton multa, viime vuodet on taidettu lypsää aika hyvin noilla nuorten vampyyrisheibeleillä. Muuten yritän lapsen innolla lukea monipuolisesti laidasta laitaan, kunhan kirjassa on joku aspekti mikä vetoaa. Kotimaista kirjallisuutta pitäisi yrittää myös lukea vähän enemmän.

Luonnollisesti pelikirjallisuutta tulee luettua paljon myös ;)

Itte olen ajatellu ostavani BioShock -kirjan, elikkäs Rapturen.
Onko kukaan lukenu tätä kyseistä kirjaa? Ajattelin vaan kuulla ensin jonku mielipiteen ja arvostelun siitä ennen kuin tilaisin sen :]

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Lainaus käyttäjältä sasukeluffyTwilightista
Mistä tulikin mieleeni: onko joku lukenut ekan kirjan ja katsonut kyseisen elokuvan? Olisi kiva tietää, onko kirjan Bella sellainen sietämättömän kiittämätön pentu kuin leffa antaa ymmärtää. Puolivälissä tuntemukseni kyseistä ihmisrauniota kohtaan muistuttivat syvää halveksuntaa.

Omasta mielestäni ainakin elokuvan huonous peittää alle kaiken muun, mukaanlukien Bellan luonteen joten elokuvasta mielestäni on mahdotonta oikeastaan nauttia millään osa-alueella, ellei ole juuri jonkisortin naispuolinen ihminen joka fanittaa Edwardia. Omasta mielestäni elokuvan ainut hyvä puoli oli Kristen Stewartin ihanuus. <3 Kannattaa antaa kirjalle mahdollisuus, hyvä se on. Ja muutenkin kirjan formaatti antaa niin paljon enemmän tilaa Bellan hahmoon syventymiselle. Itse rakastin Bellan hahmoa kirjassa. <3

Mutta joo pyysin joululahjaksi Tulen ja jään laulu-kirjasarjan ensimmäistä osaa, Valtaistuinpeliä, erittäin kehuttu kirjasarja ja fantasia kelpaa aina joten päätin lukea, ja Stephen Kingin uusinta, Kuvun alla-nimistä kirjaa. Yli tuhatsivuinen järkäle kyseessä joten nannaa on tiedossa. Ennen sitä pitäisi kyllä lukea Tukikohta-kaksikko loppuun.

Kirjat on kyllä mahtavia.
Luin tuossa pari kuukautta sitten Stephen Kingin 7 osaisen ihanuuden, eli Musta Torni kirjasarjan. Musta Torni on parasta mitä minulle on koskaan tapahtunut. :D

Nyt vaan harmittaa se, että kun luen nyt jotain muuta, niin kaikki vaikuttaa paskalta(no ei nyt ihan paskalta mutta huonolta) Mustan Tornin jälkeen.

Kingin kirjoitustyyli on kerrassaan loistava ja rujo. Pitää lukea kyllä kaikki Kingin kirjat. En kyllä usko, että yhtään huonoa kirjaa mies olisi kirjoittanut.

Suosittelen kyllä kaikille Musta Torni kirjasarjaa!

Twilightia luin muutamia sivuja, mutta kirjoitustyyli oli niin ala-arvoisen paskaa, että en vaan pysty sitä sontaa lukemaan.
Elokuvista näin sen ensimmäisen, ja se oli heittämällä huonoimpia elokuvia mitä olen nähnyt.
En ymmärrä Twilightin suosiota, en sitten alkuunkaan.

Eipähän nuo Twilightit ole omasta mielestänikään ( ainakaan ensimmäisen perusteella) mitä mestariteoksia, mitä nyt viihdyttävää kesälukemista, joissa ei paljon tarvitse aivoja rassata.

Musta Torni-sarja on kieltämättä parasta Kingiä ainakin kahden ensimmäisen osan perusteella. Ikävä kyllä en ole voinut lukea pitemmälle, johtuen kotiseutuni kirjaston puuttellisesta valikoimasta, pitäisi se kolmas osa tilata jostain niin voisi viimein lukea tarinan loppuun.

Noniin... Tarvitsisin vähän vinkkiä noihin joulutoiveeseen. Perinteisesti toivon pari kirjaa prlien vastapainiksi jouluna, mutta tänä vuonna potterit ovat loppuneet ja remes ei innosta. Twiligh on paska sarja mitä elokuvia katonut ja kirja-arvosteluja lukenut. Onko siis jokin yksittäinen teos (ei sarja) hyvä, jonka jaksaisi lukea. Vares sarjaa olrn ajatellut lukea, mutta voi tulla tylsäksi, kun kaikki elokuvat olen jo katsonut.

Eli ehdotuksia?

Jos dekkarit kerran iskevät, niin Lee Child voi kolahtaa. Kyseinen herra kirjoittaa vaeltelevasta ex-sotilaspoliisista nimeltä Jack Reacher, joka onnistuu aina päätymään jonkun rikollisjutun keskelle. Itse pidän Childin tyylistä kirjoittaa kohtuu yksityiskohtaista, mutta omalaatuisella huumorintajulla ryyditettyä tarinaa. Varsinkin Reacherin hahmo on loistava kaikkine outouksineen. Eräässä kirjassa hän arvioi useasti sekä kahvin että kahvikupin laatua, miehekkästi tietenkin ;) Heikkoa teosta en ole Childilta vielä lukenut ja kirjat ovat muistaakseni täysin itsenäisiä tarinoita eli ei haittaa, vaikka lähtisi keskeltä sarjaa.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Jos dekkarit kerran iskevät, niin Lee Child voi kolahtaa. Kyseinen herra kirjoittaa vaeltelevasta ex-sotilaspoliisista nimeltä Jack Reacher, joka onnistuu aina päätymään jonkun rikollisjutun keskelle. Itse pidän Childin tyylistä kirjoittaa kohtuu yksityiskohtaista, mutta omalaatuisella huumorintajulla ryyditettyä tarinaa. Varsinkin Reacherin hahmo on loistava kaikkine outouksineen. Eräässä kirjassa hän arvioi useasti sekä kahvin että kahvikupin laatua, miehekkästi tietenkin ;) Heikkoa teosta en ole Childilta vielä lukenut ja kirjat ovat muistaakseni täysin itsenäisiä tarinoita eli ei haittaa, vaikka lähtisi keskeltä sarjaa.

Kyllä! Hyvä Munkk1! Löytyyhän täältä joku muukin, joka lukee tätä loistavaa sarjaa. Uusin vielä lukematta, mutta sekin odottelee jo hyllyssä nykyisen kirjan loppumista.Tosiaan laatu on tasaisen vahvaa kirjasta toiseen ja Reacher on omasta mielestä kovempi jätkä kuin Chuck Norris. Kirjat ovat periaatteessa itsenäisiä tarinoita, tarkoittaen, että pystyy aloittamaan mistä vain, mutta kuitenkin on se "päätarina" olemassa. Onko Munk1lla suosikkia? Se missä Reacher oli vielä töissä armeijassa on itseeni kolahtanut eniten.

Lainaus käyttäjältä MKO.o

Onko Munk1lla suosikkia? Se missä Reacher oli vielä töissä armeijassa on itseeni kolahtanut eniten.

Täytyy myöntää, että edellisestä on aikaa reippaat kolme vuotta. Muistaisin pitäneeni juuri siitä armeijajutusta, mutta myös viimeisimpänä lukemani pikkukaupunkihässäkkä oli loistava. Kyseessä on juuri se, jossa Reacher arvioi kahvikuppeja ja mättää pari tyyppiä kanveesiin omastakin mielestään turhan helposti. Jospa joululomalle suunnittelemani Game of Thrones -urakka saisi lukuinnostuksen taas syttymään ja siten myös Reacherin tuoreemmat seikkailut nenän eteen. Mullahan on yhä kesken kolme vuotta sitten (ei, kyseessä ei ole sattuma) aloittamani Linnunrata "trilogia". Pitäisi varmaan luovuttaa sen suhteen, sillä eivät nuo tuoreemmat ole alkuperäisen tasolla...

Veikkaisin, että Twilight sarja on enemmän tytöille suunnattu, joten useimmat pojat eivät sitä ymmärrä. Itse luin juuri Epäilyksen loppuun, ja se on paras lukemani kirja sitten viimeisen Harry Potterin. Seuraavaksi Houkutus.

Onkos kukaan Boardeilta lukenut Eragonin Inheritance Ring-Trilogiaa? Itse ainakin omistan jokaisen osan (saan Inheritancen joululahjaksi), ja jokaista lukee mielellään uudestaan. Itse maailma on perkeleen laaja, erilaisia henkilöitä on paljon ja Eragonin ja Saphiran ystävyys ainutlaatuista. Toivottavasti tulee vielä 5. Osa.

Android Marketista saa muuten hyvin nuita ilmaisia kirjoja, Eragonit, Harry Potterit, Twilightit ja monet muut ilmaiseksi. Tosin englanniksi..

Houkutus ----->

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Jospa joululomalle suunnittelemani Game of Thrones -urakka saisi lukuinnostuksen taas syttymään ja siten myös Reacherin tuoreemmat seikkailut nenän eteen.

Mulla on nyt kesken juurikin ensimmäinen Game of Thrones kirja (en nyt äkkiseltään muista sitä oikeaa nimeä), jonka aloitin heti kun olin sarjan katsonut loppuun. Maistui vähän puulta heti perään, sen takia ollutkin jo hetken odottelemassa uutta innostusta.

Suomenkielinen nimi kyseisellle kirjasarjalle sarjalle onkin juuri Tulen ja jään laulu,alkuperäisnimeltään Song of Ice and Fire ja itse aionkin lukea kirjat ennen kuin rupean spoilaamaan itseäni sarjalla, vaikka himottaisi kovasti kun kaikki on sitä niin kovasti kehuneet.

Lainaus käyttäjältä Moromopo

Noniin... Tarvitsisin vähän vinkkiä noihin joulutoiveeseen. Perinteisesti toivon pari kirjaa prlien vastapainiksi jouluna, mutta tänä vuonna potterit ovat loppuneet ja remes ei innosta. Twiligh on paska sarja mitä elokuvia katonut ja kirja-arvosteluja lukenut. Onko siis jokin yksittäinen teos (ei sarja) hyvä, jonka jaksaisi lukea. Vares sarjaa olrn ajatellut lukea, mutta voi tulla tylsäksi, kun kaikki elokuvat olen jo katsonut.

Eli ehdotuksia?

Ilman pidempiä selityksiä sanon, että toivo Nälkäpeli! Varmaan paras lukemani kirja!

Onko Twin Peaksista tehty enemmän kirjoja kuin Laura Palmerin päväkirjat? Luin sen joskus vuosia sitten, tietämättä edes koko sarjasta mitään. Yksi mielenkiintoisimmista kirjoista mitä olen koskaan lukenut. Nyt olen kyllä jo sarjan kattonut kokonaisuudessaan ja Fire walk with me -leffan.

Itse harrastan dekkareita, kauhua ja pienemmässä määrin fantasiaa sekä historia-aiheista kirjallisuutta. Tällä hetkellä kesken on John Verdonin Numeropeli - dekkari. Verdon on onnistunut henkilökuvauksessa jopa niin hyvin että jäätävät kohtaukset pääparin kotielämästä kilpailevat tasavertaisesti actionin kanssa - omalla kohdallani tämä on erittäin harvinaista!

Jos taas kauhu uppoaa ja on mahdollisesti tutustunut Pan's labyrinth -nimiseen elokuvaan suosittelen ohjaaja Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin yhteistyönä kirjoittamaa Vitsaus-trilogiaa (The Strain, josta kolmas osa kylläkin odottaa vielä julkaisua). Todella mielenkiintoinen vaihtoehtoinen syntytarina vampyyreille, joka omasta mielestäni puhaltaa uutta puhtia koko genreen (syvästi inhoan Twilightia, Buffya ja muita vampyyrigenren teinihittejä).

Myös meillä Song of Ice and Fire-sarja lähti tilaukseen heti kun ensimmäinen Game of Thrones -kausi tuli ahmittua - toisen kauden avausjaksoa kieli pitkällä odotellessa on hyvä uppoutua maailmaan kirjan tasolla.

Itsehän olen kova lukemaan kanssa, mutta aiheena täytyy olla kauhu, rikos, fantasia tai jokin mielenkiintoinen bändin elämänkerta. Harry Potterit olen kaikki lukenut ja viimeisen englanniksi. Potterit ovat parhaita fantasia kirjoja koskaan. Da Vinci Koodi, Enkelit ja Demonit ovat mahtavia sekä niiden jatko-osa Pahan Symboli(?) on hyvä mitä siitä olen ehtinyt lukemaan. Kauhusta tulee klassikkona mieleen Hohto, jonka lukeminen illalla sai unen tulon viivästymään rankasti. On se kirjana vain niin paljon parempi kuin elokuvana ja elokuvanakin se on parhaimmistoa mitä tiedän. Stephen Kingin romaanit/novellit ovat ylipäätänsä todella mielenkiintoisia kirjoja.
Musiikista tulee ensin mieleen Joel McIverin Metallica, jota luen nyt kolmatta kertaa läpi. Se on vain niin syvältä raapaiseva sekä mielenkiintoinen kirja jossa ei kehuja/haukkuja säästetä. Todella hyvän ja kriittisen kuvan antaa Metallicasta.
Puolestaan Glamin historian parhaimmasta bändistä kertova Mötley Crüe - The Dirt on todella hupaisaa, mielenkiintoista sekä joissain luvussa oikeasti liikuttavaa (Vince Neilin tyttären kuoleminen syöpään ja sen jälkeinen). Tässä kirjassa pääsevät kaikki ääneen Vince, Nikki, Tommy ja Mick sekä John Corabi ja tuottajat, managerit + kaikki tutut. Kirjassa on paljon kerrottu mitä en ennestään tiennyt joka on erinomainen plussa. Mötley Crüe - Törkytehdas nimikkeellä kulkeva suomenkielinen versio on suositeltavissa jokaiselle, kuka pitää edes vähän Mötiköistä. Vaikka etsisit vain viihdykettä niin sitä tämä kirja tarjoaa ja paljon. Kamapäissään riehumiset ovat jotain niin hupaisaa luettavaa.
Nikki Sixx - Heroiinipäiväkirja, kertoo Mötley Crüe basistin sekä pääasiallisen lauluntekijän Nikki Sixxin turmiollisesta ja huumehuuruisesta elämästä alusta hetkelliseen loppuun ja sitten taas uuteen alkuun. Nikki oli aikoinaan todella huutava esimerkki kamankäyttäjästä. Hänelle maistui niin heroiini kuin kokaiini ihan yhteen sekoitettunakin meni rännistä alas. Tämä johti lopulta kuolemaan josta hän lopulta heräsi uudestaan henkiin, rännittämään... Nikki on nykyään raitis ja elämänhaluinen 53-vuotias mies(jonka synntärit on tänään 11.12) sekä pitää valokuvauksesta todella paljon, jonka tiimoilta This is Gonna Hurt julkaistiin tämän vuoden kesällä.

Lainaus käyttäjältä mikke95+

Nälkäpeli! Varmaan paras lukemani kirja!

Tämä oli aika pirun suuri pettymys mulle. Luin tuon joskus pari vuotta sitten, kun Battle Royale elokuvan katsomisen jälkeen etsin googlesta samanlaista kamaa ja The Hunger Gamesia kehuttiin jossain arvostelussa. Mielestäni tuo oli ärsyttävän lapsellinen kirja kaikkine fantasiatyperyyksineen. Muistutti enemmän jotain Narniaa kuin Battle Royalea, mikä ei ole hyvä asia kirjassa, jossa lapset teurastavat toisiaan mitä verisimmillä tavoilla kansan viihdykkeeksi. Ehkä vika oli suomenkielisessä käännöksessä (paikallisessa kirjastossa ei ollut alkuperäistä), joka oli täynnä kirjoitusvirheitä ja muutenkin hyvin ärsyttävällä tavalla kirjoitettu.

Lainaus käyttäjältä Rätsetti

Onko Twin Peaksista tehty enemmän kirjoja kuin Laura Palmerin päväkirjat?

Agent Cooperin "elämänkerta", mutta ikävä kyllä ei tietääkseni yhtään kunnon kirjaa.

Sain joululahjaksi Dmitri Gluhovskin Metro 2033. Olen nyt lukenut kirjan jo lähestulkoon loppuun ja voin sanoa olevani.. todella... vaikuttunut...
Tiedän, että loistavasti menestyneestä kirjasta on tehty myös peli, mutta en ole ikinä pelannut tai edes toivonut pelaavani sitä, joten voin sanoa, ettei kyseessä ole mikään "pelikirja" joka ostetaan pelin takia. Kirja ilmestyi alunperin verkossa ja se on saanut valtavasti suosiota eri puolilla maailmaa.

Kirja kertoo tulevaisuuden maailmasta, jossa ydinsodan lähestulkoon tuhoaman ihmiskunnan rippeet elävät Moskovan synkeissä metrotunneleissa. Maan pinnalla on mahdotonta elää korkean radioaktiivisen laskeuman vuoksi, joka on myös kiihdyttänyt evoluutiota luoden mitä kammottavimpia hirviöitä. Vain kaikista rohkeimmat ja kokeneimmat soturit "stalkerit" uskaltavat lähtevä raskaan aseistuksen ja suojapuvun kera maan pinnalle hakemaa joitakin elintärkeitä tarvikkeita. Metrossa asemat ovat muuttuneet lähetulkoon kuin omiksi valtioikseen ja ne tekevät liittoja ja käyvät jopa sotia keskenään.
Ennen niin rauhallista VDNHn asemaa uhkaa vaara joka saattaa levitä koko metroon ja tuhota sen. Kyseisellä asemalla asuva nuori Artjom tajuaa pian kauhukseen, että hänelle on langennut tehtävä, joka johtaa hänet kauas syvälle pimeän metron syövereihin. Hänellä ei ole kuitenkaan vaihtoehtoa, sillä koko jälellä oleva ihmiskunta on suuressa vaarassa.

Kirja oli todella vaikuttava ja suosittelen sitä kaikille ja erityisesti niille jotka pitävät yhtään sci-fi- tai jännityskirjallisuudesta. Tarina oli todella jännittävä ja pidin todella paljon siitä, kuinka hyvin kirjan miljöö oli suunniteltu.

venäläinen alkuperäisversio
IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/04/Metro_2033_russian_book_front_cover.jpg)

Kirjailja on kirjoittanyt kirjalle myös itsenäisen jatko-osan jonka aion aloittaa heti kun ehdin.

Onko porukoilla kokemuksia Mass Effect -romaaneista? Kun hurahdin ihan täysin tuohon Mass Effectin maailmaan, niin olisi kiva nekin plärätä läpi, mutta millaisia lukukokemuksia ne on tarjonnu? Entä mistä moisia kirjoja kannattaisi ostaa?

Enpä ole viime vuosina pahemmin jaksanut tänne kirjoitella, mutta nyt on pakko.

Luin viime yönä loppuun Ernest Clinen kirjan Ready Player One, ja se on ehdottomasti paras kirja mitä olen pitkiin aikoihin lukenut. Kuten joku kirjan kannessa oleva arvostelija jo kirjoittikin, se kutkutti jokaist nörttisoluani joka sivullaan.

Toimitus: lukekaa tämä ja suositelkaa lehdessä. Soittakaa Hesariin ja ilmoittakaa Maikkarille, minä tilasin jo lentävän bannerin helsingin ylle*. Kaikkien on luettava tämä kirja!

Helmet

Amazon.co.uk

(Toivotaan että linkit toimii)

*kirjoittaja ei ole tilannut lentävää banneria helsingin ylle

Assassin's Creed: The Secret Crusade on ollut tähän asti tosi viihdyttävä ja mainio kirja. Olen lukenut kirjaa joka ilta n. 20-30 sivua yhden viikon ajan. Tosi jännittävä ja muutenkin mukavaa luettavaa iltasella.

Seuraava kohteeni on Deus Ex: Icarus Effect, jonka aloitan sitten kun olen vienyt AC:n loppuun. Yli 300 sivua vielä jäljellä AC:ta, etten taida ihan hetkiin vielä aloitella tuota.

Lainaus käyttäjältä appa-king+

Onko porukoilla kokemuksia Mass Effect -romaaneista? Kun hurahdin ihan täysin tuohon Mass Effectin maailmaan, niin olisi kiva nekin plärätä läpi, mutta millaisia lukukokemuksia ne on tarjonnu? Entä mistä moisia kirjoja kannattaisi ostaa?

Komppaan kysymystä. Itsekkin olen monesti pohtinut kyseisten teosten lukemista, mutta aina se on jotenkin jäänyt. Kun kevään YO-kokeet saisi taisteltua pois alta (ja toivottavasti myös läpi!), niin voisi melkein kokeilla lukea jotain oikeasti mukavaakin. Neljäs Harry Potterkin on kesken, onneksi nuiden kokeiden jälkeen tulee muutaman kuukauden "loma". Toki kouluihin pitää hakea, mutta se on sen ajan murhe.

PuolenkuunPelit ainakin myyvät muutamaa noista kirjoista. Hinnatkaan eivät ole ollenkaan pahoja.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Lainaus käyttäjältä appa-king+Onko porukoilla kokemuksia Mass Effect -romaaneista? Kun hurahdin ihan täysin tuohon Mass Effectin maailmaan, niin olisi kiva nekin plärätä läpi, mutta millaisia lukukokemuksia ne on tarjonnu? Entä mistä moisia kirjoja kannattaisi ostaa?

Komppaan kysymystä. Itsekkin olen monesti pohtinut kyseisten teosten lukemista, mutta aina se on jotenkin jäänyt. Kun kevään YO-kokeet saisi taisteltua pois alta (ja toivottavasti myös läpi!), niin voisi melkein kokeilla lukea jotain oikeasti mukavaakin. Neljäs Harry Potterkin on kesken, onneksi nuiden kokeiden jälkeen tulee muutaman kuukauden "loma". Toki kouluihin pitää hakea, mutta se on sen ajan murhe.

PuolenkuunPelit ainakin myyvät muutamaa noista kirjoista. Hinnatkaan eivät ole ollenkaan pahoja.

Tilasin nuo Mass Effect -kirjat suomalaisesta kirjakaupasta ja maksoivat 5e/kpl. Vielä en ole ehtinyt aloittaa, joten kirjojen laadusta en osaa sen kummempaa sanoa.

Niin ja jos haluatte isompaa tarjontaa noihin mass effecteihin, niin Waterstone myy suurempaa valikoimaa englannin kielellä. itse ostin kysesisestä kaupasta Brysselistä james Bond kirjan.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Lainaus käyttäjältä Muksu+Lainaus käyttäjältä appa-king+Onko porukoilla kokemuksia Mass Effect -romaaneista? Kun hurahdin ihan täysin tuohon Mass Effectin maailmaan, niin olisi kiva nekin plärätä läpi, mutta millaisia lukukokemuksia ne on tarjonnu? Entä mistä moisia kirjoja kannattaisi ostaa?

Komppaan kysymystä. Itsekkin olen monesti pohtinut kyseisten teosten lukemista, mutta aina se on jotenkin jäänyt. Kun kevään YO-kokeet saisi taisteltua pois alta (ja toivottavasti myös läpi!), niin voisi melkein kokeilla lukea jotain oikeasti mukavaakin. Neljäs Harry Potterkin on kesken, onneksi nuiden kokeiden jälkeen tulee muutaman kuukauden "loma". Toki kouluihin pitää hakea, mutta se on sen ajan murhe.

PuolenkuunPelit ainakin myyvät muutamaa noista kirjoista. Hinnatkaan eivät ole ollenkaan pahoja.
Tilasin nuo Mass Effect -kirjat suomalaisesta kirjakaupasta ja maksoivat 5e/kpl. Vielä en ole ehtinyt aloittaa, joten kirjojen laadusta en osaa sen kummempaa sanoa.

Saako niitä sieltäkin? You don't say... Täytyypä varmaan sitten sieltä katsella, kun hinnat tuntuvat olevan kohdallaan. Kiitos tästä!

Lainaus käyttäjältä appa-king+

Onko porukoilla kokemuksia Mass Effect -romaaneista? Kun hurahdin ihan täysin tuohon Mass Effectin maailmaan, niin olisi kiva nekin plärätä läpi, mutta millaisia lukukokemuksia ne on tarjonnu? Entä mistä moisia kirjoja kannattaisi ostaa?

Tilasin joskus viime kesänä Fantasialinnasta tuon ensimmäisen Mass Effect -pokkarin eli Mass Effect: Revelationin. En ole vieläkään saanut kirjaa luetuksi mutta voisin ruveta raahaaman kirjaa takintaskussa linkkamatkoja varten että saisin sopivasti tuhlattua aikaa ja että saisin tuon viimeinkin luettua. Voisin myös ladata Mass Efect Soundtrackin musiikkia kännykkään jotta voisin hyvissä fiiliksissä tuota lukea.

Helvetin laadukkaita kirjoja taitavat olla, kun puolet boardeista ovat niitä ostaneet, mutta kukaa ei ole jaksanut lukea :D.

OT.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Helvetin laadukkaita kirjoja taitavat olla, kun puolet boardeista ovat niitä ostaneet, mutta kukaa ei ole jaksanut lukea :D.

OT.

Mulla on kolme ekaa kirjaa ja luin kaikki suhteellisen nopeasti. Hyvillä mielin jopa.

Mukavasti avaavat universua. Lisäksi nuo oli kirjoitettu silleen nokkelasti, että ne sopivat lähes mihin tahansa tilanteeseen, johon pelaaja on pelissä valintoineen joutunut.

Nythän tuo neljäs ja tuorein kirja sisälsi aika pahanlaisia mokia, mitä universumiin tulee. Bioware on kuitenkin luvannut, että nämä korjataan toiseen painokseen. Ei siis kannattane vielä ostella tätä viimeisintä eli Deceptionia.

Lopputulemana, mikäli pidät Mass Effect -peleistä ja varsinkin niiden universumista, niin noita kirjoja ja sarjakuvia suosittelen.

Tietääkö kukaan boardilaisista mitään hyviä zombie-aiheisia kirjoja (Zombie-taistelijan opas luettu) siis sellaisia esim. päiväkirjamaisesti kirjoitettuja. The Walking dead pärinöissä haluaisin hiihtolomalle jotain jännää luettavaa.

Sukupolvi-Z on kuulemma hyvä kirja jos tuon genren kirjoja lukee.

Lainaus käyttäjältä LordBarkus

Tietääkö kukaan boardilaisista mitään hyviä zombie-aiheisia kirjoja (Zombie-taistelijan opas luettu) siis sellaisia esim. päiväkirjamaisesti kirjoitettuja. The Walking dead pärinöissä haluaisin hiihtolomalle jotain jännää luettavaa.

Tuo Sukupolvi-Z on hyvä kirja, suosittelen. Samalta kirjoittajalta kun Zombie Survivalguide.

Mutta jos pidät The Walking Dead sarjasta, niin miksi et lukisi niitä sarjakuvia? Suosittelen lämpimästi. Koneelle ne saa vaivattomasti. Tämä tietysti oletuksena, että enkku sujuu edes semisti.

Allsprite. Kiitos vastauksista, taidan pujahtaa huomenna kirjakauppaan. Englanti sujuu lähes täydellisesti joten se ei ole ongelma, probleema on se etten omista kannettavaa tietokonetta jota ottaa Levin matkalle mukaan :/ sarjakuvat saavat jäädä myöhemmälle.

Mä luin äskettäin Emily Donoghuen kirjan nimeltä Huone, joka tuli spotattua ihan Prisman kirjapuolelta sen suuremmitta taustatutkimuksitta. Tää oli sitä pankkivankidraamaa omimmillaan, tosin soppaan ollaan sekoitettu myös kirjan alkutaipaleella viisi vuotta täyttävä lapsi, joka on nähnyt päivänvalon samaisessa tyrmässä, joka on siis kidnappaajan puuvaja. Diippiä. Koko kirja kerrotaan tämän viisivuotiaan Jackin silmin, puhein ja ajatuksin. Kirja naurattaa ja ilostuttaa siinä missä vihastuttaakin ja inhottaa. Kaikki jotka muistaa Fritzl casen, niin aika paljon tämä tapaus hiipi omaan mieleeni tätä lukiessani. Juonta en uskalla enempää avata. Tää piti ottessaan alusta loppuun ja on ehdottomasti yksi mielenpainuvimpia lukukokemuksia pitkään aikaan. Oli pakko kollaa nettiä tällaisten tapauksien osalta jälkikäteen, koska kirja oikeasti sai ajattelemaan asioita, joita ei yleensä tule ajateltua. Sopii kaippa suositella ihan kaikille. Ei tätä kyllä ihan piristysruiskeeksi voi lokeroida.

Juuri sain luettua The Hungergamesin ensimmäisen osan loppuun, ja on pakko sanoa että erittäin, ERITTÄIN hyvä maku jäi suuhun. Melkeimpä paras kirja jonka olen koskaan lukenut, nyt vain aloittelemaan seuraavaa kirjaa. Vaikea vaan yhtään spekuloida, että mitä tulee tapahtumaan.

Lainaus käyttäjältä LordBarkus+

Juuri sain luettua The Hungergamesin ensimmäisen osan loppuun, ja on pakko sanoa että erittäin, ERITTÄIN hyvä maku jäi suuhun. Melkeimpä paras kirja jonka olen koskaan lukenut, nyt vain aloittelemaan seuraavaa kirjaa. Vaikea vaan yhtään spekuloida, että mitä tulee tapahtumaan.

Ei kannata pettyä toisen kirjan kohdalla. Itse petyin siihen hieman loistavan ensimmäisen osan jälkeen, mutta kyllähän sekin hyvä on! Itsellä loppui kiinnostus sarjan kolmanteen osaan noin puolessa välissä. Jotenkin se ei enää iskenyt, mutta ensimmäinen osa on itselläkin ehkä paras lukemani kirja!

Nälkäpelit on nyt viimeistelty ja huomenna elokuviin. Toinen kirja oli mahtava, melkeimpä parempi kuin ensimmäinen. Kolmas kirja oli myös hyvä, mutta kirjailija olisi voinut jättää vähän enemmän jengiä eloon. Kannattaa lukea jos vähänkin kiinnostaa.

Luinpas hyvän suomalaisen kirjan, nimittäin Hannu Rajamiehen Kvanttivarkaan. Kvanttivaras on pääosin Marsiin sijoittuva sci-fi kirja, joka ei ainakaan yksinkertaisuuteen kaadu. Monia nokkelia ideoita sisältävä kirja on erittäin näppärästi kirjoitettu ja monimutkaisuudessaan erittäin nautittava. Alussa monimutkaisuus melkein jo häiritsi, mutta kuviot onneksi selvenivät pikkuhiljaa, eikä liian selitellyn tuntuisesti. Hahmotkin kehittyivät mukavasti ja joihinkin jopa kykeni samaistumaan.

Tarina kertoo mestarivarkaasta, joka on joutunut dilemmavankilaan (eli jonkinlaiseen virtuaalivankilaan, jossa vankien pitää pelata selviytymispeliä), ja hänet sitten vapautetaan hoitamaan monimutkainen keikka. Kaiken näköisiä käänteitä sisältävässä tarinassa myös muistit ovat vaihdettavissa keskenään, kukaan ei ole kehonsa vanki, aika on valuuttaa ja kuolleita kyetään herättämään henkiin.

Kirja on alunperin kirjoitettu englanniksi, mutta suomenkielinen käännös on tehty pätevästi. Suosittelen kaikille hyvän sci-fi-kirjallisuuden ystäville.

Holla geeks. Tekis mieli tarttua tuohon nälkäpeli vs twilight -vastakkainasetteluun. Taustatyö vaan on turhan ontuvaa, koska jo twilightin traileri saa kaakelit parketille. Kirjojen herättämää reaktiota olisi väärin kuvata tällaisella perheystävällisellä sivustolla.

Oon vaihtanu vähän iltarutiineja ja siirtynyt itseni koskettelusta Dean Koontzin tuotantoon. Damn, tää kaveri omistaa. Juuri eilen viimeistelin herran kirjan nimeltä Pienempi paha, ja olihan se fiiniä diiniä. Rakastin viittauksia Eliotin ja Dickensin tuotantoihin, joita pidän suuressa arvossa. Aivan herrasmies ei ylly parhaimmilleen, mutta koukuttava ja mielenkiintoinen lukukokemus. Loppu oli semisti latistava, kokonaisuutena kuitenkin tiukassa otteessa pitävä paketti täynnä hienoa tarinankerrontaa. Tällä hetkellä oma suosikkini on Odd Thomas-trilogia. Ysärikirjoja en oo lukenut, mutta ehkä niidenkin aika koittaa. Tilauksen laitoin taas eilen vetämään. Alkuviikoksi odottelen kirjoja 60 tuntia, Pako sekä lontoonkielinen 77 shadow street. Niiden siivellä tilasin hieman Jo Nesboa.

Sanottakoon heti että itse en todellakaan ole kirjaihminen. En jaksa perehtyä useiksi tunneiksi pelkän tekstin pariin. Jokunen aika sitten kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni, ja olenkin tässä jokusen kirjan viime aikoina lukenut (joka on minulle henkilökohtaisesti kova suoritus, olin lukenut ennen 18v-päivääni kaksi ihan kunnon kirjaa läpi). Juuri päätin vihdoin pitkän taipaleen kirjan parissa nimeltä Fidel & Che: Ystävät vallankumouksessa.

Kirjahan käsittää siis nimensä lailla kahden Kuuban vallankumouksen suurimman henkilön Fidel Castron ja Ernesto "Che" Guevaran tarinan, jo kaukaa ennen sitä hetkeä kun nämä herrat tapasivat. Kirja kertoo todella yksityiskohtaisesti eri tapahtumista, ja kirjailija itse on kertonut kuinka hän on päässyt paljon sellaiseen materiaaliin käsiksi, mihin harva ihminen on päässyt. Varmasti monet tietävät Chen ja kuuluisan kuvan hänestä mitä löytyy ties mistä kangaslipusta ja t-paidasta. Mutta kuinka moni oikeasti osaisi selittää millainen rooli esimerkiksi Che Guevaralla oli Kuuban vallankumouksessa? Ei varmasti jokainen jolta löytyy Chen t-paita kotoa...

Kirja antaa siis todella hyvän kuvan millainen Kuuban vallankumous oli, miten Fidel ja Che siihen vaikuttivat ja mitä kaikkea noina aikoina tapahtui. Kirjan kirjoitustyyli on kuin jännityskirjaa lukisi, joten kirjaa voi lämpimästi suositella. Palaan tähän ketjuun pian kunhan saan luettua oman lempibändini tarinan kertovan kirjan...

Näin Joulukuun pian lähestyessä (noot) aloitin sitten jo pari kuukautta listalla olleen Hobitin uusimman lukukerran ja taitaapi olla ensimmäistä kertaa kun tämän englanniksi luen. Tosiaan viime lukukerrasta on muistaakseni ainakin 5 vuotta aikaa, joten hyvä lukaista kirja lävitse ennen leffojen tuloa, vaikka olisihan tässä toki aikaa vielä kuinka. Kuitenkin ennen metsiin menoa haluan mieluiten hoitaa homman pois alta.

Hobitti taitaa ihme ja kumma olla ehkä eniten lukemani/kuuntelemani kirja. Pienenä tätä tuli kuunneltua kasetilta aivan käsittämättömän usein niin että jos ne laskee mukaan, on kirja tullut kahlattua lävitse ainakin 15 kertaa. Melko hassua, koska fantsutasoni on mallia rookie tai vähän päälle ja Tolkienin lorea lukuunottamatta mm. Le Guinin ja vastaavien teokset olen skipannut. Ei sillä, kyllä tämä yksi lempparikirjojani on ja tulee aina olemaankin.

Kirjaihmisenä olin pitkään Snakeleaderin tyyliin melko noviisi, mutta nälkähän kasvaa syödessä ja ehkä siinä yläasteen aikana ja sen jälkeen varsinkin on kirjoja tullut luettua suomeksi ja englanniksi useita vuodessa. Toivon myös että Hobitti herättää taas hieman kiinnostusta Skyrimin puoleen, jonne mieluiten haluaisin vielä piakkoin palata, vaikka lievää innostuksen puutetta onkin havaittavissa.

I'm back...

Eli tosiaan aiemmassa viestissäni hypettämäni kirja oli maailman parhaimmasta yhtyeestä kertova kirja eli System of a Downista. Kirjan kantaa nimeä System of a Down: Hollywoodin Hypnootikot

Kirja kertoo siis bändin synnystä, kehityksestä, noususta suuremman yleisön tietoon Toxicity-levyllä sekä nykytilasta. Kirja ei jatka tälle vuosikymmenelle, vaan kirja loppuu yhtyeen viimeisimmän levyn eli Hypnotizen käsittelyyn sekä hieman valoittaa herrojen tulevaisuuden suunnitelmia. Itse olen sanalla sanoen rakastunut tätä yhtyettä siitä asti kun veljeni osti minulle (enkä tosiaankaan muista mistä syystä) Mezmerize albumin. Tuli digattua helvetisti jonka jälkeen ostin Toxicityn ja rest is history. Jos olet bändiä kuunnellut last.fm:n mukaan lähes 1500 kertaa, ja siinä on vasta osittainen määrä koko kuuntelumäärästä, kertoo se varmasti etten ole bändiin kyllästynyt yhtään. Biisit vaan iskevät vieläkin todella kovaa, ja olen iän myötä oppinut arvostamaan bändiä yhä enemmän. Mezmerizen ja Toxicityn ovat vain silkkaa parhautta. Period.

Mutta niin piti siitä kirjastakin jotain sanoa.

Tosi paljon tuli opittua bändin historiasta tämän kirjan kautta, johon juurikaan en ollut aiemmin hirveästi perehtynyt. Bändiä voisi sanoa "vain" poliittiseksi bändiksi, mutta se oli täysin väärin sanottu. Biiseissä sanoitukset pohtivat paljon tuttuja aiheita eli alkoholia, seksiä ja huumeita. Mutta lauletaan myös mm. Toxicity-levyltä löytyvässä Bounce-kappaleessa hyppykeppiorgiosta. Kuuntele vaikka itse. Usein biisit käsittelevät myös Yhdysvaltojen poliittisia päätöksiä, joista varmasti yksi muistettavampia on Steal This Albumilta-löytyvä Boom! jonka videon on ohjannut muuan Michael Moore. Bändi on hienosti myös itse osallistunut politiikkaan vaatimalla että Armenian kansanmurhat myönnettäisiin. Bändin kaikki jäsenet ovat siis armenialais-syntyisiä.

Jos jostain syystä hieman ei niin perinteisen bändin historia kiinnostaa, voi kirjaa ehdottomasti suositella. Kaikkien SOAD-fanien pitäisi kirja ehdottomasti lukea.

Lainaus käyttäjältä Snakeleader+

Kaikkien SOAD-fanien pitäisi kirja ehdottomasti lukea.

Sait ylipuhuttua. Vaikken viimeaikoina bändiä olekaan pahemmin kuunnellut, niin on SOADilla ollut ehkä suurin yksittäinen vaikutus mun musiikin kuunteluun. Ennen Systemiä en pahemmin "heviä" kuunnellut, mutta Mezmerize muutti kaiken. Jostakin on kyllä toi kirja nyt hankittava.

Heitäppäs Snake toi sun last.fm profiilis niin käyn vaklaamassa mitä siellä näkyy ;)

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

Lainaus käyttäjältä Snakeleader+Kaikkien SOAD-fanien pitäisi kirja ehdottomasti lukea.

Sait ylipuhuttua. Vaikken viimeaikoina bändiä olekaan pahemmin kuunnellut, niin on SOADilla ollut ehkä suurin yksittäinen vaikutus mun musiikin kuunteluun. Ennen Systemiä en pahemmin "heviä" kuunnellut, mutta Mezmerize muutti kaiken. Jostakin on kyllä toi kirja nyt hankittava.

Heitäppäs Snake toi sun last.fm profiilis niin käyn vaklaamassa mitä siellä näkyy ;)

http://www.last.fm/user/Derezzz.

Täytyy kyllä sen verran tuosta kirjasta vielä sanoa, että pakolla täysin perertyneelle SOAD-fanille kirja ei tarjoa mahdottomasti uutta. Mutta kirja käy todella hyvin Toxicity levyyn asti todella yksityiskohtaisesti tarinaa läpi ja kertoo näistä kaikenmaailman sivuprojekteista mitä bändin jäsenillä on ollut, mm. Serj Tankianin Serjical Strike.

Alkoi kiinnostamaan muakin nyt toi SOADin kirja. SOAD on myös munkin musiikkielämääni yksi suuri vaikuttaja joten taidanpas myös ostaa sen kun teen suomalaiseen kirjakauppaan tilauksen piakkoin.

Anyways, pitäisi ostaa Assassin's Creed kirjoja ehkä pari lisää. Harmittaa kun tuo Deus Ex -kirja on vielä kesken, mutta ei tunnu yhtä mukaan_vetävältä kuten eka AC -kirja.

No pitihän toi SOAD-kirja pistää tilaukseen. Vaikka bändin kova fani olenkin niin aika tietämätön olen niiden historiasta. Eipä muuten kovin kalliiks käyny ku CDONilta toi irtos aika huokeeseen hintaan, alle 7€. Samalla pistin tilaukseen Taistelutoverit kirjan, josta on siis tehty se samanniminen TV-sarja. Jos kirja on läheskään yhtä hyvä kuin sarja niin en voi pettyä.

Luin uudestaan nostalgian ja tulevan The Intriguies Of Haruhi Suzumiyan kunniaksi sarjan ensimmäisen( ja ehkä parhaan) osan, The Melancholy of Haruhi Suzumiya. Kyseessä on loistava kultti teos ja varmasti rakkain kirja jonka tulen koskaan omistamaan. Se on vain niin jännää kun sarkastinen lukio poika Kyon alkaa tajuta ketä mystisen SOS-Brigaden liittyvät salaperäiset henkilöt oikeasti ovat, etenkin mikä Haruhi on. Tulee sellainen haikea olo kun sen teoksen lukee, ikäänn kuin oma maailma olisi... jotenkin tylsä. Mutta ei siitä sen enempää, tämän tekstikasan tarkoitus oli siis sanoa että manio kirja on kyseessä :)

Lainaus

Näin Joulukuun pian lähestyessä (noot) aloitin sitten jo pari kuukautta listalla olleen [b]Hobitin[/b] uusimman lukukerran ja taitaapi olla ensimmäistä kertaa kun tämän englanniksi luen.

Ja hieman alle kaksi kuukautta siihen kuluikin... Eli eilen sain tämänkin teoksen vihdoin luettua läpi asti. Olihan se erilainen alkuperäisellä kielellä, mutta täytyy myös puristaa lämpimästi kättä suomentajien kanssa, jos joskus tavataan. Näin ennen leffoja oli kuitenkin vissiin ihan hyvä tietää nuo paikannimet ihan alkuperäisinä, ettei sitten mene sormi suuhun, kun Thorinin komppania matkaa kohti Carrockia

Viime metreillä melkein se kyynel valui silmäkuopasta. Kerrassaan erinomainen fantasiakirja ja tarinassakin on roppakaupalla käänteitä ja yllätyksiä (joskaan ei sillä 6. lukukerralla). Loppuun päin ajanpuute vähän venytti ja paukutti meikäläisen lukuintoa, mutta eihän se eräpäiväkään ole, kuin vasta tänään. Hyvin ehtii vielä kirjastoon kirjan käydä heittämässä ja toivottavasti joku muu sen sieltä lainaa. Teksti nyt on etenkin lopussa aika vaikeaselkoista ja paljon on vanhoja englannin kielen sanoja käytetty, mutta saa tuosta silti ihan hyvin selvää. Lukekaa, lukekaa!

Itse tällä hetkellä pureutunut Hannu Rajaniemen Kvanttivarkaan alkuperäiskieliseen versioon (eli siis englanniksi, The Quantum Thief), ja pakko sanoa, että on kyllä aika uskomattoman upeita kuvia mies onnistunut luomaan. Ei ihme, että mies on pätevä professori alallansa, kirjan sisältö menee välillä niin monimutkaiseksi, että pitää oikein moneen otteeseen lukea, ennen kuin jutusta saa oikean kuvan.

Muita lukuprojekteja tällä hetkellä:

A Song of Ice and Fire sarja George R. R. Martinilta (Tulen ja Jään laulu)
Dark Tower sarja Stephen Kingiltä (Musta Torni)
Malazan the book of the fallen sarja Steven Eriksonilta
Necronomicon, H. P. Lovecraftin koottuja lyhyttarinoita, Commemorative Edition