Yleinen Xbox 360 - keskustelu / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Ainakin originaali malli huutaa kuin teurastettava sika, jos pelejä ei asenna kovolle.

Joo tuommoinen vanha tuulikonehan se on. Kyllä siihen ääneen tottuu, mutta sitten kun pelaan PS3:lla ja palaan taas boxiin täytyy totutella uudestaan.

tuossa oli hetki sitte uutisotsikko domes että sony tai microsoft meinaa jättää konsoli bisneksen? mitä veikkaatte? mä veikkaan sonyä.

Lainaus käyttäjältä Hmoilane+

tuossa oli hetki sitte uutisotsikko domes että sony tai microsoft meinaa jättää konsoli bisneksen? mitä veikkaatte? mä veikkaan sonyä.

tuntuu oudolta että jompi kumpi jättäytyisi, molemmilla on huippu luokan pelisarjoja. Muttajos näin käy en tule myymään sieluan Bill Gatesille vaa ryhdyn iMac käyttäjäksi!

Tuo on mielestäni hirveää paskapuhetta. Tuskin Sony tai Microsoft on pelibisnestä jättämässä, ainakin tulee vielä yksi sukupolvi gonsoleita..

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Muttajos näin käy en tule myymään sieluan Bill Gatesille vaa ryhdyn iMac käyttäjäksi!

Sieltä löytyykin aivan mielettömästi pelejä... Don't get me wrong, itse olen mäkkikäyttäjä kaikissa kouluhommissa ja BootCamppia pyörittelen pelejä ja peruskäyttöä varten. Kannattaa silti pitäytyä peli pc:ssä mäkkien karmean hinta/teho-suhteen vuoksi ;)

No, leikki leikkinä. Täydellisessä maailmassa Sony, Microsoft ja Nintendo unohtaisivat puhtaat voitot ja löisivät hyntyyt yhteen. Live nettipalveluna, boksin ohjain, Sonyn mediaominaisuudet ja siihen vielä Nintendon pääsarjat Halon ja Unhartedin rinnalle. Rahantulolle ei olisi loppua. Eihän niin tule koskaan tapahtumaan, mutta ainahan voi unelmoida...

En kuitenkaan usko täyttä vetäytymistä ennen kuin sen omin silmin näen kesäkuussa. Voihan olla, että Sony lykkää julkistusta parilla vuodella ja laittaa ulos jonkun OnLiven tapaisen, mutta sekin on monen vuoden päässä. Tämänhetkinen infra sitä tuskin kestäisi edes Pohjoismaissa tai Manner-Euroopassa, Amerikasta puhumattakaan. Microsoftin vetäytyminen tarkoittaisi vain sitä, että osa sarjoista siirtyy pleikkarille ja osa pc:lle.

Toki Microsoft ja Sony tekevät muutakin kuin konsoleita ja jos tämä bisnes ei enää kiinnosta, niin eipä siinä pelaajalla ole osaa tai arpaa. Nintendo ei sentään voi konsoleita ihan heti hylätä. Vaikka Sonylla ja Microsoftilla on kovia sarjoja, niin kyllä ne multiplattarit ja Nipan pelit taitavat kuitenkin myydä enemmän. Uutta kilpailijaa varmaan nykytehoilla ei enää nähdä ja se on hieman sääli. Ei tule Segan paluuta ja tuskin Applea kiinnostaa, vaikka varaa olisikin.

Itse näkisin mieluusti E3:lla Sonyn ja Mikin yhdessä conferenssissa ilmoittamassa, että nyt ollaan yhtä ja konsoli tulossa ensi vuonna kaikilla mausteilla. Jokatapauksessa uutta rautaa sieltä tulee jokaiselta kolmelta, jos olen kortteja oikein lukenut. Mutta jos joku tosiaan jättäytyy, niin Sonya veikkaan. Alkaa mennä jo aika aiheen vierestä, että ehkä toiseen ketjuun voitaisiin tästä pian marssia.

joo ei se varmaan paljoo paina sonyllä tai microsoftilla jos konsoli alan jättäis. eikös sony ilmoittanu että ne ei ainakaan tulevilla E3 messuilla julkaise uutta konsolia

Joo-o...

Peliplaneetan arvostelun luettuani, päätin ostaa "Orcs Must Die!" arcadepelin. Tilillä oli silloin 1700pointsia, ja peli alessa, eli hintana oli 600pointsia. (en tiedä onko enää alessa, ku vaihtuvat tiistaisin) Eli siis 1700 - 600 = .....0?

TADAAA! Tilillä 0 pointsia :) Mihin vittuun siis ovat loput pointseistani kadonneet? Tähän osaa toivon mukaan asiakaspalvelun kiva täti vastata sähköpostitse..... Tai sitten huomenissa soitan sinne ja huudan pää punasena!

E: Hjei! Pointsit palanneet takaisin tilille! Itsestään tulivat kun 6h mw3:sta pelailin :) Alkuun ei kyllä boxin käynnistyskään auttanut ja nettisivullakin saldo näytti nollaa. Pitääpä asiakaspalveluunki rustata joku värssy, etteivät turhaan raavi päätään.... Olikohan joku taas hieman hätänen? Ei varmaan :)

Toinen viesti tähän ketjuun ja taas sama aihe: Live-pisteet. Tuolla uusimmissa uutisissa huhuillaan että MS olisi siirtymässä pois kyseisestä järjestelmästä. Itseäni tämä suoraan sanottuna hieman pelottaa. En pidä PSN:n järjestelmästä jossa maksetaan rahalla. Tähän siirryttäessä hinnat tullenevat olemaan Livessä korkeammat, ihan sen takia että jos kortissa lukee 40 euroa, eikä 4200 pistettä, on kaupoilla myös helppo hinnoitella se sen hintaiseksi. Tästä johtuen ei enää ehkä saakaan "eurolle arvoa enemmän kuin euron", jolla viittaan siihen että paikat mistä itse hommaan pisteeni, tulee hinnaksi aina alle euro per 100 pistettä. Esim. 4200 pistettä != 42 euroa, vaan hieman alle.

Uutisen kommenteissa joku/jotkut olivat sitä mieltä että asia olisi hyvä. Perusteena lähinnä ettei tarvitse "miettiä" paljonko pisteet ovat oikeassa rahassa. Itse en näe miksi tällaiseen miettimiseen edes on syytä, ellei sitten osta pisteitä aina eri paikoista eri hintaan. Jos taas ostaa aina samanhintaisen kortin tai koodin, tietää suhteen joilla pisteistä saa oikeaa rahaa. Itselleni riittää se tieto että kun MS-hinnoista ottaa 2 nollaa pois, saan hinnan euroina (tai no, itselleni hinta on aina tätä hieman vähemmän mutta silti). Loogista ja helppoa.

Tiedän toki että myös PSN:n puolella voi tätä pisteostelun "taktikointia" harjoittaa. Ahvenanmaalta kun saa kortteja niiden nimellisarvoa halvemmalla. Kommenteissa oli tosin myös itselleni uusi seikka, nimittäin että tämä etu tulisi poistumaan. Ilmeisesti kaikki Ahvenanmaata hyödyntävät ostokset loppuvat jossain vaiheessa!? Kyseistä asiaa en tarkemmin ole tutkinut, joten lisäinfoa saa heittää tänne ainakin minun puolestani.

Jos MS siirtyy samankaltaiseen systeemiin kuin Sony, niin toivoisin että jonkunlaista hintakilpailua tähän saataisiin nykyiseen malliin. Tosin PSN:n puolella "hintakilpailu" taitaa jäädä tuohon Ahvenanmaahan, kun taas MS:n nykyisessä pistesysteemissä on hinnoissa eroja jo ilman Ahvenanmaatakin, vai kuinka?

Tämä uutinen joka tapauksessa saa päällimmäisenä reaktiona ainakin meikäläiselle hienoista pelkoa ja vitutusta jatkosta sekä Liven maksujärjestelmän tulevaisuuden, Ahvenanmaan sekä ylipäätänsä pelien ja latauksien hintojen suhteen.

Täytyy varmaan itsekin siirtyä kokonaan ulkomailta ostoon Ahvenanmaan sijasta.

4200 pistettä on "virallisesti" noin 50€ (luottokortilla Livestä ostettuna) ja perusmarketissa hintaa kertyy vajaa 70€. Ahvenanmaalta ostaminenhan perutuu siihen, että Tulli perii maksut alkaen kympistä ja tulli+alv jää alle kympin alle 43,50€ tuotteissa. Raja lasketaan vitoseen ilmeisesti ensi tammikuussa, mikä käytännössä lopettaa Ahvenanmaan myynnin pelien osalta.

Boksimuutokessa pahin mahdollisuus on se, että hinnoittelu yhtenäistyy psn:n kanssa eli esim. 1200-pelien hinnat nousevat "oikealta" arvoltaan 60 senttiä. Tuskin halvalla koodeja myyvät puljut poistuvat tuon uudistuksen myötä, koska mikään estä heitä nostamasta hintoja normaalitasolle nytkään. Itse en noita harrasta, koska haluan sen kortin omaan käteen varmuudeksi "laillisuudesta". Tuskin mikään suuremmista koodikaupoista harrastaa laitonta toimintaa, mutta 4200 pojoa 40€ verollisena on hieman liian halpaa, vaikka ottaisi huomioon vähittäiskauppojen siivut...

Tosiasia on se, että molempien konsolien latauspavelut ovat nykyisellään täysin menetettyjä kilpailun suhteen sen täydellisen puutteen takia. Boksilla on pakko ostaa lisärit ja latauspelit Livesta ja pleikkarilla palvelu on PSN. Tarjouksia on välillä, mutta esim. Shadow Complex on yhä 1200 pistettä, vaikka pelillä on ikää jo kolme vuotta. Steamin ja muiden pc-latauspalveluiden kaltaisia alennuksia ja tasaisesti laskevia hintoja on turha odottaa. Korttien hinnoista voi toki kilpailla retail-kauppojen kesken, mutta ongelma on lähtöisin latauspelveluiden monopoleista. Aina voi sanoa, että Shadow Complex on hintansa väärti, mikä on totta, mutta kuluttajaystävällisiä nuo hinnat eivät ole. Väitän, että GoD-pelienkin hinnat laskevat vain ja ainoastaan fyysisten kopioiden hinnoittelun takia. Konsolipelien täyttä digitaalista jakelua odotellessa....

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

4200 pistettä on "virallisesti" noin 50€ (luottokortilla Livestä ostettuna) ja perusmarketissa hintaa kertyy vajaa 70€.

Tuolla "virallisella" hinnalla ei ole mitään tekoa käytännön kanssa. Käytännössä 4200 pisteen kortin saa milloin tahansa (ja täysin laillisesti, älä pelkää) hintaan 38 euroa. Mikäli välttämättä haluaa maksaa postikulut siitä, että saa sen alkuperäisen kortin käteensä pelkän sähköpostissa tulevan valokopion sijaan, niin Jerseyn saarten kaupoista löytyy usein vieläkin parempia tarjouksia. Itse olen onnistunut tilailemaan 2100 pisteen kortteja noin 16-17 euron hintaan postikuluineen. Ja ihan on tullut postissa samanlainen paketti kuin mikä sieltä marketin hyllyltäkin moninkertaiseen hintaan löytyy.

Valitettavasti noiden virtuaalipisteiden poisto hävittäisi kaiken kilpailun, ja tämän jälkeen nuo "viralliset" ( = kalliit ) hinnat tulisivat oikeasti voimaan. Tämä (ja vasta tämä) olisi oikeasti paha isku konsolipelien digitaaliselle kaupalle. Harmittelit nimittäin sitä, että konsolien kaupoissa ei ole hintakilpailua. Tuon muutoksen jälkeen ei olisikaan. Tällä hetkellä vielä on, koska hintakilpailu syntyy nimenomaan siitä, kuka myy pisteitä halvemmalla. Tämä toki koskee vain XBLA:ta. PSN:n puolella tilanne on ankeampi oikean rahan vuoksi. Toivon hartaasti, että kyseessä on XBLA:n puolella pelkästä uutisankasta ja turhasta huhusta, joita viime päivinä on ahkerasti heitelty suunnalta jos toiseltakin.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Tällä hetkellä vielä on, koska hintakilpailu syntyy nimenomaan siitä, kuka myy pisteitä halvemmalla. Tämä toki koskee vain XBLA:ta. PSN:n puolella tilanne on ankeampi oikean rahan vuoksi.

En ymmärrä tätä ajattelumallia. Miksi livepisteitä myydään halvemmalla kuin psn-kortteja? Tuskin esim. S-ryhmä maksaa 50€ kortista viittäkymppiä myydäkseen sellaisen eteenpäin ilman voittoa. Tukkuhinta on varmasti verrannollinen 4200-livepisteen settin, mutta kukaan ei silti myy niitä halvemmalla. Onko oikeasti niin, että bisnestä pyörittävät ihmiset eivät tajua pisteiden rahallista arvoa, vaan myyvät niitä kuin jotain leikkirahaa? Tiedän, että psn-kortit ovat lähes järjestään "normaalihintaisia", mutta minkä hemmetin takia niitä ei myydä edullisemmin?

Lainaus käyttäjältä TkHX+

PSN:n puolella tilanne on ankeampi oikean rahan vuoksi.

Verkkokauppa.com

Puolenkuun Pelit

Sony PlayStation Network Card 50 € = 40 €

Microsoft 4200 (50 €) Live Points = 38 €

Ei tuo nyt niin paljon ankeammalta vaikuta.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

En ymmärrä tätä ajattelumallia. Miksi livepisteitä myydään halvemmalla kuin psn-kortteja? Tuskin esim. S-ryhmä maksaa 50€ kortista viittäkymppiä myydäkseen sellaisen eteenpäin ilman voittoa. Tukkuhinta on varmasti verrannollinen 4200-livepisteen settin, mutta kukaan ei silti myy niitä halvemmalla. Onko oikeasti niin, että bisnestä pyörittävät ihmiset eivät tajua pisteiden rahallista arvoa, vaan myyvät niitä kuin jotain leikkirahaa? Tiedän, että psn-kortit ovat lähes järjestään "normaalihintaisia", mutta minkä hemmetin takia niitä ei myydä edullisemmin?

Tämän asian tulkitsemiseksi pitäisi tietää, paljonko Microsoft veloittaa jälleenmyyjiltä näistä pistekorteista. Summa tuskin on mitään noin yksinkertaista tyyliin 4200 pistettä = 50 euroa, vaan todellisuudessa jotain paljon vähemmän. Sama pätee kaikkeen tukkukauppaan. Todennäköisesti isot jälleenmyyjät saavat isoista hankkinnoista myös isot alennukset ja voivat sen takia myydä tuotetta eteenpäin hieman halvemmalla. Näin markkinatalous nyt vaan toimii. PSN-korteissa tämä ei selvästikään toimi, koska kaikki myyvät tuotteen samalla hinnalla (käytännössä siis kartelli). Tuo alv:ton hinta ei ole oikeaa kilpailua, vaan verokikkailua, josta yritetään kyllä kovasti päästä eroon.

Milkshake: PSN:n puolella tilanne on ankeampi, koska noissa hinnoissa ei ole muuta kilpailua kuin tuo alv-kikkailu (joka sekin siis pian loppuu). Live-pisteiden kohdilla hintoja on yhtä paljon kuin myyjiäkin, eli kyseessä on oikea kilpailutilanne. Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan. Live-pisteitä saa usein halvemmallakin kuin tuo esimerkin 38 euroa, PSN-rahaa ei ikinä.

Lisäksi sinä käytät nyt vertailukohtana tuota 4200 pistettä = 50 euroa, mikä on täysin laskennallinen summa. Todellisen kuvan hintaerosta saat esim. seuraavasti: Otetaan vertailukohteeksi peli, joka maksaa 20 euroa molemmissa kauppapaikoissa. PSN:ssä maksat joko tasan sen kaksikymppiä, tai jos olet (vielä) onnistunut hankkimaan arvonlisäverottoman kortin, niin saat n. 20% alennusta ja maksatkin vain n. 16 euroa. Siihen jää kilpailu.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa saman pelin XBLA:sta 1680 pisteellä, ja tämä hinta on euromääräiseksi muutettuna täysin kilpailusta riippuvainen. Pienellä metsästämisellä sama peli irtoaakin tuota kautta rahaksi muutettuna 14 eurolla, joskus jopa sitäkin halvemmalla. Oleellista on, että hintaa voi kilpailuttaa vapaasti. Pisteitä ostetaan siinä vaiheessa, kun joku tarjoaa itselle riittävän edullista kauppaa. Näin toimii markkinatalous.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Tämän asian tulkitsemiseksi pitäisi tietää, paljonko Microsoft veloittaa jälleenmyyjiltä näistä pistekorteista. Summa tuskin on mitään noin yksinkertaista tyyliin 4200 pistettä = 50 euroa, vaan todellisuudessa jotain paljon vähemmän. Sama pätee kaikkeen tukkukauppaan. Todennäköisesti isot jälleenmyyjät saavat isoista hankkinnoista myös isot alennukset ja voivat sen takia myydä tuotetta eteenpäin hieman halvemmalla. Näin markkinatalous nyt vaan toimii.

Ilmaisit tarkoitukseni toisin sanoin. Myönnän, että viestini oli hieman epäselvä ja muotoilen uusiksi: Pistekortit ovat kaupalle halvempia kuin lopulliselle ostajalle. Psn-kortit ovat kaupalle halvempia kuin lopulliselle ostajalle. Miksi vain toisia myydään polkuhintaan? Itse en keksi ainuttakaan loogista selitystä nettimyyjien tyhmyyttä lukuunottamatta. Oletetaan, että 4200 pojoa maksaa kaupalle 35€ ja 50€ psn-kortti saman verran tai hieman vähemmän. On järjenvastaista, että työkseen kauppaa käyvät ihmiset tuijottaisivat sokeasti myytävää hyödykettä ja ajattelisivat pojot arvottomammiksi kuin lahjakortit...

Mahdollisesti $onylta on annettu käsky, että näissä summissa pysytään ja kilpailua ei saa olla. Tai muuten loppuu myynti. Toinen vaihtoehto on, että kyseessä on jopa jonkinlainen yleisempikin säädös, että "oikealla rahalla" ei saa kilpailla. Mikäli tilanne on jälkimmäinen (kuten itse asiassa luulen olevan), niin tässä on jälleen yksi syy miksi virtuaaliset pisteet ovat kilpailun kannalta paljon parempi asia.

Ja jäi tuossa edellä vielä huomaamatta, että tokihan tuo vapaa kilpailu toimii myös toiseen suuntaan kuin pelkästään kuluttajan eduksi. Kas kun ovela kauppiashan voi iskeä sille ns. viidenkymmenen euron arvoiselle kortille halutessaan hintaa vaikka 70 euroa, ja vetäistä sillä tavalla kaikkein tyhmimmiltä asiakkailta löysät rahat pois. Vapaaseen kilpailuun kun kuuluu myös, että hullu ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Tyhmyydestä sakotetaan ja ns. autenttisesta ostoskokemuksesta saattaa joutua maksamaan vähän ekstraa...

Itselle käynyt outo juttu omalle Xboxilleni. Se ei enää millään suostu yhdistämään langallisesti nettiin, vaan ilmoittaa epäonnistuneensa hankkimaan ip-adressin modeemista. Ja näin on käynyt kaikkien modeemien kanssa, joissa olen kokeillut yhdistää liveen. Onko ratkaisua ongelmaan? Käytössä siis puolitoista vuotta vanha tuulikaappimalli.

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Itselle käynyt outo juttu omalle Xboxilleni. Se ei enää millään suostu yhdistämään langallisesti nettiin, vaan ilmoittaa epäonnistuneensa hankkimaan ip-adressin modeemista. Ja näin on käynyt kaikkien modeemien kanssa, joissa olen kokeillut yhdistää liveen. Onko ratkaisua ongelmaan? Käytössä siis puolitoista vuotta vanha tuulikaappimalli.

Kerran minullekin tuli tuo samainen juttu. Kokeilin sieltä configure network tms. niin palauttaa asetukset tehdasasetuksiin. Itsellä ainakin sen jälkeen toiminut hyvin.

Lainaus käyttäjältä Arbiter-

Lainaus käyttäjältä MarttijunttiItselle käynyt outo juttu omalle Xboxilleni. Se ei enää millään suostu yhdistämään langallisesti nettiin, vaan ilmoittaa epäonnistuneensa hankkimaan ip-adressin modeemista. Ja näin on käynyt kaikkien modeemien kanssa, joissa olen kokeillut yhdistää liveen. Onko ratkaisua ongelmaan? Käytössä siis puolitoista vuotta vanha tuulikaappimalli.

Kerran minullekin tuli tuo samainen juttu. Kokeilin sieltä configure network tms. niin palauttaa asetukset tehdasasetuksiin. Itsellä ainakin sen jälkeen toiminut hyvin.

Itellä teki just äsken tuon saman. Ei ollu muuta ku laittaa boxi testaamaan asetuksia, nii yhisti samantien.

Mutta tapahtu tuossa muutaki. Mulla on ollu nyt pari viikkoa, ehkä jopa kolme, boxi hdmi:llä kiinni vahvistimessa ja sitä kautta sitten edelleen telkkarissa kiinni. Toiminut ihan ilman ongelmia, mutta nyt kävi kesken Forza 4 skaban sellanen pikku juttu että kuulu helevetin kovvaan ääneen *TSUP* ja vahvistimesta hävis virrat hetkeksi kunnes se taas heräsi henkiin ja boxiin sytty 3 punasta valoa. Pelikone nyt ilmeisesti toimii ku käytin siitäki virrat pois ja käynnistin uudelleen, parin minsan päästä sama toistui. Nyt kone on kiinni hdmi:llä suoraan telkkarissa ja toimii aivan kuten ennenkin, tai noh, ei ainakaan oo vielä tehny vastaavia.

Elikkä, mistä tuommonen voi johtua? Saako vahvistin jotenki boxista sellasen virtapiikin että se päättää sulkea itsensä ja aiheuttaa siinä samalla boxille jonku härön? Voiko johtua tuosta piuhasta? Ihan kuulkaas Verkkokauppa.comista ostin sellasta lankaa missä luki että soveltuu mainiosti konsoleille. Vahvistimessa ei pitäs olla vikaa ku on tuo Goatmoonin Death Before Dishonour tuolla pauhannu täysillä jo pari kymmentä minuuttia. Eikä tuntus olevan tuossa boxissakaan ku toimii suoraan telkkariin yhdistettynä aivan normisti.

Tietääks kukaan? Hä?

Toimiikos muilla xboxin sivu iha normaalist? Itellä on nyt about viikon ajan herjannut:

Tässä sivustossa voi olla ongelma
Tämä sivusto ei ehkä kuulu Windows Live Networkiin
Voit tehdä seuraavat asiat:
Voit kirjautua sisään tai rekisteröityä muihin Windows Live Networkin sivustoihin tai yrittää myöhemmin uudelleen tässä sivustossa.

En siis saa edes sitä etusivua auki, kirjautumisesta puhumattakaa.

Lainaus käyttäjältä janneus

Toimiikos muilla xboxin sivu iha normaalist? Itellä on nyt about viikon ajan herjannut:

Tässä sivustossa voi olla ongelma
Tämä sivusto ei ehkä kuulu Windows Live Networkiin
Voit tehdä seuraavat asiat:
Voit kirjautua sisään tai rekisteröityä muihin Windows Live Networkin sivustoihin tai yrittää myöhemmin uudelleen tässä sivustossa.

En siis saa edes sitä etusivua auki, kirjautumisesta puhumattakaa.

Minulla toimii aivan normaalisti. Kokeile poistaa selaimen evästeet, luulisi auttavan.

Kiitti! Sillähän se lähti pelittämään....

Vanha kunnon xboksini sanoi sopimuksen irti n.4 vuoden palvelun jälkeen. Osaako joku sanoa sopiiko vanhan mallin boksin kovalevy uuteen slim malliin ja jos ei niin miten saan siirrettyä vanhasta kovalevystä tiedot (savet,profiilit jne.) uuteen?

Lainaus käyttäjältä heretic

Vanha kunnon xboksini sanoi sopimuksen irti n.4 vuoden palvelun jälkeen. Osaako joku sanoa sopiiko vanhan mallin boksin kovalevy uuteen slim malliin ja jos ei niin miten saan siirrettyä vanhasta kovalevystä tiedot (savet,profiilit jne.) uuteen?

http://www.gamefront.com/how-to-transfer-old-xbox-360-data-to-a-new-xbox-360-slim/

Toivottavasti auttaa

Olen ajattelut ostavani hiihtolamalla tuon Xbox360:n Gamestopista käytettynä koska hinta on muistaakseni vain noin 90€ ja se on se 4GB slim malli ja sitten herää sellainen kysymys, että kannattaako ostaa tuota 4GB:tä vai kannattaako laittaa enemmän rahaa ja ostaa heti isompi muistinen? Miten tuo muisti vaikuttaa pelaamiseen eli voiko minulla olla vain tietty määrä pelejä/ladattuja pelejä?

Lainaus käyttäjältä mikke95+

Olen ajattelut ostavani hiihtolamalla tuon Xbox360:n Gamestopista käytettynä koska hinta on muistaakseni vain noin 90€ ja se on se 4GB slim malli ja sitten herää sellainen kysymys, että kannattaako ostaa tuota 4GB:tä vai kannattaako laittaa enemmän rahaa ja ostaa heti isompi muistinen? Miten tuo muisti vaikuttaa pelaamiseen eli voiko minulla olla vain tietty määrä pelejä/ladattuja pelejä?

No jos et kovolle mitää asenna niin kyllähän tolla pelailla voi. Tosin demojen/arcadepelien lateilu tulee olemaan aika olematonta... Ei pysty käsittämään miksi tollainenki malli on pitänyt väsätä.

Lainaus käyttäjältä mikke95+

Olen ajattelut ostavani hiihtolamalla tuon Xbox360:n Gamestopista käytettynä koska hinta on muistaakseni vain noin 90€ ja se on se 4GB slim malli ja sitten herää sellainen kysymys, että kannattaako ostaa tuota 4GB:tä vai kannattaako laittaa enemmän rahaa ja ostaa heti isompi muistinen? Miten tuo muisti vaikuttaa pelaamiseen eli voiko minulla olla vain tietty määrä pelejä/ladattuja pelejä?

Jos aiot latailla dlc:tä, kannattaa sijoittaa heti kovalevylliseen malliin. Tuo neljä gigaa tarkoittaa sitä, että käytettävissä on vajaa 4Gb peleihin, dlc:ihin, tallennuksiin ja demoihin. Jos pelailet lähinnä retail-kamaa, ei tuo muisti tule ihan heti vastaan. Kovalevy kuitenkin helpottaa tilannetta huomattavasti ja se on lähes pakollinen, jos aiot kokea esim. Shadow Complexin parhauden.

Tänään tuli hommattua tuo 4GB:n XBOX 360 kun kerran anttilassa oli 150€ ja olen jo kauan boxia miettinyt. Peleiksi mukaan lähtivät Gamestopista Alan Wake, Mass Effect 2 ja Splinter Cell Conviction. tulevalla viikolla varmaan ostan L4D 2:n, Halo Reachin ja Metro 2033:n. Harmittaa kun monet hyvät pelit ovat jääneet kokematta koska niistä monet ovat XBOX yksinoikeuksia, mutta nyt ei ole siitä enään huolta! Live aikaa hommaan myös varmaan ensi viikolla ja nyt on aikaa pelata koska on loma! Pitää varmaan harkita isomman kovalevyn ostoa jos tuo 4GB osoittautuu liian pieneksi jos ostan latauspelejä.

EDIT: Tossa on näköjään joku XBOX LIVE demo joten tein käyttäjä. Jos joku vaikka haluaa lisätä niin nimi on Paranoid FIN

Lainaus käyttäjältä mikke95+

Pitää varmaan harkita isomman kovalevyn ostoa jos tuo 4GB osoittautuu liian pieneksi jos ostan latauspelejä.

Jos et aio ostaa suurta määrää latauspelejä/lisäreitä ja levyltä pelattuna aiheutunut lievä kohina ei haittaa, kannattaa hommata 8 tai 16 gigan muistitikku. XBLA-peleillä on suurimmillaankin kokoa pari gigaa ja ne voi ladata uudestaan ilmaiseksi, joten 16 gigainen tikku riittänee hyvin.

E: Perus boksin latauspeli on kooltaan gigan tienoilla.

Itse ostin omaan 4gb:n boksiini uuden 250g kovon koska toi 4 gigaa ei riitä mihinkään. pelkästään battlefiledin 3:n se yksi päivitys vei jo melkeen 2 gigaa tilaa ja ei siis lisäosa edes. itse maksoin kovosta olikos se nyt 80e ja nyt ei ole huolta tallennusten kanssa. helpottaa elämää kummasti =)

Onko Xbox 360 slimin hinta vieläkin siinä 250 euron paikkeilla? Ajattelin jossain vaiheessa päivittää tuo vanha tuulikaappimalli uuteen malliin. Voinko tuoda kenties vanhan boksini vaihdossa samalla?

Lainaus käyttäjältä Jolixir

pelkästään battlefiledin 3:n se yksi päivitys vei jo melkeen 2 gigaa tilaa ja ei siis lisäosa edes.

Itseasiassa kyseinen päivitys sisältää Back to Karkand kartat ja muun datan. Kun sen lisäosan ostaa, niin siinä ostetaan vain lisenssi millä saadaan jo ladattu data käyttöön. Saman tempun DICE teki Bad Company 2:n kanssa.

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Onko Xbox 360 slimin hinta vieläkin siinä 250 euron paikkeilla? Ajattelin jossain vaiheessa päivittää tuo vanha tuulikaappimalli uuteen malliin. Voinko tuoda kenties vanhan boksini vaihdossa samalla?

Xbox 360 Slim 250Gb maksaa tällä hetkellä noin 210€ ja siitä ylöspäin. Joskus jossain kaupassa oli tarjouksessa 199€. Mutta tosiaan ohjehinta kyseisellä laitteella taitaa olla vieläkin 249€ ja sitten tällä 4Gb mallilla 199€.

Riippuu minne viet laitteen. Pelikaupoista ainakin GameStop ottaa konsoleita vaihdossa. Mutta ei mielestäni maksa niistä melkein mitään, etenkin jos sinulta löytyy ensimmäisiä konsoleita (ei HDMI-paikkaa, 20Gb kovalevy).
GameStoppiin vietäessä täytyy muistaa, että konsolin täytyy tietenkin toimia ja pitää olla alkuperäiset (ei tarvikevalmistajan) kaapelit mukana.

Sitten kannattaa myös muistaa, että haluat varmaan talllennukset ja muutkin tiedot talteen vanhalta konsolilta uuteen, niin se kannattaa tehdä ennen konsolin luovuttamista (obvious!). Onnistuu tavallisella USB-muistitikulla.

EDIT : Korjausta.

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Onko Xbox 360 slimin hinta vieläkin siinä 250 euron paikkeilla? Ajattelin jossain vaiheessa päivittää tuo vanha tuulikaappimalli uuteen malliin. Voinko tuoda kenties vanhan boksini vaihdossa samalla?

Gigantissa päivän tarjous keskiviikkona 7.3: Xbox 360 250GB + Gears of War 3 -peli, hinta 199 euroa.

Kiitoksia! Ehkä jossain vaiheessa käyn vaihtamassa kyseisen tuulikaappimallin uuteen. Tai sitten odotan kunnes kone sanoo sopimuksensa irti.

Minulla tulee tuhat twiittiä täyteen ja muutenkin on nyt perjantai niin sen kunniaksi peliä jakoon!

XBLA-pelin UNO latauskoodi olkaa hyvät: P4TVB-H32CH-966VQ-P7XXT-YM22J

Seuraavan koodin saa minun Twitter-profiilista tämän illan aikana.

Nyt on äärettömän V-mäinen vika koneessa, ensinnäkin, kun pelaan niin pelaa ihan normaalisti, mutta sitten, kun olen saamassa Achievementin niin se jää noin 5 sekunniksi jumiin ja sen jälkeen käynnistää uudelleen (En saanut Achievementtiä...), siis kun pelaan niin tekee juurikin monella pelillä sitä samaa. Ja sitten, kun ostin käytetyn pelin (joka on aika naarmunen), niin boksi ei aluks tunnistanut sitä ollenkaan, vaan herjas että pyyhi levy... Sitten kokeilin sitä samaa levyä myöhemmin, niin se melkein tunnisti sen, mutta teki saman jutun kuin Achievementtiä saannissa (eli jäi 5 sekunniksi jumiin ja käynnisti boksin uudelleen), mutta kun irroitin kovalevyn se toimi hyvin. Luulen, että mun kovalevyssä on jotain vikaa (Mun kaveri osti sen kai Ebaystä, niin ei ole juurikaan olemassa mitään kuittia tms niin ei voi mitään takuujuttuja tehdä, jos tämä ongelma on siis kovalevyssä), omistan kyllä toisen kovon, mutta profiilin siirrossa tulee jälleen kerran se sama ongelma (jumittuu 5 sekunniksi -> käynnistyy uudelleen), mutta tällä kertaa sekä muistitikussa, että kovossa on se profiili (muistitikussa kuitenkin pieleen mennyt eli Corrupted Profile tai joku sellainen), tosin savetukset pystyn siirtämään ja toisen profiilin (jota en ole käyttänyt), mutta en juuri sitä profiilia, jota käytän eniten. Lähetin sähköpostilla kyllä tukeen viestiä, mutta ne olisivat halunneet lisää tietoa (siis boxin sarjanumeron), niin ei ollut apua siitä (odotin melkein viikon sitä vastausta...). Täytyy sitten maanantaina soittaa sinne tukeen, jos ei tätä kautta löydy ratkaisua. Niin ja boxini on 3 v vanha pro malli ja rroditä ei ole koskaan tullut, eikä muitakaan ongelmia.
Vielä lopuksi tällainen kysymys, että jos haluan alustaa kokonaan kovalevyn niin poistaako se koko profiilin (kaikki Achievementit, M$ pisteet, live ajan yms) ja sen myötä en pysty käyttämään profiilia koneella enää koskaan? En löytänyt kunnolista vastausta netistä...

Profiilin voi muistaakseni hakea netistä uusiksi ihan vaan kirjautumalla tagilla. Achievementit, MSpojot ja Kulta-jäsenyys ovat Tagiin kytkettyjä ja ne sijaitsevat pilvessä, kun konsoli on kytkettynä nettiin. Tietääkseni alustuksessa menettää vain savet.

E: Tuon profiilin voi kai ladata valitsemalla Sign Out -> Sign In -> Download Profile. Ei kannata poistaa alkuperäisen kovon profiilia mahdollisten dlc-ongelmien varalta. En ole varma, onko lisäreiden konsoliparitus puhtaasti sarjanumeroon pohjaava vai vaikuttaako kovo siihen.

Itselläni alkaa nyt palaa käämi tässä asiassa niin kysäisen vielä teiltäkin.

Konsolissani ei toimi äänet kun pistän HDMI:llä kiinni telkkariini (Panasonic TX-P42G30Y). Ostin telkkarin syksyllä ja on toiminut siitä lähtien aivan mainiosti. Ja myös Xbox toimiminut moitteettomasti television kanssa.

Pikkujouluihin mentäessä otin konsolin mukaan ja siellä sitä tuli käytettyä VGA-johdolla videotykissä ja pelailtiin Rock Band 3:sta.

Ongelmat alkoivat kun pääsin kotiin. Kytkin konsolin telkkariini takaisin ja HDMI-johto oli sama mitä aikaisemmin. Konsoli oli siis noin 16 tuntia irti omasta televisiostani. Kuva näkyi, mutta ei mitään ääniä kuulunut. Tarkistin tietty kaikki mahdolliset perusjutut (televisiossa ääntä, Xboxin asetukset jne.). Pelkäsin, että nyt on sitten kolahtanut jotain tai muuta pahempaa, jonka johdosta ei konsolini enää toimi.

Netistä löysin kuitenkin monia ihmisiä kenellä oli sama ongelma ja heillä ongelmaan auttoi Display Discovery toiminnon ottaminen pois päältä. Tein kyseisen toimenpiteen konsolillani ja äänet kuuluivat taas. Olin helpottunut.

Mutta kuukausi pari myöhemmin, yritin katsoa Zune Marketplacelta elokuvaa, niin konsoli valitti, että ei löydä suojattua HDCP yhteyttä. Tästäkös kiinnostuin/innostuin ja aloin tutkimaan asiaa lisää. En voi katsoa myöskään DVD:eitä.

Onko kenelläkään ollut samaa ongelmaa? Miten korjasitte sen? Olen ollut Xbox tukeen yhteydessä heidän Twitter-tilin kautta ja sieltä pyydettin tekemään vaikka mitä poppakonsteja (kiintolevy irti ja takaisin, eri johto, eri televisio, näyttöasetusten resetointi, ns. tehdas-asetusten palautus, television tehdasasetusten palautus). Mikään ei ole tehonnut...

Eräässä foorumissa mainittiin siitä, että Xbox pistää itsensä oletuksena DVI-tilaan (ei näin M$) niin sen takia ei ääni kuulu perusasetuksilla. Xbox-tuen Twitter henkilöstö kehoitti ottamaan tukeen yhteyttä, mutta minua ei kiinnostaisi maksaa huoltoa sen takia, että tein ihan normaalin toimenpiteen (vein konsolin työpaikan pikkujoulujuhliin). Joka tapauksessa sinne täytyy varmaan kuitenkin soittaa.

Lyhyesti: HDMI-johdolla kytketyn konsolin kanssa ongelmia. Display Discovery päällä --> Äänet ei toimi. Display Discovery pois päältä --> äänet toimii mutta ei elokuvien katselu. Ehdotuksia?

Oletko jo tutkinut ääni-asetuksia? VGA/DVI-kaapeli ei kuljeta äänisignaalia kuten HDMI, joten olisiko konsoli tuon videotykki-pelaamisen jälkeen jäänyt tilaan, jossa yrittää tunkea ääntä toslinkin(optisen) kautta ulos hdmi:n sijaan? En tosin tässä muista miten Xboxissa nuo asetukset äänen ulostulolle menivät, mutta itsellä samaa "ongelmaa" on ollut useasti PS3:n kanssa kun laite on tullut lainasta ihmiseltä, joka on ajanut konsolia videotykin ja erillisen vahvistimen kanssa.

itse koulusta päästyäni että joku on poistanu kaikki chievemt saavutukset oli poistettu ja oli vaihtanu avatrin vaatteita nyt laiton vaatimaan salasanaa muilta xbboxeilta jos joku yrittää kijratua käyttäjäyunnukselleni. Onneksi ei ollu pankki tai luottokortti tietoja pitäsikö minun vaihtaa salasana? onko jollekin muulle käyny niin?

Lainaus käyttäjältä Scar_Face

itse koulusta päästyäni että joku on poistanu kaikki chievemt saavutukset oli poistettu ja oli vaihtanu avatrin vaatteita nyt laiton vaatimaan salasanaa muilta xbboxeilta jos joku yrittää kijratua käyttäjäyunnukselleni. Onneksi ei ollu pankki tai luottokortti tietoja pitäsikö minun vaihtaa salasana? onko jollekin muulle käyny niin?

Juuri huomasin että kaikki Achievement saavutukseni on hävinnyt,mutta avatarille ei kyllä ole tapahtunut mitään.

Juuri huomasin, että omakin tunnus sekoilee. Avan pää on kohdillaan lippistä ja laseja myöten, mutta muut vaatteet ovat oudot. Boksi kilautti Human Revolutionista Yes Boss -achievementin, jonka omistan jo. Painoin guidea ja lista oli muilta osin tyhjä. Sitten guide uusiksi auki ja pelilistasta löytyy Bf3 ja DE3, josta on kuitenkin kaikki omaamani achievementit. Dashboard näyttää, että score on hiukan alta 33k, mutta listaa silti vain nuo kaksi peliä. Xbox.com kuitenkin näyttää nuo kaiken oikein avaa lukuunottamatta, joten kyseessä taitaa olla joku Mikkisoftan servereiden väliaikainen sekoilu.

Itse pystyy poistamaan vain pelejä, joista ei ole ansainnut saavutuksia. Jos noita listoja on oikeasti tyhjennetty, kyseessä on yksinkertaista tunnushakkerointia paljon isompi juttu. En kuitenkaan kastele housujani ihan vielä.

E: Nyt näemmä tipahti score, mutta boksi on alkanut kaapimaan pelejä kokoon. Jännä kuulla, mistä on kyse, kun Nelson ottaa varmasti kantaa. Ei tämä ihan ainutkertainen juttu ole, kun kaverilistalta pari muutakin tyyppiä torkkuu sinisessä paidassaan...

E2: Support on näemmä jo ottanut kantaa twitterissään:

Lainaus

For those experiencing Gamerscore issues, please sign out and then back into your profile to resolve. =) ^BA

Sen jälkeen porukkaa kehotetaan lataamaan profiili uusiksi. He kuulemma tutkivat asiaa.

E3: Score ja pelit tulivat takaisin itsekseen, mutta nyt mulla on Yes Bossista saadut 15g ylimääräistä. Lataan profiilin netistä.

Ja näin kaikki on hyvin, vaikka vaatteet ovatkin oudot. En taida pelailla enempää HR:ää, ettei mene laskuri uudestaan rikki. Jos on ongelmia, menkää Sign In or Out -> Download Profile. Tuntuu toimivan. Saa nähdä, mitä tuossa oikein tapahtui...

juu itteläkin alkoi tulla kaikki paitsi skyrimista ei ole mitään velä tullu huomasn etttä oln saanu kuukauden lven jostain
o.0

DAMN! Itselläni mennyt boksista kokonaan mahdollisuus yhdistää nettiin, herjaa vaan Ip adress-erroria. Kokeiltu kaikkea aina kaverin modeemin kanssa tehdasasetusten palauttamiseen. Mikään ei enää toimi. Kaverilta sain onneksi lainaan sen slimin, jotta voisin pelata ME3:sta Livessä. Missä ongelma!? Niin, ja käytössä vanha tuulikaappimalli, joka toimii muuten täysin ongelmattomasti.

Lainaus käyttäjältä Valtteri Hyttinen+

Oletko jo tutkinut ääni-asetuksia? VGA/DVI-kaapeli ei kuljeta äänisignaalia kuten HDMI, joten olisiko konsoli tuon videotykki-pelaamisen jälkeen jäänyt tilaan, jossa yrittää tunkea ääntä toslinkin(optisen) kautta ulos hdmi:n sijaan? En tosin tässä muista miten Xboxissa nuo asetukset äänen ulostulolle menivät, mutta itsellä samaa "ongelmaa" on ollut useasti PS3:n kanssa kun laite on tullut lainasta ihmiseltä, joka on ajanut konsolia videotykin ja erillisen vahvistimen kanssa.

Joo siitä se juurikin johtuu, että X360 ei osaa ns. resetoida itseään vaan on nyt jumittunut tuohon VGA/DVI tilaan, jossa ei tosiaan ääntä kulje. Pikkujouluissa tuli tosiaan X360:n omalla VGA-johdolla käytettyä konsolia
videotykissä, RCA:n kanssa stereo-äänet.

Kaikki mahdolliset resetoinnit on tehty konsolille ja myöskin televisiolle. Ääniasetukset ovatkin Xboxissa vähän vaisut, sillä siellä ei muuta pysty valitsemaan kuin nämä:

-Digital Stereo
-Dolby Digital 5.1
-Dolby Digital with WMA Pro

Ennen asetuksien resetointia, kaapelin vaihtoa on vaihdettu kyseisiä ääni-asetuksia. Ja myös jälkikäteen.

Livegamerssin puolella joku mainitsi, että komponenttikaapelilla on jonkinlainen resetoiva vaikutus, joten kokeilin sitä äsken. Ei vaikutusta.

Soitin tukeen ja siitähän tuli 23 minuutin puhelu. Lähettävät minulle nyt ohjeet kuinka dashboard-päivityksen saa poistettua ja asennettua uudelleen. Jos ei auta ongelmaan, niin pitäisi väh. 84€ pulittaa huollosta.

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

DAMN! Itselläni mennyt boksista kokonaan mahdollisuus yhdistää nettiin, herjaa vaan Ip adress-erroria. Kokeiltu kaikkea aina kaverin modeemin kanssa tehdasasetusten palauttamiseen. Mikään ei enää toimi. Kaverilta sain onneksi lainaan sen slimin, jotta voisin pelata ME3:sta Livessä. Missä ongelma!? Niin, ja käytössä vanha tuulikaappimalli, joka toimii muuten täysin ongelmattomasti.

Katso, että konsolin IP-osoite on määritetty "Auto" tilaan, voi olla, että sinulla on nyt Manualissa ja koittaa ottaa jo käytössä olevaa IP-osoitetta käyttöön.

Kokeile myös toista RJ45-johtoa.

Mode-edit: Ei tuplapostauksia näin lyhyen ajan sisään. Muokataan tarvittaessa edellistä viestiä.

Kokeiltu myös tuota IP-osoitteen automatisointa ja toista verkkojohtoa. Taitaa olla konsolin nettiliitäntä hajalla...

Osaattekos sanoa mistä sais kohtuu halvalla hyvän boksin hankittua?? :)

Lainaus käyttäjältä Hellsinki

Osaattekos sanoa mistä sais kohtuu halvalla hyvän boksin hankittua?? :)

Gamestopista saa käytettyjä toimivia joskus jopa alle 100€. Jos aiot uuden ostaa pitää pulittaa noin 180€-250€

Hei te Xbotit, onkos se 4:n gigan mallin osto fiksua/kannattavaa?

Ei, jos aiot ostaa dlc:tä tai xbla-pelejä. Esim. Mass Effect 2:n lisäreillä on kokoa monta gigaa ja xbla-pelit vievät yleensä 500Mb-1,5Gb. Bf3:n pakolliset päivityket ovat muistaakseni kooltaan 3 gigaa.Tuosta lähtisi uusi 250Gb slim parilla sadalla, joten väli 4Gb-malliin on aika pieni.

E: Copy/paste fail...

E2: Ei saa ulkoista kovoa yli muistitikkuna tuetun 16 gigan.

E3: Voit toki ajatella, että saat 320Gb boksin vajaalla satasella (kovon hinta) tai aivan riittävän 250Gb vielä halvemmalla, kun ostat sen kännykkäpaketin. Luulisi tulevan halvemmaksi pakettina lisäkovolla, jos olet joka tapauksessa ostamassa uutta puhelinta. Näin siis olettaen, että paketin hinta on pelkän puhelimen suhteen kilpailukykyinen.