Magic: The Gathering / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Magic: The Gathering

_________________________________________________________________________________________

Magic: The Gathering on Wizard of the Coast:in julkaisema keräilykorttipeli. Pelistä on myös julkaistu konsoleille ja tietokoneille Magic: Duels of the Planeswalkers -sarja.

Keskustelua painottaen korttipeli puolta, joten DuoP jutut voi jättää vähemmälle. Tätä "sääntöä" voidaan tarvittaessa muuttaa.

_________________________________________________________________________________________

Itse olen pelannut nyt kohta kolme kuukautta, joten kokemusta ei ole paljoakaan. Pakkana toimii Lifelinkin ympärillä toimiva monomusta vamppyri viritelmä (Vampiric Link <3). Pakkalistaa voin laittaa jos kiinnostaa. Viimeaikoina olen pelaillut paikallisella nuorisotalolla (siksi sitä kai kutsutaan) ja että kun tulee turpaan. Ei tällainen aloittelia pärjää hypergenesis ynnä muita viritelmiä vastaan. Ehkä sitten joskus.

Eniten pelissä harmittaa tällähetkellä erinnäisten korttien hinta ja niiden puuttuminen yleisiltä markkinoilta (proxyilla pelataan).

Tässä ostelinn myös mukavan määrän Innistrad Boostereita ja sieltä nousi kaikkea kivaa. Mutta onko Innistradista ylipäätään mihinkään?

Dark Ascensionia odotellessa (Sorin!!!)

Huh huh. Magic kärpänen puri taas kun olin Fantasiapleissä ostamassa WH 40K hahmoja. Mukaan siis sattui hiukan enemmänkin kuin miniatyyrejä. Uusimpia pakassa (ei hyvässä tosin) on Phyleactery Lich, Rune Scarred Demon (joka ei nyt niin harvinainen kai ole), Vengeful Pharao ja Scepter-, Crown- ja Throne of Empires.

Of Empires kortit ovat kyllä todella jees jos niitä saa yhtaikaa kentälle. Päähirviösi ovat kyllä karseita mitä manacostiin tulee (vain minun mielipiteeni) mutta toisaalta Innistradissa tuli mukavasti vahvistusta zombejen osalta.

Aah Magic: the Gathering, tätä tuli joskus useampi vuosi sitten pelattua pahvilappujen muodossa, ihan vaan keittiönpöytä -tasolla kavereiden kesken. Sittemmin on tullut siirryttyä ihan digitaaliseen nautintomuotoon, lähinnä siitä syystä ettei omasta kaveripiiristä enään löydy muita mtg:stä kiinnostuneita. Sinänsä aika huvittavaa, että silloin nappulana oli paljon pelaavia kavereita ja innostusta, mutta rahaa ei korttien keräilyyn juuri nimeksikään. Nykyisin taas rahaa olisi, mutta ne pelistä kiinnostuneet kaverit puuttuu.

Tuolla digitaalisella puolella tullut keskityttyä tosin lähinnä tuohon Duels of the Planeswalkeriin, vaikka siinä ei pääsekään siitä pakan rakentelusta nauttimaan, jotenkin vaan tuntuu siltä, että jos niistä irtokorteista taas rupeaisi maksamaan, niin sitten sitä haluaisi todella saada ihan käsinkosketeltavia lappuja niiden digilappusten sijaan.

Onkos täällä muuten porukalla tietoa näistä helsingissä/pk-seudulla järjestettävistä turnauksista? Löytyykö sieltä mitään aloittelijaystävällisiä muotoja ja millainen meno noin yleensä on? Saako aloittelevat pelaajat osakseen vain pahaa silmää?

Itse pelaan myös DOtP, enemmän kuin aitoa korttipeliä. Itseäni ei ole kiinnostanut ostaa kortteja, koska täällä päin ei paljon pelailla mitään MTG. Olen koonnut pari pakkaa vanhalla MTG pelissä, en missään Duels of the Planeswalkkerissa.

Revisedista alkaen eli sellaiset 17 vuotta on tullut pelattua on/off-periaatteella tätä yhtä kaikkien aikojen parasta peliä.

Tavallaan harmittaa ettei tullut aloitettua vähän aikaisemmin, jotta olisi päässyt Arabian Nightseihin ja Moxeihin käsiksi, joskin toisaalta kaikki hyvät kortit on useaan kertaan minulta kersana huijattu pois, eli mitään en sinänsä ole menettänyt.

Nykyään valo palaa voimakkaampana kuin koskaan, vaikka siihen varmasti on vaikuttanut ylimääräisen rahan kertyminen ja irtokorttinettikauppojen yleistyminen. Minkä tahansa kortin hommaaminen on nykyään lapsellisen helppoa kunhan rahaa riittää, mikä on sekä hyvä että huono asia. Muistelen edelleen kaiholla sitä aikaa, kun boosteripaketit olivat kaupoista loppu kuukausia, ja jokainen common korttikin oli kuin pieni aarre. Et voinut vain mennä nettiin lukemaan settien spoilereita, vaan korttien olemassaolosta oppi sitä mukaan kun kaveripiiriin niitä valui.

Legacy-turnauksissa ja drafteissa olen käynyt silloin tällöin, joskin minulla on edelleen pieni kynnys raahautua paikan päälle nöyryytettäväksi. Olenkin tutustunut myös Magic Onlineen, siellä draftaaminen vaan on niin helppoa ja nopeaa, vaikka käsittämättömästi onkin yhtä kallista kuin pahviversionkin pelaaminen.

Keittiön pöytää varten löytyy pakkoja sellaiset 15 kpl (tykkään vaihtelusta). Täällä vähän kokoelmaa ja esittelen myös oikeastaan ainoan turnauskelpoisen pakkani.

Kuinkas monella muuten löytyy tuo aito DOtP ? kiinnostai otella joskus, kunhan sais noihi pakkoihi kortteja.

Katsoin videosi finngamer, tuli nostalginen olo kun näin tämän kortin IMAGE(http://d28yjzray7dvaa.cloudfront.net/mtg-cards/antiquities/mishras-workshop.jpg)

Kaitilan kokoelma on vaan niin huikea! Tuo Black Lotus tosin taisi mennä jo kaupaksi...

Voisinhan heittä jonkinasteista pakkalistaa ruodittavaksi. Tällasella pelailen nykyisin.

Swamp x20

Child of Night x4
Vampire Nighthawk x4
Bloodghast x2
Kalstria Highborn
Sangromancer
Vampire Nocturnus x4 (proxy)

Dismemper x2
Doom Blade x2
Go for the Throat x2
Noxius Revival x2
Feast of Blood x3
Sign in Blood x2
Disentomb x2
Corrupt
Bloodchief Ascension
Blade of Bloodchief x2
Vampiric Link x4
Sanguine Bondx2 (proxy)

Tuosta kun ensinnäkin sais proxyt pois ja aidot tilalle. Sitten Bloodchief Ascension ja Kalastria täyteen settiin ja childeja pois... Ehkä Ghastitkin joutais :/ Ideoita, ehdotuksia ja kritiikkiä otetaan vastaan.

Kirjoittelempa tänne kun kyseisiä kortteja on tullut kerättyä kohta vuosi, pelattua semmonen 3 kuukautta.

Kipinä peliin sattui syttymään kun latasin PSN:ästä kyseisen DotP pelin demon. Siitä lähtien olen ostanut kivasti boostereita fantasiapeleistä (36) ja kortteja on kerääntynyt semmoset 800 vähän yli.

Siitä lähtien kun olen pelannut olen saanut turpaani LordZalorin vampyyri pakalta, joten kommentoin siihen että vaiha pakkaa. Itse tykkään pelata jonkun näköstä goblin burn pakkaa. Mutta ensisijaisesti olen keräiliä.

tossa ois tän hetkinen pakkalista:

Mountain x16

Raging Goblin x4
Goblin Arsonist x4
Goblin Bushwhacker x4
Goblin Balloon Brigade x2
Goblin Tunneler x2
Goblin Fireslinger x2
Goblin Shortcutter x2
Ember Hauler
Goblin Ruinblaster
Blisterstick Shaman
Torch Slinger

Lightning Bolt x4
Shock x4
Incinerate x3
Chandra's Outrage x3
Goblin Grenade x2
Raid Bombardment x2
Pyromancer Ascension x2

Paranneltavaa olisi mutta kun ei mistään saa Goblin Chieftaineja tai lisää Grenadeja yms. Mutta on tällä pakalla tullu voitettuakin. Että eipä muuta.

Lainaus käyttäjältä Mardew

Siitä lähtien kun olen pelannut olen saanut turpaani LordZalorin vampyyri pakalta

Owned XD Juuh ei viedä tätä keskustelua Marde tänne kumminkaan...

Onkos ihmiset nähneet uusimmat Event Deckit? Omasta näkökulmastani sanoisin että valkoinen on ihan siedettävä (ei missään tapauksessa pelattava ilman muokkausta) mutta multicolori menee jo huonon puolelle. Verrattuna M2012n pakkoihin ovat nämä Innistradin vastaavat melkoinen pettymys. Uusi vamppyyri pakka oli kait liikaa toivottu... Dark Ascensionissa sitten :)

Lainaus käyttäjältä LordZalor+

Onkos ihmiset nähneet uusimmat Event Deckit? Omasta näkökulmastani sanoisin että valkoinen on ihan siedettävä (ei missään tapauksessa pelattava ilman muokkausta) mutta multicolori menee jo huonon puolelle. Verrattuna M2012n pakkoihin ovat nämä Innistradin vastaavat melkoinen pettymys. Uusi vamppyyri pakka oli kait liikaa toivottu... Dark Ascensionissa sitten :)

Mikäs tuossa multicoloredissa on vikana? Mielestäni ihan hauska idea siinä; saattaisi tosin toimia vielä paremmin musta-vihreänä tuo idea, kun yhdistelee vaikkapa nostatusta, dredgeä, Mortivoreja yms.
Valkoinen pakka näytti huomattavasti tylsemmältä pelata... jotenkin liian perus idea siinä.

Valkoinen on kieltämättä vähän varman päälle pelattava mutta tulee siinä sentään Honor of the Pure x2 ynnä muita mukavia lappuja.

Multin ongelma on ensinnäkin se yksi ylimääräinen väri. Siitä onko se musta vai sininen voi olla montaa mieltä sillä tossa pakassa mustaa käytetään vain kahteen flashbackiin ja nekin ovat kalliiiiita. Sininen taas tuo mielenkiintoisia lisiä pakan hautaamiseen mutta kyseenomaisia kortteja ei pakasta valmiiksi löydy. Armored Scaap ja Merfolk Looter ovat ehkä ainoat ja ainakin tätä heppua olisin kaipaillut.

Toisaalta Mulch ainakin yrittää ratkaista mana ongelman flashbackeissa ja muutenkin mitä pitenpään miettii sitä enemmän variaatioita tulee mieleen. Disentombit ja Noxius Revivalit eivät olisi ollenkaan huono idea. Mielenkiintoinen pohja mutta ei mitenkään valmis pelattava. Nyt tuntuu jo siltä että vois tuon hankkia joten lopetan tähän ennen kuin on myöhäistä...

EDIT: + Setti Bloodghasteja ;)

Tulipahan pitkästä aikaa pelattua draftia (Innstrad) tänään ja voittohan sieltä irtosi (2-0, 2-1, 2-0). Palkinnot olivat ihan mukavat (rare pick + 3 boosteria) ja palasinkin kotiin seuraavien lappujen kanssa: Garruk Relentless, Mayor of Avabruck, Gheist-Honored Monk, Witchbane Orb (foil), Devil's Play, Moorland Haunt ja Grimgrin Corpse-Born. Varsinkin Garruk on ihan mukava. Jos joitan kiinnostaa, millasen deckin olin saanut aikaan, niin tässä lista vielä:

Creatures:
Angelic Overseer (*)
Avacynian Priest (3)
Avacyn's Pilgrim
Champion of the Parish (*)
Elder Cathar (2)
Elder of Laurels (*)
Grizzled Outcast
Hamlet Captain (2)
Villagers of Estwald (2)
Woodland Sleuth (2)
Ulvenwald Mystics

Sorcery/Instant/Enchantment:
Bonds of Faith
Moment of Heroism
Travel Preparations

Artifacts:
Butcher's Cleaver
Inquisitor's Flail
Silver-Inlaid Dagger
Sharpened Pitchfork

Sideboard:
Witchbane Orb

Eli tähdellä raret. Jos joku jaksoi tuon katsoa läpi, niin aika tiukkaa tavaraahan sinne oli saanut pickattua. Varsinkin rare osastolla oli kyllä uskomatonta tuuriakin, kun sai noin hyvät laput. Vihreävalkoinen human decki toimi siis aivan loistavasti ja mm. nuo equipmentit olivat korvaamattomia. Witchbane orb oli ainoa side kortti, mitä käytin, vaikken kertaakaan castannutkaan. Oli yhdellä vastustajalla sen verran ikäviä curseja pakassa, että piti laittaa sitä varten.

Melko mukava drafti pakka :)

Itse päätin että vamppyyrien aikakausi voi vähitellen väistyä tai ainakin diktaattorin asema voidaan poistaa, joten aloin miettimään uutta pakkaa. Ja tältä se suunitelma näyttää:

13 island
7 mountain

2 Invisible Stalker
4 Thrummingbird
4 Core Prowler
4 Blighted Agent
4 Viral Drake
18

4 Curse of Stalked Prey
2 Tezzeret's Gambit
4 Volt Charge
1 Inexorable Tide
3 Contagion Clasp
3 Contagion Engine
4 Throne of Geth
1 Sword of body and mind
22

60

Suurinosa korteista vielä puuttuu mutta kaikki "arvolaput" (Sword) löytyy jo ja loput ovatkin alle euron lappuja :D Kävi vielä niin että tuo taitaa käydä standardissakin, joten olen tyytyväinen. Nyt metsästämään Trhummingbirdejä ;)

Kommenteja otetaan vastaan

Mitä noiden stalkereiden on tarkoitus tehdä? Vähän irrallisen oloinen heitto, vaikka hyviä otuksia ovatkin. Profileratea kannattaisi varmaankin hyödyntää vielä enemmän, kun sitä kerta on pakassa noin paljon. Planeswalkereita ehkä sekaan? Tai jotain muuta countereidenkeruusettiä vain.Ei tosin nyt tule mieleen mitä kaikkea sellaista standardista löytyy, kun eivät omat pakkani niin noista välitä.

Stalkkerit ovat vain kasvattamassa itseään Cursella. Voisi periaattessa saidiin heittää siltä varalta että joku pelaa Infectihatea. Tullut muutama uusi idea ja lisää kortteja, joten tila olisi tervetullut. Enää puuttuu muutama lappu ja niistä puolet eli Thrummingbirdit pitäisi saapua ensiviikolla (ja Agentit ja Prowlerit heti kun poro päättää antaa kredut).

Taitaa taipua infecti pakaksi kokonaan ja sitten Cursejen tärkeys on hieman kyseenalainen. AAAARRRG Ei pitäisi miettiä liikaa. Päivittelen tuota listaa sitten ensi viikolla.

Varsinaiseen aiheeseen eli uusi Premium Deck on julkaistu! Kaikkea kivaa sisältävä Graveborn. Itsellä on aika ja (vähät) rahat kiinni tuossa Infectmikälie -projektissa mutta satun tietämään että eräs Mardew meni ja osti, täälläkin käsitellyn, Multicolor Event Deckin. Pelkkä ajatuskin sen yhditämisestä tähän pelottaa. (Merde vink vink osta tuo)

Olisko kellään muuten kiinnostusta PelaajaboardCastin MtG spesiaaliin?

Dark Ascensionin Full Spoil on saapunut!!!

Itse olen hiukkasen pettynyt. Isoimmat jytkyt eivät sovi omiin pakkoihin ollenkaan ja sopivatkin kortit tarvitsevat vähän sovittelua. Tulihan se Sorin sentään <3

Tämä on ensimmäinen uusi blokki jota olen ollut todistamassa. Aloitin Scars of Mirrodin -blokin aikoihin. Mutta jotenkin tämä todellinen teeman vaihdos ei sovi kuvioihin. Näitä kahta ei yhdistä oikein mikään. Jos Standardi olisi Zendikar ja Innistrad niin sitten olisi mielenkiintoista.

Vamppiini on postissa tulossa parannusta ja Proliferate näyttää nykyään tältä:

Island x18
Halimar Dephts x2

Trhummingbird x4
Blighted Agent x4
Ichorclaw Myr x4
Viral Drake x4 *
Chained Troathseeker x2 **

Inside Out x3 *
Steady Progress x3
Tezzeret's Gambit
Trigon of Rage x2
Throne of Geth x4
Contagion Clasp x3
Contagion Engine x3
Inexorable Tide
Lux Cannon
Sword of Body and Mind

* pois jos Standardia, ** pois muutenkin

Joskus tulee mukavia yllätyksiä vastaan, kun katselee omien korttiensa arvoa. Tällä kertaa aika paukkuna oli Goblin Matron. Tämähän ei mikään ihmeellinen kortti ole loppujen lopuksi, eikä sillä arvoa varmaan euroa enempää olisi. Mutta omani olikin foili ja yllättäen sen hinnat keikkuivat satasen ympärillä. Noh, onneksi tuli katsottua, sillä tänään siitä sitten irtosi täysi setti Entombeja :)

Täytyisi varmaan fiksailla pitkästä aikaa UB reanimator pakkaani, sillä tuon Entomb setin lisäksi sain myös hankittua setin Animate Deadeja, sekä kolme Buried Alivea.

Voisi tähän samalla listata yhden uusimmista pakoistani, joka alkaa olla lähestulkoon valmis jo. Pari muutakin on tuloillaan, mutta tämä on omasta mielestäni ehkä mielenkiintoisin niistä

UGW Untouchable Auras:

Invisible Stalker x4
Silhana Ledgewalker x4
Slippery Bogle x4
Geist of Saint Traft x1

Curiosity x4
Rancor x4
Daybreak Coronet x4
Armadillo Cloak x4
Ancestral Mask / Auramancer's Guise x4
Bear Umbra x4
Verdant Embrace / Gigantiform x2

Worship / Retether x1

Eli eipä tuossa mitään sen ihmeellisempää comboa yms ole. Kaikilta otuksiltahan löytyy Hexproof ja aurat on koitettu aika hyvällä manakurvilla laittaa, joten pakka pystyy hyvinkin nopeaan lähteä käyntiin. Invisible Stalkerit ovat ehkäpä parhaita otuksia tässä ja oikeastaan ainoa syy, miksi sininen on mukana. Valkoisen lisäämistä pohdin pitkään, mutta lopulta asia ratkesi, kun onnistuin vaihtamaan itselleni yhden Geist of Saint Traftin ja setin Daybreak Coroneteja. Ancestral Maskien ja Auramancer's Guisejen suhdetta ja lukumäärää pitää vielä arpoa, sitten kun pääsee kunnolla testaamaan pakkaa. Manabasen pitävät puolestaan kunnossa lähinnä pain-landit, Seaside Citadelit yms. Lisäksi heitän sekaan varmaankin vielä yhden Chrome Moxin, jolloin voi saada mukavan nopeitakin avauksia. Worship on mukana täydentämässä puolustuksen tai vaihtoehtoisesti Retether palauttaa pakan nopeasti takaisin toimintakykyiseksi, jos joku onnistuu tappamaan hirviöni.

Mutta tämmöistä tosiaan. Olisi mielenkiintoista kuulla ideoita tai kommentteja :)

Tuo pakka menee jo pikkusen eri liigassa kuin omat viritykseni :D Mutta noin päällisinpuolinhan tuo näyttää siltä että kunhan ei mitään hirveän nopeaa tappokonetta tule vastaan niin ollaan jo voiton puolella. En nyt osaa sanoa miten tuota vois parantaa kun ei kokemus riitä mutta heitetään mielikuvituksettomasti Angelic Destiny. Mahdollisia kuolevia hirviöitä (ja muutakin) voisi tietinkin hakea Noxious Revival.

Ja aivan överiksi haluaa vetää niin ainahan on Sovereigns of Lost Alara ja Eldrazi Conscription :D

Uudesta Venser vs. Koth paketista? Omaan silmään tuo näyttää hinta/laatu suhteltaan kohtuulliselta paketilta eikä pakatkaan huonoja ole. Vähän vain harmittaa artikkelista löytyvä pätkä:

"Venser's deck was too strong.

It just couldn't lose. A lot of the coarse early refinement was spent balancing the decks. In Chris's own words, one of the original "themes" of Venser's deck was "infinite 2-for-1s." Powerful? Yes. A recipe for good, dynamic game play? No. Some of the raw card advantage was removed. "

Olisivat vaan tehneet Kothista vahvemman :D mutta kyllä tuo ostoon lähtee, jos saan rahapuuni kasvamaan ja noiden pakkojen ympärille tulee sitten jotain viriteltyä.

Kerrompa nyt vain, omat kaksi pakkaani ovat aloittelijatasoa, mutta omasta mielestä ihan hyviä ovat. Oma pakkani, täysi musta pakka, on (kai) ihan hyvä, mutta manamaksut ovat kalliita. Sitten on sininen pakkani, jonka annan kavereilleni kun pelaamme on aika ärsyttävä. Minut voi aina silloin tällöin spotata Oulusta pelaamassa Fantasiapeleissä. Mutta yleensä pelaan kaveriporukassa.

Tässä on mustan pakan sisältö:
Swamp manaa x17
Rotting Fensnake x1
One-Eyed Scarecrow x1
Drifting Shade x1 Devouring Swarm x1
Reassemblig Skeleton x2
Gravedigger x2
Tormented Soul x1
Thought Gorger x1
Rune-Scarred Demon x1
Warpath Ghoul x3
Moriok Reaver x1
Vampire Outcasts x1 Brain Weevil x1
Child of Night x2
Phylactery Lich x1
Zombie Goliath x2
Abattoir Ghoul x1
Vengeful Pharaoh x1
Lumengrid Gargoyle x1
Galvanic Juggernaut x1

Buried Ruin x1

Disentomb x2
Psychic Miasma x1
Hideous Visage x1
Distress x1
Mind Rot x1
Ghoulcaller's chant x1
Diabolic Tutor x2

Sorins thirst x1
Doom blade x5
Gruesome Deformity x1
Brink of Disaster x1 (selittäisittekö mitä tämä kortti tekee)
Scepter of Empires x2
Throne of Empires x1
Crown of Empires x2

Tumble Magnet x1
Elixir of Immortality x1

Siinäpäs se. Loppupuolella alkoi laiskistuttaa.

Jep. Tosin tämä deckin pitäisi kyllä olla melko nopea tappokone, sillä lifegain ja kortinnostot Curiosityllä pitää deckin vauhdissa aggroakin vastaan. Joku control on luultavasti pahempi matchup Wratheilla yms. Angelic Destiny on kyllä ihan huikea aura, mutta en tiedä olisiko se silti sellainen, millä haluaisin korvata jotain... ehkä Ancestral Maskeja tai Auramancer's Guiseja. Mutta eipä sillä että tuollaisia omistaisin. Millekään graveltanostolle en ajatellut uhrata tilaa pakasta, kun ajattelin lähinnä luottaa hexproofin ja totem armorin kykyyn pitää cretuni kentällä.

Sovereigns of Lost Alara taasen on aivan liian kallis tähän ja bonuksena vastustaja voisi heittää siihen kaikki tapponsa, mitkä muuten istuvat turhina kädessä. Eldrazi Conscription taasen on jännä kortti, mutta liian kallis. Jos tuon Conscriptionin laittaisin mukaan, niin sitten comboksi Academy Researchereiden kanssa.

No sitten tuo Venser vs. Koth... jos aivan rehellisiä ollaan, niin ensimmäinen ajatus decklististä oli että huh huh mitä kuraa. Ainoa syy noiden hankkimiselle on mielestäni kahden planeswalkerin saaminen, mutta ehkä niistä voi jotain muutakin hienoa löytää. Venserin pakka näyttää vähän mielenkiintoisemmalta, mutta Koth taas on aika meh. En sitten tiedä missä hinnoissa tuommoiset paketit liikkuvat.. ehkä joku parikymppiä voisi olla vielä kohtuullista.

Lainaus

Brink of Disaster x1 (selittäisittekö mitä tämä kortti tekee)

Eli heität tuon kortin vastustajan landiin/creatureen. Kun vastustajan landi/creature kortti menee tapped, tuhoat kortin. Minusta tuo kortti on erittäin hyvä jos kentälle sattuu tulemaan jokin imba kortti, vastustaja ei voi huomattavasti käyttää sitä tai jos se käyttää sitä kortti tuhoutuu. Kamala kortti vastustajalle.

Lainaus käyttäjältä Psychohenkka

LainausBrink of Disaster x1 (selittäisittekö mitä tämä kortti tekee)

Eli heität tuon kortin vastustajan landiin/creatureen. Kun vastustajan landi/creature kortti menee tapped, tuhoat kortin. Minusta tuo kortti on erittäin hyvä jos kentälle sattuu tulemaan jokin imba kortti, vastustaja ei voi huomattavasti käyttää sitä tai jos se käyttää sitä kortti tuhoutuu. Kamala kortti vastustajalle.

Bwahahahahhahaa... Kiitos tiedosta, epäilinkin noin, mutta en ollut varma.

Löytyykö täältä muuten ketään joka pelaisi Magic The Gathering Duels of the planeswalkeria?

Lainaus käyttäjältä Psychohenkka

Löytyykö täältä muuten ketään joka pelaisi Magic The Gathering Duels of the planeswalkeria?

Tarkoitatko 2012-versiota? Tuleehan tuota aina välistä pelailtua; THG:ta lähinnä. Ihan hyvä versio MtG:stä, vaikka yhteysongelmat ja bugit tuntuvat riivaavan turhan usein pelejä.

Brink of Disasterin tilalle kannattaa vakavasti harkita jotain "oikeaa" tappokorttia, jos ei nyt jotain erityistä syytä ole landeja vihata. Aurana tuo on turhan hidas (4 manaa sorcery speedillä) ja siitä pääsee kaikenlisäksi eroon huomattavasti helpommin, kuin mitä instanteja voi estää.

Onko täällä ketään joka pelaisi Oulussa Magicia? Jos voisi joskus tulla Fantasiapeleihin kun siellä on melkein aina kun minä menen sinne hiljaista.

Lainaus käyttäjältä Psychohenkka

Löytyykö täältä muuten ketään joka pelaisi Magic The Gathering Duels of the planeswalkeria?

Kyllähän tuo pleikkarilta löytyy :D

IMAGE(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/525246_10151450289785307_201120755306_23094082_859257884_n.jpg) Tuommonen spoilattiin tänään :/ Oonko ainut joka miettii vain tunkevansa tuon takaisin Helvaultiin?

Edit: Iso Enkeli On Iso

Itselläni löytyy MTG koneelta, varmaan lapsesta asti kiinnostunu pelistä, kiitos sedän. Itse en keräile korttei/ pelaa niil, koska ei täällä oo mtn peliseuraa ja ei jaksa mennä kakspyöräsellä minnekkää turkuu 50km.

Tässä nyt tasapainottelen mustan pakan ja sinisen pakan kanssa. Musta oli aikaisemmin käyttö pakkana mutta taidan vaihtaa siniseen, olentojen kaappaus ja voimakkaiden korttien takia. Postaan huomenna mitä siinä sinisessä pakassa on mutta juuri nyt en ehdi.

E: Kortit tulee tässä, en jaksanut linkata:

x24 Island

x1 Battleground geist
x2 Belltower Sphinx
x2 Phantasmal Dragon
x2 Cancel
x2 Harbor Serpent
x3 Coral Merfolk
x2 Unsummon
x1 Ponder
x3 Frost Breath
x2 Aether Adept
x2 Azure Mage
x1 Neurok Onvisimancer
x2 Skywinder drake
x2 Aven Fleetwing
x4 Divination
x1 Scrapdiver Serpent
x1 Spire Monitor
x1 Galvanic Juggernaut
x1 Alchemist's Apprentice
x1 Trigon of Mending
x1 Laboratory Maniac
x1 Vanishment
x1 Chasm Drake
x1 Dream Twist
x1 Mind control
x1 Lumengrid Gargoyle
x1 Crown of Empires
x1 Rotcrown Ghoul
x1 Turn to frog
x1 Scepter of Empires
x1 Mindshrieker
x1 Volition Reins

Huhhuh, aika paljon kortteja. Taidan muuten siirtää Throne of Empiresin tähän pakkaan, koska alan pelaamaan tällä.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

E: Kortit tulee tässä, en jaksanut linkata:

Meinasin alkaa katsoa, jos tuosta saisi ehdotettua jotain parempaa... mutta sanoppas ensin onko tuossa jotain ideaa takana? En ainakaan onnistunut nopealla silmäilyllä mitään punaista lankaa löytämään, vaan lähinnä näytti olevan sekava soppa sitä sun tätä. Oli grindiä ja unblockablea ja controllia ja flyingiä.. ja Trigon of Mending?!

Kannattaa aloittaa karsimalla pakka 60 korttiin. Harvoin on mitään syytä isompaa pakkaa rakentaa, jos haluaa oikeasti ne hyvät kortit sieltä nostaa. Toiseksi, kannattaa myös poimia joku hyvä teema, mihin sitten panostaa. Jos meinaat tuota grindiä oikeasti käyttää, niin lisää sitä sitten mukaan ja kunnon panostus siihen. Ja jos ajattelit itseäsi grindata, niin kannattaa ensin hommata useampi Laboratory Mainiac (muuten se yksikin pois). Mikäli taas grindi oli joku random heitto sekaan, niin koko subtheme vaan surutta pois :)

Toinen värikin voisi olla lopulta hyvä idea, jos ei vain kortit vielä riitä kovemman yksivärisen pakan rakentamiseen.

Lainaus käyttäjältä varjo+

Lainaus käyttäjältä Cerker+E: Kortit tulee tässä, en jaksanut linkata:

Meinasin alkaa katsoa, jos tuosta saisi ehdotettua jotain parempaa... mutta sanoppas ensin onko tuossa jotain ideaa takana? En ainakaan onnistunut nopealla silmäilyllä mitään punaista lankaa löytämään, vaan lähinnä näytti olevan sekava soppa sitä sun tätä. Oli grindiä ja unblockablea ja controllia ja flyingiä.. ja Trigon of Mending?!

Kannattaa aloittaa karsimalla pakka 60 korttiin. Harvoin on mitään syytä isompaa pakkaa rakentaa, jos haluaa oikeasti ne hyvät kortit sieltä nostaa. Toiseksi, kannattaa myös poimia joku hyvä teema, mihin sitten panostaa. Jos meinaat tuota grindiä oikeasti käyttää, niin lisää sitä sitten mukaan ja kunnon panostus siihen. Ja jos ajattelit itseäsi grindata, niin kannattaa ensin hommata useampi Laboratory Mainiac (muuten se yksikin pois). Mikäli taas grindi oli joku random heitto sekaan, niin koko subtheme vaan surutta pois :)

Toinen värikin voisi olla lopulta hyvä idea, jos ei vain kortit vielä riitä kovemman yksivärisen pakan rakentamiseen.

Juu, tämän pakan tarina alkaa hylkiönä. Kun aloitin pelaamisen, pelasin (ja pelaan joskus nykyään) mustalla pakalla joka on tarkoin tehty. Kun sitten kaverikin kinusi päästä pelaamaan, tein ylijäänesitä sinisistä tämän. Eli tässä pakassa ei oikeastaan ole mitään ideaa, se on vain nopsaa kyhätty. Nyt kun alan tällä pelaamaan, niin järjestelen hiukan paremmin.

E: Kuka jaksaa joten kuten selittää Tokenit aloittelijalle?

Lainaus käyttäjältä Cerker+

E: Kuka jaksaa joten kuten selittää Tokenit aloittelijalle?

Token on tilapäinen permanent (creature, artifact tms.. ei siis esimerkiksi instant), joka tulee peliin jonkun toisen kortin vaikutuksesta. Oletetaan tokenin nyt olevan hirviö. Se käyttäytyy pelissä ollessaan kuten ihan tavallinenkin hirviö, eli sen voi tappaa mm. destroy-efektillä, mutta jos se joutuu syystä tai toisesta pois pelistä (käteen, pakkaan, hautuumaalle, exileen jne) poistetaan token kokonaan pelistä. Eli sitä tokenia ei voi saada käteen tai sekoittaa pakkaan, mutta se toki laukaisee esimerkiksi "is put into a graveyard" efektit.

Ehkä tuosta sai jotain selvää.. lisäilkää joku muu jos nyt unohdin sanoa jotain.

Sainpahan vihdoin aikaiseksi rakentaa uuden pakan, joka tällä kertaa on RW(G) Searing Meditation. Tämä on siinä mielessä muista pakoistani poikkeava, että mukana on vain 2 creaturea, joiden pois jättämistä jopa vielä harkitsen vahvasti. Tarkoitus olisi ottaa vahva niskalenkki creature painotteisista pakoista mm. Ghostly Prisoneilla ja Wrath of Godeilla. Lisäksi pakassa on melko runsaasti lifegainia. Jotain tuntuisi silti vielä puuttuvan; olisiko kellään ideoita? Well of Lost Dreamseja voisi ehkä lisätä toisen. Ja myös sideboardiin olisi kiva jos joku keksisi jotain jännää haettavaa Glittering Wisheille.
Lisäcombona Razia's Purification tekee usein pahaa jälkeä vastustajalle; erityisesti jos on niin hyvä tilanne itsellä, että pöytään jää Searing Meditation, Ajani's Mantra / Chalice of Life ja Boros Garrison.

RW(G) Searing Meditation
[spoiler]
2x Archon of Justice

4x Ajani's Mantra
2x Boros Signet
2x Chalice of Life/Death
4x Ghostly Prison
4x Glittering Wish
2x Honden of Cleansing Fire
2x Honden of Infinite Rage
2x Searing Meditation
1x Well of Lost Dreams

4x Lightning Bolt
4x Lightning Helix
3x Razia's Purification
4x Wrath of God

2x Ajani Vengeant

Landeinä mm:
Battlefield Forge
Boros Garrison
Flagstones of Trokair
Karplusan Forest
Jungle Shrine
Mystifying Maze
Sacred Foundry
Sunpetal Grove

Flagstoneja olisi kiva saada lisää (vain 1 nyt) ja toivon vihreää löytyvän tarpeeksi noiden Wishien castaamiseen.

Sideboard:
Hull Breach
Razia's Purification
Savage Twister
Searing Meditation
Unmake
[/spoiler]

Ja tässä nyt kun deckejä kirjoittelin ylös niin voisi samalla postata toisen. Tällä ei tosin oikein saa pelikavereita :(

UB Reanimator
[spoiler]
1x Akroma, Angel of Wrath
2x Angel of Despair
1x Avacyn, Angel of Hope
2x Empyrial Archangel
1x Inkwell Leviathan
1x Iona, Shield of Emeria
1x Platinum Angel
1x Reya Dawnbringer
1x Simic Sky Swallower

4x Animate Dead
4x Buried Alive
4x Careful Study
4x Compulsive Research
4x Dark Ritual
4x Entomb
4x Exhume
1x Frantic Search

Landeinä mm:
Drowned Catacomb
Underground River
Tainted Isle
Watery Grave

Twilight's Calleja tekisi mieli lisätä monipelejä varten..
[/spoiler]

Mitä nyt minun pelikokemuksella sanois, Jos sattuis olemaan UB Reanimatoria vastaa punanen goblin pakka, ei taitais kaua kestää matsi. Epäilisin että kannattaisi korvata jotkut kortit maanhakijoilla? Jokainen creaturesi vie aivan sairaasti manaa.

Lainaus käyttäjältä Psychohenkka

Mitä nyt minun pelikokemuksella sanois, Jos sattuis olemaan UB Reanimatoria vastaa punanen goblin pakka, ei taitais kaua kestää matsi. Epäilisin että kannattaisi korvata jotkut kortit maanhakijoilla? Jokainen creaturesi vie aivan sairaasti manaa.

Niin no, kuten ehkä creatureiden väreistä tai pakan nimestä jo voi päätellä, ei noita ole tarkoituskaan hard castata.. Paras skenaario tuollahan on jo 1. vuorolla mikä tahansa hirviöistä peliin combolla: swamp -> dark ritual -> entomb -> exhume. Kyllä tekee sillä goblin pakallakin jo siinä kohtaa tiukkaa; varsinkin jos peliin pomppaa Iona punaiselle värille ;)

Edit:
Tänään pelaillessa tuli mm. heitettyä Iona tokalla vuorolla.
1: swamp, entomb
2. land, animate dead

Eli noita tapoja animoida hyvin nopeasti kyllä löytyy tuosta pakasta.

Edit2:
Aiemmin mainitsema ja kommentteja kaivannut Searing Meditation pakkakin toimi tiimipeleissä ihan mukavasti. Tuo pakka pystyy kyllä todella vaikuttavaan controlliin creature-pakkoja vastaan wratheilla ja blasteilla. Ja sainpahan combonkin pyörimään kummallakin kertaa; tosin Chalice of Death olisi ollut vaarallisempi toisessa niistä.

Sainpahan vihdoin ostettua ensimmäinen pakkani! Olen himoinnut tätä peliä niin piitkään ja vihdoinkin pääsin piipahtamaan Joensuun fantasiapeleissä :D Ja mukaan lähtikin Solitary fiends pakka. Tämä iltakin menee opetellessa ja pelaillessa kahden vähän kokeneemman kaverin kanssa =)

Tänään alkoi virallinen Magic 2013 preview Wizardsin sivuilla ja päähuomio taitaa olla tämän ensimmäisen viikon ajan uudessa, ensiviikolla ilmestyvässä, Duels of the Planeswalkers 2013 -pelissä. Tulikin poimittua heti yksi tiedonmurunen, mitä en aikaisemmin ollut missään nähnyt kerrottavan, nimittäin tällä kertaa mukana on end step. Tämä onkin todella erinomainen lisä; ehkä jopa parempi kuin landien manuaali tappaus. Uusi pelimuotokin paljastettiin ja hieman aikaisempien versioiden puzzle-hengessä siinä mennään.

Kannattaa myös muistaa hakea promo-kortit lähimmästä Fantasiapelit-liikkeestä, mikäli pelin julkaisun tiimoilla ostaa. Steam ja iPad tarjoaa Serra Avatarin, Xbox Primordial Hydran ja PSN Vampire Nocturnuksen. Tällä kertaa Steam-version bonukseen voi olla ihan tyytyväinen, viime kierroksella kun Steamiläiset saivat kenties sen heikoimman lapun.

Vampire Nocturnus (kuolaaan) noita pitäs kyllä hommata. Täytyy sanoa että tässä vaiheessa core setti vaikuttaa erittäin hyvältä. Paljon hauskoja kortteja mutta myös tavaraa joille on oikeasti käyttöä nykyisissä pakoissa.

Täältähän näitä muunmuassa näkee ja täytyy kyllä antaa tunnustustusta siitä että mythicit oikeasti tuntuvat mythiceille (löytyy järjettömiä kortteja kuten Worldfire, joka löytyy linkistä punaisista, ja näillä on myös sen mukaiset castaus hinnat). Myös setin Legendaariset ovat varsin mukavia ja melkein luulisin että theme deckit rakentuvat näiden ympärille.

Lisäksi muutama "tavallinen" lappu on pistänyt positiivisella tavalla silmään.

+Uusi Lilli xD Loving it

Ei kauhean ihmeelliseltä vaikuttanut omaan makuuni tuo uusi Liliana, vaikka +1 kyky on ihan siisti. Yleensäkään ei jaksa planeswalkereista innostua, kun niitä ei ole siunaantunut boostereista sitten M12:n ja siitäkin kiitos sille, että avasin booster boxin + fat packin... Tamiyo olisi mukava saada, sillä kun on jo aika mukava ultimate kyky.

Core setin anti ei muutenkaan vielä ole kauheasti innostanut, kun harvempi vaikuttaa sopivalta omaan deckiini. Hauskoja kortteja ovat silti keksineet ja erityisesti sinisen Talrand on hauska veikko. Sublime Archangel ja Murder olivat hyvänkuuloisia myös. Suurin pettymys toistaiseksi taas on Rancorin printtaus... juuri kun sain niitä setin...

Mutta Duelsin promokorteista semmoista tietoa, että näköjään tänävuonna koodilla saa pelkän kortin sijaan 6 kortin boosterin, jossa yksi korteista on siis tuo promo-foili. Tuskin sieltä mitään muuta hienoa tulee, mutta onhan tuossakin jo. Itse ainakin marssin heti julkaisupäivänä lunastamaan omani, jotta saa varmasti oman promon.

Kolme sanaa: Vampire Nighthawk Reprint!!! Ja Sign in Blood. Nyt voi vihdoinkin alkaa miettimään Standardi kelpoista pumamustaa vamppia <3.

Tässä juhannuksen aikana rakennellaa sedän kanssa 2 pakkaa vanhoista korteista, mukana löytyy harvinaisuuksia, kiellettyjä kortteja yms. Sen jälkee peliseura puuttuu :). Ketään muuten hommaamassa Magic 2013?

Lainaus käyttäjältä Psychohenkka

Ketään muuten hommaamassa Magic 2013?

Veljien kanssa tilattiin Poromagiasta puolilootallista boostereita. 50 e postikuluineen ja 18 pakkausta. Nyt vaan pitää toivoa että nousee hyviä lappuja kuudesta allekirjoittaneen boosterista. (kop kop Nocturnus)

TUBLABOSTIA (kiitos ja anteeksi)

Tänään tulivat postiluukusta nuo edellisessä viestissä mainostamani boosterit. Itse en sen kummallisempaa nostanut. Itselle mieluisin ehkä Mutilate, jolle oli tarvetta, muita mainitsemisen arvoisia ehkä foil Dragonskull Summit (samassa boosterissa vastaava punavihreä :D) ja Serra Avatar (ainut mythic 18sta boosterista, jotka veljeni kanssa ostettiin).

Mutta tämän viestin tarkoitus ei ole leijua kahden euron lapuilla, vaan esitellä "uusi" pakkaideani, jonka viimeisiä kortteja olen veljiltä ja kavereilta näinä päivinä haalimassa. Kyseessä on nykyisten trendien mukaan Delver -pakka mutta kuten listasta voi huomata se on a) kohtuu edullinen (veli nosti kylläkin Snapcasterin mutta liian kallista sellaset höpsötykset) b) ei käytä yhtään counterspelliä. Mutta pidemmittä puheitta:

UNSUMMON A DELVER

Island x 14
Reliquary Tower
=15

Delver of Secrets
x4
Jace's Phantasm x4
Talrand, Sky Summoner x1
=9

Unsummon x4
Silent Departure x4
Downpour x2
Sleep x2
Dream Twist x4
Mind Sculpt x4
Thought Scour x4
Divination x4
Index x2
Talrand's Invocation x2
=32

Trepanation Blade x3
Runechanter's Pike
=4

Pakan nimi hieman hämää vaikka kertookin melkko tarkkaan mistä on kyse. EN OLE käytttämässä Unsummonia Delvereihini, en sentään sekaisin ole, paitsi että esim. Pasifismista näin pääse kätevästi eroon. Voisin yrittää kirjoittaa pidempää analyysia tähän vaikka ihan vaihteen vuoksi.

Delver on päivän sana standardissa, johon tämäkin pakka tähtää, ei siitä pääse mihinkään. Toisen vuoron mahdollinen hyökkävä 3/2 lentäjä on vain niin kova. Täytyy muuten pistää merkille että kyseessä taitaa olla yksi ainuita säännöllisesti "huipulla" pelattavia kaksipuolisia kortteja, eli jotain hyvää Wizardin siitäkin kokeilusta syntyi. Mutta kuten sanoin Delver on kova ja mielestäni Standardissa on vain yksi kortti joka Delverin voisi "päihittää" ja se on Jace's Phantasm.

Jos Delver on 3/2 lentäjä niin tämä Jacen lemmikki on kolmannella vuorolla (ja miks ei toisellakin) ilmojen teillä mitoissa 5/5. Ja se on jo kova temppu kasoi sitä miten päin vain. Yleensä vastaavasta liiturista saa maksaa niin ettei yhden käden sormet riitä.

Sky Summoner on vain kirsikka kakun päälle, sillä jos sen saa pöytään on luultavasti kädessä ainakin muutama Instant/Sorcery, jotka ovat valmiita seuraavalla vuorolla synnyttämään lentoliskoja. Asia on vain niin että 2/2 lentäjien armeija on aina mukavaa plussaa, jos ei muuta niin ainakin vastustajien hyökkäjät pysyvät kurissa.

Instanit ja Sorceryt voi jakaa kolmeen ryhmään: kontrolli, millaus ja ne muut.
Kontrollista löytyy periaattessa kahta korttia kahtena variaationa. Ensimmäisenä on Unsommon ja, sen mielestäni parempi versio, Silent Departure. Miksi parempi? No sama kortti mutta jälkimmäisellä on - hintava - flashback. Flashbackiä pyrin pelatessa välttämään mutta kiitos SDn minulla on käytössäni 8 Unsummonia ja sen luulisi pitävän kurissa vähän suurempiakin armeijoita. Toisena onkin Sleep ja sen kevyt versin Downpour. Puhtaasi hyökkäyksien estoa varten nämä ja harkitsenkin vielä vain täyden Sleep setin käyttämistä.

Dream Twist on uusi lempikorttini Magicissä. Yhden manan 3milli on jo omissa silmissäni kova mutta vain kahden mana flashback tekee kortista lähes täydellisen. Kahdella ensimmäisellä vuorolla vastustajan pakkaa on millattu 1/10 pelkästään yhdellä kortilla. Toinen millaaja on myös hieno ilmestys. Mind Sculpt tuntuu pahalta kenstä tahansa, paitsi jos sattuu pelaamaan Splintterfrightia ynnä muuta selfmilliä. Yhdessä näiden on puhtaasti tarkoitus mahdollistaa Jace's Phantasmin loistaminen mutta hengiltämillauskaan ei vaikua teoriatasolla mahdottomalta. Ja onhan mukana myös Thought Scour, joka niinkään loista millauksellaan mutta antaa kontrollipakalle elintärkeää nostoetua. Thought Scour taitaa olla tästä kappaleesta suositun kortti myös "huippu" pakkojen puolella.

Divination tuo lisää kortin nostoa, jota tämä pakka ei ehkä välttämättä tarvitse niin paljon kuin muut siniset kontrollit, sillä kun Cancel poistuu standardista täytyy Counter pakkojen pitää kädessä mitä erillaisempia Countereita jotta jokainen vastustajan lappu saataisiin suoraan hautaan. Unsummon toisaalta pätee vain Creatureihin mutta uskon että se riittää. Lopulta jäljellä on enää Index, joka on muuten omiin silmiin aivan liian hyvä commoniksi, pitämään halutut kortit pakan päällimmäisenä sekä Talrand’s Invocation. Talrand’s Invocation mietin pitkään kortin kannattavuutta mutta toisaalta a) pakassa ei ole ainakaan liikaa creatureja b) neljä manaa ei ole kumminkaan hirveä hinta kahdesta 2/2 lentäjästä.

Artifacteja on vain pakolliset. Täydellinen tilannehan olisi täysi setti Runechanter's Pikeja mutta minun mielestä Trepnation Bladet käyvät hyvin köyhän miehen Pikeinä. Kumpikin tuo parhaassa tapauksessa huiman +X/+0 efectin ja Bladet edesauttavat kaupanpäälle vielä millauksessakin. Artifactien lukumäärä ei kumminkaan nouse niin korkeaksi että se haittaisi Delverejen flippaamista.

Ja vielä muutama sana niistä counterspelleistä jotka tästä "puuttuvat". Itse en ole niistä koskaan pitänyt, jostain syystä ne tarvittaessa aina unohtuvat ja aiheuttavat lähinnä "olishan mulla ollu tää" -tyylisiä tilanteita. Lisäksi jo mainitsemani Cancelin eli yleispätevän countterin poistuminen standardista tekee counttereiden pelaamisesta entistä hankalaampaa.

Jos joku jaksoi lukea niin onnittelen. Täytyy myöntää että käytin tähän viestiin hiukan normaalia enemmän aikaa.

Ihan jännältä pakalta vaikuttaa; aggrot voivat olla kova pala tälle, jos ei Delveriä saa heti. Jace's Phantasmit on millissä kyllä mukavia kortteja; tosin jonkin verran säkää tarvit, jos meinaat kovin nopeasti saada siitä 1/1:tä isomman (vähintään Mind Sculpt + jotain; luultavasti 3x jotain jos ei sculptia tule). Silent Departuren tilalle voisi ehkä harkita Disperseä, joka on instant nopeuksinen ja unsummonaa non-landeja. Cancel tosiaan poistua, mutta Dissipatehan on vielä mukana..

Lainaus käyttäjältä varjo+

Disperseä

Tosiaan tuon pakan on tarkoitus rakentua Innistradi blokista + M13sta jotta se olsi standardi kelpoinen vielä sen reilun vuoden. Ja counterspelleistä yritän pysyä erossa, en vain osaa pelata niillä.

Lainaus käyttäjältä LordZalor+

Lainaus käyttäjältä varjo+Disperseä

Tosiaan tuon pakan on tarkoitus rakentua Innistradi blokista + M13sta jotta se olsi standardi kelpoinen vielä sen reilun vuoden. Ja counterspelleistä yritän pysyä erossa, en vain osaa pelata niillä.

Ok, eipä sitten kai lisättävää :)

Duels 2013 pelaajille tiedoksi, jos ei ole vielä tullut muualla vastaan. Peliinhän on saatavissa 10 promokorttia per pakka syöttämällä koodeja omalla profiilisivullaan. Ja tässäpä nämä sitten:

Edit.
Ja voi olla vanhaakin tietoa jo, mutta ensimmäisen uuden pakka DLC:n mukana pitäisi tulla peräti viisi uutta pakkaa pelattavaksi. Teemansa nämä ottavat Ravnicasta, johon MtG:ssä seuraavaksi palataan ihan fyysisen pelin puolellakin. Ne jotka planea tuntevat, arvasivatkin varmasti jo, mutta jokainen uusi pakka vastaa yhtä vanhaa tuttua Ravnican viidestä killasta, joiden värithän ovat: WG, UR, BG, BR, WU.

Edit2:
Oli ihan mukavat vaihdot tänään. Jouduin valitettavasti luopumaan Huntmasteristani ja muutamasta muusta lapusta, mutta sainpahan vastineeksi 3x Cryptic Commandeja, 2x Wrath of Godeja, Grimgrinin ja Chandra Firebrandin.

Tuli ostettua boksi Avacyn Restoredia tänään ja jotenkin kummassa onnistuin jäämään vielä voiton puolelle (bondfire ja cavern of souls auttavat kummasti).

Nyt olisi mukava saada kommentteja tästä pakasta, sillä ilta jos toinenkin on tullut vietettyä pohtien, mitä kortteja tähän nyt lopulta laittaisi. Väreinä siis puna-sininen ja ideana joko miraclet, flashbackit tai kopiointi. Näistä miracle+kopiointi ideoita olen pyrkinyt yhdistämään, sillä halpojen miracle-spellien kopiointi ei niin mahdoton ajatus ole. Tässä nyt kuitenkin nykyinen listaus:

6x Island
6x Mountain
2x Desolate Lighthouse
1x Sulfur Falls
1x Steam Vents
1x Shivan Reef
--
17

2x Tibalt, the Fiend Blooded
1x Tamiyo, the Moon Sage
--
3

1x Mirari
2x Runechanter's Pike
--
3

4x Invisible Stalker
1x Erayo, Soratami Ascendant
--
5

2x Dual Casting
--
2

2x Devastation Tide
2x Temporal Mastery
2x Reforge the Soul
--
6

2x Swerve
4x Brainstorm
4x Mana Leak
4x Lightning Bolt
2x Reverberate
4x Thunderous Wrath
2x Volcanic Fallout
2x Noxious Revival
--
24

---
60

Eli kuten näkyy, tuo ei Standardikelpoinen tämä ei ole, vaikkakin helposti siitä sellaisen saisi. Halusinpa vain koittaa esimerkiksi Miraria ja Swerveä, joille vain ei ollut aikaisemmin löytynyt sopivaa pakkaa. Tässä siis tarkoituksena olisi joko blasteilla tiputtaa vastustaja, tai sitten käyttää invisible stalkereita, joilla joko lyötäisiin lujaa pikeilla tai pistettäisiin dual casting kiinni ja kopioitaisiin kaikkea kivaa. Flashback pohjainen decki näyttäisi varsin erilaiselta, ja se puolestaan pohjautuisi Burning Vengeanceen. Lisäksi suuri osa korteista lähtisi vaihtoon ja tilalle tulisi Geistflamen, Desperate Ravingsin, Faithless Lootingin ja Think Twicen kaltaisia kortteja. Mutta joka taupauksessa, jotain palautetta ja ideoita tämän suhteen olisi kiva kuulla.

Edit:
Spy Networkeja voisi ehkäpä lisäillä.

Edit2:
Kommentteja ei ikinä tullut, mutta ei se mitään. Spy Networkit tulivat Reverberatejen tilalle, mutta voipi olla, että vaihdan vielä Reverberatet Swervejen tilalle. Toinen muutos oli Reforge the Soulit pois ja niiden tilalle setin täydentävät Temporal Masteryt. Harkinnassa on tällä hetkellä myös ainakin Sensei's Divining Topien lisäys, mutta lisää testiä tarvii vielä. Muuten olin aika tyytyväinen pakan toimintaan, ja voittoja irtosi niin blasteilla, kuin Invisible stalker + Pike yhdistelmällä. Sivuhuomautuksena, toinen uusi pakkani, UB Zombit, toimivat myös oikein mainiosti ja voitinpa pari peliä sillä combolla Gravecrawler + Diregraf Captain + Phyrexian Altar.

Itsehän olen vasta todella uusi pelaaja tässä Magic: The Gatheringissa, mutta innostus on todella suuri tätä kohtaan. Latailin XBLA:sta demon tästä viimeisimmästä julkaisusta ja opin siitä melkeinpä perusasiat tämän pelin tiimoilta. Pari päivää sitten ostin Return to Ravnican Golgari Growth nimisen Intro packin vain mukaan pääsyksi ja sain vieläpä saman illan aikana opetusta eräältä pelaajalta, kun takahuoneessa meni turnaus. Enpä usko, että olisin koskaan innostunut tästä jos en olisi tuonne lautapelikaupan uumeniin eksynyt top-jakson ajaksi. Joten mitenkäs suosittelitte tuota pakan laajentamista? Itse kun en taktiikoista tiedä yhtään mitään. Sen verran tiedän, että tuo Golgari on musta-vihreä ja musta saattaisi kuvastaa parhaiten pelityyliäni. Tämä intro pack sisälsi kaksi boosteria myös.

E: En tuplaa jaksa alkamaan laittaa. niin pistän tämän hetken dekkini tähän. Jotenkin pelikelpoisemmaksi ja muokkauksia käsitteleviä ehdotuksia saa antaa. En oikein hallitse tätä rakennusta.

Jarad's Orders
Launch Party
12 x Swamp
13 x Forest
Sluiceway Scorpion
3 x Drudge Beetle
Treasure Find
2 x Slitherhead
2 x Terrus Wurm
Wild Beastmaster
Acidic Slime
Rites of Reaping
Disentomb
2 x Golgari Longlegs
Deviant Glee
Korozda Guildmage
Grisly Salvage
Veilborn Ghoul
Archweaver
2 x Daggerdrome Imp
2 x Corpsejack Menace
Golgari Charm
Slum Reaper
2 x Golgari Keyrune
Towering Indrik
3 x Walking Corpse
Rakdos Shred-Freak
Stonefare Crocodile
Aerial Predation
2 x Korozda Monitor
Civic Saber
Serpent's Gift
Dreg Mangler
Trestle Troll
Rubbleback Rhino
Murder
Golgari Guildgate
Ultimate Price
Sewer Shambler
Gobbling Ooze
Mind Rot
Ogre Jailbreaker

All hail EDH! Muuta en ole pelannutkaan pariin kuukauteen. En nyt sitä koko sadan lapun kasaa jaksa alkaa listaamaan mutta sanotaan että varsinainen "voittokeino" pyörii komentajan (Niv-Mizzet http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=292738) ja näiden kahden lapun ( Curiosity http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=230767 sekä Ophidian Eye http://gatherer.wizards.com/Pages/Card/Details.aspx?multiverseid=108795) Ja pelin lopettaa Laboratory Maniac ;)

GHlle: Veljeni pelaa Golgari pakkaa jossa pääkorttina Jarrad (eli Golgari killan pääjehu). En tiedä miten toimii normiformaateissa mutta ainakin EDHssa on melko tappava. Eli isoja lihoja halvalla ja paljon tehokkaita tapoja laittaa porukkaa hautaan. Kannattaa perehtyä Mizzet vs. Golgari -paketin Golgari puoliskoon.