Anime & Manga / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus

Jo pidemmän aikaa olen narutoa lukenut ja katsonut, aina silloin tällöin pidän pieniä taukoja (kuten nyt) Toivottavasti sota saadaan loppumaan pian jotta Naruto pääsee raiskaamaan Sasuken the end.
Uutena mangana olen aloittanut kuukausi sitten, pokemon special mangan lukemisen. Mukavaa luettavaa, nyt rupeaa Yellowin tarina saapumaan päätökseensä. En tiedä miksi, mutta häiritsee esim. youtubessa kun porukka sekoittaa Greenin ja Bluen nimet. (kaikkihan siis tietävät, että Green on poika ja Blue on tyttö :D )

^ Virallisessa englanninkielisessä käännöksessä (Pokémon Adventures) asia on juurikin päinvastoin. Blue on se äijä, ja tyttö taas tunnetaan nimellä Green. Tämä aiheuttaa mangan faneille päänvaivaa, kun alun perin nimet ovat juurikin noin kuin sanoit.

Tämä nimisekaannus tietysti juontaa juurensa kultaiselle 90-luvulle, jolloin japanissa julkaistiin pelit Pokémon Red ja Green, jenkkilässä puolestaan Red ja Blue. Paikallisten kääntäjien mielestä oli varmaankin luonnollisintta antaa Redin vastustajalle nimeksi Blue. Tätä käännöstä ei sitten lähdetty muuttamaan edes muutaman vuoden takaisessa uudelleenjulkaisussa, joten amerikkalaisille Blue on edelleen poika ja Green tyttö.

^ tiesin kyllä tämän, mutta välillä ärsyttää kun vasta argumenttina tulee tyyliin: pkmn green ei edes ollut virallinen peli koska sitä ei julkaistu amerikoissa.
Välillä mangareader.comissa kääntäjä vaihtuu chaptereiden välissä, joka aiheuttaa nimisekaannuksia. Joissain chaptereissa Green on poika ja toisissa tyttö. Onneksi näitä ei ole muissa kuin Redin tarinassa (Gold-Silver-Crystal, Ruby-Saphire-Emerald)

Entisenä vihaajana voisin jotain kertoa omasta isosilmäisten koulutyttöjen tarkkailusta. On tullut katsottua ja... noh, luettua animea sekä mangaa, jonkun verran. Animeahan olen katsonut pienestä asti mutta kunnolla vasta joskus 2008, en tarkalleen muista.

Lapsena tietenkin Digimon, Pokémon, Hamtaro ja Muumit oli kovia juttuja, joskus näin myös Alfred J. Kwakkia, Peukaloisen retkiä, Tao Taoa ja Dragon Ball Z:aa. Kerran taisin joskus yömyöhään painiohjelmia odotellessa nähdä Neon Genesis Evangelionia, mutta silloin fiilikset oli lähinnä "wtf is this crap" tasoa. Sosiaalisen paineen alla tietenkin sorruin koulussa ja vapaa-ajalla haukkumaan ja vihaamaan animea, mangaa ja niistä pitäviä ja yleensä aika rajuin ottein. Eihän sitä voinut mitenkään erota joukosta tai omistaa omaa mielipidettä.

Noh, sitten ylä-asteella Pokémon alkoi taas kiinnostaa, ja niitä elokuvia ja sitä sarjaa tuli katsottua. Tästä huolimatta vannoin etten animeen muuten "sortuisi", enkä asiasta mitään edes puhuisi. Siitä sitten jotenkin eksyin Yu-Gi-Oh! korttipelin pariin, ja se animehan tuli toki katsottua. GX:ää myöten, mitä on myös Suomen TV:ssä esitetty (jonka kauheita dubbauksia tulin myös katsoneeksi). YGO:n kautta löysin taas LittleKuribohin, herrasmiesneron joka loi Yu-Gi-Oh The Abridged Seriesin, sekä sarjan Naruto pilareita jotka muuttivat sitten meikäläisen täysin. Kiinnostuin sarjasta, ja aloin katsomaan alkuperäistä. Haltioituneena ja silmät pyöreenä huomasin kohta jo katsoneeni 100 jaksoa, ja viimein hyväksyin että animehan voi olla oikeasti hyvää. Siitä sitten aloin tutustumaan eri sarjoihin, ja pian myös ostin ensimmäisen manga-pokkarin. Näin jälkeenpäin on hassu muistella miten haltioitunut olin Narutosta, kun nykyään en pysty edes sitä animea katsomaan vaan luen pelkkää mangaa.

Olen siinä mielessä kuitenkin aika satunnainen animen katselija, etten seuraa ikinä kausittaisia uutuuksia. Paria sarjaa olen seurannut viikoittain jo pitkän aikaa (One Piece ja Fairy Tail), ja sitten välillä bongaan jonkun vanhemman päättyneen sarjan jonka katson yhdellä kertaa. Kausittaiseen rumbaan en tule koskaan edes menemään, ei riitä kiinnostus niin paljoa että kävisin katsomaan sarjaa mikä ei kiinnosta, tuhlaten sen 25 minuuttia joka kerta. Onneksi joillain, itseäni jopa kiireisemmillä ihmisillä, on kanttia tähän ja he sitten myös kertovat mikä olikin hyvä sarja.

Suosikkisarjoja on One Piece, Steins;Gate, ensimmäinen kausi Digimonia (vaikkei yksikään jälkimmäisistä huono ole), Inazuma Eleven ja Fairy Tail. Muita kovia on Tengen Toppa Gurren Lagann, Nichijou, K-ON!... voi, niitä on vaikka kuinka.

En nyt oikeasti menisi vannomaan siitä että muumit olisi animea. Onhan se joo Japanissa animoitu ja silleen, mutta piirrokset ja taidetyyli on Tovea itseään. Melko ristiriitaista jos oikein miettii, mutta olen kuitenkin sitä mieltä että muumit eivät ole animea.

Lainaus käyttäjältä LordBarkus

En nyt oikeasti menisi vannomaan siitä että muumit olisi animea. Onhan se joo Japanissa animoitu ja silleen, mutta piirrokset ja taidetyyli on Tovea itseään. Melko ristiriitaista jos oikein miettii, mutta olen kuitenkin sitä mieltä että muumit eivät ole animea.

Eihän siinä ole mitään ristiriitaista, jos se on animaatio ja Japanista, se on animea. Piirrostyylillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Alfred J. Kwak ja muutkin eroavat tyyliltään valta-animesta siksi että niitä haluttiin markkinoida länsimaiselle yleisölle.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Ja jos joku edes tietää, kertokaa mulle jotain Clannadista? Yksi kaveri suositteli ja mainitsi ohimennen myös Nichijoun. Mitä nyt vähän googlannu jotain screenshottia itse animesta, mutta ei oikein mitään tunteita herättänyt. Minkäslaisia nämä sitten on?

Clannad
Tomoya Okazaki on pahis kenestä elämä on tylsää eikä hän ikinä tule saavuttamaan mitään. Kaverinsa Youhei Sunoharan kanssa hän lintsailee vain koulusta eikä muutenkaan keskity opiskeluun. Eräs päivä hän kuitenkin tapaa Nagisa Furukawan, tytön joka joutui sairauden takia jäämään luokalle, eikä saa tehtyä uusia kavereita. Tomoya tylsyyttään auttaa tätä saamaan teatteri-kerhoon jäseniä ja tätä myöten myös kavereita.

Ensimmäinen kausi on aika perus haaremi-sarja, tosin vaihteeksi ilman pantsun vilauttelua ja fanservice jää todella vähäiseksi. Uskokaa tai älkää, uimaranta-jaksoa ei ole! Muuten sarja sisältää mainiota huumoria, sekä mitä mainioimman hahmokaartin. Päähenkilö on mainio trolli. Sarjassa ei myös keskitytä vain niihin keskeisiin hahmoihin, vaan suunnilleen kaikki sivuhahmotkin saavat pari jaksoa joissa näiden historiaa selvitellään, ja joiden aikana nämä mahdollisesti kehittyvät. Eka kausi voi kuitenkin jättää aika keskiverron maun suuhun, mutta kakkonen on mahtava. Ekassa kaudessa yhden hahmon kanssa hassutellaan vähän turhan pitkään, mutta kakkosessa juuri sivuhahmotkin saavat huomiota. Huumoria löytyy edelleen, päähenkilö kehittyy valtavasti ihmisenä, ja saadaan nähdä myös aikamoista draamaa. Itkin sarjan aikana sekä surusta, että ilosta.

Jos kuitenkin haluat elää loppuelämäsi yksin ilman parisuhteita, en suosittele katsomaan. Ennen sarjaa en koskaan olisi harkinnut perheellistymistä, mutta nyt ajatus ei kuulosta hullummalta. Aivopesua siis parhaimmillaan! Muuten suosittelen kyllä.

Nichijou
Huumorisarja, mutta ei välttämättä iske kaikkiin. Itselläni kesti yli puolet sarjasta päästä mukaan, mutta sen jälkeen myös alun jaksot olivat huipaisaa katsottavaa.

Muuta siitä ei oikein voi sanoa, mitään juonta ei ole, kaikki on vain satunnaista höpsöilyä.

Vielä kuukausi sitten oli animen katselut meikäläisellä aivan jäissä, koska en yksinkertaisesti löytänyt mitään uutta kiinnostavaa sarjaa. Moneen kertaan ehtinytkin parin kolmen vuoden sisällä kirota, että millaista paskaa nykyanime on. Mutta päätinpä sitten kokeilla jotain uutta. Ja totta tosiaan sitä uutta ja outoa löytyikin.

Ensimmäisenä silmiini pisti Bodacious Space Pirates, joka osasi ainakin minut yllättää vaikka monet jo sitä ovat ehtineet haukkua. Nimestään huolimatta sarjasta ei toimintaa kovinkaan paljoa löydy, mutta persoonalliset hahmot ja muutenkin se avaruuspiraatti asetelma jaksaa viihdyttää. Etenkin pääosassa oleva Marika Katou on ollut virkistävä hahmo seurata. Sarjaa on haukuttu tylsäksi sen hitaan juonen ja vähän toiminnan takia, mutta kyllä tämä on mukavaa vaihtelua siitä kaikesta toiminnasta mitä itse olen yleensä tottunut seuraamaan. Verrattuna Aria the Animation sarjaan ja sen seuraajiin(jotka edelleen kuuluvat omaan anime Top 5), niin ei tämä piraattien juonen hidas tempo ja vähä toiminta tunnu missään. Suosittelen ainakin kokeilemaan, jos avaruuspiratismi aiheena kiinnostaa. Ja tosiaan, avaruuskohtaukset ja itse ne alukset ovat upeaa katseltavaa.

Toisena sarjana kokeilin sitten jotain vieläkin oudompaa ja erikoisempaa. Nimittäin Nyarko-san: Another Crawling Chaos. En tiedä voiko tätä kutsua haaremiksi vai päättömäksi komediaksi. Varmaan sopii molemmat kuvaukset. Taitaakin olla pitkästä aikaa sitä oudointa settiä jota olen katsonut. Mutta mikä voisi mennä pieleen kun söötit tytöt yhdistetään Lovecraftin Cthulhu mytologiaan? Monen mielestä varmasti kaikki, mutta älyttömämpää yhdistelmää saa hakemalla hakea. Sarjan päähahmona toimii siis Nyarlathotep jumala, joka tässä tapauksessa sattuu olemaan nuoren tytön näköinen sen tyypillisen lonkerokasan sijaan. Avaruuspiraattien pääosaan verrattuna, Nyarko on kuin toiselta planeetalta ja osaa kyllä ylienergisyydellään ja muulla sekoilullaan viihdyttää. Muukin hahmokaarti jaksaa ihmetyttää sekopäisyydellään ja ainut tavallinen sarjassa taitaa olla tuo toinen pääosa, Mahiro.

Kyllähän näitten kanssa aika kuluu, vaikka ovatkin aivan uusi tuttavuus itselleni. Etenkin tuo Nyarko-san on genrensä puolesta aika tavalla uusi tuttavuus minulle. Yleensä pysytellyt tämän tyyppisistä sarjoista kaukana.

Nyt kun loma lähenee niin pystyin vihdoinkin aloittamaan kunnolla animun katsomisen. Eli joka päivä kulutan yhden sarjan loppuun ja aloittelen uutta. Bakuman 2, Amagami SS+, Baka To test 2, Yumekui Merry ja Infinite Stratos on nyt tullut katseluta loppuun tässä 5 päivän aikana. Seuraavaksii Beelzebub kulutuksen alla, vaikkakin siinä kuluu se kolme päivää kun sen katselen johtuen siitä, että kyseessä on Shonen Jump-sarja.

Ja Galaxy Express 999 sen jälkeen. Kellään mitään kokemuksia sarjasta, sillä itse olen vain kohdannut kyseisen sarjan huvipuistolaitteessa, joka oli hotellissa kun olin pari kesää sitten tokiossa. Ja näiitä must-see klassikoita saa suositella, niin otakut eivät naura minua ulos koko maasta ensi keväänä.

Itse ostin tuossa muutama päivä sitten "ensimmäisen" manga pokkarini. Kyseessähän on sarja nimeltä Bunny Drop. Animen katsoin silloin kun se tuli ja erittäin paljon myös pidin, joten myyjän suosituksesta kyseisen sarjan ensimmäinen pokkari lähti matkaan. Vielä en ole "ehtinyt" lukaista sitä, mutta tarkoitus olisi tässä lähipäivinä pokkari lukaista. Lisäksi ostin myös Spice & Wolf sarjan ensimmäisen light novel pokkarin, jota en sitäkään "kiireistä" johtuen päässyt lukemaan.

Mites immeisten conitukset kesällä? Itse aion mennä animeconiin ja minut puetaan (painotus sanaan puetaan) lolitaksi. Vaikkakkin Desuun voisi mennä, kun alle tunnin menomatka, niin mitä turhaa tuhlata rahoja sinne kun aconiin aioin kuitenkin mennä ja hotellit sun muut hommat on varailtu.

Saa tulla pyytämään treffailemaan aconissa niin ennen ko tapahtumaa tai sitten paikanpäällä (niin, kuinka vaikeaa nyt on löytää miehenalkua joka on pukeutunut mekkoon).

Lainaus käyttäjältä Fazu

Mites immeisten conitukset kesällä? Itse aion mennä animeconiin ja minut puetaan (painotus sanaan puetaan) lolitaksi. Vaikkakkin Desuun voisi mennä, kun alle tunnin menomatka, niin mitä turhaa tuhlata rahoja sinne kun aconiin aioin kuitenkin mennä ja hotellit sun muut hommat on varailtu.

Saa tulla pyytämään treffailemaan aconissa niin ennen ko tapahtumaa tai sitten paikanpäällä (niin, kuinka vaikeaa nyt on löytää miehenalkua joka on pukeutunut mekkoon).

Jes deittiseuraa! Pelastit yksinäisen itseni.

Itsehän olen menossa nyt ensi vkl Desuconiin ja ensi kuun puolella Animeconiin.. Muihin en varmaankaan jaksa raahautua. Desuconiin menen nyt kolmatta vuotta ja aina on ollut hauskaa. Eritoten Aki Hatan konserttia odotellessa. Se Naruto-heebo ei kyllä pahemmin voisi vähempää kiinnostaa. Animeconista ei itsellä ole mitään hajua, että mitä siellä tapahtuu, mutta menen kuitenkin, koska matkaa on vain n. 5km.

Desuconiin olisi tarkoitus mennä. Torstaina 400 kilsaa Kajaaniin pääsykokeisiin ja heti seuraavana päivänä 250 kilsaa Lahteen.

Frostbite oli meikäläisen ensikosketus conitukseen, tosin täällä olin aivan yksin. Nyt olisi luvassa sitten nettituttavien seuraa, ja jännitys onkin siksi tällä kertaa paljon kovempi. Jos minulla oli jo kivaa yksin, niin eikös se niin mennyt että "the more the merrier"?

Jee!!! The Intrigues of Haruhi Suzumiya(light novel) ilmestyy pian!! :) Voisi noita animen tuotantokausia etsiskellä myös. Onko noissa dvd bokseissa muuten mitään lokalisaatioon(onkohan edes oikea termi...?) liittyviä ongelmia?

Hmm, tulee vähän peräkkäin mutta so what. Onko kukaan tutustunut sellaiseen sarjaan kuin Elfen Lied? Itse olen mangaa luskellut ja pidän sarjasta aika paljon. Vähän rajuksi se meinaa välillä mennä mutta ainakaan vielä se ei ole itseä häirinnyt. Se mikä häritsee on suorastaan absurdi fan service(mitäköhän tapahtuu kun päähenkilö menee kylpyyn, I wonder...) ja eräitten hahmojen avuttomuus(se yksi jokaa kuolaa Koutan perään..AARRGGHH!!).
Animea olen yrittänyt katsoa, mutta oli siinä hötäkässä lähteä järki joten en ole sitä pystynyt kunnolla aloittamaan, vielä :D

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen Onko kukaan tutustunut sellaiseen sarjaan kuin Elfen Lied?
En, mutta ainakin meidän paikallisessa mangakerhossa (silloin kun se oli vielä pystyssä) niin sitä hehkutettiin. Ei mitään hajua millanen se sitten on, mutta sana 'elf' ei houkuta omalla kohdalla. Tai sitten etukäteen tuomitsevaisuuteni iskee taas, anteeksi.

Pelko pois, sarjassa ei ole haltioita.

Elfen Lied.. Hmm.. Varmaankin yksi kaikkien aikojen henk. koht. manga suosikkeja.

Juu ei sarjassa haltioita hypi :D Diclonius-nimisiä mutantti ihmisiä(muutaation piirteenä sarvet ja vihreät silmät muistaakseni) jotka pistää tyyppejä halki poikki ja pinoon. Kauhu, scifi, fantasia jne.. sarja kyseessä joka ulottuu aika syvällisiin mittoihin, mangna ainakin. Animesta en tosin osaa sanoa. Suosittelen. Ei se ihan uusi Haruhi minulle ollut, mutta yksi henkilökohtaisista suosikeista :)

Pakko kysyä sinulta hemmo, kun nyt tunnut niin pitävän Haruhista, että mitä mieltä olet animen Endless Eightistä? Kenenköhän valopään idea sekin oli. Ja jos joku ei tiedä, niin Haruhin "toisella" kaudella näytettiin 8 viikkoa putkeen sama jakso, eli käytännössä kauden 12 uudesta jaksosta 8 on samoja. Eroina nyt mahtaa olla erilaiset uikkareiden värit tai jotain muuta yhtä suurta ja mullistavaa. Tietysti 8. jakso on lopusta erilainen, kun juttu ratkeaa, mutta muuten. Ei hyvä luoja.

Tietysti jos olet vain lightnovelleja lukenut, niin niissä on varmasti asioiden laita tyystin eri. Itsehän en ole vielä niihin kerennyt tutustua.

Elfen Liedistä olen vain animen nähnyt. Oli aika hieno sarja kyllä. Mangaa en lue.

Ja tuli taas tämä kesäkuu itselle kalliiksi. Päätin viimein heittäytyä mangan ihmeelliseen maailmaan seurauksena suurehko lovi lompakossa. 5 manga pokkaria hintaan 13e (plus yksi lightnovelli hintaan jotain n. 10e). On se eläminen kallista. Ostin aluksi vain yhden pokkarin, mutta eihän sitä voinut vain siihen jättää, vaan heti piti käydä ostamassa lisää. Nyt vain odottamaan 6 pokkarin julkaisua. (Ehkä ihan hyvä, että pokkareita oli vasta "vain" 5.) Kyseinen manga siis Bunny Drop.

Vielä viimeisenä juttuna kehoitan kaikkia keitä kiinnostaa edes jonkin verran kouluromanssianimet katsomaan animen nimeltä Sakamichi no Apollon (eng. Kids on the Slope). Kevät kauden ehdottomasti paras sarja ja varmaan myös yksi lempianimeistani koskaan.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Pakko kysyä sinulta hemmo, kun nyt tunnut niin pitävän Haruhista, että mitä mieltä olet animen Endless Eightistä? Kenenköhän valopään idea sekin oli. Ja jos joku ei tiedä, niin Haruhin "toisella" kaudella näytettiin 8 viikkoa putkeen sama jakso, eli käytännössä kauden 12 uudesta jaksosta 8 on samoja. Eroina nyt mahtaa olla erilaiset uikkareiden värit tai jotain muuta yhtä suurta ja mullistavaa. Tietysti 8. jakso on lopusta erilainen, kun juttu ratkeaa, mutta muuten. Ei hyvä luoja.

Tietysti jos olet vain lightnovelleja lukenut, niin niissä on varmasti asioiden laita tyystin eri. Itsehän en ole vielä niihin kerennyt tutustua.

Elfen Liedistä olen vain animen nähnyt. Oli aika hieno sarja kyllä. Mangaa en lue.

Ja tuli taas tämä kesäkuu itselle kalliiksi. Päätin viimein heittäytyä mangan ihmeelliseen maailmaan seurauksena suurehko lovi lompakossa. 5 manga pokkaria hintaan 13e (plus yksi lightnovelli hintaan jotain n. 10e). On se eläminen kallista. Ostin aluksi vain yhden pokkarin, mutta eihän sitä voinut vain siihen jättää, vaan heti piti käydä ostamassa lisää. Nyt vain odottamaan 6 pokkarin julkaisua. (Ehkä ihan hyvä, että pokkareita oli vasta "vain" 5.) Kyseinen manga siis Bunny Drop.

Vielä viimeisenä juttuna kehoitan kaikkia keitä kiinnostaa edes jonkin verran kouluromanssianimet katsomaan animen nimeltä Sakamichi no Apollon (eng. Kids on the Slope). Kevät kauden ehdottomasti paras sarja ja varmaan myös yksi lempianimeistani koskaan.

Juu olen katsonut animen kummatkin kaudet ja lukenut kyseisen light novellin. Animessa en pitänyt yhtään endless eightistä. Se oli suorastaan typerä idea ja se oli suoranaista idiotismia sarjan tekijöiltä haaskata niin monta jaksoa siihen kierrättämiseen. Kirjassa tämä oli taas totetettu paljon jännittävämmin, ja siinä se toimi kohtuu hyvin, tietenkin kun sitä lukee kirjasta niin se on vähän erillaista kun katsoisi animea,(shit sherlock! :D ). Kirjassa tuntui enemmän siltä että, Kyon ja kumppanit yrittävät selvittää mitä on tekeillä ja fiilis oli se että lukija on myös itse mukana. Illuusiota auttaa ehkä se, että kirja on parissa kohdassa kirjoitettu niin, että Kyon sanoisi välilä lukijalle jotain.
Minkä light novellin muuten hommasit? Jos et Haruhi light novelleihin ole vielä tutustunut niin suosittelen :)

Nyt on viimein kaikki Naruto mangat! Tai siis, kaikki ilmestyneet. Uusin ei enää kaappiin mahtunut, koska siellä on myös muita mangoja :/ Dragon Balleja on kaikki paitsi 29 ja 31, jotka joskus möin pois. Bleacheja on 1-14, vaikka en niistä oikein ikinä innostunut :) Ja tällä hetkellä keräily kohteena Yu-Gi-Oh!, joista puuttuu 14, ja One Piece, joista on ~30. Onneksi nuo OPt tulee uusintaversioina, niin saa puuttuvat kappaleet hyllyyn. Netistä kun en viitsi tilata..

Onko mahdollista saada Dragon Balleja jostain suomenkielisillä teksteillä? Eli katsoa ihan netissä, tai tilata omaksi? Tai jos ei ole Suomeksi, niin saako DB:itä DVD bokseina englanniksi niin, että ne toimivat perus DVD soittimessa/PS3:ssa? (tarkoitan nyt näitä aluerajoituksia) Myös Naruto Shippuudenista olisin kiinnostunut DVD:nä.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy+

Onko mahdollista saada Dragon Balleja jostain suomenkielisillä teksteillä? Eli katsoa ihan netissä, tai tilata omaksi? Tai jos ei ole Suomeksi, niin saako DB:itä DVD bokseina englanniksi niin, että ne toimivat perus DVD soittimessa/PS3:ssa? (tarkoitan nyt näitä aluerajoituksia) Myös Naruto Shippuudenista olisin kiinnostunut DVD:nä.

Jenkkiläisen Funimationin Dragon Ball Z boksit on koodattu R1 ja R2 alueelle, joten on mahdollista, että saman lafkan Dragon Ballit on myös koodattu samoin kenties google kertoo enemmän. Ja saahan nuo aluerajoitukset nykyään kierrettyä melkeen kaikissä DVD-soittimissa parilla hassulla napin painalluksella.

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Minkä light novellin muuten hommasit? Jos et Haruhi light novelleihin ole vielä tutustunut niin suosittelen :)

Hommasin siis Spice & Wolf sarjan ensimmäisen kirjan. Vielä odottaa lukemistaan, kun on ollut muuta tekemistä. Haruhi-novelleja löytyy läppärin kovolta, mutta kun en koskaan läppäriä käytä kotona, niin ne novellitkin ovat jääneet sinne unohduksiin. Sama muuten kävi Chihayafuru-animellekin, jota katsoin ensin läppäriltä kun olin matkoilla ja kun palasin kotiin niin sarja jäi kesken.

Aloitin tänään katsomaan NANA-animea, joka on ollut minulla pitkään katsomislistalla ja viimein sain aloitettua. Kaksi jaksoa katsoin, ja vaikuttaa kyllä erittäin hyvältä näin alkuun. Ainoastaan toisen päähahmon rakkaus-hullutus häiritsee suunnattomasti itseäni, mutta kunhan sarjaan pääsee enemmän sisälle niin varmasti ymmärtää paremmin.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Aloitin tänään katsomaan NANA-animea, joka on ollut minulla pitkään katsomislistalla ja viimein sain aloitettua. Kaksi jaksoa katsoin, ja vaikuttaa kyllä erittäin hyvältä näin alkuun. Ainoastaan toisen päähahmon rakkaus-hullutus häiritsee suunnattomasti itseäni, mutta kunhan sarjaan pääsee enemmän sisälle niin varmasti ymmärtää paremmin.

Itse olen lukenut Nanaa mangana ja se on yksi suosikkisarjoistani. Sarja muuttuu edetessään paljon paremmaksi. Varsinkin Nana Komatsusta tulee vähemmän ärsyttävä ja juoni muuttuu syvällisemmäksi. Kannattaa siis todellakin jatkaa katsomista :D

Juuri äsken tuli katsottua Black Rock Shooter anime loppuun ja olihan tuo ihan näyttävää katseltavaa etenkin taisteluidensa osalta. Tarinakin suht erikoinen, jota en nyt tässä kumminkaan rupea selittämään. Monet kutsuneet tuota kovinkin psykologiseksi animeksi, mutta aika kesyä tuo oli verrattuna Evangelionin tai Saikanon tuottamiin mindfuck kokemuksiin. Ja oli muuten kallein anime jonka koskaan olen katsonut. Japanista tuon Limited Edition bluray boxin tilasin ja hintaahan sille tuli päälle 400€ tullien kera. Tulee yhdelle jaksolle kivasti hintaa, kun jaksoja on vain kahdeksan koko sarjassa. Mutta sen figuurin takia tuon boxin alunperin tilailin ja itse sarja oli vain mukava bonus siihen päälle. Ei kaduta tippaakaan.

Viikonlopustakin tulossa mielenkiintoinen. Huomenna tulee Bodacious Space Pirates animen viimeinen jakso ja helvetin hyvä sarja on ollutkin. Parantunut vain loppua kohden. Monet tätä vihaavat, mutta sen kuin jos siltä tuntuu. Ja sunnuntaina sitten alkaakin ihan uusi sarja, nimittäin Muv-Luv: Total Eclipse. Mitä nyt vähän promoja ja muita katsellut, niin mielenkiintoiselta mecha sarjalta tämä vaikuttaa totta tosiaan. Toivottavasti ei petä odotuksia.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Retro+

Juuri äsken tuli katsottua Black Rock Shooter anime loppuun ja olihan tuo ihan näyttävää katseltavaa etenkin taisteluidensa osalta.

Kiitän muistutuksesta. . . . Jossain vaiheessa katsoin vähän matkaa tätä mutta se unohtui, ja nyt sen voin katsoa kerta kun näin tämän :D Soul Eater on menossa tällä hetkellä jaksossa 36 ja sen jälkeen varmaan lähtee Legend of Korra katsottavaksi. Ja BRS siinä sivussa.

Katseletkos, Retro, Avaruuspiraattitsydeemiä Crunchyrollista vai mistä? Jokunen anime kiinnostaisi, enkä halua merirosvota, joten tämä sivusto löytyi kuukkeliseikkailun päätteeksi. Siellä näkyi olevan mm. tuo sarja eli laskin 1+1 ja niin edelleen. Vaikuttaa hyvinkin suoraselkäiseltä toiminnalta, eikä kuukausimaksukaan ole paha parempiin resoihin ja tunnontuskien lievitykseen nähden. Sieltä löytyy jopa nostalgiatrippi nimeltä Sherlock Hound :D Pitääkö tässä pelata parit pelit loppuun, napata parin viikon testi ja sitten laittaa maksukortti laulamaan?

E: Määräaikainen tilaus (lahja) on saman hintainen kuin automaattisesti uusiutuva? Tämä alkaa vaikuttaa hiukan liian hyvältä.

Asiaa sivuten on mainittava, että Zavvi sai kuukausi sitten tilaamani Avatarin ekan kauden vihdoinkin tänne päin. Toimituksen viivästyminen oli pääsyy kaverin kehuman Fist of the North Starin katsastukseen, mutta eiköhän varsinaiselle animellekin löydy aikaa ennen ja jälkeen maratoonien.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Katseletkos, Retro, Avaruuspiraattitsydeemiä Crunchyrollista vai mistä? Jokunen anime kiinnostaisi, enkä halua merirosvota, joten tämä sivusto löytyi kuukkeliseikkailun päätteeksi. Siellä näkyi olevan mm. tuo sarja eli laskin 1+1 ja niin edelleen. Vaikuttaa hyvinkin suoraselkäiseltä toiminnalta, eikä kuukausimaksukaan ole paha parempiin resoihin ja tunnontuskien lievitykseen nähden. Sieltä löytyy jopa nostalgiatrippi nimeltä Sherlock Hound :D Pitääkö tässä pelata parit pelit loppuun, napata parin viikon testi ja sitten laittaa maksukortti laulamaan?

E: Määräaikainen tilaus (lahja) on saman hintainen kuin automaattisesti uusiutuva? Tämä alkaa vaikuttaa hiukan liian hyvältä.

Tuolta juuri katselen ja erittäin hyvä sivusto on kyseessä. Joskus muinoin itse tuli sorruttua merirosvoukseen, mutta nykyään mieluummin tuen tekijöitä ostamalla näitä sarjoja tai tuon sivuston kautta. Ainut mikä sivustossa harmittaa on se että aivan kaikki tuolla eivät näy Euroopassa. Esim Fate/Zero olisi meikää kiinnostanut, mutta eipä se täällä näy.

Ja Munkk1, jos sivuston kokeilua suunnittelet, niin voin laittaa yksityisviestinä 48 tunnin guest passin tuonne Crunchyrolliin. Tuolla saa pari päivää ilmaiseksi kokeiltua miltä homma tuntuu.

Etusivulla näemmä tarjotaan nyt 14-päivän kokeilua :) Muutaman ilmaiskäyttäjänä katsotun FotNS-jakson perusteella tärkein hämärien striimien ongelma eli hiljalleen epäsynkkaan menevä ääni on kunnossa. Taidan katsella huomenissa, josko testitunnuksen saisi tehtyä ilman korttia. Pre-paidina pääsisi vähemmällä sähläämisellä, kun käyttö todennäköisesti enemmän tai vähemmän satunnaisia viikkoja/kuukausia.

E: Taas ketuttaa, että Suomessa ei taida olla Netflixin tai Hulun tasoista settiä tv-sarjojen osalta. Striimauspalveluissa kiteytyvät piratismin vastaisen taistelun keskeisimmät ominaisuudet eli helppous ja edullisuus. Toisaalta, pelkkä Rapearulla taitaa riittää pelaamisen ja muun elämän sekoittamiseen. Niin paljon mielenkiintoista tekemistä ja niin vähän aikaa...

E2: Fate/Zero muuten näkyy ainakin ilmaiskäyttäjänä. Ovat ilmeisesti saaneet meikäläisenkin lisenssin :) Nythän on jo neljä sarjaa, mitä voisi kokeilla. Sherlock Hound tulee varmasti katsottua kokonaan, mikäli se on lähimainkaan niin hyvä kuin kymmenen (?) vuotta sitten.

Vähän ihmetellytkin tätä 48 tunnin passia tuonne, kun 2 viikkoa kumminkin ilmaiseksi saa tuolla tavoin. Tuolla samalla tarjouksella itsekin aikoinaan sivulle kirjauduin käyttäjäksi. Mutta meneehän tuo itsellänikin aika satunnaiseksi katseluksi. Pirustihan tuolla olisi eri sarjoja katseltavaksi, mutta ei aika eikä into moniin niistä riitä.Mutta onko kellään mitään suosituksia jota tuolta katsoa? Kunhan se ei ole mitään Narutoa tai vastaavaa.

Unohda toi Fate/Zero -hourailu. Meikäläisen selain ei jostain syystä näy tuolla minkään alueen edustajana, joten kaikki ilmeisesti näkyy. Huomattiin, kun kaveri ei saa Fist of the North Staria auki. Kiitos muuten tuon BSP:n mainitsemisesta. Neljä jaksoa takana ja hyvälle maistuu.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Unohda toi Fate/Zero -hourailu. Meikäläisen selain ei jostain syystä näy tuolla minkään alueen edustajana, joten kaikki ilmeisesti näkyy. Huomattiin, kun kaveri ei saa Fist of the North Staria auki. Kiitos muuten tuon BSP:n mainitsemisesta. Neljä jaksoa takana ja hyvälle maistuu.

Heh, eikö Fate/Zero iskenyt? Kovasti vaan jengi on tuosta sarjasta vaahdonnut. Fate/Stay Night tuli vuosia sitten katsottua, eikä se kyllä juuri iskenyt. Ei välillä tajua ihmisten fanaattisuutta Typemoonin hahmoihin. Mutta tosiaan, hauska nähdä muitakin avaruuspiraateista pitäviä. Monet kutsuvat helvetin tylsäksi ja hitaaksi sarjaksi tuota, mutta on tuo mukavaa vaihtelua kaikkeen siihen actioniin jota yleensä katson. Sarja vain paranee eteenpäin mennessään. Täytyypä tässä kohta katsoa tuo viimeinen jakso.

Ja oli muuten hyvä että tuli tuo Crunchyroll jäsenyyskin puheeksi. Tuli tuo oma tarkistettua ja huomattua käytössä olevan All Access Membership. Turhahan tuo on kun pelkkää animea katson. Ei paljoa aasialainen draama kiinnosta, kun ei se länsimainenkaan uppoa.

Yo! Onko tyypit seurannut sellasta animea kun Minami-ke? Tälläine perus kolmen sisaruksen elämään sijoittuva sarja, joka kutkuttelee omia nauruhermojani :D Jotenkin kertoo sarjan tyylistä kun kakkos kauden oppening antaa sellaisen kuvan sarjasta, että se olisi jonkinlaine cool toimintasarja :D

Tuli myös vuosi sitten katottua sellanen kun Ookami-san. Siitä pidin todella paljon ja kun kuulin että se perustui light novel sarjaan halusin heti ostaa kyseisiä kirjoja. Kuitenkin, ainakin wikipedian mukaan niitä on vain julkaistu japaniksi... :(

Lainaus käyttäjältä Retro+

Heh, eikö Fate/Zero iskenyt?

En itse asiassa vielä tsekannut, mutta aika synkistelyltä se vaikuttaa. Viittasin kommentiini, että sarja olisi katsottavissa täälläkin päin palloa. En tiedä miksi, mutta tämä kone näyttäytyy Crunchyrollille ilman mitään aluetta.

Lainaus käyttäjältä Retro+

Mutta tosiaan, hauska nähdä muitakin avaruuspiraateista pitäviä. Monet kutsuvat helvetin tylsäksi ja hitaaksi sarjaksi tuota, mutta on tuo mukavaa vaihtelua kaikkeen siihen actioniin jota yleensä katson. Sarja vain paranee eteenpäin mennessään. Täytyypä tässä kohta katsoa tuo viimeinen jakso.

Juuri tuo hahmoihin keskittyvä ote kolahti. Kavalkaadi vaikuttaa alkuun kiinnostavalta, vaikka arkkityypeillä mennäänkin, mutta kunkin motiiveista on jätetty tarpeeksi pimentoon. Japanilaisen scifin visuaalisessa tyylissä on sitä jotain ja tulevaisuuden historiaan sekoittaminen tuo oman mielenkiintoisen lisänsä. Hitautta en niinkään huomaa, koska aiempi kokemukseni on lähinnä DB:n ja DBZ:tan puolelta. Niissä rakastettiin sekä jaaritella että tehdä piiiiiiiiiitkiä tappeluita. BSP:n jaksot tuntuvat silti jännästi pidemmiltä kuin vaikkapa Fistin. Hyvä se vain on, kun sarja jää tällä tietoa yhteen kauteen ja leffaan :(

Tulipa vihdoin ja viimein hankittua Ghost in the Shell Blu-Raylle kun kohtuulliseen hintaan tuli saatua ja olihan se aivan maagista nähdä yksi suosikkielokuvistani ikinä teräväpiirtona varsinkin kun viime katselukerrasta oli jo kulunut huomattavan pitkä aika. Samalla tuli taas muistutettua itselleni minkä takia GITS on Akiran ohella on yksi ehdottomista animesuosikeista ja se on elokuvan aivan järkyttävän loistava tunnelma. Elokuvan cyberpunk henkinen visuaalinen kuvasto yhdistettynä yhteen animen historian parhaimmista soundtrackeista luovat niin maagisen tunnelman, että itseni kohdalla ainoastaan Blade Runner ja Akira ovat päässeet edes lähelle sen tasoa.

Ja vinkiksi vain kaikille 2.0 editionin ostajille, että kannattaa vain katsoa samalta levyltä löytyvä original cut, uuteen versioon lisätty CGI vain häiritsee elokuvan muuten loistavaa visuaalista sisältöä.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

En itse asiassa vielä tsekannut, mutta aika synkistelyltä se vaikuttaa. Viittasin kommentiini, että sarja olisi katsottavissa täälläkin päin palloa. En tiedä miksi, mutta tämä kone näyttäytyy Crunchyrollille ilman mitään aluetta.

Juuri tuo hahmoihin keskittyvä ote kolahti. Kavalkaadi vaikuttaa alkuun kiinnostavalta, vaikka arkkityypeillä mennäänkin, mutta kunkin motiiveista on jätetty tarpeeksi pimentoon. Japanilaisen scifin visuaalisessa tyylissä on sitä jotain ja tulevaisuuden historiaan sekoittaminen tuo oman mielenkiintoisen lisänsä. Hitautta en niinkään huomaa, koska aiempi kokemukseni on lähinnä DB:n ja DBZ:tan puolelta. Niissä rakastettiin sekä jaaritella että tehdä piiiiiiiiiitkiä tappeluita. BSP:n jaksot tuntuvat silti jännästi pidemmiltä kuin vaikkapa Fistin. Hyvä se vain on, kun sarja jää tällä tietoa yhteen kauteen ja leffaan :(

Onnekas kaveri olet jos kaikilla aluekoodeilla pääset sarjoja katsomaan. Mutta katsoinpa äsken tuon BSP:n viimeisen jakson ja upea lopetus oli mahtavalle sarjalle. Kyllä tämä sarja vaatii toisen kauden ehdottomasti. Hieno juttu, että edes elokuva tulossa, mutta ei se riitä mitenkään. Todellakin paras katsomani sarja pitkään aikaan. Ja vaikka ei minulla yleensä ole mitään pientä fanserviceä vastaan, niin mukava yllätys sekin, että tässä sarjassa sitä ei juuri missään viljelty. Kaikinpuolin sangen piristävä kokemus tosiaan. Marika Kato oli myös kerrankin sellainen päähahmo josta osasi pitää alusta alkaen. Oikeastaan ainut mikä sarjaa katsoessa harmitti oli se, että miten vähän muiden hahmojen tauostoja kerrottiin. Ja tällä tarkoitan juuri tuon Bentenmarun miehistöä. Mutta silti, kyllä se vaan oli helvetin hyvä sarja.

Lainaus käyttäjältä snap

Tulipa vihdoin ja viimein hankittua Ghost in the Shell Blu-Raylle kun kohtuulliseen hintaan tuli saatua ja olihan se aivan maagista nähdä yksi suosikkielokuvistani ikinä teräväpiirtona varsinkin kun viime katselukerrasta oli jo kulunut huomattavan pitkä aika.

Tästä tulikin mieleeni, että pitää Ghost in the Shell: 2nd GIG DVD boxi hommata viimeinkin. Ensimmäinen sarja ja se elokuva olivat scifi cyberpunkkia parhaimmillaan.

Bodacious Space Pirates on nyt takana päin ja olihan se melkoista parhautta tech pornin sekä kevyehkön animen saralla. Marika oli kieltämättä todella hyvä hahmo ja kasvutarina hoidettiin esimerkillisesti. Koko sarjassa ei tainnut olla ainuttakaan hahmoa, josta en olisi pitänyt. Nyt tekijät leffa ulos ja toinen kausi tulille enemmän miehistön historiaa esitellen. Vastaanotto on ollut ainakin Crunchyrollissa sen verran hyvä, että kysyntää tuntuu riittävän.

Pitänee testailla muutamaa muutakin sarjaa, kun Avatarin eka kausi saattaa viipyä vielä viikon verran.

Tuplaposti viikon päästä, mutta Naruton jakso 101. on varmasti paras revittely-/pelleilyjakso, jonka olen mistään sarjasta nähnyt. Kakashi on mahdollisesti sarjan paras (tyylikkäin) hahmo ja maski ehti minuakin mietityttää. Koko setti on tehty niin loistavalla otteella, että hymy oli herkässä. Vain yksi asia puuttui: One Thousand Years of Death.

Sen verran pitää todeta itse sarjasta, että kummasti tämä on pitänyt otteessaan näin kiireettömänä loma-aikana. Sasukesta en juurikaan perusta, mikä varmasti johtuu verrattain vähäisestä ruutuajasta, ylimielisestä asenteesta ja vahingossa katsomastani Shippudenin ykkösjaksosta, joka jäi hämäämään irrallisena tapauksena.

Chunin-koe oli paikoin DBZ-mäistä pitkitystä ja "nyyh, vaikea lapsuus" on liiaksi käytettynä puuduttavaa, mutta aina välillä löytyy ihan timanttia kamaa. Esim. alkupuolella olleen Haku/Zabuza -parivaljakon setti kolahti yllättävän lujaa. Tippahan siinä tuli linssiin. Myös Chunin-osuuden jälkeen on menty kohtuu hyvällä tempolla.

Eka päivä Animeconista ohi! Pukeuduin siis lolitaksi ja hassua oli. Huomiota satoi ja naiset hyppäsi (ja joku herrasmies puristeli rintojani). Lordsipulin tapasin ja meninkin oli kova sen 3 minuutin ajan.

Ostin Eva Mark 06 figuurin ja olen onnellinen.

Joko on muut katsonut tuota Muv-Luv Alternative: Total Eclipsea? Pari jaksoa on sarjasta ulkona ja ihan kelpo mecha räimeeltä vaikuttaa. Ensimmäinen jakso jätti vähän kylmäksi, mutta toinen jakso olikin jo ihan muuta. Kunnon maailmanlopun tunnelma on sarjassa ja goreakin riittää, joka on kyllä sensuroitu monessa kohtaa. Suosittelen katsastamaan, jos ei "hiukan" synkempää animea karsasta.

Lainaus käyttäjältä Fazu

Ostin Eva Mark 06 figuurin ja olen onnellinen.

Figuista puheen ollen, tällä viikolla tuli kaksi upeaa lisäystä omaan pikku kokoelmaani. Saber Motored Cuirassier ja Buddy. En ole mikään Saberin fani, enkä ole myöskään ymmärtänyt hahmon suurta suosiota, mutta tuo motskari figu oli niin upea että pakkohan se oli saada. Tuo Buddy taasen oli jo jonkin aikaa sitten saapunut, mutta vasta nyt avasin paketin ja asettelin hahmon hyllyyn. Ensi viikko onkin sitten Tales of Vesperia figujen juhlaa. Yuri Lowell ja toivottavasti myös Rita Mordio saapuvat täydentämään kokoelmaani.

Dragon Ball Budokai -pelien fanit!

DBZ Budokai HD Collection! Vaikuttaa helvetin hyvälle, paitsi että se ei sisällä Budokai 2:sta :/ Mutta kaikki tähän astiset PS3 DB pelit ovat olleet kuraa, joten toivottavasti nyt alkaisi ylämäki.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Viimeyönä kello puoli neljä katsoin Soul Eaterin loppuun. Jaksojen katsomista olen venyttänyt varmaan parikin kuukautta, ja päätin sitten että katson spurttina loputkin jaksot. Viimeinen jakso jäi hieman vaivaamaan? [spoiler]Ehkä eniten sellainen WTF-kohta oli se kun Maka pystyi muuttumaan aseeksi itse. . . Miten se teki sen? Ja se ettei mitään hurjaa lopputaistelua Makan ja Demon Godin välille tullut, vaan se jäi vähän sellaiseksi lässytykseksi. Vähän harmitti.[/spoiler]
Sarja oli muutoin todella loistava, hahmokaarti oli kirjava ja voin sanoa että kyllä tästä piirtämisen aihetta löytyy!

Viimein, K-ON! elokuva on saanut tekstitykset! Toivottavasti tämän jaksaisi katsoa, Haruhi leffaa sai odotella saapuvaksi verkkoa pitkin kuukauden, enkä sitten loppujen lopuksi katsonut sitä :D

Tänään ollut harvinainen päivä, yleensä olen katsonut viikkoa kohden vain 1 tai 2 jaksoa animea. One Piece sunnuntaisin ja Inazuma Eleven GO: Chrono Stone milloin tekstityksillä vain tätä ilmestyy. Eilen illalla tulikin sitten tekstittäjiltä tuplajulkaisu Inazumaa, joista ensimmäisen katsoin aamulla. Sitten töihin, kotiin ja katsoin toisenkin jakson. Tämän jälkeen katsoin sitten kolme jaksoa Digimon Tamersia putkeen.

Joskus aikoinaan katsoin joka päivä sen 10 jaksoa One Piecea putkeen, joten kyllä huomaa että on laiskistuttu. Ei tosin haittaakkaan, ei riitä kiinnostus ja aika katsoa kaiken maailman animuita.

Mangaa luen sitten paljonkin. Tuota Soul Eateria kun on jo kaksi kirjaa julkaistu niin olen jo tykästynyt sarjaan. Monster Hunter Orage on niin perus shounen ettei mitään rajaa, mutta kyllä tuo kelpaa. One Piecen uusintapainoksia tulee luettua, kuten myös uusimmat Narutot. Ja tietenkin Arki.

En muista hypettikö jo joku muu täällä sellaista sarjaa kuin High School of the deadia, mutta eilen itsellä tuli katsottua kaikki 12 jaksoa ja kyllä sarjasta pidin. Mikä sen hauskempaa, kuin japanilaiset lukio opiskelijat mättämässä zombeja maailmanlopun jälkeisessä maailmassa :D Sarja osasi olla hauska, pelottava ja toiminta on tehty hyvin. Itseäni tuo paljas pinta ja pilke silmäkulmassa meininki hieaman häiritsi, mutta siihenkin turtuu... onneksi. Kannattaa tsekata!! Mieleen tuli jatkuvasti The Walking Dead, mutta höystettynä japanilaisella outoudella :)

Erakko, kannattaa katsoa se Haruhi elokuva. Se on mahtava. :)

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

En muista hypettikö jo joku muu täällä sellaista sarjaa kuin High School of the deadia, mutta eilen itsellä tuli katsottua kaikki 12 jaksoa ja kyllä sarjasta pidin. Mikä sen hauskempaa, kuin japanilaiset lukio opiskelijat mättämässä zombeja maailmanlopun jälkeisessä maailmassa :D Sarja osasi olla hauska, pelottava ja toiminta on tehty hyvin. Itseäni tuo paljas pinta ja pilke silmäkulmassa meininki hieaman häiritsi, mutta siihenkin turtuu... onneksi. Kannattaa tsekata!! Mieleen tuli jatkuvasti The Walking Dead, mutta höystettynä japanilaisella outoudella :)

Itse pidin myös siitä paljaasta pinnasta. Oli oikein herkullista. Paras kohtaus kyseisessä sarjassa oli kyllä ehdottomasti se The Matrix kohtaus. Siinä vasta oli fysiikan lakeja. Sarja kyllä oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja jatkoakin jossain vaiheessa sille soisi. En nyt jaksa millään muistaa mihin kyseinen anime loppuu.

Itse olen tässä nyt viimeaikoina katsonut Nanaa, Digimonin ensimmäistä kautta ja Chihayafurua. Kaikki helkutin hyviä sarjoja. Nana varsinkin. Mistä tulikin mieleeni, että yksi suuri fiiliksen nostaja itselle animejaksoissa on se, kun ed-biisi lähtee soimaan jo itse jakson päälle. Tätä tehdään Nanassa useasti ja se saa aina nostamaan fiiliksen kattoon. Myös esim. FMA Brotherhoodissa tätä tehtiin ja siinä sarjassa se toimi yhtä hyvin.

Chihayafuru on hieman erikoinen sillä se keskittyy japanissa suosittuun(?) karuta-korttipeliin. Itse en ollut kyseisestä pelistä kuullut koskaan aikaisemmin ennen kuin sarjaan tutustuin, mutta nyt alan jo sarjaa seuranneena hieman ymmärtää mistä on kyse. Siinä on omituista taikaa, kun tälläisestä korttipelistä saa niin hyvää viihdettä aikaiseksi.

Digimon on kaikille varmasti tuttu Nelosen keskiviikko-aamuista, ja jos ei ole, niin tutustukaa ihmeessä. ;)

Uusia sarjoja en ole vielä ehtinyt katsomaan, kun olen ollut poissa omalta koneeltani nyt jonkin aikaa, joten ensi kuun alussa alkaa kova kiri.

Crunchyrollin sekoillessa tuli katsastettua Level E. Parin jakson perusteella voin suositella sarjaa lämpimästi, mikäli scifi ja korkea huumoripitoisuus nappaavat. Perusajatuksena on, että Maassa elää lukuisia muukalaislajeja ihmisten tietämättä ja yksi heppu haaksirikkoutuu Jaappaniin menettäen samalla muistinsa. Hän sitten lyöttäytyy lukiolaisen pesispelaajan seuraan. Ykkösmuukalaisen touhu on järjestään hulvatonta, eikä hiljaisia hetkiä juuri ole. Panoksenakin on ilmeisesti sekä ihmiskunnan että koko galaksin tulevaisuus. Saa nähdä, miten tämä jatkuu saati päättyy.

Nyt olen vaihteeksi tuntemattoman maan kansalainen, joten Narutokin jatkui jakson verran. Olisi kiva tietää, mistä tuo tutkan alla kiito johtuu. Naruton nyt ainakin kahlaan läpi jatkosarjaa varten, mutta Fistiin tai Fate/Zeroon syventyminen epäilyttää, jos tuo sivusto ymmärtää lokaationi jatkossa pysyvämmin.

E: Katselin Level E:tä eteenpäin, enkä enää edes yritä arvata jatkoa. Tähän asti olen ollut aivan ulalla. Hämmentävää settiä.

Tämä piti postata jo viikko sitten, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Tutustuin erääseen tosi outoon, mutta todella hyvään animeen. Kyseisestä teoksesta löytyy myös manga, mutta anyway...
Kysäisin siskoltani, että ehdotappa jotain animea. No, hän ehdotti Mirai Nikkea. No, minähän katsoin yhden jakson ja nyt kymmenen episodin jälkeen olen aivan koukussa!! :) Sarja kertoo tyypeistä jotka saavat eräänlaiset päiväkirjat, jotka ennustavat tulevaisuutta jollain tavalla. Esimerkiksi yksi päiväkirja kertoo random eventejä kyseessä olevan tyypin ympäriltä jne... Päiväkirjojen omistajia on yhteensä 12 kappaletta ja käynnissä on eräänlainen survival game. Päiväkirjojen omistajat metsästävät toisiaan ja viimeisestä selvityjästä tulee Deus Ex Machima, ajan ja avaruuden Jumala. Ei mikään aivan tavallinen sarja. :D Ainoa huono puoli sarjasssa on sen päähenkilö. Munaton 14-vuotias poika ei ole mitenkään kiinnostava. Kuitenkin hahmo sopii sarjaan hyvin, mutta en itse oikein pidä kyseisestä henkilöstä. Suosittelen sarjaa!! :D

Ja tähän loppuun: Löysin paikan joka myy Haruhi t-paitoja ja ehkä jopa huppareita!! :) Haruhi mania begins!!

Edit: Kaikki Haruhi t-paidat oli loppu... sniff :( Onneksi surua lievittää Haruhin ekan kauden dvd boksi joka lähti hetki sitten tilaukseen. :)

Meikäläinen alkoi taas pitkästä aikaa lukea mangaa, ja rupesinkin lukemaan Dragon Ball:a, jonka kaikki osat minulta löytyy :) Jos ei ilmesty lukemista noiden jälkeen, voisin aloittaa Yu-Gi-Oh!:n lukemisen myös. Siitäkin löytyy onneksi kaikki osat. Tällä hetkellä olen lukenut 6 kirjaa, ja pari päivää sitten aloittelin uuden lukukierroksen. Ei mikään hirveä vauhti, mutta silti :)

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Meikäläinen alkoi taas pitkästä aikaa lukea mangaa, ja rupesinkin lukemaan Dragon Ball:a, jonka kaikki osat minulta löytyy :)

Voi sitä Dragonballin kulta-aikaa. . . . Itsekin lukenut koko mangan läpi varmaan 2 kertaa ja animen myös. Loistava ja erittäin hauska sarja!

Tällä hetkellä olen hieman tyhjin käsin. En keksi yhtään minkä sarjan voisi katsoa. . . . Soul Eater meni juuri läpi, ja mietiskelen tässä että onko samankaltaista animea olemassa? Sarja oli aivan törkeän loistava.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Voi sitä Dragonballin kulta-aikaa. . . . Itsekin lukenut koko mangan läpi varmaan 2 kertaa ja animen myös. Loistava ja erittäin hauska sarja!

Itsekin kaivoin tuossa kuukausi sitten kaikki osat ullakolta ja fiilistelin lukemalla sarjan läpi parissa päivässä. Sen jälkeen on tullut selailtua ja luettua irtonaisia osia. Tämä olikin minulle (ja monelle muulle) se mangasarja joka antoi alkusysäyksen japanilaiseen kulttuuriin. Vaikka into hiipuikin pariksi vuodeksi, niin taas suunnittelen tilaavani mangaa netistä ja lataavani jaksoja. Hieno maa ja mainio sarja vaikka piirrostyyli, että huumori kokivat jonkinasteisen romahduksen Cell-saagassa joka onkin huonoin vaikka pari hyvää kirjaa siitäkin löytyy. Olin tähän asti pitänyt Buu-saagaa huonoimpana, kunnes nyt huomasin miten hauska kyseinen saaga onkaan. Koko ajan sai nauraa maha kippurassa toinen toistaan hölmömmille jutuille. Namek- ja Freeza-saagat ovatkin sitten parhaimpia johtuen ihan pahiksesta ja siitä, että voimatasot eivät olleet vielä niin yliampuvat, kuin mitä ne olivat varsinkin Buu-saagassa. Myös pahikset olivat Cell- ja Buu-saagoissa tylsät.

@hemmoheikkinen Tarkoitat varmaan Mirai Nikkiä? ;)

Dragon Ballista sen verran sanottakoon, että itseäni rupesi vain häiritsemään se, että aina yhden pahiksen tuhottua löytyy aina joku uusi ja paljon voimakkaampi pahis ja taas pitää treenata ja valmistautua. Tuntuu, että koko asiassa ole mitään järkeä kun koko ajan tulee vastaan vain entistä voimakkaampaa vastusta. Varsinkin GT vetää omalta osalta täysin yli koko homman vaikka muuten ihan hyvä sarja onkin. Pussikissaa kompatakseni Namek- ja Freeza-saagat olivat ehdottomasti ne parhaimmat.