Sarjakuvat / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Sarjakuvat

Kovana "perinteisen" (lue: ei-japanilaisen) sarjakuvan fanina ajattelin perustaa tälle ketjun ja mahdollisesti löytää hengenheimolaisia. Täällä siis keskustelu kaikesta mahdollisesta sarjakuvasta, Aku Ankasta Watchmeniin. Mangajutut kannattaa varmaan jättää tosin sille perustettuun ketjuun :)

IMAGE(http://www.dccomics.com/media/product/1/2/1279_400x600.jpg)

Itse olen nyt vuoden verran lukenut aktiivisesti sarjakuvia, toki nyt nuorempana Aku Ankat sun muut on tullut luettua mutta jäi vähän sellainen fiilis että kaikki sarjakuva olisi turhan lapsellista, joka siis ei tietenkään ole totta.
Aloitin aikamoisella klassikolla, The Dark Knight Returns:illä, joka on edelleen mielestäni paras Batman-tarina missään ikinä. Siitä harrastus jatkui sitten muihin Batman-tarinoihin (The Killing Joke, The Long Halloween) kunnes eräänä päivänä osui Akateemisessa silmään "the" graphic-novel, eli tietysti Alan Mooren Watchmen. Elokuvan olin nähnyt ja pidin siitä, joten ajattelin kokeilla.. Ja oi mikä tarina se olikaan. En ollut rehellisesti sanoen kokenut mitään samanlaista kokemusta MINKÄÄN kirjan kanssa, tarina vain yksinkertaisesti toimi lähes joka osa-alueella.

Tämän jälkeen tutustutin itseni muihin Mooren töihin, ja tämän jälkeen myös muutamaan eri Vertigon sarjaan mm. Sandmaniin ja The Preacheriin jotka iskivät kuin tonni rautaa.

Siinä nyt minun vaatimaton tutustumistarinani sarjakuvien maailmaan, ehdottomasti voin suositella kaikkia noita teoksia mitä mainitsin tekstissä, sekä tuoretta suosikkiani, ainoa teos joka IMO ylittää Watchmenin eli V for Vendetta. Tämäkin luonnollisesti Mooren, joka jakaa parhaan sarjakuva-kirjailijan paikan Neil Gaimanin kanssa.

Keskustelua! Mikä on paras sarjakuva? Miksi? Miten tutustuit? Mitä vaan keksitte, sana on vapaa!
Loppuun vielä parit linkit:

Vertigo
Forbidden Planetin top-50 graphic-novelia
Goodfellows

Itse luen sarjakuvana huumoristrippien ulkopuolella lähinnä Mustanaamioita ja Batmania. Millerin The Dark Knight Returns ja The Dark Knight Strikes Again olivat lähinnä järkytttäviä pettymyksiä maineeseensa nähden ja kun ne tuli luettua loistavan Year Onen jälkeen. Diggaamastani Milleristä mainittakoon vielä Sin City, johon olisi jo aika tulla uutta osaa.

Batmanin seikkailuista parhaimmat ovat mielestäni The Long Halloween ja sen jatko Dark Victory jo mainitun Year Onen lisäksi. Tokihan Lepakkomiehellä on paljon muitakin mainioita seikkailuja kuten Hush ja Mooren The Killing Joke.

Moore on kyllä sarjakuvan saralla kuningas. Watchmen, From Hell ja The League of Extraordinary Gentlemen ovat kaikki huikeita teoksia, vaikkakin viimeksi mainitun taso osa osalta putoaakin. Toisaalta, Moore on huonoimmillaankin parempi kuin useimmat muut.

Huumosarjiksista ehdottomia suosikkeja ovat Red Meat, The Far Side eli suomalaisittan Harhamat ja kotimainen Fingerpori. Toki muitakin kuten Wulffmorgenthalia, Bizarroa yms tulee katseltua, mutta näiden kolmen tasolle ei ylletä.

Voisin kysäistä nuista Batman sarjakuvista sellaista että saako niitä ostettua suomalaisista kirjakaupoista? On jo pitkään kutkutellut päästä lukemaan näitä sarjis Bättiksiä, kun pelit ja leffat ovat olleet niin kiehtovia. Jos tarkennusta tarvitaan, niin vähän tätä synkemmän tyylistä Batmania haen, ei näes ole tuo "huumori" minusta oikein sopivaa tuonne Batmanin maailmaan (Joel Schumacher, ei näin, ei ollenkaan näin....) Suosituksia ja vinkkejä saa siis antaa.

Omasta sarjakuvien kulutuksesta voisin mainita sen kuuluisan Aku Ankan. Taloon saapuu normi Akkarin lisäksi, Kuukauden Sarjisextra, ja Roope-Setä. Ja nuo tulee kaikki luettua aina niiden ilmaantuessa, Akkarille pyhitetään se pieni hetki arjesta. Taskukirjojen ostaminen on jäänyt nyt melkein vuodelta väliin, ihan omasta syystä ja kyllähän ne pitäisi kaikki hommata. Tilaukseen laitoin myös huikealta vaikuttavan Don Rosan kokoelman, joka pitää sisällään kaikki herran tuotokset ja siinä sivussa taiteilijan itsensä singneeraaman taidevedoksen. Oh ihanuutta!

Ei taida ihan suomalaisesta löytyä, mutta jos esim. Helsingin aketeemiseen kirjakauppaan eksyt niin siellä on ainakin pieni kokoelma (mm. Year One, The Dark Knight Returns, The Killing Joke) juurikin tuota "vakavampaa" Batmäniä. Siellä myös se etu että voit tosiaan kokeilla lukea jotain (ihan laillisesti ja luvallisesti) jo liikkeessä, jolloin ei pidä käyttää rahojaan turhaan jos ei sitten iskekkään.

Sitten jos haluaa vielä enemmän valinnanvaraa niin suosittelisin Goodfellowsia tai Fantasiapelejä, kummassakin aika iso valikoima.

Batman sarjiksia on tullut keräiltyä parisen vuotta, ja kokoelma karttunut jo suhteellisen kunnioitettavaksi. Nyt aloittelen The Walking Dead albumien kokoelmaa ja Vol 1,2,3 ja neljä tarttui mukaani viimeisimmällä ostosreissulla.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Voisin kysäistä nuista Batman sarjakuvista sellaista että saako niitä ostettua suomalaisista kirjakaupoista? On jo pitkään kutkutellut päästä lukemaan näitä sarjis Bättiksiä, kun pelit ja leffat ovat olleet niin kiehtovia. Jos tarkennusta tarvitaan, niin vähän tätä synkemmän tyylistä Batmania haen, ei näes ole tuo "huumori" minusta oikein sopivaa tuonne Batmanin maailmaan (Joel Schumacher, ei näin, ei ollenkaan näin....) Suosituksia ja vinkkejä saa siis antaa.

Yksi parhaimmista sarjiskaupoista Turun Sarjakuvakauppa, jos heidän kokoelmistaan ei löydy jotain niin he tilaavat sen puolestasi ilman mitään mainittavia lisäkuluja.
Tässä vielä pari synkempää batman albumia.
Brian Azzarello & Lee Bermejo: Jokeri
The Killing Joke

Myös Batman: The Black Glove ja Batmanin kuolemaa käsittelevä Batman R.I.P. ja kaikki Batmanin kuoleman jälkeiset albumit anstaitsevat hatunnoston.

Jos katsot tietokoneesi monitoria etkä keksi mitään tekemistä webin ihmemaassa, ällös huoli: Voit viettää hetken tyhjästä elämästäsi Iron Sky-elokuvan prologina toimivan sarjakuvan esimmäisen osan parissa. Ilmaiseksi. Tai jos olet hellä sydäminen porvari, voit myös maksaa sarjakuvasta ja näin tukea elokuvaprojektia.
Sarjakuvan käsikirjoittajana toimii Pelaajacasteistakin tuttu: Mikko Rautalahti.

Sarjakuvan voit lukaista täältä.

Edit. Yläpuolellanne esimerkki miten viestiä ei kuulu tehdä

Aiemmin kyselin nuista Bättiksistä ja nyt kysyisin, että onko kenelläkään kokemusta tästä tai tästä? Nuiden aikaisemmin suositeltujen kauppojen valikoimassa oli ainakin ne pari Jokeria käsittelevät kirjat, mutta koska en ole ikinä ihastunut nettikauppoihin, jäävät ne todennäköisesti väliin. Toki jos jossain näkisin niin osataisin. Puolekuun liike löytyy kuitenkin ihan läheltä, joten voisin tilata sinne, jos nuo nyt ovat mistään kotoisin.

Tuomitkaa!

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Aiemmin kyselin nuista Bättiksistä ja nyt kysyisin, että onko kenelläkään kokemusta tästä tai tästä? Nuiden aikaisemmin suositeltujen kauppojen valikoimassa oli ainakin ne pari Jokeria käsittelevät kirjat, mutta koska en ole ikinä ihastunut nettikauppoihin, jäävät ne todennäköisesti väliin. Toki jos jossain näkisin niin osataisin. Puolekuun liike löytyy kuitenkin ihan läheltä, joten voisin tilata sinne, jos nuo nyt ovat mistään kotoisin.
Tuomitkaa!

Arkham Asylum on enemmän itse laitokseen pohjautuva sarjakuva, kuin täysiverinen Batman sarjakuva mutta kuitenkin erinomainen sellainen. Suosittelen aluksi ehkä jotain "kevyempää" luettavaa, jos kaupungistasi löytyy akateeminen kirjakauppa, niin sieltä saa joitain albumeita hiukan kukkaroa raottamalla ja joissain muissakin kirjakaupoissa voi olla tuurilla jotakin. Eikä kannata unohtaa katsastaa kirjastoja, sillä niistäkin löytää aikalailla sarjakuvia.

Itse luen 1980-luvun Marvel sarjakuvia. Niitä saa lähes kaikista divareista, eikä hintakaan päätä huimaa. Omistan niitä noin 40kpl, joista suurin osa on hämistä. Näissä on se hyvä puoli, että nämä ovat aika rentoja ja huumoria viljellään joka paikassa, eikä synkistelyyn ruveta. Uudet Marvelit ovatkin sitten täyttä roskaa.

Olen myös lukenut näitä uudempia Dc-comics sarjakuvia, joista on erityisesti jäänyt mieleen Joker-niminen sarjakuva. Se oli tosin aika raaka, mutta silti taidokkaasti tehty.

Tietysti luen myös Aku Ankkaa.

Pari viikkoa sitten kun olin Arkham City pärinöissä tilasin Batman Chronicles 01. Eilen kyseinen teos saapui vihdoin kotiin. Kirja sisältää ensimmäiset Batman sarjakuvat. (Detective Comics #27-37 ja Batman #1) En ole ennen lukenut Batman sarjakuvia ja ajattelin että tällä olisi hyvä aloittaa.

Pahaan sarjisnälkääni (kiitos Arkham Cityn!) ostin tuon Grant Morrisonin ja Dave McKeanin Batman Arkham Asylum A Serious House On Serious Earthin, ja täytyy kyllä sanoa, että kova teoshan tuo on.

Tarinahan pyörii Arkhamin perustamisen ympärillä ja siinä sivussa kerrotaan Batmanin koettelemuksista kun Jokeri ja kumppanit saavat sairaalan haltuunsa. Sairaalan perustamisen tarina oli ainakin omasta mielestäni toooooooodella mielenkiintoinen ja tietyllä tavalla täysin järkeekäypä. Tarina on myös todella synkkä ja oikeastaan aika surullinenkin.

Samalla kerrotaan Batmanin matkasta sairaalan pitkillä käytävillä, ja siitä miten hän yrittää selvitä potilaiden riehuessa käytävillä. Todella synkkiä ja mielenkiintoisia juttuja esiintyy myös tässä tarinassa. Tämä on juuri tätä Batmania, mitä itse pidän tietyllä tavalla oikeanlaisena, synkkää ja psykologista. Ja toki nämä kaksi tarinaa kietoutuvat mukavasti yhteen.

Teos on piirretty ainakin omaan silmään todella nätisti ja mukavan silauksen antavat hahmojen persoonalliset puhekuplat. Hahmoista on saatu mukavan persoonallisia ja jopa yllättäviä tulkintoja. Onnistuneita kaiken kaikiaan.

Jos sarjakuvakärpänen puree, niin voin suositella todella lämpimästi.

Aku Ankkaa luen erittäin paljon. Vuodesta 2004 olen tilannut ja jokainen numero on siististi tuolla kansioissa. Taskukirjoja, sun muita teemanumeroita olen myös hamstrannut aktiivisesti, reilut satakunta taskaria löytyy. Kaikki numerot kolmestasadasta eteenpäin omistan. Pureudutaan nyt vielä syvemmälle ja kerrotaan, että Don Rosan setit iskevät kovaa, tuskin kovakaan yllätys?

Ankkalinnan asukit eivät toki ole ainoa sarjakuva, joka minua viihdyttää. Fingerpori ja Viivi & Wagner tulee luettua Kymen Sanomista aina, kun jostain kyseisen lehden löydän.

Japanilaisia sarjakuvia en ole koskaan ymmärtänyt, enkä tule ymmärtämäänkään. En halua yleistää, tai loukata ketään millään tavalla, mutta jotkin ihmiset, joiden tiedän lukevan näitä ovat melko outoja.

Lainaus käyttäjältä Patsiits

Aku Ankkaa luen erittäin paljon.

Kuin myös. Omalla nimellä akkari on tullut vuodesta -90 ja suurin osa lehdistä on vielä tallessa kansioissa. Pientä järjestelyä tuo "kokoelma" tosin vaatisi niin tietäisi että paljonko lehtiä puuttuu välistä.
Suosikkipiirtäjiä ovat Don Rosa ja Carl Barks. Herrojen stoorit vain ovat omalla tasollaan, vaikka muutkin, kuten Vicar tekevät työnsä hyvin. Nykypäivän akkari tosin alkaa olla laadultaan jo aika kaukana entisistä ajoista, 2000-luvun alkupuolella laatu rupesi mielestäni putoamaan. Tai sitten olen vain aikuistunut.
Muita akkarisarjiksia ei hyllystä kovin paljoa löydy, Don Rosan kovakantiset albumit ja Juhlasarjat (pl osa 1 kun ei ole 1.painosta sattunut kohdalle) olen ostellut pois + muutamia muita satunnaisia albumeita. Taskareita ei ole kuin muutamia kappaleita.

Vähän vaihtelevaa tuo oma akkari-innostus. Välillä tulee osteltua paljonkin pienen ajan sisään, ja nyt en ole ostanut mitään sitten viime talven.

Victor Arriagada Rios on kuollut!

Ankkalinnan asukkaat ja tukijat ympäri maailmaa sytyttävät tänään illalla kynttilän, sillä eräs parhaista Aku Ankka -piirtäjistä on kuollut. Vicarina kavereiden kesken tunnettu herra oli yksi suosituimmista piirtäjistä ja myös todella lahjakas. Itse ainakin pidin herran hienosta piirrostyylistä ja mukavista käsikirjoituksista. Yksi hienoista taiteilijoista siirtyy kiitollisemmille piirroslaitumille.

R.I.P.

Mikä helvetti tämä Aku Ankan pormestarinvaali juttu on?

Lainaus käyttäjältä Armo

Mikä helvetti tämä Aku Ankan pormestarinvaali juttu on?

Tuohan on jo ihan "perinne". Viimeksi kun uutta presidenttiä valittiin, niin pidettiin myös pormestarinvaalit ja silloin Tiku vei voiton. Nyt korkeimmalle pallille kohosi Pepi, jota itsekkin äänesti. Saa nähdä, pääseekö Pepi ihan virkaan asti. Tikuhan ei koskaan kerennyt, jotain ongelmia terhojen kanssa.

Onnea uudelle pormestarille!

Muistaako boardilaiset niitä wanhoja Taikaviittasarjiksia (ei siis niitä joita akkareissakin on ollut) jotka vissiin sijoittuivat myls eri universumiin/ankkalinnan lähitulevaisuuteen. Kyseessähän ei ole mitään perinteisiä aku-ankka lehden tapaisia, vaan isoja A4/sivu kokoisia sarjakuvia. Itselläni oli semmoinen numero jossa taikaviitta oli jossakin laavamestassa (hämärä muistikuva n. 9-11 vuoden takaa). Olisi mukavaa jos joku boardilaisista muistaisi sarjiksien nimiä, piirtäjän nimen tai jopa linkkiä jollekkin sivulle josta näitä voisi ostaa.

Lainaus käyttäjältä LordBarkus

Muistaako boardilaiset niitä wanhoja Taikaviittasarjiksia (ei siis niitä joita akkareissakin on ollut) jotka vissiin sijoittuivat myls eri universumiin/ankkalinnan lähitulevaisuuteen. Kyseessähän ei ole mitään perinteisiä aku-ankka lehden tapaisia, vaan isoja A4/sivu kokoisia sarjakuvia. Itselläni oli semmoinen numero jossa taikaviitta oli jossakin laavamestassa (hämärä muistikuva n. 9-11 vuoden takaa). Olisi mukavaa jos joku boardilaisista muistaisi sarjiksien nimiä, piirtäjän nimen tai jopa linkkiä jollekkin sivulle josta näitä voisi ostaa.

Se oli kyllä mahtavaa settiä kaikessa synkkyydessään. Muistan lainanneeni kaikki saatavissa olleet osat kirjastosta pariin kertaan. Löysin kuukkelilla tiedon, että tuota julkaistiin Suomessa 14 osan verran, kun ulkomailla (Italiassa) sarjaa tehtiin 50 lehteä. Alkuperäinen nimi oli PKNA - Paperinik New Adventures. Veikkaisin, että saat kyllä etsiä kissojen ja koirien kanssa noita lehtiä.

Sääli :/ Noh, pitänee käväistä kirjastossa ja jossain käytettyjen kirjojen kaupassa tonkimassa paikkoja. Jostain varaston syövereistä varmasti löytyy oma lehteni, mutta se on sellainen sekamelska ettei sinne uskalla edes pitkällä kepillä sorkkia. Kiitokset Munkk1

Käväisin tänään varaamassa kirjastosta itselleni The walking Deadin viisi ensimmäistä volumea.
Tänä vuonna kyseistä sarjakuvaa aletaan vihdoinkin suomentamaan, ja kustantajana toimii Egmont.

Osaisiko joku kertoa, mistä voisin tilata Batman sarjakuvia? :D Mieluusti kieleneä olisi suomi, mutta kyllä se englantikin sujuu. Olis ihan hauska lueskella niitä, nyt kun Arkham.pelitkin maistuu

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Osaisiko joku kertoa, mistä voisin tilata Batman sarjakuvia? :D Mieluusti kieleneä olisi suomi, mutta kyllä se englantikin sujuu. Olis ihan hauska lueskella niitä, nyt kun Arkham.pelitkin maistuu

Sarjakuvakauppa.fi

Sieltä vaan tilaamaan. Suosittelen erityisesti Frank Millerin erinomaisia Ensimmäistä vuotta sekä Yön Ritaria. Nämä klassikot kuuluvat jokaisen bättis-fanin yleissivistykseen.
Jos taas haluaa kosketusta pahisten arkeen, kannattaa tsekata Grant Morrisonin Arkham Asylum ja Brian Azarellon Jokeri.

Tuota Arkham Asylumia voin itsekkin suositella erttäin lämpimästi. Helvetin kovatasoista sarjakuvaa. Paljon hienoja visuaalisia neronleimauksia keksitty messiin, puhekuplat eritoten. Hahmomallitkin ovat ainakin omasta mielestäni hienoja ja äärimmäisen persoonallisia. Itsekkin pitäisi ainakin tuo Jokeri ostaa, siitä kuullut niin paljon hyvää.

Lukeekos kukaan The Walking Dead sarjakuvia?
Itse olen miettiny, että ostaisko tuon reilu 300 sivuisen suomenkielisen kirja vai yli 1000 sivua sisältävän englannin kielisen. Adlibriksessä suomenkielinen on 23e ja englanninkielinen 33e, joten englannin kielinen olisi paljon kannattavampi ostaa. Onko tuon sarjakuvan englannin kieli millaista? Pärjääkö ihan perus englannilla vai onko mukana joitain vanhahtavia ja vaikeita sanoja?

Kyllä se Tappava pila on ainakin mielestäni paras Batman sarjakuva, ja kiitokset Milkshakelle tuon sivun linkistä, oli pakko laittaa tuo mestariteos tilaukseen, sitä odotellessa :D

Myös kirjadivareista on löytynyt noita vanhempia 1980- luvun lopun bättis sarjiksia, siis sieltä synkemmästä päästä. Hyvin on tylsätkin kesäpäivät menny niitä lukiessa.

Lainaus käyttäjältä Wyyrlok+

Lukeekos kukaan The Walking Dead sarjakuvia?
Itse olen miettiny, että ostaisko tuon reilu 300 sivuisen suomenkielisen kirja vai yli 1000 sivua sisältävän englannin kielisen. Adlibriksessä suomenkielinen on 23e ja englanninkielinen 33e, joten englannin kielinen olisi paljon kannattavampi ostaa. Onko tuon sarjakuvan englannin kieli millaista? Pärjääkö ihan perus englannilla vai onko mukana joitain vanhahtavia ja vaikeita sanoja?

Kannatta ostaa se tuhat sivuinen tiiliskivi. Itselläni on neljä ensimmäistä volumea englanniksi ja ihan hyvin ymmärtää. Ihan perus englantia mitä peleissä, elokuvissa ja sarjoissakin on. Olisi kyllä itsekkin pitänyt tuo tuhat sivuinen ostaa, mutta menköön nyt näin. Pitänee taas kohta muutama tilata.

TWD sarjakuva on loistava. Pieksee sarjan helposti ja mielestäni sarjakin on hyvä. Hyvin synkkää ja julmaa menoa. Suosittelen kaikille.

Tilasin hiukan yli tuhatsivuisen Walking Dead-sarjakuvakirjan täältä hintaan 34,90, ja nyt on ihan hyvä mieli, eli kiitos Wyyrlokille vinkistä. Tätä odotellessa, kiinnostanut jo pitkään ja nyt, kun sain näin halvalla oli pakko-ostos. Sarjakin pitäisi kai joskus katsoa, voisi senkin ostaa joskus Blu-Raylle.

@Jonppe

Lainaus

Kaitila (tiedän, lomilla) ja Arvekari ovat "top 3 huhujen" mukaan tilanneet Don Rosan Kootut -kirjasarjan. Onko se hintansa arvoinen kovankin luokan Rosa faneille, joka haluaisi oppia piirtämään edes joten kuten ankkaa mallista. Eli voiko hinnan maksaa irvistelemättä?

Eihän multa mitään kysytty, mutta vastaan silti. Deal with it!

Itsekkin olen tuon kokoelman tilannut, eikä siitä oikein voi sanoa pahaa sanaa. Painojälki on tooooooodella hyvää, samoin sarjakuvapaperi. Mukaan on saatu mukavasti Rosan oma kirjoittamaa settiä omasta urastaan ja elämästään, mutta myös muuta pikkulisää. Kansitaidetta, toimittajien tekstejä ja taiteilijan tekemiä luonnoksia. Onhan mukana toki Rosan koko tuotanto, mikä yksinään on paketin arvoinen. Kannattaa ehdottomasti ostaa paketti, jos sen vielä jostain saat tilattua. Pakettia ei kuitenkaan paineta kuin tietty määrä.

Onkos muut boardilaiset tilailleet pakettia?

^
Painomäärä on kaiketi 5000 kappaletta. Ainakin virallisella tilaussivulla lukee, että ensimmäistä koteloa painetaan 5000 kpl. Miten niin muka ensimmäistä?? Vähän pisti miettimään.
Ei tuo sarja näköjään kovin monelle ole edes maistunut, kun tilauskaavakkeen voi vielä täyttää. Jo noin vuoden se on ollut kaiken lisäksi myynnissä. Olisiko se hinta vain karkottanut ostajat pois. Minua se ei pelota, kun ajattelin sen siltä kantilta, että olen kesän aikana tienannut/saanut tarvittavat rahat tyotä tekemällä yms. Divareistahan näitä saattaisi kanssa löytyä, mutta eihän keräilytavaroita voi käytettynä ostaa!

Totta helevetissä tuo tuli tilattua! Harmittaa niin vietävästi kun ei tullut samanlaista settiä silloin tilattua Barksin teoksista. Saishan tuota nyt sillä 2000eurolla valmiina settinä.

Lainaus

Ainakin virallisella tilaussivulla lukee, että ensimmäistä koteloa painetaan 5000 kpl. Miten niin muka ensimmäistä??

Jos ei ole sattunut joku moka, niin ehkä ekaa koteloa on painettu 5000 kappaletta, ja seuraavia painetaan niin paljon kun on tullut tilauksia sisään. Mutta luulisin silti että koko settiä on tehty tuo 5 tuhatta.

Jos tuo on vielä mahollista tilata, niin kyllä se kannattaa. On se kaikkien niiden eurojen arvoista.

Tietääkö joku mistä flash sarjakuvia voisi tilata.

Kiitos etukäteen.

Hohhoijaa, meni aivan pipariksi tämä Don Rosa -sarjan saaminen perille asti.

Eli. Ensimmäistä koteloa ei enää todennäköisesti ole Sanoma Magazinesilla olemassa. Erä loppu, siis. Tilauksen siis ole laittanut jo 26. elokuuta sunnuntaina. Tänään sitten tuli vastaanottoilmoitus kaksi kappalein. Minun ja äitini nimillä, kaiken lisäksi. Saimme kaksi pakettia, samoilla kakkoskoteloilla varustettuina ja eri lasku- ja tilausnumeroilla. Olimmeko muka tilanneet kokoelman kaksin kappalein. No emme! Toinen lähti takaisin kustantajalle, ja rahatkin tulevat toivottavasti takaisin yhdestä kotelosta. Eipä siellä tilauksen yhteydessä ollut paikkaa mihin laitaa tilinnumeroa, vaikka postitäti niin väitti, että kuuluisi olla. Kirjoitelimme sitä sitte kaupassa laskuun.

Äsken tuli vielä kaiken huipuksi automaattinen sähköpostivastaajalta viesti, että kysymyksemme oli lähtenyt Helsingin lisäksi Tallinnaan, Sofiaan, Riikaan ja muutamaan muuhun euroopan maahan. Yleensä yritän pitää suuni supussa rumista sanoista, muta nyt kyllä tekisi mieli päästäähieman höyryjä!

Aku ankka totta kai kova sana itselläkin. Mummolan varastoista tuli kaivettua oikein kunnon vanhoja akkareita, kotonakin alkaa joka nurkka olemaan täynnä jo taskukirjaa, sarjis extraa yms ankkaa.

B Virtanen on myös yksi suosikeista. Todellinen arjen sankari tosiaan kyseessä :D Niitäkin hyllyyn kertynyt jonkun verran.

Tullut lueskeltua tuota jokaisen ankkistin Raamattua, eli Don Rosan kokoelmaa ja pakko khyllä myöntää, että oli jokaisen pennosen väärti tuo kokoelma. Laatu on kaikissa yhdeksässä kirjassa melkoisen korkealla, niin sisällön, kuin myös yleisen valmistuslaadun osalta. Laadukkaita materiaaleja selvästi käytetty. Kenon omat mietteet jokaisesta tarinasta ja melkein kaikki koskaan hänen kynästään lähteneet piirroksensa lämmittivät syntisenkin mieltä kummasti. Hemmetin loistava kokoelma, vaikka ikävästi muistuttaakin siitä, että se oli nyt Rosan osalta siinä. Huipullahan on tosin hyvä lopettaa.

Sain myös päätettyä, että oma henkilökohtainen suosikki kaikista Rosan tarinoista (ja kaikista ankkatarinoista koskaan) ehdottomasti tuo "A Letter from Home". Tuo käsittääkseni viimoinen nuita tarinoita missä Roope jahtaa aarteita ympäri palloa, joten Rosalla oli ainakin kirjan mukaan vaikeuksia keksiä viimoiseen tarinaan se kaikkein isoin aarre ikuna. Temppeliherrojen aarre sopii kuitenkin kuvaa täydellisesti, koska onhan se suurempi kuin Auringon Pojan ja Xanadun helyt yhteensä. Erityisesti lämmitti kuitenkin tuo miten Roopen perhesotkut saatiin viimein hoidettua kuntoon. Uskomaton miten ankkasarjis saa vielä wanhankin kyyneliin. Huumoriakin saatu mukaan muikeat määrät. Oikeastaan mitään en tuosta tarinasta muuttaisi.

Sitten vielä tuo Rosan singneeraama ja numeroima taidekuva, uuuuuuuuuuh. Kukaan muu böördilainen tilannut tuota pakettia?

Aloitin viimein sarjakuviin perehtymisen ja päämielenkiintona erinäiset supersankarit. Hämikset ja muut Ihmeneloset menee itsellä roskiin, mutta erityisesti Batman on viehättänyt entistäkin enemmän. Niitä pakollisia klassikoita (Dark Knight Returns, Year One, Dark Victory jne.) on tullut jo luettua ja muutama (Killing Joke, Long Halloween) olisi odottamassa, mutta erityishehkutuksen ansaitsee tässä vaiheessa Jeph Loebin kirjoittama ja Jim Leen kynäilemä Hush.

Tarina käy läpi Bruce Waynen lapsuudesta muutakin kuin sen läpikolutun vanhempien kuoleman ja syventää todella paljon hahmon suhdetta liittolaisiinsa ja vihollisiinsa. Mukana on laaja katras vihollisia hieman erikoisemmissa olosuhteissa, joista eritoten erään irvileuan sisääntulo oli häkellyttävän hienosti johdatettu. Juoni itsessään on kepeää dekkarikertomaa useilla hienoilla käänteillä ja loppupuoli eritoten oli ainakin itselle erittäin yllättävä. Upeaan piirrosjäljen siivittämänä Hush on noussut itselle tähänastisista sarjakuvista suosiksi ja sitä on pakko suositella, mikäli haluaa nähdä Batmanista täysin uusiakin puolia.

The Killing Joke tuli eilen pitkästä aikaa luettua. On se vaan hyvä.
Etenkin lopetus on jotain niin eeppisen* mahtavaa, että melekein herkistää. Alan Mooren käsikijoituksen lisäksi kehuja ansaitsee kuvituksesta vastannut Brian Boland. Upeaa työtä kertakaikkiaan.

*Ei sisällä tarinaan liittyviä spoilereita.

Nostetaampa tätä ketjua hieman.

Tuli tuossa Lontoossa vierailtua ja pitihän sitä sitten käydä Forbidden Planetissä.
Matkalaukkuun lisää painoa toi:

Batman, the Black Glove (FP henkilökunnan suosittelema)
Batman, Hush (muistin että täällä sitä joku kehui, joten kiitokset Karmacomalle)
Batman, the Court of Owls (jonka mukana sai hienon maskin)
Batman, the Killing Joke (oma lemppari, jonka joskus kaverilta lainasin ja nyt on sitten oma hyllyssä)

..sekä Wolf Among Usin innoittamana tuli hankittua Fables sarjan kolme ensimmäistä Deluxe versiota, joihin tässä nyt olisi sitten tarkoitus seuraavaksi paneutua.

Kertokaa ihmeessä omat lempi Batman sarjakuvanne. Itselleni Batman on se ykkös sarjakuvasankari (asiaan vaikuttavat varmasti myös loistavat Arkham sarjan videopelit, kuin myös useat leffat).

Deadpool on se toinen sarjakuvasankari, jota ihanoin. Hieman harmittaa kyllä, että Ryan Reynolds oli se joka hahmoa näyttelemään valittiin mutta toivotaan jos vaikka tulevaisuudessa tulisi Deadpool leffa uudella näyttelijällä varustettuna!

edit. Niin ja ihmeessä mietteitä Fables sarjasta. Vie kuulemma hetkin käynnistyäkseen mutta sitten lähtee ja kovaa..

Lainaus käyttäjältä Densemble+

Batman

Arkham Asylum on helvetin hyvä sarjakuva, kannattaa tutustua jos ei vielä hyllystä löydy. Antaa mukavaa taustatarinaa Gothamin parantolalle. Killing Joke ja Year One pitäisi saada omaan hyllyyn jatkamaan kokoelmaa, kunhan ne saisi jostain hyvään hintaan napattua.

Bättis innostus nousi taas yllättäin joten aattelin tilata adlibriksestä muutaman sarjiksen.
Missäs järjestyksessä noita kannattaisi aloittaa lukea? One year ilmeisesti yksi parhaista ja varmaan hyvä valinta alkuun?
Minkäslaiset suomennokset näissä on, että tilaisko suoraan englanniksi vai onko myös Suomi luettavaa?

Viimeseksi hieman "vähäpätöisempi" kysymys, mutta kumpaa suosittelette nidottua vai sidottua versiota?
Sarjakuva kuitenkin niin oisko nidottu parempi? Maku asia, mutta mielenkiinnosta kysyn :)

Päätetäämpä melkein kolmen vuoden yleinen hiljaisuus tässä ketjussa kysymyksellä.

Mistä porukka ostaa sarjakuvansa? Olen hiukan katsellut tässä kesällä jos ostaisi DC:n ja Marvelin sarjakuvia tässä kesällä, mutta ongelmaksi on tullut että kauppoja ei taida oikein olla kuin verkossa. Yhden kaupan löysin pääkaupunkiseudulta ja se on niin Helsingin keskustassa, että sinne ei viitsi ajaa.

Tampereelta löytyi maino paikka, taisi olla Antikvariaatti Makedonia. Sieltä yhden albumin ostinkin, mutta ei sinne pääse kuin ehkä kerran vuodessa, joten pitäisi löytää vastaava pääkaupunkiseudulta.