Star Wars on POP (Kirjat, lehdet, elokuvat jne. jne.) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lainaus käyttäjältä Anakin6

Ei kiitos. En halua pilata Episodi ykköstä. Pidän siitä sellaisena, mutta jos katsoisin nuo, en voisi enää ikinä katsoa koko Star Wars-Saagaa, ilman että Episodi I:n kohdalla tulisi nuo typerät jutut tuosta videosta mieleen.

Typeristä huvittavista jutuista tulikin mieleeni tämä. Ainakin nauratti enemmän kuin kaikki tällä vuosituhannella tulleet amerikkalaiset kreisikomediat yhteensä. Ei sillä että NOOOO! mikään ylikäytetty klišee olisi...

Laitetaanpa vertailun vuoksi IMDB ja Metacritic arvosanoja leffoista:
Star Wars: Episodi I - Pimeä uhka 6.5
Metacritic 51

Ei ihan noin huono omasta mielestäni, lähempänä seiskaa olisi oma mielipide tai sitten on liian paljon aikaa viime katsontakerrasta.

Star Wars: Episodi II - Kloonien hyökkäys 6.7
Metacritic 53

Edelleen seiskan pintaan olisi oma mielipide.

Star Wars: Episodi III - Sithin kosto 7.7
Metacritic 68

Uuden saagan paras osa, 7.7 suht kohdallaan, mutta loppukohtaus olisi aiheuttanut otsalohkon murtavan naamapalmun ilman sen tahatonta huumoriarvoa.

Star Wars: Episode IV - A New Hope 8.8
Metacritic 91

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back 8.8
Metacritic 78

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi 8.4
Metacritic 52

Kuten näkyy arvosanojen perusteella eroa uuteen saagaan on aika reilusti metacriticin Jedin Paluun arvosanaa lukuunottamatta.

Lieneekö Anakin6 nähnyt sitten saagan uudet osat ensin? En osaa oikein kuvitella miten suhtautuisin vanhan saagan muutoksiin tai uuteen saagaan jos itse olisin näin tehnyt ja ensikosketus vanhaankin olisi tullut muunneltujen versioiden myötä. Varma olen että vanhat osat olisivat vaikuttaneet entistä paremmilta kun niitä olisi tullut verrattua uuden saagan osiin.

Lainaus

[b] Angel of Death+ [/b]Typeristä huvittavista jutuista tulikin mieleeni tämä. Ainakin nauratti enemmän kuin kaikki tällä vuosituhannella tulleet amerikkalaiset kreisikomediat yhteensä.

Teatterissa kun olin tämän katsomassa aikoinaan, niin osa (itseni mukaan lukien) repesi nauruun tuossa kohdassa.

Kerron teille tarinan

Kun olin pentu, ensimmäinen kosketukseni Star Warsiin oli juurikin Episodi I. Muistan istuneeni seitsemänvuotiaana auton takapenkillä, kun jonkin lehden (olisiko ollut Suosikki?) välistä putosi Pimeää uhkaa esittelevä mainoslehtinen. Siinä näkyivät kaikki tärkeimmät henkilöt nimien kera, mutta mitään sen tarkempaa kuvausta ei ollut. Erityisesti Darth Maul teki minuun välittömän vaikutuksen. Mikä on tuo kaksiteräisellä lasermiekalla varustettu tyyppi? En tainnut koko päivänä höpistä mistään muusta kuin Star Warsista. Kyselin isoveljeltäni, serkuiltani ja kavereiltani, tiesivätkö he asiasta mitään. Veli oli katsonut vuosia aikaisemmin alkuperäiset elokuvat, ja selitti minulle juonen perusteet. Hän ei todellakaan mikään Tähtien sota -fani ollut, mutta aikoi toki katsoa episodi ykkösen, kun se tulisi elokuvateattereihin.

Kesän aikana minusta tuli suunnaton Star Wars -fani. Luin sarjakuvia ja kuvitettuja oppaita ja pakotin äiti parkani ostamaan minulle kaikenlaisia oheistuotteita legoista pienoisrakettirekiin. Syksyllä kouluun mennessäni minulla oli Pimeä Uhka -penaali ja kaikkea muuta krääsää. Ja tämä kaikki siis ennen kuin olin nähnyt yhtäkään elokuvaa!

Voi sitä onnen määrää, kun Episodi I saapui VHS:lle! Katsoin sen läpi kirjaimellisesti kerran päivässä. Muistan isäni mutisseen, että ei jaksa enää kertaakaan kuunnella tai katsoa sitä. Minuun elokuva tietysti iski aivan täysillä. Tiesin kaikki tapahtumat yksityiskohtaisesti jo ennen kuin olin nähnyt koko leffaa, kiitos kuvitetun oppaan ja sarjakuvien. Muutamassa viikossa osasin kaikki vuorosanat ja tapahtumat. Tähtien sota oli jotain kerrassaan maagista.

Ennen pitkää innostukseni tietenkin laantui. Halusin ehdottomasti nähdä myös ne aiemmat elokuvat! Onneksi äitini työkaveri on pesunkestävä Tähtien sodan ystävä, ja hän antoi minulle lainaan VHS:lle sekä alkuperäiset versiot, että vuonna 1997 ilmestyneet Special Editionit. Ja voitte vain kuvitella, kuinka innoissani olinkaan! Loppuvuosi 1999 kuluikin sitten alkuperäisiä Star Warseja katsellessa. Vertailin tavallisia versioita tietokoneilla paranneltuihin, ja samat leffat pyörivät videonauhurissa päivästä toiseen. En osannut halveksia tietokonetehosteita, mutta en myöskään hyljeksinyt originaaleja. Pidin kaikesta Star Warsiin liittyvästä, oli kyse sitten Episodi ykkösestä, alkuperäisestä trilogiasta, tai jälkikäsitellystä alkuperäistrilogiasta.

Vuodet kuluivat, ja odotin uusia elokuvia kuin kuuta nousevaa. Kloonien hyökkäys ilmestyi ollessani kymmenenvuotias. LIenee sanomattakin selvää, että rakastin tuota elokuvaa. Erityisesti lopun taistelut areenalla sekä valomiekkailu kreivi Dookua vastaan iskivät kymmenenkesäiseen pikku-Vulpesiin sith-salaman voimalla! Sithin kosto puolestaan ilmestyi ollessani 13. Tuolloin olin jo melkoinen esiteini, joten synkistely ja vakava tunnelma toimivat jälleen. Kyseessä oli ensimmäinen elokuva, jonka katsoin elokuvateatterissa kahteen kertaan. Ilmestymisaikana pidin Sithin kostoa parhaimpana Star Wars -elokuvana.

Mikä on tämän koko tarinan pointti? Minäpä kerron. Vaikka olenkin nykyään kriittinen ja toisinaan jopa liian analyyttinen elokuvien ystävä, en millään voi haukkua uutta trilogiaa pohjamutiin. Olen toki katsonut ne aikuisiälläkin pari kertaa, samoin kuin Redlettermedian arvostelut. Tiedostan, että ohjauksen ja tarinankerronnan kannalta uusi trilogia on vain köyhä sekasotku verrattuna alkuperäisiin. En voi enää ymmärtää, miten saatoin ohittaa muutamat vakavat ongelmat olankohautuksella. Vanhan trilogian jälkikäsittely on sekin turhaa, kun sitä lähtee kriittisesti ajattelemaan. Kaikilla näillä elokuvilla on minulle kuitenkin niin suuri tunnearvo, etten edes aikuisiällä kehtaa lähteä niitä tuomitsemaan. Star Wars -saaga kasvoi mukanani, ja samalla kun vanhat fanit itkivät verisiä kyyneleitään, minä tutustuin näihin elokuviin aidolla lapsen innolla. Olin tietysti naivi ja tietämätön pikkupoika, mutta opin rakastamaan koko Tähtien sota -saagaa yhdenvertaisesti.

Halusin tällä siis selventää sitä, miten suuren vaikutuksen jopa kaikkialla haukuttu uusi trilogia voi ihmiseen tehdä. Aikuisen on sitä mahdotonta käsittää. Minulle ensimmäinen kosketus Star Warsiin todellakin oli Episodi I:n muodossa. Kaltaisiani lienee monia. Tämän vuoksi en jaksa tuomita Anakin6:n vilpitöntä innostusta Lucasin uudempaa tuotantoa kohtaan. Hänellä on samaa nostalgiaa ja nuoruuden intoa, joka minullakin aikoinaan oli. Minun mielestäni on vain hienoa, että tyyppi uskaltaa puolustella näkökulmaansa, eikä vain ala haukkua ihailemiaan elokuvia. (Vaikka olenkin monen asian suhteen eri mieltä hänen kanssaan.)

Tulipas tästä pitkä vuodatus. Nyt painun pelaamaan jotain kivaa.

Lainaus käyttäjältä Vulpes Arctos

Minulle ensimmäinen kosketus Star Warsiin todellakin oli Episodi I:n muodossa. Kaltaisiani lienee monia.

Here here. Episodi I:n näin joskus ihan pienenä ja rakastuin siihen aivan silmittömästi, sitten telkusta tuli vanha trilogia (se ensimmäinen muokattu versio, alkuperäisestä versiosta en kuullutkaan kuin vasta muutama viikkoa sitten), Kloonien Hyökkäys katsottiin pari vuotta myöhemmin DVD:ltä ja Sithin Kosto tuli katsottua ihan elokuvateatterissa. Siinä samalla vielä ahmin Star Wars kirjallisuuttakin, ja kaikki tämä tapahtui ennen ylä-astetta ja hiukan sen aikanakin. Nyt kun rahaakin on niin hyllyyn tietenkin ilmestyi BluRayt sekä muutamia oheistuotteita.

Edelleenkin on helppo ohittaa viat kaikissa näissä elokuvissa pelkällä olankohautuksella, sillä koko Star Wars saga ja universumi oli iso osa lapsuuttani ja siitä on kehittynyt jokin nostalginen sokeus. Tätä ketjua lukiessani kuitenkin alan ymmärtää pikkuhiljaa kunkin osan vikoja, vaikka en edelleenkään ymmärrä mikä Jar-Jar Binksissä on niin kauheaa. Mutta sekin kai menee nostalgiasokeuden piikkiin ja hahmo oikeasti vaikutti negatiivisesti johonkin syvälliseen asiaan mistä en ymmärrä mitään, en tiedä.

En tietenkään pidä elokuvia minään täydellisyyden perikuvina, en vaan ennen ole oikein ajatellut että leffoissa mitään erityistä vikaakaan olisi kun niistä kuitenkin osasi nauttia. Naiivia ja sokeaa, tiedän, mutta en oikein muutenkaan osaa elokuvia arvostella.

Vulpes Arctosia ja erakkoa voin kompata, tosin en koskaan kokenut olevani mikään todellinen Star Wars-fani, vaikkaa Episode I tuli aikoinaan katsottua VHS:ltä lukemattomat kerrat....Episode II:sta en juurikaan pitänyt edes ensinäkemältä, selkeästi koko saagan (ainakin tähän mennessä) surkein leffa, Revenge of the Sith olikin sitten uuden trilogian paras osa.

Alkuperäinen trilogia tuli ensimmäistä kertaa nähtyä DVD-julkaisun yhteydessä (vuosi taisi olla 2004?) ja vaikka olin uudempien leffojen kanssa myös kasvanut, pidin välittömästi alkuperäisestä trilogiasta enemmän, mutta ei sekään minusta varsinaista Star Wars fania tehnyt, vaikka kiinnostus kyseistä universumia kohtaan on säilynyt pelien muodossa. Kirjat sun muut oheishärpäkkeet sen sijaan eivät voisi vähempää kiinnosta, poikkeuksena Clone Wars-sarja, jonka neljäs tuotantokausi syksyllä katsottua, ja onnistui yllättämään positiivisesti, edelliset tuotantokaudet olivat melko keskinkertaista tavaraa......ja vaikka seuraava trilogia tulee varmasti käytyä katsomassa, niin en niitä leffoja kuitenkaan kovin innokkaasti odota.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että Star Warsin universumi on toiminut henk.koht paremmin pelien, kuin leffojen kautta. Leffoissa vain raapaistaan pintaa, pelit kuten KOTOR, SWTOR, Jedi Knightit ja tuleva Bounty Hunterin elämään keskittyvä 1313 sen sijaan syventävät tuota universumia huomattavasti ja tekevät siitä paljon mielenkiintoisemman. Toki leffoista koko homma lähti liikkeelle ja kyllä mielestäni alkuperäisen trilogian näkeminen kuuluu jo ihan elokuvien yleissivistykseen....uudelle trilogialle en sen sijaan kovin paljon arvoa anna.

Elokuvat OVAT se Star Wars -universumi. Pelit, tv-sarjat, kirjat ja sarjakuvat ovat spinoffeja, laajentakoot Star Wars -maailmaa miten paljon tahansa.

Lainaus käyttäjältä Miku

Elokuvat OVAT se Star Wars -universumi. Pelit, tv-sarjat, kirjat ja sarjakuvat ovat spinoffeja, laajentakoot Star Wars -maailmaa miten paljon tahansa.

Miten vain, mutta pelirintamalla SW on tarjonnut huomattavasti parempaa viihdettä kuin itse elokuvat. Kyllä mielestäni leffat, kirjat, pelit ja tv-sarjat YHDESSÄ muodostavat sen universumin, leffat sen loivat, oheistuotteet ovat sitä HUOMATTAVSTI laajentaneet. Yhtälailla monissa muissakin peli, leffa tai tv-sarjoissa oheistuotteet, kuten kirjat laajentavat sitä lorea/universumia...otetaan esimerkkinä vaikka Halo, ja etenkin sarjan neljäs osa....ne jotka ovat kirjat lukeneet saavat juonesta enemmän irti. ....tai esim. The Walking Dead, joka laajeni sarjakuvasta sekä TV-sarjaksi, että peliksi.

Toki siinä mielessä alkuperäisteosten ympärille syntyvät tuotteet ovat aina "spin-offeja" siinä mielessä, että niitä ei ole pakko ostaa ja että itse alkuperäistä sarjaa (olipa se sitten kirja-, tv,- sarjakuva tai pelisarja) pystyy seuraamaan ja ymmärtämään hyvin ilman niitäkin, mutta yhtä lailla ne mielestäni kuuluvat osaksi lorea/universumia JOS ne onnistuvat laajentaman kyseistä sarjaa ja olematta ristiriidassa pääsarjan kanssa....esim Halo Reachin kohdalla Bungien kirjoittama juoni ja Eric Nylundin Fall or Reach kirja olivat monelta osin ristiriidassa keskenään, mutta tässä tapauksessa tietenkin Bungien versio juonesta on se "oikea".

Makunsa kullakin. Itse tykkäään yleensä, en pelkästään Star Warsien kohdalla, vain "niistä alkuperäisteoksista". En tarkoita tällä nyt alkuperäistrilogiaa, vaan alkuperäisiä leffoja. Sama homma vaikkapa Indiana Jones -sarjan kanssa. Siitäkin on pelejä ja tv-sarja (ja varmaan kirjojakin), mutten pidä niitä osana virallista tarinaa.

Star Wars -pelit ovat kyllä olleet ihan viihdyttäviä, mitä olen itse pelannut (huonona puolena sanoisin ainakin 2000-luvun SW-peleissä kuitenkin sen että pelit ovat pelkästään valomiekka/voimapelleilyä, toisin kuin 90-luvulla tehdyt X-Wing/Tie Fighter -sarjat, Rogue Squadron -sarja ja Shadows of the Emprie), mutta itselleni Star Wars -universumi jakautuu kahtia, ja vaikka notia EU-tarinoita yritetään yhdistellä leffojen tapahtumiin jne, niin pidän ne ihan omassa sarjassa myös juonellisesti. Oma näkökulmani siis:

"oikea universumi" = leffat
Expanded Universe = tv-sarjat, pelit, kirjat, sarjakuvat

Vertailukohdaksi voisin ottaa tähän vaikkapa Lord of the Rings (ja osittain tulevan Hobitti) -trilogian, joka itsessään perustuu kirjoihin ja tiedän, että Tolkien ja hänen poikansa jälkeenpäin on kehittänyt LotR-universumista (tarkoitan tällä kaikkia Middle Earthiin sijoittuvia kirjoja, en pelkästään LotR:eja ja Hobittia) paljon laajemman, mitä leffat käsittelevät. Haluanko silti tietää jotain, joka ei ole leffojen tapahtumien kannalta oleellista? Mitä tarkalleen tapahtuu 100 vuotta Return of the King:in jälkeen? Mitä tapahtui ennen Hobitin tapahtumia? Mitä Frodo ja muut Hobitit tekivät ennen Fellowship of the Ringiä? Mitä Aragorn teki? Entä Legolas? Haluan kokea myös Sauronin armeijan voitot ja tappiot? Mitä Bilbo teki Hobitin tarinan jälkeen? Entä Gandalf? Entä mitä Saruman teki ennen LotR:ien tapahtumia? Onko tämä kaikki oleellista tietoa? Tarvitseeko minun tietää kaikki tämä?

Entä mitä jos the One Ring ei tuhoutunutkaan Mount Doomissa ja Klonkku ei kuollutkaan? Mitä jos hän sai siitä jotain ihme voimia ja hän vain ui Mount Doomin laavasta pois (vrt Boba Fett ja Sarlac) ja myöhemmin sormus joutui henkiinherätetyn Sauronin (vrt Palpatine tai Sithit yleensä) haltuun? Kuulostaa tyhmältä juonellisesti, mutta vastaavanlaiset fiilikset minulla on Star Warsin EU-tarinoista.

Pointti tuossa lähinnä on, ettei kaikesta tarvitse tehdä esiosamaisia ja jatko-osien täyttämiä Expanded Universe -tyylisiä spinoffeja, vaikka universumi olisikin monipuolinen ja kiinnostava. Yleensä liiallisissa spinoffeissa sitten häviää se, mikä teki alkuperäistuotoksista viihdyttävät ja niin maagiset, ja myöskin alkuperäistuotoksiin suhtautuu eri tavalla, jos ottaa spinoff-sarjojen juonet liian tosissaan. (Joo ei se Palpatine oikeasti kuollu Jedin Paluussa, sehän herätetään henkiin Dark Empire -sarjiksessa, Darth Maulkaan ei kuollut Episode 1:ssä vaikka se katkaistiin kahtia ja putosi monta sataa metriä, sehän selvisi ja se on kyborgi nykyään, Boba Fett mystisesti selvisi Jedin Paluussa vaikka Sarlac selvästi nielaisi sen aivan kuten kaikki muutkin sinne joutuneet jne.) Tuli niin sekavaa tekstiä että toivottavasti joku ymmärsi pointtini.

Itsellä ensi kosketus Star Warseihin oli Jedin Paluu-kuuntelukasetti jossa oli se kuvallinen kirjanen mukana. Se on vieläkin jossain tallessa. :) Ensimmäinen elokuva minkä näin oli Episode 1 VHS:ltä kun se julkaistiin. Ikä ei elokuvateatteriin menoon ihan riittänyt ja että ärsytti(Nyt 3D version avulla korjasin asian). Silloin pidin siitä todella paljon(niinkuin varmaan kaikki lapset) ja se tuli vuokrattua monia kertoja videovuokraamosta.

Sen jälkeen näin alkuperäisen trilogian TV:stä kun muistaakseni näyttivät peräkkäisinä viikonloppuina. Ne olivat parhautta. Sen jälkeen jo huomasin että Episodi 1 ei ole läheskään samaa tasoa. Episodi 2:n näin VHS:ltä kun en jostain jostain syystä mennyt katsomaan sitä elokuviin. En muista yhtään miksi. Anakinin näyttelijästä en siinä tykännyt. Episodi 3:n menin viimein katsomaan teatteriin ja sitä kohtaan oli kovat odotukset. Siitä pidin oikein paljon. En nykyäänkään näe sitä täysin huonona leffana. Se liika cgi:n käyttö ärsytti kyllä jo silloin. Eli vaikka näin Episodi 1:n ensin on vanha trilogia miljoona kertaa parempi kuin uusi.

Edit:

Lainaus käyttäjältä erakko

en edelleenkään ymmärrä mikä Jar-Jar Binksissä on niin kauheaa.

Tätä en itsekkään ole täysin ymmärtänyt. Vaikka olen alkuperäisen trilogian ylistäjä en ole koskaa pitänyt Jar-Jaria mitenkään ärsyttävänä. :D

Lainaus käyttäjältä Galactus

Lainaus käyttäjältä erakkoen edelleenkään ymmärrä mikä Jar-Jar Binksissä on niin kauheaa.
Tätä en itsekkään ole täysin ymmärtänyt. Vaikka olen alkuperäisen trilogian ylistäjä en ole koskaa pitänyt Jar-Jaria mitenkään ärsyttävänä.

http://www.youtube.com/watch?v=EdS2kCUGvfo

Tuossa videossa tiivistyy täydellisesti koko Jar-Jarin hahmo. Juu, ei ole ollenkaan ärsyttävä...

Lainaus käyttäjältä Miku

Lainaus käyttäjältä Galactus
Lainaus käyttäjältä erakkoen edelleenkään ymmärrä mikä Jar-Jar Binksissä on niin kauheaa.
Tätä en itsekkään ole täysin ymmärtänyt. Vaikka olen alkuperäisen trilogian ylistäjä en ole koskaa pitänyt Jar-Jaria mitenkään ärsyttävänä.
http://www.youtube.com/watch?v=EdS2kCUGvfo

Tuossa videossa tiivistyy täydellisesti koko Jar-Jarin hahmo. Juu, ei ole ollenkaan ärsyttävä...

:D En olekkaan nähnyt tuota ennen. Kiitos. Ei tuo kuitenkaan muuttanut käsitystäni.

Lainaus käyttäjältä Miku

Tuossa videossa tiivistyy täydellisesti koko Jar-Jarin hahmo. Juu, ei ole ollenkaan ärsyttävä...

Hehe.... Hauska video, itsekkään en kyllä pidä Jar Jaria ärsyttävänä. Se on oikeastaan välillä aika hauska! Mutta se eopien pieru-kohtaus meni jo silti vähän yli....

Lainaus käyttäjältä Miku

Tuossa videossa tiivistyy täydellisesti koko Jar-Jarin hahmo. Juu, ei ole ollenkaan ärsyttävä...

Sangen matala kipukynnys täytyy olla jos tuollainen onnistuu ärsyttämään.

Lainaus käyttäjältä erakko

Sangen matala kipukynnys täytyy olla jos tuollainen onnistuu ärsyttämään.

Pikemminkin täytyy olla sangen huono maku, jos tuollaisesta hahmosta sattuu pitämään. :)

Tuli mieleen tuosta Robot Chickenin pätkästä, niin suosittelen ehdottomasti kaikille Star Warsin faneille katsomaan juurikin Robot Chickenin kaikki Star Wars -parodiat, ja varsinkin Family Guyn Star Wars -spesiaalit. Noissa Family Guyn pätkissä parhaan hyödyn saa irti, jos on katsonut Family Guy -sarjaa edes sen verran, että tietää hahmoita/inside-vitseistä jotain. Ei tuo sarjan katsominen mitenkään välttämätätöntä ole, että noista voi nauttia, mutta kuitenkin. Pakko sanoa noista vielä, että Family Guyn päätekijät ovat suunnattomia Star Wars -faneja, ja noissa parodioissa kyllä näkyy se kaikkia pieniä yksityiskohtia ja vitsejä myöten. Saivat jopa Lucasilta aikanaan luvan käyttää John Williamsin alkuperäisiä musiikkeja noissa.

Trailerit noihin Family Guy -pätkiin:

https://www.youtube.com/watch?v=EnUlQ_YpLxM (Blue Harvest = Star Wars)

https://www.youtube.com/watch?v=o7ENNyGlmQY (Something something something Dark Side = The Empire Strikes Back)

https://www.youtube.com/watch?v=Zg7kVqf-r80 (It's a Trap! = Return of the Jedi)

Kannattaa muuten kaikkien katsoa tämä dokkari alkuperäisen trilogian teosta:

http://www.youtube.com/watch?v=QoQ1mOrV8Nc

Dokumentti on tietenkin tuttu 2004 tulleen boxin ostaneille mutta jos joku ei ole nähnyt niin kannattaa katsoa. Parhaita elokuvanteosta kertovia dokumenttejä joita olen nähnyt. Kaikkien fanien kannattaa ehdottomasti katsoa.

Lainaus käyttäjältä Miku

Tuli mieleen tuosta Robot Chickenin pätkästä, niin suosittelen ehdottomasti kaikille Star Warsin faneille katsomaan juurikin Robot Chickenin kaikki Star Wars -parodiat, ja varsinkin Family Guyn Star Wars -spesiaalit. Noissa Family Guyn pätkissä parhaan hyödyn saa irti, jos on katsonut Family Guy -sarjaa edes sen verran, että tietää hahmoita/inside-vitseistä jotain. Ei tuo sarjan katsominen mitenkään välttämätätöntä ole, että noista voi nauttia, mutta kuitenkin. Pakko sanoa noista vielä, että Family Guyn päätekijät ovat suunnattomia Star Wars -faneja, ja noissa parodioissa kyllä näkyy se kaikkia pieniä yksityiskohtia ja vitsejä myöten. Saivat jopa Lucasilta aikanaan luvan käyttää John Williamsin alkuperäisiä musiikkeja noissa.

Tuo Family Guyn Star Wars-parodia on suurin häpäisy Star Warsille koskaan. En ole edes viitsinyt noista katsoa sen enempää kuin trailerit. Nekin ovat täynnä kehnoja Star Wars-piloja, etenkin tuo Han Solon karboniitista vapautuminen.... -_- Kuka tuollaisellekkin nauraa?

Enkä sitäpaitsi pidä Family Guysta muutenkaan. Jos ne Family guyn tekijät olisivat todellisia Star Wars-faneja, olisivat saanet jättää nuo osat tekemättä. Eihän tuo muuta kuin halveksii maailman parasta elokuvasaagaa....

Lainaus käyttäjältä Galactus

Kannattaa muuten kaikkien katsoa tämä dokkari alkuperäisen trilogian teosta.

Samaa mieltä :) 'Empire of Dreams'-on kyllä maailman paras dokumenttielokuva jonka olen koskaan nähnyt! Tulisipa Prequel-trilogiasta samanlainen dokumentti.

Lainaus käyttäjältä Miku

Pikemminkin täytyy olla sangen huono maku, jos tuollaisesta hahmosta sattuu pitämään.

En oikeastaan Jar-Jarista sen erityisemmin pidä muttei tämä osaa ärsyttääkkään. Hyvin neutraali hahmo ja mielestäni sopii maailmaan. Muutenkin olen tottunut siihen että joku Hessu Hopo löytyy leffasta kuin leffasta.

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Tuo Family Guyn Star Wars-parodia on suurin häpäisy Star Warsille koskaan. En ole edes viitsinyt noista katsoa sen enempää kuin trailerit. Nekin ovat täynnä kehnoja Star Wars-piloja, etenkin tuo Han Solon karboniitista vapautuminen.... -_- Kuka tuollaisellekkin nauraa?

Otat nyt tuon turhan tosissaan, mutta toisaalta jos et Family Guysta pidä niin tuskin sitten ymmärrätkään noiden pätkien hohtoa.

Itseltäni on tosin nuo katsomatta mutta FG fanina on nuo kyllä pakko nähdä. Trailerit lupailivat hyvää settiä.

Ei parodia tarkoita aina sitä, että se häpäisee jotain, päinvastoin tässäkin tapauksessa. Lucas itsekin kehui nuo Family Guyn pätkät (DVD:illä näkyi muistaakseni muutamassa haastattelussakin). Noista FG:n spesiaaleista paistaa tekijöiden rakkaus ja intohimo Star Warsia kohtaan kaikkia yksityiskohtia ja vanhojen fanien SW-vitsejä myöten jne. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Muutenkaan en voi käsittää miten joillakin (Anakin6) voi olla noin kapeakatseinen kuva jotain fanittamaansa asiaa kohtaan, ettei voi mitään kritiikkiä, parodioita tai vastaavaa ottaa vastaan. Tiesitkö, että Star Wars: The Complete Saga -boksissa on PUOLENTOISTA TUNNIN edestä pelkkiä Star Wars -parodioita? Tuskin Lucas noita olisi siihen antanut sisällyttää, jos ne loukkaisivat tai häpäisisivät Star Warsin jotenkin, vai mitä? Tuollaiset kaiken maailman parodiat/vastaavat (joita Star Warsista on tehty PALJON) vain osoittavat, miten iso juttu Star Wars oikeasti on populäärikulttuurissa.

Empire of Dreams on katsottu 2004-boksilta moneen otteeseen, mahtava dokumentti tosiaan.

Samalla quotaan itseäni, kun tuohon edellisisvun juttuun ei tullut mitään reaktiota.

Lainaus käyttäjältä Miku

Makunsa kullakin. Itse tykkäään yleensä, en pelkästään Star Warsien kohdalla, vain "niistä alkuperäisteoksista". En tarkoita tällä nyt alkuperäistrilogiaa, vaan alkuperäisiä leffoja. Sama homma vaikkapa Indiana Jones -sarjan kanssa. Siitäkin on pelejä ja tv-sarja (ja varmaan kirjojakin), mutten pidä niitä osana virallista tarinaa.

Star Wars -pelit ovat kyllä olleet ihan viihdyttäviä, mitä olen itse pelannut (huonona puolena sanoisin ainakin 2000-luvun SW-peleissä kuitenkin sen että pelit ovat pelkästään valomiekka/voimapelleilyä, toisin kuin 90-luvulla tehdyt X-Wing/Tie Fighter -sarjat, Rogue Squadron -sarja ja Shadows of the Emprie), mutta itselleni Star Wars -universumi jakautuu kahtia, ja vaikka notia EU-tarinoita yritetään yhdistellä leffojen tapahtumiin jne, niin pidän ne ihan omassa sarjassa myös juonellisesti. Oma näkökulmani siis:

"oikea universumi" = leffat
Expanded Universe = tv-sarjat, pelit, kirjat, sarjakuvat

Vertailukohdaksi voisin ottaa tähän vaikkapa Lord of the Rings (ja osittain tulevan Hobitti) -trilogian, joka itsessään perustuu kirjoihin ja tiedän, että Tolkien ja hänen poikansa jälkeenpäin on kehittänyt LotR-universumista (tarkoitan tällä kaikkia Middle Earthiin sijoittuvia kirjoja, en pelkästään LotR:eja ja Hobittia) paljon laajemman, mitä leffat käsittelevät. Haluanko silti tietää jotain, joka ei ole leffojen tapahtumien kannalta oleellista? Mitä tarkalleen tapahtuu 100 vuotta Return of the King:in jälkeen? Mitä tapahtui ennen Hobitin tapahtumia? Mitä Frodo ja muut Hobitit tekivät ennen Fellowship of the Ringiä? Mitä Aragorn teki? Entä Legolas? Haluan kokea myös Sauronin armeijan voitot ja tappiot? Mitä Bilbo teki Hobitin tarinan jälkeen? Entä Gandalf? Entä mitä Saruman teki ennen LotR:ien tapahtumia? Onko tämä kaikki oleellista tietoa? Tarvitseeko minun tietää kaikki tämä?

Entä mitä jos the One Ring ei tuhoutunutkaan Mount Doomissa ja Klonkku ei kuollutkaan? Mitä jos hän sai siitä jotain ihme voimia ja hän vain ui Mount Doomin laavasta pois (vrt Boba Fett ja Sarlac) ja myöhemmin sormus joutui henkiinherätetyn Sauronin (vrt Palpatine tai Sithit yleensä) haltuun? Kuulostaa tyhmältä juonellisesti, mutta vastaavanlaiset fiilikset minulla on Star Warsin EU-tarinoista.

Pointti tuossa lähinnä on, ettei kaikesta tarvitse tehdä esiosamaisia ja jatko-osien täyttämiä Expanded Universe -tyylisiä spinoffeja, vaikka universumi olisikin monipuolinen ja kiinnostava. Yleensä liiallisissa spinoffeissa sitten häviää se, mikä teki alkuperäistuotoksista viihdyttävät ja niin maagiset, ja myöskin alkuperäistuotoksiin suhtautuu eri tavalla, jos ottaa spinoff-sarjojen juonet liian tosissaan. (Joo ei se Palpatine oikeasti kuollu Jedin Paluussa, sehän herätetään henkiin Dark Empire -sarjiksessa, Darth Maulkaan ei kuollut Episode 1:ssä vaikka se katkaistiin kahtia ja putosi monta sataa metriä, sehän selvisi ja se on kyborgi nykyään, Boba Fett mystisesti selvisi Jedin Paluussa vaikka Sarlac selvästi nielaisi sen aivan kuten kaikki muutkin sinne joutuneet jne.) Tuli niin sekavaa tekstiä että toivottavasti joku ymmärsi pointtini.

Lainaus käyttäjältä Miku

Ei parodia tarkoita aina sitä, että se häpäisee jotain, päinvastoin tässäkin tapauksessa. Lucas itsekin kehui nuo Family Guyn pätkät (DVD:illä näkyi muistaakseni muutamassa haastattelussakin). Noista FG:n spesiaaleista paistaa tekijöiden rakkaus ja intohimo Star Warsia kohtaan kaikkia yksityiskohtia ja vanhojen fanien SW-vitsejä myöten jne. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Muutenkaan en voi käsittää miten joillakin (Anakin6) voi olla noin kapeakatseinen kuva jotain fanittamaansa asiaa kohtaan, ettei voi mitään kritiikkiä, parodioita tai vastaavaa ottaa vastaan. Tiesitkö, että Star Wars: The Complete Saga -boksissa on PUOLENTOISTA TUNNIN edestä pelkkiä Star Wars -parodioita? Tuskin Lucas noita olisi siihen antanut sisällyttää, jos ne loukkaisivat tai häpäisisivät Star Warsin jotenkin, vai mitä? Tuollaiset kaiken maailman parodiat/vastaavat (joita Star Warsista on tehty PALJON) vain osoittavat, miten iso juttu Star Wars oikeasti on populäärikulttuurissa.

No, enhän minä kaikkia Star Wars-parodioita vihaa, nuo Family Guyt vaan ovat aika ärsyttäviä. Hyviä Star Wars parodioita ovat esim. jotkut Robot Chickenit, Spaceballs ja Hardware Wars. Ja tiesin kyllä sen että Blu-Ray boksissa on puolitoista tuntia parodioita, mitkä olen kaikki katsonutkin.

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Tuo Family Guyn Star Wars-parodia on suurin häpäisy Star Warsille koskaan. En ole edes viitsinyt noista katsoa sen enempää kuin trailerit. Nekin ovat täynnä kehnoja Star Wars-piloja, etenkin tuo Han Solon karboniitista vapautuminen.... -_- Kuka tuollaisellekkin nauraa?

Lainaus käyttäjältä Anakin6

No, enhän minä kaikkia Star Wars-parodioita vihaa, nuo Family Guyt vaan ovat aika ärsyttäviä.

Tuossahan juuri sanoit, ettet ole nähnyt noista muuta kuin trailerit. Sitten sanot noita itse jaksoja ärsyttäviksi, vaikket siis ole nähnytkään. Wut?

Lainaus käyttäjältä Miku

Tuossahan juuri sanoit, ettet ole nähnyt noista muuta kuin trailerit. Sitten sanot noita itse jaksoja ärsyttäviksi, vaikket siis ole nähnytkään. Wut?

Ne ovat siis ärsyttäviä jo trailerien perusteella, joten en edes halua nähdä niistä enempää. Trailereillahan on tapana kertoa, millainen elokuva on, ja näiden kyseisten elokuvien trailerit kertoi jo paljon. Pelkkää Star Warsin kustannuksella pilailua. Varsinkin tuo mikälie Vader-vauva, ja kuten olen jo sanonut se Solon karboniitista vapautuminen. Ei kyllä edes kiinnostaisi nähdä lisää tuollaista.

Tuosta "Vader-vauvasta" sen verran, että jos olisit katsonut edes yhden jakson Family Guy:tä, niin ymmärtäisit sen olevan juuri oikea hahmo kyseiseen rooliin. Pieruhuumori puree joihinkin, joihinkin ei. Tuo Hanin sulamiskohtaus oli omasta mielestäni erittäin hauska ja repesin kyllä totaalisesti, kun sen ensimmäisen kerran näin.

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Ei kiitos. En halua pilata Episodi ykköstä. Pidän siitä sellaisena, mutta jos katsoisin nuo, en voisi enää ikinä katsoa koko Star Wars-Saagaa, ilman että Episodi I:n kohdalla tulisi nuo typerät jutut tuosta videosta mieleen.

Aika kova luotto maailman parhaaseen elokuva sarjaan, kun yksi parodia/vitsi voi sen pilata...

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Tuo Family Guyn Star Wars-parodia on suurin häpäisy Star Warsille koskaan. En ole edes viitsinyt noista katsoa sen enempää kuin trailerit. Nekin ovat täynnä kehnoja Star Wars-piloja, etenkin tuo Han Solon karboniitista vapautuminen.... -_- Kuka tuollaisellekkin nauraa?

Enkä sitäpaitsi pidä Family Guysta muutenkaan. Jos ne Family guyn tekijät olisivat todellisia Star Wars-faneja, olisivat saanet jättää nuo osat tekemättä. Eihän tuo muuta kuin halveksii maailman parasta elokuvasaagaa....

Edelleen aika kova luotto maailman parhaaseen elokuva sarjaan jos parodia vaivaa noin paljon.

Tietty voi olla kova paikka nähdä osuvaa vitsiä elokuva sarjasta (en tarkoita karboniitista sulamista) jonka virheet yrittää sokeasti ohittaa.

Family Guy parodioissa on kuitenkin hyvää parodiaa ja osuvaa parodiaa jo trailerin perusteella. Totta kai sekaan mahtuu huonompiakin vitsejä (nyt tarkoitan hiukan sitä karboniitista sulamista), mutta se nyt ei ole rangaistava teko.

Itse olen enemmän LOTR miehiä kuin Star Wars (vaikka myönnän että pieneksi Star Wars faniksi itseäni haukunkin). Silloin kun näin Blue Harvestin trailerin ensimmäistä kertaa, mielessäni kävi samantien yksi asia: Voi että kun tekisivät saman LOTRista :D

Se että osaa katsoa asioita toisesta suunnasta ja toisella mielellä on ihan oikeasti rikkaus, eikä kirous. Maailmassa on niin paljon kapeakatseista mulkkua, että ehdottomuus, kriittisyyden puute ja vaihtoehtokammoisuus tekee lähes surulliseksi. Elokuvat ovat tietysti pieni aihe maailman muissa asioissa, mutta ei se sitä sinänsä sen paremmaksi ominaisuudeksi tee. Osa täällä puhuu kuinka on hienoa että osaa pitää kiinni omasta fanituksestaan rehellisesti, eikä luovu ihailusta. Minusta niiden rosoreunojen myöntäminen ja näkeminen on rikkaus. Ensimmäiseksi tietysti sen vuoksi että osaa sitten arvostaa laatua eri tavalla ja esim. oikeasti hieno elokuva tuntuu uskomattomalta, kun se on oikeasti hyvä. Ja siis älkää käsittäkö väärin, myös elokuvista nauttiminen on rikkaus. Itse nautin suunnattomasti elokuvista jotka ovat aikuisten oikeasti ajatellen huonoja. Transformersit ovat paras esimerkki. Kukaan, minä enkä kukaan muu ei voi sanoa että en nauttisi niistä. Elokuvat ovat hienoa viihdettä. Mutta minä en myöskään voi sanoa että elokuvat olisivat Oscar materiaalia. Eivät edes lähelle.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Aika kova luotto maailman parhaaseen elokuva sarjaan jos parodia vaivaa noin paljon.

Ei se parodia vaivaa minua mitenkään. Eikä se toinenkaan Prequel-trilogian arvostelu. Niistä nyt kun vaan tuli puheenaihe, niin ajattelimpa vaan kertoa mitä mieltä olen niistä. Vähän niin kuin muutkin ovat kertoneet täällä mielipiteitään Prequel-trilogiasta. Tykätkää ihan rauhassa niistä FG-SW-parodioista, ja vihatkaa Prequel-trilogiaa. Minä vaan en liity niihin.

Lainaus käyttäjältä Anakin6

vihatkaa Prequel-trilogiaa. Minä vaan en liity niihin.

Kuka näin tekee?

USA:n valtio kieltäytyy rakentamasta omaa Death Staria:
http://www.ign.com/articles/2013/01/12/an-american-death-star-the-obama-administration-humorously-declines

:D

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Lainaus käyttäjältä JayeizH+Aika kova luotto maailman parhaaseen elokuva sarjaan jos parodia vaivaa noin paljon.

[b]Ei se parodia vaivaa minua mitenkään. Eikä se toinenkaan Prequel-trilogian arvostelu. Niistä nyt kun vaan tuli puheenaihe, niin ajattelimpa vaan kertoa mitä mieltä olen niistä.[/b] Vähän niin kuin muutkin ovat kertoneet täällä mielipiteitään Prequel-trilogiasta. Tykätkää ihan rauhassa niistä FG-SW-parodioista, ja vihatkaa Prequel-trilogiaa. Minä vaan en liity niihin.

Öö, mielipiteesi perustuvat siis pelkkiin trailereihin (FG-parodiat) ja parhaimmillaan ei minkäänlaiseen vilaukseenkaan (Redlettermedian arvostelut) jostain asiasta? Erittäin hyvät pohjat kertoa oma mielipide jostain!

PS. En vihaa prequel-trilogiaa, minkä toin tuossa muutama sivu sitten esille.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Lainaus käyttäjältä Anakin6vihatkaa Prequel-trilogiaa. Minä vaan en liity niihin.

Kuka näin tekee?

Tai no ei nyt varmaan kukaan vihaa. Vähän huonosti ehkä sanani valitsin :)

Lainaus käyttäjältä Miku

Öö, mielipiteesi perustuvat siis pelkkiin trailereihin (FG-parodiat) ja parhaimmillaan ei minkäänlaiseen vilaukseenkaan (Redlettermedian arvostelut) jostain asiasta? Erittäin hyvät pohjat kertoa oma mielipide jostain!

No trailerit oli jo minusta liian ivaavia, eli en niiden perusteella haluaisi edes nähdä näitä.(FG-SW) Joten jos ne koko elokuvatkin ovat vain samanlaista kuin niiden trailerit, en tule varmana pitämään niistä.

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Jos ne Family guyn tekijät olisivat todellisia Star Wars-faneja, olisivat saanet jättää nuo osat tekemättä. Eihän tuo muuta kuin halveksii maailman parasta elokuvasaagaa.....

Tajusin juuri että tämä keskustelu on niin surrealistisen typerä, että on pakko viettää muutaman päivän tauko tästä ketjusta. Alkaa nakertamaan. Maailmassa keskustellaan paljon mikä kohde ei ole huumorille sopiva. Ja sitten jollain on pokkaa sanoa että "Family Guyn Star Wars -parodia on liian ivaava, olisivat saaneet jättää tekemättä". Ei jumalauta :D

Jep, aika käsittämätömät ennakkoluulot kyllä.

Edit. Binksisssähän ei muuta tarkoitusta ollutkaan, kuin comic relief ja vieläpä harvinaisen huono sellainen.

Noh noh, eipä mennä henkilökohtaisuuksiin.

Itsekin kyllä kummastelen tuota suhtautumista ettäkö muka Family Guy parodiat halveksivat Star Warsia...niistähän nimenomaan saa enemmän irti ja paremmat naurut kun on Tähtien Sota -fani ja osaa ottaa asiat rennosti. Ei muuta kun avoimin mielin vain katsomaan.

Ja vielä prequel keskusteluun sen verran että en itsekään trilogiaa vihaa, mutta Hayden Christensenin huonoutta vihaan. Jumperiakaan ei pystynyt katsoa kun tyyppi on niin perseestä. Jake Episodi 1:ssä ei edes ollut niin kovin huono, perus lapsinäyttelijä vain. Ja vaikka alkuperäisessä trilogiassa "homo-robotti" C-3PO heittääkin aika hölmöä läppää valillä, menee silti Binksin vitsailut ja typeryydet aivan överiksi.

Lainaus käyttäjältä Demppa

alkuperäisessä trilogiassa "homo-robotti" C-3PO heittääkin aika hölmöä läppää valillä, menee silti Binksin vitsailut ja typeryydet aivan överiksi.

Saanko kysyä, mitä "hölmöä" 3PO heittää alkuperäisessä trilogiassa? Episodi II:ssa on kyllä mielestäni ne hölmöimmät.

Jos joku family guy parodia osuu ikävästi hermoon niin mitäs arvon fanit on mieltä tästä?

^ Trailerin perusteella vaikuttaisi paremmalta kuin Clone Wars -animaatiosarja. ;D

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Saanko kysyä, mitä "hölmöä" 3PO heittää alkuperäisessä trilogiassa? Episodi II:ssa on kyllä mielestäni ne hölmöimmät.

Tarkoitin vain sitä yleistä comic reliefinä olemista. Toiset ihmiset kun siis mainitsevat aina 3PO:n kun väitellään Jar Jarista. 3PO siis ärsyttää toisia yhtä paljon kuin Jar Jar muita. Koitin vain selventää omaa mielipidettäni että vaikka toinen on hassun hölmö, on toinen vain hölmö. Ei siis mitään negatiivista droideja kohtaan.

Lainaus käyttäjältä Demppa

3PO siis ärsyttää toisia yhtä paljon kuin Jar Jar muita.

Oho, tästä en ole kuullutkaan. Luulin että kaikkien mielestä kaikki ärsyttävä Star Warsissa on Prequel Trilogiassa, tai ewokit. 3PO ja R2 ovat kyllä Star Warsin hauskimmat hahmot. Ja Endorin taistelu on Star Warsin hauskin taistelu. On huvittavaa, silti hiukan epäuskottavaa, katsella kun pienet nallekarhut tuhoavat imperiumin armeijan pelkillä kepeillä ja kivillä. Ei siinäkään mitään vikaa minusta ole. Ja 3PO ja R2:kin ovat sopivasti mukana Endorin taistelussa. Vielä Jedin paluuseen lisää tunteellisuutta 'Emperor's Death' -kohtaus, "NO"-huutojen kanssa tai ilman. Tämä tekeekin Jedin paluusta erityisen koskettavan. Ja vielä se lopun haamukohtaus, Sebastian Shaw- tai Hayden Christensen-Anakinilla. Jedin paluun onnellinen loppu on täydellinen lopetus saagalle. Pystyyköhän Disney jatkamaan sitä hyvin?

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Jos joku family guy parodia osuu ikävästi hermoon niin mitäs arvon fanit on mieltä tästä?

Kun sanoin että Family Guy: Blue Harvest on suurin häpäisy Star Warsille koskaan, olin väärässä. Tuo on....

Sääntö numero 34: Jos se on olemassa, siitä on tehty pornoa. Pätee hyvinkin moneen asiaan.

Niin on sakea soppa, pakko sekoittaa.

Lainaus

Family Guysta.

Täh? Seth MacFarlenahan on tunnustanut olevansa valtava SW-fani, samoin suurin osa FG:n tekijäkaartista. Aika paljon porukkaa siellä, ketkä olleet juuri oikeassa iässä kun nuo leffat tulleet ulos, joten ei ihme että tekävät juuri SW:sta parodiaa. Parodia/imitointihan on tunnetusti imartelun korkeinta astetta, joten melko käsitämätöntä jos ei osaa arvostaa sitä mitä FM on SW:stä tehnyt. Huumori ei toki uppoa kaikkiin, mutta mitäs sitten.

Lainaus

Binks ja ne turhat botit. Ewokitkin vielä....

Tosiaan mitään erityisen lämmintä suhdetta sarjaan ei ole, joten ei löydy kehostani atomia mikä käsittäisi minkään näiden olemassa olon. Lucasilla ollut murojen seassa muutakin kuin maitoa...

Itsekkin muista tykänneeni kolmannesta elokuvasta aikoinaan (yläasteella?) aika paljon kun se leffaan tuli, mutta nykyään kyllä tajunnut miten ontto elokuva se on. Toimintakohtaukset ihan nättejä ja Ewan McGragor tietenkin hyvä ukko, mutta eipä siinä mitään sen kummempaa ole. Uusista leffoista tietenkin paras, mutta sitä nyt ei kannata kovinkaan isona kehuna pitää.

E: Clone Wars on muuten hitsin kova piirretty. Sarja parantunut huomattavasti edetessään. Omat ongelmansa siinäkin, mutta ihan kelpoa animaatiota silti.

Luin putkeen tässä viimeisimmät 3 sivua. Huhhuh mitä tavaraa. En jaksa kaikkeen kommentoida...

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Jos joku family guy parodia osuu ikävästi hermoon niin mitäs arvon fanit on mieltä tästä?

Nähty, ja pakko sanoa, että hienosti on tehty ;)

Family Gun SW parodioista sen verra, että ovat loistavia joskaan läpän taso ei pysynyt viimeisessä enää yhtä korkeana. Tässä muutama lempi kohdistani (ja jottei kenellekään tulisi väärää kuvaa, niin muistutan vielä että olen Tähtien Sota fani):

Pohjustus: R2D2 ja C3PO ovat juuri paenneet Imperiumin kynsistä pelastuspodilla Tatoiinelle.
Imperial Officer 1: Hold your fire. There's no life forms aboard.
Imperial Officer 2: Hold your fire? What, are we paying by the laser now?
Imperial Officer 1: You don't do the budget, Terry. I do.

http://www.youtube.com/watch?v=9bSZXucTH4A

http://www.youtube.com/watch?v=RcL6DwSufMI

Jos on IGN:ään luottamista, olisi [http://m.ign.com/articles/2013/01/14/zack-snyder-developing-a-star-wars-film]Snyderin Jaska tekemässä Star Wars -elokuvaa[/url] tämän tulevan trilogian ulkopuolella vieläpä. Ah. Kyllä on makoisat tulevat vuodet SW-faneille. Tämä Disney kauppa oli juuri sitä mitä tarvittiin.

Lainaus käyttäjältä Demppa

Jos on IGN:ään luottamista, olisi [http://m.ign.com/articles/2013/01/14/zack-snyder-developing-a-star-wars-film]Snyderin Jaska tekemässä Star Wars -elokuvaa[/url] tämän tulevan trilogian ulkopuolella vieläpä. Ah. Kyllä on makoisat tulevat vuodet SW-faneille. Tämä Disney kauppa oli juuri sitä mitä tarvittiin.

Vieläkinkö uusi Star Wars-elokuva? Jatkotrilogian lisäksi? Mutta ilman Lucasia.... Silti hieno juttu! :D
Tästä tulee siis ilmeisesti joku samurai-tyylinen Star Wars-elokuva, eli se luokitellaan varmaan samaan luokkaan kuin Clone Wars-elokuva, eli Star Warsin spin-off filmeihin. Mutta tästä Episodi VII:stä ei ole pitkään aikaan kuulunut mitään uutisia. Ohjaajan kuitenkin pitäisi selvitä jo tässä kuussa, jos Kathleen Kennedyn lupailut pitävät paikkansa.

Perustuuko muuten se Episodi VII George Lucasin alkuperäiseen Star Warsin yhdeksänosaiseen käsikirjoitukseen, vai onko se kokonaan Michael Arndtin omaa tarinaa? Jos on, niin kyllä on aika suuri vastuu Arndtilla, vastata kokonaan Star Warsin jatko-osan juonesta!

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Perustuuko muuten se Episodi VII George Lucasin alkuperäiseen Star Warsin yhdeksänosaiseen käsikirjoitukseen, vai onko se kokonaan Michael Arndtin omaa tarinaa? Jos on, niin kyllä on aika suuri vastuu Arndtilla, vastata kokonaan Star Warsin jatko-osan juonesta!

Lucasilla ei ole ikinä missään vaiheessa ollut yhdeksänosaista käsikirjoitusta Star Warsiin. Ideoita on voinut olla, mutta ei käsikirjoitusta.

Alkuperäinen Star Warsin käsikirjoitus oli yhden elokuvan mittainen, eli siis alkuperäisen Star Warsin, tai New Hopen, millä sitä nyt haluaa kutsua. Mutta alkuperäinen kässäri tai juoni ei ollut edes kolmelle elokuvalle, puhumattakaan kuudesta tai yhdeksästä. Star Warsin piti olla alunperin yksi elokuva, ei enempää eikä vähempää.

Lainaus käyttäjältä Miku

Lucasilla ei ole ikinä missään vaiheessa ollut yhdeksänosaista käsikirjoitusta Star Warsiin. Ideoita on voinut olla, mutta ei käsikirjoitusta.

Kyllä oli! Alunperin Lucas suunnitteli yhdeksänosaisen Star Wars-tarinan. Ja hän aloitti keskeltä, koska 1-3 olivat siihen aikaan liian vaikea toteuttaa. Ja alunperinkin Uuden toivon alkuteksteissä piti olla "Episode IV-A New Hope", mutta niitä ei annettu laittaa, etteivät katsojat hämmentyisi.

Puhe oli edelleen käsikirjoituksesta. On ihan karu fakta, ettei Lucasilla ole missään lipaston pohjalla episodien VII -IX käsikirjoitusta. Muista, että käsikirjoitus on seikkaperäinen kuvaus kaikesta, mitä (ja miten) asioita elokuvassa tapahtuu.Esimerkiksi episodi I:n käsikirjoituksen teko alkoi vuonna 1993, vaikka Lucas oli toki pääpiirteissään pohtinut sitä jo alkuperäistä trilogiaa tehdessään. Lucas ei ole käsikirjoittanut (eikä käsikirjoita) uusia elokuvia, mutta varmasti on pohtinut juonen piirteitä jo iät ja ajat.

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Kyllä oli! Alunperin Lucas suunnitteli yhdeksänosaisen Star Wars-tarinan. Ja hän aloitti keskeltä, koska 1-3 olivat siihen aikaan liian vaikea toteuttaa. Ja alunperinkin Uuden toivon alkuteksteissä piti olla "Episode IV-A New Hope", mutta niitä ei annettu laittaa, etteivät katsojat hämmentyisi.

Fanilla on taas jäänyt muutama rivi välistä kun on lueskellut juttuja.

Star Wars oli Anakinin ja Luken tarina. Ei enempää eikä väempää. Alun perin Lucas ajatteli että tarina kerrottaisiin tosiaan yhdessä elokuvassa, mutta lopulta alkoi miettimän ensimmäistä elokuvaa kirjoittaessa että tarina vaatisi 9 elokuvaa että tarina saadaan kerrottua, mutta se oli jo selvä että tarina päättyisi siihen kun Luke tuhoaa keisarin ja Kuoleman tähden. Lisäksi New Hopen aikaan tarina oli aikalailla erilainen ja alkutrilogiakin oli enemmän tai vähemmän hämärässä, vaikkakin suunnitelmissa. Mutta esim. episodi V oli alun perin episodi II. Mutta Lucas keksi Empire Strikes Backin tarinaa miettiessä alkutrilogiaan lihaa luiden ympärille, eli Anakinin stragedian ja että Anakin on Luken isä jne. Tämän jälkeen nimeksi laitettiinkin rohkeasti episodi V. Lopulta on siis hiukan hämärää missä vaiheessa saaga otti todellisen muotonsa, mutta New Hopen jälkeen ei käytännössä ollut läheskään koko tarina kasassa, muuten kuin että tarina päättyy siihen kun Luke voittaa/tuhoaa keisarin. Tästä myös siis johtuu pienet dialogin "lisätulkinnat" New Hopen jälkeen. Ben Kenobi sanoi Lukelle että "Vader tappoi isäsi". Tämä tarkoitti sen hetkisessä juoni kaaressa juurikin sitä, kirjaimellisesti.

Tälläinen käsikirjoituksen muutos kesken tuotannon ei ole mitenkään ihmeellistä elokuvien parissa. Varsinkin kun kyse on näin laajasta tarinasta. Useimmiten vain alku ja loppu ovat jollain tavalla kiveen kirjoitettuja.

Hiukan ihmettelen mitä juttuja olet Star Warsista lueskellut, kun tälläisetkin jutut ovat selvästi menneet ohi. Itse kun otin nämä muistin virkistykset ihan wikipediasta.

Lainaus käyttäjältä Anakin6

Kyllä oli! Alunperin Lucas suunnitteli yhdeksänosaisen Star Wars-tarinan. Ja hän aloitti keskeltä, koska 1-3 olivat siihen aikaan liian vaikea toteuttaa. Ja alunperinkin Uuden toivon alkuteksteissä piti olla "Episode IV-A New Hope", mutta niitä ei annettu laittaa, etteivät katsojat hämmentyisi.

Olet selvästikin liian nuori ja naiivi, että ymmärtäisit ja tietäisit, mutta selitetään nyt kuitenkin (lue= väännetään rautalangasta, erittäin paksusta sellaisesta).

Lucas ei ikinä "aloittanut keskeltä". Hän teki yhden hyvin yksinkertaisella juonella varustetun scifi-leffan nimeltä Star Wars, jolle ei alunperin ollut tarkoitus tehdä jatko-osia. Sen nimi ei alunperin ollut, eikä missään vaiheessa pitänyt olla Star Wars Episode IV: A New Hope. Star Wars -nimisen elokuvan odotettiin olevan floppi, koska 70-luvulla scifi ei ollut ennen Star Warsia in. 50- ja 60-luvulla tuli tulvittain scifi-leffoja, joista suurin osa, ellei jopa lähes kaikki, olleet floppeja. Star Warsista tuli kuitenkin suunnaton hitti, ja se oli vuonna -77 maailman menestynein elokuva lipputulollisesti, huomattavasti suositumpi kuin jopa Jaws, joka siis piti tuota titteliä ennen Star Warsia. No mitä sitten kun Star Wars olikin hitti? Mitä yleensäkin tapahtuu jos joku leffa on hitti, ja vieläpä luonteeltaan sellainen, että sille on helppo keksiä jatkoa? No sille tehdään jatko-osa? Ja mitä se tässä tapauksessa tarkoitti Lucasille? Rahaa, rahaa, rahaa ja lisää rahaa. Ja vielä vähän lisää. Kuka ei olisi tehnyt tuolle jatkoa ja halunnut takoa kun rauta on kuumaa?

Tässäpä hyvin helposti huomattavia yksityiskohtia Star Warsista (tai New Hopesta), josta huomaa sen olleen alunperin tarkoitettu yhdeksi elokuvaksi:

Luke on orpo ja hänellä ei ole isää (tai äitä). Hyvin tyypillinen perusasetelma klassiselle protagonistille, ei pelkästään elokuvissa vaan tarinoissa yleisesti niin kirjallisuudessa, sarjakuvissa, peleissä kuin tv-sarjoissakin. Esimerkkinä voin heittää vaikkapa seuraavat hahmot: Superman/Clark Kent, Spider-Man/Peter Parker, Batman/Bruce Wayne, Harry Potter, Nathan Drake. Kaikki noista hahmoista ovat orpoja ja kaikki ovat hyvin suosittuja tai tunnettuja protagonisteja jossain viihdemuodossa, oli se sitten elokuva, kirja tai videopeli.

Eli alkuperäisen tarinan mukaan Darth Vader oli Obi-Wan Kenobin oppipoika, joka kääntyi pahaksi ja murhasi Luken isän.

Darth Vaderista oli puhetta, niin miksi Obi-Wan kutsuu häntä pelkästään nimellä "Darth" kun Obi-Wan kohtaa hänet Death Starilla? Eikö kaiken logiikan mukaan, jos Lucasilla olisi ollut Episodien 1-3 tarinat valmiina tai edes mielessä, niin eikö Obi-Wanin olisi pitänyt kutsua "Darthia" nimellä Anakin, tai edes Vader? Miksi hän sitten kutsui häntä Darth-nimellä? Koska sen mustapukuisen pahiksen nimi oli alunperin Darth Vader. Darth, etunimi. Vader, sukunimi. Kuinka monessa muussa kohtaa mitään Star Wars -tarinaa kukaan kutsuu ketään pelkästään nimellä Darth? Aivan, ei kukaan eikä missään.

Entä miksi Darth Vaderilla on hengityslaite ja puku päällä, vaikka hän ei alkuperäisen tarinan mukaan ollut henkilö nimeltä Anakin, joka viipaloitiin ja pahoi palasti tulivuoren uumenissa? Ralph McQuarrie, joka teki Star Warsin alkuperäisen kuvataiteen, eli käytännössä teki alkuperäiset kuvitukset/luonnokset hahmoille, aseille, aluksille, planeetoille ja kaikille muille härpäkkeille, sanoi eräässä dokumentissa, että hän laittoi Vaderille hengityslaitteen, koska hänen mielestään olisi typerää, että Vader voisi siirtyä avaruusaluksesta toiseen avaruudessa ilman minkäänlaista hengityslaitetta. Tässä alkuperäinen syy Vaderin hengityslaitteelle. Star Wars sai myös hyvin paljon vaikutteita vanhoista samurai-leffoista, ja Vaderin kypärä ja haarniska muistuttaakin erittäin paljon samuraitten käyttämiä kuteita perusolemukseltaan. Samalla Vaderista saatiin erittäin uhkaavan näköinen tuo varustus päällä. Vai olisiko Vader mielestäsi ollut uhkaavampi leffan pahis, jos hän olisi ollut kuten muutkin Imperiumin upseerit, harmaa puku päällä ja hiukset nätisti kammattuna? Ei minustakaan. Sitäpaitsi McQuarrien alkuperäisissä luonnoskuvissa myös Lukella on hengityspuku- ja laitteet, juurikin samasta syystä kuin alunperin Vaderillakin oli.

Star Warsilla oli taustatarinaa, vaikka sen piti olla vain yksi elokuva? Kyllä oli ja syystäkin. Kyllähän todella monilla leffoilla on joku taustatarina tai leffojen hahmoilla on historiaa, vaikkei elokuvalla aiempia osia olekaan. Miksi? No se tekee leffasta paljon mielenkiintoisemman ja tällöin henkilöille voidaan antaa tarinaa, uskottavuutta, katsojat välittävät heistä ynnä muuta. Henkilö, joka katsoo New Hopen ensimmäistä kertaa, eikä ole nähnyt yhtään Star Warsia aiemmin eikä tiedä Star Warsin juonesta mitään, niin hänelle New Hopessa Darth Vader on paljon dramaattisempi hahmo ja enemmän vihattava pahis siksi, koska hän on murhannut pääsankarin isän. Myöskin hän on leffan viisaan isähahmon (Obi-Wan) entinen oppipoika. Obi-Wan ja Vader tuntevat toisensa, heillä on historiaa. Tämä tuo paljon enemmän dramatiikkaa heidän kohtaamiseensa Death Starilla. Vai olisiko tuo ollut parempi vain niin, että Vaderin hahmoa ei olisi mitenkään pohjustettu, ja että hän vain olisi kuten muutkin Imperiumin työntekijät? Obi-Wan vain törmää johonkin random-mustapukuiseen heppuun Death Starilla ja dialogi menisi näin: Obi-Wan: "Who the hell are you?" Vader: "I'm Darth Vader" Obi-Wan: "Okay... well... shall we fight?" Vader: "You mean have a lightsaber battle? Umm, yeah sure. Why not?"
Sitäpaitsi tiesitkö, että alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan Vaderin olisi ollut tarkoitus kuolla Yavinin taistelussa, mutta Lucas päätti jättää hänet eloon siltä varalta, että elokuva menestyisi, ja hän voisi tehdä jatko-osia. Vader oli karismaattinen, hyvä ja uhkaava antagonisti. Niinpä Vader jätettiin eloon.

Leiaa ei alunperin oltu suunniteltu Luken siskoksi. Leian alkuperäinen tarkoitus oli olla tyypillinen damsel in distress, eli kaunis neito pulassa, joka on myös protagonistin ihastus. Tällainen on hyvin tyypillinen naishahmo missä tahansa tarinoissa. Leia pussaa Lukea useaan otteeseen ja Luke on selvästi ihastunut häneen (katso Hanin ja Luken keskustelu Millenium Falconissa New Hopessa Death Starin paon jälkeen) Miksi muuten Lucas olisi käsikirjoittanut Leian pussaamaan Lukea toistamiseen New Hopessa (ja vielä uudestaan Empire Strikes Backissa) ja miksi hän olisi luonut romanttista tensiota Luken ja Leian välille?

Death Staria ei olisi räjäytetty New Hopessa, jos Lucasilla olisi ollut jatko-osat jo valmiina. Vai miksi muuten luulet Death Starin esiintyvän uudelleen Return of the Jedissa?

Tuo väittämäsi, (ja myös Lucasin itsensä lausuma) että "hän aloitti keskeltä, koska osat 1-3 olivat siihen aikaan vaikea toteuttaa" on NIIN bullshittiä kuin vain voi olla. Lucas alkoi työstämään niiden käsikirjoitusta vasta 1994, että se siitä. Ja muutenkin, mikä noissa tarkalleen ottaen oli niin vaikeaa toteuttaa vuosina 77-83, jos vertaat siihen mitä alkuperäisessä trilogiassa toteutettiin? CGI, muttei mikään muu. Ja tottakai noihin prequeleihin on tungettu kaikkea sellaista, mitä ei voitu 30 vuotta sitten tehdä, mutta eikös niin tehdä ihan jokaisessa scifi- tai toimintaleffassa nykyään? Lucasin puheet hänen "visiostaan" koskien uutta trilogiaa ovat hevonpaskaa suomeksi sanottuna. Muutenkin Lucasilla on pahemmanlaatuinen CGI-fetissi, joten ei ihme että uudet trilogiat ovat täynnä sitä.

Tässäpä vielä sinulle suoraan wikipediasta lainattua tekstinpätkää (samat asiat on kerrottu todella monissa haastatteluissa tai Star Wars -dokumenteissa), toivottavasti osaat englantia:

While the first draft of The Star Wars includes a tall, grim general named Darth Vader, the character came closer in line with his final depiction in the second revision.[6] A character named "Anikin Starkiller" also appears in an early draft of Star Wars, playing a role similar to Luke Skywalker's, as the 16-year-old son of a respected warrior.[7] Vader's mask was originally designed by Ralph McQuarrieas part of Vader's spacesuit, and not intended to be part of the regular costume.[6] Brian Muir sculpted Vader's costume based on McQuarrie's design.[5]
After the success of Star Wars, Lucas hired science fiction author Leigh Brackett to write Star Wars II (later retitled Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back) with him. They held story conferences and, by late November 1977, Lucas had produced a handwritten treatment called The Empire Strikes Back. The treatment is very similar to the final film, except that Darth Vader does not reveal he is Luke's father. In the first draft that Brackett would write from this, Luke's father appears as a ghost to instruct Luke.[8] Lucas was disappointed with the script, but Brackett died of cancer before he could discuss it with her.[9] With no writer available, Lucas had to write the next draft himself. In this draft, he made use of a new plot twist: Darth Vader claiming to be Luke's father. According to Lucas, he found this draft enjoyable to write, as opposed to the year-long struggles writing the first film. [10]
The new plot element of Luke's parentage had drastic effects on the series. Michael Kaminski argues in his book that it is unlikely that the plot point had ever seriously been considered or even conceived of before 1978, and that the first film was clearly operating under an alternate storyline where Vader was a separate character from Luke's father;[11] there is not a single reference to this plot point before 1978 (further reinforcing this is Obi-Wan Kenobi calling Vader "Darth", as if it is his true name rather than his new Sith name). After writing the second and third drafts of Empire Strikes Back in which the point was introduced, Lucas reviewed the new backstory he had created: Anakin Skywalker had been Obi-Wan Kenobi's brilliant student and had a child named Luke, but was swayed to the dark side by Emperor Palpatine (who became a Sith and not simply a politician). Anakin battled Kenobi on the site of a volcano and was badly wounded, but was then reborn as Darth Vader. Meanwhile, Kenobi hid Luke on Tatooine while the Galactic Republic became the tyrannical Galactic Empire and Vader systematically hunted down and killed the Jedi.[12] This change in character would provide a springboard to the "Tragedy of Darth Vader" storyline that underlies the prequels.

Eli jossain vaiheessa kun Lucas kirjoitti Empire Strikes Backia, hänellä "välähti", ja hän alkoi keskittyä tarinassaan paljon myös Darth Vaderiin, ja hän alkoi keksiä hänelle taustatarinaa. Lucasilla oli jotain ideoita, voisi sanoa että hän oli keksinyt jonkinlaisen pohjan alkuperäisen tarinan ympärille.

Tässä vielä kuva tuosta McQuarrien alkuperäisestä luonnoksesta Lukesta ja Vaderista, ja kuten huomaat, myös Lukella on hengityslaitteet.
IMAGE(http://houseofgeekery.files.wordpress.com/2012/11/star-wars-concept-art-500x282.jpg)

Näin. Varmaan kirjoitin koko viestin turhaan, koska tunnut sokeasti uskovan kaiken mitä Lucas nykyään suoltaa faneille hänen "visiostaan" ja kaikkea muuta paskaa, mutta kylmä fakta on se, että Star Warsin piti alunperin olla vain ja ainoastaan yksi elokuva, Darth Vader ei ollut Luken isä ja Anakin-nimistä henkilöä ei ollut olemassakaan.

Edit: Jaa enpäs huomannut että JayeizH oli myös vastannut tähän ketjuun, katselin Housea ja Simpsoneita samalla kun kirjoitin niin kesti yllättävän pitkään.

Lainaus käyttäjältä Miku

Lucas ei ikinä "aloittanut keskeltä". Hän teki yhden hyvin yksinkertaisella juonella varustetun scifi-leffan nimeltä Star Wars, jolle ei alunperin ollut tarkoitus tehdä jatko-osia. Sen nimi ei alunperin ollut, eikä missään vaiheessa pitänyt olla Star Wars Episode IV: A New Hope. Star Wars -nimisen elokuvan odotettiin olevan floppi, koska 70-luvulla scifi ei ollut ennen Star Warsia in. 50- ja 60-luvulla tuli tulvittain scifi-leffoja, joista suurin osa, ellei jopa lähes kaikki, olleet floppeja. Star Warsista tuli kuitenkin suunnaton hitti, ja se oli vuonna -77 maailman menestynein elokuva lipputulollisesti, huomattavasti suositumpi kuin jopa Jaws, joka siis piti tuota titteliä ennen Star Warsia. No mitä sitten kun Star Wars olikin hitti? Mitä yleensäkin tapahtuu jos joku leffa on hitti, ja vieläpä luonteeltaan sellainen, että sille on helppo keksiä jatkoa? No sille tehdään jatko-osa? Ja mitä se tässä tapauksessa tarkoitti Lucasille? Rahaa, rahaa, rahaa ja lisää rahaa. Ja vielä vähän lisää. Kuka ei olisi tehnyt tuolle jatkoa ja halunnut takoa kun rauta on kuumaa?

Ainakin Empire of Dreams-dokumentissa Lucas sanoi että hän aikoi tehdä monta Star Wars-elokuvaa. Hän mietti että nyt saan tehtyä yhden mutta jollain ilveellä teen myös loput trilogiasta koska ei hän halua heittää koko vaivalla tehtyä käsikirjoitusta hukkaan ja hän turvasi oikeutensa tehdä jatko-osat jos elokuva menestyy kun sopimuksia tehtiin.

Lainaus käyttäjältä Galactus

Ainakin Empire of Dreams-dokumentissa Lucas sanoi että hän aikoi tehdä monta Star Wars-elokuvaa. Hän mietti että nyt saan tehtyä yhden mutta jollain ilveellä teen myös loput trilogiasta koska ei hän halua heittää koko vaivalla tehtyä käsikirjoitusta hukkaan ja hän turvasi oikeutensa tehdä jatko-osat jos elokuva menestyy kun sopimuksia tehtiin.

Tässä asiassa olen myös hiukan eri mieltä kuin Miku. Lucas aloitti tarinan keskeltä. Tämä ei tietenkään sano sitä että tarina oli valmis, eli Lucasilla oli alunperin mielessä että New Hope pärjää itsenäisenäkin teoksena, vaikka toivoi että saisi tehdä loputkin. Hahmotelma loppu tarinasta siis kyllä oli tiedossa, vaikka käytännössä alkutrilogia ja yleensäkin Star Wars kokonaisuus alkoi saamaan muotonsa vasta kun Lucas teki Empire Strikes Back käsikirjoitusta. Se mikä on tosin aivan selvä, on se että tarinan piti loppua siihen mihin Return of the Jedi loppui. Eli osia 7-9 ei ole.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Se mikä on tosin aivan selvä, on se että tarinan piti loppua siihen mihin Return of the Jedi loppui. Eli osia 7-9 ei ole.

Tuo ei ole täysin totta. Katsoppa tämä:

http://www.youtube.com/watch?v=4UGV7WVB-bA

Tuo on vuodelta 1983.

Lainaus käyttäjältä Galactus

Lainaus käyttäjältä Miku
Lucas ei ikinä "aloittanut keskeltä". Hän teki yhden hyvin yksinkertaisella juonella varustetun scifi-leffan nimeltä Star Wars, jolle ei alunperin ollut tarkoitus tehdä jatko-osia. Sen nimi ei alunperin ollut, eikä missään vaiheessa pitänyt olla Star Wars Episode IV: A New Hope. Star Wars -nimisen elokuvan odotettiin olevan floppi, koska 70-luvulla scifi ei ollut ennen Star Warsia in. 50- ja 60-luvulla tuli tulvittain scifi-leffoja, joista suurin osa, ellei jopa lähes kaikki, olleet floppeja. Star Warsista tuli kuitenkin suunnaton hitti, ja se oli vuonna -77 maailman menestynein elokuva lipputulollisesti, huomattavasti suositumpi kuin jopa Jaws, joka siis piti tuota titteliä ennen Star Warsia. No mitä sitten kun Star Wars olikin hitti? Mitä yleensäkin tapahtuu jos joku leffa on hitti, ja vieläpä luonteeltaan sellainen, että sille on helppo keksiä jatkoa? No sille tehdään jatko-osa? Ja mitä se tässä tapauksessa tarkoitti Lucasille? Rahaa, rahaa, rahaa ja lisää rahaa. Ja vielä vähän lisää. Kuka ei olisi tehnyt tuolle jatkoa ja halunnut takoa kun rauta on kuumaa?

Ainakin Empire of Dreams-dokumentissa Lucas sanoi että hän aikoi tehdä monta Star Wars-elokuvaa. Hän mietti että nyt saan tehtyä yhden mutta jollain ilveellä teen myös loput trilogiasta koska ei hän halua heittää koko vaivalla tehtyä käsikirjoitusta hukkaan ja hän turvasi oikeutensa tehdä jatko-osat jos elokuva menestyy kun sopimuksia tehtiin.

Jep, kun Lucas viimein 70-luvun puolivälin hujakoilla alkoi työstämään käsikirjoitusta tulevaan scifi elokuvaansa, tuli siitä liian pitkä yhtä elokuvaa varten. Itseasiassa siitä riitti materiaalia kolmeen elokuvaan, mistä ensiosan menestyksen jälkeen tulivat Imperiumin Vastaisku ja Jedin Paluu.

Muissa asioissa olen kutakuinkin samaa mieltä Mikun kanssa.