Matkapuhelimet ja muut mobiililaitteet / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lainaus käyttäjältä Jrpp

Joo muuttui vähä tuo homma, kun lähistöltä ei noita ysisatasia löytynytkään. Ajattelin odotella, josko 520 saapuisi Suomeen ja ostaisin sen. Jos sitä ei näy eikä kuulu, ostan varmaankin tuon 620:n

Kyllähän tuo Suomeen on tulossa, mutta tarkkaa päivää ei vielä tiedetä. CDON näyttää hinnaksi 179€ :) vertailun vuoksi 620 on 240€, joka on muuten parempi vaihtoehto, tosin siitä puuttuu FM-Radiolähetin. 720 taas löytyy monesta paikasta, esim gigantista, 279€ hintaan, ja itse sanoisin että se on paras vaihtoehto koko lumia -tuoteperheestä. Kaikki parhaimmat ominaisuudet löytyy, upea ulkomuoto, tarkka ja herkkä näytö, loistava kamera, sulava ja halpa. Suosittelen.

Tuo 620 on juuri siinä rajoilla, kuinka paljon viitsin puhelimesta maksaa... Varmasti kalliimmalla saisi parempaa, mutta kun a) sitää rahaa ei likemmin ole ja b) vähemmälläkin pärjään. Siksi siis 520 ja 620, eikä vaikka tuota 720 :P

Lainaus käyttäjältä Jrpp

Tuo 620 on juuri siinä rajoilla, kuinka paljon viitsin puhelimesta maksaa... Varmasti kalliimmalla saisi parempaa, mutta kun a) sitää rahaa ei likemmin ole ja b) vähemmälläkin pärjään. Siksi siis 520 ja 620, eikä vaikka tuota 720

No, mikäli sitten haluat vielä pari penniä säästää, ja FM-Radiolle on tarvetta, niin 520:Stä vain odottelemaan :)

Vaikeaa, todella vaikeaa :D Taitaa se kelkka kuitenkin kääntyä tuohon 620. Saisipahan haettua jo kaupasta pois (nykyinen luuri teipillä kasassa :d ). Vähän huvittavaa kyllä, että tuosta 620 ei löydy radiota O_o Mutta hyvin vähäistä sen käyttö on itsellä ollut, joten ongelmaksi se tuskin muodostuisi.

Lainaus käyttäjältä Jrpp

Vaikeaa, todella vaikeaa Taitaa se kelkka kuitenkin kääntyä tuohon 620. Saisipahan haettua jo kaupasta pois (nykyinen luuri teipillä kasassa ). Vähän huvittavaa kyllä, että tuosta 620 ei löydy radiota O_o Mutta hyvin vähäistä sen käyttö on itsellä ollut, joten ongelmaksi se tuskin muodostuisi.

Huvittavaa on myös, ettei Windows Phone 8:ssa vielä FM-Radio softaa ole ollenkaan :D Loppuvuodesta kuitenkin tulossa päivityksen myötä. Muista lumioista FM-radio lähetin löytyy, mutta ilmeisestki kustannuksien vuoksi 620:Stä ei.. WP kaupasta kuitenkin monta nettiradiosovellusta löytyy ;)

Täytyykö tässä nyt alkaa lumiaan vaihtamaan. Uusi lumia 1020 saattaa pistää kameran osalta vielä paremmaksi kuin mitä 808 oli. Sama pureview tekniikka kuin 808:ssa ja lisänä vielä optinen kuvanvakaaja. Ei vaan tuo wp hirveästi napostele meikäläistä.

Speksit:
[spoiler]Lumia 1020 täydelliset speksit:

Processor:

1.5 Ghz dual-core Snapdragon

Memory:

2GB RAM
32GB internal user memory
7GB Skydrive cloud storage

Display:

4.5 inch AMOLED WXGA (1280 x 768)
2.5D sculpted glass Gorilla Glass 3
PureMotion HD+ ClearBlack
High Brightness Mode
Sunlight readability
Super sensitive touch for nail and glove usage

Camera:

PureView 41 MP sensor with Optical Image Stabilization (OIS)
Backside-illuminated image sensor
6 lens optics
High resolution zoom 3x
Autofocus
Xenon Flash
LED for video
1080p video at 30 fps
Includes Nokia Pro Camera mode and Nokia Smart Camera Mode

Secondary Camera:

HD 1,2 Megapixel wide angle

Networks:

GSM: 850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz
WCDMA: 2100 MHz, 1900 MHz, 850 MHz, 900 MHz
LTE network bands 1, 3, 7, 20, 8
HSPA+ DL Cat 24, Dual Carrier 42.1 Mbps/UL Cat5.76 Mbps
Here Location and Mapping Service: Free global HERE Maps and HERE Drive+, free HERE transit available in the store

Size:

130,4 x 71,4 x 10,4 mm

Weight:

158 g

Operating system:

Windows Phone 8

Connectivity:

USB 2.0
BT 3.0
NFC with SIM based security
WLAN a/b/g/n
A-GPS and Glonass
3,5 mm audio connector

Battery:

2000 mAh battery
Wireless Charging supported via accessory cover

Audio:

IHF speakers
2 microphones
HD voice compliant
3,5mm AV connector

Key Features:

41 Megapixel sensor captures the sharpest images with details never though possible from a smartphone
Nokia Pro Camera boosts creativity through simple and easy to user controls usually reserved for the expert photographer
Nokia Rich Recording delivers distortion free stereo audio in the loudest environments
Comes with the only fully integrated and true offline Global maps experience from the HERE location suite

Nokia original accessories:

Nokia Camera Grip PD-95G: Confidence to take the perfect shot
Built-in extra battery for longer usage
Ergonomic grip with a two-stage camera key
Universal tripod-mount

Nokia Wireless Charging Cover CC-3066:

Effortless Wireless charging is just a snap away
* enable wireless charging with form fitting Qi compliant snap-on cover

Colors:

Yellow
White
Black

Operating times:

Maximum talk time (3G): 13.3 h
Standby time: 16 Days
Video Playback time: 6.8 hours
Music Playback time: 63 hours
[/spoiler]

Ei näköjään tarvitsekaan luopua rakkaasta symbianista vielä sillä ei tuo lumia pärjää kamerallaan 808:lle:
Vertailua
Ainoa missä se oli parempi niin hämärässä tuli tarkempi kuva kiitos optisen kuvanvakaajan, mutta värit siinä on päin helvettiä jos minulta kysytään.

Toinen vertailu
Kohinaa ja terävoitystä ihan liikaa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Ei näköjään tarvitsekaan luopua rakkaasta symbianista vielä sillä ei tuo lumia pärjää kamerallaan 808:lle:
Vertailua
Ainoa missä se oli parempi niin hämärässä tuli tarkempi kuva kiitos optisen kuvanvakaajan, mutta värit siinä on päin helvettiä jos minulta kysytään.

Toinen vertailu
Kohinaa ja terävoitystä ihan liikaa.

Itse en suoraan menisi selvästi Symbian mielisen sivuston mukaan, mutta aika samoilla linjoilla on ystävämme Pocketnow. Itse kuitenkin ottaisin tuon WP8:an milloin vain symbbarin ohitse, sekä paljon tarkemmat kuvat. Eihän tuollainen vanhentunut puhelin jota ei enään päivitetä ole mistään kotoisin..

Ei tuo 808 mitään päivityksiä tartte. Toimii puhelimena, saan surffattua foorumeilla, kuunneltua musaa ja kuvat ei ole täynnä kohinaa, terävöitystä ja kamalia karkkivärejä. Jos noita haluan niin voin lisätä ne lightroomilla .

Tosin minulla on pienet vaatimukset mitä luurin toimintoihin tulee kun ei ole pakko olla sitä miljoonaa sovellusta puhelimessa.

Ai niin. Samalla porukalla on myös all about windowsphone saitti ja stevekin käyttää paljon muitakin luureja kuin sympparia.

Tuo 1020 näyttää näppärältä, mutta olen luvannut itelleni etten ikinä enää osta Nokiaa, joten siihen se jää. Jos iPhonelta (tod.näk. ei ikinä) tai Samsungilta tulee vastaavia niin voin harkitakkin.

Tähän topicciin voisin myös ilmaista mielipiteeni iOS7:aa kohtaan. Se on PASKA! Kaikki hidastui x10 ja paljon epäselkeempää. Ärsyttää suunnattomasti miten yritetty tehdä käyttiksestä hieno ja sen takia käytettävyys kärsinyt. Safarikin toimii tyhmemmin -.-
Nyt joku päivitys joka korjaa kaiken typerän hitauden. Eli... ei muutaku downgradee...

Lainaus käyttäjältä Ellipsis+

Tuo 1020 näyttää näppärältä, mutta olen luvannut itelleni etten ikinä enää osta Nokiaa, joten siihen se jää. Jos iPhonelta (tod.näk. ei ikinä) tai Samsungilta tulee vastaavia niin voin harkitakkin.

Tähän topicciin voisin myös ilmaista mielipiteeni iOS7:aa kohtaan. Se on PASKA! Kaikki hidastui x10 ja paljon epäselkeempää. Ärsyttää suunnattomasti miten yritetty tehdä käyttiksestä hieno ja sen takia käytettävyys kärsinyt. Safarikin toimii tyhmemmin -.-
Nyt joku päivitys joka korjaa kaiken typerän hitauden. Eli... ei muutaku downgradee...

Miksi et osta ikinä Nokiaa? Onko muistissa vielä vanha, Symbian -Nokia? Nykyäänhän Nokia käyttää puhelimissaan Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää, joka on todella sulava, kaunis ja helppokäyttöinen. Sovelluksia ja ominaisuuksia löytyy. Vanhasta nokiasta ei oikeastaan muuta ole jäljellä kuin innovatiivisuus, jämäkät puhelimet ja kamerat :D Itsellä WP8 käytössä ja onhan tama IMO paras käyttis markkinoilta. Vikoja on, mutta samoin on iOS:ssä ja Androidissa.

Lainaus

[b]sasukeluffy[/b]
Miksi et osta ikinä Nokiaa?

Ego ottaa valiatettavasti vastaan. Niin paljon olen niitä haukkunut kavereille, etten kyllä pystyis nöyrtymään :D Ja oikeastaan en voi sietää Windows Phonin käyttistä. Androidi menee vielä mutta toi WP on....outo? :o

Lainaus käyttäjältä Ellipsis+

Ärsyttää suunnattomasti miten yritetty tehdä käyttiksestä hieno ja sen takia käytettävyys kärsinyt. Safarikin toimii tyhmemmin -.-

Wut? Itse en huomannut muuta heikennystä kuin hidastelu, karmeat puhtaan valkoiset valikot ja muutenkin tylsä ulkoasu. Lopultakin tuli yhden pyyhkäisyn taa lentokonetilat, wifitogglet, taskulamput ja muut. Kerropas mielenkiinnosta muutama esimerkki noista käytettävyyden puukotuksista, kun en ole kerran niitä huomannut.

Tarkoitin tuolla juuri hitautta. Kaikki tuntuu niin paljon hitaammalta. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa sen huomaan jälleen.

Tuo alhaalta vetämine on iha jebou. Taskari nopeasti lähellä.

Äiti osti itselleen työpuhelimeksi WP8 luurin (lumia 925) ja kun vähän aikaa käytännössä tuota käytti joka päivän arkisessa käytössä, niin ei voi muuta sanoa kuin että on kyllä paskaa.

Itsellä ollut käytössä nyt n. 3kk SGS3, johon verrattuna tuo 925 vaikuttaa kivikautiselta. Näyttö on ihan ok-tasoinen, muttei todellakaan mitään mikä hetkauttaisi. Kamera tässä pitäisi olla viimeisintä huutoa, ja ihan kivoja kuvia sillä tulee, mutta kun kuvan ottaminen kestää pahimmillaan _useita_sekunteja_ ei voi kyllä todellakaan puhua mistään käytännöllisestä kamerasta.

Nettiselaaminen ihan ok sulavaa, siinä ei mitään järkyttäviä ongelmia, mutta joka kerta kun ota näppäimistön esiin pomppaa alakulmaan joku aivan turha palkki, ja muutenkin näyttötilankäyttö on aivan hirveää, ja itse näppäimistökin aika perseestä. Lisäksi kaikki valikot on aivan järkyttävän ankeita, kaikki on vain mustalla pohjalla valkoisella tekstillä. Lisäksi ihan pikkujutut ärsyttää, kuten se että osoitekirjassa 1/4 ruudusta vie iso teksti "IHMISET" joka ei skrollaannu pois siitä kun alat selata osoitekirjaa. Näyttötilan käyttö tässä softassa on hirveää.

Joitakin sovelluksia kokeilin, kuten facebookkia ja instagramia, mutta nämä mainitut sovellukset näyttävät hirveämmältä, ja toimivat huonommin kuin androidin vastaavat. Ainakaan minun taskuihini ei Windows puhelinta tule!

Hassu juttu, kaikki sovellukset jotia itse käytän toimivat ihan moittettomasti Winukka luurilla... :)

On ihan oikeasti välillä naurettavaa katsoa, miten Windows puhelimia mollataan. Itse voin vain todeta, että esimerkiksi Lumiat ovat ihan hyviä älyluureja, siinä missä muutkin. Yhtä laajaa sovellusvalikoimaa ei ole, kuin kilpailijoilla, tarpeeksi kuitenkin on! Lumia 620 itellä ensimmäinen älypuhelin, ja todellakin tyytyväinen..

Mikähän olisi hyvä kännykkä jolla voisi myös sujuvasti pelata kohtuuhinnalla ja mikä on sitten on tehokkain jos hinnalla ei olisi väliä nykyisistä tai lähiaikoina tulevista? Entä löytyykö mistään yhteensopivuutta konsoleitten kanssa? Lumia - Xbox? Sony - PS? Vai kannattaako pysyä nykyisessä?

Tällä hetkellä muutamia luureja on tullut pyöriteltyä ja vaihdeltua. Lumia 620 oli aluksi, sitten Lumia 800 ja nyt Sony Xperia ZR. Ei aavistustakaan onko tullut vaihdettua paremmasta huonompaan, Xperian hinnaksi tuli vaihtohässäkässä yhteensä 120 euroa.

Tässä on nyt 3 viikkoa ollut käytössä Gigantin synttärialesta hankittu Samsung Galaxy S4 (379€). Olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen kyseiseen kännykkään. Selvä ero entiseen verrattuna (Galaxy Gio), kaikki sujuu nopeammin ja sulavammin. Kirjoittaakin pystyy nyt pystysuunnassa oikein hyvin.

Kummasti se parempi ja kallimpi kännykkä alkaa houkuttaa siinä vaiheessa kun rahatilanne on hieman parempi ja rupeaa tottumaan älypuhelimiin. Toki oisin ostanut muuten jonkun halvemman, jos ei kyseinen puhelin olisi ollut noin hyvässä tarjouksessa.

Palaten tuohon WP-aiheeseen, itsekkin ajattelin että muutos olisi hyvä androidista WP:hen, mutta ei. 2kk käytin, puhelin myyntiin ja HTC One tilalle.
Ehdottomasti paras puhelin jota olen tähän mennessä käyttänyt.
Kaverikin S4:n omistajana ihmetteli miten puhelin voi olla yhtä nopea kuin One.

Olen tässä harkinnut jo pidemmän aikaa luurin vaihtoa. Reilun vuoden ollut Galaxy S3 käytössä ja en kyllä muista huonompaa luuria omistaneeni. Jo puhelimen pyöristetty läppämuotoilu saa verenpaineen koholle kun tuo liian ohut paska ei tunnu pysyvän käsissä. Kirjoittaessa tulee jatkuvasti hutilyöntejä ja virheitä kun näppäimistö ottaa välillä kontaktia vaikkei siihen omasta mielestä kerennyt edes koskea. Kamera on umpisurkea vitsi jolla ei hämärissä olosuhteissa tee yhtään mitään. Tuntuu valoisassakin otetuissa kuvissa olevan kohinaa ja muuta rosopaskaa omituisen paljon. Paluu- näppäimen sijoittelu kuoren oikeassa alalaidassa on myös jo luku sinänsä, tuota saatanan nappia kun tulee painettua esim. nettiä selaillessa jatkuvasti, erityisesti jos näytön kierto on päällä ja luuria rupeaa kallistelemaan. Lisäksi oma puhelimeni herjasi jatkuvasti datan käytöstä. Tuohon sai stopin roottaamalla toosan ja poistamalla sen jälkeen kaiken ylimääräisen kuran mitä tuo puhelin oli ohjelmien muodossa niellyt.

Mutta joo, 500+ euroa täysin hukkaan. Vitun jämämerkki. Ei tule enää Samsungeja tähän kämppään missään muodossa. Taidan lyödä kiltisti vanhan Nokia 3510i luurini taas tulille. Siinä on puhelin!

Itsekkään en tuota WP dissaamista ymmärrä....kohta ollut vuoden Lumia920 käytössä ja enemmän olen WP8 tykkännyt kuin vaikkapa iOS:sta (josta kokemusta siis Ipod Touchin ja iPadin kautta, ei niinkään iPhonen), Androidista ei mitään kokemusta. Kyllähän WP laahaa edelleen jäljessä sovellusten ja pelien määrässä, mutta tälläkään ei ainakaan itselleni suurempaa merkitystä ole, koska pelejä tulee ostettua vain harvakseltaan ja muita sovelluksia ei juuri tule käytettyä....oikeastaan tärkein ominaisuus on tuo selain, joka kyllä toimii aivan riittävän nopeasti, eikä kamerassakaan ole valittamista. Jos en Lumiaa/WP käyttäisi, niin sitten kyllä kiinnostaisi tuo Sony Xperia Z.....iPhonea tähän talouteen ei tule naurettavan hinnan ja Applen iOS töppäilyjen ja totaallisen innovatiivisuuden puutten takia, eikä myöskään Samsungin luuria tosiaan tuon redshiftin mainitseman pyöristetyn muotoilun takia

Täytyypä tähän väliin huutaa että kyllä muakin vituttaisi jos puhelimesta maksaisin yli 500€ T. Muutaman kuukauden vanhan SGS3: n 200€ hintaan ostanut.

Vähän lisää tosta WP8 käyttökokemuksista. Sitä oltiin kehuttu, kuinka paljon helpompaa tuossa WP8 luureissa (WP7: aan verrattuna) tiedonsiirto tietokoneiden kanssa on, mutta ainakin kun itse löin puhelimen tietokoneeseen kiinni, se alkoi tavalliseen tapaan automaattisesti asentamaan ajureita, mutta epäonnistui. Ajattelin että saattaa johtua koneesta, niinpä lykäsin puhelimen kiinni toiseen koneeseen, mutta sama toistui. Se siitä helposta ja nopeasta tietojensiirrosta.

UI: sta jää vain sellainen maku suuhun, että kaikki on periaatteessa todella selkeää ja hyvin toimivaa (alku-tiili-valikkohässäkkä), mutta heti kun mennään pintaa syvemmälle (asetukset, sovellusten lisävalikot) kaikki on aivan helvetin monimutkaista ja vaikeasti tulkittavaa. Edelleen jaksan motkottaa näyttötilankäytöstä, joka on surkeaa.

Niimpä. Kyllä vituttaa itseänikin. T: tuon paskan julkaisussa ostanut.

Lainaus käyttäjältä appa-king

Äiti osti itselleen työpuhelimeksi WP8 luurin (lumia 925) ja kun vähän aikaa käytännössä tuota käytti joka päivän arkisessa käytössä, niin ei voi muuta sanoa kuin että on kyllä paskaa.

Itsellä ollut käytössä nyt n. 3kk SGS3, johon verrattuna tuo 925 vaikuttaa kivikautiselta. Näyttö on ihan ok-tasoinen, muttei todellakaan mitään mikä hetkauttaisi. Kamera tässä pitäisi olla viimeisintä huutoa, ja ihan kivoja kuvia sillä tulee, mutta kun kuvan ottaminen kestää pahimmillaan _useita_sekunteja_ ei voi kyllä todellakaan puhua mistään käytännöllisestä kamerasta.

Nettiselaaminen ihan ok sulavaa, siinä ei mitään järkyttäviä ongelmia, mutta joka kerta kun ota näppäimistön esiin pomppaa alakulmaan joku aivan turha palkki, ja muutenkin näyttötilankäyttö on aivan hirveää, ja itse näppäimistökin aika perseestä. Lisäksi kaikki valikot on aivan järkyttävän ankeita, kaikki on vain mustalla pohjalla valkoisella tekstillä. Lisäksi ihan pikkujutut ärsyttää, kuten se että osoitekirjassa 1/4 ruudusta vie iso teksti "IHMISET" joka ei skrollaannu pois siitä kun alat selata osoitekirjaa. Näyttötilan käyttö tässä softassa on hirveää.

Joitakin sovelluksia kokeilin, kuten facebookkia ja instagramia, mutta nämä mainitut sovellukset näyttävät hirveämmältä, ja toimivat huonommin kuin androidin vastaavat. Ainakaan minun taskuihini ei Windows puhelinta tule!

Hmmh, itselle jäi kaivelemaan tästä useampikin kohta. Ensinnäkin, mikä palkki pomppaa alareunaan kun avaat näppäimistön? Itsellä ei ainakaan mitään ylimääräisiä palkkeja pomppaile.. Toiseksi, hidasta ottaa kuvaa? Kaverilla NL920 jolla nappaa kuvan napauttamalla kameranäppäintä, kuvaaminen kestää 0,5sec.. Ja kuvien laatu voittaa kyllä helposti S3:n.. Samoin 925:n näyttö pitäisi olla paaljon parempi kuin S3:n. Kolmanneksi, nettiselaaminenhan on monta kertaa sulavempaa WP:n IE:llä kuin S3:lla Chrome tai Android browser.. Ainakin oman kokemuksen perusteella. 4. Joo, onhan tuota näyttötilaa käytetty jonkin verran selkeyden vuoksi, mutta enpä ole itse siitä ikinä vittuuntunut. Ativ S:n 4,8" näytössä ihan hyvin näkyy tarpeeksi tietoa.. 5. Facebook sovellus on päivittynyt nyt kuukauden ajan joka viikko kerran, hitautta ja bugeja on korjattu joka kerta.. Ja mitä paskaa, instagramko hidas? Ensinnäkään, WP:lle ei saa aitoa Instagram sovellusta, toiseksi, WP kaupasta saa useita epäaitoja IG sovelluksia joista 6Tag on paras. Sen toimivuus pyyhkii Androidin IG:llä lattiaa, sen kehittäjä kun on lisännyt siihen ominaisuuksia joita androidilla ei edes ole. mm. uudelleengrammaaminen.

Kommenttisi kuulostaa todella paljon vihapuheelta. Itse en kaikkien Android kokemuksieni jälkeen droidia enää osta, ja iOS on aivan liian kallis ja tylsä.

Matkapuhelinfoorumilta poimittua lumia 1020 ketjusta:

"Yksi isohko ongelma ilmennyt kamerassa: sisällä ilman salamaa otetuissa kuvissa kaikki valot ja kirkkaat kohteet tuottavat ympärilleen valojuovaa (eli esim. lampusta lähtee valojuova eri suntiin) tai -huntua tai kirkkaan sumun kaltaisen ilmiön, esim. tv:stä jos ottaa kuvan, tulee kuvan ympärille tämä vaalea huntu. Onko tämä lens flarea? Salamalla kuvatessa ei esiinny ainkaan isossa määrin.

Testatkaas omia hirviökameroitanne sisällä keinovalaistukessa ilman salamaa - tuleeko huntuja tai valojuovia? "

"Katoppa ettei oo vaan rasvainen peukalonjälki linssissä.. "

"Jos on niin mitä sitten pitää tehdä? "

Mihin tämä maailma oikein on menossa
IMAGE(http://static.naamapalmu.com/files/ai/medium/uQIOvEwLnRrmCipEvIHo.gif)

Lainaus käyttäjältä partajeesus

...

Hahaha :D Päivän paras :D

^^Hahahahahaha :DD

Ylihuomenna sitä pääsee DigiExpoilla hypistelemään Lumia 1320:ntä, 1520:ntä ja 2520. En malta odottaa! Varmasti jännä kokemus kokea WP8 neliydinprossulla.. Samoin tuo 6":n näyttö kiinnostaa, ennen kun en ole niin isoa luuria kokeillut. Jos miellyn, niin voi olla että 1520 ostan ensi vuonna ;)

Oma Samsung Ativ S lataa tuossa juuri päivitystä, taisinpas viimein saada WP8GDR2:n.. Eihän siihen mennyt kuin.. 3kk? Kiitos Samsung! Tuon jälkeen sitten suoraan GDR3 Preview lataukseen ja ompahan kunnolla uutta ja ihmeellistä. Multitasking app closing <3

Kertokaa joku mahtava puhelin

Lainaus käyttäjältä WeL

Kertokaa joku mahtava puhelin

Nokia 3310 ei ole koskaan pettänyt, eikä tule pettämään.

Lainaus käyttäjältä WeL

Kertokaa joku mahtava puhelin

Nokia 1100. Todistanut minulle jumalan olemassaolon. Kestänyt pudotuksen talon toisesta kerroksesta ja käytön jääkiekkona (tosi tarina).

(En millään viitsisi vastata turhan avuliaasti näihin vasemmalla (tai siis huonommalla) kädellä kirjoitettuihin mukaviesteihin mutta olkoon.)

Viime keväänä tein viimein vaihdon älypuhelimien maailmaan ja kymmenien arvostelusivujen jälkeen Saksasta lähti tulemaan Motorola Moto G. Kyseessä on 4,5" älypuhelin, joka on varustettu 720p IPS-näytöllä, neliydinprossulla ja KitKat-androidilla. Ja sitten vielä se paras puoli: puhelin maksoi 190€. Motorola päätti jostain syystä julkaista tämän jo muutenkin loistavan puhelimen järjettömän alihinnoiteltuna, ja koska Motorola oli Googlen omistuksessa julkaisun aikaan, on puhelimen Android-versio täysin "puhdas" eli mitään ylimääräisiä valmistajan omia ohjelmia ei löydy, mikä tekee käyttöliittymästä ajatuksennopean.

Oikeasti, Moto G on hinta-laatu-suhteeltaan murskaavan ylivoimainen puhelin. Suosittelen ihan kelle tahansa.

Lainaus käyttäjältä CM761+

Motorola Moto G. Kyseessä on 4,5" älypuhelin, joka on varustettu 720p IPS-näytöllä, neliydinprossulla ja KitKat-androidilla. Ja sitten vielä se paras puoli: puhelin maksoi 190€

Itse kävin tänään tuollaisen hakemassa kun sen verran joka paikassa kehutaan ja eipä tuosta yhdelle päivää vielä mitään negatiivista ole löytänyt hakemallakaan. Näyttö on aivan ylivoimainen tuossa hintaluokassa ja kaiuttimetkin riittävät hyvin youtube-musavideoiden katseluun. Käyttö on sulavaa ja akunkin pitäisi kestää mukavasti käyttöä.

Yllätyin tuosta sulavuudesta erityisesti siinä kohtaa kun youtubea selaillessa puhelin jätti aiemman videon pienempään ruutuun näkymään ja kuulumaan ja samalla selailin ihan sujuvasti muita videoita. Eihän tuollaista pysty tekemään 700 euron smart-tv:lläkään (joiden ominaisuudet muuten ylipäätänsäkin edelleen lagaa tosi pahasti) ja sitten joku alle 200 känny tekee tuollaisia ihmeitä.

Itsellä vielä tuo hämmästely ja kummastelu saa astetta isommat puitteet sen kautta että siirryin tuohon Nokian perusmallisesta näppäinpuhelimesta.

Ainoat pienet kauneusvirheet ovat ehkä 4G:n ja muistikorttipaikan uupuminen sekä se, ettei akkua saa irti. Tosin mikään näistä ei taida olla nykyaikana oikeastaan minkäänlainen vika ja viimeinen seikka taitaa olla jopa normaali ominaisuus. Itse en ainakaan 4G-nopeuksista liittymää tarvitse ihan heti ja 8 gigan muistikin riittää kun en ole ajatellut puhelinta minään kovalevynä käyttää. Ja pienellä lisärahalla (50e) saa sen 4G:n ja SD-korttipaikan, eikä se 16 gigan versiokaan taida tuoda lisähintaa kuin 20 euroa. Tosin eri asia mistä sellaisen löytää Suomen kaupoista.

Selllainen huomio vielä että en ulkomaiden nettikaupoista tuota erityisen paljon (jos ollenkaan) halvemmalla löytänyt, joten tuo 190 euron pintaan menevä hinta on todella kohdallaan.

Kai tuplapostaus sallittaneen kun aikaa on kuitenkin kulunut ja aihe on hieman eri kuin aiemmassa viestissäni?

Kuinka moni käyttää puhelimessaan näytönsuojia ja mikäli sellaista käytät, oletko huomannut mahdollista eroa siihen kun olet käyttänyt puhelinta ilman suojausta? Suojattomat voisivat myös kertoa millaisessa kunnossa heidän puhelimensa on. Yleisesti ottaen infoa suojakalvosta tai muista suojista, hyödyistä ja haitoista, eroista ilman suojaa olemiseen ja mitä puhelin on ilman suojaa tai suojan kanssa kestänyt.

Itsellä onkin tosi tuoreita kokemuksia suojista, sillä kuten aiempi viesti kertoo, olen ihan vasta siirtynyt kosketusnäyttömaailmaan. Tuli tämän kautta sitten tilattua netissä kehuttu Zagg InvisibleShield. Kyseinen suoja asetetaan puhelimeen mukana tulevan liuos-sprayn avulla. Kovasti kehutaan että ilmakuplia ei näin ollen jäisi, asennus olisi tarkempaa ja pysyisikin paikallaan paremmin.

Oma puhelimeni on nyt pois päältä (ohjeissa 12-24 tuntia) ja kalvon suhteen lopulliset tulokset pitäisi näkyä 2 päivän sisällä. Kyseisessä ajassa viimeisetkin ilmakuplat pitäisi poistua ja kalvon asettua kunnolla paikalleen.

Jouduin kyseistä kalvoa kohdistamaan lopulta kolme kertaa ennen kuin sain sen itseä tyydyttävästi paikalleen. Tämä tarkoittaa käytännössä että kaksi kertaa olin jo puhelinta jättämässä rauhaan mutta hieman tarkastellessani tuli kuitenkin vielä irroitettua ja pistetty hieman paremmin. Ilmeisesti tämän johdosta jo yksi reunus on hieman kohollaan että tuli sitten tämäkin homma vedettyä osittain persiilleen.

Kyseiselle kalvolle on luvattu 25 vuoden takuu ja uuden saa tilalle postikuluilla ja lähettämällä vanhan takaisin jos tulee naarmua kalvoon.

Itsellä on myös Flip Case nahkasuojus puhelimelle. Hieman alkaa olemaan jo overkill, erityisesti kun itse olen aina niin huolellinen kalliiden (ja oikeastaan muidenkin) vehkeiden kanssa. Tosin mieluummin näin kuin että jotain sitten tapahtuukin, kun kaikki ei aina ole pelkästä omasta huolellisuudesta kiinni.

Minulla on edelleen n97 minissä, n8:ssa ja nykyisessä 808:ssa se vakiona oleva kalvo paikoillaan eikä ole valittamista näytön toiminnan kanssa. Kaikkihan nuo aina pois repii ja vissiin tarkoitettukin vaan suojaamaan näyttöä kuljetuksen aikana kun luurit toimitetaan kauppoihin, mutta eipä tunnu mitenkään haittaavaan eikä niissä ole mitään logojakaan kuten ainakin samsungilla joten miksipä noita pois repisi.

Aamulla oli hyvä fiilis, nyt vituttaa.
- Aristotles, Taru Sormusten Herrasta 1600 EAA

Lähes vuosi sitten hankkimani Kingstonin 32GB microSD -kortti päätti sitten tänään tehdä kuuluisan Seiskan ristikon ja sudokun. Oli normaali ja kaunis heinäkuinen päivä, kunnes rakas Sam-Junk Galaxy ASS 3 -puhelimeni päätti todeta minulle, että muistikortilleni talletetut musiikit eivät olleet luettavissa. Juotin puhelimeni sammuksiin ja revin syd... muistikortin kylmästi irti sekä annoin vanhan kunnon Nintendo-puhalluksen (ei mikään tavallinen puhallustyö). Ei auttanut, ja puhelinpotilaani oli edelleen tiedoton. Totesin puhelimelleni: "Poikani, tämä ei ole Afrikka etkä sinä ole lukutaidoton" ja toivoin, että ultimaattisen vitsini voimalla se lähtisi toimimaan. Edes se ei auttanut, yllättävää. Hyvää yötä makea Kingstonin prinssi.

TL;DR: Samsungin hardwaressa on joku ongelma, että pitkän ajan kuluessa tappaa microSD-kortit. Varokaa heikkoja jäitä ja korealaisia puhelimia.

Lainaus käyttäjältä Mixon

Proosaa.

Vuoden postaus on tässä, jos en enää joulukuussa muista niin muistuttakaa. Iltapala lonkerot suoraan näytölle.

Ettei mene ihan perseen nuolemiseksi, niin ajattelin syksyllä ostaa uuden puhelimen. Varmaan sellaisen Samsungin. Sellaisen missä on nimessä ässä ja viitonen. Tai sitten sellanen missä on kans ässä tai nelonen. Riippuu hinnasta.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Minulla on edelleen [i][nokialaisissa oletuskalvot][/i] miksipä noita pois repisi.

Itsellänikin siis kyllä aiemmassa Nokia C5:ssä (Siis C5-00, ei mikään C5-03 tms. mitä ainakin puhelinmyyjät olettavat yrittäessään siihen myydä nettiä) on edelleen oivasti paikallaan alkuperäinen kalvo. En itsekään näe syytä sitä repiä irti jos se ei itse halua kuoriutua. Ajoittain sitä tulee myös paineltua vähän paremmin reunoista että varmasti pysyy. Halpaa ja helppoa.

Tosin tarkoitin kuitenkin omassa viestissäni lähinnä juurikin näitä puhelimia joiden suojakalvot on pakko repiä irti (omassanikin iso logo keskellä), jolloin sen alkuperäisen käyttö ei ole vaihtoehto.

Tosin kuulostelin myös niitä kokemuksia ja niitähän kerroitkin. On vain hankala hommata omaan puhelimeen Nokialaista tehdaskalvoa, oli kuinka hyvät kokemukset tahansa ;)

Pistän jälleen tuplaa kun on aikaa hieman mennyt:

Eli aiempaan Zagg InvisibleShield -juttuuni jatkoa. Sain kalvon siis puhelimeeni vasta kolmannella kerralla itseä tyydyttävään kohtaan. Ilmeisesti tämän kiinnittelyn takia kalvon alle kuitenkin onnistui pääsemään jokin roska tai pölyhiukkanen, joka oli vielä musta. En kestänyt katsella mustaa pistettä (suunnilleen pikselin kokoinen), joten revin kalvon irti ja yritin sitä pestä veden alla. Nuppineulalla sain lopulta vähän rapattua pisteitä pois (niitä oli lopulta useampia) mutta laittaessani kalvon takaisin, ei se enää ollut kovin puhdas. Juuri nuo yrittämäni siivoukset lähinnä levittivät roskaa, joten koko kalvo sai luvan lähteä.

Tilasin nyt sitten eBaysta kolmen ja puolen euron lasisen suojan. Mitään merkkiä suojalle ei annettu ja tulee Hong Kongista, että saa nähdä onko mistään kotoisin. Kovasti kuitenkin oli ostettu tuotetta ja myyjällä hyvät arviot. Lasikin on tempered-kamaa, eli pitäisi kestää. Lisäksi ainakin Youtubesta voi nähdä että noiden asennus pitäisi olla paljon helpompaa. Siis mikäli tämä tilaamani versio on kyseisellä "poista takatarra, asenna ja paina paikalleen, poista etutarra"-tyyliä.

Kerron sitten lisää tuosta kun suojan saan itselleni (toimitusaika ensi kuun paikkeilta seuraavan kuun alkuun).

Edelleenkin uskon että pärjäisin ihan hyvin ilman suojiakin mutta mieluummin laitan sen kalvon/lasin siihen ja olen vähän varmempi käytön kanssa kuin varon liikaakin ilman suojuksia. Erityisesti kun tuon suojan kanssa näytön puhdistus on varmasti helpompaa, ainakin kovasti aina kehutaan kuinka hylkii sormenjälkiä, tussia ja suunnilleen kaikkea mahdollista. Eikä tuolla hinnalla viitsinyt olla tilaamatta ja testaamattakaan.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Kertokaatte mulle onko ZTE Blade Vec 4G -puhelin mistään kotoisin. Kysyin siksi, koska oma puhelin reistailee kummallisesti ja saattaisin tarvita uuden.

Voi myös muitakin ehdottaa, mutta haluaisin luurin kutakuinkin samoilla specseillä kuin yllämainitussa. . . Eli tarvitsen oikeasti hyvän kameran, kosketusnäytön ja hyvän käyttiksen (as in sellaisen, jota ei tarvitse vaihtaa esim. bugisuuden takia). Rootata voin, mutta käyttistä en ala vaihtaan. Mainitaan nyt vielä että YouTuben on _pakko_ pyöriä siinä kunnolla, koska käytän sitä erittäin paljon.

Ja kun Youtubesta puhutaan, siirrytään Galaxy S2 -luurini ongelmiin. Yleensä aina kun yritän Youtubesta jotain kuunnella / katsoa, se kelaa videoita itsestään ja hyppii kohdasta A kohtaan B, joskus jopa availee näkyviä mainoslinkkejä. Joskus kun olen kävelyllä ja sää on kostea (satoi tai ei), puhelin sekoaa yleensä täysin. Eli ikään kuin joku muu ohjaisi sitä, näyttö alkaa "tärisemään" villisti ja se painelee nappeja itsestään eikä meinaa lopettaa millään. Ymmärrän jos se ei sateesta tykkää mutta se että se tekee kostealla ilmalla noin. . . turhauttaa. Se myös tekee välillä niin, että se tärähtelee itsestään hetkellisesti enkä tiedä miksi. Tämä viimeiseksi mainittu ei varsinaisesti oo mikään ongelma, mutta mainittimpa kuitenki. Kaikki nämä ongelmat tapahtuu siis vaan sillon ku puhelin on käytössä.

Jos valitan kummallisia / pyydän absurdeja asioita uudesta puhelimesta, sori. Oon ihan vihree luurien kanssa! :)

ZTE Blade Vec 4G:stä ei ole kokemuksia mutta murobbs:n palstoilla suositellaan hyvin usein juuri tuota itsekin ostamaani Motorolan Moto G:ä. Itse ostin 3G-version ja tietenkin pari viikkoa sen jälkeen tuli saunalahdelta tarjous että kertaostolla (ilman mitään kytkyjä) 199 euroa Motorola Moto G 4G-versio, jossa eroina 4G-yhteydet ja SD-korttipaikka.

Yhtäläisyyksiä tuohon Bladeen: 4-ydin 1,2 GHz, Android 4.4, 1280 x 720 resoluutio. Kuva- ja video-ominaisuuksiltaan taas Moto G jää jälkeen. Muuten aika lähellä toisiaan mutta 40 euroa säästät ostamalla Moto G:n Saunalahdelta. Liekö tosin halvin tuo Gigantin hinta Bladelle. Mikäli käytettyä uskaltaa ostaa (vai liekö jopa uusi?) niin nettimarkkinasta 200 eurolla. Toinen vertailu jossa ehkä vielä tarkemmin tietoa.

Itse olen pitänyt Moto G:stä todella paljon ja vaikka tuossa ei kameraa juuri ole kehuttu niin muut ominaisuudet kyllä natsaavat täysin haluamiisi. Youtube on todella mahtava tuossa, enkä edes PC:llä ole sellaista kokemusta saanut kuin tuolla. Vehjehän (tai käyttis, mikä lie) pystyy näyttämään pikkukuvassa aiempaa videota kun selaat jo seuraavaa katsottavaksi. Ihan ihme hommaa ainakin tällaiselle joka siirtyi Nokia C5:stä älypuhelinten maailmaan. Ja olin kuitenkin iPod Touchia käyttänyt tuota ennen, että älyvehkeet eivät täysin tyhjistä tulleet kuitenkaan käyttööni.

Toinen vaihtoehto missä ilmeisesti hyvä kamera, olisi Sonyn Experia Z. Tosin hinta jo lähelle 400 euroa. Suosittelen lukemaan tätä foorumia pari sivua, siellä aika useilla samoja vaatimuksia kuin sinulla.

Noin ylipäätänsä Moto G toimii todella sulavasti ja moniajo erityisesti mahtava. Akkukestoa valmiustilassa helposti 3 päivää ja jäljellä vielä 40-50% akusta. Tosin itsellä ei lokaatio-ominaisuudet päällä ja lähinnä Facebook Messenger ja Whatsapp vain pyörivät. En tiedä millaista käyttöaikaa saa kovemmalla käytöllä, eli jos vaikka näytöllä jatkuvasti sää-, uutis- facebook- sun muut feedit ja surffailee sekä katselee videoita usein. Itse en käytä kuin lähinnä aiemmin mainittuihin viestimiin sekä lyhyisiin surffailuihin ja hyvin harvoihin Youtube-videoihin, silloin kun pc on varattuna. Kehuvat kuitenkin tuota akkukestoa myös tuolla Murobbs-sivuilla että ei tarvitse pelkästään minun laihialaistyylisen käytön perusteella sanoa tätä.

Oikeastaan voisin ihan testinä joskus ladata tuohon homescreenille mahdollisimman paljon yleisimpiä widgettejä ja katsoa kauanko tuo jaksaa sitten porskuttaa niiden ollessa näkyvillä.

Taru Samsungin Laadusta II: Kaksi Toveria

Kuten otsikosta saattaakin päätellä, tämän talouden toisenkin Samsungin microSD -kortti pakkasi tänään veitsensä ja poistui rakennuksesta. Varoituksistani huolimatta, emoni oli luvannut varmuuskopioida kuvansa muistikortilta samalla tavalla kuin minä lupaudun yleensä Pelaajaboardcasteihin; "joo kyllä mä sitten jossain vaiheessa". Tänä aamuna hätä oli kuitenkin kova, kun äitini S4 oli yhtä lukutaidoton kuin suomalainen talonpoika 1500-luvulta. Toisin kuin minun menettämäni hassut memmi- ja reaktiokuvat, äitini kortilta on saattanut matkata lähes tuhat valokuvaa sinne kuuluisaan bittiavaruuteen. Kortti lähti juuri elvytysosastolle (ei halunnut suusta-suuhun -kikkaa minulta), godspeed you SanDisk.

Jos omistat Samsungin luurin ja microSD -kortin, talleta tärkeät tiedostosi (ja netistä haetut kissakuvat) jo kovalevylle.

Koska olen raju rahakeisari, ostin uuden luurin.

Samsung Galaxy S4 4G+

Tänään aikaisemmin kävin hakemassa ja vallan sujakka luuri tuo taitaa olla. Näyttö on kirkas ja muutenkin perusnäpertely on ollut sujuvaa ja luentevaa. Kaikki hienot (ja turhat) ominaisuudet ja vipstaakit eivät ole vielä avautuneet, mutta kaipa tuon kanssa pääsee piakkoin sujuiksi. Kameraa pitää ainakin alkaa testailemaan.

Samalla uudistin vähän liittymää modernimpaan suuntaan. Voi juku mikä maanantai!

Ja itellä taaseen taitaa lähteä tuo samainen Galaxy S4 4G+ kiertoon ihan näillä näppäimillä, koska kerran Applehomo, aina Applehomo.

Tässä on ollut jo pitkään aikomus pistää reistaileva Samsung Galaxy S3 minini eläkkeelle ja katsoa uudenlaista luuria. Koska budjetti on suht pieni ja parasta on saatava halvalla, niin olen jo pitkään katsonut täälläkin puhuttua Motorolan Moto G 4G-versiota, josta olen kuullut paljon kehuja. Ostopäätös oli jo melkein lukittu, kunnes huomasin LG G2 minin, joka sekoitti pakan sitten kokonaan. Nyt näiden kahden välillä olen kamppaillut että kummanko ottaisi kun hintaeroa gigantissakin on vaivaiset 4 euroa. LG:n puhelin on hieman näytöltään suurempi, kevyempi ja siinä on parempi kamera, kun taas Motorolassa mm. resoluutio on suurempi. Päätöksiä, päätöksiä.. :/

Mielipiteestähän se päätös on lopulta kiinni, mutta omistan itse Moto G:n ja varsinkin sitä näyttöä ja sen vaikutusta päivittäiseen käyttökokemukseen voin kehua varauksitta. Toki isompiakin näyttöjä on tarjolla, mutta 4,5" on ainakin itselle aivan riittävä ja resoluutio on tosiaan se 720p jonka ylittääkseen tarvitsee nostaa budjettiakin parilla sadalla. Kameraominaisuudet tuossa ovat vähän mitä ovat, ei sitä ykköskamerana voi käyttää, mutta ihan kelpoja kuvia ainakin kun päivänvalossa pysyy. En itse tiedä siitä LG:stä mitään, mutta esim. Samsungin Galaxyja kokeilleena voin sanoa, että kokonaisuutena Moto G on niin sulava paketti, että siitä alkaa jo melkein etsiä piilotettua omenalogoa.

Yhdyn täysin aiempaan tekstivuoreen. Todellakin Moto G on sen verran laadukas että Applen vehkeisiin sun muihin tunnetusti laadukkaisiin vertaa automaattisesti vaikka hintansa puolesta ei ole lähelläkään kyseisiä 400-600 euron vehkeitä. Moto G ei olisi muuten niin helppo valinta mutta kun hinta on sen 200 euroa tai alle (mallista riippuen) niin tuon kanssa on mielestäni vaikea muiden kilpailla.

Itse myös valitsen mieluummin tuon kompaktimman 4.5" koon (näytössä ja muutenkin), erityisesti kun resoluutio on sen puoli-HD, eli 720p. Kamera tuntuu olevan lähinnä muodon vuoksi mukana, sen verran kämäisiä kuvia sillä saa vähänkin huonoissa oloissa. Tosin itse en noille anna erityistä arvoa kamerapuolelle muutenkaan koska omaan laadukkaan pokkarin ja järkkärin erikseen. Muutenkin tuo oma vähäinenkin kännykuvailu jää lähinnä sellaiselle "tässä me ollaan alkoholin kanssa"-kuvailuun, johon tuo kameran laatu riittää ihan hyvin että selvää saa.

LG G2 Ministä tai muistakaan LG:n puhelimista ei kokemusta ole, joten vertailua en pysty tuohon tekemään. Puhelinvalinta kuitenkin lopulta jää sen ostajan harteille, koska sieltä ne tarpeetkin tulevat. Mikäli oikeasti haluat ja/tai tarvitset paremman kameran niin valinta voi olla järkevä siirtää muualle. Mikäli taas arvostat enemmän tarkkaa näyttöä ja sulavuutta kompaktissa koossa 200 euron hintaluokassa, niin Moto G:ä on vaikea olla valitsematta.

Itselleni tärkeintä olivat sujuva käyttö, tarkka näyttö ja hyvä akkukesto. Käytön suhteen tehoa riittää neliydinprossusta ja Androidkin on perusversio ilman valmistajan ylimääräistä tauhkaa, joten käyttö on todellakin sujuvaa. Näyttö on sopivan iso muttei mitään tabletteja lähentelevä, jonka tarkkuus kuitenkin on oikein mainio. Akkukestoa saan myös helposti useammaksi päivää ja parhaimmillaan olen kolmatta päivää mennyt yhdellä latauksella. Tosin itsellä vain Facebook app, Facebook Messenger, Whatsapp ja normaalit puhelinominaisuudet päällä jatkuvasti. Wifiä en pidä päällä kun oma modeemi ei anna asetuksia noille mobiileille oikein (sama ongelma oli iPodin kanssa), joten on-tilassa on myös 3G.

Tällä hetkellä tosin tuossa omassa on jokin, kuulemma Android-järjestelmässä tyypillinen, ongelma joka imee virtaa käyttämättömänäkin enemmän mitä pitäisi. Nykyisin akku siis kestää sen takia vajaan 24 tuntia että on 60% paikkeilla kun alussa samaan tilanteeseen meni 48 tuntia tai enemmän. Asetukset ja muut täysin samoja kuin aiemmin. Resettaus tai jokin tuohon voi auttaa ja on tiedossa kuulemma yleisesti tuo. Valmistajasta ilmeisesti kiinni onko korjattu ja ilmenee ilmeisesti vain tietyissä käyttöjärjestelmän versioissa. Itseä ei vielä ole niin paljoa häirinnyt että jaksaisin yrittää resettiä. Normaali sammutuskin saattaa tuohon ymmärrykseni mukaan auttaa ja sen olenkin aikonut tehdä. Itse asiassa taidan tehdä samantien.

Kiitos vastauksistanne. Olisinkin kallistunut motorolan kelkkaan, ellei verkkokaupassa olisi juuri nyt ihan mukiinmenevä tarjous, nimittäin Samppa Galaxy S3 4G hintaan 199,90€. Eli vinkkinä teillekin, ketkä uutta älyluuria metsästävät eivätkä tarvitse juuri sitä uusinta mallia. :)

Itse ostin juuri vähän aikaa sitten tuon aiemminkin mainitun LG G2 Minin. Valitettavasti kapula tukee vain jotain mikro-SIM-korttia, josta en ollut koskaan kuullutkaan, eikä vanha SIM-korttini siis sopinutkaan puhelimen sisuksiin. No, uutta SIM-korttia odotellessa täytyy tyytyä yli kahta vuotta vanhaan HTC Explorer -puhelimeen, jossa on huima 3,2" näyttö ja joka on buginen ja laginen kuin mikä.

Tuohon kirjoittamaani virrankulutus-ongelmaan Motorolan Moto G:n suhteen päivitystä: Kävin läpi kaikkien epäilemieni appsien (facebook, pari uutta peliä) asetukset sekä tein soft resetin, eli käytin puhelimen kokonaan pois päältä. Epäilen että viimeisin toimepide auttoi asiaan ja sai homman taas normaaliksi, sillä nyt akku näyttää yli 80% jäljellä ja aikaa on mennyt yli 24 tuntia. Tällä menolla siis vuorokausi kuluttaa 20% kun mitään kummempia ei ole päällä ja kahden vuorokauden jälkeen pitäisi akun olla 60% paikkeilla. Tällä tasolla virrankulutus oli alussakin.

Tuon virrankulutus-bugin saattoi aiheuttaa joku aika sitten käytetty navigaatio, jonka vuoksi laitoin paikkatiedot päälle. Epäilen että myös facebookin sovellukset (ehkä muutkin) vaihtoivat tällöin ruksinsa etsimään paikkatietoja vaikka itse paikannuksen laitoinkin offlineen. Toisaalta taas netistä kerrotaan että tuo ei välttämättä edes ole minkään yksittäisen ohjelman vika vaan bugi android-järjestelmässä. No, pääasia että hommaan auttoi se mitä ehdotettiinkin, eli resetti. Onneksi ei tarvinnut hard resettiä tehdä.

EDIT: Vielä pieni päivitys tähän liittyen kun asiasta muutenkin olen jauhanut. Tällä hetkellä battery-statsit näyttävät seuraavaa: 65 % akusta jäljellä ja samalla latauksella ollut 3 päivää 23 tuntia. Nopeasti laskettuna siis puhelimen pitäisi tällaista stand by-elämää jaksaa yli viikon (~11 päivää). Tuon kyseisen ajan aikana en tosin ole tehnyt puhelimella mitään: ei soittoja, ei surffailua, pari tekstaria saanut ja lähettänyt sekä jokunen facebook-ilmoitus tullut (olen säätänyt ne minimiin). Päällä kuitenkin pitäisi olla kokoajan Whatsapp, Facebook Messenger (tästä en ole varma, sillä se ei näy kun painaa sitä nappia joka näyttää päällä olevat sovellukset. Näkyy kuitenkin prosesseissa asetusten kautta.), 3G netti ja puhelinsysteemit. Tuo käyttö on ihan tarkoituksellakin ollut vähän vähemmällä nyt että saan testattua onko virransyönti-ongelma korjaantunut ja voisin sanoa että todellakin on. Ellei se sitten palaa heti kun alan jotain kikkailemaan. Epäilen paikkatietopalveluja tällä erää ja niitä en onneksi juuri koskaan tarvitse.

Kyseinen vehje siis kestää pitempään päällä kuin mitä aiempi Nokia C5, joka ei siis mikään älypuhelin edes ole. Tosin C5:ssä taitaa olla akkukin heikentynyt uudesta, sillä latasin sitä väärällä tavalla päästämällä sen aina tyhjiin. Moto G:ssä pyrin lataamaan akun jossain 50-60% kohdalla. Tällöinkään sitä ei suositusten mukaan kannattaisi ladata täyteen jos akun maksimikestoa tavoittelee mutta siinä nyt ei olisi käytännön kannalta mitään järkeä.

Ihan käsittämätöntä kuinka iPad Air (yli 600€) on 2,5 kertaa heikompaa rautaa kuin NVIDIA Shield Tablet (n. 300€). Olen rakastunut tähän tablettiin, suosittelen 100% jos harkitsette ostavanne tabletin! :3

No Applen tuotteissa maksaa se omena-logo, joka joidenkin mielestä takaa vakaan ja toimivan systeemin. Sitä se ehkä onkin mutta itse en maksaisi tuollaisia extroja vaikkapa iPhonesta johonkin Android-puhelimeen verraten.